Чернівці - сторінка 7

Місячник благоустрою у Чернівцях розпочнеться 18 лютого і триватиме до 29 квітня

  • 2022-02-18 10:55:42
  • перегляди: 0

МіськШЕП провів тендерні торги з вибору банківської установи, котра буде здійснювати закупівлю нової техніки в лізинг. Держава підклала плече та виділила на ці потреби цільову субвенцію в розмірі шести млн грн.

"Допоки ми очікуємо постачання нової техніки, місто не повинне залишатися брудним. Саме тому міський голова підписав розпорядження про проведення весняної акції з прибирання та благоустрою території Чернівецької міської громади", - про це повідомляє Чернівецька міська рада на сторінці у фейсбук.

Вже від сьогодні, 18 лютого 2022 року, організовують весняну толоку з прибирання міста, яка буде тривати до 29 квітня.

У Чернівцях безпритульний собака приніс гаманець з грошима: його повернули власниці

  • 2022-02-18 10:53:03
  • перегляди: 0

У Чернівцях безпритульний собака приніс чоловіку гаманець з грошима та документами. А поліцейські повернули їх власнику. Про це повідомили в управлінні патрульної поліції у Чернівецькій області. {reklama} Вранці, на спецлінію 102 звернувся небайдужий громадянин та повідомив про виявлення гаманця з документами. До заявника одразу ж направився екіпаж поліції. Виявилося, що чоловік кожного дня годує бездомного собаку, сьогодні вдячний пес приніс йому знахідку. Буковинець передав речі інспекторам. За наявними інформаційними базами, патрульні оперативно встановили контактні дані власниці та вже за деякий час повернули їй втрачені речі. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

На Буковині чоловік підробляв алкоголь відомих марок: правоохоронці виявили майже 3 тонни контрафакту - відео

  • 2022-02-18 10:25:41
  • перегляди: 0

У Чернівцях чоловік у своєму будинку організував підпільний цех, де виготовляв підроблений алкоголь. У нього було чимало обладнання, сировини, пляшок, бірок з різними назвами алкоголю та підробними акцизними марками. Про це повідомляють правоохоронці Чернівецької області. {reklama} Ліквідовано виробництво та збут контрафактного алкоголю на 1 млн грн. За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури викрито громадянина, який займався незаконним виробництвом та реалізацією алкогольних напоїв (ч. 1 ст. 204 КК України). За даними слідства, житель Чернівців, облаштував у господарському приміщенні за місцем свого проживання підпільний цех, де незаконно виготовляв лікеро-горілчану продукцію під виглядом відомих українських та закордонних брендів. Готовий товар реалізовували через мережу роздрібної торгівлі. Під час санкціонованого обшуку у приміщенні, де виготовляли та зберігали контрафакт виявлено та вилучено близько 3 тонн готової продукції, сировину для її виготовлення, бирки різного найменування алкогольних напоїв, обладнання та устаткування. Заходи з викриття здійснювали прокурори окружної прокуратури спільно зі працівниками поліції Чернівецького районного управління поліції ГУНП в Чернівецькій області. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Новий очільник ЧТУ та посилена охорона області: ТОП новин за вчора

  • 2022-02-18 10:08:23
  • перегляди: 0

Чернівецьке тролейбусне управління очолив залізничник Мунтян
З 17 лютого обов'язки начальника «Чернівецького тролейбусного управління» виконуватиме колишній залізничник, а нині депутат Чернівецької районної ради Володимир Мунтян. Колективу керівника представив заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль.

Посилена охорона Чернівців та області: збільшили кількість патрулів
На вулицях і автошляхах населених пунктів Буковини збільшилася кількість патрулів. До несення служби залучили посилені наряди підрозділів поліції особливого призначення ГУНП в Чернівецькій області, тактико-оперативного реагування УПП і військовослужбовців Національної гвардії України. Правоохоронці готові оперативно реагувати на будь-які загрози безпеці громадян.

