Суми - сторінка 5

У Конотопі поліцейські провели комплексне відпрацювання території

  • 2022-02-19 16:00:34
  • перегляди: 0

Вчора на території міста Конотоп працівниками поліції проведено оперативно-профілактичне відпрацювання, під час якого правоохоронці особливу увагу приділяли саме підвищенню рівня безпеки громадян.
До запланованих превентивних заходів було залучено не лише особовий склад Конотопського районного відділу поліції, а й співробітників роти поліції особливого призначення та роти патрульної служби поліції особливого призначення «Суми» Головного управління Національної поліції в Сумській області.
Задля ефективної роботи було сформовано 17 патрулів, якими було виявлено та задокументовано низку адміністративних правопорушень у сфері громадської безпеки, а також забезпечення безпеки дорожнього руху.
Слід зазначити, що такі превентивні заходи проводяться систематично, адже одним з основних завдань поліції є забезпечення публічної безпеки та громадського порядку.

«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

1922-2022: яким був Конотоп 100 років тому

  • 2022-02-19 15:39:59
  • перегляди: 0

У 1922 році Конотоп мав розвинену промисловість — в ньому діяли десятки підприємств і ледь не щомісяця відкривались нові. Освітні заклади міста активно працювали над ліквідацією неписьменності серед населення. Постійно збиралась допомога голодуючим із Поволжя та Сибіру — як грішми, так і хлібними продуктами. А ще — вилучалися церковні цінності та збиралися податки з власників велосипедів. Докладніше про те, як виглядав Конотоп 100 років тому та яким було життя його мешканців читайте у матеріалі Конотоп.City.
Усі зусилля — на ліквідацію безграмотності

На початку 1922 року у Конотопі працювало 5 трудових шкіл, де навчалося 1479 учнів. 362 учні здобували освіту у фінансово-банківському технікумі, 87 – у фабрично-заводському училищі при Головних залізничних майстернях.
У цьому ж році відбувся перший випуск шляхових техніків Конотопського залізничного технікуму, правонаступником якого є сьогодні Класичний фаховий коледж СумДУ.
Діяли три школи з ліквідації неписьменності, де навчалися громадяни від 17 до 50 років. Навчання тривало три місяці по 12 годин щотижня. Навчали у цих школах політграмотності, математиці та граматиці.
У 1922 році Конотопська соціально-економічна школа була реорганізована в адміністративно-промисловий і податковий технікум.
Крім того, у Конотопі діяло 5 дитячих будинків. У дитбудинках ім. Т.Шевченка та ім. В.Леніна перебувало 136 дітей. Одночасно в Конотопі і повіті розмістили близько 2 тис. дітей із голодуючих губерній Поволжя і західного Сибіру.
На кінець 1922 року до послуг конотопців в місті функціонували три бібліотеки: центральна, єврейська та залізнична.

У Конотопі діяли 100 дрібних підприємств


Серед них підприємства легкої, харчової, будівельної промисловості, механічний та миловарний заводи, 8 шкіряних, цегельний та пивоварний завод, 2 друкарні, 6 млинів, 3 маслобійні, 2 кондитерські фабрики.

Протягом року на території міста почали свою роботу: крупорушка М.Козловського по Ярмарковій площі, сукновальня по вул.Ярківській, пекарня по вул.Путивльській. Відкрита жерстяна майстерня Сербіна по вул.Соборній. У листопаді була організована робота миловарного заводу по вул.Волкогонівській. Влітку 1922 року Конотопський механічний завод освоїв виробництво маслоробних валиків.
Населення Конотопа у 1922 році становило 27 687 жителів (12 764 чоловіка та 14 923 жінки).
Продрозкладка та збір допомоги для голодуючих
У січні 1922 року щодоби по Конотопському повіту для допомоги голодуючим збиралося 906 пудів (1 пуд – 16,38кг) хлібних продуктів (жита, пшениці, гороху, гречки, проса, бобів).
Робітники Конотопа зібрали на допомогу голодуючим 42 720 195 крб грішми та 895 пудів борошна. Гроші та 716,5 пудів борошна вислали до Шляхової комісії допомоги голодуючим у м.Курськ. Робітникам із Поволжя, які працювали в Конотопських майстернях, виділили 58 пудів борошна. Від віруючих Олександро-Невської церкви надійшло на допомогу голодуючим 424 тис. крб, від комунгоспу – 7 567 915 крб, від металістів – 117 934 000 крб. Профспілки відрахували на допомогу 55 млн крб (у т.ч. 10% збір із білетів у театр). На населення Конотопа губернський комітет допомоги голодуючим наклав продрозкладку – 1394 пудів хліба.

