Кропивницький - сторінка 3

У кропивницькому музеї провели практикум із арттерапії для ветеранів (ФОТО)

  • 2022-02-19 15:48:23
  • перегляди: 0

Учасники проєкту «Кава з ветеранами і не тільки» в рамках активностей «Мистецтво без кордонів» завітали до художньо-меморіального музею О.О. Осмьоркіна.

Директорка музею Віта Чернова для ветеранів АТО/ООС та членів їхніх сімей провелаекскурсію музеєм, розповіла історію його створення, повідала про плани на майбутнє.
Ініціативну групу проєкту «Кава з ветеранами і не тільки» запросили взяти участь в науково-просвітницькому проєкті «Музей Олександра Осмьоркіна – мистецька територія позитивних емоцій», мета якого створити комунікаційний майданчик для ветеранів АТО/ООС, членів їхніх сімей, волонтерів, громадських ветеранських організацій.

Психологиня Ніна Чапран презентувала один із компонентів проєкту – практикуми з арттерапії. Вона провела психологічний тренінг та обговорила з учасниками принципи та методи соціокультурної адаптації ветеранів АТО/ООС, членів їхніх родин, членів родин загиблих, музейними засобами.
«Даний вид психологічної реабілітації створює умови для підтримуючої комунікації, збільшує соціокультурну мобільність, посилює адаптивні можливості. Соціокультурна адаптація музейними засобами гармонійно впливає на розвиток, корекцію та формування моральних якостей особистості, сприяє ресоціалізації та поверненню до звичайного життя» – зазначила пані Ніна.
Даний захід є частиною активностей проєкту "Кава з ветеранами і не тільки", що реалізується ініціативною групою м. Кропивницького (ГО "Мобільна волонтерська група") в рамках всеукраїнського проєкту, спрямованого на зміцнення стійкості громад шляхом соціально-економічної підтримки ветеранів, що фінансується Європейським Союзом та впроваджується Міжнародною організацією з міграції.
Наталія Салімова,
фото авторки

Кропивничан вчили діяти у випадку надзвичайної ситуації та військових дій

  • 2022-02-19 15:36:46
  • перегляди: 0

Не панікувати, мати зібрану тривожну валізу і знати – де найближче укриття. У Кропивницькому охочих вчили діяти у випадку надзвичайної ситуації. Навчання у парку Ковалівський, за підрахунками Суспільного, відвідали майже сотня людей. Їх вчили надавати домедичну допомогу, поводитись зі зброєю, показали – як діють військові під час нападу противника.

Співорганізаторка навчань Наталія Салімова розповіла, що подібні навчання для дітей та підлітків громадська організація "Мобільна волонтерська група" і обласна спілка "Патріот" організовують щоліта: "Восьмий рік війни. Ми такі навчання проводили для своїх організацій, це набрало резонансу. Організовували для дітей і підлітків. Отримали запит влаштувати навчання для усіх охочих".

У парку працювали п’ять локацій. На одній з них поліцейський Дмитро Майборода розповідав про бронежилет: "Повністю споряджений він важить 19,7 кілограмів. Зараз він споряджений не повністю, треба ще дочепити нижню частину, бокові і комір. В такому вигляді його вага – 12 кілограмів".

Читайте також: Найбезпечніше місце в будинку, укриття та евакуація з Кіровоградщини.

Інструкції від експертів.Про військову гвинтівку учасникам навчань розповів інструктор і співорганізатор навчань Олександр Зобенко. З його слів, у разі надзвичайної ситуації треба зберігати спокій і швидко реагувати: "Не треба панікувати, у кожного має бути зібрана тривожна валіза. Людина вже зараз має поцікавитись – де є сховище. Той, хто вступив до лав територіальної оборони, має знати – куди йому вирушати з цією валізою. Крім того, кожен має знати – куди йому евакуюватись. Це можуть бути дачі, маленькі села. Тому що на маленьке село ніхто не буде витрачати бомби. Я не нагнітаю ситуацію, але всі знають, що у нас в місті базується третій полк спецпризначення, це бойова одиниця, тому до нас може прилетіти".

Четверо бійців третього полку спецпризначення показували, як треба діяти, коли відійти від позицій противника немає куди. Двоє інструкторів з організації "Червоний хрест" навчали надавати першу домедичну допомогу. Вибухотехніки розповідали про різновиди вибухових приладів та як діяти у разі їх виявлення.

