Чернівці - сторінка 6

Де на Буковині медики діагностували найбільше випадків зараженням коронавірусом: свіжі дані від ОДА

  • 2022-02-18 15:12:52
  • перегляди: 0

За минулу добу, 17 лютого, на Буковині зафіксовано 381 новий випадок зараження коронавірусом. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА. {reklama} Чернівецький район +272, із них 167 випадків – у Чернівцях Дністровський район +76 Вижницький район +33 Загальна чисельність інфікованих в області від першого встановленого випадку – 148 838. Також за останню добу 1901 буковинець одужав від коронавірусу. Таким чином, уже 125 382 людей у Чернівецькій області здолали COVID-19. За минулу добу підтверджено 8 летальних випадків від COVID-19. Загальна кількість зареєстрованих летальних випадків серед осіб, недужих на коронавірус, – 3264. Крім того, за минулу добу в області зробили 1896 щеплень від COVID-19, першою дозою вакцинувалася 504 осіб, другою – 888, додатковою – 0, бустерною – 504. За весь період на Буковині зробили 605 773 щеплень, з них першою дозою імунізувалися 302 495 людей, другою – 292 295, додатковою – 81, бустерною – 10902. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Чернівці вчетверте долучилися до Всесвітньої тихої акції «Ангели пам’яті» (ФОТО)

  • 2022-02-18 15:01:42
  • перегляди: 0

18 лютого 2014 у середмісті Києва загинуло 23 людини. 20 лютого загинула найбільша кількість осіб – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013-2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, назвали Героями Небесної Сотні. Буковина там втратила двох Героїв – Василя Аксенина та Олександра Щербанюка.
Читайте також: Не виставляв свій патріотизм на показ - спогади родини про Василя Аксенина (ВІДЕО)
Аби вшанувати кожного українця, який віддав життя за Україну взимку 2013-2014-ого років, світова спільнота щороку проводить тиху акцію «Ангели пам’яті». Вже вчетверте до неї долучаються й Чернівці, розповідає кореспондент Медіа агентства АСС.
Щороку кількість учасників і локацій, де вшановують Героїв Небесної Сотні збільшується, каже координаторка тихої акції «Ангели пам’яті» у Чернівцях, волонтерка Галина Абрам’юк.
«Щороку нас стає все більше! Це – студенти, школярі, небайдужі громадяни, громадські організації, військові тощо. І щоразу локацій стає все більше. Не важливо, на якій локації ми розмістимо Ангелів, головне – ця локація тепер буде у душі кожного буковинця, і Ангел пам’яті буде в душі кожного українця, який ідентифікує себе людиною державотворення, людиною, якою були наші Герої – Василь Аксенин та Олександр Щербанюк», - розповідає Галина Абрам’юк.

Сьогодні,

18 лютого, учасники тихої акції розвісили «Ангелів пам’яті» у майже 15 куточках Чернівців. Зокрема, на Алеї пам’яті Героїв Небесної Сотні на вул. Воробкевича, біля Меморіалу Героям Небесної Сотні, на Алеї кленів на вул.Небесної Сотні, біля Стіни пам'яті на Центральній площі, на Алеї Слави на Центральному кладовищі, на площах та вздовж центральних вулиць міста.
«Мій тато казав, що йде захищати на Майдан своїх синів. Він не мав на увазі рідних по крові синів, він вважав усіх дітей своїми, бо ми, українці, рідні між собою. Ми – єдині. І за це віддали життя Герої Небесної Сотні. Цими Ангелами ви пам’ятаєте про їхній подвиг. Цією акцією іншим українцям, які у повсякденному житті можуть забути про війну і Майдан, ми нагадаємо про Героїв Небесної Сотні та Революцію Гідності», - подякував учасникам тихої акції «Ангели пам’яті» син Героя Небесної Сотні Василя Аксенина Богдан.

