Суми

Друга ліга АФС. Група Б. Результати матчів тринадцятого туру

  • 2022-02-20 23:00:58
  • перегляди: 0

У групі Б Другої ліги зимового чемпіонату АФС відбулися матчі передостаннього туру. Усі фаворити синхронно здобули у них перемоги. «Вікторія» зробила це найбільш ефектно, забивши у ворота «Прокуратури» двозначну кількість м’ячів, ну а «ІМК-Слобожанщина» з величезними труднощами дотисла «Ніку», яка була дуже близькою до чергової сенсації. Доля чемпіонства у цій підгрупі визначиться якраз в очній зустрічі команд, що наразі посідають перше та друге місця. Ну а «Фортуна» та «Peroff» заочно боротимуться за ще один комплект нагород.

«Аквітан» — «Фортуна» 1:3 (1:0)

Голи: Обзор (22) — Мосьпан (37), Локоть (43), Грома (44)

Попередження: Грома (48)

«Прокуратура» — «Вікторія» 2:11 (1:4)

Голи: Антошенко (8), Бондаренко (40) — Підопригора (5, 5, 25, 40, 45), Остапенко (11, 30, 50), Мельник (28), Метлушко (32), Іванющенко (36)

Попередження: Бондаренко (18) («Вікторія»)

«Локомотив» — «Peroff» 2:7 (1:2)

Голи: Антипенко (2), Баня (20, аг), Пустовойтов (35) — Волченко (22, 32, 49), Лупач (29), Сахненко (31), Качайло (47)

Попередження: Пустовойтов (14) («Локомотив»)

«ІМК-Слобожанщина» — «Ніка» 4:3 (0:0)

Голи: Береговий (28, 50), Овсієнко (41, 42) — Бордунов (32, 44), Даниленко (47)

Попередження: Жмурко (32), Скітєйкін (47) (обидва — «Ніка»)The post Друга ліга АФС. Група Б. Результати матчів тринадцятого туру first appeared on Асоціація футзалу Сумщини.

Конотопські освітяни запасуться паливними дровами орієнтовно на 1,5 млн гривень

  • 2022-02-20 22:59:47
  • перегляди: 0

Управління освіти Конотопської міськради планує замовити 1259 м³ деревини – 400 м.куб дров паливних м’яких порід та 859 м.куб дров твердолистяних порід – орієнтовно на 1 598 930,00 гривень.

Йдеться про тополі, берези, клени, дуби та ясени. Товщина дров має бути від 10 до 30 см, довжина – не більше 100 см. Висота сучків, що залишилися не повинна перевищувати 30 мм. Гниль та кора не допускається.

Отоплювати дровами планують підпорядковані управлінню освіти заклади по м. Конотоп та с.Підлипне – СШ № 9, ПЗОШ, ДНЗ №10, ДНЗ №12, ДНЗ № 13, СЮН, СШ № 9, ПЗОШ, ДЮСШ.

«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

Друга ліга АФС. Група А. Результати матчів тринадцятого туру

  • 2022-02-20 22:59:09
  • перегляди: 0

Сьогодні, 20 лютого, відбулися матчі тринадцятого туру у групі А Другої ліги АФС. «Оріон» зняв усі питання щодо визначення переможця ще у першому таймі поєдинку з «International». «Хлібодар» здолав «Олімпік» та остаточно позбавив недригайлівців навіть теоретичних шансів на «бронзу». «Натон» здобув перемогу над «Ярославною», вкотре зберігни свої ворота «сухими». Ну а «Валедіанс» обіграв «Колос» та обійшов його у турнірній таблиці.

«Оріон» — «International» 4:1 (4:0)

Голи: Верещако (1), Сусік (8), Красюк Владислав (9), Пукась (15) — Бернард (34)

На 22-ій хвилині Єгор Пацюк («Оріон») не реалізував пенальті

«Хлібодар» — «Олімпік» 3:1 (0:0)

Голи: Гончаренко (31, 49), Дроздов (32) — Токаренко (50)

Попередження: Токаренко (15) («Олімпік»)

«Натон» — «Ярославна» 2:0 (1:0)

Голи: Семененко (3), Ткаченко (42)

Попередження: Семененко (4), Гриценко (39), Ісмаїлов (42) (усі — «Натон»)

«Колос» — «Валедіанс» 0:3 (0:1)

Голи: Саєнко (9), Гладишев (39), Дедух (44)

Попередження: Невмиващенко (33) — Гутенко (5)

Вилучення: Гутенко (29, повторне попередження) («Валедіанс»)The post Друга ліга АФС. Група А. Результати матчів тринадцятого туру first appeared on Асоціація футзалу Сумщини.

