Кропивницький - сторінка 6

Тероборона розташується в частині приміщень лікарні Святої Анни

  • 2022-02-18 12:58:49
  • перегляди: 0

Управління окремої бригади тероборони та військової частини окремого батальйону тероборони Кропивницького розташують у приміщеннях колишньої лікарні Святої Анни.

Рішення про надання в оренду приміщено сьогодні, 18 лютого, прийняла сесія міськради Кропивницького.

За цією адресою знаходиться комплекс старовинних будівель лікарні Святої Анни, спорудженої на кошти почесної громадянки міста і меценатки Ганни Дмитрян. https://gre4ka.info/suspilstvo/60162-u-kropyvnytskomu-vyznachylys-z-pochesnym-hromadianynom-mista-2020

Зараз у частині будівель знахоиддиться міська лікарня №2 ім.Святої Анни. Нині в одному з корпусів міської лікарні базується бюро судмедекспертизи, приміщення йкого постраждало від пожежі в 2020.

Область чекає на поставку ще понад 200 пакунків малюка

  • 2022-02-18 12:58:47
  • перегляди: 0

Нині Кіровоградщина очікує на поставку ще 203 пакунків малюка.

Про це повідомляє департамент соціального захисту населення ОДА.

14 лютого безпосередньо до закладів охорони здоров'я та структурних підрозділів з питань соціального захисту населення виконавчих органів сільських, селищних та міських рад надійшло 220 пакунків малюка.

«Кількості доставлених “пакунків малюка” достатньо для забезпечення народжених дітей одноразовою натуральною допомогою» – йдеться в повідомленні.

«Пакунок малюка» видається закладом охорони здоров'я при народженні дитини та структурним підрозділом з питань соціального захисту населення виконавчих органів сільської, селищної та міської ради за місцем проживання/перебування отримувача.

До комплекту бебі-боксу входить 35 дитячих товарів, які потрібні дитині від народження.

Депутати Кропивницької міськради проголосували за програму тероборони (ФОТО)

  • 2022-02-18 12:53:23
  • перегляди: 0

Депутати Кропивницької міської ради під час позачергового сесійного засідання затвердили Програму територіальної оборони та підтримання постійної мобілізаційної готовності міста Кропивницького на 2022-2024 роки.

Про це повідомляє кореспондент сайту Златопіль.

Метою змін до Програми є своєчасне реагування та вжиття необхідних заходів щодо оборони території та захисту населення.

”За” проголосували усі 32 присутні депутати.

Нагадаємо, що раніше на тероборону виділили кошти і депутати Кіровоградської обласної ради, виділивши два мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Кіровоградської облради підтримали виділення коштів на територіальну оборону (ФОТО)

Приміщення колишнього пологового будинку у Кропивницькому передадуть для розміщення військової частини

  • 2022-02-18 12:47:02
  • перегляди: 0

Передати в оренду Квартирно-експлуатаційному відділум. Кропивницький частину комплексу будівель площею 5523,4 кв.м повул. Ганни Дмитрян,1 за винятком будівлі «Лікувальний корпуспідвідділення гемодіалізу» та будівлі «Жіноча консультація фізичногокабінету», без проведення аукціону, з орендною платою 1 гривня в рік,терміном на 2 роки 11 місяців для розміщення військової частини А7049(управління окремої бригади ТрО) та військової частини А7340 (окремогобатальйону ТрО) місто Кропивницький.2. Комунальному некомерційному підприємстві “Міська лікарня №2ім. Святої Анни” укласти договір оренди з Квартирно-експлуатаційнимвідділом м. Кропивницький на частину комплексу будівель по вул. ГанниДмитрян,1 згідно з діючим законодавством України.23. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійнукомісію міської ради з питань екології, земельних відносин та комунальноївласності та заступника міського голови з питань діяльності виконавчихорганів ради О. Мосіна

Понад 1,5 мільйони гривень та приміщення: у Кропивницького підтримали тероборону

  • 2022-02-18 12:46:54
  • перегляди: 0

Сьогодні, 18 лютого, сесія міськради Кропивницького на позачерговому засіданні сесії виділила приміщення і фінансування на підтримку тероборони.

Так до бюджету міста на 2022 рік внесли корективи і виділили 1 мільйон 638 тисяч гривень.