Рада ратифікувала Фінансову угоду: Чернівці зможуть купити нові тролейбуси
Верховна Рада ратифікувала Фінансову угоду «Міський громадський транспорт України II» між Україною та Європейським інвестиційним банком.
Відповідно до фінансово-економічного обґрунтування до проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ», попередньо визначені міста-учасники: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса, Чернівці тощо.

18 лютого на Буковині прогнозують шквальний вітер

  • 2022-02-18 10:08:22
  • перегляди: 0

18 лютого 2022 року на території Чернівецької області очікується посилення вітру. Його швидкість сягатиме 15-20 м/с. Також на дорогах місцями може утворитися ожеледиця. Синоптики оголосили І рівень небезпечності, жовтий.

Через такі погодні умови можуть виникнути проблеми з постачанням електрики. Також може бути порушено рух транспорту.

У Службі автомобільних доріг Чернівецької області радять водіям під час ускладнення погодних умов бути особливо уважними на дорогах. Не залишати свої транспортні засоби під деревами, лініями електропередач та рекламними щитами. У разі виникнення складної ситуації на дорозі державного значення Чернівецької області можна звертатися до чергових диспетчерів Служби: (0372) 50-93-03; (0372) 53-15-06

Укриття на випадок наступу: який стан підвалів у багатоповерхівках Чернівців, де мають ховатись люди

  • 2022-02-18 10:08:20
  • перегляди: 0

У Чернівцях прибирають підвали багатоповерхівок для укриття у разі надзвичайних ситуацій. Звернення про це від міського департаменту інфраструктури отримали голови ОСББ та ЖБК. У підвалах мають облаштувати лавиці, а в разі надзвичайної події — забезпечити людей питною водою.

Про це Суспільному повідомила голова асоціації ОСББ Антоніна Ясінська.

За її словами, не всі підвали підходять для сховищ. У старих багатоповерхівках в підвалах здебільшого немає електрики та вентиляції. Вона каже, якби міська влада попередила ОСББ про потребу підготувати їх раніше, люди могли б поступово виділяти гроші й робити ремонти. Водночас зараз провести комунікації за кілька днів неможливо.

Підвал на Південно-КільцевійУ будинку на Південно-Кільцевій, 7 підвал непридатний для перебування у разі надзвичайної події. ОСББ тут створили два роки тому. За цей час з приміщення встигли вивезти побутове сміття та бруд.

У підвалі немає електрики, водопостачання та вентиляції. Щоб облаштувати це, немає грошей. Тих, які мешканці дають на утримання будинку, недостатньо, говорить голова ОСББ Анастасія Скрипник.

Підвал на БудівельниківУ будинку на вулиці Будівельників підвали обладнанні електрикою та вентиляцією, їх регулярно прибирають. У разі надзвичайної події люди зможуть тут пересидіти декілька годин.

"Ми робили тут вентиляційні отвори по периметру самого підвального приміщення, щоб була циркуляція повітря. Тобто вони є, з невеличкими решітками", — каже голова ОСББ Антоніна Ясінська.

Для мешканців кожної квартири у підвалі є своя комора. Мешканці зберігають там продукти.

Усім мешканцям ОСББ у вайбер-чаті Ясінська надіслала покрокову інструкцію, де вказано, як діяти у разі надзвичайної події та що потрібно взяти з собою в укриття.

"Спочатку був певний опір. Дехто писав, навіщо нагнітати паніку, але, як на мене, паніка — це коли ти не знаєш, що робити. А коли ти поінформований, навпаки має бути спокійніше", — розповідає Ясінська.

Що робити у випадку надзвичайної ситуаціїУ разі надзвичайної події місто не зможе забезпечити усіх жителів укриттям у бомбосховищах. Вони призначені для працівників підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста. Водночас мешканці мають переховуватись у підвалах або цокольних приміщеннях,

говорить начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Володимир Самолюк

"У будь-якому разі, де б не застав раптовий обстріл, треба шукати найближче укриття. Це може бути звичайна канава, може бути захист біля бетонної плити, парапет. Завжди мати з собою потрібно документи, необхідні гроші, підготувати щонайменше так звану тривожну валізу", — каже Самолюк.

