Чернівці - сторінка 8

Думка дня: Євгеній Маховіков про деталі закупівлі нових тролейбусів

  • 2022-02-17 19:22:01
  • перегляди: 0

Євгеній Маховіков, заступник Чернівецького міського голови:

«Після ратифікації Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком має відбутися ще ряд процедур. В тому числі і остаточне затвердження суми фінансування керівним комітетом у складі представників Міністерства та інвестиційного банку, від цієї суми залежатиме і кількість тролейбусів.

На самому початку у 2020 році ми подали заявку на 20 тролейбусів. Але у березні 2021 року, після проведених певних консультацій із Міністерством та банком написали лист зацікавленість щодо збільшення кількості транспорту до 50. Першопочатково ми подавали заявку на 10 мільйонів євро, а потім збільшили її до 17,1. І зараз рухаємося у цьому напрямку, роблячи усі розрахунки та відстоюючи цю позицію.

Дивіться нас на YouTube

Для нас окрім закупівлі 50 тролейбусів різного формату - на автономному ходу і без нього, зчленовані типу гармошки і односекційні тощо, також планується побудова контактної мережі, яка з'єднає вулиці Січових Стрільців і Хотинську. Крім того, відстоюємо грант на певну суму для тролейбусного управління на ремонтне обладнання.

Важко зараз сказати по термінах, але у програмі реалізації цього закону Чернівці вказані на 2022 рік. Ми докладаємо усіх зусиль для того, щоб принаймні розпочати ці всі процедури закупівлі.

Читайте також всі новини Чернівців.

Хоча ми розуміємо, що обсяги замовлень у рамках цієї програми будуть досить суттєвими. А на сьогодні Євросоюзом накладені санкції на білоруських виробників, в тому числі і тих, які виготовляють запчастини до тролейбусів. Тому наші виробники тролейбусів, які використовували комплектуючі з Білорусі, повинні або швидко переорієнтуватися на інші країни, або не зможуть бути учасниками за цією програмою. Відповідно, по решті підприємств будуть суттєві обсяги замовлень, які можуть повпливати на терміни їх виконання».

Рятувальники попередили про підйом води на річках Прут та Сірет

  • 2022-02-17 19:15:33
  • перегляди: 0

Рятувальники попередили про підйом води на річках Прут та Сірет.

Про це повідомляє Буковинська правда з посиланням на ДСНС України.

17 - 18 лютого на рiчках басейнiв Прута та Сiрету, у зв’язку з вiдлигою та опадами, очiкується пiдвищення рiвнiв води.

Прогнозують, що рівень води підвищиться на 0,2 - 0,7 м над рiвнями на 08 год 16 лютого.

На гірських ділянках річок відбуватиметься подальше руйнування льодового покриву, льодохiд, без негативних наслiдкiв.

Нечесна гра: на Буковині учасник тендеру змагався з підставним конкурентом

  • 2022-02-17 18:43:52
  • перегляди: 0

Після проведеного у січні 2022 році аукціону, предметом закупівлі якого була послуга з благоустрою території міста Новодністровськ (прибирання та підмітання вулиць, місць загального користування, скверів, догляд та утримання громадських місць), Новодністровська міськрада уклала договір з переможцем торгів ТОВ «Укрпрофсервіс». Фірма-переможець йшла на аукціон з пропозицією 695 тис. грн. Натомість другий учасник пропонував 700 000 грн. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на «Наші гроші. Львів».
Згідно з угодою, передбачена сума розрахована на прибирання міста до липня 2022 року.
Читайте також: Щоб бути мобільними: у Чернівецькій ОДА купили новий Hyundai за 600 тисяч гривень
Як пише видання, для «Укрпрофсервіс» це перше державне замовлення, хоча фірма існує з 2011 року. Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «Аванті+». Під час аукціону учасники не торгувались та не знижували першопочаткових пропозицій.
«Для участі у торгах фірми завантажили довідки про наявність працівників, де вказані одні й ті самі працівники. Щоправда, директор фірми «Аванті+» Віталій Молошаг пояснив, що ці працівники 31 січня доопрацьовують останній день, оскільки вони написали заяви на звільнення та планують переходити у фірму «Укрпрофсервіс». Також він зазначив, що не знає, чому конкурент ще на початку січня вказав цих працівників у своїх документах», - йдеться у статті.