Отримуйте новини в Telegram

Повинна стати туристичною перлиною: мер розповів про плани розвитку Садгори

  • 2022-02-18 14:10:02
  • перегляди: 0

Місцеві мешканці та посадовці обговорили ключові проблеми району та його жителів. Про це повідомив Роман Клічук, пише Медіа агентство АСС.

«Їх, направду, багато, адже роками ними ніхто не переймався. З найголовнішого: дороги, транспортне сполучення та громадські простори», - написав мер.

Відтак, міський голова Чернівців окреслив плани щодо розвитку Садгори.

Транспорт

Зокрема, у межах угоди «Міський громадський транспорт України ІІ», місто зможе закупити 50 нових тролейбусів. Їх направлять і на обслуговування Садгори. Для цього облаштують приблизно шість кілометрів тролейбусних ліній вздовж вулиці Калинівської, зазначив Роман Клічук. До того ж декілька автобусів, які ще закупить тролейбусне управління, також направлять до Садгори.

Отримуйте новини в Telegram

Благоустрій

«Вже працюємо над тим, аби реконструювати сквер, що на вулиці Підкови.

Завершуємо роботу над проєктом облаштування пам‘ятника «Патріотам-борцям за цілісність України» у сквері по вулиці Вересневій, 2. Також там плануємо відновлення елементів благоустрою та облаштування дитячого майданчика.

Садгора повинна перетворитися на одну з туристичних перлин міста. І ми докладемо для цього всіх необхідних зусиль», - підсумував очільник міста.

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-18 14:00:32
  • перегляди: 0

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні 18 лютого 2022 року, напередодні вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, який відзначатиметься 20 лютого, заступник голови Дністровської районної ради Олександр КОРНІВСЬКИЙ, керуючий справами районної ради Галина СЛУХІНСЬКА та виконавчий апарат районної ради долучилися до заходів щодо увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні у смт. Кельменці. Траурна колона пройшлася центральними вулицями селища. До меморіальних дошок Героям Небесної Сотні та загиблим учасникам АТО покладено квіти.

Згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років, учасники заходу з болем у серці слухали реквієм Небесній Сотні пісню «Пливе кача по тисині», яка стала тугою, смутком та неофіційним жалобним Гімном України. Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

Штормове попередження: на Буковині прогнозують шквальний вітер

  • 2022-02-18 13:54:40
  • перегляди: 0

Завтра, 19 лютого, синоптики Чернівецького ЦГМ прогнозують погіршення погоди, пише Медіа агентство АСС.

Читайте також: Стало відомо, чи відкриють цієї весни тюльпанові поля на Буковині

Зазначається, що по території Чернівецької області та місту збережеться посилення вітру західної чверті 15-20 м/с.

Оголошено I рівень небезпечності, жовтий

Отримуйте новини в Telegram

Показував дітям статевий орган: у Чернівецькій області пенсіонера-збоченця взяли під варту

  • 2022-02-18 13:49:06
  • перегляди: 0

На Вижниччині 62-річного чоловіка підозрюють у тому, що він показував двом неповнолітнім дівчатам статевий орган. Його затримали та обрали запобіжний захід.

Про це повідомили на сайті обласної прокуратури Чернівецької області.

За даними слідства, чоловік посеред вулиці в одному із сіл Вижницького району демонстрував дівчаткам статевий орган. Його затримали правоохоронці у порядку ст. 208 КПК України.

Чоловіка утримують під вартою з можливістю внести застави 62 тисячі гривень. Йому вручили підозру. Санкція статті, за якою затримали чоловіка, передбачає позбавлення волі від п'яти до восьми років ув'язнення.

Нагадаємо, у Чернівецькій області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який розбещував малолітню дитину. Чоловік вривався до спальні дівчинки, показував їй свій статевий орган та торкався до дитини.