Кожна організація чи установа допомагали,

чим могли. Так, громада євангелістських християн-баптистів с.Козацьке Конотопського повіту вирішила відкрити на кошти громади безкоштовну їдальню для проїжджаючих людей із голодуючих губерній.
В приміщенні конотопського вокзалу в березні був відкритий лікарсько-харчовий пункт на 35 ліжок. Щодоби він приймав 100-150 чоловік проїжджих. Для голодуючих хворих був організований дитячий ізолятор, відкрита дитяча їдальня, де щоденно харчувалися 200 чоловік.
Травневий прибуток з продажу газети «Плуг і молот», яка була однією з попередниць більш відомої нам газети «Конотопський край», у сумі 150 000 000 крб теж спрямували на користь голодуючих. Тираж газети тоді становив 1 500 примірників, а видавав її Конотопський повітвиконком.
Кампанія з вилучення церковних коштовностей
У 1921 р. розпочався голод. Він торкнувся півдненної частини України, Поволжя та Уралу. Гинули мільйони людей. Повсюди створювалися комітети допомоги голодуючим, в основному з ініціативи церковних громад, діяльність яких була згодом припинена радянською владою, для якої голод був зручним механізмом руйнації церкви і тримання людей у страху.
На початку 1922 року, відповідно до Постанови Політбюро, почали відбирати церковні цінності для допомоги голодуючим. Усіх незгодних священнослужителів карали репресіями.

У Конотопській соборній церкві повітовою комісією з питань вилучення церковних цінностей було вилучено 47 речей вагою 1 пуд 8 фунтів 43 золотники 84 долі срібла.

В Успенській церкві – 4 срібні речі вагою 1 фунт 61 золотник 18 долей срібла. У Миколаївській – 34 речі вагою 10 фунтів 28 золотників 60 долей срібла. У Підлипненській Миколаївській церкві вилучено 8 срібних речей вагою 4 фунти 48 золотників 24 долі срібла. У Соснівці – 2 фунти 30 золотників 66 долей срібла.
Конфіскували цінності й у Конотопському міському соборі, Успенській церкві. У Конотопській єврейській синагозі дорогоцінностей не було знайдено.
(Ред. 1 пуд =16,38кг, 1 фунт=0,45 кг).
Із власників велосипедів збирали податок
За наказом Конотопського повітвиконкому громадянам, які мають велосипеди, мотоцикли та автомобілі, пропонувалося сплатити податок. За велосипед – 2 000 крб, з іншого транспорту – 10 000 крб. Після сплати податку власники зазначеного транспорту повинні були вибрати номери від комунгоспу, які необхідно було прикріпити до велосипедів.
У осіб, які не сплатили податок і не мають номера на велосипеді, велосипеди відбирали, а винних притягували до відповідальності. За суворим виконанням наказу повинна була слідкувати міліція.
Інші буденні справи конотопців
У зв’язку зі створенням піонерського руху в СРСР у Конотопі перша така організація була організована при клубі КПВРЗ. Першими піонерами стали Микола Дубов (письменник), Петро Діденко, Валентина Кучина, Тамара Пархомова, Катерина Дем’янюк та ін.
Влітку у Конотопі зусиллями міських залізничників оздоровили 1 тис. дітей. Також на курорті в Ялті побували на відпочинку 13 залізничників Конотопського учкпрофсожу. Охорона праці забезпечила їх продовольством на дорогу на суму 70 млн крб.

У серпні-вересні в місті провели місячник перереєстрації всіх амністованих бандитів.
У матеріалі використані історичні дані, опубліковані в книзі Шаміля Акічева «Пам’ятні дати з історії Конотопщини».
konotop.city
«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

У Синівській громаді планують створити комунпідприємство з вивезення сміття

  • 2022-02-19 15:21:25
  • перегляди: 0

Синівська сільська рада працює над питанням створення на території комунального підприємства, яке б займалося питанням збирання, вивезення твердих побутових відходів. Про це йдеться у рішенні виконавчого комітету Про затвердження Схеми санітарної очистки населених пунктів Синівської сільської ради.
Додається, що у Програмі поводження з твердити побутовими відходами передбачено придбання спеціального транспорту для вивезення ТПВ, закупівля та встановлення контейнерів, майданчиків для ТПВ.
Зараз у громаді сміття вивозиться транспортом благодійників, в основному це агропідприємства. Жителі громади у визначені дні виставляють біля двору запаковане сміття у ємкості, вагою до 15 кг одна. Потім ці «пакунки» збирають на причеп трактора.

