Рівне - сторінка 5

Ремесло переробки льону на Рівненщині відійшло у минуле: у чому причина

  • 2022-02-20 09:51:51
  • перегляди: 0

На Рівненщині льонарство поступово відійшло в історію. Чи вирощують на території області льон-довгунець та що стало із цим ремеслом - розповів на брифінгу заступник голови РОДА Ігор Тимошенко.

Повідомляє Володимирець.сity.

На території області, на жаль, упродовж останніх 20 років льон-довгунець для технічної переробки на волокно не вирощувався у зв'язку з тим, що впав попит на український льон. На початку 2000 років було практично втрачено технічну базу - льонозаводи, льоносушарки, техніку для вирощування і збирання льону, - зазначає пан Тимошенко.

За словами чиновника, відродження галузі потребує значних інвестицій і гарантованого збуту продукції. Розвиток ремесла можливий при залученні коштів інвесторів.

У районах, профільних для вирощування льон-довгунця, посівні площі зайняті під інші культури. Упродовж останніх років окремі ділянки були зайняті під льон олійний (від 10 до 50 гектарів), і насіння льону йшло на олію.

У мережі показали, якою дорогою водять дітей у садочок на Рівненщині (ВІДЕО)

  • 2022-02-20 09:51:49
  • перегляди: 0

У Здолбунові місцеві мешканці скаржаться на велику калюжу по дорозі до дитячого садочка. Мовляв, після дощу обійти велику воду можна лише по багнюці на тротуарі.

Отож, здолбунівчанкаЛюдмила Приходькозняла на відео стан тротуару після опадів.

Дуже хочеться поділитись зі всією громадою міста, щоб побачили якою дорогою водять кожний ранок у садочок Ладоньки батьки своїх діток, люди ідуть до церкви і на роботу. Як проходить дощ, в цьому провулочку завжди стоїть така, або ще й більша, калюжака.Обійти їїможливо тільки по багнюці. Хотілосяб,щоб мер нашого міста також пройшов цією доріжкою. Можливо тоді знайшлися б кошти на ремонт цього кусочка дороги, - пише жінка.

У Рівному шукають претендентів на здобуття міської мистецької премії імені Георгія Косміаді

  • 2022-02-20 09:42:40
  • перегляди: 0

Управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради оголошує прийом пропозицій щодо претендентів на здобуття міської мистецької премії імені Георгія Косміаді в галузі образотворчого мистецтва.

Пропозиції приймаються до 16 березня 2022 року відповідно до Положенняпро міську мистецьку премію імені Георгія Косміаді в галузі образотворчого мистецтва. Повідомляє пресслужба міськради Рівного.

Положенняпро міську мистецьку премію імені Георгія Косміаді в галузі образотворчого мистецтва

1. Міська мистецька премія імені Георгія Косміаді (надалі - Премія) є найвищою в місті відзнакою митців образотворчого мистецтва. Премія присуджується до дня народження Георгія Петровича Косміаді (24 березня), починаючи з 2013 року, у розмірі 35 (тридцять п'ять) тисяч гривень. Оподаткування коштів, одержаних у вигляді Премії, здійснюється у порядку, визначеному чинним законодавством України.

2. Премія присуджується в галузі образотворчого мистецтва (живопис, скульптура, графіка, декоративне мистецтво).

3. Премія присуджується за видатні твори, що відзначаються високим професіоналізмом,

глибоким розкриттям змісту та образів, якістю та майстерністю виконання.

4. Премія присуджується за твори, виконані в останні три роки. Творчий доробок претендентів має бути оприлюднений на виставках протягом останніх трьох років, але не пізніше як за три місяці до їх висунення на здобуття Премії, мати позитивні відгуки у засобах масової інформації, рецензії у мистецтвознавчій літературі. Щороку присвоюється лише одна Премія.

5. Премією нагороджуються митці, що народилися, проживають або тривалий час працювали в м. Рівному. Премія присуджується митцю один раз за життя.

6. Пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії подаються органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, творчими спілками, культурно-мистецькими закладами, науковими та навчальними закладами, громадськими організаціями, самовисуванням.

7. Пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії подають до управління культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради (м. Рівне, вул. Кавказька, 15, тел.(0362) 62-07-83) до 16 березня щороку.

8. На здобуття Премії подаються такі документи:

- клопотання про присудження Премії;

- матеріали, що засвідчують творчий доробок претендента: репродукції творів (циклу творів) у вигляді фотографій, слайдів, відеозаписів, компакт-дисків, друкованої продукції;

- ксерокопії відгуків в засобах масової інформації та мистецьких виданнях;

- характеристика та фото претендента;

- копія паспорта та ідентифікаційний номер претендента, а в разі, коли претендентом є колектив, - копія паспорта його керівника.

9. Днем висування претендента на здобуття Премії вважається день реєстрації в управлінні культури і туризму документів, зазначених у пункті 8 цього Положення.

10. Для розгляду поданих документів, зазначених у пункті 8 цього Положення, визначення та нагородження претендентів, утворюється Комітет із присудження міської Премії імені Георгія Косміаді у складі 14 осіб, у тому числі відповідального секретаря, який бере участь у засіданнях Комітету без права голосу.

11. Члени Комітету, в разі розгляду їх як претендентів на здобуття Премії, не мають права голосу.

12. Комітет проводить розгляд, обговорення та оцінку творів на здобуття Премії у два конкурсні тури:

перший тур - розгляд папок (матеріалів) претендентів та допущення до другого туру конкурсу( шляхом таємного голосування);

другий тур - підсумкове обговорення та прийняття рішення під час виставки творів претендентів (шляхом таємного голосування).

Претендент на здобуття Премії може бути визначений у першому конкурсному турі, у разі якщо шляхом таємного голосування за нього проголосувала більшість від присутніх членів комітету.

13. Виплата Премії здійснюється відповідно до розпорядження міського голови на підставі рішення Комітету та виплачується за рахунок коштів, передбачених управлінню культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради.

14. Комітет діє на громадських засадах.

15. Комітет очолює голова - заступник міського голови з гуманітарних питань.

16. Персональний склад Комітету затверджується розпорядженням міського голови.

17. Основною формою роботи Комітету є засідання.

18. Засідання комітету веде голова або за його дорученням заступник голови Комітету.

19. Засідання Комітету є правочинним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини його складу.

20. Рішення Комітету про присудження Премії приймається таємним голосуванням присутніх членів Комітету. У разі якщо при голосуванні результати розподілилися порівну, то голос головуючого на засіданні Комітету є ухвальним.

21. Організаційне забезпечення роботи Комітету, у тому числі прийом та підготовку документів, зазначених у пункті 8 цього Положення, здійснює відповідальний секретар Комітету.

22. Особам, яким присуджується Премія, присвоюється звання лауреатів премії імені Григорія Косміаді, вручається диплом, нагрудний знак та грошова винагорода.

23. У разі, якщо Премія присуджена кільком особам, кожен лауреат отримує диплом, нагрудний знак, а грошова винагорода ділиться між ними порівну; якщо творчому колективу - колектив отримує диплом та грошову винагороду, а кожен член колективу - нагрудний знак.

24. Диплом та нагрудний знак лауреатам Премії вручається в урочистій обстановці міським головою міста Рівного або за його дорученням заступником міського голови з гуманітарних питань.

25. Управління культури і туризму спільно з лауреатами Премії організовують виставку творів лауреатів Премії щорічно на День міста Рівного.

26. Премія може бути присвоєна посмертно. У цьому випадку диплом, нагрудний знак та грошова винагорода вручаються членам родини.

Можна виграти 50 тис. грн: на Рівненщині шукають героїв для популярного телешоу

  • 2022-02-20 09:33:30
  • перегляди: 0

Повідомлення про пошук героїв для реаліті-шоу «Хата на тата» розмітила журналістка СТБ Tania Hryb:

— Шукаємо героїв для участі в реаліті «Хата на тата». Потрібен головний герой з почуттям гумору. Жінка, заклопотана домашнім побутом, їде на відпочинок (за рахунок телеканалу СТБ). Чоловік залишається вдома з дітьми та виконує домашню роботу.

Виграш 50 000 гривень.

До розгляду приймаються родини, в яких не менше, ніж двоє дітей.