Адреси сховищ в області можна знайти на карті.

Що відомо Починаючи з листопада 2021 року, на кордоні України та Росії зосереджуються російські війська. За даними Києва та західних країн, чисельність підрозділів РФ сягає від 115 до 130 тисяч. Сполучені Штати припускають, що вторгнення на українську територію може відбутися будь-якої миті. Розвідка Естонії говорить про другу половину лютого 2022 року. Міністерство оборони Росії стверджує, що окремі російські військові підрозділи, які завершили свої навчання, невдовзі почнуть повертатися у пункти постійного розташування. У Білорусі запевняють, що по завершенні спільних із Росією навчань 20 лютого звідти вийдуть усі російські військові. Українські та західні посадовці не вважають такі заяви правдивими. Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков запевнили, що українська армія готова дати відсіч Росії у разі вторгнення. А секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що повномасштабного наступу Росії на українську територію не буде, а до кроків із дестабілізації Київ готовий. Читайте також У Чернівцях перевіряють стан укриттів та закликають очистити підвали. Карта бомбосховищ

На Буковині формують бригаду територіальної оборони. Що про це відомо

Читайте нас у Telegram: головні новини Буковини

Станьте частиною Суспільне Буковина: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

У Чернівцях оголосили весняну «толоку»: місто обіцяють посилено прибирати

  • 2022-02-18 10:08:19
  • перегляди: 0

З 18 лютого по 29 квітня у Чернівцях відбуватиметься весняна акція з прибирання та благоустрою території. Про це йдеться у розпорядженні Чернівецького міського голови Романа Клічука. Організувати прибирання доріг і вулиць, парків, скверів, ринків, дитячих та спортивних майданчиків, підвалів і горищ житлових будинків, прибудинкових територій і громадських криниць, прибережних смуг річок і водоймищ, територій підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності. Працівникам управління благоустрою департаменту інфраструктури та благоустрою міської ради, в т.ч. спільно з працівниками управління порядку та контролю за благоустроєм міської ради здійснювати рейди-перевірки з виконання заходів весняної акції. До керівників, які нехтують цими питаннями, застосовувати передбачені чинним законодавством заходи адміністративного впливу. Також мають привести у належний стан контейнери для сміття, зупикни, почистити дороги та кювети. Висадити дерева та клумби. Міському комунальному підприємству "Чернівціспецкомунтранс" під час проведення весняної акції з прибирання та благоустрою території Чернівецької міської територіальної громади приймати транспорт зі сміттям на міське сміттєзвалище від міських комунальних підприємств, управителів, ОСББ, ЖБК, ЖБТ і приватних підприємств, які здійснюють управління житловим фондом, безкоштовно.

У Чернівцях почали відновлювати стіну старої казарми, яка обвалилася

  • 2022-02-18 10:08:14
  • перегляди: 0

У Чернівцях розпочалися ремонті роботи з відновлення обваленої стіни старої казарми на вулиці Щербанюка. Фото на своїй ФБ-сторінці поширив Євгеній Гаджала-Одуденко. {reklama} Поруч з казармою ведеться будівництво і саме підрядник, який тут працює реконструює частину будівлі. Як повідомлялося раніше, будівлю казарми збережуть, її буде реконструйовано. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

«Ангели пам’яті»: у Чернівцях відбудеться тиха акція до дня пам’яті Небесної сотні

