Івано-Франківськ

В "Електроавтотрансі" розповіли, скільки та на чому заробили у 2021 році (ІНФОГРАФІКА)

  • 2022-02-20 22:36:24
  • перегляди: 0

У 2021 році КП «Електроавтотранс» отримало 240 805 000 гривень доходу. При цьому підприємство залишається глибоко збитковим. В бюджеті 2022 року передбачено 120 млн грн. дотацій.

Основним джерелом доходу була оплата замовлення транспортної послуги виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради та компенсація за перевезення пільгових категорій. Це становить 72,7% від усього доходу підприємства, інформує "Галка".

Іншим вагомим джерелом доходу підприємства є продаж проїзних документів: квитків та транспортних карток. Це становить 26,8% від загального доходу. Крім того, за минулий рік контролери продали штрафних квитків на суму 164 520 грн.

Доходи підприємства від іншої діяльності становили понад 1 000 000 гривень або 0,5% від усіх доходів. Найбільш вагомими частками в інших доходах є платежі від розміщення реклами 44%, продаж металобрухту 33%, страхові виплати 13% та оплата за навчання водіїв тролейбусів 9%.

[gallery columns="2" size="full" ids="626151,626150"]

У 2021 році Прикарпаття експортувало товарів на понад 1,1 мільярда доларів

  • 2022-02-20 22:36:01
  • перегляди: 0

У 2021 р. експорт товарів на Прикарпатті становив 1165,3 млн дол. США, імпорт – 996,1 млн дол. У порівнянні з 2020 роком обсяги експорту зросли у 1,5 раза, імпорту – у 1,6 раза, пише Ратуша з посиланням на Головне управління статистики. Позитивне сальдо склало 169,2 млн дол. (у 2020 р. також позитивне – 118,3 млн дол.). Коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 1,17 (у 2020 р. – 1,19), – йдеться у повідомленні. Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами із 127 країн світу.

Аварія в Івано-Франківську: на місці працює поліція (ВІДЕО)

  • 2022-02-20 22:35:41
  • перегляди: 0

На перехресті Бельведерська та Південний Бульвари проходять ремонтні роботи, через що в Івано-Фрнаківську перекрили рух транспорту. Про це Голос -Інфо дізнається з телеграм чату Frankivsk 112. «Вул. Галицька перехрестя біля АС-2 ДТП», – повідомляють очевидці.

IMG_1700

Івано-Франківська мерія частково профінансує перехід містян на індивідуальне опалення (відео)

  • 2022-02-20 22:35:18
  • перегляди: 0

Від централізованого до індивідуального. Франківська мерія частково профінансує перехід містян на індивідуальне опалення.

Тепер мешканці багатоповерхівок, котрі хочуть перейти на «своє» тепло, зможуть отримати на це 70 відсотків співфінансування з міського бюджету.

Виконком Івано-Франківської міськради збільшив кількість номінацій у щорічному Конкурсі проектів і програм розвитку місцевого самоврядування. При цьому не важливо – створено в будинку ОСББ чи ні. Єдина умова – дозвіл на від’єднання від централізованого опалення, пишуть Версії з посиланням на ТРК Вежа.

Матеріальну допомогу з міської казни – близько 8 мільйонів гривень – отримають також колишні абоненти СТЕКу. Для переходу на альтернативні джерела тепла.

Конкурс місцевих проектів та програм розвитку стартує навесні. Між тим, аналогічні категорії мерія має намір внести і в «Бюджет участі». Підписуйтесь на канал Версій в Telegram та читайте нас у Facebook. Завжди цікаві та актуальні новини!

Цьогоріч на Рогатинщині відремонтують чотири кілометри дороги Лопушня-Медуха

  • 2022-02-20 22:35:00
  • перегляди: 0

У 2022 році у Рогатинському районі запланований капітальний ремонт чотирьох кілометрів дороги місцевого значення Лопушня-Медуха. Про це повідомляє пресслужба ДП “Дороги Прикарпаття”, пише Ратуша. Під час робочої поїздки керівник підприємства Роман Сілецький спільно з керівництвом громади та нардепом Олегом Марусяком обговорили можливість виготовлення проєктно-кошторисної документації для капремонту дороги Більшівці-Княгиничі. Стосовно автошляху Підкамінь-Книгиничі, то наразі розглядається можливість передачі дороги у підпорядкування держави.Також ішла мова і про Північну об’їзну дорогу. Наразі вона знаходиться на етапі проєктування. А її будівництво дозволить зменшити транспортне навантаження на центральні дороги Рогатина,- йдеться в повідомленні. ДО ТЕМИ: У Богородчанах продовжили ремонт дороги. ВІДЕО

