Волинь

На Волині старе приміщення водопровідної станції продали за 120 тисяч

  • 2022-02-21 02:45:38
  • перегляди: 0

До бюджету Володимира надійде 120 тисяч гривень від продажу старої будівлі водопровідної станції. Це удвічі більше, ніж розраховувала міськрада.Продаж об’єкта відбувся 4 лютого і вже наразі опублікований протокол, а переможець повідомив про намір укласти договір, - пишуть Волинські новини.Приміщення водопровідної станції артезіанської свердловини загальною площею 21 кв м Володимирська міська рада виставила повторно, адже перший аукціон не відбувся. Об’єкт розташований на вулиці Сагайдачного, 53.Ринкова вартість нерухомості була визначена в розмірі 54 601 гривня. Проте оскільки спершу покупців не знайшлося, на повторному аукціоні стартова ціна була встановлена в розмірі 27 300,5 гривні.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, кому належить довгобуд поблизу луцького стадіонуУрешті будівлю таки реалізували: її викупили за 120 100 гривень. Таку ціну запропонував Василь Ілюхін. Його єдиний конкурент – Роман Хільчук готовий був заплатити на 100 гривень менше. Після підписання договору з переможцем торгів, кошти від продажу об’єкту надійдуть до бюджету громади.

У Луцьку збудують спортшколу за 257 мільйонів гривень

  • 2022-02-21 02:45:36
  • перегляди: 0

У Центральному парку Луцька облаштують у спортивній школі спотивні майданчки з розвитку легкої атлетики. На будівництво передбачають 257 мільйонів гривень.Про це «ВолиньUA» йдеться на сайті «Прозоро».У Луцьку запланували провести реконструкцію будівель КЗ ДЮСШ № 3 Луцької міської ради з добудовою спортивно-тренувального центру по вулиці Глушець, 20 в. Тендер оголосив та проводить Департамент ЖКГ Волинської обласної адміністрації. На що передбачено 257 мільйонів 722 тисяч гривень.Проведуть акціон 21 квітня 2022 року.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанка Яна Гайда гратиме за столичний футбольний клуб «Будстар»Передбачають облаштувати спортивні майданчики для метання ядра, мультифункціонального з гумовим покриттям, для метання списа, стрибків з шестом та мале футбольне поле.

Луцький забудовник звів будинки, не купуючи землі

  • 2022-02-21 02:45:35
  • перегляди: 0

Луцький забудовник просить поділити 19 сотих землі комунальної власності, де вже звів будинки та продав. Про це йшлось під час засідання постійної депутатської комісії земельних відносин Луцькради. У Луцьку забудовник «Луцьктехнобуд» звернувся до міської ради про поділ земельної ділянки комунальної власності площею 19 сотих під вже збудованим житлом, який оформили в приватну власність. Мова йде про двоповерхові таунхауси житлового масиву «Гнідава» по вулиці Даньшина.У 2016 році Луцька міська рада надала в оренду землю компанії зі статутним капіталом у 7 тисяч 400 гривень під забудову. Серед засновників «Луцьктехнобуд» є Кугаєвський Олег та Пекарська Галина. Забудовник за ці роки звів двоповерхові будинки, які до 2020 року розпродав. І тепер, коли на об’єкти нерухомості зареєстрована приватна власність просить депутатів Луцькради поділити ділянку під кожним будинком. Таким чином на землі комунальної власності громади «виросли» приватні будинки. І в подальшому власники мають право на приватизацію землі або продовжувати сплачувати оренду «Луцьктехнобуду».ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, кому належить довгобуд поблизу луцького стадіонуТаким чином в обхід аукціону із купівлі землі, забудовник звів будинки, які згодом продав. Всі ці роки сплачував лише гроші за оренду землі. Припускаємо, що якби забудовник купив земельну ділянку з аукціону, то Луцька громада отримала би значно більші надходження до бюджету, ніж з оренди. Земельна комісія підтримала поділ ділянок під вже зведеним приватним житлом.

Вечір пам'яті у Луцьку: рідні поділилися спогадами про Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-20 22:33:51
  • перегляди: 0

В обласній універсальній науковій бібліотеці мені Олени Пчілки відбувся урок під назвою "Небесна Сотня: час плине, пам’ять залишається".
На ньому рідні Героїв Небесної Сотні діляться спогадами про загиблих, - розповіла Суспільному організаторка Олена Сільчук.
Олена Сільчук до Дня Героїв Небесної Сотні восьмий рік збирає рідних загиблих на Майдані. Жінка каже, що на заходи до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні зазвичай приходить більше сотні людей, зважаючи на карантинні обмеження, відвідувачів - менше.
Цьогоріч на патріотичний урок прийшов брат Василя Мойсея, батько Івана Тарасюка та двоюрідна сестра Сергія Байдовського.

Волинянин Роман Мойсей - старший брат загиблого на Майдані Василя Мойсея. Розказує: Василь приїхав до Києва у ніч з 18 на 19 лютого. 20-го снайперська куля влучила братові у груди.
"От згадую його і мені на серці тепліше, хоча деколи хочеться розплакатися. А коли приходять сімейні свята, ти розумієш, що тут би мав сидіти", - каже Роман Мойсей.

Микола Тарасюк 20 лютого 2014-го року на вулиці Інститутській у Києві втратив сина. Хлопцеві було 21, коли його розстріляли снайпери.