У Сумах три роки не можуть спиляти три аварійних дерева: пропонують усім бажаючим – на дрова (фото)

  • 2022-02-20 22:58:27
  • перегляди: 0

У Сумах на вул. Р. Атаманюка, 4, та біля сусіднього будинку стоять три високі дерева. Років їм чимало, понад сорок точно, гілки зачіпають високовольтні лінії електропередач, так що замкнути може будь-якої миті. Працівники обленерго час від часу приїжджають та спилюють їх, але це допомагає ненадовго. Коли починається вітер, гілки падають і на тротуар, і на будинки, на щастя, поки що нікому на голову або на машину вони не приземлялися.

Три роки Олена, господарка будинку, намагається домогтися від міської влади, щоб ці дерева спилили, адже вони знаходяться на міській території, на тротуарі. Але до приватного сектора міста руки все ніяк не доходять. Нарешті, навесні минулого року, після численних дзвінків та звернень приїхала комісія: визнали дерева аварійними, склали відповідний акт, про що письмово повідомили заявниці, та пообіцяли, що дерева спиляють. Виходить парадоксальна ситуація: одні дерева, які городяни вважають здоровими і відстоюють їх право на життя, пиляють, а інші, які справді заважають і які люди просять видалити через небезпеку для життя і здоров’я,

не можуть ліквідувати три роки!

З моменту оформлення акту минуло літо, осінь, зима добігає кінця, але дерева так і стоять. Чому їх не прибрали, і коли нарешті це зроблять, питає сумчанка. Це питання переадресували заступнику начальника департаменту інфраструктури міста Олександру Кисілю:

– У департаменті чекають на своє виконання понад 150 актів про видалення аварійних дерев. На жаль, фінансові можливості структурного підрозділу дуже обмежені, тому заявки виконуються у порядку черги та терміновості робіт. Наприклад, якщо дерево впало або великі гілки, то в цьому випадку дерева в терміновому порядку спилюють. Щоб не чекати черги, маючи на руках акт, сумчанка може прибрати дерева власним коштом або запропонувати виконати ці роботи зацікавленим людям чи фірмам, адже дрова напевно потрібні тим, хто має лазню на дровах тощо. Зрозуміло, що це крайній вихід, але такі зараз можливості міського бюджету.

P.S. Шановні читачі, можливо, комусь потрібен старий каштан та берези? Для лазні, мангалу такі дрова – саме воно. Звертайтеся!

shans.com.ua

«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

Оприлюднено зарплати мера Білопілля та його заступників

  • 2022-02-20 22:57:42
  • перегляди: 0

Наприкінці грудня минулого року Білопільський міський голова Юрій Зарко видав розпорядження про публічне поширення інформації щодо заробітних плат керівників бюджетних установ, комунальних підприємств та керівного складу міської ради.
Очільник громади першим зробив приклад відкритості та прозорості, не чекаючи обов’язкового декларування, яке завершується 31 березня.

До вашої уваги – скріни оприлюднених заробітних плат керівного складу Білопільської міської ради.

bilopillia.city
«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

На Сумщині визначено переможців І етапу акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби»

  • 2022-02-20 22:57:01
  • перегляди: 0

І етап Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби» проходив у Сумській області у 2021/2022 навчальному році. Журі конкурсу визначило цьогорічних переможців

Перемогу за окремими напрямками здобули:

напрям «Українська революція – доба національного державотворення» – ІВАХНЕНКО Денис, вихованець гуртка «Історія та краєзнавство» комунального закладу позашкільної освіти «Центр дітей та юнацтва «Палітра дитинства» Чернеччинської сільської ради Охтирського району, керівник БОРДУН Зоя Валентинівна;

напрям «Боротьба українців проти більшовицької диктатури та військової агресії Росії» – ВОЙТЕНКО Андрій, вихованець гуртка комунального закладу Андріяшівської сільської ради – центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, керівник ЩЕРБАК Ксенія Василівна;