Що казали учасники навчань

Кропивничанка Яна Козловська сказала,

що відвідала навчання, щоб розуміти, що робити у випадку надзвичайної допомоги чи військових дій: "Потрібно знати – як надавати домедичну допомогу, потримати в руках зброю. Це дуже важко – бронежилет і каска. Нашим хлопцям (військовим – ред.) дуже важко. Тепер я розумію".

Кропивничанин Денис Щука прийшов на навчання з трирічним сином, щоб показати йому зброю і як надають домедичну допомогу: "Важливо розуміти, як це правильно робити і у яких випадках це потрібно робити".

Навчання тривали три години.

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб. Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх. Заповнити форму можна тут. Ваші історії важливі для нас!

Практичний тренінг із військової підготовки провели у Кропивницькому (ФОТОРЕПОРТАЖ)

  • 2022-02-19 15:27:31
  • перегляди: 0

Як дiяти при надзвичайних ситуацiях вiйськового характеру навчали жителiв Кропивницького. Для цього органiзували тригодинний тренiнг у Ковалівському парку, передає Точка доступу. До заходу долучилися близько сотнi людей, представники полiцiї та тероборони вчили їх надавати першу медичну допомогу; розповiдали, що з собою взяти пiд час евакуацiї; як дiяти при виявленнi вибухонебезпечних предметiв та як поводитися зi зброєю. Також пояснювали, як спiвпрацювати населенню та спецслужбам у разi воєнної загрози. Це вже не перший практичний тренiнг, ранiше подiбнi навчання в обласному центрi проводили для пiдлiткiв, жiнок та дiтей. Тепер, аби допомогти людям подолати панiку, яка охопила багатьох на тлi загострення ситуацiї на Донбасi, запросили всiх охочих. У нинiшнiй ситуацiї кожен свiдомий громадянин має вмiти боротися за свою країну, тому що, менi так здається, нашу землю повинен захищати кожен, хто може тримати зброю в руках, – сказав учасник тренiнгу Iлля Медведєв. Незважаючи на те, що зараз восьмий рiк вiйни, останнi днi дуже нагнiталося, дуже багато панiки з'явилося. Ми проводили раніше для своїх волонтерських органiзацiй такi заходи i вирiшили, що добре було б навчити цьому всiх мiстян, – прокоментувала голова громадської органiзацiї "Мобiльна волонтерська група" Наталія Салiмова. Такi навчання проводитимуть у Кропивницькому i в подальшому, якщо буде запит. Читайте також: Правоохоронцi Кiровоградщини заступили на посиленi патрулювання, працюватимуть цiлодобово Текст: Лілія Кочерга Фото: Олександр Козловський

У Кропивницькому рятувальники організували сімейне свято

  • 2022-02-19 14:27:24
  • перегляди: 0

18 лютого працівники Головного управління ДСНС у Кіровоградській області за підтримки адміністрації школи організували та провели сімейне свято «Всією сім’єю за безпеку!» у Кропивницькій гімназії ім. Т.Г.Шевченка.

Свято мало на меті навчити дітей діям у різних надзвичайних ситуаціях, та головне – відповідальному ставленню до питань власної безпеки.

Оскільки важливо, щоб у сучасних реаліях молодь та діти усвідомлено робили вибір на користь дотримання правил безпеки, цінували життя та здоров’я.

Участь у родинних змаганнях взяли учні початкової школи та їх батьки. Дві команди успішно пройшли випробування по ліквідації умовної надзвичайної події, відповіли на непрості питання вікторини, відчули себе у ролі пожежних, примірявши захисний одяг і каски, виконали вправи з пожежним рукавом, продемонстрували свої знання, як діяти, якщо виникла пожежа. Впродовж усього свята учасники змагань відчували шаленну підтримку юних вболівальників, які у свою чергу, збагатились новими важливими знаннями.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області

Майже 1,5 мільйона гривень – на відновлення будинку

  • 2022-02-19 14:27:23
  • перегляди: 0

У Кpопивницькому міська влада виділила 1,466 мільйона гpивень на пеpшочеpгові невідкладні аваpійно-відновлювальні pоботи з ліквідації наслідків вибуху газу в житловому будинку на вулиці Космонавта Попова, 24, коpп. 1. Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту отpимав доpучення спільно з головним управлінням ЖКГ скерувати до упpавління капітального будівництва, фінансового упpавління та депаpтаменту з питань економічного pозвитку подання щодо підстав для виділення коштів з pезеpвного фонду міського бюджету, можливості здійснення відповідних заходів з інших джеpел, можливого обсягу фінансування й наслідків у pазі невиділення коштів на такі заходи.Рішення пpо виділення коштів з pезеpвного фонду бюджету ухвалив виконавчий комітет Кpопивницької міської pади вчора, 17 лютого, на позачерговому засіданні.