Охочі взяти участь у шоу надсилайте свої номери телефонів в особисті повідомлення Tania Hryb.

Радіо Трек: НОВИНИ

“179 000 грн за місяць”: стало відомо, скільки насправді заробляють помічники Третяка

  • 2022-02-20 09:27:19
  • перегляди: 0

Стали відомі дані про нарахування заробітної плати заступникам Третяка у 2021 році. Детальніше про це розповідає Час-Дій. У мера Рівного Олександра Третяка є шість заступників з різних напрямків. У міській раді надали дані про нарахування заробітної плати заступникам. Про це пише rivne24. Список заступників та їх заробітних плат Олександр Миронюк, заступник у сфері будівництва та архітектури, працює з червня 2021 і встиг заробити 492 тис. 806 грн, найбільше він отримав у листопаді — 179 тис. 732 грн. Заступник з питань охорони здоров‘я та соціального захисту Юрій Поліщук, отримав найбільшу заробітну плату у грудні — 124 тис. 664 грн, а за рік роботи — 678 тис. 868 грн. Заступник з економічних питань Ігор Кречкевич, заробив найбільше у вересні — 109 тис. 569 грн, за рік — 665 тис. 276 грн. Заступниця Марина Кузьмічова, яка займається гуманітарними питаннями, найбільшу заробітну плату отримала за липень у розмірі 105 тис. 161 грн, а загалом за 2021 рік — 632 тис. 872 грн. Заступник з питань житлово-комунального господарства Артем Ганущак отримав заробітну плату за січень у розмірі 42 тис. 842 грн, з яких 20 тис. 178 грн становить премія. Новопризначеному заступнику з питань цифровізації Євгену Іванішину нарахували 13 тис. 500 грн. Нещодавно йому встановили надбавку розміром у 50% посадового окладу. Нагадаємо, міський голова Рівного у 2021 році отримував у 2 рази вищу зарплату ніж президент України Володимир Зеленський. Стати автором!Якщо Ви хочете вести свій блог на сайті Час-Дій, напишіть нам: [email protected]

Зброя на Рівненщині: у поліції розповіли, скільки дозволів надали за три роки

  • 2022-02-20 09:10:36
  • перегляди: 0

На Рівненщині з початку 2022 року видано 216 дозволів на право придбання, носіння та зберігання мисливської вогнепальної збої. Таку відповідь на запит Суспільного 14 лютого надали в Головному управлінні Національної поліції в Рівненській області. У листі роз'яснили також, які документи необхідно подати, аби отримати такий дозвіл.

9 лютого Суспільне звернулось з запитом до Головного управління Національної поліції в Рівненській області з проханням повідомити, скільки видано дозволів на право придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї у Рівненській області у 2020, 2021 та з початку 2022 року. Суспільне цікавилось, скільки саме дозволів видали на нарізну та гладкоствольну зброю та який алгоритм дій для отримання такого дозволу.

У відповіді на інформаційний запит, що надійшла за підписом заступника начальника Головного управління Національної поліції в Рівненській області Руслана Стрельбіцького йдеться, що для одержання в органах поліції дозволу на придбання мисливської вогнепальної нарізної, гладкоствольної зброї, пневматичної зброї, холодної та охолощеної зброї потрібно подати такі документи:

заяву щодо видачі дозволу на придбання зброї на ім'я керівника органу поліції за місцем проживання заявника; заповнену картку-заяву; медичну довідку (окрім охолощеної зброї); довідку про вивчення матеріальної частини зброї, спеціальних засобів, правил поводження з ними та їх застосування (крім охолощеної зброї); платіжний документ (платіжне доручення, квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв'язку або коду проведеної операції про внесення коштів за надання відповідної платної послуги; копії першої та другої та 11 сторінок паспорта громадянина України (для осіб, яким видано паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм, копію паспорта та витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання).Якщо фактичне проживання громадянина інше, ніж зазначене в паспорті, потрібно надати документ, що підтверджує фактичне місце проживання.