На Івано-Франківщині відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні (ФОТО)

  • 2022-02-20 22:34:29
  • перегляди: 0

У селі Микуличин на Івано-Франківщині відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні за ініціативи громадських організацій «Самооборона Яремчанщини». Про це повідомили у пресслужбі Яремчанської міської ради на фейсбук-сторінці. На відкриття монумента прийшли військові та місцеві жителі. Священник освятив пам’ятник і відслужив панахиду за загиблими на Майдані. Як пише mi100.info, пам’ятник має увічнити подвиг усіх, хто брав участь у Революції гідності та, перш за все, тих, хто заплатив за це життям. «Ми знайшли цю брилу в одному з наших гірських потоків. І для нас вона символізує нашу міць і незламність. І на цій основі вирішили робити пам’ятник», — розповів член «Самооборони Яремчанщини» Василь Кучак. Читайте також: Я – резервістка тероборони, і це не страшно. Як волонтерка Марта Юзьків тренується захищати Київ Кожен елемент пам’ятника є символічним: боєць зі щитом, який поранений стоїть на коліні перед ангелом, – кожен із Сотні, бита, каска – усе, що було на Майдані, янгол позаду ніби супроводжує в дорогу, у щиті планують розмістити вогонь – лампадку, яка символізуватиме горіння в наших душах і вогонь боротьби. На меморіалі також є герб і гасла «Слава Україні! – Героям слава!». Нагадаємо, у центрі Харкова відкрили оновлений пам’ятник Українській Повстанський Армії. Фото: facebook.com.

Між Тернополем та Івано-Франківськом ходитиме потяг «Інтерсіті»

  • 2022-02-20 20:24:40
  • перегляди: 0

Розпочалася підготовка до модернізації та електрифікації залізничної ділянки Тернопіль — Івано-Франківськ.

Наразі очікується рішення Уряду щодо виділення коштів на розробку техніко-економічного обґрунтування проєкту.

«У рамках «Великого будівництва» на залізниці плануємо з’єднати між собою два великих обласних центри: Тернопіль та Івано-Франківськ. Йдеться про відновлення колії на лінії Галич — Підвисоке. Окрім оптимізації маршрутів на заході країни, цей варіант дозволить на 3 години скоротити час поїздки з міст центральної та південної України до Прикарпаття, зокрема і ключових гірських курортів регіону», - повідомляють в Укрзалізниці.

Завдяки реалізації проєкту, що передбачає відновлення залізничного маршруту між Тернополем та Івано-Франківськом, шлях між обласними центрами скоротиться з нинішніх 283 км до 141 км.

«Будівельні роботи планують розпочати на початку наступного року, щоб уже після їх завершення запустити на маршруті Київ — Тернопіль — Івано-Франківськ швидкісний електропоїзд «Інтерсіті+», — розповів Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Франківські студенти-медики створили короткометражний фільм пам’яті Небесної Сотні (відео)

  • 2022-02-20 20:15:14
  • перегляди: 0

Студенти Івано-Франківського національного медичного університету разом із відділом освітньо-виховної роботи створили короткометражний фільм, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Про це інформують в унівесритеті.

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні. Цього дня ми вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави.

Герої не вмирають: у Франківську сотні людей вшанували подвиг учасників Революції Гідності (фото)

У Коломиї навколішки поіменно згадали Героїв Небесної Сотні (відео)

  • 2022-02-20 20:15:12
  • перегляди: 0

У Коломиї навколішки поіменно згадали Героїв Небесної Сотні.

Поминальні заходи відбулися у місцевому Народному Домі, МГ «Зодіак» та на площі біля ратуші.

Сотні коломиян прийшли пригадати події 2014 року, вшанувати пам'ять та помолитися за душі Героїв.
.

Цифра тижня: стало відомо, за що і кому мешканці Прикарпаття заборгували понад мільярд гривень

  • 2022-02-20 20:12:13
  • перегляди: 0

Цифра тижня відтворює цього разу непристойне соціальне явище.