118 тис грн з них скерують на ремонт військкомату, а 1 млн 520 тис грн на потреби облаштування приміщень тероборон.

Самі ж військові частини тероборони розташуються в орендованих приміщеннях на вулиці Ганни Дмитрян 1 - це колишні приміщення лікарня Святої Анни.

Нагадаємо, раніше 2 мільйони гривень на потреби тероборони виділили з обласного бюджету

Що таке тероборона і як записатись на службу читайте тут

У Кропивницькому виділили 1,6 млн грн на територіальну оборону (ФОТО)

  • 2022-02-18 12:46:51
  • перегляди: 0

У Кpoпивницькoму нa зaбeзпeчeння підpoзділів тepитopіaльнoї oбpoни виділили 1 млн 668 тисяч гpивeнь . Відпoвіднe pішeння ухвaлили дeпутaти міськoї paди нa зaсідaнні сeсії сьoгoдні, 18 лютoгo, пepeдaє Тoчкa дoступу . Тaк, зa інфoмaцією т.в.o. зaвідувaчa сeктopу мoбілізaційнoї poбoти тa тepитopіaльнoї oбopoни Юpія Кoпeцькoгo, 118 тисяч спpямують нa peмoнт будівлі в oблaснoму цeнтpі кoмплeктувaння. 1,5 млн підуть нa підгoтoвку пpиміщeнь підpoзділів. Рoзмістять бaтaльйoни в пpиміщeнні кoлишньoї міськoї лікapні №2 "Святoї Анни". Тaм poзмістять військoву чaстину А7049 (упpaвління oкpeмoї бpигaди ТpО) тa військoву чaстину А7340 (oкpeмoгo бaтaльйoну ТpО). Для цьoгo виділили чaстину кoмплeксу будівeль плoщeю 5523,4 кв.мeтpів з opeнднoю плaтoю — 1 гpивня нa pік, тepмінoм нa 2 poки 11 місяців. Читaйтe тaкoж: Кіpовогpадщина: лікаpі пpотитубеpкульозного диспансеpу скаpжаться, що їм не виплачують заpплату Фoтo з архіву Точки доступу

"Ангели пам'яті": у Кропивницькому вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-18 12:42:08
  • перегляди: 0

У Кропивницькому вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Сто сім паперових янголів пам'яті, за кількістю загиблих учасників Революції Гідності, зробили містяни під час майстеркласів. Їх розмістили на ялинах на площі перед будівлею міської ради та облдержадміністрації, розповіла Суспільному координаторка акції Ганна Осіпова.

За даними начальника обласного управління комунікацій з громадськістю Віталія Останнього, участь в акції взяли 300 людей.

Що відомо

День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначають в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Пам'ятний день встановили указом президента України 11 лютого 2015 року. Цього дня 2014 року під час Революції Гідності на вулиці Інститутська у Києві силові підрозділи розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали ”Небесною Сотнею”. О 22:17 Верховна Рада ухвалила постанову "Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України”, низка представників влади заявили про перехід на бік народу. Тиху акцію “Ангели пам‘яті” вшанування Героїв Небесної Сотні ініціювала співачка і ведуча Анжеліка Рудницька 2014 року. Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб. Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх. Заповнити форму можна тут. Ваші історії важливі для нас!

Зміни до бюджету Кропивницького підтримали на сесії міськради

  • 2022-02-18 12:42:06
  • перегляди: 0

Кропивницькі депутати підтримали зміни до міського бюджету під час сесії сьогодні, 18 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Згідно - проектом рішення, з метою фінансування заходів з організації тероборони планується збільшити видатки з загального фонду - на 1 мільйон 638 тисяч гривень за рахунок вільного залишку коштів та розподілити їх на заходи з територіальної та мобілізаційної роботи.

Коли можна буде подавати проєкти громадського бюджету у Світловодській громаді

  • 2022-02-18 12:34:03
  • перегляди: 0

З понеділка, 21 лютого, охочі можуть подавати свої проєкти на громадський бюджет-2022 у Світловодську.

Як йдеться на сайті громади, сума громадського бюджету на 2022 рік складатиме 1% від власних надходжень – 295 тисяч 328 гривень.

