Херсон

На Херсонщине насмерть разбился мотоциклист

  • 2022-02-21 02:47:44
  • перегляди: 0

В Чаплинке на улице Таврической мотоциклист на большой скорости врезался в дерево. Он погиб из-за многочисленных повреждений внутренних органов. Медики ничем помочь ему уже не смогли, и только констатировали смерть.

Полиция сообщает официальные подробности. 16 февраля около 20:40 на «102» сообщили, в Чаплинке по ул. Таврийской на асфальте лежит мотоцикл, а рядом с ним – мужчина без сознания. По имеющимся следам, полицейские предварительно установили, что 30-летний местный житель на мотоцикле «Мустанг» выехал за пределы проезжей части на обочину. Но, возвращаясь на дорогу, не удержал равновесие и упал с мотоциклом на асфальт. Водитель был без шлема и получил тяжелую травму головы.

Кроме этого, по словам медика местного ФАПа, от потерпевшего был слышен запах алкоголя.

На Херсонщине воры отремонтировали украденный мотоцикл

  • 2022-02-20 23:03:22
  • перегляди: 0

Нарочно не придумаешь: воры украли мотоцикл, чтобы отремонтировать его…для законной владелицы.


В селе Станислав на Херсонщине 18-летний юноша подговорил своего товарища помладше, который учился в ПТУ-6 областного центра, залезть в нежилой дом.


Приятель согласился, и как-то вечером сообщники перелезли через забор приусадебного участка, проникли в хату через незакрытую дверь, и пошарили внутри. никаких ценностей там не было, зато прямо в комнате стоял старенький мотоцикл «Ява 350». он оказался неисправен, однако воришек это не смутило.


Общими усилиями они выкатили «старичка», отбегавшего по нашим дорогам более тридцати лет, и поволокли его домой к старшему из компании. Там с помощью родителей «Яву» отремонтировали, намереваясь продать.


Однако подыскать покупателя не успели: пришли полицейские, мотоцикл изъяли, и вернули хозяйке – уже полностью исправным. Она была так рада, что даже не стала предъявлять преступникам какие-либо претензии. Тем не менее, суд в поселке Белозерка приговорил каждого из юных любителей раритетной техники к трем годам лишения свободы с годичным испытательным сроком.


Они также обязаны будут возместить по 1372 гривны за судебную транспортно-техническую экспертизу, и эта сумма сопоставима со стоимостью украденного мотоцикла. Если бы криминальная парочка взялась бы «Яву» чинить по заказу хозяйки то заработала бы, наверное, больше. И проблем с законом не имела бы.

Сергей ЯНОВСКИЙ

На Херсонщині чоловікові у бійці відкусили вухо

  • 2022-02-20 23:02:11
  • перегляди: 0

Як повідомляють у поліції, житель села Азовське (Генічний район) зателефонував до «швидкої» та повідомив, що йому «вухо надкусили у бійці». Його госпіталізували, вухо пришили.

Як розповів завідувач Генічної станції швидкої допомоги, воно бовталося на «ниточках».

У Херсоні готують реставрацію будівлі міського відділу ДРАЦС

  • 2022-02-20 20:36:43
  • перегляди: 0

Багато херсонських молодят мріють проголосити обітниці саме у міському відділі ДРАЦС. Лише минулого року там зареєстрували 1506 нових херсонських родин.

Самій будівлі 125 років, і спочатку там розташовувалась бібліотека. Наразі ця історична будівля занесена до переліку пам’яток містобудування та архітектури національного значення.

Одним із пріоритетів в роботі Херсонського міського голови Ігоря Колихаєва є реконструкція фасадів будівель в історичному центрі міста. Тому зараз управлінням капітального будівництва готується відповідна тендерна документація для проведення тендерної процедури на майданчику «Прозоро» із визначення проєктної організації, яка розроблятиме проєкт ремонтно-реставраційних робіт фасаду та покрівлі будівлі Херсонського міського відділу Державної реєстрації актів цивільного стану по вул. Торговій, 24. На це у 2022 році в бюджеті передбачено 285 тисяч гривень.

Передбачаються ремонтно-реставраційні роботи із відновлення покрівлі та фасаду будівлі з дотриманням історичного стилю із вхідним ганком, також передбачено інклюзивність щодо доступу до будівлі маломобільних груп населення.

Уже отримано охоронний договір на пам’ятку культурної спадщини, подано документи для отримання реставраційного завдання від управління містобудування та архітектури Херсонської обласної державної адміністрації.