У поліції також уточнили, що для отримання дозволу на право придбання пристрою вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії необхідно подавати документ,

який підтверджує статус особи, щодо права на придбання, зберігання і носіння пристроїв. Наприклад: працювати журналістом в штаті засобу масової інформації або ж бути членом громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону, депутатом ВРУ, держслужбовцем, бути працівником правоохоронного органу та суду, або бути їхнім близьким родичем. Усі інші можуть оформити дозвіл на мисливську вогнепальну зброю.

За інформацією Руслана Стрельбіцького, у 2020 році, видали 3 126 дозволів на придбання, носіння та зберігання мисливської вогнепальної зброї, з яких 1 617 – на придбання та 1 509 – на носіння та зберігання. З них 344 – на придбання нарізної та 1 273 – на придбання гладкоствольної зброї, а також 325 – на носіння та зберігання нарізної та 1 184 – на носіння та зберігання гладкоствольної зброї.

У 2021 році видали 2 734 дозволи на придбання, носіння та зберігання мисливської вогнепальної зброї, з яких на придбання – 1 422 та 1 312 на носіння та зберігання. 332 дозволи стосувались придбання нарізної та 1 090 – придбання гладкоствольної, 318 – носіння та зберігання нарізної та 994 – носіння та зберігання гладкоствольної зброї.

З початку 2022 року поліція видала 216 дозволів на придбання, носіння та зберігання мисливської вогнепальної зброї, серед яких 104 – на придбання та 112 – на носіння та зберігання. З них 27 дозволів – на придбання нарізної та 77 гладкоствольної зброї. Ще 24 дозволи стосувались носіння та зберігання нарізної та 88 носіння та зберігання гладкоствольної зброї.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На Рівненщині автомобіль швидкої допомоги застряг у болоті

  • 2022-02-20 09:07:10
  • перегляди: 0

В Рівненському районі рятувальники надавали допомогу по буксируванню автомобіля швидкої медичної допомоги, що застряг у болоті.

19 лютого о 21:15 на спецлінію “101” надійшло повідомлення про те, що автомобіль бригади швидкої медичної допомоги повертаючися з виклику застряг у болоті на ґрунтовій дорозі поблизу села Городище Рівненського району.

На надання допомоги по буксируванню виїхало чергове відділення бійців аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС області.

Рятувальники швидко відбуксирували карету швидкої на проїжджу частину дороги.

Рівнянин викликав поліцію на «порушницю», натомість сам сплатить 3 400 гривень штрафу

  • 2022-02-20 08:33:22
  • перегляди: 0

До редакції Радіо ТРЕК надійшов лист від рівнянина, у якому він розповідає історію свого сусіда Петра Д.

Подія сталася 17 лютого. Далі подаємо текст, який ми отримали.

Доброго дня.

Знову змушений розповісти вам випадок, який в чергове ілюструє намагання правоохоронних органів «визнання» нашої держави, як правової.

Випадок стався з чоловіком, моїм сусідом Петром Д., який стояв об 11-й годині між магазином «Бурштин» на вул. Набережній, 8 та магазином «Техносад» на вул. Сагайдачного, 12, очікуючи зустрічі зі своїм колегою по роботі.

Раптом з магазину «Техносад» вискочила жінка і почала в агресивній формі пред’являти претензії до чоловіка, мовляв, чого ти тут стоїш, ти злодій, наркоман, алкоголік, ти хочеш щось вкрасти (при цьому цей чоловік ніколи не був ніким поміченим навіть напідпитку, завжди дуже пристойно вдягнутий).

Він чемно відповів, що навіть не знайомі, яке вона має право принижувати його честь та гідність, сказав, що викличе поліцію і вона відповість за законом за наклеп.

Тут вже підійшов очікуваний колега і не міг зрозуміти, що це з жінкою коїться.

Ось це місце,

де все відбувалося

Почувши це вона вилила ще більше нецензурної лайки та вже погрожувала фізичною розправою, коли чоловік не витримав і таки викликав поліцію.

Поліціанти приїхавши зразу запропонували примиритися і вони відзвітуються, що виклик не підтвердився, і всі залишаться задоволеними. Але обурений чоловік повідомив, що він все ж таки хоче написати заяву.