«Липова Долина.ІНФО - https://ldolyna.info»

Поліцейські Сумщини забезпечили охорону громадського порядку під час Маршу Єдності

  • 2022-02-19 14:51:42
  • перегляди: 0

Близько 250 поліцейських забезпечили охорону громадського порядку під час мирної акції, на яку вийшли сотні сумчан із гаслами про об’єднання українського народу.

Сьогодні, у Сумах майже 500 громадян взяли участь у Марші Єдності. Усі вони пройшли центральною вулицею обласного центру під патріотичні гасла, продемонструвавши, що Сумщина була і назавжди залишається патріотичним регіоном.

Поліція посилила заходи безпеки під час маршу, забезпечивши кількість нарядів поліції та Нацгвардії. Загалом, близько 250 працівників охороняли спокій громадян на території м. Суми. Правопорушень не було допущено.

Відділ комунікації поліції ГУНП в Сумській області

Когда уберут опасные свалки в Сумах на ул. Пограничной и в Старом селе?

  • 2022-02-19 14:42:27
  • перегляди: 0

На минувшей неделе в Заречном райсуде г. Сумы состоялось очередное заседание по факту загрязнения земель медицинскими и прочими отходами на ул. Пограничной в областном центре.

Напомним, что еще два года назад рядом с жилыми домами в Старом селе Сумского района, на территории агрокомбината «Тепличный» ООО «Сумиполімербуд», арендовавшее помещения, устроило большую свалку медицинских отходов. Их привозили из разных городов Украины, включая столицу, - маски, защитные костюмы, шприцы, медпрепараты... Местные жители начали бить тревогу, этим делом занялись полиция, облпрокуратура и областная экоинспекция. Было открыто уголовное производство по ст. 236 УК (нарушение правил экологической безопасности). Экоинспекция совместно с представителями сельсовета Старого села и агрокомбината обследовала территорию. Деятельность ООО была приостановлена. Замдиректора предприятия Романа Прийму за нарушение санитарных правил и норм по предотвращению инфекционных болезней и массовых отравлений (ч. 1 ст. 325 УК Украины) - за свалку в Старом селе оштрафовали на 17 тыс. грн. Он признал свою вину и заплатил штраф.

Также его обязали вывезти отходы и передать их фирме, имеющей лицензию, поскольку это общество сортировало и утилизировало отходы без лицензий и каких-либо разрешений, пишет Ваш шанс.

Тогда ООО часть отходов переместило на ул. Пограничную, 1, в Сумы, где также арендовало нежилые помещения. Однако бдительные сумчане обнаружили их и здесь. Областная экоинспекция снова насчитала предприятию убытки за загрязнение земли на сумму 12,3 млн грн, а на Романа Прийму было открыто новое уголовное производство. Его опять оштрафовали на 17 тыс. грн. Замдиректора уплатил и этот штраф.

Сейчас в суде рассматривается дело по статье «Загрязнение или порча земель». За такое преступление ответчику грозит от двух лет ограничения свободы до пяти лет лишения свободы. 8 февраля Роман Прийма признал, что он фактически исполнял обязанности директора, действуя без лицензии на совершение операций в сфере обращения с опасными отходами, на территории арендованных нежилых помещений в г. Сумы хранил и сжигал опасные медицинские отходы, в том числе использованные шприцы, иглы, капельницы, пробирки,

тесты на COVID-19. Заседание было проведено по сокращенной процедуре, следующее состоится 9 марта, когда представителю ООО вынесут приговор.

По сути, Роман Прийма стал «цапом-відбувайлом»: на предприятии в его обязанности входило руководство процессом сортировки, заключением договоров и отправкой продукции он не занимался. Директор предприятия уже давно находится за границей...