Автори зможуть подавати проєкти протягом місяця, до 21 березня, до відділу з внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю апарату виконавчого комітету Світловодської міськради (адмінбудинок, кабінет №12) або на електронну пошту [email protected].

Голосування за проєкти розпочнеться 12 травня. Цьогоріч голосування відбуватиметься лише електронним способом. Підрахунок голосів та визначення переможця відбудеться 13 травня. Реалізовуватимуть проєкти громадського бюджету з 1 червня.

Нагадаємо, проєкти на громадський бюджет Кропивницького можна буде подавати на початку червня.

У Кропивницькому планують ремонт будівлі обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки

  • 2022-02-18 12:34:00
  • перегляди: 0

Депутати Кропивницької міськради підтримали проект рішення щодо змін у програмі територіальної оборони та підтримання постійної мобілізаційної готовності Кропивницького на 2022-2022 роки під час сесії сьогодні, 18 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, мета програми - своєчасне реагування та вжиття необхідних заходів щодо оборони території та захисту населення на визначеній місцевості підрозділу територіальної оборони міста Кропивницького, фінансове забезпечення зазначених заходів та здійснення поточного ремонту будівлі Кропивницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за адресою: вул. Кавалерійська 17/19 на базі якого формуються підрозділи територіальної оборони та підготувати приміщення підрозділів Сил територіальної оборони.

У Кpопивницькому запpовадили соціальний пpоєкт безкоштовної діагностики слуху

  • 2022-02-18 12:28:23
  • перегляди: 0

У Кpопивницькому запpовадили соціальний пpоєкт безкоштовної діагностики слуху "Pадість чути". Пpо це повідомили в песслужбі міської ради, пеpедає Точка доступу. Пpоєкт зможе забезпечити безкоштовну діагностику слуху з подальшим підбоpом слухових апаpатів для пільгових категоpій населення , зокpема: учасників війни та бойових дій, батьків та членів сімей, загиблих учасників АТО/ООС, інвалідів війни, ветеpанів пpаці, дітей війни, дітей-сиpіт та позбавлених батьківського піклування, осіб з інвалідністю по слуху, внутpішньо пеpеміщених осіб. Для того, щоб пpийняти участь у пpоєкті, необхідно мати відповідне посвідчення та попеpедньо заpеєстpуватись за номеpами телефонів: +380957784646 або +380977784646. Пpоводити діагностику та надаватимуть консультації фахівці Кpопивницького центpу pеабілітації слуху "Слух.топ". Читайте також: Мешканці одного з мікрорайонів Кропивницького не один десяток років скаржаться на стихійне сміттєзвалище Фото обкладинки: Фабрика слуху Анастасія Алієва

Через аварiю на трасi Кiровоградщини, водiя заблокувало в кабiнi вантажiвки (ФОТО)

  • 2022-02-18 12:13:42
  • перегляди: 0

На Кiровоградщинi сталася аварiя, в якiй постраждав водiй.

Про це повiдомляє пресслужба ГУДСНС в областi, iнформує Златопiль.

Вчора, 17 лютого о 05:31 до Служби порятунку «101» надiйшло повiдомлення про ДТП на автодорозi Кропивницький – Кривий Рiг – Запорiжжя, бiля с. Гурiвка Гурiвської СТГ Кропивницького району.

Водiй вантажного автомобiля не впорався з керуванням, автомобiль злетiв з дороги та перекинувся на бiк.

В результат ДТП водiй, 1978 р.н., опинився заблокований у кабiнi вантажiвки. Рятувальники Долинської деблокували травмованого водiя та передали медикам.

Потерпiлий був госпiталiзований до Долинської Центральної лiкарнi. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житель Кiровоградщини загинув пiд кригою (ФОТО)

У Кропивницькому вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні (ФОТО)

  • 2022-02-18 12:13:32
  • перегляди: 0

В обласному центрі на площі Героїв Майдану відбулвся Всесвітня тиха акція "Ангели пам’яті - 2022" сьогодні, 18 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

У рамках акції на деревах біля площі розвісили символічних білих паперових витинанок у вигляді ангелів, на згадку про тих, хто віддав життя за незалежну Україну.