І тут поліціанти взяли пояснення сторін, заяву прийняти відмовились, пояснення колеги як очевидця подій на чисельні прохання відбирати відмовились, проте склали протокол на чоловіка за ст. 183 КУпАП (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб), що передбачає адмінстягнення у вигляді штрафу 3400 грн.

На прохання чоловіка пояснити на якій підставі, поліціанти відповіли – можете оскаржити в суді протягом 10 днів. На прохання дати копію протоколу відповіли, що прийде поштою.

Чоловік подав заяву в Рівненський міський відділ УМВС України в Рівненській обл. на вул.. Пушкіна, 4 щодо протиправних дій працівників поліції.

Чоловік має намір висвітлити цю подію в медіа, залучити громадськість.

P.S. Ми відсвяткували День єднання в України, але про яку міць нашої держави може йти мова, коли на таких прикладах зміцнюється тільки недовіра до влади…

Редакція

Радіо ТРЕК звернулася до патрульної поліції, щоб там прокоментували цю ситуацію.

Заявник, викликаючи поліцію, повідомив що жінка перебуває у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, поводиться агресивно, фотографує заявника і має намір вчинити бійку.

Прибувши на місце події ці факти не підтвердилися. Жінка була без ознак сп’яніння, адекватна, агресивних дій не чинила, а просто зробила зауваження для громадянина, який негативно на неї відреагував і що його обурило.

Вона пояснила, що чоловік два дні ходив біля магазину, де у них стоять драбини, і подумала, що він мав намір їх вкрасти. Але конфлікту при патрульних не було.

Також на місце події прибув місцевий дільничний, який допомагав розібратися у ситуації.

Патрульний кілька разів запитував заявника, чи ставитиме він підпис в адмінматеріалах, на що той відмовився. Після того, як патрульний заповнив постанову, чоловік зателефонував до когось і йому порадили підписатися. Проте поліцейський вже вказав у матеріалах, що від підпису та отримання копії чоловік відмовився.

Радіо Трек: НОВИНИ

Подих весни: на Рівненщині розцвіли підсніжники (ФОТО)

  • 2022-02-20 08:12:42
  • перегляди: 0

На Рівненщині з першим потеплінням клумби замайоріли підсніжниками. Ці квіти - передвісники весни і завжди тішать око в кінці лютого.

Зокрема, мешканець СарнПетро Макаренкоподілився у місцевій фейсбук-спільноті світлинами перших квітів.

Поділилась фото квітів і рівнянкаКатерина Сичик:

Зацвіли підсніжники..Встала весна, чорну землю сонну розбудила! Додала радості в серця.

Підсніжники у Рівному зазнімкував іОлег Якимчук:

19 лютого 2022 року. м. Рівне. Погода, хоч капризна, але настрій підіймає, у нас у місті вже підсніжник ніжно розквітає ... .

У місті на Рівненщині розчищали вулиці після зими (ФОТО)

  • 2022-02-20 06:51:42
  • перегляди: 0

У місті Корець на Рівненщині комунальники розпочали роботи із прибирання вулиць після зими.

Про це повідомили у Корецькій міській раді.

Зокрема, тротуари та дороги розчищають від бруду. Також працівники комунальних служб обрізають кущі і парослі на узбіччях доріг.

Читайте також:У Рівному біля школи обрізали гілля та замінили ліхтарі (ФОТО)

На Рівненщині чоловіку дозволили сплатити 17 тисяч гривень штрафу у розстрочку

  • 2022-02-19 23:09:20
  • перегляди: 0

Мешканець Рівненщини сплатить 17 тисяч гривень штрафу за спробу дати хабар поліцейським.

Про це повідомляєzaxid.net.

У жовтніминулого року у Костополі чоловік вчиняв домашнє насильство над дружиною. На місце викликали правоохоронців, які склали протокол на чоловіка. У процесі складання матеріалів громадянин кілька разів спробував домовитись із копами та пропонував тисячу гривень. Тож було відкрито кримінальне провадження за пропозицію неправомірної вигоди.

У суді чоловік визнав провину та уклав угоду. За надання неправомірної вигоди чоловіка оштрафували на 17 тисяч гривень. Однак, він має на утримання п'ятьох дітей і не має постійної роботи. Тож, суддя дозволив обвинуваченому сплатити штраф у розстрочку.