По словам Романа Приймы, сейчас фирма не занимается сбором медицинских отходов, поскольку для этого нужна лицензия. Ранее, по его словам, их предприятие не знало, что это лицензионная деятельность. В январе складские помещения в Старом селе были все еще заполнены мусором. Его должны были упаковать в мешки и вывезти. По словам Романа Приймы, ООО «Сумиполімербуд» заключило с киевским специализированным предприятием договор на вывоз и утилизацию отходов. За эти работы предприятие должно заплатить порядка 3 млн грн. По словам Романа Приймы, отходы из Старого села планируют вывезти в течение одного-двух месяцев. С Пограничной - возможно, в течение года. Вот только вывезут ли?

На Кролевеччині через спалах сажі ледь не сталася пожежа

  • 2022-02-19 14:36:32
  • перегляди: 0

Сьогодні, 19 лютого, близько 1.00 на телефон диспетчера 17 Державної пожежно-рятувальної частини 4 Державного пожежно-рятувального загону надійшов виклик з с. Спаське на Кролевеччині про спалахування сажі в димоході приватного будинку.
Чергові Спаської місцевої пожежної команди одразу виїхали на місце надзвичайної події. На щастя, власники будинку та сусіди вчасно зреагували, і займання сажі вдалося залити кількома відрами води. Пожежним залишилося тільки проконтролювати процес гасіння.
Рятувальники нагадують громадянам, що необхідно дотримуватися заходів безпеки при експлуатації пічного опалення.
05453.com.ua

«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

У Синівській громаді розпочали комплексну боротьбу зі сміттям

  • 2022-02-19 14:15:52
  • перегляди: 0

Цього року у Синівській громаді почала діяти Програма поводження з твердими побутовими відходами на території Синівської сільської ради на 2022-2025 роки.

Всього на її реалізацію потрібно 3240,00 тис. грн. З них: державний бюджет 1500,00 тис. грн, бюджет громади — 1240,00 тис. грн., кошти з інших джерел — 500,00 тис. грн.

Як повідомляється на сайті Синівської сільської ради, реалізація програми допоможе зменшити вплив ТПВ на довкілля, покращити санітарний стан населених пунктів та поліпшити епідеміологічне благополуччя населення.

У планах створити цілу системи поводження з ТПВ, заснованої на використанні сучасних технологій, для вирішення наявних проблем у короткостроковій перспективі та підготовки матеріальної, інформаційної і фінансової бази для управління ТПВ на території Синівської сільської ради на довгострокову перспективу. Програма поводження з твердими побутовими відходами спрямована на координацію дій органів місцевої влади, суб’єктів господарювання та активізацію населення щодо підвищення рівня ресурсозбереження, зменшення шкідливого впливу відходів на навколишнє природне середовище і здоров’я людей.

«Липова Долина.ІНФО - https://ldolyna.info»

В Сумах на пустой дороге столкнулись Audi и Hyundai (ФОТО)

  • 2022-02-19 14:15:51
  • перегляди: 0

Вечером на улице Герасима Кондратьева в Сумах произошло автопроисшествие с участием автомобилей Audi и Hyundai Accent.

Об этом пишет Данкор онлайн.

Водители транспортных средств пришли к обоюдному согласию и составили Европротокол.

Будьте внимательны и соблюдайте ПДД, сообщает патрульная полиция Сумщины.

Ранее в Сумах у маршрутки в результате ДТП сдетонировало устройство для газового топлива.

Мы сообщали также, что в Одесской области столкнулись микроавтобус и фура, погибли трое человек.

До того под Киевом маршрутка сбила мужчину.

Как сообщалось, в Киеве задержали пьяного водителя самосвала, который наехал на пешеходов на тротуаре.

В Сумах произошло ДТП на Черниговской

  • 2022-02-19 14:03:30
  • перегляди: 0

На улице Черниговской произошло автопроисшествие с участием автомобилей ВАЗ 2106 и SSang Yong Korando.

Водители транспортных средств пришли к обоюдному согласию и составили Европротокол.

Будьте внимательны и соблюдайте ПДД, сообщает патрульная полиция Сумщины.

У Колядинецькій бібліотеці оформили виставку до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-19 13:15:52
  • перегляди: 0

20 лютого в Україні відзначається День пам’яті Героїв Небесної Сотні, який покликаний вшановувати подвиг учасників Революції Гідності.

Євромайдан увійшов в історію України, як символ та взірець патріотизму, героїзму та жертовності. Він ще раз підтвердив те, що у найкритичніші і найважливіші періоди нашого життя знайдуться герої, які ціною власного життя підуть на все, заради майбутнього людей та держави.