Зазначається також, що Віталій Молошаг не приховував, що його підприємство співпрацює з «Укрпрофсервісом». Натомість директор «Укрпрофсервісу» Іван Майор просто сказав, що не пам’ятає всіх працівників і наразі немає змоги подивитись списки.
«Він також не пригадав, що керує ще й приватним підприємством «Захід-Сіті», яке належить конкурентові Віталію Малошагу», - повідомляє ресурс.
Медіа агентство АСС є в Instagram

У громаді на Буковині депутати висловили недовіру сільському голові

  • 2022-02-17 18:10:17
  • перегляди: 0

У громаді на Буковині депутати висловили недовіру сільському голові.

Про це повідомляє Буковинська правда з посиланням на molbuk.ua.

У Чернівецькій області низка депутатів Вашковецької сільської ради (Дністровський район) проголосували за висловлення недовіри сільському голові Іванові Янку. Посадовець заявив, що це рішення незаконне.

Депутати, які підтримали це рішення, звинувачують Янка у зловживаннях та відсутності взаєморозуміння з депутатським корпусом.

Депутат Дністровської районної ради, колишній сільський голова Валерій Романенко, рішення про висловлення недовіри Іванові Янку на засіданні ради 11 лютого підтримали 13 обранців (загальна кількість депутатів – 22).

За його словами, на сесію зібралися 14 депутатів, а один з них не взяв участі в голосуванні. Тож, як стверджує Романенко, усі присутні обранці підтримали рішення про недовіру голові.

"Згідно законодавства, рішення про винесення недовіри сільському, селищному чи міському голові, приймається на загальних підставах. Що означає "загальні підстави"? Це 50% від загального складу ради плюс один голос. Якщо загальна кількість ради – 22 депутати,

то для ухвалення твого рішення потрібно 11+1 голосів. Тобто, 12 обранців. На нашій же сесії "за" проголосували 13 депутатів", – пояснив Романенко.

Валерій Романенко звинувачує голову громади у "відвертому ігноруванні думок депутатів".

"Ця конфліктна ситуація, наче сніговий комок: наростає, наростає, наростає... Скажімо, коли здійснювалися капітальні ремонти об’єктів комунальної власності – спортивного залу однієї школи і реконструкцію приміщення під харчоблок, сільський голова навіть нездужився затвердити на сесії вартість проектно-кошторисної документації. Тобто, сільська рада приймає рішення щодо затвердження, виділення коштів у межах існуючих кошторисів. А він навіть цей кошторис не захотів узгодити із сільською радою", – повідомив обранець райради.

Іван Янко усі звинувачення відкинув і заявив, що рішення депутатів є незаконним.

"Не було більшості голосів і не було законних підстав для ухвалення цього рішення. Тому, це рішення не прийняте. Має бути 15 голосів депутатів, а за це рішення проголосували лише 12. Тому рішення не ухвалене", – сказав сільський голова.

Посадовець також додав, що більш детально зможе прокоментувати цю ситуацію через кілька днів.

"Ця сесія була у п’ятницю, тож, відповідно до законодавства, дається п’ять днів для опрацювання документів. Можете передзвонити через п’ять днів, тоді ми з вами поговоримо більш грунтовно", – сказав Іван Янко.

Депутат Валерій Романенко стверджує, що сільська рада не переслідує мету "скинути" Івана Янка із крісла голови громади. А рішення сесії ради називає попередженням для посадовця.

"Фактично, це можливість депутатам впливати на політику, яку втілює в життя сільський голова. І зупинитись на якомусь етапі процесу цього ігнорування думки депутатського корпусу. Якщо вже й надалі це продовжуватиметься, то однозначно буде відставка. Люди дуже агресивно налаштовані", – сказав Романенко.