У Рівному маршрутка зіткнулась із легковиком (ФОТО)

  • 2022-02-19 21:36:31
  • перегляди: 0

У Рівному сьогодні на вулиці Князя Володимира сталась автопригода за участю маршрутки та легковика.

Відомо,що під час зміни смуги руху водій маршрутки Mercedes Benzне переконався в безпечності маневру, в результаті чого трапилося зіткнення з автомобілем Citroen.

Обійшлось без постраждалих. Водії розійшлися Європротоколом.

На Рівненщині не вистачає коштів на підвищену зарплатню медикам

  • 2022-02-19 21:15:24
  • перегляди: 0

Про це повідомляють на сайті Рівненської обласної ради. Як зазначив директор підприємства Віктор Ткач, йдеться про необхідність придбання ендоскопічного обладнання, потрібного для діагностики та лікування захворювань шлунково-кишкового тракту. Його придбання дасть змогу розширити діапазон та кількість оперативних втручань. Загальна вартість обладнання - 8 млн грн. Однак у лікарні сподіваються й на інші джерела фінансування. Тож депутати взяли інформацію до відома, щоб згодом розглянути можливість співфінансування закупівлі апаратури. Натомість у звернені КП Рівненська обласна стоматологічна поліклініка, яке розглянули члени комісії, йшлося про потребу виділення з обласного бюджету додаткових коштів на оплату праці. Як розповіла директор підприємства Валентина Сухляк, така ситуація склалася у зв'язку з вимогами постанови Кабінету Міністрів України Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров'я від 12.01.2022 року. Виконання вимог постанови вимагає додаткових коштів. Водночас договір з НСЗУ у підприємства укладений лише на один пакет послуг - Невідкладна медична допомога.

Очікувана сума, яку заплановано отримати за надані цьогоріч стоматологічні послуги, становить 100 тисяч гривень на місяць. Відповідно, аби забезпечити виконання вимог постанови, щомісяця підприємству необхідні додаткові 700 тисяч гривень.Вимога підвищити зарплатню призведе до заборгованості. Істотно підняти ціни на послуги ми також не можемо, адже основна частина наших пацієнтів - пенсіонери, інші соціально незахищені верстви населення. Якщо послуги стануть значно дорожчими, ці люди не підуть лікуватися ні до нас, ні в приватні кабінети й отримають серйозні ускладнення. Тому навіть за умов оптимізації структуру надання стоматологічної допомоги потрібно зберегти, - вважає Валентина Сухляк.З огляду на вимоги згаданої постанови схожа ситуація склалася і в низці інших медустанов. Тимчасовим виходом з неї повинне стати дофінансування від НСЗУ, яке неспроможні виплачувати підвищену зарплатню установи отримуватимуть за окремим механізмом. Однак такий стабілізаційний пакет діятиме лише протягом шести місяців, починаючи з 1 березня. Схожа ситуація спостерігається і в низці інших комунальних медпідприємств.Тож наразі члени комісії рекомендували Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я ОДА надати пропозиції щодо фінансування обласної стоматполіклініки. Читайте також: Рівненщина найближчим часом може вийти із червоної зони карантину

"Верес" обіграв у Туреччині казахів

  • 2022-02-19 21:03:32
  • перегляди: 0

Рівненський Верес у заключному спарингу на турецьких зборах обіграв казахстанський Мактаарал.Сьогодні червоно-чорні повертаються до України та продовжать підготовку до поєдинку проти полтавської Ворскли у Прем'єр-лізі.

Суперником рівнян став новачок казахської Прем'єр-ліги клубМактаарал.До речі, за цей клуб грає колишній вересівець Артур Западня.

Верес почав домінувати на полі уже з перших хвилин. Спочатку відзначитися Михайлу Шестакову не дозволила неточність, потім удар Дахновського парирував голкіпер казахів. Геннадій Пасіч теж був невлучним на добиванні.

Вирішальною була кінцівка першого тайму. Валерій Кучеров отримав передачу від Ігоря Солдата у штрафному майданчику, та дочекався удару по ногах. Пенальті взяввся виконувати Віталій Дахновський - 1:0. Цей рахунок протримався до кінця гри.