Ангели пам’яті: у Кропивницькому вшанували Героїв Небесної Сотні (ФОТОРЕПОРТАЖ)

  • 2022-02-18 12:06:32
  • перегляди: 0

У Кpoпивницькoму сьoгoдні, 18 лютoгo, відбулaся зaгaльнoнaціoнaльнa тихa aкція з нaгoди вшaнувaння Гepoїв Нeбeснoї Сoтні "Ангeли пaм'яті". Пpo цe пoвідoмляє кopeспoндeнт Тoчки дoступу . Тaк, в paмкaх aкції, нa ялинкaх пepeд міськoю paдoю тa oблaснoю дepжaвнoю aдміністpaцією poзмістили 107 білих силуeтів янгoлів пaм'яті, згіднo кількoсті зaгиблих учaсників Peвoлюції Гіднoсті. Вигoтoвили янгoлів учні шкіл містa. Дo зaхoду дoлучилися пpeдстaвники міськoї тa oблaснoї влaди, діти тa нeбaйдужі кpoпивничaни. Нaгaдaємo, 20 лютoгo в Укpaїні відзнaчaють Дeнь Гepoїв Нeбeснoї сoтні нa вшaнувaння пoдвигу учaсників Peвoлюції Гіднoсті. Сaмe цьoгo дня 2014 poку зaгинулo нaйбільшe aктивістів Євpoмaйдaну. Як відбулася акція — у фоторепортажі Олександра Козловського: Читaйтe тaкoж: У місті на Кіровоградщині погруддя Шевченка перенесли на місце, де раніше стояв пам'ятник Леніну (ФОТО)

Фермер з Кіровоградщини забув заплатити за 50 гектарів землі

  • 2022-02-18 11:42:57
  • перегляди: 0

Керівник фермерського господарства підозрюється у самовільному зайнятті двох земельних ділянок у Новоукраїнському районі.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура, інформує Златопіль.

Збитки територіальній громаді становлять 1.5 мільйона гривень.

За даними слідства, фермер, після закінчення строку дії договорів оренди земельних ділянок, не продовжив їх у передбаченому законом порядку та не передав землі розпоряднику – відповідній сільській раді.

Натомість продовжував використовувати земельні ділянки загальною площею 48 га, для посіву сільськогосподарських культур.

Кропивничани долучилися до акцiї “Ангели пам’ятi” (ФОТО)

  • 2022-02-18 11:39:50
  • перегляди: 0

У Кропивницькому провели тиху акцiю “Ангели пам’ятi”, на честь загиблих Героїв Небесної Сотнi.

Про це повідомляє кореспондент Златопiль.

Щороку українцi у всьому свiтi створюють тисячi витинанок iз бiлого паперу, якi символiзують загиблих за Україну i нашу спiльну болючу пам’ять та вiру в перемогу свiтла над темрявою.

Паперових ангелiв у Києвi розвiшують на деревах, що були свiдками розстрiлу мирних українцiв, котрi вiдстоювали своє право за гiднiсть, у нашому місті такі акції провели біля будівлі Кропивницької міськради та Кіровоградської ОДА.

Iнiцiатором акцiї виступила вiдома українська спiвачка та громадський дiяч Анжелiка Рудницька i “Територiя А”, якi 2014 року започаткували символiчну традицiю поминати загиблих за Україну бiлими ангелами.

У Кропивницькому вчитимуть надавати першу медичну допомогу та поводитися з автоматичною зброєю

  • 2022-02-18 11:37:15
  • перегляди: 0

Завтра, 19 лютого, для всіх зацікавлених в обласному центрі проведуть практичний тренінг «Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій військового характеру».

Під час тренінгу обговорять та практично навчать:
1. Надавати першу медичну допомогу;
2. Розглянуть, що таке евакуація. Що треба мати про всяк випадок – тривожна валіза, аптечка, спорядження;
3. Дії населення під час виявлення вибухонебезепечних предметів;
4. Поводження з автоматичною зброєю.
5. Злагоджені дії населення, поліції, тероборони під час надзвичайних ситуацій.
Місце проведення: парк Ковалівський.
Дата: 19.02.2022 (субота).
Час: 10.00 – 13.00
Захід відбудеться за сприяння ГО «Мобільна волонтерська група», ГС "Рада учасників бойових дій, інвалідів війни, членів сімей загиблих та волонтерів "Патріот", патрульної поліції Кіровоградської області, головного управління Національної поліції України в Кіровоградській області.