"Ніхто не хоче його "викинути" з крісла сільського голови. Йому просто намагаються пояснити – що ми хотіли би знайти порозуміння, щоб він поміняв свій підхід до діяльності", – додав депутат райради.

До складу Вашковецької сільської територіальної громади входять Шишковецька та Вашковецька сільські ради. Площа громади — 58,67 км², населення – приблизно 5400 мешканців.

Іван Янко обраний головою Вашковецької громади за підсумками місцевих виборів 25 жовтня 2020 року. Він балотувався на цю посаду від політичної партії "Слуга народу", набрав 826 голосів виборців. Його опонент на виборах Денис Бужак отримав підтримку 458 виборців громади.

Жителі трьох сіл на Буковині залишуться завтра без газопостачання

  • 2022-02-17 18:06:59
  • перегляди: 0

18 лютого з 09:00 до 18:00, у зв'язку з проведенням аварійно-відновлювальних робіт на газопроводі середнього тиску, буде припинено розподіл газу до с. Молодія, Луківці та Кут. Про це повідомляє АТ "Чернівцігаз" у Facebook.

Виходячи з помешкання, перекрийте крани перед газовими приладами! Будьте обережними та дотримуйтесь правил безпеки!

Ремонти вулиць та басейну. ТОП-5 найдорожчих об'єктів у Чернівцях у 2022 році

  • 2022-02-17 18:06:58
  • перегляди: 0

Найдорожчими об'єктами, які ремонтуватимуть у 2022 році в Чернівцях, є три вулиці, басейн та будівлі шкіл і садків, де проводитимуть заходи з енергоефективності.

Про це йдеться у міського департаменту інфраструктури на запит Суспільного.

Вулиця ХотинськаУ 2022 році планують завершити капітальний ремонт вулиці Хотинської. Його кінцева вартість — 218 мільйонів гривень, з яких 200 — гроші державного бюджету.

На момент укладання угоди, ремонт мали завершити 1 серпня 2021 року. Пізніше договір продовжили спочатку до кінця 2021 року, а потім — до 5 травня 2022 року.

Востаннє підрядник, фірма ПБС, попросив продовжити договір, бо під час ремонту виникли незаплановані роботи. Зокрема, реконструкція двох мостових переїздів та ремонт каналізаційної мережі, яких не було в початковому проєкті.

Через це вартість ремонту зросла з 206 до понад 218 мільйонів гривень. Додаткові роботи фінансують з міського бюджету.

Вулиця РівненськаКапітальний ремонт вулиці Рівненської планують завершити цьогоріч, на відрізку дороги від пологового будинку №2 до вулиці Сторожинецької.

Загальна вартість ремонту — 48 мільйонів гривень.

Роботи фінансують з міського бюджету. Раніше ремонт коштував на три мільйони менше, однак згодом уклали угоду на додаткові роботи. Згідно з тендером, мають розширити дорогу, облаштувати тротуари, замінити мережі.

Окремий тендер оголосили для благоустрою вулиці. Там мають облаштувати з'їзди, тротуари та стоянки. Тендер на ці роботи ще триває. Аукціон запланований на 21 лютого. Планують витратити на благоустрій понад вісім мільйонів гривень.

Вулиця КармелюкаВулицю відремонтують капітально. За майже 49 мільйонів відновлять відрізок дороги від вулиці Буковинської до Руданського та вздовж залізничного переїзду до вулиці Винниченка.

Ремонт вулиці розпочали в серпні 2020 року та мали завершити за рік. Однак уклали додатковий договір на заміну усіх каналізаційних мереж, раніше їх планували оновити лише частково.

Через те, що фірма "Євродор" не встигла вчасно виконати роботи, міська рада оштрафувала її на 1,4 мільйона гривень. Угоду з компанією розірвали, новий тендер міськрада поки не оголосила.

Заходи з енергоефективностіЦьогоріч на заходи з енергоефективності планують витратити понад 40 мільйонів гривень.

