Рівне - сторінка 4

Рівняни просять не забирати каток у дітей

  • 2022-02-20 12:39:25
  • перегляди: 0

У Рівному діти займаються у школі фігурного катання попри неякісний лід та немалу вартість занять. Але батьки стурбовані тим, що виникає проблема із подальшим існуванням школи фігурного катання. Про це у мережі Фейсбук написалаАлла Фрідріх задля привернення уваги до проблеми. Друзі, хочу привернути увагу до проблеми школи фігурного катання у нашому місті.Наші діти займаються в ШФК в сб та неділя з 8.00 ранку у “Екваторі”.

Діти живуть цим: ні ранні вставання, ні навантаження, ні якісь льоду, ані вартість не відбивають охоти вже багато років (моя доня займається вже 6 рік). Рівнянка звертається до керівництва Торгово-розважального центру, в якому знаходиться каток та до Управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА .

На Рівненщині дерево впало на дорогу та перегородило рух транспорту

  • 2022-02-20 12:00:28
  • перегляди: 0

На Рівненщині вчора, 19 лютого, внаслідок поривів вітру на Сарненщині дерево впало на дорогу та перекрило рух транспорту.

Про це повідомляють у ГУ ДСНС у Рівненській області.

Інцидент стався у селі Калинівка. На місце виїхали рятувальники, які зрізали аварійне дерево та звільнили проїзну частину.

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинув мотоцикліст (ФОТО)

  • 2022-02-20 11:39:25
  • перегляди: 0

Поліцейські встановили, що 23-річний місцевий житель, водій мотоцикла ІЖ, не впорався з керуванням, виїхав за межі проїзної частини, де врізався у бетонний паркан приватного господарства. Від отриманих травм кермувальник загинув на місці події.Також в ДТП постраждав й пасажир двоколісного - 19-річний рідний брат водія. У нього медики діагностували тяжкі травми голови та забої. Потерпілого госпіталізували до лікарні Триває досудове розслідування. Читайте також:На Рівненщині поліцейські розкрили вбивство пенсіонерки

На Рівненщині відкрили фотовиставку в рамках всеукраїнської акції «Вшануй»

  • 2022-02-20 11:30:42
  • перегляди: 0

Сьогодні в Україні відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Згадують найтрагічніші часи масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років.

Щоб вшанувати пам’ять героїв, на Рівненщині відкрили фотовиставку в рамках всеукраїнської акції «Вшануй». До ініціативи долучився заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг.

“У важкі хвилини української історії ці хлопці героїчно стояли на майдані. Саме вони, ціною свого життя, вирішили долю держави”, – зазначив Сергій Гемберг.

Виставка працює за адресою: м.Рівне, вул. Короленка, 6, обласна універсальна наукова бібліотека.

У Рівному мешканці двох вулиць залишились без води через прорив

  • 2022-02-20 11:27:25
  • перегляди: 0

У Рівному сьогодні через прорив водопроводу частково дві вулицізалишились без води.

Про це повідомили у Рівнеоблводоканалі.

Зокрема, води нема навулиці Малорівненська, 22, 24, 26, 26А, вулиці Ботанічна 3, 4, 5, 11.

У селі на Рівненщині машина "швидкої" застрягла у болоті (ФОТО)

  • 2022-02-20 11:15:40
  • перегляди: 0

На Рівненщині рятувальники допомогли відбуксирувати авто швидкої допомоги.

Про це повідомили у ГУ ДСНС у Рівненській області.

Зокрема, вчора близько 21.30 години у селі Городище Рівненського району службове авто медиків загрузло у болоті, коли ті поверталися з виклику. На місце викликали надзвичайників, які відбуксирували транспорт.

План евакуації рівнян є. Але поки що це таємниця

  • 2022-02-20 11:12:22
  • перегляди: 0

Територіальна оборона Рівного укомплектована на 73%, але списки резервістів ще формують. Існує лише проблема з приміщенням, адже те, в якому міський штаб перебуває зараз, зручним не назвеш — це 7-й та 8-й поверх у багатоповерховій будівлі в центрі міста, де є «вічна» проблема з роботою ліфтів. Тож міська влада вирішила терміново підшукати міській теробороні нову базу або ж допомогти грошима на облаштування існуючої. Щоб вирішити це питання, міські депутати можуть зібратися на позачергову сесію уже цієї п’ятниці. Олександр Третяк, міський голова Рівного:

- Щоб всі розуміли, у нас існує три рівні територіальної оборони. Міські батальйони в разі чого беруть під охорону адмінбудівлі та об'єкти критичної інфраструктури винятково в межах міста. Є обласний рівень, який опікується усією Рівненщиною, знає про проблеми на кордонах. І є штаб регіонального управління, який відповідає за організацію оборони восьми західних областей.

