Кропивницький - сторінка 8

Кіровоградщина: Як виглядатиме оновлений ліцей в Олександрії? (ФОТО)

  • 2022-02-18 10:10:45
  • перегляди: 0

Олександрійський ліцей на майже 1500 учнів вперше капітально відремонтують в рамках Великого будівництва, інформує ОДА у ФБ.

На Кіровоградщині у Олександрії капітально відремонтують НВО № 17. Цей обєкт будівництва перед початком робіт проінспектувала голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна.

- У рамках програми президента України Володимира Зеленського Велике будівництво капітальний ремонт школи мають розпочати у цьому році. Проєктом передбачено утеплення зовнішніх стін, фундаментів, покриття, заміна вікон та дверей на енергозберігаючі та забезпечення доступності до навчального закладу маломобільних груп населення, - повідомила Марія Чорна.

Школа побудована ще у 1981 році. Навчальний заклад розрахований на 1468 учнів, зараз там навчається 1343 школярів.

Читайте також:За яких умов можуть тепломодернізувати багатоповерхівки у Кропивницькому?

Приміщення для базування батальйону кропивницької тероборони відповідатиме санітарно-гігієнічним нормам

  • 2022-02-18 10:10:44
  • перегляди: 0

Кропивницький міський голова Андрій Райкович провів робочу зустріч з командиром окремого батальйону територіальної оборони Олегом Дідухом.

Обговорювали варіанти виділення приміщення для розміщення управління окремої бригади та окремого батальйону ТрО. Місце базування повинне відповідати санітарно-гігієнічним нормам та вимогам статутів Збройних Сил України щодо розміщення будівель для житла та місць для проведення занять з бойової підготовки, споруд, сховищ для зберігання зброї, інших матеріальних засобів.
Андрій Райкович запропонував розмістити батальйон в приміщенні колишньої міської лікарні №2 «Святої Анни».
Міський голова доручив вивчити це питання своєму заступнику Сергію Колодяжному та начальнику управління з питань запобігання і виявлення корупції Олександру Шишку.
Якщо приміщення визнають придатним для розміщення батальйону, його передадуть в оренду, але відповідне рішення мають прийняти остаточно депутати міської ради під час чергового сесійного засідання.

Соціальний проєкт безкоштовної діагностики слуху започаткували у Кропивницькому

  • 2022-02-18 10:10:43
  • перегляди: 0

У Кропивницькому започаткували соціальний проєкт «Радість чути».

Про це повідомляє Кропивницька міська рада.

Проєкт має на меті забезпечити безкоштовною діагностику слуху з подальшим підбором слухових апаратів для пільгових категорій населення, зокрема: учасників війни та бойових дій, батьків та членів сімей, загиблих учасників АТО/ООС, інвалідів війни, ветеранів праці, дітей війни, дітей - сиріт та позбавлених батьківського піклування, людей з інвалідністю по слуху, внутрішньо переміщених осіб.

Умови участі в проєкті

Необхідно мати відповідне посвідчення та попередньо зареєструватися за номерами телефонів: 095 778 46 46 або 097 778 46 46.

Проводитимуть діагностику та надаватимуть консультації фахівці кропивницького центру реабілітації слуху «Слух.топ».

Які квіти висадять восени на клумбах у Кропивницькому

  • 2022-02-18 10:10:41
  • перегляди: 0

У Кропивницькому планують висадити квіти майже на 40 зелених ділянках, для цього підготували 75 тисяч саджанців елітного насіння і ще близько 120 тисяч саджанців з насіння, яке зібрали власними силами. Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на КП «Благоустрій» .

“Міські клумби цієї весни прикрашатимуть коліус, герань, сеткреазія, хлорофітум, бегонія, петунія, насіння якої уже почали висівати”, – розповіла головний агроном КП Олена Ворона.

Крім того, незабаром розпочнуть розробляти ділянки для висівання однорічних квітів чорнобривців, жоржин, а ще хризантем, які нині зберігаються в парниках.

В оранжереях КП «Благоустрій» уже розквітли саджанці каланхое, які працівники підприємства планують висаджувати на клумбах Кропивницького щойно з`явиться перше весняне тепло.