За ці гроші мають відремонтувати школу №4 та гімназію №3. Там оновлять вентиляцію та систему опалення, замінять електричні лампи розжарювання на світлодіодні, утеплять фасад. Вартість робіт в школі становить майже 24 мільйони гривень, а в гімназії — 20 мільйонів гривень.

Ремонтуватимуть заклади в межах програми з енергоефективності у школах та садочках. Вона діє у місті з 2016 року. Цю програму співфінансує Північно екологічна фінансова корпорація, екологічний фонд Східноєвропейського партнерства. Загальна вартість проєкту 9 мільйонів євро, один мільйон з яких виділяють з міського бюджету.

Реконструкція басейну школи № 27Реконструювати басейн мають за 54 мільйони гривень. З міського бюджету на роботи цьогоріч виділили п'ять мільйонів гривень. Решту грошей просять у Державного фонд регіонального розвитку. Для цього у Мінрегіон подали проєкт.

Нині басейн перебуває в аварійному стані. Його не реконструювали через відсутність грошей. Раніше фірма-підрядник розібрала дах будівлі і там підтопило приміщення. Казала раніше у коментарі Суспільному начальниця управління капітального будівництва міськради Василина Маковійчук.

Що відомо Бюджет Чернівців складає понад три мільярди гривень. Загальний обсяг бюджету більший, аніж торік. У 2022 році планують заробити на понад 500 мільйонів більше. "Бюджет розвитку" також більший, аніж торішній. У 2021 на розвиток громади заклали 264 мільйони гривень, у 2022 — понад 410 мільйонів. Читайте нас у Telegram: головні новини Буковини

Станьте частиною Суспільне Буковина: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

Клічук призначив Мунтяна керувати комунальним підприємством ЧТУ

  • 2022-02-17 18:06:57
  • перегляди: 0

Попередній керівник Чернівецького тролейбусного управління звинувачував міську владу у корупції та примусі призначати на керівні посади непрофесійних людей з команди Клічука Сьогодні заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль представив колективу тролейбусного управління нового керівника Володимира Мунтяна. Він виконуватиме обов’язки начальника ЧТУ, а після погодження його кандидатури у міністерстві інфраструктури України, куди вже подані необхідні документи, він займе посаду начальника ЧТУ. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Попередній в.о. керівника ЧТУ Андрій Долгий, несподівано написав заяву на звільнення за власним бажанням. У коментарі журналісту «Чернівецького променя» Андрій Долгий зазначив, що його не примушували звільнятися, а рішення він прийняв сам.

«Я зробив з командою багато, для себе я вирішив звільнитись. Це моє особисте рішення, ніхто не примушував, воно не пов’язане з політикою», – зазначив Андрій Долгий.

Новопризначений керівник тролейбусного управління є братом колишнього голови облради Івана Мунтяна. Також Володимир Мунтян є депутатом Чернівецької районної ради від партії «Батьківщина» та радником голови райради Руслана Домніцака.

Нагадаємо, що Руслан Домніцак, попри те, що представляє партію «Слуга народу», входить до, так званого, союзу «Єдиної альтернативи», «ОПЗЖ» та «Європейської солідарності» і неодноразово відстоював інтереси цього союзу критикуючи представника Президента України в області.

У лютому 2021 року Роман Клічук призначив керівником КП ЧТУ колишнього міліціонера Петра Продана. Але у липні відсторонив його від виконання обов’язків на час проведення службової перевірки. Після перевірки Петра Продана звільнили, а вже екскерівник тролейбусного управління звинуватив міську владу в корупції і розповів, як міська влада примушувала його масово звільняти працівників і призначати на керівні посади лише людей з команди Клічука. Інформує інтернет видання Чернівці Таймс

У Чернівцях продають із аукціону приміщення колишнього лабораторного корпусу

  • 2022-02-17 18:06:55
  • перегляди: 0

У Чернівцях продають із аукціону приміщення колишнього лабораторного корпусу. Об’єкт малої приватизації розташований на вулиці Крижанівського, 23А. Торги заплановано на 25 лютого на платформі «Prozorro. Продажі». Про це інформує Фонд державного майна у Чернівецькій області.