  • 2022-02-17 21:54:48
  • перегляди: 0

До Дня Героїв Небесної Сотні у Чернівцях проведуть тиху акцію "Ангели пам'яті". Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомила волонтерка, директорка ліцею "Оріяна" Галина Абрам’юк. Всі охочі можуть долучитися до акції на таких локаціях: 10:00 - вул. О.Щербанюка, В.Аксенина, Героїв Майдану, Садгора, вул.Ірини Вільде, сквер на розі вулиць Кордуби-Шевченка 11:15 - вул. Воробкевича (пам'ятний знак) 11:30 - вул. Небесної Сотні (Алея кленів) 12:00 - Меморіал Героям Небесної Сотні, вул. Небесної Сотні, 1 12:30 - вул. Головна, Алея сакур 12:45 - Театральна площа 13:00 - Центральна площа, Стіна пам'яті 13:30 - пам'ятник Буковинському куреню 14:00 - Алея Слави, Центр. кладовище. Білі паперові янголи символізують скорботу і шану, їх розвішують на деревах, кущах. Акція відбувається водночас у всіх великих містах України, містечках, селах. До ініціативи долучаються амбасади та українська діаспора США, Франції, Угорщини, Бельгії, Польщі, Канади, Греції, Туреччини, Кіпру, Латвії, ПАР. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Максим Максимюк: "Футбольний клуб «Іванківці» цього сезону представляє Кіцманську ТГ"

  • 2022-02-17 21:51:35
  • перегляди: 0

Футбольний клуб «Іванківці», що представляє Кіцманську територіальну громаду, минулими вихідними здобув чергову перемогу і зробив черговий крок до наступних здобутків і трофеїв. Наразі ФК «Іванківці» - діючий Абсолютний чемпіон Чернівецької області і діючий володар Кубку Чернівецької області, а також цьогорічний чемпіон зони «Д» обласного чемпіонату з міні-футболу. Команда впевнено рухається вперед на усіх «фронтах» і вже найближчої суботи гратиме у фіналі зонального Кубку області з міні-футболу-2022.

«Ми з хлопцями, давно вийшли з-за меж меркантильності, а наші відносини грунтуються на набагато вищих, аніж гроші, цінностях» - каже керівник ФК «Іванківці» Максим Максимюк. - Наша спільна ідея, мета і бажання - вкотре доказати, що ми - найсильніша команда області, команда, в якої є дух, є своя маленька культура і близькі, дружні відносини між усіма, і це допомагає нам робити свою справу на найвищому обласному рівні!

Важливо те, що ми не дозволяємо собі влаштовувати «емоційні концерти»

і «паніку» на полі, а підтримуємо один одного щоб не сталося і головне - не даємо один одному поринути в емоційну прірву.

«Дотримуватися повного спокою, що би не сталося на полі, до фінальної секунди матчу» - це одна з цінностей нашої команди. І навіть тоді, коли в когось щось не так і гра зовсім не клеїться, що, здавалося б, не можеш контролювати ані себе, ані хід гри, то ми все одно не даємо можливості один одному «розхитатися» і дозволити супернику взяти над нами верх. Я вважаю, що над командою треба працювати як на футбольному полі, як у роздягальні, так і поза її межами. І це - єдиний шлях до успіху!

Наша КОМАНДА складається з «правильних» людей: це стосується кожного футболіста, кожного, хто фінансово підтримує, хто організовує, хто фіксує матчі на фото чи відео, хто вболіває за нас!

Атмосфера, яку ми Всі разом (кожен, хто є членом нашої команди) створили, приваблює багатьох любителів футболу на Буковині. Багато хто хоче бути з нами, в нашій в команді, і це - попри те, що в той же час багато інших бажають,

щоби ми помилилися чи оступилися».

На питання, чи можна конкретніше розповісти про тих людей, які разом із командою крокують у сезоні-2021/22, Максим відповів:

«Я дякую абсолютно усім за пророблену спільну роботу, яка закінчилась нашим черговим успіхом!

Я дякую кожному за той внесок у команду, який кожен привніс особисто, чи то грою, чи то матеріальними цінностями, чи організаційною роботою, в першу чергу - моєму другу, який три роки тому так само, як і я, палко хотів створити разом зі мною команду, яка буде робити на полі все те, що робить зараз. І хоча він не прихильник говорити про себе і вішати лаври на себе, але я завжди наголошую, що це ми разом з ним - з Вовою Д.(старий) - зробили цю команду такою, яка вона є!