Під час пожежі на Кіровоградщині загинув чоловік

  • 2022-02-19 14:24:20
  • перегляди: 0

Учора, 18 лютого, о 16:50 рятувальники виїхали на гасіння пожежі у Знам’янці Другій, де знайшли тіло загиблого чоловіка.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби У ДСНС в області.

Пожежа була у будинку по вулиці Підлісній. Горіло 60 м² домашніх речей, серед яких і виявили тіло чоловіка 1952 р.н. Причину пожежі і загибелі господаря встановлюють фахівці.

Нагадаємо, на Кіровоградщині зіштовхнулися три автомобілі.

Читайте також: На Кіровоградщині знайшли тіло жінки. Допоможіть встановити її особу

На Кіровоградщині Сергій Шульга просить громади долучатися до формування інвестиційної ради

  • 2022-02-19 14:00:50
  • перегляди: 0

Голова обласної ради Сергій Шульга звернувся до членів Муніципальної ліги з пропозицією долучатися до формування інвестиційної ради вчора, 18 лютого.

Зокрема він зазначив, що зараз триває підготовка до створення такого дорадчого органу при облраді.

«Я б просив вас долучитися до формування складу інвестиційної ради. Рекомендуйте кандидатури. Тобто, це мають бути люди бізнесу, бізнес має бути з місцевою пропискою, потужні платники податків, які зацікавлені в розвитку Кіровоградщини», - пояснив голова обласної ради.

Водночас Сергій Шульга анонсував проведення регіонального інвестиційного форуму.

«Якщо будуть сприятливі умови в плані пандемії, зовнішніх викликів, плануємо форум тут, у Кропивницькому, за участі інвесторів, фінансистів, представників посольств і консульств, а також відомих експертів із різних напрямків розвитку регіональної економіки, з якими ви далі самостійно зможете працювати. Можливо, цей форум проведемо в рамках «AgroExpo»», - уточнив він.

Голова обласної ради також наголосив на необхідності сформувати інвестиційний паспорт Кіровоградщини.

«Було б дуже доречно, якби ми всі разом сформували реальний, підкреслюю, інвестиційний паспорт області, який поєднає структуровані інвестиційні проекти. Це те, що ми зможемо запропонувати інвесторам», - сказав Сергій Шульга.

Нагадаємо, на Кіровоградщині відбулося перше засідання Муніципальної ліги.

Коліус, герань, сеткреазія, хлорофітум, бегонія, петунія цвістимуть на кропивницьких клубах цьогоріч

  • 2022-02-19 13:57:49
  • перегляди: 0

В оранжереях КП «Благоустрій» уже розквітли саджанці каланхое, які працівники підприємства планують висаджувати на клумбах Кропивницького щойно з`явиться перше весняне тепло.

Про це повідомила начальниця дільниці, виконуюча обов’язки головного агронома КП «Благоустрій» Олена Ворона.
"Міські клумби цієї весни прикрашатимуть коліус, герань, сеткреазія, хлорофітум, бегонія, петунія, насіння якої уже почали висівати", – розповіла керівниця комунального підприємства.
Загалом у Кропивницькому планують висадити квіти майже на 40 зелених ділянках, для цього підготували 75 тисяч саджанців елітного насіння і ще близько 120 тисяч саджанців з насіння, яке зібрали власними силами.
Крім того, незабаром розпочнуть розробляти ділянки для висівання однорічних квітів чорнобривців, жоржин, а ще хризантем, які нині зберігаються в парниках. Цьогорічна зима була для них сприятлива, тож клумби Кропивницького прикрашатимуть гарні квіти.

На Кіровоградщині оголосили про погіршення погоди

  • 2022-02-19 13:48:32
  • перегляди: 0

В Кiровоградськiй областi сьогоднi сильний вiтер.

Про це повiдомляє Кiровоградський обласний центр з гiдрометеорологiї, iнформує Златопiль. “Вдень 19 лютого по мiсту Кропивницький та мiсцями по Кiровоградськiй областi очiкуються пориви вiтру 15-20 м/с (I рiвень небезпечностi, жовтий)”. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителiв Кiровоградщини просять встановити особу померлої людини

Коли ремонтуватимуть постраждалу від вибуху частину кропивницької дев’ятиповерхівки

  • 2022-02-19 11:24:17
  • перегляди: 0

Учора, 18 лютого, Кропивницький міський голова Андрій Райкович проінспектував хід та якість аварійновідновлювальних робіт в будинку по вулиці Космонавта Попова, 24, корп.1, де в одній із квартир стався вибух газу.