Поруч із корпусом, котрий має площу 859,50 м², є також прибудови – склад та гараж. Старотва ціна лоту – 1 702 943 гривень.

Прийом заявок для участі в аукціоні триватиме до 24 лютого.

Врятував сотні життів: на Буковині помер відомий лікар Юрій Бойко

  • 2022-02-17 17:54:44
  • перегляди: 0

Сьогодні, 17 лютого, на 58 році трагічно обірвалось життя лікаря-анестезіолога Бойка Юрія Григоровича. Про це йдеться на сторінці ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня».

Юрій Бойко майже все своє життя присвятив роботі у Чернівецькій обласній лікарні. Працював в одному із найважчих структурних підрозділів – підрозділі анестезіології, інтенсивної терапії та політравми.

У даний підрозділ Чернівецької обласної лікарні Юрій Григорович прийшов працювати молодим лікарем-анестезіологом у 1994 році після закінчення інтернатури. Через 20 років сумлінної праці він був призначений завідуючим даного відділення, яке й очолював впродовж п’яти років, - до квітня 2020-ого.

""Колектив ОКНП «Чернівецька обласна клінічна лікарня» глибоко сумує з приводу раптової втрати багаторічного колеги, друга, наставника.

Юрій Бойко був справжнім професіоналом своєї лікарської справи, врятував сотні життів, буквально, повертаючи до життя з того світу майже безнадійних. Один словом – рятівник... Дуже важко усвідомлювати, що такого високопрофесійного лікаря більше не має серед нас. Це важка непоправна втрата не тільки для родини, друзів, колег, а й для анестезіологічної служби Чернівецької області.

Адресуємо найщиріші співчуття дружині та усім рідним Юрія Григоровича. Розділяємо гіркоту цієї трагічної події. Бажаємо витримки та сили духу, щоб пережити цю важку втрату. Нехай ангел Господній супроводить його натруджену душу у світлиці Царства Небесного. Добрі спогади назавжди залишаться у серцях всіх, хто знав покійного, а його професійні настанови та переданий лікарський досвід ще довго служитимуть порятунком багатьом пацієнтам обласної лікарні. Спочивайте з миром, колего, наставнику, друже… Вічна пам'ять!", - йдеться у повідомленні.

Трагічна пожежа у Чернівцях: загинув власник квартири

  • 2022-02-17 17:46:43
  • перегляди: 0

Загорання виникло у квартирі на 3-му поверсі 4-поверхового житлового будинку. За попередніми висновками фахівців, причиною пожежі стала необережність господаря під час паління. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Власник квартири проживав один, а пожежу помітили очевидці й викликали рятувальників. На той момент вогонь охопив площу 15 кв. м, а у під’їзді будинку утворилось щільне задимлення. Рятувальники допомогли вийти у безпечне місце жителям будинку, евакуювавши 8 осіб. Разом із цим, вогнеборці увійшли у квартиру, де виникла пожежа та виявили без ознак життя власника, 1958 року народження.

Медіа агентство АСС є в Instagram

Тіло загиблого направили на судово-медичну експертизу для встановлення точної причини смерті.

На Буковині поліцейські вилучили у трьох громадян зброю

  • 2022-02-17 17:43:19
  • перегляди: 0

Патрульні на Буковині продовжують виявляти у громадян предмети, схожі на зброю.

13 лютого, інспектори роти ТОР помітили чоловіка, який поводив себе підозріло. Поліцейські прийняли рішення провести поверхневу перевірку згідно зі ст. 34 Закону України ”Про Національну поліцію“, під час якої виявили предмет схожий на зброю та набої. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції у Чернівецькій області.

Вчора, близько 20-ї години під час оформлення адміністративних матеріалів за порушення ПДР, водій повідомив, що в його автівці знаходить зброя.