Орієнтовна вартість виконання самих ремонтно-реставраційних робіт — трохи більше 12 мільйонів гривень.

Остаточна вартість буде визначена після отримання позитивного експертного звіту.

Усю проєктну документацію планується завершити до кінця травня цього року.

Херсонські педагоги отримали 242 сучасні ноутбуки в межах нацпроєкту «Ноутбук кожному вчителю»

  • 2022-02-20 20:12:20
  • перегляди: 0

У межах реалізації національного проєкту «Ноутбук кожному вчителю» Міністерства освіти і науки та Міністерства цифрової трансформації, для закладів освіти України придбано 62 674 ноутбуки, з них 1605, згідно розподілу, одиниць техніки отримала Херсонська область.

Наразі 242 сучасні ноутбуки з камерою, потужним процесором та можливістю під’єднання до інтернету передані для користування 23 херсонським закладам загальної середньої освіти. Середня вартість одного гаджету склала – 18 300 грн. Придбані ноутбуки закріплено за навчальними кабінетами закладів загальної середньої освіти та використовуються виключно для організації освітнього процесу у закладі загальної середньої освіти, зокрема, під час організації дистанційної освіти.

Нагадаємо, що зазначений проєкт реалізовується на умовах співфінансування 70/30, де 70% – частка державного бюджету склала 3 млн 100 тис грн., з бюджету Херсонської МТГ профінансовано придбання зазначеної техніки на 1 млн 328 тис грн.

Національний проєкт «Ноутбук кожному вчителю» триває, наразі херсонські заклади освіти мають потребу в закупівлі 1252 одиниць комп’ютерної техніки.

Херсонський бюджет – найбільший в області

  • 2022-02-20 19:51:39
  • перегляди: 0

Протягом першого місяцю року до бюджету Херсонської територіальної громади надійшло 110,7 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб, що майже на 5,5 млн. більше за січневий показник минулого року.

Обсяг надходжень податку на доходи фізичних осіб напряму залежить від розміру заробітної плати, яку отримують офіційно працевлаштовані працівники, та легальності трудових відносин.

«Саме тому фахівці податкової служби постійно проводять роз’яснювальну та контрольно-перевірочну роботу з метою дотримання роботодавцями вимог трудового й податкового законодавства», — підкреслили у прес-службі Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Анатолій НІКОЛАЄВ.

У ботанічному саду Херсонського держуніверситету квітнуть підсніжники

  • 2022-02-20 19:51:38
  • перегляди: 0

У ботанічному саду Херсонського державного університету розквітла ціла галявина підсніжників.


Підсніжник звичайний (Galanthus nivalis) багаторічна цибулинна рослина. Назва роду походить від грецьких слів, які в перекладі означають «молочно-квітковий» (гала «молоко» та антос «квітка»), колір цієї рослини схожий на колір молока.


Як зазначає директорка ботанічного саду ХДУ Ніна Сушинська зовсім невеличка – метр на півтора. «Цибулинки рослин приносили працівники ботсаду. І так поступово, спільними зусиллями з’явилася нова плантація підсніжників. Ці перші вісники весни радують як нас самих, так і відвідувачів. Адже їх поява свідчить – тепло й буяння зелені вже не за горами», – розповідає Ніна Сушинська.


А враховуючи плідну підготовку, весна в квітнику нашого освітнього закладу обіцяє бути яскравою! Тут вже висадили нові сорти тюльпанів, які стануть неодмінною окрасою ботсаду.


Тож запрошуємо до ботанічного саду Херсонського державного університету!


Пресцентр ХДУ


За кражу электроинструментов из дома односельчанина житель Херсонщины получил более 3 лет лишения свободы

  • 2022-02-20 19:33:42
  • перегляди: 0

Преступление произошло в конце декабря 2020 года в селе Малокаховка Каховского района. В недостроенный дом пострадавшего забрался неизвестный злоумышленник и похитил оттуда перфоратор, шуруповерт и бензокосу. Сейчас суд отправил преступника за решетку.

В ходе первоочередных следственных действий полицейские опросили соседей заявителя и проверили ранее судимых односельчан. Под подозрение попал местный житель, у которого уже были проблемы с законом, а также непогашенная судимость. Один из свидетелей видел, как он нес по улице бензокосу.

Подозреваемый признался в содеянном. Украденное он успел продать.

Суд признал мужчину виновным в инкриминируемом преступлении и определил наказание в виде лишения свободы сроком на 3 года и 3 месяца.