Будівельники тут продовжують виконувати вкрай важливу місію – укріплюють силові елементи будівельних конструкцій, зруйнованих вибухом. Ремонтні бригади перемістилися на перший поверх і монтують металеві каркаси в квартирах №4 та 37.
Після того, як будівельники впораються з аварійними роботами і перебування у приміщеннях будинку стане безпечним, в багатоповерхівці почнуть працювати експерти, які проведуть детальне обстеження споруди. Потім настане черга розробки проєкту та ремонту постраждалої від вибуху частини будинку.
Читайте також: Де взяти кошти на ремонт пошкодженої вибухом кропивницької багатоповерхівки (ekonomika/25958-z-rezervnoho-fondu-biudzhetu-kropyvnytskoi-miskoi-terytorialnoi-hromady-mozhut-vydilyty-koshty-na-remont-2)
Коли кропивницькі будівельники перейдуть до робіт на першому поверсі будинку, пошкодженого вибухом газу (suspilstvo/25931-koly-kropyvnytski-budivelnyky-pereidut-do-robit-na-pershomu-poversi-budynku-poshkodzhenoho-vybukhom-hazu-foto)
У третьому та четвертому під’їздах пошкодженого кропивницького будинку люди повернулися до нормального життя (allnews/25918-u-tretomu-ta-chetvertomu-pid-izdakh-poshkodzhenoho-kropyvnytskoho-budynku-liudy-povernulysia-do-normalnoho-zhyttia)
Пів року не матимуть доступу до своїх квартир жителі другого під’їзду пошкодженого кропивницького будинку (allnews/25916-piv-sotni-kropivnits-kikh-rodin-pererakhuyut-dopomogu-dlya-orendi-zhitla)

Стратегія розвитку і кадровий резерв лікарів: які ідеї запропонувала Муніципальна ліга

  • 2022-02-19 10:39:23
  • перегляди: 0

Гранти для громад, програма кадрового резерву медиків та комплексна стратегія - це перші плани Мцніципальної ліги, яка розпочала роботу у Кіровоградській області.


Перше засідання відбулось вчора, 18 лютого. Як повідомляє пресслужба облради, до ліги - консультативно-дорадчого органу при обласній раді - увійшли представники 49 громад області.

Під час засідання повідомили, що обласна рада готує зміни до програми розвитку місцевого самоврядування і оголосить конкурсу грантів для громад.

Також голова обласної ради Сергій Шульга запропонував головам громад спільно напрацювати програму кадрового резерву медиків, щоб забезпечити роботу районних лікарень, адже є дуже гостре питання контрактування послуг із НСЗУ і критичний брак лікарів.

Голова Новоукраїнської районної ради Олександр Небога запропонував на обласному рівні створити стратегію розвитку громад.

Лікарі та медсестри семи лікарень Кіровоградщини не отримали підвищену зарплату за січень

  • 2022-02-19 10:33:37
  • перегляди: 0

У Кіровоградській області лікарі та медсестри семи лікарень не отримали підвищену зарплату за січень. Про це розповів керівник департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко. Зарплату лікарям до 20 тисяч і медичним сестрам до 13,5 тисяч підвищили в Україні з початку 2022 року. Суспільне дізнавалось, чому її отримали не всі медики регіону.

За інформацією від Олега Рибальченка, гроші від Національної служби здоров'я України (далі – НСЗУ), щоб виплатити підвищені заробітні плати за січень, не отримали обласний онкоцентр у Кропивницькому, лікарні у Новоархангельську, Благовіщенському, Голованівську, Олександрівці, Новгородківці та Новомиргороді: "Виплати відбулися в тому обсязі, який перерахувала Національна служба здоров'я. Фактично, у 40 закладах з 96 є певний дефіцит виплат. Це пов’язано з різницею фонду заробітної плати. В подальшому НСЗУ компенсує цю різницю за рахунок окремого пакету: увесь обсяг пакету фінансування, який отримає заклад, віддається на зарплату, а різницю потім дофінансовує НСЗУ".

