Рівне - сторінка 6

Рятувальники на Рівненщині моніторять можливі підтоплення водойм

  • 2022-02-19 19:27:35
  • перегляди: 0

У зв'язку з потеплінням рятувальники проводять моніторинг стану водних об'єктів та ситуацію в місцях можливих підтоплень. Так сьогодні 19 лютого співробітники Рівненського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області за допомогою квадрокоптера здійснили аеророзвідку місць можливих підтоплень, через прогнозоване потеплінням, а також очікуванні опади, які можуть спричинити підняття рівня води в річках.

Рятувальники здійснили обліт місцевості поблизу річки Устя та басейну озера Басів Кут в обласному центрі. Підвищення рівня води, що загрожувало б підтопленням приватних господарств громадян та місцевості не зафіксовано.

Ситуація на усіх гідропостах Рівненщини знаходиться під контролем. Підвищення рівня води та підтоплень не має.

На Рівненщині прогнозують дощ та сильні пориви вітру

  • 2022-02-19 18:49:16
  • перегляди: 0

Завтра, 20лютого, у Рівненській області прогнозують: хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів, вдень місцями невеликий дощ.

Про це повідомляє Рівненський гідрометцентр.

Вітер західний, 7-12 м/с, вночі пориви 15-20 м/с. Температура вночі -2..+3º , вдень 3-8° тепла. Середня добова температура: 3º тепла.

У селі на Рівненщині вночі горів житловий будинок (ФОТО)

  • 2022-02-19 18:30:24
  • перегляди: 0

Сьогодні вночі у селі Кам'яна Гора Рівненського району сталась пожежа у приватному господарстві.

Про це інформують у ГУ ДСНС у Рівненській області.

Відомо, що горів житловий будинок. Пожежу було ліквідовано.

Поліція розшукує жінку, яка залишила власну дитину у лікарні та не повернулась

  • 2022-02-19 18:03:26
  • перегляди: 0

На Волині вчора, 18 лютого, жінка залишила свою півторарічну дитину у лікарні і не повернулась.

Про це інформують уТелеграм-каналі12 каналу.

Відомо, що немовля громадянка покиунла у Волинській обласній інфекційній лікарні.

Попередньо відомо, що жінці 38 років і вона народилась у місті Володимир.

Працівникам медзакладу вона пояснила, що коштів на утримання дитини не має і навіть не зареєстровала його.

Наразі дитина перебуває у лікарні, а матір розшукують правоохоронці.

На Рівненщині 38 населених пунктів - без світла через шквальний вітер

  • 2022-02-19 18:00:46
  • перегляди: 0

На Рівненщиніенергетики долають наслідки шквального вітру.

Про це повідомили у ПрАТ Рівнеобленерго.

Зокрема, станом на 17 годину суботи знеструмлено:

  • 1 повітряна лінія110 кВ,
  • 13 повітряних ліній10-6 кВ,
  • 38 населених пунктів.

Найбільше негода наробила шкоди на території обслуговування Володимирецької, Зарічненської, Корецької, Рівненської районної дільниць.

Синоптики прогнозують збереження складних погодних умов і протягом ночі.До ліквідації наслідків стихії залучені додаткові бригади ПрАТ Рівнеобленерго.

На фото- наслідки негоди на Володимиреччині, Сарненщині, Кореччині та та території обслуговування Рівненської районної дільниці

Рівнерада програла апеляцію щодо кіосків на Київській

  • 2022-02-19 17:57:26
  • перегляди: 0

Апеляційну скаргу управління містобудування та архітектури Рівного щодо кіосків на вулиці Київській Восьмий апеляційний адмінсуд не задовольнив. Це означає, рішення суду попередньої інстанції про скасування наказу управління про анулювання паспортів прив'язки кіосків залишається чинним, а тому будівництво цих споруд суд вважає законним. Постанову оприлюднили 16 лютого.