Я дякую своєму тестю Олегу Гуцуляку, який разом зі мною робить цю футбольну справу на обласному рівні вже понад 7 років, дякую йому як за організацію матчів, так і за фінансову підтримку. Лазарович, як його називають в команді хлопці, відіграє одну з найважливіших ролей в ФК «Іванківці», хоча навіть не тільки в команді а й,

на мою думку, в усьому обласному футболі.

Я дякую своєму другу і односельчанину Василю Косменку, з яким ми раніше грали разом за ФК «Іванківці», а зараз він також разом зі мною матеріально підтримує команду.

Окремо дякую своїм друзям, які протягом багатьох років розвивали футбол у Кіцмані, а зараз, як представники Кіцманської територіальної громади, роблять цю футбольну справу разом зі мною, а саме - Олександру Марусяку та Олегу Скорейку».

На Кіцманщині спорт, особливо – футбол, любили завжди, а «Іванківці» на даний момент є найсильнішою командою регіону. Оскільки село Іванківці нині входить до Кіцманської ТГ, тому в міні-футбольному сезоні-2021/22 ФК «Іванківці» представляють не тільки саме село, а й цілу територіальну громаду, а це – вже зовсім інший статус.

«Нова пошта» в Кіцмані нерозривно пов’язана з футболом вже багато років і в нинішньому сезоні нам особливо приємно і почесно бути разом із дворазовим чемпіоном області з міні-футболу, - коментує Олег Скорейко. – Сподіваюся,

наша футбольна дружба триватиме довго і ми сприятимемо розвитку футболу, нашого краю».

До речі, раніше Олег Скорейко виступав за ФК «Іванківці» в якості гравця, а зараз, як співвласник «Нової пошти» в Кіцмані та депутат Кіцманської міської ради, ініціював підтримку нашій команді та доєднався до її складу вже на спонсорській основі. Саме «Новою поштою» було розроблено новий комплект ігрової форми, яку «Іванківці» презентували під час останніх матчів.

Щодо мотивації до нових здобутків команди, то тут Максим Максимюк поділився з нами сокровенним:

«Я вже говорив, що присвячую цьогорічну перемогу своєму татові. Направду, це він зародив у Іванківцях футбол на такому високому рівні, який він є зараз. Це він привив мені любов до цього спорту, а я підхопив це і довів нашу справу до таких результатів, які ми зараз бачимо.

А в цьому році я мав особливу місію і мусів довести всі справи, які він робив і любив, до логічної вершини! В мене постійно на думці, ніби він кудись поїхав і скоро повернеться, а коли це станеться то я з гордістю і радістю обійму його і скажу: я все зробив на найвищому рівні, я все виконав так, як ми завжди хотіли».

Альберт КОМАРІ

Задумалася, що я їм. Як буковинка почала виготовляти крафтову олію холодного віджиму вдома

