"Ангели пам'яті": у Кропивницькому вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

У Кропивницькому вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Сто сім паперових янголів пам'яті, за кількістю загиблих учасників Революції Гідності, зробили містяни під час майстеркласів. Їх розмістили на ялинах на площі перед будівлею міської ради та облдержадміністрації, розповіла Суспільному координаторка акції Ганна Осіпова.

За даними начальника обласного управління комунікацій з громадськістю Віталія Останнього, участь в акції взяли 300 людей.

Що відомо

День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначають в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Пам'ятний день встановили указом президента України 11 лютого 2015 року. Цього дня 2014 року під час Революції Гідності на вулиці Інститутська у Києві силові підрозділи розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали ”Небесною Сотнею”. О 22:17 Верховна Рада ухвалила постанову "Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України”, низка представників влади заявили про перехід на бік народу. Тиху акцію “Ангели пам‘яті” вшанування Героїв Небесної Сотні ініціювала співачка і ведуча Анжеліка Рудницька 2014 року. Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб. Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх. Заповнити форму можна тут. Ваші історії важливі для нас!




Comments

    No results found.