Рішення Рівненського окружного адміністративного суду апеляційний адмінсуд Львова залишив без змін. Нижче подаємо частину тексту цього рішення.

"До Рівненського окружного адміністративного суду надійшов позов Фізичної особи-підприємця (позивачем є замовник будівництва Олександр Сачевчич – ред.) до Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради, в якому позивач просить суд визнати протиправним та скасувати наказ Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради від 08.10.2021 № 71-О "Про анулювання паспортів прив`язки групи стаціонарних тимчасових споруд, зареєстрованих 14.01.2021 за номерами 01-ТС/1 та 01-ТС/2". Рішенням Рівненського окружного адміністративного суду від 02 грудня 2021 року позов задоволено повністю.

Визнано протиправним та скасовано наказ Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради", – вказано у тексті.Як зазначено в єдиному реєстрі судових рішень, постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття, тобто з 10 лютого.

Суспільне намагалося дізнатися, чи подаватиме міська влада касаційну скаргу на це рішення суду. Головний архітектор Рівного Дмитро Котляров, як і профільний заступник міського голови Олександр Миронюк погодилися надати інформацію з цього приводу пізніше. Суспільне оприлюднить їхню позицію.

Передісторія7 вересня 2021 року навпроти супермаркету "Сільпо" на Київській, 69 у Рівному розпочали облаштовувати територію. Підприємець Олександр Сачевчич тоді казав, що має на це всі дозволи. Поліція почала розслідувати можливе самовільне захоплення міської землі. Ввечері 21 вересня на місці будівництва декілька депутатів Рівнеради зібрали акцію, на якій заявили про незаконність робіт.

30 вересня Рівнерада з другої спроби зобов'язала начальника управління містобудівництва та архітектури скасувати паспорти прив'язки цих тимчасових споруд.

Тоді ж головний архітектор міста Дмитро Котляров, який і має виконати це рішення, зазначив, що дії міськради може скасувати суд.

8 жовтня мер Рівного Олександр Третяк заявив: якщо виконавець робіт сам не демонтує споруди навпроти"Сільпо", то це зробить місто. Він записав відео на фоні будівництва й продемонстрував наказ, підписаний головним архітектором про скасування паспортів прив'язки. Однак, роботи там не припинили.

11 жовтня комісія міськвиконкому обстежила споруди та склала акт, у якому зобов'язала замовника будівництва добровільно демонтувати їх до 18 жовтня, а 12 жовтня комісія міського управління Державного архітектурно-будівельного контролю розпочала перевірку законності будівництва.

13 жовтня стало відомо, що суд тимчасово призупинив наказ про скасування паспортів прив'язки на "тимчасові споруди" навпроти "Сільпо" у Рівному. Підприємець пояснив, що таким чином усунуто перепони у продовженні будівництва.

У грудні суд першої інстанції у справі щодо зведення кіосків біля супермаркету "Сільпо" на вулиці Київській управління містобудування та архітектури Рівнеради програло та подало на апеляцію.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Дивом не постраждали: на виїзді з Рівного авто мало не збило дітей

  • 2022-02-19 17:51:33
  • перегляди: 0

Відео оприлюднили в інстаграм-спільнотіrivne_1283. На ньому видно, як автор відео рухається дорогою, коли з-за автобуса, який стояв на зупинці, раптово вибігли двоє дітей. Одна із дівчат зробила крок назад, що і врятувало її від зіткнення. Інша ж встигла перебігти дорогу.

Якщо вірити даним на відеореєстраторі, водій рухався із швидкістю 38 км/год.

Читайте також:У Корці невідомі викрали вказівні знаки (ФОТО).

У Рівному прогнозують сильні пориви вітру

  • 2022-02-19 17:39:55
  • перегляди: 0

19 лютого, до кінця доби, синоптики прогнозують у Рівному шквальний вітер швидкістю 25-28 м/с. Як повідомляють на сторінці Рівненської міської ради, це другий, помаранчевий рівень небезпеки.