Під час відпрацювання одного з викликів, пізніше, близько 23-ї години, патрульні здійснили поверхневу перевірку громадянам, де в одного з учасників події виявлено, предмет схожий на зброю.

В усіх випадках на місце події викликали слідчо-оперативну групу.

На трасі поблизу Чернівців завтра повністю перекриють рух транспорту

  • 2022-02-17 17:30:34
  • перегляди: 0

У Чернівецькій області завтра на одну годину повністю перекриють трасу поблизу перехрестя з круговим рухом у селі Коровія. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області. {reklama} "Завтра, 18 лютого, орієнтовно з 11 до 12 години для проведення слідчого експерименту правоохоронці змушені повністю перекрити рух транспорту неподалік перехрестя з круговим рухом у селі Коровія. Прохання до водіїв з розумінням поставитися до вимушених незручностей і планувати свої маршрути в об’їзд вказаної ділянки автодороги", – йдеться у повідомленні. Також зазначається, що поліцейські здійснюватимуть слідчі дії в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом ДТП, що сталася 22 січня на 511 км міжнародного автошляху М19. Для безпеки учасників слідчого експерименту правоохоронці будуть здійснювати відвід транспортних засобів. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Де сховатись у разі війни: у Чернівецькій ОДА розповіли про бомбосховища краю

  • 2022-02-17 17:21:49
  • перегляди: 0

На території Буковини зареєстровано близько 700 захисних споруд, у яких можна сховатися в разі надзвичайної ситуації. Це приміщення трьох типів – державні, комунальні, приватні. За їхній стан та готовність слугувати укриттям відповідають власники. Про це повідомив начальник Управління цивільного захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації Олексій Гайдай. {reklama} "Окрім споруд цивільного захисту, під час загрози можна використовувати і найпростіші укриття. Це підвали, паркінги та інші підземні простори", – пояснив Олексій Гайдай. За його словами, на офіційному сайті Чернівецької обласної державної адміністрації в рубриці "Громадянам" є інтерактивна карта захисних споруд. "Закликаю буковинців зберігати спокій, приймати виважені рішення, сприймати лише перевірену інформацію з офіційних джерел, покладатися на органи державної влади та місцевого самоврядування", – сказав начальник Управління цивільного захисту населення. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Три села Буковини завтра залишаться без газу

  • 2022-02-17 16:43:34
  • перегляди: 0

У трьох селах Чернівецької області майже на цілий день залишаться без газопостачання у п’ятницю. Про це повідомляє прес-служба Чернівцігазу. {reklama} "18 лютого з 09:00 до 18:00, у зв'язку з проведенням аварійно-відновлювальних робіт на газопроводі середнього тиску, буде припинено розподіл газу до с. Молодія, Луківці та Кут", – йдеться у дописі. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Програма заходів до Дня Героїв Небесної Сотні у Чернівцях

  • 2022-02-17 16:43:33
  • перегляди: 0

20 лютого в Україні вшановують пам’ять тих, хто ціною власного життя допоміг захистити ідеали демократії та відстояти права та свободи українців. До цього дня в Чернівцях запланований перформанс та хода пам’яті.

Програма заходів до Дня Героїв Небесної Сотні:

Панахида

Коли: 15:00

Де: Центральне кладовище, поруч з могилами Героїв України: Олександра Щербанюка та Василя Аксенина

Громадське віче «Герої не вмирають»

Коли: 16:00

Де: сквер Героїв Небесної Сотні, що на вулиці Небесної Сотні

Хода пам’яті «Вони тримали за нас небо»

Коли: 16:30

Де: хода рушить від скверу Героїв Небесної Сотні. Вона рухатиметься за таким маршрутом: вулиця Щербанюка – Аксенина – Садова – Соборна площа – вулиця Головна – Центральна площа

Перформанс «Зима, що нас змінила»