  • 2022-02-17 21:51:26
  • перегляди: 0

Починала Крістіна з виробництва трьох найпопулярніших видів олії. Зараз у неї в асортименті їх уже 15. Буковинка Крістіна Мацьопа – багатодітна мама у декреті. З появою третьої дитини у неї з’явилася ідея власної справи. Тоді ж вона з чоловіком почали більше цікавитися харчуванням і питанням здоров’я. У щоденному раціоні родини традиційними стали натуральні олії з різних зерен та горіхів. Тож Крістіна вирішила придбати обладнання для тиснення олії і виготовляти її вдома. «Чоловік схуд, а я почуваюся краще»
«Усе почалося з пошуків відповідей. А чому болить це, а як це виправити? Деякий час таку олійку мені привозила мама: «Спробуй. Це корисно, це смачно». Десь 2017 року я почала цікавитися питанням здоров’я. Ми їли багато салатів, і хотілося отримати від цього максимум користі. І якось для нас стало звичним вживати таку олію. Ми відчули зміни. Я краще себе почуваю, чоловік добряче схуд. А коли народилася третя дитина, я зрозуміла, що хочу чимось займатися вдома. До цього робила іграшки, вишивала, але воно не було таким систематичним ремеслом. Придбала обладнання для тиснення олійки і почала робити її вдома».
Спершу Крістіна виготовляла олію для потреб своєї сім’ї та для рідних. Потім виставила продукцію на свою сторінку в інстаграмі й почали надходити замовлення від однодумців. Першими клієнтками стали дівчата, з якими Крістіна познайомилася на марафонах зі здорового харчування. «Спершу я виготовляла лише три види олії: з льону, кунжуту і соняшнику. Це найпопулярніші. Поступово почала додавати в асортимент нові види. Зараз їх у мене 15. Це олійка із золотого та коричневого льону, з жовтої та коричневої гірчиці, коноплі, розторопші, маку тощо», – розповідає Крістіна.
«Тисну олію після замовлення»
Вдома у неї великі контейнери з різним насінням та горішками. Сировину замовляє через інтернет, довгий час шукала базу постачальників, поки не знайшла своїх.
При нас Крістіна тисне одну з найпопулярніших олій – з чорного кмину.
«Для того, щоб отримати 250 мл олії чорного кмину, потрібно трішки більше кілограма насіння. Тривалість процесу виготовлення залежить від щільности. Що м’якше насіння, то швидше відбувається процес розщеплення», – розповідає Крістіна. Клієнти Крістіни – люди, які цікавляться здоровим харчуванням; кому лікарі прописали різні види олійок та просто поціновувачі натуральної продукції. Олійки використовують як у харчових, так і в лікувальних та косметичних цілях. У кожного виду олії свої корисні властивості.
Підприємиця старається не тримати запаси готового продукту, адже у них доволі малий термін придатности. Найкоротший – у лляної олії. За правильного зберігання в холодильнику вона тримається до півтора місяця.
Аби людина отримала максимально свіжий продукт, жінка ставить тиснути олію після того, як їй надійшло на неї замовлення.
Про нову продукцію у селі
Реалізує свій продукт здебільшого через інстаграм. Та недавно сім’я відкрила у Лукавцях магазин здорових продуктів і продає тепер олію ще там. «Найбільше замовляють олію зі Львова. У селі теж добре почали сприймати таку продукцію. Мабуть, ситуація з пандемією теж змусила людей задуматися, що вони їдять, чим заправляють салат? Якщо олією, то якою. Тому олійки холодного віджиму з різного насіння та горішків сприйняли непогано. До того ж у селі в людей є багато горіхів. Я їм надаю послугу з їх тиснення. Приходять зі своїми горішками й отримують готову олійку. Люди задоволені, що мають продукт за меншою ціною».
Разом з олійкою Крістіна пропонує клієнтам забрати і макуху, яка залишилася від виробництва.
«Коли людина замовляє, то я запитую її, чи потрібно їй додавати макуху. Багато запитують, куди його використовувати. Лляний можна додавати у смузі, у випічку хліба. Макуху з горішка — у випічку кексів. Конопляний – для риболовлі. Є люди, які дійсно беруть і пробують. Це входить у ціну олії», — додає Крістіна.
Вона розповідає, що повертатися на колишню роботу в офісі після третього декрету не планує. Хоче розвивати цю справу і популяризувати продукцію здорового харчування. Можливо, згодом відкриє виробництво олійки холодного віджиму у містах, звідки їй надходить найбільше замовлень.
Фото Володимира Гуцула

Західна Україна Інформує: Shpalta.media

Де у Чернівцях 18 лютого не буде світла - список адрес

  • 2022-02-17 21:30:52
  • перегляди: 0

На офіційному сайті АТ Чернівціобленерго повідомляють про планові відключення світла 18 лютого 2022 року у Чернівцях.
Так, без електропостачання залишаться:
З 10-00 до 13-00

вул.П.Орлика 3, 3а5, 7, 9а вул.Н.Сотні 18а, 22, 24

З 10-00 до 16-00

вул.Бережанська 87-99,94-102, вул.Золочівська 29-55;70-100 1-й пров. Золочівський 1-7, 2-8 2-й пров. Золочівський 2, 4 вул.Печенiзька 7-9, вул.Золочівська Пітомник УВД
вул.Бориспiльська 4-14,14а вул.Володарська 1-9,2-8, вул.Немирiвська 13,4а вул.Пчiлки О. 1-11, вул.Роменська 4 вул.Руська 209б (вулканiзац.) вул.Руська 210-238,244,213-243

З 13-00 до 16-00

вул.Достоєвського 3б,5ж,7ж,6,8,8а Проспект Незалежностi 88д, 90д, вул.Щербанюка 57.