Вночі 20 лютого вітер послабиться. Очікуються пориви південно-західного вітру швидкістю 15-20 м/с/ (І рівень небезпечності, жовтий).

Які заходи заплановані на Рівненщині до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-19 17:39:54
  • перегляди: 0

11 лютого 2015 року Президент України Петро Порошенко своїм Указом встановив 20 лютого Днем пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Відтоді щороку українці віддають шану людській, громадянській та національній відвазі та віддавності тих, хто в лютому 2014 року поклав життя за національний та проєвропейський вибір українців.

З цієї нагоди у Рівному та області запланована низка заходів.

В неділю, 20 лютого, у виставковій залі Міського будинку культури в Рівному відбудеться тематичний захід, під час якого презентують історію-екскурс про тих громадян, які змінили історію України.

Цього ж дня об 11.00 у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці презентують спільний проєкт Міністерства молоді та спорту та Всеукраїнського молодіжного центру - виставку робіт французького фотографа українського походження Юрія Біляка, яка вшановує громадянську мужність учасників подій Революції Гідності та російсько-української війни. Це частина Всеукраїнської акції Вшануй.

А 21 лютого о 14.00 бібліотека на Лебединці запрошує на патріотичний захід Небесна сотня лине в небеса, де також можна буде ознайомитися з книгою учасника Революції Гідності та війни на Сході України Валерія Прозапаса Хроніка революції, війни та реваншу - в онлайн форматі на платформі Google meet.

За інформацією Рівненської обласної ради.

Читайте також: Рівненщина найближчим часом може вийти із червоної зони карантину

Їжу часів Кобзаря приготують у Рівному

  • 2022-02-19 17:36:38
  • перегляди: 0

Фото з мережі

Скуштувати страви, описані у творах Тараса Шевченка, зможуть у березні рівняни. В одному з ресторанів міста 9 березня проведуть дегустацію в рамках проєкту «Гастроспадщина Рівненщини». Це лише один із заходів, запланованих до Шевченківських днів, повідомили в Рівненській обласній адміністрації.

Розпочнеться все 3 числа в Корці естафетою «Дорогами поета».

Нагадаємо, вона проходить місцями, де в 1846 році побував Тарас Шевченко – колишніх Радивилівському, Дубенському, Здолбунівському, Острозькому, Гощанському та Корецькому районах.

Після цього у Рівному проведуть обласний конкурс читців-аматорів та мистецький вечір із читаннями Кобзаря.

А вже 10 березня, на завершення Шевченківських днів, у Рівному нагородять переможців обласного туру Всеукраїнського учнівського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої».

Радіо Трек: НОВИНИ

У Рівному недобросовісні ріелтори продавали земельну ділянку у небезпечній зоні

  • 2022-02-19 17:09:35
  • перегляди: 0

Головний архітектор Рівного Дмитро Котляров опублікував на своїй сторінці уФейсбуці інформацію про підступне оголошення із продажу нерухомості.

Зокрема, посадовець зазначає, що натрапив на нього в Інтернеті і виявив, що ділянка землі має сільськогосподарське призначення, а продається як під забудову чи бізнес.

За словами головного архітектора, під час придбання ділянок потрібно консультуватися із професіоналами та відповідальними людьми, щоб не потрапити на гачок шахраїв.

Народився у сорочці: неподалік від Рівного перекинулося авто, а водій не постраждав (ФОТО)

  • 2022-02-19 17:00:21
  • перегляди: 0

ДТП сталася на трасі Городище-Рівне-Старокостянтинів неподалік від Здолбунова. Авто злетіло з дороги і перекинулося на бік, повідомляє Здолбунів Медіа.

Водій не впорався з керуванням і злетів з дороги. На щастя, не травмувався. Попередньо – тверезий. На місці працюють правоохоронці, які проведуть додаткові дії і встановлять причину ДТП.

За словами водія, його підрізали.