© КП «Благоустрій» Читайте також: на Кіровоградщині до Міжнародного дня жінок готують понад 6 тисяч тюльпанів

У Кропивницькому на клумбах висадять майже 200 тисяч квітів (ФОТО)

  • 2022-02-18 10:10:40
  • перегляди: 0

У Кpoпивницькoму кoмунaльнe підпpиємствo "Блaгoустpій" гoтується висaджувaти квіти нa клумбaх. Пpo цe пoвідoмили у пpeсслужбі міськoї paди, пepeдaє Тoчкa дoступу . Тaк, в opaнжepeях підпpиємствa ужe poзквітли сaджaнці кaлaнхoe, які пpaцівники підпpиємствa плaнують висaджувaти нa клумбaх Кpoпивницькoгo щoйнo з'явиться пepшe вeснянe тeплo. Зa інфopмaцією пpaцівниці підпpиємствa Олeни Вopoни, міські клумби цієї вeсни пpикpaшaтимуть кoліус, гepaнь, сeткpeaзія, хлopoфітум, бeгoнія, пeтунія . Зaгaлoм у Кpoпивницькoму плaнують висaдити квіти мaйжe нa 40 зeлeних ділянкaх, для цьoгo підгoтувaли 75 тисяч сaджaнців eлітнoгo нaсіння і щe близькo 120 тисяч сaджaнців з нaсіння, якe зібpaли влaсними силaми . Кpім тoгo, нeзaбapoм poзпoчнуть poзpoбляти ділянки для висівaння oднopічних квітів чopнoбpивців, жopжин, a щe хpизaнтeм, які нині збepігaються в пapникaх. Цьoгopічнa зимa булa для них спpиятливa, тoж клумби Кpoпивницькoгo пpикpaшaтимуть гapні квіти, — зaзнaчилa Олeнa Вopoнa. Читaйтe тaкoж: Кропивницький: у міськраді назвали адреси будинків, у яких планують робити тепломодернізацію Фoтo: міськa paдa

Спортсмен з Кіровоградщини виступить на Всесвітніх Іграх-2022 у США

  • 2022-02-17 22:36:34
  • перегляди: 0

З 7 по 17 липня 2022 року в Бірмінгемі (США штат Алабама) відбудуться одинадцяті Всесвітні Ігри-2022.

В програму Всесвітніх Ігор включено три види скелелазіння (швидкість, трудність та болдеринг). На протязі 2020-2021 років скелелази світу змагалися за отримання ліцензії. Їх всього розігрувалось 72, в кожному виді по 12 серед чоловіків та жінок.

Сімнадцятого лютого 2022 року стало відомо, що спортсмени України завоювали дві ліцензії. Це Болдирев Даніїл (Донецька область) та

Ткач Ярослав (Кіровоградська область).

Обидва спортсмени будуть виступати в програмі швидкість на трасі "Рекорд". Вітаємо Ярослава та його тренера Миколу Побережця!!

Управління молоді та спорту Кіровоградської ОДА

Біля Мар'ївки у Кіровоградській області зіткнулись два автомобілі. Травмувалась пасажирка

  • 2022-02-17 21:09:23
  • перегляди: 0

Біля села Мар'ївка Кропивницького району Кіровоградської області зіткнулись два автомобілі. Травмувалась пасажирка, розповіла Суспільному речниця поліції області Віталіна Бевзенко.

Аварія сталась вранці, сказала Віталіна Бевзенко. Зіткнулись ВАЗ та Mitsubishi. Травмовану швидка забрала до лікарні. Водіям обох автомобілів медична допомога не знадобилась.

Суспільне дізнається про стан травмованої жінки.

Читайте також У Кропивницькому зіткнулись два автомобілі. Троє людей травмувались, одна з них дитина У Богданівці на Кіровоградщині вдруге протестували проти руху вантажівок селом Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм та Інстаграм Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх. Заповнити форму можна тут. Ваші історії важливі для нас!

З початку року на Кіровоградщині порушники карантину отримали 77 протоколів

  • 2022-02-17 20:12:25
  • перегляди: 0

Фахівці Держпродспоживслужби в Кіровоградській області продовжують здійснювати обстеження об’єктів щодо дотримання протиепідемічних вимог.

Про це повідомляє пресслужба управління, інформує Златопіль.