Батько пригадує останню розмову з сином телефоном: "Я йому сказав: "Стань на цьому місці 5-10 хвилин постій, все буде сину добре". А він каже: "Як я буду людям в очі дивитися". Я йому ще щось говорив, але він відключив телефон. А через пів години мені подзвонили, що ваш син загинув".

Олена Стрільбіька - двоюрідна сестра загиблого героя Небесної Сотні Сергія Байдовського. Каже – найменше з того, що ми можемо зробити для полеглих – пам'ятати про них і гідно жити.
"Після 18 лютого почався різкий наступ от ті, хто виїхав 19 лютого, тобто як Сергій, Василь, Іван, вони всі поїхали в останній день, вони точно знали куди вони їдуть, що там стріляють, але вони не боялися", - говорить Олена Стрільбіцька.

Під час заходу звучала поезія та музичні номери у виконанні студентів Луцького педагогічного коледжу.
Присутні вшанували полеглих під час революційних подій 2014-го року, серед яких – семеро волинян: Василь Мойсей, Едуард Гриневич, Сергій Байдовський, Іван Тарасюк, Олександр Бадера, Юрій Сидорчук та Віктор Хом’як.

У селі на Волині розмалювали зупинку (ФОТО)

  • 2022-02-20 22:33:31
  • перегляди: 0

У селі Красин, що на Камінь-Каширщині, розмалювали зупинку громадського транспорту.Фото опублікувала Анна Демчук у соцмережі facebook.Автобусну зупинку прикрасили тематичним малюнком у червоних, білих та чорних кольорах. Також на місці встановили нову лавочку.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Занепад та розруха: на Волині розграбували закриту школу

На Волині посеред дороги загорілося авто

  • 2022-02-20 22:33:02
  • перегляди: 0

20 лютого у селищі Голоби Ковельського району посеред дороги загорілося авто. Відео інциденту опублікували на сторінці volynblog в соціальній мережі.

На місці займання працювали рятувальники. Інформація про постраждалих відсутня. Відео - за посиланням.

На Волині хочуть побудувати торговий центр

  • 2022-02-20 22:32:17
  • перегляди: 0

У Володимирі відбулося засідання погоджувальної ради, на якому затвердили до розгляду тринадцятої чергової сесії понад дві сотні проєктів рішень.

Серед них проєкт рішення про надання дозволу на розроблення детального плану території обмеженої вулицями: Ковельська – Генерала Шухевича, інформують на офіційному сайті громади.

Попередньо профільна земельна комісія не підтримала даний проєкт рішення через побоювання, що будівля торгового центру, яку хочуть побудувати на розі вулиць Ковельської та Шухевича псуватиме загальний архітектурний ансамбль поруч із пам’ятним знаком воїнам УПА.

Однак після того, як власник земельної ділянки та архітектор презентували візуалізацію кількох варіантів майбутньої триповерхової будівлі, депутати прийняли позитивне рішення щодо надання дозволу на розроблення детального плану території, зауваживши, щоб у документації була врахована нова схема організації дорожнього руху у цій частині міста.

Остаточне рішення по даному питанню прийматимуть депутати міської ради на сесії 23 лютого

У Луцьку матір покинула в лікарні маленьку доньку: жінку вже позбавили прав щодо вісьмох дітей

  • 2022-02-20 22:31:58
  • перегляди: 0

У Луцьку жінка прийшла до лікарні з півторарічною донькою і просто залишила її в приймальному відділенні, заявивши працівникам медзакладу, що не має коштів на утримання дитини. Про це передає «12 канал» у Telegram.

Інцидент стався у Волинській обласній інфекційній лікарні. Малеча здорова, але навіть не зареєстрована. Вона перебуває у лікарні.

Пізніше вдалося з'ясувати, що для матері, яка кинула дочку, так робить не вперше. Виявилося, що уродженка Володимира 1984 року народження перед цим була позбавлена права опіки та піклування щодо восьми її дітей.

Начальниця сектору ювеналів області Інна Остапович пізніше зазначила у коментарі Інформаційному агентству «Волинь Post», що вдалося знайти бабусю дівчинки.

Саму ж маму малечі в розшук не оголошували, оскільки вона сама покинула дитину.

«Відповідні служби про цю маму знають», – додала Остапович.

Читайте також:

На Волині дівчина вирішила продати куртку, а потрапила в халепу

  • 2022-02-20 20:24:38
  • перегляди: 0

Мешканка села Топільне Луцького району вирішила продати свою куртку в інтернеті за 200 гривень.

Із рахунку миттю зникло 1025 гривень.

На пропозицію відразу відгукнулася«покупчиня», яка попросила продиктувати всі цифри з банківської картки. Дівчина погодилася. Відтак із рахунку миттю зникло 1025 гривень.

Рожищенські правоохоронці вже вкотре закликають до поміркованості.

У Луцьку завтра мешканці кількох вулиць залишаться без світла

  • 2022-02-20 19:54:27
  • перегляди: 0

Завтра, 21 лютого, через технічні роботи кілька вулиць у Луцьку залишаться без світла.

Про це інформують на сайті «Волиньобленерго».

Через технічні роботи кілька вулиць у Луцьку залишаться без світла.

Читайте також: Волинянин створив ролик, аби підтримати українську армію.

Електропостачання буде відсутнє за такими адресами:

• 12:30-17:00: вул. Кравчука, 13а, 15, 15а, б, д, л, к, вул. Конякіна 31, 33, 29, 37б;

• 10:00-16:00: вул. Авторемотна (частково), вул. Дубнівська (частково).