У поліції підтвердили Радіо ТРЕК, що аварія без потерпілих. І додали, що водій Dacia Logan не впорався з керуванням, допустив виїзд авто за межі проїжджої частини з подальшим перекиданням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Дивом пощастило: у Рівному водій ледь не збив двох дітей (ВІДЕО)

  • 2022-02-19 16:36:47
  • перегляди: 0

Аварія ледь не сталася на виїзді з Рівного у напрямку Луцька. Під колеса автомобіля мало не потрапили двоє дітей.

Уникнути зіткнення вдалося дивом: одна дитина пришвидшилася, втікаючи від машини, інша – навпаки, повернулася на узбіччя.

Неабияк поталанило, що й водій рухався не надто швидко, близько 40 км/год. Хоча й пришвидшився біля переходу.

На щастя, ніхто не постраждав.

Люди у коментарях зазначають, що винні всі учасникиdemchuk_den Їх не вчили що потрібно заду автобуса обходити а не спереду

zaharez_roman@demchuk_den вони переходили по пішохідному переході
Автобус зупинився перед ним. В цій ситуації не правий водій реєстратора, тому що він не обрав безпечної швидкості для руху і не впевнився, що на пішохідному нікого немає. Хоча і пішоходам теж не завадило б трішки призупинитися та проглянути чи ніхто не їде

7kosmetyka7 А діти самі собі безпечні до ужаса зараз

roma_protsiuk Сама не однозначна ситуація, яку я бачив останнім часом. Винні абсолютно всі певною мірою. Але добре, що все добре, бо сидів би водій реєстратора. Сидів би за всіх, і за легковажних людей,

що вибігли попереду автобуса не впевнившись у своїй безпеці і за водія автобуса, що став перед переходом і закрив огляд.

vasyl_klesovets Автор відео рухається в правому ряду, маршрутка зупиняється на обочині, перекривши огляд, діти вибігають під колеса. Як на мене винні всі учасники в рівній мірі.

pashavelinets До зупинки не витерпів 50 метрів... А потім водію купа головняка, там би водію маршрутки да всипати не помішало

Andrew Makarchuk Та на відео не зрозуміло, чи маршрутка так висадила тих дітей, чи зупинилась або я дійсно неуважно подивився

fotokey.com.ua @goruk_roma я б поїхав лівим рядом, маршрутки ніколи краще не об'їжджати впритул, вони ж стають кожних 100м, а не на зупинках, перед пішоходами, тому до цього звикли інші водії і не стають біля маршруток «заглядати»

Радіо Трек: НОВИНИ

У Рівному заплановані заходи з відзначення Дня Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-19 16:15:45
  • перегляди: 0

Рівнян та гостей міста 20 лютого запрошують долучитися до заходів з відзначення Дня Героїв Небесної Сотні.

10.00 год.- Виставка світлин Героїв Небесної Сотні, інсталяція світлин Зима, що нас змінила. Майдан Незалежності.

12.00 год. - Вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Панахида за загиблими, покладання квітів. Алея Героїв кладовище Нове.

13.00 год. - Меморіальні заходи за загиблими біля Дошки Пам'яті Героям Небесної Сотні та Героям, загиблим в зоні АТО. вул. 16 Липня.

14.00 год. - Захід Пам'яті Небесної Сотні в КЗ Міський Будинок культури

Герої не вмирають! Пам'ятаємо

Запрошуємо рівнян та гостей міста 20 лютого долучитися до заходів з відзначення Дня Героїв Небесної Сотні

У Рівному заплановані заходи з відзначення Дня Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-19 16:15:44
  • перегляди: 0

Рівнян та гостей міста 20 лютого запрошують долучитися до заходів з відзначення Дня Героїв Небесної Сотні.

10.00 год.- Виставка світлин Героїв Небесної Сотні, інсталяція світлин Зима, що нас змінила. Майдан Незалежності.

12.00 год. - Вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Панахида за загиблими, покладання квітів. Алея Героїв кладовище Нове.

