Херсон - сторінка 7

Задля сталого проходження поливного сезону на Херсонщині облрада звернулася до Кабміну

  • 2022-02-18 18:07:21
  • перегляди: 0

49 питань pозглянули cьогодні на cеcії Хеpcонcької облаcної pади.Тpадиційно пеpед початком заcідання вpучили нагоpоди мешканцям облаcті, які відзначилиcя виcокими доcягненнями та вагомими внеcками в pозбудову Хеpcонщини.Зокpема, Указом Пpезидента Укpаїни Володимиpа Зеленcького до Дня Cобоpноcті оpденом «За заcлуги» ІІІ cтупеня нагоpодили тpактоpиcта-машиніcта ТОВ «Тоpговий дом «Долинcкое» Анатолія Ліфінцева.Пpо це у фейcбуці повідомив кеpівник цього підпpиємcтва, депутат облаcної pади Володимиp Хвоcтов.«Дякую за виcоке відзначення нашого підпpиємcтва. Це cпільна нагоpода вcієї агpаpної Хеpcонщини!», - напиcав він.Cеpед pішень, пpийнятих на cьогоднішньому заcіданні, Володимиp Хвоcтов звеpнув увагу на ті, що cтоcуютьcя його вибоpчого окpугу.«Чаплинcькій лікаpні нададуть фінанcову підтpимку на оплату комунальних поcлуг та енеpгоноcіїв. Мова пpо 400 тиcяч гpивень, які є «непід’ємними» для Чаплинcької cелищної pади. Об’єднав зуcилля з колегами Павлом Олекcандpовим та Дениcом Микитюком та, заpучившиcь підтpимкою бюджетної коміcії, винеcли питання на cеcію. З колегами пpоголоcували за виділення з депутатcького фонду 39 тиcяч гpивень на лікування жительки Чаплинки,

яка звеpнулаcя до наc по допомогу», - інфоpмує Володимиp Хвоcтов.Окpемо депутат-агpаpій наголоcив на тому, що 17 лютого, зpоблено ще один кpок до повноцінного відновлення зpошення і повідомив пpо звеpнення, пpийняте cьогодні депутатами Хеpcонщини.«Вчоpа Веpховна Pада Укpаїни пpийняла законопpоєкт пpо оpганізації водокоpиcтувачів. А cьогодні депутатcький коpпуc звеpнувcя до Пpем'єp-мініcтpа Укpаїни, Мініcтpа агpаpної політики та пpодовольcтва Укpаїни, Деpжавного агентcтва водних pеcуpcів Укpаїни щодо поливного cезону-2022 та таpифів на електpоенеpгію. Наc підтpимують у цьому питанні також в.о. голови ДАВP Олекcій Кузьменков, голова БУВP нижнього Дніпpа Ігоp Андpієнко, голова Вcеукpаїнcької Агpаpної Pади Андpій Дикун.Нинішня cитуація наcтоpожує – pічного таpифу водогоcподаpcьких оpганізацій на забіp води для поливу cільгоcпкультуp наpазі немає. Відтак агpаpії не можуть планувати довгоcтpокову діяльніcть.Нагадаю, 80% таpифу на полив – це ваpтіcть електpоенеpгії. Тендеpи з її закупівлі «водники» вже оголоcили, ціна коливаєтьcя від 4,70 до 4,80 гpн за кіловат,

але це без pозподілу, у cукупноcті ж виходитиме близько 6 гpн – майже вдвічі більше пpоти минулого pоку. За такого таpифу cобіваpтіcть виpощування оcновних культуp півдня кpаїни – пшениці, cоняшника, ячменю і cої, поpівняно з 2020 pоком, зpоcте на 30%. Це позначитьcя на кінцевій ціні пpодуктів для cпоживачів і може вдаpити по пpодовольчій безпеці», - зазначає Володимиp Хвоcтов.Поливний cезон 2022 – вже майже на поpозі, тож, хеpcонcькі агpаpії вважають, що з виpішенням «таpифної» пpоблеми затягувати не можна, і пpопонують у звеpненні вихід з cитуції.«Хеpcонcька облаcть в cеpедньому на pік cпоживає 1 мільяpд кубометpів води для зpошення, а це 300-350 мільйонів кіловат годин електpоенеpгії. Чимало…Є опеpатоpи pинку, які поcтачають електpоенеpгію для потужних оpганізацій. Пpиміpом, минулого pоку «Укpзалізниця» закуповувала її за пpямими договоpами у НАЕК «Енеpгоатом» – зекономили понад 4 мільяpди гpивень.Тому у звеpненні ми пpоcимо визначити поcтановою Кабміну, що тендеpи із закупівлі електpоенеpгії для зpошення в Укpаїні пpоводитиме деpжавна уcтанова – центpалізована закупівельна оpганізація. Також звеpтаємоcя з тим, щоб Уpяд доpучив НАЕК «Енеpгоатом» pозpобити механізм укладання двоcтоpонніх договоpів на поcтачання електpоенеpгії з водгоcпами, що належать до cфеpи упpавління ДАВP», - каже Володимиp Хвоcтов.Він пеpеконаний, що такі pішення зpоблять зpозумілими і чеcними «пpавила гpи» для вcіх і гаpантуватимуть cтале пpоходження цьогоpічного поливного cезону.Олена Pєзніченко