Чому затримують виплати

Речниця НСЗУ Христина Петрик сказала,

що затримки перерахувань виникли через велику кількість договорів на отримання грошей: "Усі послуги, які заклади надавали у січні, будуть оплачені. Тому що договори діють з 1 січня, всі вони підписані. Заклади нам надсилають свої звіти, ми оперативно їх відпрацьовуємо і передаємо звіти на оплату в казначейську службу".

Зарплату медикам платить не НСЗУ, вона платить за надану послугу. Робить це за єдиними тарифами для усіх надавачів послуг – пояснила речниця: "Тарифи 2022 року збільшилися, на понад 33 мільярди збільшився бюджет на програму медичних гарантій. Це означає, що заклади отримали більші суми в договорах, вони отримають більше грошей, і спроможні будуть виплачувати підвищену заробітну плату".

Зі слів Христини Петрик, гроші лікарні області отримають наступного тижня.

Обласний онкоцентр

Генеральний директор онкоцентру Костянтин Яриніч розповів, що грошей від НСЗУ на підвищені зарплати та інші потреби центру не вистачає. Якщо їх не вистачатиме і після того, як вони отримають січневі виплати, вводитимуть платні послуги для пацієнтів або проситимуть допомоги з обласного бюджету:

"Щодо пропозиції зробити додатковий пакет, який дофінансує все це – ніхто не пояснив, звідки ж лікувальні заклади будуть доотримувати фінансування".

За словами Костянтина Яриніча, бюджет онкоцентру – 126 мільйонів гривень. Для того, щоб виплачувати підвищену зарплатню, сказав, потрібно близько 105 мільйонів: "З аналізу 2021 року, близько 55 мільйонів нам треба на медзаходи, закупівлю ліків, виробів медпризначення. Але на це грошей немає".

Не всі в онкоцентрі отримали підвищену зарплату за січень

Олена Нагорна працює лікаркою в обласному онкоцентрі. Розповіла, що у грудні 2021 року отримала 6800 гривень зарплати, у січні 2022-го – 20 тисяч. Вважає, що медики мають отримувати більше: "Добре, що підвищили, але особливо не заощадиш. Враховуючи європейський рівень і досвід колег з-за кордону, як мінімум, лікар має отримувати від трьох тисяч євро. Тоді він може не думати, що йому купити, і дозволити собі навчання".

Медична сестра Світлана Антонюк розповіла, що підвищену зарплату отримала. У санітарки онкоцентру Світлани Акулініної зарплата не змінилася: "На ногах – з 8:

00 до 16:00. За свою роботу я отримую п’ять тисяч гривень. Образливо, звичайно. Тому що ми теж робимо великий об’єм роботи".

Підвищену зарплату виплатили за рахунок грошей з резерву

Костянтин Яриніч розповів, що підвищену зарплату лікарям та медсестрам виплатили з минулорічних грошей. Гроші у 2022 році від НСЗУ не отримували, хоча документи щодо законтрактованих пакетів послуг надійшли: "І то – не всі пакети затвердили. Грошей не отримали, проте мали певний резерв, то ж виплатили цю зарплатню. Але ж це ті ресурси, які мали витрачатись на медичне забезпечення наших пацієнтів, на утримання закладу, на харчування, обслуговування медапаратури. Тепер у нас рахунки майже порожні".

Читайте також На відкриття відділення для дитячого діалізу у Кропивницькому треба 500 тисяч гривень. Як місяць без води працює Новоукраїнська лікарня та коли відновлять водопостачання. Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм та Інстаграм Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх. Заповнити форму можна тут. Ваші історії важливі для нас!

Правоохоронцi Кiровоградщини заступили на посиленi патрулювання, працюватимуть цiлодобово

  • 2022-02-19 09:15:51
  • перегляди: 0

По всiй територiї регiону збiльшили кiлькiсть полiцейських нарядiв на вулицях та у громадських мiсцях. Про це повiдомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу ГУ НП в областi. В обласному центрi до заходiв iз забезпечення публiчної безпеки та порядку залучають представникiв роти полiцiї особливого призначення обласного главку, роти патрульної служби полiцiї особливого призначення "Святослав", пiдроздiлу тактико-оперативного реагування управлiння патрульної полiцiї в областi та вiйськовослужбовцiв Нацгвардiї України. Полiцейськi цілодобово нестимуть службу в складi пiших та автопатрулiв. Наряди наблизили до громадських мiсць, важливих об'єктiв iнфраструктури та забезпечення життєдiяльностi людей. Читайте також: Головнокомандувач ЗСУ звеpнувся до укpаїнців: "бойовики пpодовжують загостpювати ситуацію" (ВІДЕО)