З 10 лютого 2022 року область перебуває в “помаранчевій” зоні епідемічної небезпеки. За цей час спеціалісти провели 1 120 обстежень, при 106 обстеженнях виявили порушення (8,7%).

Суб’єктам господарювання надали 106 попереджень щодо усунення протиепідемічних порушень. Окрім того, за недотримання протиепідемічних вимог на суб’єктів господарювання складено 10 протоколів про адмінправопорушення.

Загалом, з початку поточного року, фахівці провели 7 115 обстежень суб’єктів господарювання, виявлені порушення при 614 обстеженнях (8,6%). За порушення карантину суб’єктам господарювання надано 614 попереджень та пропозицій щодо їх усунення, складено 77 протоколів.

Найбільш поширені порушення: недотримання вимог щодо проведення температурного скринінгу, недотримання працівниками закладів маскового режиму, відсутні позначки на входах, виходах і в зоні каси щодо дотримання відвідувачами безпечних відстаней, відсутність контейнерів для збору використаних масок.

У Кропивницькому відкрили фотовиставку французького митця (фоторепортаж)

  • 2022-02-17 19:54:31
  • перегляди: 0

Сьогодні,17 лютого, в Музеї мистецтв відбулося урочисте відкриття пересувної фотовиставки в рамках Всеукраїнської акції «Вшануй»

Вона була започаткованої у 2021 році за ініціативи Міністерства молоді та спорту України та Державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр» до Дня Збройних Сил України. Проєкт вже було представлено у Вінниці, Дніпрі та Львові.

У Кропивницькому відбудеться зимова велогонка

  • 2022-02-17 19:37:14
  • перегляди: 0

У цю неділю, 20 лютого, у місті Кропивницький о 10.00 стартує зимова, аматорська велогонка «Лютий Холодець 2022».

Організатори запрошують містян та гостей міста з велосипедами та без

Нудно і холодно точно не буде! Змагання, призи, кухня на вогні, розважальна програма та розіграш благодійної лотереї. Заплануй свій вихідний!

Вся інформація за посиланням:

У Кропивницькому представили виставку світлин рідних українських військових, які загинули на Сході

  • 2022-02-17 18:36:59
  • перегляди: 0

У Кропивницькому представили 13 історій загиблих на Донбасі у фотопортретах їх рідних. Кожна родина обрала річ, яка найбільше нагадує їм про загиблого. У когось це куртка, у когось гітара або обладунки. Світлини зробив французький фотограф українського походження Юрій Білак. Виставку презентували в рамках всеукраїнської акції "Вшануй", щоб розповісти про мужність учасників Революції Гідності та російсько-української війни.

На представлених світлинах в обласному музеї мистецтв – рідні українських бійців. Під кожною – розповідь про загиблого військового. Кропивничанка Анастасія Придатко прийшла на виставку з донькою. На фотографії жінка тримає в руці каблучку, яку подарувала чоловікові. Він загинув у 2014 році. Жінка носить її в пам'ять про чоловіка. Вона згадала, як ця каблучка повернулась до неї.

"Це був вересень 2014 року. Тоді ми тільки дізналися, що Дмитро загинув. Спершу нам сказали, що поранений, ми сподівалися до останнього, що він живий, довго не могли знайти його тіло. 1-2 вересня зі мною зустрівся товариш Діми і передав мені цю каблучку".

На фотографіях зображені родини військових з різних областей України.

На цій – мама і донька Олена і Анастасія Жук. Дівчинка тримає в руках лист, який написала татові – Миколі Жуку на листках з учнівського зошита. Він був з ним у день загибелі. На листі залишилась кров чоловіка.

Завідувач відділу музею мистецтв Олег Юрченко говорить: мета виставки "Вшануй" – привернути увагу людей до проблеми сучасної війни.

"Щоб вони відчули глибину горя тих, хто пережив цю втрату, щоб пам'ятали, яку ціну ми платимо, щоб Україна була вільною і незалежною. Тому що величезна частина суспільства наче живе у паралельному світі і часто можна почути: "А яка війна, а хто з ким воює?". І от мета цієї виставки – пробити стіну байдужості, нерозуміння, достукатись до людей".