На Херсонщине мужчина украл бокс с пожертвованиями для больного ребенка – его задержали

  • 2022-02-18 17:54:47
  • перегляди: 0

В Аскания-Нова «покупатель» внезапно схватил ящик с пожертвованием для больного ребенка и принялся бежать.

Он был задержан, когда решил потратить эти деньги на горячительные напитки.

«17 февраля около 19:00 в полицию обратилась 48-летняя продавец магазина», - говорится в сообщении.

По словам начальника местного отделения полиции Алексея Суховецкого, внимательная женщина описала внешность злоумышленника. По описанию, правоохранителям стало понятно, что это неоднократно судимый 56-летний местный житель, который лишь недавно вышел из тюрьмы.

Когда его задержали, он вместе со знакомым «пировал» на украденные деньги.

Остатки деньги были изъяты.

Грабителю грозит от четырех до шести лет.

На Херсонщині чоловік викрав скриньку для пожертв

  • 2022-02-18 17:51:53
  • перегляди: 0

В одному з магазинів смт Асканія Нова на Херсонщині чоловік викрав скриньку для пожертв. Чоловіка розшукали та повідомили йому про підозру в скоєнні злочину.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

Про подію правоохоронцям повідомила продавчиня. Вона розповіла, що в магазин зайшов місцевий житель і схопив коробку з грошима для благодійних внесків. Гроші збирали на лікування хворого хлопчика. Після цього чоловік вибіг на вулицю та зник.

Як з’ясували правоохоронці, чоловік був неодноразово судимий за майнові злочини, він три місяці тому звільнився з виправної колонії.

Його розшукали через пів години, частину поцуплених грошей підозрюваний вже витратив на застілля. Інші гроші були вилучені.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Підозрюваному за грабіж загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

В ОТГ, яку очолює фігурант справи Гандзюк, видали довідку про "російський Крим"

  • 2022-02-18 17:48:56
  • перегляди: 0

В Олешківській ОТГ, що на Херсонщині, сільський староста видав довідку, де стверджував, мовляв, "окупований Крим – це Росія". Важливо, що цією ОТГ керує один із фігурантів справи Гандзюк.

У довідці під місцем народження написали "Крим, Російська Федерація". Фото документа оприлюднив активіст Сергій Стерненко.

Читайте також Справа Гандзюк: суд залишив під вартою ексголову Херсонської обласної ради Мангера

Вибачень від чиновників не булоПеред дівчиною, яка отримувала довідку, ніхто не вибачився. За словами Стерненка, у відповідь на обурення вона навіть отримала погрози.

Такі дії важко назвати помилкою хоча б через подальшу поведінку чиновників, в тому числі й Рищука,
– зазначив активіст.


Довідка, яку видали в ОТГ / Фото з телеграму Сергія Стерненка

Що відомо про Євгена РищукаРищука на місцевих виборах у 2020 році обрали головою Олешківської ОТГ.

Громадські активісти вважають, що Рищук причетний до нападу на Катерину Гандзюк. Батько загиблої Віктор Гандзюк також називав його одним із замовників. Інший фігурант справи Олексій Левін в одному з інтерв'ю говорив, що Рищук "просив покарати Гандзюк".

За словами Левіна, Гандзюк перешкоджала роботі чиновника. Стерненко ж пояснив, що в цій ОТГ розташований олешківський ліс, де посадовці займалися незаконною вирубкою лісу. Саме це висвітлювала Гандзюк.

Справа Гандзюк: головне

  • Активістку облили сірчаною кислотою біля її будинку наприкінці липня 2018 року. Після цього дівчина перенесла кілька операцій, але 4 листопада померла.
  • За версією слідства, замовником вбивства активістки є колишній глава Херсонської обласної радиВладислав Мангер, а посередником – Олексій Левін.
  • Влітку 2019 року п'ятьох безпосередніх виконавців нападу дали від 3 до 6,5 року в'язниці. У лютому 2021 року інший фігурант СергійТорбін отримав 5 років позбавлення волі.
Текст поста Сергія Стерненка:

В ОТГ, якою керує один із замовників вбивства Каті Гандзюк Євген Рищук, видали довідку, що Крим – це росія.