напрям «Український національний визвольний рух 1930-х років, періоду Другої світової війни та у повоєнні часи» – ХОЛОД Ангеліна, вихованка гуртка комунального закладу «Недригайлівський будинок дитячої та юнацької творчості Недригайлівської селищної ради Сумської області», керівник ШЕЛУДЧЕНКО Валентина Михайлівна;

напрям «Дисидентський рух опору комуністичному тоталітарному режимові» – вихованці гуртка «Історичне краєзнавство» комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, керівник ЗАЛУЖНА Наталія Сергіївна;

напрям «Українська державність: від Революції на граніті до Революції Гідності» – БАКШЕЙ Злата та КАПИНУС Анастасія, слухачі секції «Історія України» наукового товариства учнів комунального позашкільного закладу Білопільської міської ради «Центр дитячої та юнацької творчості», керівник ЧУМАЧЕНКО Тетяна Олександрівна.

Глухів шукає підрядника для прибирання доріг від снігу

  • 2022-02-20 20:36:41
  • перегляди: 0

Місцева мерія оголосила 150 тисячний тендер на прибирання доріг від снігу та посипання протиожеледним матеріалами.
Інформація розміщена на сайті Prozorro.
У арсеналі підрядника має мати плужний снігоочисник, а також машина, яка одночасно чиститеме та оброблюватиме протиожеледними сумішами ввірені автошляхи.

Послугу передбачається надавати на території Глухівської міської територіальної громади до 31.12.2022.
«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

На Сумщине ближайшие дни будут аномально теплыми

  • 2022-02-20 20:06:23
  • перегляди: 0

В ближайшие дни в Сумской области ожидается аномально теплая погода, без существенных осадков.

21 февраля: Переменная облачность, без существенных осадков, на дорогах местами гололедица. Ветер юго-западный, 7-12 м/с. Температура ночью -3..+2°, днем +3..+8°.

22 февраля: Облачно с прояснениями, временами небольшой дождь. Ветер южный, 5-10 м/с. Температура ночью 0..+5°, днем +3..+8°.

23 февраля: Переменная облачность, без существенных осадков. Ветер западный, 5-10 м/с. Температура ночью -3..+2°, днем 0..+5°.

Сумчани з медалями туру чемпіонату України з пляжного волейболу

  • 2022-02-20 17:39:49
  • перегляди: 0

18-20 лютого у Сумах відбувся 2-зірковий тур чемпіонату України з пляжного волейболу.

У змаганнях на базі волейбольного центру СумДУ взяли участь 13 чоловічих та 12 жіночих команд.

Призери змагань:

Чоловіки:

1 Степаненко/Карвацький Київ

2 Микита Ангелов/ Максим Гладун ДУ ДЦОП Суми

3 Ліхацький Р./Ліхацький І. Київ

Жінки:

1 Жукова/Романюк ДУ ДЦОП Запоріжжя / Чорноморськ

2 Рилова/Ярошевська Київ

3 Анна Затилкіна/Юлія Черненко Суми / Київ

Громадянин Молдови намагався перевезти через кордон з Росії 3 кг ювелірних виробів

  • 2022-02-20 17:33:41
  • перегляди: 0

Громадянин Молдови намагався перевезти через пункт пропуску "Бачівськ", що на Сумщині, 3 кілограми незадекларованих ювелірних виробів. Про це 20 лютого повідомили на сайті Державної прикордонної служби України.

Ювелірні вироби виявили під час перевірки мікроавтобуса Mercedes Sprinter, на якому в’їжджав в Україну чоловік.13 пакунків митники і прикордонники знайшли в одній із валіз. У пакунках знаходились каблучки, сережки, підвіски, кольє та брошки з металу білого та жовтого кольорів.

Усього нарахували 1218 виробів. Чи є серед них вироби з дорогоцінних металів, встановить експертиза, повідомили в ДПСУ.

Усі незадекларовані вироби митники вилучили.

Читайте нас у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На Сумщині під сокиру піде дерев майже на 4 млн гривень

  • 2022-02-20 17:21:25
  • перегляди: 0

На території Шосткинського лісгоспу планують нарубати 20 200 м3 деревини різних порід.

Відповідний тендр на лісозаготівельні послуги оголосили у системі Prozorro.