Ми мали спільну нараду з керівництвом міських батальйонів. Склад тероборони укомплектовано сповна, є резервісти. Але міські батальйони були розміщені фактично без згоди міста у одній з будівель на 7-му та 8-му поверхах. Приміщення незручне, ліфти не працюють. Про яку оперативність може йти мова? Терміново треба робити кімнату зберігання зброї. Ми готові виділити на позачерговій сесії або кошти на облаштування цього приміщення, або віддати їм приміщення навчального комбінату на Ювілейному, яке раніше пропонували регіональному штабу тероборони. Регіональна тероборона і облдержадміністрація від нього відмовилися.

Для розміщення регіональної тероборони міська рада прийняла рішення про передачу приміщення колишнього дитсадка на Дубенській. Документи від міста всі передано, тепер закликаємо голову ОДА та керівництво обласної ради звернутися до РНБО з проханням виділити кошти на облаштування того приміщення. Так само звертаємося до керівництва усіх 8 західних областей допомогти. Уявіть, яка ж це тероборона, якщо вона ще п'ять місяців буде займатися ремонтом?

Обласний штаб тероборони своїм приміщенням і умовами задоволений. За це хочу подякувати університету водного господарство, який дозволив використовувати їхнє приміщення, де є військова кафедра, гаражі, вся матеріально-технічна база.

Щодо того,

як діяти населенню, міський голова у вихідні звернувся до рівнян через соцмережі - закликав усіх вивчити карту сховищ та дав рекомендації, як спакувати тривожну валізу. Реакція мешканців була неоднозначною. Одні підтримували, другі - критикували, бо не подобаються постійні нагадування про можливу атаку, а треті цікавилися, чи має влада план евакуації рівнян і чому не всі сховища мають вказівники, як їх шукати в разі нападу?

Наприклад, приміщення радіозаводу дуже велике, під час авіабомбардування не буде можливості бігати навколо всього приміщення і шукати кудою саме забігти, - написала голові рівнянка Ірина Маланчук.

Олександр Третяк додав, що за вказівники до сховищ відповідає балансоутримувач - в тому числі й ОСББ:

- Дуже часто ці вказівники зривають діти, особливо в районі шкіл. Балансоутримувачі повинні оновити всі вказівники. У нас також є ряд об'єктів подвійного призначення - наприклад, у багатоповерхових житлових будинках чи комерційних будівлях є великі паркувальні зони. Ми проводимо аудит таких приміщень і управління надзвичайних ситуацій наносить їх на карту сховищ також.

До мене звернулися представники церков та релігійних організацій - по місту є чимало храмів, церков та будинків молитви, де є підходящі приміщення під об'єкти укриття. У випадку форс-мажору їх також можна буде використовувати. Зараз у місті проводимо тренінги з надання домедичної допомоги для працівників критичної інфраструктури. Керівники шкіл та садків також навчаються евакуації, вони знатимуть, куди ховати дітей і що робити - щоб батьки не хвилювалися і не обривали телефони. Я дав доручення забезпечити кожне укриття в навчальних закладах питною водою.

Щодо сповіщення: зараз по середах можна чути по місту гудки сирен. Зазвичай це перевірка. У випадку, коли ми отримаємо по вертикалі сигнал тривоги, почуєте уривчасті гудки - тоді потрібно протягом 5 хвилин терміново увімкнути радіо та телебачення і слухати інструкції. У місті є спеціальна евакуаційна комісія, є розуміння про кількість потрібного транспорту та шляхи виїзду.

Олександр Третяк додає,

що існує план евакуації рівнян, але розголошувати його не може. А свою тривожну валізу склав ще кілька років тому:

- Коли мова йде про тривожні валізи - це не про великий чемодан і чергу на кордон в Європу на виїзд. Це наплічник або рюкзак із найбільш потрібними засобами для укриття у сховищах або щоб кілька днів пробути за межами своєї домівки. Як у свідомого мешканця, ще з початку війни на сході країни, у мене є аптечки і в автомобілі, і в тривожній валізі. Також маю навички надання першої домедичної допомоги, маю уявлення користування турнікетами кровоспинними, накладанням бандажів та інше. Головне - не панікуйте і вірте в сили тероборони. Якщо хтось полізе - дамо по зубах, мало не покажеться. Рівне готове до повного захисту.