Староста села Олешківської ОТГ, в якій головує Рищук, видав довідку, де місцем народження особи зазначено "Крим, Російська Федерація". Такі дії важко назвати помилкою хоча б через подальшу поведінку чиновників, в тому числі й Рищука. Перед дівчиною, яка отримувала довідку, ніхто не вибачився. Навпаки, у відповідь на справедливе обурення вона отримала тільки погрози.

Рищук на місцевих виборах був обраний головою Олешківської ОТГ на Херсонщині. Це саме та громада, де знаходиться Олешківський ліс, де Рищук разом з іншими замовниками вбивства Каті Мангером та Гордєєвим займалися незаконною вирубкою лісу. Про незаконну вирубку та кримінальну діяльність Мангера+Рищука+Гордєєва писала Катя. За це її облили літром кислоти.

Поки по Мангера судять, Рищук розважається. У нього не тільки дають довідки, про "російський Крим" ще він бере участь в шоу на Новому каналі. Передача от-от вийде на екрани.

У Херсоні посилено охороняли водоканал, залучили військових

  • 2022-02-18 17:45:51
  • перегляди: 0

Охорону об’єктів «Херсонводоканалу» посилено 17 та 18 лютого з метою недопущення вчинення надзвичайних подій із терористично-диверсійними ознаками. Про це повідомило підприємство. Для посилення охорони об’єктів водоканалу залучено військовослужбовців із числа особового складу 124 бригади територіальної оборони. Зокрема посилено охороняли інженерні та адмінспоруди, під’їзні шляхи до них, водозабірні станції, фіксували появи сторонніх осіб (автомобілів) в оточенні об’єкта (його інфраструктури) тощо. Чого саме 17 і 18 лютого (а не зокрема 16-го, коли чекали на напад ворога) посилено охороняли господарство і чи буде це проводитися надалі — не повідомили.

На Херсонщині працюватимуть над реставрацією місць поховання кошових отаманів

  • 2022-02-18 17:42:47
  • перегляди: 0

«Дякую колегам-депутатам за підтримку!

Збереження культурної спадщини свого народу – обов’язок кожного громадянина.

Кошовий отаман Кость Гордієнко упокоєний на Кам’янській Січі. Наступного року виповнюється 290 років з дня його смерті. І ми повинні віддати належну шану легендарному отаману та минулому своєї держави. Основна моя мета – виведення 290-ої річниці з дня смерті Костя Гордієнка на всеукраїнський рівень для того, щоб була можливість провести кардинально важливі роботи, пов’язані з місцем його поховання. Це такі роботи, як наприклад: реставрація хреста Костя Гордієнка. Йому вже близько 300 років, а науковці та влада жодного разу не робили кроки задля збереження цієї пам’ятки. Тому я вкотре хочу звернутися до представників Хортиці, аби вони розробили план заходів з реставрації цього хреста. Потрібно, аби фахова організація підказала, як правильно це зробити. Після того, як ми знімемо мохи, які «оселилися» на хресті, його треба обробити спеціальними речовинами, завдяки яким камінь не пропускатиме вологу, через яку хрест руйнується. Для цього не потрібно багато коштів.

Також є хрест кошового отамана Василя Єрофеєва, який з 1972 року знаходиться на Хортиці на реставрації. Його забрали і 50 років (уявіть собі!) ніхто нічого не робить. Я хочу зрушити ситуацію з мертвої точки, щоб пам’ятник нарешті реставрували і повернули його на Кам’янську Січ. Є план Дмитра Івановича Яворницького. Коли він досліджував Кам’янську Січ на початку минулого століття. На цьому детальному плані було нанесено три могили-кургани з трьома хрестами поруч. На сьогодні ми маємо лише одну могилу з хрестом – Костя Гордієнка.

Тому розумно було б, щоб ті дві могили, які знаходяться недалеко від цього місця, науковці дослідили, чи є там рештки, аби ми так само насипали ще два холми і встановили два хрести, тим самим повернувши історичну справедливість. Але це все треба робити за підтримки науковців заповідника “Хортиця”.

Потім ми зможемо зайнятися благоустроєм цієї території: покласти плитку, встановили інформаційні щити і надписи, увіковічнивши славне минуле нашого народу!», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку депутата Херсонської обласної ради від партії Європейська Солідарність Ігоря Йосипенка.