У міськраді Кропивницького поінформували про перебіг відновлювальних робіт у постраждалому від вибуху будинку

  • 2022-02-19 08:54:27
  • перегляди: 0

Будiвельники продовжують укрiплювати перший поверх будинку по вулицi Космонавта Попова, 24, корп. 1, де в однiй iз квартир 2 лютого стався вибух газу. Про це повiдомляє Точка доступу з посиланням на пресслужбу мiської ради. За iнформацiєю, наразi робочі укрiплюють силовi елементи будiвельних конструкцiй, зруйнованих вибухом. Ремонтнi бригади перемiстилися на перший поверх i монтують металевi каркаси в квартирах №4 та 37. Пiсля того, як будiвельники впораються з аварiйними роботами i перебувати у будинку буде безпечно, в багатоповерхiвцi почнуть працювати експерти, якi проведуть детальне обстеження споруди. Потiм настане черга розробки проєкту та ремонту постраждалої вiд вибуху частини. Читайте також: Вибух газу у Кропивницькому: свідчення очевидців та деталі трагедії (ФОТО)

На Кіровоградщині зросла кількість поліцейських нарядів на вулицях та у громадських місцях

  • 2022-02-19 06:39:22
  • перегляди: 0

По всій території регіону зросла кількість поліцейських нарядів на вулицях та у громадських місцях.

В обласному центрі до заходів із забезпечення публічної безпеки та порядку залучаються представники роти поліції особливого призначення обласного главку, роти патрульної служби поліції особливого призначення «Святослав», підрозділу тактико-оперативного реагування управління патрульної поліції в області та військовослужбовці Нацгвардії України, повідомили в секторі комунікації поліції Кіровоградської області.
Поліцейські нестимуть службу у складі піших та автопатрулів у цілодобовому режимі. Наряди наближено до громадських місць, важливих об’єктів інфраструктури та забезпечення життєдіяльності громадян.
Перед початком патрулювання у Кропивницькому інструктаж з правоохоронцями провели тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника поліції області Олександр Сагаль та т.в.о. начальника управління превентивної діяльності ГУНП Володимир Кальядт. Після цього поліцейські приступили до несення служби.

На Кiровоградщинi троє рибалок провалилися пiд кригу (ФОТО)

  • 2022-02-18 20:33:58
  • перегляди: 0

У Новоукраїнському районi бiйцями ДСНС врятовано трьох рибалок, що провалились пiд кригу на ставку.

Про це повiдомляє пресслужба УДСНС в областi, iнформує Златопiль.

Сьогоднi, 18 лютого, о 14:48 до оперативно-координацiйного центру ГУ ДСНС в областi надiйшло повiдомлення про те, що на ставку села Помiчна Новоукраїнського району троє громадян провалились пiд кригу.

Випадковий перехожий почув крики та викликав рятувальникiв. На мiсце подiї прибули рятувальники 16-ї ДПРЧ м. Помiчна.

Трьох рибалок врятували бiйцi пiдроздiлу та було госпiталiзовано до Помiчнянської лiкарнi. “Шановнi громадяни! Цей щасливий випадок порятунку – рiдкiсть, на жаль. У бiльшостi випадкiв людей, що провалились пiд кригу, врятувати не вдається. Коли людина потрапляє у крижану воду – шанси на виживання невеликi, адже рахунок йде на хвилини. Врахуйте це, ступаючи крок на кригу!», – йдеться у повiдомленнi рятувальникiв. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через аварiю на трасi Кiровоградщини, водiя заблокувало в кабiнi вантажiвки (ФОТО)

Кіровоградщина: на ставку троє рибалок провалились під кригу (ФОТО)

  • 2022-02-18 20:27:37
  • перегляди: 0

Сьогодні, 18 лютого, до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС в області надійшло повідомлення про те, що на ставку села Помічна Новоукраїнського району троє громадян провалились під кригу.

Випадковий перехожий почув крики та викликав рятувальників. На місце події прибули рятувальники 16-ї ДПРЧ м. Помічна. Трьох рибалок врятували бійці підрозділу та було госпіталізовано до Помічнянської лікарні.

Шановні громадяни! Цей щасливий випадок порятунку – рідкість, на жаль. У більшості випадків людей, що провалились під кригу, врятувати не вдається. Коли людина потрапляє у крижану воду – шанси на виживання невеликі, адже рахунок йде на хвилини. Врахуйте це, ступаючи крок на кригу!

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області