Олена РАКС.

На Рівненщині підприємству незаконно виплатили понад 70 тисяч ПДВ

  • 2022-02-20 11:03:24
  • перегляди: 0

До Господарського суду Рівненської області надійшла позовна заява щодо стягнення із одного з місцевих підприємств 72 тисячі незаконного сплаченого ПДВ.

Про це повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

Правоохоронці повідомляють, що одна з лікарень Рівненського району підписала із даним підприємством договір поставки кріогенної ємності з випарником.

Поставка обладнання відбулася у два етапи. Спершу підрядники поставили його без ПДВ, а на другу частину товару нарахували 72 тисячі податку на додану вартість.

Однак, прокурори встановили, що відповідно до законодавства кріогенні ємності з випарником не підлягають вказаному оподаткуванню, адже віднесені до систем постачання медичних газів, необхідних при боротьбі з COVID-19.

Поблизу Рівного авто швидкої застрягло у багнюці

  • 2022-02-20 10:54:35
  • перегляди: 0

У селі Городище Рівненського району близько дев'ятої години вечора рятувальники буксирували автом швидкої допомоги. Як повідомляють у ГУ ДСНС Рівненської області, автомобіль повертався з виклику і застряг у багнюці.

Рятувальники автівку витягли.

На Рівненщині двох депутатів Березнівської міської ради позбавлять мандатів

  • 2022-02-20 10:33:35
  • перегляди: 0

У двох депутатів Березнівської міської ради від партії “Сила і Честь” відберуть депутатські мандати. Відповідне рішення було прийняте вчора, 19 лютого під час обласних зборів цієї політичної партії, які відбулися у місті Острог.

Зокрема, процедуру імперативного мандату застосують до Ольги Одейчук та Василя Ціпана.

За словами голови Рівненської обласної організації політичної партії “Сила і Честь” Віталія Ундіра дані депутати неодноразово порушували партійний статут та своїми діями на депутатській посаді завдають шкоди іміджу партії.

“Сьогоднішнє наше рішення, це не покарання “неугодних” нам депутатів, а навпаки, відновлення справедливості. Адже ми неодноразово спілкувалися з Одейчук та Ціпаном, просили пояснити їх дії. Чому вони, практично відразу ж після обрання їх місцевими депутатами вийшли з фракції, чому голосують всупереч рішенням нашої партії та всупереч інтересам виборців, переслідуючи свої меркантильні інтереси. Однак відповідей на ці питання ми не отримали. Тому, наше сьогоднішнє рішення про відкликання у них депутатських мандатів цілком логічне”, – зазначив під час зборів Віталій Ундір.

До слова, Ольгу Одейчук та Василя Ціпана запрошували на вчорашні збори обласної організації, аби вони аргументували свої дії перед партійцями. Однак, депутати проігнорували дане запрошення та побоялися виступити перед своїми колегами.

“На жаль, практично відразу ж, Одейчук та Ціпан почали співпрацювати з іншою політичною силою у міській раді, від якої їх не обирали. Почали намагатися блокувати гарні ініціативи міської влади для мешканців громади, порушувати наші партійні принципи, вирішувати власні інтереси, замість роботи на благо наших людей. Тому, прошу Вас підтримати відкликання у цих депутатів їхніх мандатів. Повірте, ті хто прийдуть замість них, це авторитетні люди, які точно працюватимуть в інтересах громади і її мешканців”, – звернувся до присутніх делегатів зборів представник Березнівської організації партії “Сила і Честь” Анатолій Гудько.

Під час голосування питання відкликання депутатських мандатів у Ольги Одейчук та Василя Ціпана було підтримано практично одноголосно. А тому найближчим часом розпочнеться відповідна процедура.

Як відомо, імперативний мандат – це процедура дострокового відкликання депутата з його посади. Це відбувається тоді, коли партія, від якої він делегований, вирішує, що депутат не впорався з поставленими завданнями чи порушує принципи політсили.