Читайте також:

"Застебніть ширінку, холодно": в Умані пенсіонер показував статевий орган школяркам і пропонував оральний секс (відео)

Маша Єфросиніна розповіла, як до неї чіплявся іноземець: "Схопив мене за п'яту точку"

Зґвалтував і переконував, що це "маленький секрет": на Миколаївщині чоловік напав на дитину

У Чернівцях з банкоматів «ПриватБанку» неможливо зняти готівку

  • 2022-02-18 13:15:53
  • перегляди: 0

У Чернівцях з банкоматів «ПриватБанку» неможливо зняти готівку.

Про це повідомляє Буковинська правда з посиланням на molbuk.ua.

У Чернівцях у банкоматах "ПриватБанку" неможливо зняти готівку, принаймні такі проблеми виникли вчора у банкоматах в центрі міста.

На екранах банкоматів пише, що банкомат на працює і готівку не видає.

У “ПриватБанку” підтвердили, що справді виникли перебої у роботі банкоматів.

“Зараз спостерігається нестабільність в роботі деяких банкоматів банку. Наші фахівці роблять все необхідне для найшвидшого відновлення стабільної роботи банкоматів протягом найближчої години”, - повідомили у прес-службі “ПриватБанку”.

У Чернівцях безпритульний собака приніс гроші чоловіку, який його підгодовує

  • 2022-02-18 13:04:36
  • перегляди: 0

Чоловік 18 лютого зателефонував до поліції й розповів про знаходження гаманця з документами.

Про незвичайний випадок повідомляє патрульна поліція Чернівецької області.

Пправоохоронці одразу прибули до заявника. Той поділився, що щодня годує безпритульного собаку, а цього ранку пес по-своєму вирішив віддячити за отримане і подарував йому гаманець.

"Буковинець передав речі інспекторам. За наявними інформаційними базами, патрульні оперативно встановили контактні дані власниці та вже за деякий час повернули їй втрачені речі. Дякуємо небайдужому громадянину, який звернувся в поліцію. Творіть добро — та воно обов’язково повернеться до вас сторицею", – наголосили ц поліції.

Нагадаємо, дещо раніше повідомлялося, що у Дніпрі злодії обікрали квартиру та "прихопили" із собою цуценя. Тепер постраждалі розшукують французького бульдога Брюса та просять повідомити, якщо його хтось побачить.

У Чернівцях на годину перекриють важливі вулиці: яка причина

  • 2022-02-18 12:58:27
  • перегляди: 0

У Чернівцях 20 лютого перекриють низку важливих вулиць. Про це повідомляє управління патрульної поліції у Чернівецькій області. {reklama} 20 лютого, з 17:00 до 18:00 години, з нагоди відзначення Дня увічнення памʼяті Героїв Небесної Сотні відбудеться хода пам'яті "Вони тримали за нас небо". У зв'язку цим планується повне перекриття руху транспортних засобів за таким маршрутом: вул. Небесної Сотні — вул. О. Щербанюка — вул. В. Аксенина — вул. Садова — вул. Героїв Майдану — Соборна площа – вул. Головна — Центральна площа. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Сучасні технології обіцяні Клічуком: у Чернівцях двірники прибирають руками (відео)

  • 2022-02-18 12:53:10
  • перегляди: 0

На виборах обіцянки, а потім до корита. Нічого не міняється, – коментують відео чернівчани

У мережі опублікували відео, як двірники прибирають руками сміття з дороги у центрі Чернівців на вулиці Федьковича.

«Вулиця Федьковича, наші дні перша половина 21 сторіччя – мда. Прибирання міста за 50 млн.грн. згідно “нових підходів” до якості та стандартів, сумно…», – написав автор відео Сергій Обшанський.

Нагадаємо, що перед виборами Роман Клічук та «Єдина Альтернатива» обіцяли нові технології та принципово новий підхід у комунальній сфері.

У соцмережах обурюються через те, що двірники змушені прибирати руками вулиці.

Andriy Romanchyshyn: жахливо!!!! на виборах обіцянки, а потім до корита!! нічого не міняється … але очі бачили що купували!!