Ігор Колихаєв увійшов до фіналу «Людини року»

  • 2022-02-20 19:12:59
  • перегляди: 0

Міський голова Ігор Колихаєв увійшов до трійки переможців премії «Людина року» в номінації «Міський голова року». Разом з ним – очільники міст Чернівці (Роман Клічук) та Луцьк (Ігор Поліщук). Трійка обиралася впродовж року за аналізом роботи міських голів українським експертним середовищем, до якого увійшли 28 організацій.

Зокрема, Асоціація міст України, Український центр політичних та економічних досліджень ім. О. Разумкова, Національна юридична академія України ім. Я. Мудрого, Національний інститут глобальних стратегій тощо.

Серед трьох претендентів Вищою Академічною Радою програми «Людина року -2021» (яка формується з числа найбiльш авторитетних, впливових державних та громадських дiячiв, а також провiдних спецiалiстiв, досвiд та iнтелектуальний потенцiал яких найбiльш сприяють об’єктивнiй оцiнцi (40 осіб)), після детального ознайомлення із роботою міських голів, буде обрано кращого.

Крім того, Херсонська міська рада спробує вибороти перемогу в номінації «Громадський простір року» з проєктом реконструкції Потьомкінського скверу.

Нагородження відбудеться 22 травня.

Нагадаємо, що перше народження програми «Людина року» відбулося у липні 1995 року. За більш ніж двадцятирічну історію Програми володарями титулу «Людина року» стали понад 420 переможців у персоніфікованих і корпоративних номінаціях. Зокрема, три Президенти України, академіки НАНУ, перший космонавт незалежної України, визначні промисловці та підприємці тощо.

Мешканців Новокаховської ОТГ закликають долучитися до збирання колекції для музею міста

  • 2022-02-20 19:00:33
  • перегляди: 0

Музей історії міста Нова Каховка звертається до мешканців Новокаховської ОТГ з закликом допомогти музею у збиранні колекції предметів побуту, які були у вжитку в минулому сторіччі.

Про це редакції Online НК повідомив директор музею Віктор Васильєв.

Життя швидкоплинне, і те, що вчора нам було звичним і зрозумілим, нашим дітям та особливо онукам сьогодні здається схожим на музейний експонат…

Багато таких речей вкриваються порохом на горищах, в коморах та у шухлядах скринь у Ваших оселях. Тут спрацьовує наш менталітет: речі ще придатні до вжитку, дивись, колись і згодяться.

Ми пропонуємо надати цим речам друге життя у нас в музеї! Наші онуки, які навіть не чули про гасові лампи та керогази, не бачили механічну друкарську машинку або арифмометр, бабінний або касетний магнітофони, зможуть їх побачити. А ми ще про них і цікаво розповімо!

Тож запрошуємо долучитися до збирання колекції побутових речей минулого для музею міста. Понад 30 років тому саме так, народним зібранням і створювали первину колекцію нашого музею.

Гарантуємо на кожному експонаті розмістимо табличку, хто і коли його приніс та подарував музею міста,

Вас чекають у музеї історії міста Нова Каховка по буднях з 8.00 до 16.00 (обідня перерва 12.00-13.00) за адресою вул. Історична, 22-а. Наш телефон (05549) 90642.

Голопристанські рятувальники ліквідували пожежу легкового автомобіля

  • 2022-02-20 18:48:28
  • перегляди: 0

фото ілюстративне

19 лютого о 06:29 на номер Служби 101 м. Гола Пристань надійшло повідомлення про загорання автомобіля по вул. 1 Травня. За викликом виїхав черговий розрахунок 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю вогнеборці побачили, що горить моторний відсік автомобіля ВАЗ 2109. Вогнеборці швидко ліквідували пожежу. Причина загорання встановлюється.

Джерело: ГУ ДСНС України у Херсонській області

В Херсонському аеропорту завершують реконструкцію смуги: який вигляд вона має

  • 2022-02-20 18:27:41
  • перегляди: 0

Реконструкція злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту Херсон перебуває на завершальній стадії. В мережі показали, який вигляд має оновлений аеродром.

Реконструкція летовища проводиться в межах програми "Велике будівництво".

Читайте також Одне із наймасштабніших за часи Незалежності: в Україні почалось оновлення рухомого складу УЗ

В Херсоні завершують реконструкцію смугиСтаном на сьогодні, в Херсонському аеропорту повністю виконали роботи з асфальтування злітно-посадкової смуги, з'єднали її зі стоянками для літаків та нанесли розмітку.