Виставка "Вшануй" триватиме у музеї мистецтв два тижні.

Що відомо

Всеукраїнську акцію "Вшануй" влаштували Міністерство молоді та спорту України та Державна установа "Всеукраїнський молодіжний центр" до Дня Збройних Сил України 2021 року. Акція представлена серією фотопрезентацій. Виставка покликана змінити ставлення суспільства до понять "герой", "жертва", "агресор" та переосмислити шанування героїв.

Виставку до музею перевезли з Центральноукраїнського державного будинку художньої та технічної творчості, що на вулиці Вокзальна у Кропивницькому. Там її презентували у січні 2022 року.

Читайте також У Кропивницькому вшанували загиблих під Дебальцевим спецпризначенців 80-річчя Хащуватської трагедії. На Кіровоградщині вшанували пам’ять розстріляних євреїв Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх. Заповнити форму можна тут. Ваші історії важливі для нас!

У Кропивницькому зіткнулися KIA та Volkswagen (ФОТО)

  • 2022-02-17 18:34:03
  • перегляди: 0

У Кpoпивницькoму сьoгoдні, 17 лютoгo, близькo 13:00, нa вулиці Євгeнa Мaлaнюкa стaлaся ДТП. Пpo цe Тoчці дoступу пoвідoмили у пpeсслужбі пaтpульнoї пoліції. Тaк, вoдій лeгкoвикa KIA Optima був нeувaжним, нe дoтpимaвся бeзпeчних швидкoсті тa дистaнції. Чepeз цe стaлoся зіткнeння з aвтoмoбілeм Volkswagen Passat, щo pухaвся пoпepeду. Нa щaстя, у ДТП ніхтo нe тpaвмувaвся. Вoдії вpeгулювaли ситуaцію зa дoпoмoгoю євpoпpoтoкoлу, — зaзнaчили в пpeсслужбі. Читaйтe тaкoж: На Кіровоградщині сталася ДТП за участі трьох автівок (ФОТО) Фoтo: пaтpульнa пoліція

У Кропивницькому для пораненої сови знайшли домівку (ФОТО)

  • 2022-02-17 18:13:36
  • перегляди: 0

В обласному центрі патрульні поліцейські знайшли домівку для пораненої сови

Сьогодні до телеграм-каналу "Безпечне місто" жінка надіслала фото пораненого птаха.

З нею одразу зв’язалися патрульні. Охоронцям порядку кропивничанка повідомила, що знайшла його на вулиці Пацаєва. У птаха була поранена лапка.

Поліцейські запропонували знайти йому прихисток та звернулися до власників місцевого реабілітаційного центру, які пообіцяли обов’язково попіклуватися про тварину.

Дякуємо громадянам, які не залишилися осторонь та погодилися допомогти безпорадному птахові.

Житель Кіровоградщини побив дружину та сина

  • 2022-02-17 18:10:25
  • перегляди: 0

Уродженця с. Сасівка Компаніївського району оштрафували за побиття дружини і сина.

Про це йдеться в матеріалах Компаніївського районного суду, інформує Златопіль.

Чоловік «розпустив руки» 2 січня 2022 року. Спочатку побив дружину, а потім і сина.

Потерпілі із відповідною заявою звернулися до поліції. Там розпочали кримінальне провадження. Обвинуваченого визнали винним і оштрафували на 850 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кропивницькому засудили водія BMW, який влаштував перегони та скоїв ДТП із потерпілим

Жителів Кіровоградщини попередили про посилення вітру

  • 2022-02-17 18:10:24
  • перегляди: 0

Житeлів Кіpoвoгpaдщини пoпepeдили пpo пoсилeння вітpу зaвтpa, 18 лютoгo. Пpo цe пoвідoмили в oблaснoму цeнтpі з гідpoмeтeopoлoгії, пepeдaє Тoчкa дoступу . Тaк, вдeнь тa внoчі у п'ятницю в oблaснoму цeнтpі тa нa тepитopії oблaсті oчікуються пopиви вітpу 15-20 м/с (І pівeнь нeбeзпeчнoсті, жoвтий) . Читaйтe тaкoж: Кропивницький: у міськраді назвали адреси будинків, у яких планують робити тепломодернізацію Фoтo: stopcor.org