Андрій Желудков: 50 млн.грн – можна побудувати нові вулиці за ці гроші. Певно крадуть.

Юра Троцюк: Там хоча б такі прибиральники є. А вулиця Мусоргського рік такого не бачила Інформує інтернет видання Чернівці Таймс

Учні чернівецьких шкіл вшанували пам'ять загиблих героїв під час революції Гідності

  • 2022-02-18 12:33:56
  • перегляди: 0

Сьогодні, 18 лютого 2022 року, учні чернівецьких шкіл прийшли до меморіалу Героям Небесної Сотні вшанувати пам'ять загиблих 8 років тому під час революції Гідності.

Фото та відео з місця події кореспондента pogliad.ua

У Чернівцях двірник збирав сміття руками. Управлінська компанія пояснила, чому так сталось

  • 2022-02-18 12:33:54
  • перегляди: 0

У Чернівцях на вулиці Федьковича двірник прибирав сміття руками. Чоловік збирав бруд з дороги та викидав його в сміттєві мішки. В управлінській компанії, де працює двірник, кажуть, що працівники мають інвентар, а таке прибирання — ініціатива чоловіка.

Про це у коментарі Суспільному сказав заступник керівника фірми "Управдому" Віталій Якубенко.

Відео, де двірник збирає сміття руками, опублікували у соцмережі Facebook. Користувачі коментували про неналежні умови праці. "Вулиця Федьковича, наші дні перша половина 21 сторіччя — мда", — написав автор відео Сергій Обшанський.

Користувач Юліан Захарчук написав, що поруч з двірником є мітла. "Можливо, людині так зручніше. Головне — прибирає і старається", — коментує він.

У коментарі Суспільному заступник керівника фірми "Управдому" Віталій Якубенко сказав, що двірник мав інвентар для прибирання: совок та віник.

"На відео ідеально чисто прибрано. Якщо він картоном щось підібрав – не бачу, за що його можна сварити. Це власна ініціатива двірника", – говорить Якубенко.

Читайте також Ремонти вулиць та басейну. ТОП-5 найдорожчих об'єктів у Чернівцях у 2022 році

Що відомо У Чернівцях вулиці прибирають компанії-управлінці, які виграли тендер на ці послуги. Компанія "Управдом" перемогла на одному з лотів, які оголосила міськрада. За послуги з прибирання їм мають заплатити понад 1 мільйон 800 тисяч гривень. Читайте нас у Telegram: головні новини Буковини

Станьте частиною Суспільне Буковина: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

Налякав дівчат посеред вулиці: на Буковині пенсіонера взяли під варту за розбещення малолітніх

  • 2022-02-18 12:00:23
  • перегляди: 0

На Буковині взяли під варту чоловіка, який в одному із сіл Вижницького району демонстрував дівчаткам статевий орган. Про це повідомила Чернівецька обласна прокуратура. {reklama} За процесуального керівництва Вижницької окружної прокуратури 62-річному громадянину повідомлено про підозру у розбещенні малолітніх дітей (ч. 2 ст. 156 КК України). Йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 62 тис. грн. За даними слідства, чоловік посеред вулиці у одному із сіл Вижницького району демонстрував дівчаткам статевий орган. Його було затримано у порядку ст. 208 КПК України. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі Вижницького районного відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Чернівецькі поліцейські вилучили майже три тони контрафактного алкоголю (відео)

  • 2022-02-18 11:54:59
  • перегляди: 0

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури правоохоронці провели низку обшуків у фігуранта. Внаслідок проведених заходів поліцейські виявили у нього понад 2700 літрів готової фальсифікованої алкогольної продукції, 2000 літрів сировини для її виготовлення та інші докази протиправної діяльності. Загальна сума вилученого – понад мільйон гривень.