Саме задля вшанування пам’яті героїв Небесної Сотні в Колядинецькій бібліотеці — філії була оформлена виставка — пам’ять «Небесна Сотня — то в серцях вогонь, що гаряче палав за Україну», як вшанування пам’яті героїв, які віддали своє життя за майбутнє України.
«Липова Долина.ІНФО - https://ldolyna.info»

У Сумах дорогу не поділили “Ауді” та “Хюндай”

  • 2022-02-19 13:03:48
  • перегляди: 0

Ввечері на вулиці Герасима Кондратьєва сталася автопригода за участі автомобілів Audi та Hyundai Accent.
Водії транспортних засобів дійшли обопільної згоди та склали Європротокол.
Будьте уважні та дотримуйтеся ПДР. повідомляє патрульна поліція Сумської області.

«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

Мер Білопілля каже, що не вивозив свої речі Камазом до Ужгорода

  • 2022-02-19 13:00:47
  • перегляди: 0

Міський голова Білопілля Юрій Зарко спростовує поширену деякими депутатами інформацію про те, нібито він вивозив свої речі Камазом до Ужгорода. Про це мер написав на своїй сторінці у Фейсбуці:

“Шановні друзі! Написати цей пост мене змусив ганебний факт поширення брехні відносно мене деякими депутатами міської ради. Спочатку, коли мені просто говорили, що такі конкретні депутати щось там говорять – я не звертав ніякої уваги, але коли до мене почали телефонувати представники обласних, в тому числі і силових структур – я вирішив звернутися до вас.

Так от , група депутатів міської ради розповсюджує інформацію, немовби в ніч з 15 на 16 лютого міський голова , тобто я, навантажив всі свої речі і Камазом вивіз в Ужгород (цікаво, а кому прийшло в голову сказати Камазом? – MANом було б дешевше та більше влізло б))) Сусіди подумали, що мене грабують і визвали поліцію. Коли приїхала поліція, то , немовби вийшов я сказав поліції, що все в порядку – просто я тікаю з міста)))

Це все було б смішно , якби не два але. По- перше , і 15-го і 16-го, я лежав під крапельницею в інфекційному відділенні.

А по -друге , люди вже не знають, яку б ще брехню придумати на мою адресу, аби щоб намагатися дискредитивати мене в очах мешканців. І цим свідомо намагаються дестабілізувати суспільну ситуацію в місті. В той час коли всім нам треба зберігати спокій хтось (а ми чудово розуміємо хто) намагається розхитати політичну ситуацію в місті.

Тож з огляду на викладене хочу сказати :

1. Якщо мені і доведеться залишати місто, то лише для того, щоб захищати його та Україну зі зброєю в руках.

2. Мною подано відповідну заяву до Служби Безпеки України щодо встановлення та притягнення до відповідальності осіб, які застосувають елементи гібридної війни та намагаються дестабілізувати ситуацію в місті.

3. Наталіє Євгенівно, Юрію Григоровичу та інші зацікавлені депутати міської ради! Я запрошую Вас особисто в будь який час прийти до мене додому та пересвідчитись особисто в наявності майна за адресою мого проживання!”

«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

У Сумах сталася ДТП біля «Хімпрому»

  • 2022-02-19 12:54:33
  • перегляди: 0

Аварія сталася сьогодні вранці, 19 лютого, на вул. Харківській у районі «Сумихімпрому».

Попередньо відомо, що в ДТП потрапили два легковики. Один із них розбитий вщент – принаймні мотор окремо від авто. Даних щодо постраждалих немає.

Подробиці у наступних новинах.

2,7 миллиона заработали за год директор ГП «Дороги Сумщины» и его заместители

  • 2022-02-19 12:54:32
  • перегляди: 0

На официальном сайте Сумской ОГА размещена информация «…о структуре, принципах формирования и размере оплаты труда, вознаграждения, дополнительных благ директора ГП «Дороги Сумщины» и его заместителей».

Так, основная зарплата Мирослава Завального, директора предприятия, составила 185 899,17 грн, дополнительная зарплата -257 028,67 грн, прочие поощрительные и компенсационные выплаты – 525 360,00 грн. Всего – 968 287,84 грн.