Так, довжина смуги збільшилася з 2 500 до 2 600 метрів, а ширина – з 42 до 60 метрів.


Злітно-посадкова смуга з висоти пташиного польоту / Фото надане аеропортом Херсон

На летовищі поклали два нових шари асфальту, які посилили покриття. Так, аеропорт тепер зможе приймати популярні середньомагістральні літаки Boeing 737 та Airbus A320 до 12 разів на день.

Також за потреби на оновлену смугу зможе приземлитися навіть важкий далекомагістральний авіалайнер Boeing 767, проте не більше, ні двічі на день.


Реконструкція смуги / Фото надане аеропортом Херсон

Зараз на смузі монтують світлосигнальну систему,

яка потрібна для прийому літаків уночі та за поганих погодних умов.


У Херсоні завершують реконструкцію смуги / Фото надане аеропортом Херсон

Крім того, аеропорт "Херсон" проводить сертифікацію оновленого аеродрому. Підприємство розраховує завершити її та відновити роботу вже в період літньої навігації – з 27 березня, коли відбувається перехід на літній час.


Оновлена злітно-посадкова смуга / Фото з фейсбуку Геннадія Лагути

Зауважимо, реконструкцію смуги розпочали у вересні 2021 року, й, очікували, що відновлять роботу до кінця року, втім, роботи дещо затягнулися. При цьому основну частину робіт підрядник "Автомагістраль-Південь" виконав за 4 місяці.

Який вигляд має смуга після реконструкції: дивіться відео

Детальніше про реконструкцію аеропорту

  • У серпні депутати Херсонської облради дозволили реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту "Херсон".
  • Аеропорт увійшов до Державної цільової програми розвитку аеропортів. Тож на реконструкцію смуги передбачили 320 мільйонів гривень. З обласного бюджету виділили 4,6 мільйона.
  • Поклали новий шар асфальтобетону від 9 до 12 сантиметрів по всій площі та на ділянці з бетонних плит. Це дозволить приймати літаки Boeing 737 – 800, 900 та Airbus 321 до 10 – 12 разів на день. Відповідно збільшиться пасажиропотік – до 500 тисяч на рік.

У Херсоні художниця презентує "Щастя на полотні"

  • 2022-02-20 18:27:39
  • перегляди: 0

У Херсоні відкрилася персональна виставка "Щастя на полотні" художниці Олександри Паранченко. На картинах - казковий світ тварин, людей і рослин і всі вони об’єднуються в єдину історію щастя. З мисткинею за кілька годин до офіційного відкриття експозиції зустрілися кореспонденти Суспільного. Олександра Паранченко показала своїх героїв і розказала їх історії щастя.


За словами художниці Олександри Паранченко, на виставці також представлена історія про персонажів Пусічки. "Вони крадуть цукор. Часто ми помічаємо, що цукор зненацька закінчився. А ці маленькі ласунки його цуплять", - розказує Олександра.



Є історії про волелюбну свинку, про незвичайних тваринок, які запалюють дітям сни, романтичних жуків і веселих котиків. В експозиції представлені різні сюжети, але у кожній роботі, як говорить їх авторка, є добра історія щастя.



"Моя творчість присвячена щастю. Таким щирим почуттям, які були у дитинстві. Тоді, коли ми раділи хмаринкам, весняним квіткам. Взагалі усьому раділи. В кожній роботі є часточка дитячої душі", - говорить художниця.


Головні герої, розказує Олександра,

це реальні і вигадані тварини, рослини і рідше люди. Кожен образ має своє ім’я. "Я з ними розмовляю, коли малюю їх. Вважаю, щоб картина була живою, її треба назвати, з нею треба говорити", - каже авторка виставки.



Є в художниці улюбленіші персонажі. Це - Макар, Пуговка, Пусічка. Саме ця трійка і надихає на роботу, розказує художниця. А ось портрети, каже Олександра, не малює.


"Це, мабуть, - єдиний автопортрет. Людей малюю не так часто. Це для мене така складна специфіка. Я не хочу, щоб вони були як справжні люди, щоб глядач зміг сам дофантазувати якісь риси характеру або обличчя", - каже Олександра.