На Прикарпатті, як зазначила начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Леся Хараїм споживачі заборгували за послуги 1, 266 млрд грн. При цьому структура боржників практично не змінилась – злісним неплатником є кожен двадцятий клієнт, що завинив за газ, повідомляє ПІК.

В області визначили ТОП-5 населених пунктів, де населення найбільше забогувало за спожитий газ:

  • Івано-Франківськ – 91 млн грн
  • Коломия – 30 млн грн
  • Калуш – 21,5 млн грн
  • Надвірна – 1 млн грн
  • Долина – 0,8 млн грн
  • Щоб уникнути судових тяганин, компанія рекомендує споживачам, які боргують за спожитий газ, в найкоротші терміни погасити борги або ж укласти договори з їх реструктуризації.

    Читайте також:

    Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtubeта Telegram

    На Прикарпатті відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні (ФОТО)

    • 2022-02-20 19:39:41
    • перегляди: 0


    20 лютого у селі Микуличин Яремчанської територіальної громади відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні. Про це Суспільному розповів заступник координатора громадської організації “Самооборона Яремчанщини” Віктор Харапончук, пише ПІК.

    На захід прийшли військові та місцеві жителі.

    Зі слів Віктора Харапончука, створення монумента ініціювали учасники громадської організації “Самооборона Яремчанщини”, також допомагали місцеві жителі.

    “Громадська організація сформувалася у 2013 році. Ми їздили з нашими хлопцями на Майдан. З Микуличина є дуже багато учасників Революції Гідності. Вирішили поставити пам’ятник героям, які загинули під час тих подій. Залучили й жителів Микуличина”, — розповів Віктор Харапончук.


    За словами чоловіка, пам’ятник майстри створили з природного гірського каменя, що є у Карпатах.

    Читайте також:

    Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtubeта Telegram

    Залізничну дорогу Тернопіль – Івано-Франківськ модернізують

    • 2022-02-20 19:39:39
    • перегляди: 0

    Наразі триває підготовка до модернізації та електрифікації ділянки залізничної дороги, що сполучає Тернопіль та Івано-Франківськ. Пише Голос-Інфо з посиланням на Галицький кореспондент.

    Франківці за тиждень акції подарували бібліотекам пів тисячі книг

    • 2022-02-20 19:18:29
    • перегляди: 0

    Небайдужі жителі Івано-Франківська до фонду міських бібліотек принесли 538 книжок.

    Про це повідомила заступниця міського голови Вікторія Дротянко, інформує "Галка".

    Нещодавно у бібліотеках Івано-Франківської МЦБС проходила бібліоакція “Для бібліотек з любов’ю”. Акцію розпочали сьомого лютого, а присвячена вона була Міжнародному Дню дарування книг, який відзначають 14 лютого.

    За її підсумками, до книгозбірень міської централізованої бібліотечної системи мешканці громади презентували 538 книг.

    "Бібліотекарі вдячні всім, хто долучився до акції та подарував книги", - йдеться у дописі.

    У Франківську лікарі врятували трирічну дитину

    • 2022-02-20 18:39:22
    • перегляди: 0

    В Івано-Франківську лікарі врятували трирічну дитину, про це повідомив директор обласної дитячої клінічної лікарні, пише ПІК.

    “Завдяки злагодженій роботі анестезіологів, хірургів та гематологів врятовано життя 3-річного пацієнта з гнійним перитонітом. Додатковим викликом для лікарів було спадкове захворювання – гемофілія. Однак операцію вдалося провести без крововтрати, що було б неможливим без дороговартісних препаратів, понад 900 тисяч гривень, якими лікарня забезпечена в рамках державних і обласних програм”, – йдеться у повідомленні.

    Довідково

    Перитоніт, або гострий живіт — це важка хірургічна патологія, яка характеризується локальним або дифузним запаленням очеревини.

    Гемофілія – захворювання, при якому кров втрачає здатність нормально зсідатися, оскільки в ній циркулює недостатньо згортаючих білків.