«Прибирання Чернівців за 50 мільйонів»: мережу обурило відео з двірником, якому довелось руками збирати сміття

  • 2022-02-17 21:24:48
  • перегляди: 0

Мережа активно обговорює відео, на якому зображені двірники, яким довелося руками прибирати сміття на вулиці Федьковича у Чернівцях. Відповідний відеозапис на своїй сторінці у Facebook опублікував громадський активіст Сергій Обшанський, пише molbuk.ua {reklama} На відео видно чоловіка у помаранчевій робочій формі, якому доводиться руками збирати сміття на вулиці та викидати його в сміттєві мішки. "Прибирання міста за 50 млн грн. Сумно, і без змін на краще", – повідомив Обшанський у своєму дописі. У мережі спалахнули дискусії з приводу побаченого: "Ганьба...". "Дай Бог здоровья всем дворникам! И очень ранний подъем, и в любую погоду, а как болят руки и спина после погрузки!". "21 століття. Руками сміття прибирають. Жах і позор владі, яка не в змозі забезпечити працівників всім необхідним. Зате посад для друзів та їхні зарплати повісили на громаду міста разом із преміями, а прості робітники мають за копійки в таких умовах працювати. Бізнесмени, а не господарі". Водночас автор допису у своїх коментарях уточнив, що за цю територію міста відповідає управлінська компанія "Управдом". "Тому за інвентар тощо для забезпечення задовільного прибирання відповідає компанія, яка виграла тендер. Немає контролю, не буде порядку. І саме з цим проблема, і підписання актів виконання робіт за таку "роботу", як на відео", – зауважив Обшанський. Представники міської влади чи згаданої управлінської компанії поки на цей інцидент не відреагували. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Бушуватиме сильний вітер: синоптики попередили про небезпечну погоду на Буковині

  • 2022-02-17 21:00:35
  • перегляди: 0

Погода на Буковині у п'ятницю, 18 лютого, буде хмарною та дощовою. Про це повідомиляє Український гідрометеорологічний центр. Також очікуються сильні пориви вітру 15-24 м/с. У зв'язку з цим на Буковині оголошено І рівень небезпеки. Температура повітря 18 лютого особливо не зміниться, тільки трохи хитнеться у бік зниження, але не суттєво. Вдень очікується +4…+7 градусів, а вночі +1…+3 градуси. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

«Назавжди у нашій пам’яті»: пішов з життя вчений секретар Буковинського медуніверситету

  • 2022-02-17 20:57:22
  • перегляди: 0

У Чернівцях на 77-му році життя помер вчений секретар Буковинського державного медичного університету, полковник медслужби запасу, начальник військової кафедри (1984-1993) Іван Павлуник. Про це повідомляється на Facebook-сторінці навчального закладу. {reklama} "Ректорат, професорсько-викладацький склад, студентство, колеги та друзі висловлюють найщиріші співчуття доньці - доценту кафедри дитячої хірургії та отоларингології Кароліні Яковець, рідним та близьким з приводу непоправної втрати. Схиляємо голови у тихій молитві... Він назавжди у нашій пам’яті залишиться чудовою людиною, мудрим керівником та наставником, цікавим співрозмовником, добрим колегою…", – йдеться у дописі. Раніше повідомлялося, що у Чернівцях помер відомий лікар Юрій Бойко. Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

У Чернівцях пів сотні українських акварелістів зібралися на бієнале

  • 2022-02-17 20:54:32
  • перегляди: 0

Представити свої роботи поціновувачам художнього мистецтва приїхали 50 акварелістів з 15 міст України. Зокрема, Одеси, Києва, Львова, Івано-Франківська, Рівного тощо. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на Facebook-сторінку «Вернісажу».
Читайте також: У Чернівцях митці представили «Мотиви Буковинського краю» (ФОТО)
Зазначається, що бієнале «АквареліЯ» має на меті популяризувати, інтегрувати та асимілювати сучасні традиції буковинських художників-акварелістів у мистецькому просторі як в Україні, так і за її межами.
Загалом на виставці представлено 150 картин. Триватиме перша виставка-бієнале «АквареліЯ» до 26 лютого.

Фото: Facebook Центр культури «Вернісаж»
Наші новини є у Facebook

Працівників Чернівцітеплокомуненерго навчали надавати першу домедичну допомогу

  • 2022-02-17 20:45:48
  • перегляди: 0

Надавати першу домедичну допомогу навчали працівників МКП "Чернівцітеплокомуненерго". Організували це за дорученням чернівецького міського голови управління охорони здоров’я спільно з ОКУ «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Проводити серцево-легеневу реанімацію, зупиняти кровотечу та імобілізовувати травмованого навчав Володимир Мацьо, лікар центру екстреної медичної допомоги. Про це повідомляє Управління охорони здоров'я Чернівецької міської ради у Facebook.

"Відремонтував "Волгу" в пам'ять про батька". Чернівчанин реставрує ретро-авто

  • 2022-02-17 20:30:30
  • перегляди: 0

Чернівчанин Сергій Бобик реставрує ретро-автомобілі. Почав з батьківської "Волги", яку відремонтував, коли тато помер. Зараз має три машини, які зробив "як із заводу". Для цього шукав оригінальні запчастини.

"Волзі", яку Сергій відреставрував, майже 60 років. Це була єдина машина, якою володів його батько.

"Я в цьому автомобілі, можна сказати, народився і виріс. Це єдина машина мого тата. Тепер я зробив з неї "ляльку", — каже Сергій.

Відтоді реставрація стала його захопленням. Сам чоловік працює лікарем, а машини ремонтує у вільний час.

Для машин чоловік шукає оригінальні деталі. За ними їздить по селах та запитує в людей.

Дві "Волги" йому запропонували купити після участі в параді ретро-авто. Кожну машину Сергій реставрував приблизно два роки. Він розбирає автомобіль на запчастини, віддає на фарбування, а потім сам складає його.

На своїх ретро-автомобілях чоловік їздить кілька разів на рік. Планує залишити їх у спадок дітям.

Читайте також "Хотів мати щось особливе". Як чернівчанин облаштував на даху будинку оглядовий майданчик

Читайте нас у Telegram: головні новини Буковини

Станьте частиною Суспільне Буковина: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

Частина веб-камер у центрі Чернівців не працюють

  • 2022-02-17 20:15:35
  • перегляди: 0

Частина веб-камер у центрі Чернівців не працюють.

Про це повідомляє Буковинська правда з посиланням на molbuk.ua.

Частина веб-камер, встановлених мерією ще кілька років тому в центрі Чернівців, не працюють.

Зокрема, з 8 встановлених камер не працюють 2 – ті, що стежать за вулицею Кобилянською та фасадом ратуші. Замість відео в онлайн-режимі з обох камер – застигла картинка, датована сьомою годиною ранку 15 лютого.

Інші веб-камери працюють справно. Завдяки їм можна побачити в онлайн-режимі, що відбувається у двох точках на Соборній площі, по вулиці Руській, на Театральній площі, площі Філармонії, а також помилуватися панорамою міста з різних ракурсів (рухома веб-камера).

У прес-службі обласної поліції ще кілька років тому запевнили: у них є власні камери, за допомогою яких вони можуть простежити за тим, що відбувається: і в онлайн-режимі, і в записі. Це неодноразово допомагало у розслідуваннях.