Уже 27 лютого рівняни проведуть свій перший офіційний матч у цьому році - проти ворсклян, перший домашній поєдинок - зіграють проти Десни, орієнтовно 12 березня.

На Рівненщині планують модернізувати водоспоруди

  • 2022-02-19 20:12:28
  • перегляди: 0

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг поспілкувався в режимі онлайн із представниками норвезької компанії INRIGO та Норвезько-Української торгово-промислової палати щодо співпраці у сфері водних ресурсів.

«Метою зустрічі було налагодження контактів та обговорення можливих напрямків майбутньої співпраці, зокрема, у рамках проєкту щодо водних ресурсів. Адже компанія INRIGO займається водними та енергетичними рішеннями. На Рівненщині планується втілити великий європейський інфраструктурний проєкт щодо водовідведення та водопостачання. Зокрема, в його рамках стане можливим встановлення нових водоочисних станцій, а також реконструкція й модернізація водоочисної споруди», – розповів Сергій Гемберг.

За його словами, наразі дві сторони домовилися підготувати документи, які стосуються технічної складової питання.

Повідомляє пресслужба Рівненської ОДА

Більше 2 мільйонів переглядів: дівчинка з Рівного підкорила мережу піснею про війну

  • 2022-02-19 19:57:39
  • перегляди: 0

Маленька рівнянка АделінаОкладовавиконала пісню Припиніть війну, яка отримала величезну популярність у соцмережах.

Повідомляє ЧаРівне.

Відео подивились більше 2,4 млн користувачів.

Мама дівчинка Юлія Окладова розповіла:

Вперше цю пісню ми побачили на просторах Інтернету, і звучала вона російською. Слова дуже вразили, тому вирішили зробити переклад українською мовою. На той час Аделінці було лише 5 рочків, але вона дуже швидко вивчила текст, і заспівала. Відтоді донечка виступала з нею на багатьох заходах нашого міста. В тому числі і на День Незалежності на головній сцені Рівного. Глядачі завжди плачуть, а потім дякують за таке проникливе виконання. Кожен виступ донечки, я знімаю на телефон, а потім ділюся з друзями у соціальних мережах.

Саме пісня Припиніть війну прийшлась до смаку користувачам соцемережі та набирала десятки тисяч переглядів.

Але нещодавно мені почали скидати люди , що відео на котрому Аделінка співає Припиніть війну набирає мільйони переглядів. В одній групі 2 млн 300 тисяч, в іншій 1 млн 400 тисяч. Це тільки те, що я знаю. Нам дуже приємно, що люди слухають, дітки переспівують. Можливо хоч вустами дітей, зможем докричатися, що нам всім потрібен мир!, - коментує мама співучої дівчинки.

В одному з міст Рівненщини зросли тарифи на воду

  • 2022-02-19 19:48:42
  • перегляди: 0

Таку інформацію оприлюднила Острозька міська рада.

У повідомленні йдеться про те, що однією з головних причин зростання тарифів є підвищення цін на електроенергію. При коригуванні тарифів кількісні показники, враховані у структурі чинних тарифів, не переглядаються.

Планові тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення тепер становитимуть:

з водопостачання: 27,69 грн. за 1 куб. м. з врахуванням ПДВ;
з водовідведення: 37,91 грн. за 1 куб. м. з врахуванням ПДВ.

У Здолбунові розпочали боротьбу з незаконними конструкціями зовнішньої реклами (ВІДЕО)

  • 2022-02-19 19:39:23
  • перегляди: 0

У Здолбунівській міській раді нагадують, що розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах проводиться на підставі дозволів, що надаються виконавчими органами сільських, селищних, міських рад, а поза межами населених пунктів - на підставі дозволів, що надаються обласними державними адміністраціями На території Здолбунівської територіальної громади виявлено факти встановлення рекламних щитів (білбордів) без дозвільних документів. Для узаконення конструкцій власникам об'єктів зовнішньої реклами необхідно звернутись у міську раду для отримання дозволів на розміщення зовнішньої реклами до 03 березня 2022 року. В іншому випадку незаконно встановлені на території громади білборди будуть демонтовані.Читайте також:Рівненщина найближчим часом може вийти із червоної зони карантину