Андрей Ткаченко, замдиректора по развитию дорог: 201 490,22 грн – 325 013,33 грн – 123 800,00 грн – всего 650 303,55 грн.

Алексей Коноз, замдиректора по эксплуатационному содержанию: 204 140,77 грн – 352 016,94 грн – 123 800,00 грн – всего 679 957,71 грн.

Наталья Савенко, замдиректора по правовым вопросам – начальник юридического отдела: 121 837,50 грн – 181 775,76 грн – 123 800,00 грн – всего 427 413,2 грн.

На Сумщині визначено переможців І етапу Всеукраїнської краєзнавчої акції «Українська революція: 100 років надії і боротьби»

  • 2022-02-19 12:33:29
  • перегляди: 0

І етап Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби» проходив у Сумській області у 2021/2022 навчальному році. Журі конкурсу визначило цьогорічних переможців.

Перемогу за окремими напрямками здобули:

напрям «Українська революція – доба національного державотворення»

ІВАХНЕНКО Денис, вихованець гуртка «Історія та краєзнавство» комунального закладу позашкільної освіти «Центр дітей та юнацтва «Палітра дитинства» Чернеччинської сільської ради Охтирського району, керівник БОРДУН Зоя Валентинівна;

напрям «Боротьба українців проти більшовицької диктатури та військової агресії Росії»

ВОЙТЕНКО Андрій, вихованець гуртка комунального закладу Андріяшівської сільської ради – центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, керівник ЩЕРБАК Ксенія Василівна;

напрям «Український національний визвольний рух 1930-х років, періоду Другої світової війни та у повоєнні часи»

ХОЛОД Ангеліна, вихованка гуртка комунального закладу «Недригайлівський будинок дитячої та юнацької творчості Недригайлівської селищної ради Сумської області», керівник ШЕЛУДЧЕНКО Валентина Михайлівна;

напрям «Дисидентський рух опору комуністичному тоталітарному режимові»

вихованці гуртка «Історичне краєзнавство» комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, керівник ЗАЛУЖНА Наталія Сергіївна;

напрям «Українська державність: від Революції на граніті до Революції Гідності»

БАКШЕЙ Злата та КАПИНУС Анастасія, слухачі секції «Історія України» наукового товариства учнів комунального позашкільного закладу Білопільської міської ради «Центр дитячої та юнацької творчості», керівник ЧУМАЧЕНКО Тетяна Олександрівна.

Skill Вища ліга. Другий етап. Результати матчів першого туру

  • 2022-02-19 12:30:37
  • перегляди: 0

Сьогодні стартував другий етап зимового чемпіонату АФС у Skill Вищій лізі. У матчах першого туру гравці «Сумиобленерго» не без зайвих нервів, але усе ж здобули перемогу над «Forza», а «Україна» з Токарів була сильнішою за «Сервіс Люкс». Наразі саме «Сумиобленерго» та «Україна» вийшли у лідери другою за силою дивізіону нашого чемпіонату, але одразу зауважуємо, що «CompService» тепер вже має гру у запасі.

«Сумиобленерго» — «Forza» 6:3 (4:3)

Голи: Свистун (7, 50), Білоненко (12), Колісніченко (19), Ігумнов (20), Гончаров (33) — Мальованик (16, 17), Пухкало (22)

Попередження: Гончаров (6) («Сумиобленерго»)

«Сервіс Люкс» — «Україна» (Токарі) 0:4 (0:1)

Голи: Левченко Андрій (15), Зрібняк (39), Шатьорний (43), Кірієнко (50)

Попередження: Гученко (17) («Україна»)The post Skill Вища ліга. Другий етап. Результати матчів першого туру first appeared on Асоціація футзалу Сумщини.

Рятувальники провели «безпечні» бесіди в освітніх закладах Липоводолинщини

  • 2022-02-19 12:21:43
  • перегляди: 0

18 лютого співробітники підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій завітали до закладу дошкільної освіти в с. Капустинці та Калінінської загальноосвітньої школи у с. Суха Грунь.

Працівників навчальних закладів ознайомили з основними правилами пожежної безпеки, яких необхідно дотримуватися як на робочому місці, так і вдома, з порядком дій при виявленні пожежі та першочерговими заходами щодо організації евакуації людей із небезпечної зони.

За повідомленням Головного управління ДСНС України в Сумській області

«Липова Долина.ІНФО - https://ldolyna.info»