13.00 год. - Меморіальні заходи за загиблими біля Дошки Пам'яті Героям Небесної Сотні та Героям, загиблим в зоні АТО. вул. 16 Липня.

14.00 год. - Захід Пам'яті Небесної Сотні в КЗ Міський Будинок культури

Герої не вмирають! Пам'ятаємо

Запрошуємо рівнян та гостей міста 20 лютого долучитися до заходів з відзначення Дня Героїв Небесної Сотні

На виїзді з Рівного авто ледь не збило підлітків

  • 2022-02-19 16:12:20
  • перегляди: 0

У Рівному, поблизу Луцького кільця, водій легкового автомобіля мало не наїхав на двох дітей, які перебігали вулицю в недозволеному місці. Відео оприлюднили на сторінці rivne_1283 в Instagram.

На відео авто рухається трасою від Луцького кільця, а на узбіччі зупинився автобус. Раптово з-за автобуса почали бігти двоє дітей, які ледь не потрапили під колеса автомобіля.

Всі учасники дорожнього руху залишились неушкодженими, повідомляє автор відео.

Рівненську область накриє шквальний вітер: оголосили штормове попередження

  • 2022-02-19 16:06:46
  • перегляди: 0

На Рівненщині оголосили штормове попередження через шквали вітру.

Про це повідомили у Рівненському центрі з гідрометеорології.

Зокрема, сьогодні у другій половині дні та в нічний час будуть спостерігатись сильні пориви вітру - до 28 метрів за секунду. Це помаранчевий рівень небезпеки.

Негода риматиметься до ранку 20 лютого.

Співробітники Рівнеобленерго попереджають громадян про можливість пошкодження ліній електропередач. Варто пам'ятати, що не варто самотужки лагодити електропостачання.

На Рівненщині виявили 20 нових порушень природоохоронного законодавства

  • 2022-02-19 15:54:20
  • перегляди: 0

Інформацію вказують за період з в саме у період з 10 по 16 лютого. Про це йдеться на сайті патруля.

З них:

  • ч. 3 ст. 85 КУпАП - 15;
  • ч.1 ст.88-1 КУпАП - 1;
  • ст. 188-5 КУпАП - 3;
  • склали акт безгосподарського майна - 1;
  • наклали штрафи - 1720 грн;
  • вилучили заборонених знарядь - 5 одиниць;
  • вилучили водних біоресурсів - 1 кілограм.

Для прикладу: 11, 12 лютого на Хрінницькому водосховищі поблизу сіл Товпижин та Набережне Демидівського району виявили ряд порушень природоохоронного законодавства. Так, викрили громадян, які ловили рибу, використовуючи жерлиці у кількості 20 штук, що перевищує дозволений ліміт використання даного знаряддя, чим порушили Правила рибальства. На громадян складено два адмінпротоколи за ч.3 ст.85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Також 14 лютого 2022 року Рівненській рибоохоронний патруль задокументував порушення Правил рибальства. Інцидент стався на березі р. Устя, поблизу села Зозів Рівненського району Рівненської області. Чоловік мав намір здійснити вилов водних біоресурсів забороненими знаряддям лову - екраном. На дану особу було складено адмінматеріали за ч.

3 ст.85 КУпАП.

10 та 15 лютого 2022 року задокументовано три адмінматеріали на суб'єктів аквакультури, які у період з 01 січня по 10 січня 2021 року не надали до Рівненського рибоохоронного патруля звітної інформації за формою № 1А-риба (річна) Виробництво продукції аквакультури за 2020 рік. Внаслідок вчинення дій користувачі порушили ч. 2 ст. 5 ЗУ Про аквакультуру та недотримались вимог встановлених в звіті форми № 1А-риба (річна) Виробництво продукції аквакультури за 2020 рік. На осіб було оформлено протоколи за ст. 188-5 КУпАП.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної гарячої лінії відомства: (067) 540 53 90.

Читайте також: В Острозі вилучили понад 10 кілограмів виробів із бурштину в іноземця