Здійснюючи комплекс заходів по боротьбі із незаконним обігом тютюнових і алкогольних виробів, у січні цього року дільничні офіцери Чернівецького районного управління поліції задокументували незаконні дії 41-річного місцевого жителя. Правоохоронці встановили: чернівчанин облаштував у власному помешканні підпільне виробництво фальсифікованої алкогольної продукції. За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження. Вчора, 16 лютого, слідчі поліції та співробітники обласних Управлінь превентивної діяльності та внутрішньої безпеки Нацполіції із залученням силової підтримки роти поліції особливого призначення ГУНП в Чернівецькій області провели санкціонований обшук за місцем проживання фігуранта.

Так, у будинку та гаражі чернівчанина поліцейські виявили підпільний цех з виробництва контрафактного алкоголю. Унаслідок здійснення спеціальних поліцейських заходів правоохоронці вилучили у порушника сировину, ємності, підроблені бирки з назвами спиртних напоїв, а також обладнання для виробництва фальсифікованої алкогольної продукції.

Попередня вартість вилученого становить понад мільйон гривень.

Кримінальне провадження розслідується за статтею 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Чернівецька окружна прокуратура.

Нагадаємо, основна мета всеукраїнської операції «Акциз» – припинення нелегального розповсюдження підакцизної продукції без сплати податків. Акція розпочалася 1 листопада минулого року та за ініціативою голови НПУ продовжена до 31 березня 2022 року.

Коментує: Сергій АНТОНЮК — начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Відділ комунікації поліції Чернівецької області

Віддячив: у Чернівцях безпритульний собака приніс чоловіку, який його підгодовує, гаманець з грошима

  • 2022-02-18 11:52:19
  • перегляди: 0

У Чернівцях чоловік отримав подарунок від безпритульного собаки, яким опікується. Пес приніс йому гаманець з грошима.

Про незвичайний випадок повідомляє патрульна поліція Чернівецької області.

Сьогодні, 18 лютого, до поліції зателефонував небайдужий громадянин та повідомив про виявлення гаманця з документами. До заявника одразу ж направився екіпаж поліції.

З'ясувалося, що чоловік щодня годує безпритульного собаку, а цього ранку пес по-своєму вирішив віддячити за отримане добро. Він "винагородив" свого годувальника гаманцем з грошима.

"Буковинець передав речі інспекторам. За наявними інформаційними базами, патрульні оперативно встановили контактні дані власниці та вже за деякий час повернули їй втрачені речі. Дякуємо небайдужому громадянину, який звернувся в поліцію. Творіть добро — та воно обов’язково повернеться до вас сторицею", - звернулися до чернівчан патрульні.

Нагадаємо, що у Бердянську Запорізької області безпритульна жінка, порпаючись у смітнику, знайшла пакет зі 110 тисячами гривень. Не вагаючись, вона віддала його власнику, натомість отримала нагороду - 100 грн.

Читайте також:

У Житомирській області батько напоїв алкоголем двох дітей, щоб залишили його у спокої

"Зв'язок залишив чат": жителі Донеччини і Луганщини повідомляють про збої в роботі мобльних операторів

Не зміг впоратися із зачіскою: під Житомиром батько побив доньку гребінцем для волосся

Три тонни контрафакту: у чернівчанина вилучили алкоголю на майже мільйон гривень

  • 2022-02-18 11:49:33
  • перегляди: 0

За даними слідства, 41-річний житель Чернівців, облаштував у господарському приміщенні за місцем свого проживання підпільний цех, де незаконно виготовляв лікеро-горілчану продукцію під виглядом відомих українських та закордонних брендів. Про це повідомляє Медіа агентство АСС з посиланням на відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

Внаслідок проведених заходів 16 лютого поліцейські виявили у нього понад 2700 літрів готової фальсифікованої алкогольної продукції, 2000 літрів сировини для її виготовлення та інші докази протиправної діяльності. Загальна сума вилученого – понад мільйон гривень.