Коли: 18:00

Де: Центральна площа

Ні в області, ні у Чернівцях не будуть заохочувати грошима вступ до тероборони

  • 2022-02-17 16:43:31
  • перегляди: 0

В Івано-Франківську кожній людині, яка вступить до територіальної оборони, виплатять по 20 тисяч гривень одноразово. Фото: Чернівецька Бригада Територіальної Оборони
У Чернівецькій області не будуть заохочувати жителів регіону грошовими винагородами, аби ті вступали до батальйонів територіальної оборони. Про це голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук повідомив у етері телеканалу «Суспільне Буковина», пише МБ.
За словами Осачука, влада не платитиме додаткові гроші за підписання контрактів, бо він переконаний, що буковинці — справжні патріоти, і їм цього не потрібно.
«Ні, ми цього робити не будемо. Через те, що я переконаний, що буковинці – громадяни України, патріоти з великим серцем, які за переконанням вступатимуть у батальйон територіальної оборони. І будуть готові захистити Україну від ворога, який бажає нас знищити. Йдеться не про віртуальну реальність, а про реальну загрозу – бути чи не бути Україні», — зазначив голова ОДА.
Своєю чергою у пресслужбі Чернівецької міської ради сьогодні повідомили, що у мерії наразі не розглядали питання щодо заохочення жителів для вступу в тероборону. Питання з’явилося у зв’язку з повідомленням про те, що міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків підписав документ про виплату кожній особі, що вступить у територіальну оборону, по 20 тисяч гривень одноразово. Про це пише Armyinform.
До того ж за укладання першого контракту передбачена ще додаткова грошова винагорода у розмірі 19 тисяч гривень. Цю виплату новобранцям гарантують Збройні сили України, незалежно від місця проживання.

Західна Україна Інформує: Shpalta.media

24 лютого відбудеться шістнадцята сесія Сокирянської міської ради VІІІ скликання

  • 2022-02-17 16:43:30
  • перегляди: 0

24 лютого відбудеться шістнадцята сесія Сокирянської міської ради VІІІ скликання Відповідне розпорядження 9 лютого підписав Сокирянський міський голова Василь Козак. Засідання буде проведено об 11:00 годині у залі засідань Сокирянської міської ради, що за адресою: м.Сокиряни, вул.Шевченка, 3 (другий поверх).

Депутати розглядатимуть питання про затвердження Правил благоустрою населених пунктів Сокирянської територіальної громади, виконання бюджету громади за 2021 рік, звернення громадян у сфері земельних відносин, а також інші питання.

На шістнадцяту сесію Сокирянської міської ради запрошено голову Дністровської районної ради, керівників структурних підрозділів та комунальних підприємств, установ, організацій міської ради (за окремим списком), старост та представників засобів масової інформації.

Засідання постійної комісії з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою відбудеться 21 лютого 2022 року о 09 год. 30 хв. в залі засідань міської ради. Решта постійних комісій засідатимуть 22 лютого о 10:00 год. Онлайн трансляція засідання сесії буде здійснюватись на ютуб каналі Сокирянської міської ради за посиланням: https://youtube.com/channel/UCsx8foS8heSbHKWdZ2dsXQg Новини Сокирянщини – Північно-Бессарабський край в Україні

На вулицях і автошляхах Буковини збільшилася кількість патрулів

  • 2022-02-17 16:30:32
  • перегляди: 0

На вулицях і автошляхах населених пунктів Буковини збільшилася кількість патрулів. До несення служби залучаються посилені наряди підрозділів поліції особливого призначення ГУНП в Чернівецькій області, тактико-оперативного реагування УПП і військовослужбовці Національної гвардії України. Правоохоронці готові оперативно реагувати на будь-які загрози безпеці громадян. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Чернівецькій області.

Наразі поліція Буковини здійснює комплекс посилених заходів для охорони публічної безпеки та порядку, а також безпеки дорожнього руху на території Чернівецької області.

Особливу увагу правоохоронці приділяють місцям масового скупчення людей і об’єктам критичної інфраструктури.