Зокрема, Миронівське лісництво має намір заготовити хвойних порід – 5000 м3; Воронізьке лісництво – хвойних породів 4900 м3 та твердолистяних порід – 1100 м3; Шосткинське лісництво – хвойниїх порід 4500 м3; Собицьке лісництво – хвойних порід 4700 м3.

На це планують витратити 3 980 000,00 гривень.

Підрядник має забезпечити підготовчі роботи на ділянках (прибирання сухостійних і небезпечних дерев), звалювання дерев, обрубування гілля та сучків, орозкряжування на сортименти (згідно ГОСТ, ТУ або інших нормативних документів), трелювання, штабелювання та сортування деревини (по сортах, групах діаметрів, породах), очистку ділянок від порубкових решток та спалювання їх, понижування пеньків, перевезення (доставка) робітників до місця роботи проводиться власним транспортом.

«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

Мер Сум звернувся до містян через загрозу війни, а потім видалив відеоролик

  • 2022-02-20 17:18:44
  • перегляди: 0

Мер Сум Олександр Лисенко у стрімі на Фейсбуці розповів, що робити під час надзвичайних ситуацій.

Він порадив уже зараз зайти на сайт Сумської міської ради аби дізнатися адреси укриттів на випадок воєнних дій.

Але потім цей ролик було видалено з його сторінки.

У Сумах вшанували Небесну Сотню

  • 2022-02-20 16:09:54
  • перегляди: 0
20 лютого – День вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні. Саме цього дня у 2014 році загинуло найбільше протестувальників, які брали

«Кардинал-Рівнестандарт» — «Суми»: післямова

  • 2022-02-20 15:54:53
  • перегляди: 0

Граючий тренер “Кардиналу-Рівнестандарту” Олександр Бондар не вважає нічию з “Сумами” справедливим результатом для своєї команди.

Тренер АФФК “Суми” Володимир Гладов відзначив підтримку уболівальників у Рівному, оцінив гру проти “Кардиналу-Рівнестандарту” та висловив надію, що сумський глядач буде активніше відвідувати футзал.

The post «Кардинал-Рівнестандарт» — «Суми»: післямова first appeared on Асоціація футзалу Сумщини.

В Охтирці порахували, що утримання громадської вбиральні обійдеться орієнтовно у 420 тисяч гривень

  • 2022-02-20 15:54:51
  • перегляди: 0

Місцеве управління ЖКГ шукає підрядника для утримання громадського туалету.

Як повідомляється на сайті Prozorro, де оголосили закупівлю, площа прилеглої території складає 55 кв.м., площа модульного приміщення – 35 кв.м., а кількість санвузлів – 5 точок.

Підрядник, який візьметься за утримання вбиральні, має виконувати щоденне прибирання і благоустрій прилеглої території ( в т.ч. озеленення); вологе прибирання модульного приміщення , не менше ніж 2 рази на день; прибирання санвузлів з використанням хімічних засобів, не менше 2 разів на день; щоденний контроль справності сантехнічного і електрообладнання; поточний ремонт огороджувальних елементів, конструкцій – в разі необхідності; миття вікон, дверей – 1 раз на тиждень; облік витрат води та електроенергії , надання звітності організаціям – надавачам послуг, своєчасна оплата наданих послуг з електропостачання, водопостачання та водовідведення у відповідності з показами наявних приладів обліку; поточний ремонт сантехнічного обладнання, заміна запірної арматури, кранів, клапанів, ущільнюючих елементів – в разі необхідності тощо.

Орієнтовна вартість закупівлі – 420 тисяч гривень.

«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

Силачи из «Гармонии» - третьи в Украине

  • 2022-02-20 15:51:37
  • перегляди: 0

В Коломые (Ивано-Франковская обл.) прошел первый день чемпионата Украины по жиму штанги лежа. Результаты выступления глуховских спортсменов: Марк Долженко – 1 место в весовой категории до 105 кг среди юниоров с результатом 200 кг; Иван Колтаков – 3 место в весовой категории до 105 кг среди юниоров с результатом 140 кг; Юрий Пусь – 2 место в весовой категории до 120 кг среди юниоров с результатом 185 кг.

Команда Сумской области в составе, которой были только спортсмены ФСК Гармония (Глухов), заняла 3-е общекомандное место!