Ілля Жуковський став лідером атак чоловічої команди БК “Рівне”

  • 2022-02-20 10:27:40
  • перегляди: 0

Ілля Жуковський став лідером атак чоловічої Баскетбольний клуб “Рівне” у першому домашньому матчі другого етапу Чемпіонату України у Вищій лізі проти БК “Дніпро-2”. На його рахунку звання найрезультативнішого та MVP матчу. Загалом же в переможній грі над дніпрянами відразу чотири рівнянина набрали понад 10 очок. Окрім Іллі Жуковського – це Артем Водолазський – 20 очок + 6 підборів, Олександр Поносов – 12 та Ілля Шемосюк – 12+7 підборів. Щодо доробку інших баскетболістів, то в Дмитра Тимощука – 3+7 РП, Василь Чиж – 1+4 РП, Ілля Озімковський – 1+4 ПД, Віктор Герасимчук – 8, Олександр Шепелев – 6 + 6 ПД + 6 РП.

Нагадаємо, що рівняни в цій грі провалили початок матчу та поступалися суперникам з різницею в 19 очок. Але вже до великої перерви зуміли вирівняти становище, а в другій половині гри довести свою перевагу до 25 пунктів. Загалом же матч завершився упевненою перемогою рівнян 87:65.

На Рівненщині понад три сотні людей захворіли на коронавірус

  • 2022-02-20 10:21:40
  • перегляди: 0

У Рівненській області станом на ранок, 20 лютого, зареєстровано 334 випадки інфікування коронавірусною хворобою.

Про це повідомили у Рівненській ОДА.

Загалом за період пандемії у області громадяни захворіли169016 разів.

Жінки і діти проти війни: на Рівненщині провели акцію за мир (ВІДЕО)

  • 2022-02-20 10:18:27
  • перегляди: 0

Жінки і діти проти війни. Путін, з ким ти воюєш, - таким гаслом Смизька громада провела акцію зі своїми дітьми. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці розповіла смижанка Наталя Кононюк. Жителі вийшли на акцію, щоб можливими силами протидіяти наступу ворожих військ та підтримати інформаційно боротьбу проти окупантів. Читайте також:У Рівному відбудеться Всеукраїнська акція Вшануй

На Рівненщині працівник УЗ торгував підробними COVID-сертифікатами

  • 2022-02-20 10:12:56
  • перегляди: 0

Служба безпеки України ліквідувала схему масових підробок COVID-сертифікатів на Рівненщині. Документами торгував сімейний лікар однієї з амбулаторій області. Для пошуку «клієнтів», на партнерських умовах, залучив до схеми знайомого, який працює на Укрзалізниці.

В СБУ зазначають, що організатор сплачував «колезі- залізничнику» 25% з кожної оборудки. З «клієнтів» брали від 1400 до 2000 тис. грн за фальшивку.

Майже півроку зловмисники вносили неправдиві дані до електронної системи охорони здоров’я «eHealth» про псевдовакцинацію громадян. У такий спосіб щодня 5-10 українців отримували сертифікат про вакцинацію без проведення щеплення. Ділкам це дозволяло «заробляти» більше 500 тис грн щомісяця.

Правоохоронці затримали медика «на гарячому», в робочому кабінеті, під час отримання винагороди за підроблений сертифікат.

Нагадаємо, в Укрзалізниці вакциновані понад 94,5 % працівників.

У Рівному пошкодженно водопровід

  • 2022-02-20 10:00:27
  • перегляди: 0

​​Сьогодні, 20 лютого, з 09.30 через пошкодження водопроводу на вул. Ботанічна, 3 тимчасово відсутнє водопостачання на вул. Малорівненська, 22, 24, 26, 26А, вул. Ботанічна 3, 4, 5, 11.

Дізнатися усю інформацію та замовити машину з питною водою можна за телефоном аварійно-диспетчерської служби 62-32-15, 050 375 40 70.

На двох вулицях Рівного сьогодні тимчасово не буде води

  • 2022-02-20 10:00:26
  • перегляди: 0

Сьогодні, 20 лютого, з 09.30 через пошкодження водопроводу на вул. Ботанічна, 3 тимчасово відсутнє водопостачання на вул. Малорівненська, 22, 24, 26, 26А, вул. Ботанічна 3, 4, 5, 11.

Дізнатися усю інформацію та замовити машину з питною водою можна за телефоном аварійно-диспетчерської служби 62-32-15, 050 375 40 70.

Читайте також:Внаслідок сильного вітру на Рівненщині знеструмлено 38 населених пунктів