Окрім цього, співробітники поліції здійснюють контроль за дотриманням Правил дорожнього руху та правомірності експлуатації транспортних засобів.

Зусилля поліцейських спрямовані на виявлення і встановлення підозрілих осіб, вилучення з обігу незаконної зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв і речовин.

Співробітники поліції закликають жителів і гостей Буковини з розумінням ставитися до посилених заходів безпеки та виконувати законні вимоги правоохоронців.

Коментує: Сергій АНТОНЮК - начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області

Прокат фільму «Носоріг» Сенцова спричинив скандал у Чернівцях: що сталося

  • 2022-02-17 16:25:21
  • перегляди: 0

Фільм українського режисера Олега Сенцова "Носоріг", який сьогодні, 17 лютого, вийшов у прокат, можна переглянути лише у двох кінотеатрах Чернівців. Про це на своїй фб-сторінці написав журналіст Олександр Докієн, пише molbuk.ua {reklama} Журналіста обурило, що з усіх кінотеатрів у місті фільм будуть демонструвати лише у двох, та й то не у зручний для відвідин час. "Сьогодні в прокат вийшов фільм "Носоріг" Сенцова. Глянув сеанси. Буде лише у двох кінотеатрах міста. У "Чернівцях" 1 сеанс на 15:10! У Стармаксі на 12:30 і 23:30. Тобто варіант піти лише на вихідні, бо посеред робочого дня, або "на ночь глядя" – не дуже підходить. Чому комунальний кінотеатр не ставить український фільм у привабливіший час, певно, через те, що не конкурентноспроможний?" - написав Олександр. У коментарях чернівчани також висловлюють обурення тим, що фільми українського виробництва зазвичай у Чернівцях практично неможливо переглянути через незручний розклад сеансів, чи навіть взагалі відсутність у прокаті. "От саме шукали в Чернівцях. І це так з українськими фільмами постійно. Тому і глядачів на такі "зручні" сеанси негусто",

- зауважує Маріанна Антонюк. "Складається враження, що у нашому комунальному кінотеатрі настільки ненавидять українське кіно, що спеціально ставлять українські фільми на незручні години, щоб потім мати аргументи, що український продукт ніхто не споживає у нас у місті. Якби була їхня воля, то українські фільми би там взагалі не показували, але так як це комунальний заклад, то, певно, мають якісь зобов'язання щодо цього", - зазначає чернівчанин Віталій. Відгукнувся у коментарях і директор комунального кінотеатру "Чернівці" Руслан Зварун, у бік якого лунала критика. "Так, дійсно, глядач відвідує кінотеатри лише у вихідні. Так, дійсно, багато кінотеатрів не бажали брати фільм у прокат через низьку зацікавленість тематики 90-х і через те, що фільм можна буде переглянути в інтернеті. Ви ж бачите, що навіть 4-х і 7-ми зальні кінотеатри, які мають набагато більше можливостей демонструвати велику кількість сеансів, не хочуть цього робити. І так, ви помиляєтесь у ваших прогнозах щодо великої кількості бажаючих подивитись цей фільм. Користуйтесь логікою, коли фільм цікавий глядачу,

кінотеатри виставляють велику кількість сеансів", - написав Руслан Зварун. Також директор кінотеатру додав, що "фільм дуже закритикували". "Я взяв виключно тому, що ми комунальний кінотеатр і демонструємо всі українські фільми. Подивіться в нашу афішу, вже третій тиждень демонструється українське кіно Стоп-Земля. Якби фільм Сенцова випустили у HD форматі, я б поставив його в малий зал на 3 сеанси, але Траффік-фільм випустив його лише у DSP, а у нас лише один великий зал і є вже підписані договори на голлівуд", - написав Зварун. Раніше повідомлялося, що сьогодні у прокат вийшов фільм Олега Сенцова "Носоріг" - це перша робота режисера після визволення з російського ув’язнення. Восени минулого року під час зустрічі з шанувальниками у Чернівцях Сенцов розповів, що його стрічка "Носоріг" - про лихі 90-ті. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram