Рівне - сторінка 2

Вихованець спортшколи з Рівненщини став призером на змаганнях з олімпійського тхеквондо

  • 2022-02-20 17:51:55
  • перегляди: 0

Вихованець Гощанської спортшколи став призером Всеукраі?нської Гімназіади з олімпіи?ського тхеквондо.

З 10 до 12 лютого 2022 року на базі спортивного комплексу Олімп в Івано-Франківську проходили фінальні змагання з тхеквондо (ВТФ) у межах IV літньої Гімназіади України.

У змаганнях взяли участь спортсмени з 13 областей та міста Київ.

Вихованець Гощанської ДЮСШ Боліщук Олександр у складі команди Рівненської області виступив на Всеукраі?нській Гімназіаді з олімпіи?ського тхеквондо.

У підсумку Олександр Боліщук став срібним призером цих змагань.

Вітаємо Олександра Боліщука, тренера Богдана Романовича та батьків з нагородою!

Зичимо нових досягнень у такому нелегкому виді спорту, як тхеквондо!

Гощанська селищна рада

На Рівненщині зареєстровано 37 договорів міжмуніципального співробітництва

  • 2022-02-20 17:43:21
  • перегляди: 0

Команда ULEAD з Європою в Рівненській області продовжує системно працювати з громадами Рівненщини у напрямку розвитку міжмуніципального співробітництва. Днями для фахівців рівненських громад команда регіонального офісу організувала інформаційну сесію щодо процедури укладення договорів та форм співробітництва територіальних громад. З громадами працювали Михайло Шелеп та Павло Рябоконь, радники з питань децентралізації та місцевого самоврядування.

«Процедура укладення договорів міжмуніципального співробітництва складна та дещо заплутана, що часто відлякує громади скористатися цим інструментом. Якщо дотримуватися чіткого алгоритму, який визначений у чинному законодавстві, жодних проблем не буде. На сьогодні у Рівненській області вже зареєстровано 37 договорів міжмуніципального співробітництва між територіальними громадами. Наша команда готова й надалі працювати у цьому напрямку та допомогти громадам розвивати співробітництво задля спільного розвитку», – підкреслив Михайло Шелеп.

Як зазначив Павло Рябоконь, співробітництво територіальних громад – це відносини між двома або більше територіальними громадами,

що здійснюються на договірних засадах у визначених цим Законом формах з метою забезпечення соціально-економічного, культурного розвитку територій, підвищення якості надання послуг населенню на основі спільних інтересів та цілей, ефективного виконання органами місцевого самоврядування визначених законом повноважень.

Експерт розповів про етапи організації співробітництва, детально зупиняючись на кожному окремо.

Представників громад експерти ознайомили з формами договорів міжмуніципального співробітництва:

1) делегування одному із суб’єктів співробітництва іншими суб’єктами співробітництва виконання одного чи кількох завдань з передачею йому відповідних ресурсів;

2) реалізації спільних проектів, що передбачає координацію діяльності суб’єктів співробітництва та акумулювання ними на визначений період ресурсів з метою спільного здійснення відповідних заходів;

3) спільного фінансування (утримання) суб’єктами співробітництва підприємств, установ та організацій комунальної форми власності – інфраструктурних об’єктів;

4) утворення суб’єктами співробітництва спільних комунальних підприємств, установ та організацій – спільних інфраструктурних об’єктів;

5) утворення суб’єктами співробітництва спільного органу управління для спільного виконання визначених законом повноважень.

Наголошувалося на важливості детального вивчення сфери, у якій громади співпрацюватимуть, що дозволить обрати оптимальну форму співробітництва.

Також фахівці рівненських громад дізналися про структуру типового договору, фінансові аспекти, Виклики та ризики при укладенні договорів співробітництва.

У Сарнах вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-20 17:43:20
  • перегляди: 0

Про це повідомляє Сарненська районна рада. Полеглих небайдужі вшанували покладанням квітів до пам'ятного знаку, а також хвилиною мовчання. Україна не раз піднімалася з колін, доводила ворогам свою нездоланність, йшла під кулі, щоб захистити свою державність, своїх дітей. Ми повинні пам'ятати і не забувати героїчні сторінки нашої непростої історії, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього. - йдеться у зверненні.Читайте також:Зима, що нас змінила: у Рівному експонується виставка кадрів подій Революції Гідності (ФОТО).

25 вулиць Рівного завтра знеструмлять

  • 2022-02-20 17:18:36
  • перегляди: 0

Так, з 9:00 до 17:00 не буде світла у Рівному частково на вулицях:

  • І.Багряного, Липинського, Макарова, О.Теліги, Пржевальського,Г.Сковороди, К.Володимира,В.Антоновича, Смотрицького, Червоногірська, Довженка, Дерманська, Куліша, Литвина, Веремчука, Волошина, Гофмана, Дорогобузька, Костомарова, Костюшка, Кримського, Наливайка, Поліщука, Ступницького, Я. Мудрого.

Окрім цього, з 08:30 до 17:00 вимкнуть електропостачання у Рівненському районі частково у селах:

  • Дерев'яне, Клевань, Новостав, Голишів, Бармаки, В.Житин, Олександрія, Колоденка.

Читайте також:Рівненський зоопарк можна відвідати за кошти єПідтримки

Більше 20 вулиць Рівного залишаться без світла

  • 2022-02-20 17:18:35
  • перегляди: 0

З метою підвищення надійності електропостачання та запобігання аварій в електричних мережах ПрАТ „Рівнеобленерго” буде проводити планові ремонтні роботи. У зв’язку з виконанням цих робіт буде припинено електропостачання.

21 лютого 2022р. з 09:00 до17:00 буде відсутня електроенергія в м.Рівне частково: вул. І.Багряного, Липинського, Макарова, О.Теліги, Пржевальського, Г.Сковороди, К.Володимира, .В.Антоновича, Смотрицького, Червоногірська, Довженка, Дерманська, Куліша, Литвина, Веремчука, Волошина, Гофмана, Дорогобузька, Костомарова, Костюшка, Кримського, Наливайка, Поліщука, Ступницького, Я. Мудрого.

21 лютого 2022р. з 09:00 до 17:00 буде відсутня електроенергія в Рівненському районі частково:с. Дерев’яне, Клевань, Новостав, Голишів, Бармаки, В.Житин, Колоденка, Олександрія.

ПрАТ “Рівнеобленерго”

У Сарнах вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-20 17:12:44
  • перегляди: 0

Сьогодні, 20 лютого, у парку Героїв майдану в місті Сарни відбулося вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятного знаку.

Захід відбувся за участі голови районної ради Ярослава Яковчука, консультанта голови районної ради Миколи Костецького, заступника голови районної державної адміністрації Руслани Савчук, першого заступника Сарненського міського голови Івана Назарця, військовослужбовців, представників трудових колективів, підприємств, установ та організацій, громадськості.

Сарненська районна рада

Скандальна стоматологиня з Рівного продовжує лікувати зуби дітям підпільно

  • 2022-02-20 17:09:28
  • перегляди: 0

Рівненська стоматологиня Інну Кравчук, яку підозрюють у побитті дітей-пацієнтів, продовжує приймати пацієнтів, проте робить це підпільно.

Інформацію про це опублікувала «Четверта влада».

Загалом історія з Інною Кравчук розпочалася понад рік тому. Жінку звинуватили у знущанні над дітьми, яким вона лікувала зуби. І хоч Міністерство охорони здоров’я анулювало її ліцензію, лікарка спокійно працювала далі. На суд жінка не приходила і переховувалася від сторонніх очей.

Попередні дані про підпільну роботи стоматологині були ще влітку. А тепер знову її “підловили”.

Як розповідають журналісти «Четвертої влади», 8-го лютого 2022 року їхня працівниця спробувала навідатись в офіс до лікарки Інни Кравчук.

Через скляні двері було видно, що всередині горіло світло. Однак двері були зачинені зсередини на ключ. Тривалий час на стукіт ніхто не реагував. Згодом вийшла дівчина, років 25-ти. На питання журналістки, чи можна записатися на прийом, сказала телефонувати на номер, що був на табличці біля входу в стоматологію. Крім номера телефону, на табличці було написано, що тут приймає ФОП Кравчук,

та вказані години роботи. Журналістка зателефонувала за номером з оголошення:

– Добрий день! Це Інна Кравчук? – журналістка.

– Да, добрий день!

– А можна записати дитину на прийом?

– А ви вже в нас раніше були?

– Ні, не була.

– А вам хтось нас порадив, звідки в вас номер?

– Я приходила до вас під кабінет і мені сказали телефонувати на той номер, що на табличці.

– Я зрозуміла, добренько. Зараз через декілька хвилин вас наберу.

Проте, стоматологиня не перетелефонувала, а коли дзвонили повторно журналісти, лінія була постійно зайнята. Про закінчення розмови повідомлення не приходили.

Також журналістці прийшло сповіщення із мобільного додатку Getcontact, що її номер телефону перевіряли. У цьому додатку було вказано, що це номер журналістки «Четвертої влади».

Схоже, дізнавшись, що із нею говорила журналістка, стоматологиня додала номер її номер до «чорного списку».

На даний час Інна Кравчук оскаржує наказ МОЗ про скасування ліценції у Рівненському окружному суді. У Рівненській обласній прокуратурі нам повідомили, що через це наказ про позбавлення ліцензії призупинили. Однак є рішення Рівненського окружного суду, де їй у призупиненні наказу відмовили.

У прокуратурі зазначають, що рішення оскаржують в апеляції. Однак інформації про апеляцію на сайті «Судової влади» та у реєстрі судових рішень немає.

Копія резулятивної частини наказу МОЗ щодо анулювання ліцензії

У Рівному можуть закрити єдину у місті ковзанку?

  • 2022-02-20 16:48:22
  • перегляди: 0

ФОТО зі сторінки Алли Фрідріх

Увагу до проблеми фігурного катання у Рівному привернула Алла Фрідріх. Її дитина є вихованкою школи фігурного катання, і батьки стурбовані чутками про закриття єдиної у місті ковзанки, де можна проводити тренування.

Наші діти займаються у ШФК в суботу та неділю з 8.00 ранку у «Екваторі».

Діти живуть цим: ні ранні вставання, ні навантаження, ні якісь льоду, ані вартість не відбивають охоти вже багато років (моя доня займається вже 6 рік).

Звертають до керівництва ТРЦ Екватор Управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА з проханням сприяти розвитку фігурного катання в Рівному, не планувати закриття ковзанки й подбати про якість покриття, - пише Алла Фрідріх.

З наших джерел стало відомо, що поголос про можливе закриття ковзанки у ТЦ з’являється вже не вперше. Цього разу на місці ковзанки ніби мають організувати роботу майданчики для катання на роликах.

Офіційну позицію торгового центру наша служба новин з'ясує у понеділок.

Додамо, що через карантинні обмеження у 2020 році вихованці школи не могли проводити заняття майже впродовж цілого року. Окремі родини задля підтримки спортивної форми дітей мусили їздити на заняття у Луцьк. Проте для більшості – це дуже дорого. На сьогодні батьки на оплату групових та індивідуальних занять з фігурного катання (без екіпіровки) витрачають близько 3,5 тис. грн на місяць.

Радіо Трек: НОВИНИ

У селі на Рівненщині згорів легковик

  • 2022-02-20 16:48:20
  • перегляди: 0

На Рівненщині вчора, 19 лютого, внаслідок пожежі згоріло авто.

Про це повідомили у ГУ ДСНС у Рівненській області.

Загоряння трапилось у селі Крупець, що на Дубенщині близько 12-ї години. Пожежу ліквідували.

Вогнем знищено легковий автомобіль ВАЗ.

Обійшлось без постраждалих. Причину виникнення пожежі встановлюють фахівці.

Священик з Рівненщини стверджує, що ікона Дубенська замироточила (ВІДЕО)

  • 2022-02-20 16:36:33
  • перегляди: 0

Священик з ДубенщиниІгор Когутопублікував у мережі інформацію про те, що на острові Корфу замироточила іконаБожої Матері Дубенської (Іллінської).

Про це повідомляєБлог Знай більше.

Вчора, 19 лютого, прочани перебували на острові Корфу, де помолились біля мощей святителя Спиридона Тримифунтського. Під час молитви замироточивобраз Пресвятої Богородиці, яка є точним списком ікони Божої Матері Дубенської (Іллінської).

Цю ікону2 серпня 2019 рокув місті Дубно, освятив Блаженнійший Митрополит Епіфаній.

З того часу настоятель Свято-Іллінського собору прот. Ігор Когут бере її в паломництва, які він часто звершує. Під час паломництва до святинь Греція, образ Божої Матері замироточив.

Я помітив, як на задній частині ікони Дубенської (Іллінської), яку я з 2019 року вожу з собою по всіх святих місцях де буваю і неодноразово переконуюся у допомозі Богородиці, виступила волога. Я повернувся до місця де ікона перебувала і побачив, що там абсолютно сухо, тим паче, поряд лежали записки, які передали мої прихожани для молитов за них, і вони теж були сухими, - зазначає священик.

За його словами,

потім, під час богослужіння, він тримав ікону в руках та спостерігав, як волога збільшується.

Сьогодні, одна з благочестивих парафіянок Свято-Іллінського собору, прислала мені відео і описала, що відбувається у неї вдомі теж з іконою Дубенською (Іллінською). В куточку, де розташовані ікони та християнські чесноти, на полиці, де стоїть ікона Дубенська (Іллінська), жінка помітила розлятий єлей, - додав Ігор Когут.

Спершу чоловікові спало на думку, що це елей з баночок, які стояли поруч. Однак, жінка стверджує, що всі ємності цілі та щільно закриті.

Чоловік показав ікону та відео з України афонським монахам та запитав, що це за знак:

Відповідь монахів була такою: Богородиця хоче нагадати що Вона, тут між нами, щоб люди не забували про це. Зачекайте і побачите інші чуда від Її ікони-оригіналу, Богородиця проявляє себе спершу тим, хто найбільше шанує Її образ, і потім усім хто звертається до Неї.

Двоє представників Рівненщини - серед найкращих метальників списа на Чемпіонаті України

  • 2022-02-20 16:24:24
  • перегляди: 0

Змагання стартували 18 лютого і триватимуть три дні. Місце проведення - Мукачево Закарпатської області.

Першого змагального дня двом представникам Рівненщини вдалося здобути нагороди Чемпіонату України. Про це відомо з офіційних протоколів змагань, пише Спорт на Районі.

Микола Калюш (ШВСМ, Рівне) здобув бронзову нагороду в метанні списа 800 гр серед чоловіків. Результат рівнянина - 63.97. Уперед спортсмен пропустив представників Запорізької області Юрія Кушнірука (66.99) і легкоатлета зі Львівщини Дмитра Шеремета (66.80) - перше і друге місця відповідно.

Нікіта Помалєйко (ОСЛ, Костопіль) став володарем бронзи в метанні списа 800 гр серед юніорів U-20 (результат 52.98). Попереду нашого спортсмена волинянин Максим Троцюк і представник Львівщини Іван Муха.

Тренують спортсменів Зуєв О.К. та Янчук С.І., Кожарко С.М.