Понад 14 років Олександра займається творчістю професійно - ілюструє книжки. Основний принцип, розказує художниця, малювати у гарному настрої і тільки позитивні історії. "Я малюю тільки щастя, добрі і позитивні історії. Я дуже гостро реагую на те, що відбувається у світі, тому не маю права тиражувати те, що викликає біль і негативні емоції. Я хочу, щоб глядач, побачивши мої роботи, посміхнувся і йому стало на душі світліше", - розповіла художниця Олександра Паранченко.



Виставка "Щастя на полотні" триватиме до наступного понеділка, 21 лютого.


Суспільне Херсон

У Андріївському соборі Нової Каховки помолились за загиблих у Києві в 2014 році

  • 2022-02-20 17:48:29
  • перегляди: 0

За традицією, щороку в дні роковин масової загибелі людей у Києві 18-21 лютого 2014 року у храмах Новокаховської єпархії Української Православної Церкви відбуваються заупокійні відправи.

Сьогодні, 20 лютого 2022 року, в Іверському храмі Андріївського кафедрального собору Нової Каховки Високопреосвященніший митрополит Новокаховський і Генічеський Філарет звершив Божественну Літургію, за якою були поіменно пом'януті всі "загиблі браття і сестри наші", повідомлє Online НК.

Також після Божественної Літургії владика відправив заупокійну літію за всіма спочилими 8 років тому.

Заупокійні богослужіння, з благословення Високопреосвященнішого митрополита Філарета, відбулися також цього дня в усіх храмах єпархії.

Реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту Херсона на завершальній стадії

  • 2022-02-20 17:43:36
  • перегляди: 0

Довжину смуги буде збільшено до 2600 м, ширину – з 42 м до 60 м., – про це повідомляє Геннадій Лагута, голова Херсонскої ОДА, – передає “Український Південь”. « Реконструкція злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту Херсон на завершальній стадії. Наразі на оновленій ЗПС вже нанесено розмітку! На цю подію чекали всі роки експлуатації злітно- посадкової смуги і лише завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського Велике буідвництво розпочалась реконструкція. Довжину смуги буде збільшено до 2600 м, ширину – з 42 м до 60 м.

Це дасть змогу приймати літаки Boeing 737-800, 900 і Airbus A321 до 10-12 разів за день та значно збільшити пасажиропотік. »

Трое подростков повредили имущество в скейт-парке Каховки

  • 2022-02-20 17:27:35
  • перегляди: 0

Недавно в социальной сети появилось видео, где неизвестные в ночное время совершают хулиганские действия возле скейт-парка в населенном пункте Каховка.

Стражи порядка установили, что к совершению указанных действий причастны трое несовершеннолетних каховчан. Об этом информируют на странице полицейского отделения Каховки. К тому же, подростки неоднократно попадали в поле зрения правоохранителей.

В настоящее время решается вопрос о привлечении родителей несовершеннолетних к административной ответственности.

Напомним, что скейт-парк на территории парковой зоны в Каховке по улице Панкеевской был открыт в прошлом году. Рядом была установлена камера видеонаблюдения. Которая и зафиксировала подростков.

У Херсоні моніторять стан підвальних приміщень закладів освіти

  • 2022-02-20 17:12:46
  • перегляди: 0

Комісією, у складі працівників закладів освіти, управління освіти Херсонської міської ради, завідувача сектора з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Суворовської районної ради м. Херсона, проведено моніторинг стану підвальних приміщень закладів дошкільної освіти №10, 13, 28, 32, 39, 44, 27 та Херсонського Таврійського ліцею.

За висновками робочої групи підвали будівель приведені в належний санітарний стан, сухі, обладнані лавками, стільцями, в наявності запаси питної води. Системи електропостачання, опалення, комунікацій знаходяться у задовільному стані. У кожному приміщенні є природна вентиляція.

Разом з тим, директорів закладів зобов’язано в короткий термін доукомплектувати «Найпростіші укриття» медикаментами для надання першої домедичної допомоги, первинними засобами пожежогасіння та інформативними табличками про місце знаходження ключів від дверей сховища. Джерело – Херсонська міська рада.

На Херсонщине двое стариков едва не погибли в собственном доме

  • 2022-02-20 17:00:36
  • перегляди: 0

Наедине со страшной болезнью осталась пожилая супружеская чета в селе Новониколаевка Скадовского района Херсонщины.


Подхватив пневмонию, вероятнее всего вызванную коронавирусом, сельчане лечились дома. Однако людям становилось только хуже, и они очутились на пороге жизни и смерти – настолько ослабели, что даже не могли встать с постели, и натопить печку.


