Чернівці вчетверте долучилися до Всесвітньої тихої акції «Ангели пам’яті» (ФОТО)

18 лютого 2014 у середмісті Києва загинуло 23 людини. 20 лютого загинула найбільша кількість осіб – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013-2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, назвали Героями Небесної Сотні. Буковина там втратила двох Героїв – Василя Аксенина та Олександра Щербанюка.
Читайте також: Не виставляв свій патріотизм на показ - спогади родини про Василя Аксенина (ВІДЕО)
Аби вшанувати кожного українця, який віддав життя за Україну взимку 2013-2014-ого років, світова спільнота щороку проводить тиху акцію «Ангели пам’яті». Вже вчетверте до неї долучаються й Чернівці, розповідає кореспондент Медіа агентства АСС.
Щороку кількість учасників і локацій, де вшановують Героїв Небесної Сотні збільшується, каже координаторка тихої акції «Ангели пам’яті» у Чернівцях, волонтерка Галина Абрам’юк.
«Щороку нас стає все більше! Це – студенти, школярі, небайдужі громадяни, громадські організації, військові тощо. І щоразу локацій стає все більше. Не важливо, на якій локації ми розмістимо Ангелів, головне – ця локація тепер буде у душі кожного буковинця, і Ангел пам’яті буде в душі кожного українця, який ідентифікує себе людиною державотворення, людиною, якою були наші Герої – Василь Аксенин та Олександр Щербанюк», - розповідає Галина Абрам’юк.

Сьогодні,

18 лютого, учасники тихої акції розвісили «Ангелів пам’яті» у майже 15 куточках Чернівців. Зокрема, на Алеї пам’яті Героїв Небесної Сотні на вул. Воробкевича, біля Меморіалу Героям Небесної Сотні, на Алеї кленів на вул.Небесної Сотні, біля Стіни пам'яті на Центральній площі, на Алеї Слави на Центральному кладовищі, на площах та вздовж центральних вулиць міста.
«Мій тато казав, що йде захищати на Майдан своїх синів. Він не мав на увазі рідних по крові синів, він вважав усіх дітей своїми, бо ми, українці, рідні між собою. Ми – єдині. І за це віддали життя Герої Небесної Сотні. Цими Ангелами ви пам’ятаєте про їхній подвиг. Цією акцією іншим українцям, які у повсякденному житті можуть забути про війну і Майдан, ми нагадаємо про Героїв Небесної Сотні та Революцію Гідності», - подякував учасникам тихої акції «Ангели пам’яті» син Героя Небесної Сотні Василя Аксенина Богдан.

Отримуйте новини в Telegram




Comments

    No results found.