Читайте також:Рівненські спортсмени здобули друге командне місце на чемпіонаті України з плавання

Суд дозволив домашньому насильнику з Рівненщини виплачувати штраф у розстрочку

  • 2022-02-20 15:51:34
  • перегляди: 0

Штраф у розмірі 17 тис. грн сплатить мешканець Рівненської області за пропозицію правоохоронцям хабара. Детальніше про це розповідає Час-Дій. Деталі: Чоловік пропонував 1000 грн за те, щоб на нього не складатимуть протокол за насильство над дружиною. На попередження про неприпустимість такої поведінки порушник не зважав, тож на нього склали протокол. Тепер чоловік має судимість й рік виплачуватиме штраф, бо є безробітним батьком п’ятьох дітей. Пізнього вечора 31 жовтня 2021 року екіпаж Костопільського відділу Рівненської поліції прибув на виклик про вчинення чоловіком насильства над дружиною. Правопорушнику Василю Чудіновичу запропонували сісти у поліцейське авто для оформлення протоколу, й він одразу почав пропонувати “домовитися”, неодноразово тицяючи правоохоронцям гроші. Ті попередили його про кримінальну відповідальність за пропозицію хабара, однак чоловік не зважав і таки поклав на підлокітник п’ять купюр по 200 грн. Тож на Василя Чудіновича таки склали адмінпротокол про вчинення домашнього насильства та відкрили кримінальне провадження за пропозицію неправомірної вигоди. Підозрюваний погодився на укладення угоди про визнання провини, яку у лютому затвердив суддя Костопільського райсуду Олександр Цвіркун. За пропозицію хабара порушника оштрафували на 17 тис. грн. Зваживши на те, що Василь Чудінович має на утриманні п’ятеро дітей і не має джерела постійного заробітку, суддя ухвалив рішення про розстрочку виплати на рік зі щомісячними платежами по 1400-1500 грн. Читайте також: “179 000 грн за місяць”: стало відомо, скільки насправді заробляють помічники Третяка Джерело Стати автором!Якщо Ви хочете вести свій блог на сайті Час-Дій, напишіть нам: [email protected]

Рівне вшанувало подвиг Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

  • 2022-02-20 15:48:44
  • перегляди: 0

20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. Саме в ці дні під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку.

20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану.

Рівненщина під час Революції Гідності втратила чотирьох жителів: це рівняни Георгій Арутюнян, Валерій Опанасюк, Олександр Храпаченко, а також Іван Городнюк з Березного.

Сьогодні на «Алеї Героїв», що на кладовищі «Нове», відбулася панахида за загиблими. Вшанувати подвиг учасників Революції Гідності та увічнити пам’ять Героїв Небесної Сотні прийшли всі рідні та друзі загиблих, небайдужі рівняни. Також участь у заходах брала представники Рівненської обласної адміністрації, обласної ради та Рівненської міської ради та міський голова.

На майдані Незалежності впродовж дня триває виставка - Зима що нас змінила

Радіо Трек: НОВИНИ

У Рівному вшанували Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

  • 2022-02-20 15:48:35
  • перегляди: 0

У Рівному сьогодні, 20 лютого, відбулись урочисті заходи біляДошки Пам'яті Героям Небесної Сотні та Героям, загиблим в зоні АТО.

Саме 20 лютого 2014 року у запеклій боротьбі загинуло багато активістів Євромайдану.

Рідні та близькі Героїв, а також небайдужі рівняни прийшли вшануватипам'ять загиблих та покласти квіти до їх портретів.

Фото - Рівненська ОДА, міський голова Рівного Олександр Третяк.

У Вараші знову виявили підозрілий пакунок

  • 2022-02-20 15:33:25
  • перегляди: 0

У Вараші надзвичайникам знову довелось обстежувати підозрілий пакунок.

Про це повідомили у Держслужбі надзвичайних ситуацій.

У суботу, 19 лютого, рятувальники о 09:22 отримали повідомлення про виявлений підозрілий пакунок. Це вже четвертий подібний випадок за останні три дні.