    Читайте також:

    Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtubeта Telegram

    На Івано-Франківщини льотчики-винищувачі взяли участь у нічних польотах

    • 2022-02-20 18:27:32
    • перегляди: 0

    Льотчики-винищувачі Івано-Франківської бригади тактичної авіації взяли участь у нічних польотах, пише АрміяІнформ. Зазначається, що льотна зміна у бригаді розпочалася вдень, а завершилася вночі. Польоти тривали у складних погодних умовах. У небо підіймалися практично усі льотчики бригади на фронтових винищувачах МіГ-29 та навчально-тренувальних літаках L-39. Під час льотної зміни авіатори удосконалювали техніку пілотування, виконували вправи складного пілотажу та польоти у складах пар. Участь в польотах також взяли молоді пілоти – минулорічні випускники Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Вони відпрацювали дії під час імітації відмови двигуна, здійснили польоти у хмарах та вправлялись у складному пілотажі. Читайте також: Бабуся-захисниця з Маріуполя стала зіркою світових ЗМІ (ВІДЕО) Бригада забезпечена всім необхідним для польотів. Авіапарк бригади поповнився відремонтованими та модернізованими літаками, є достатня кількість авіагасу для проведення льотних змін високої інтенсивності. Нагадаємо, авіація України відпрацювала удари по колоні умовного противника. Як ми повідомляли раніше, у Косові українських миротворців відзначили як найкращих. Фото: armyinform.com.ua.

    Отримала компенсацію за недопуск на роботу: Як це вдалося невакцинованій вчительці на Франківщині (відео)

    • 2022-02-20 18:12:23
    • перегляди: 0

    На Франківщині деякі вчителі відмовляються вакцинуватися і навіть ідуть до суду, щоб їх поновили на роботі.

    Учителька із Тлумача, наприклад, нещодавно відсудила собі гроші, втрачені за три місяці вимушеної відпустки. Адже, певна – це незаконно.

    “Питання вакцинації – це є моє особисте питання. Я маю повне право вибору”, – відзначає Любов, вчителька

    Пані Любов – вчителька молодших класів. Жінка лише неещодавно після трьохмісячної перерви повернулась на роботу до школи. У листопаді педагогиню відсторонили. Бо вона, попри постанову уряду, навідріз відмовилась робити щеплення проти ковіду, пишуть Версії з посиланням на Вікна-новини.

    Поки сиділа вдома – зарплати педагогиня теж не отримувала.

    “Три місяці ніхто не спитав чи маю я засоби для існування”, – додає вчителька.

    Тож порадилась з адвокатами, склада позов та пішла до суду. Поки тривав розгляд справи пані Любов вже вдруге перехворіла на ковід.

    “Ковід я не важко перенесла. І я зрозуміла, раз мене Бог зберіг, значить я маю можливість жити на цьому світі. Слава Богу, мала можливість повернутися на роботу”, – розповіла Любов Мелевич, вчителька молодших класів.

    Кілька тижнів тому судді урадили виплатити вчительці зарплатню, але до роботи у “червоній” карантинній зоні, де нині перебуває Франківщина, без “зеленого” сертифіката її все ж не допустили.

    Та жінка пішла інших шляхом. Взяла у сімейного лікаря довідку, що нещодавно перехворіла на ковід. За законом з цим вона, хоч і лише на три місяці, – має доступ до роботи. Підписуйтесь на канал Версій в Telegram та читайте нас у Facebook. Завжди цікаві та актуальні новини!

    У Франківську планують побудувати спортивну арену

    • 2022-02-20 18:09:41
    • перегляди: 0

    У Калуші планують модернізувати “Льодову арену”, а в обласному центрі побудувати сучасний спортивний комплекс. Про це під час зустрічі із президентом Федерації хокею України Георгієм Зубком заявила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, пише Ратуша. Упродовж останніх двох років на Івано-Франківщині активно споруджуються об’єкти спортивної інфраструктури. У рамках президентської програми «Велике будівництво» на розвиток галузі спрямовується значний фінансовий ресурс, за рахунок чого будуються нові спортивні зали, стадіони та майданчики, – розповіла керівниця області. Під час розмови йшлося про реконструкцію “Льодової арени” у місті Калуші. Зазначалося, що на сьогодні це єдиний в області спортивний заклад, в якому тренуються хокеїсти. ДО ТЕМИ: Марцінків хоче взяти кредит і збудувати новий термінал аеропорту Також обговорили питання будівництва сучасного мультифункціонального спортивного комплексу в Івано-Франківську. Наразі визначено місце земельної ділянки під спорудження об’єкту, продовжується робота щодо розробки проєктно-кошторисної документації.