Отримуйте новини в Telegram

Окрім цього, правоохоронці вилучили у порушника сировину, ємності, підроблені бирки з назвами спиртних напоїв, а також обладнання для виробництва фальсифікованої алкогольної продукції. Готовий товар реалізовували через мережу роздрібної торгівлі.

Кримінальне провадження розслідується за статтею 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Читайте також: П’яна буковинка хотіла підкупити поліцейських: жінка постане перед судом

COVID-лікарні Чернівців заповнені хворими на 35,2%

  • 2022-02-18 11:46:06
  • перегляди: 0

У міських лікарнях Чернівців розгорнуто 440 ліжок для хворих на коронавірус. Вони заповнені на 35,2% (155 хворих). На ліжках інтенсивної терапії - 24 пацієнти. Про це інформує управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради на сторінці у фейсбук.

У корпусі 1 Центральної міської клінічної лікарні розгорнуто 80 ковід-ліжок. Станом на ранок 18 лютого тут лікується 33 пацієнти (41,25%), 28 з них – на дотації кисню. За минулу добу поступило 3 хворих.

У корпусі 2 Центральної міської клінічної лікарні розгорнуто 160 ліжок для прийому хворих на коронавірус. Там лікується 62 хворих (38,75%), 47 з них – на кисневій дотації. За минулу добу поступило 4 хворих.

У міській лікарні №4 розгорнуто 80 ковід-ліжок. Наразі тут лікується 54 пацієнти (67,5%), 42 з них – на кисневій дотації. За минулу добу поступило 5 хворих.

У міській дитячій клінічній лікарні Чернівців розгорнуто 120 ковід-ліжок. Наразі тут лікується 6 пацієнтів (5%). За минулу добу поступив 1 хворий.

Зі 155 хворих на COVID-19, які лікуються у міських лікарнях, лише 1 особа - вакцинована.

Синоптики оголосили штормове попередження: на Буковині погіршилася погода

  • 2022-02-18 11:33:50
  • перегляди: 0

На сьогодні, 18 лютого, через сильні пориви вітру у західних областях України оголошено штормове попередження. Про це повідомляє Укргідрометцентр. {reklama} "18 лютого вдень в західній частині пориви вітру 15-20 м/с", – йдеться у попередженні. І рівень небезпечності оголошено у таких областях: Волинська, Рівненська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

У Чернівцях продовжують демонтаж незаконних блокувальних пристроїв

  • 2022-02-18 11:31:30
  • перегляди: 0

17 лютого 2022 року мобільною групою з демонтажу блокувальних пристроїв проведено черговий демонтаж самовільно встановлених блокувальних пристроїв за наступними адресами:

вул. Полетаєва, 15
бульвар Героїв Крут, 4 (на парковці навпроти під’їздів № 5, 6, 7)
вул. Комарова, 6

За дане правопорушення передбачена адміністративна відповідальність за ст. 152 КУпАП з накладенням штрафу до 1700 грн. Про це повідомляє Управління порядку та контролю за благоустроєм Черінвецької міської ради на сторінці у фейсбук.

У чернівчанина вилучили майже 3 тонни спирту на мільйон гривень

  • 2022-02-18 11:10:08
  • перегляди: 0

У чернівчанина вилучили понад 2 700 літрів фальсифікованого алкоголю та 2 тисячі літрів сировини для її виготовлення. Загальна сума вилученого – понад мільйон гривень. Його підозрюють у незаконному збуті підробного алкоголю.

Про це повідомили на сайті управління нацполіції області.

У будинку та гаражі 41-річного чоловіка вилучили сировину, місткості, підроблені бирки з назвами спиртних напоїв, а також обладнання для виробництва.

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за статтею "незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів". Санкція статті передбачає штраф від 85 тисяч до 170 тисяч гривень з конфіскацією та знищенням товару.

Читайте також Податківця, якого підозрюють у смертельній аварії на Буковині, звільнили

Читайте нас у Telegram: головні новини Буковини

Станьте частиною Суспільне Буковина: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].