Стариков спасли соседи, которые заглянули в их дом, и обнаружили еле живых хозяев. Они вызвали «скорую помощь», которая и забрала пенсионеров в больницу с переохлаждением, причем у 69-летнего главы семейства не хватило сил даже для того, чтобы надеть теплую одежду.


От гибели их отделяли уже считанные часы – односельчане очень вовремя пришли им на выручку.


Сергей ЯНОВСКИЙ


Новокаховські метальники здобули 4 найвищі нагороди на зимовому чемпіонаті України

  • 2022-02-20 16:45:46
  • перегляди: 0

Сьогодні, 20 лютого, у Мукачеві завершився зимовий чемпіонат України з легкоатлетичних метань серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків, в яких Херсонщину представляла команда новокаховських легкоатлетів.

Вихованці новокаховської школи метальників в черговий раз підтвердили свою високу майстерність. Вони виступали в різних вікових категоріях і здобули чотири найвищі нагороди чемпіонату, повідомляє Online НК.

Чемпіонат є відбором на командний Кубок Європи з легкоатлетичних метань. Він тривав три дні та визначив кращих спортсменів у метанні диска, молота, ядра і списа. Змагання з метання диска та молота проходили на стадіоні «Харчовик». У зв'язку з запровадженням «червоної зони» змагання відбувалися без глядачів.

Вихованці ДЮСШ Новокаховської міської ради здобули наступні нагороди із метання молоту:

- дівчата молодші U 16 - Овчинкіна Наталія - 1 місце, результат 52 м 74 см (снаряд 3 кг);

- дівчата старші U 18 - Піскунова Лада - 1 місце, результат 62 м 98 см (снаряд 3 кг);

- юнаки старші U 18 - Глухота Михайло 1 місце результат 67 м 80 см (снаряд 5 кг);

- старша група:

серед молоді U23 - Федоров Данило 1 місце.

З особистим рекордом 72 м 52 см (снаряд 7.260 кг) результат Данили перевершив результат переможця серед дорослих (71.60). Він завоював право виступити на Кубкі Європи з метань, який пройде в березні в Португалії (м. Лієра).

Піскунова Лада и Михайло Глухота виконали нормативи для участі у Чемпіонаті Європи серед юнаків, який відбудеться в липні у Єрусалимі. Овчинкіна Наталія і Михайло Глухота вперше виконали нормативи кандидатів у майстри спорту.

Серед сильніших жінок майстер спорту Юлія Кисельова завоювала 4 місце з результатом 62 м 32 см (снаряд 4 кг).

Коваленко Наталія серед молоді U23 завоювала 5 місце з результатом 44 м 67 см .

Нагороджувала новокаховських спортсменів головний тренер збірної України з метань Ірина Новожилова.

Відділ у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новокаховської міської ради вітає спортсменів, які прославляють Херсонщину на теренах України та їх тренерів Владислава, Едуарда та Ірину Піскунових ! Пишаємось вами!

Тренерський склад метальників та їх вихованці в свою чергу вдячні міському голові Володимиру Коваленку та відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту (керівник Наталія Таран) за підтримку легкоатлетичних метань в Новій Каховці.

Мать пятерых детей в Херсоне осудили за сводничество

  • 2022-02-20 16:42:33
  • перегляди: 0

В Херсоне мать пятерых детей, не имеющая ни мужа, ни постоянной работы, маялась в раздумьях: где взять денег на жизнь. А тут позвонил знакомый, и предложил составить им с другом компанию на вечер. Требовалось только подыскать еще одну сговорчивую подругу, которая будет не против «общения». Собеседник изъявил готовность оплатить услуги, и женщина попросила за них по тысяче гривень для себя и подруги, на что заказчик ответил согласием. Компания встретилась у супермаркета на улице 49 Гвардейской дивизии областного центра, и отправилась на квартиру заказчика. Там две парочки устроили совместное застолье, после чего разошлись по комнатам, и занялись «делом».

За сеанс услуг для себя мужчина выложил две тысячи гривень, как и обещал. А сразу после этого пришли полицейские, деньги изъяли, и оформили материалы о сводничестве, которое у нас уголовно наказуемо. Впрочем, Херсонский городской суд учел, что на содержании у обвиняемой пятеро малолетних детей, и только оштрафовал ее на 850 гривень.

Кстати, изъятые на квартире деньги заказчику женщине постановили вернуть до копеечки. Сеанс услуг «для себя и для того парня» оказался совершенно бесплатным.

Сергей ЯНОВСКИЙ