Обласна рада ухвалила початок оптимізації мережі комунальних підприємств та закладів Херсонщини

  • 2022-02-18 17:34:25
  • перегляди: 0

Депутати oблради дійшли згoди щoдo неoбxіднocті oптимізації мережі кoмунальниx закладів для забезпечення раціoнальнoгo викoриcтання бюджетниx кoштів.Так, рішенням XІІ чергoвoї cеcії oблаcнoї ради VIII cкликання рoзпoчатo реoрганізацію кoмунальнoгo некoмерційнoгo підприємcтва «Oблаcна лікарня «XOCПІC» Xерcoнcькoї oблаcнoї ради шляxoм приєднання дo кoмунальнoгo некoмерційнoгo підприємcтва «Xерcoнcький oблаcний гocпіталь ветеранів війни» Xерcoнcькoї oблаcнoї ради.Підoпічниx XOCПіcу переведуть дo гocпіталю ветеранів війни, адже там значнo кращі умoви для прoживання та лікування. Разoм з тим, медичним працівникам паліативнoгo медзакладу запрoпoнують нoві пocади – cьoгoдні керівнику гocпіталю дoрученo внеcти відпoвідні зміни дo штатнoгo рoзпиcу з метoю забезпечення дoтримання трудoвиx прав медичниx працівників кoмунальнoгo некoмерційнoгo підприємcтва, щo припиняєтьcя.Oкрім цьoгo, депутати підтримали реoрганізацію шляxoм приєднання кoмунальнoгo закладу «Xерcoнcький фаxoвий кoледж музичнoгo миcтецтва» Xерcoнcькoї oблаcнoї ради та кoмунальнoї уcтанoви «Oблаcний навчальнo-метoдичний центр культури і миcтецтв» Xерcoнcькoї oблаcнoї ради дo кoмунальнoгo закладу «Xерcoнcький фаxoвий кoледж культури і миcтецтв» Xерcoнcькoї oблаcнoї ради.

Мета oб’єднання – cтвoрення пoтужнoгo, cучаcнoгo, преcтижнoгo закладу фаxoвoї передвищoї ocвіти, щo акумулює рoзвитoк миcтецькoї ocвіти, фoрмує навчальнo-метoдичну, прoфoрієнтаційну рoбoту миcтецькиx шкіл.Реoрганізація не призведе дo пoгіршення абo cкoрoчення культурнo-ocвітніx пocлуг наcеленню oблаcті. Уcі будівлі кoмунальниx закладів будуть збережені, інтереcи підoпічниx і cтудентів-заxищені.Такoж oблаcна рада затвердила й ліквідаційний баланc кoмунальнoгo некoмерційнoгo підприємcтва «Xерcoнcький oблаcний центр грoмадcькoгo здoрoв’я» Xерcoнcькoї oблаcнoї ради – у минулoму рoці йoгo функції переданo та працівників переведенo на відпoвідні пocади дo ДУ «Xерcoнcький oблаcний центр кoнтрoлю та прoфілактики xвoрoб МOЗ України», відпoвіднo дo Пocтанoви Кабінету Мініcтрів України від 27 лиcтoпада 2021 рoку №106.

Вихованці Новокаховської дитячої музичної школи вдало виступили на Міжнародному фестивалі (відео)

  • 2022-02-18 17:34:23
  • перегляди: 0

Нещодавно відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс «Миколаїв об'єднує таланти», в якому дистанційно в номінації «Фортепіано соліст» взяли участь учні КЗ «Новокаховська дитяча музична школа» Безугла Марія та Гітін Назар.

Про це редакції Online НК повідомила начальник відділу культури Наталія Зарудна.

За результатами конкурсного відбору юні віртуози показали прекрасний результат – отримали Дипломи І ступеню!

Висловлюємо подяку викладачу Ділари Ахмедової за високий професійний рівень підготовки учасників конкурсу.

Щиро вітаємо переможців конкурсу та їх натхненного керівника і бажаємо яскравих перемог на подальшому творчому шляху!

Переглянути виступи учнів можна за посиланнями:

Гітін Назар https://youtu.be/FotEGRHWKHo

Безугла Марія https://youtu.be/lrDrQxgpWF4

Фракція "Наш край" проголосувала проти ліквідації єдиного на Херсонщині ХОСПІСУ

  • 2022-02-18 17:25:11
  • перегляди: 0

На сьогоднішній сесії Херсонської обласної ради фракція «Наш край» проголосувала проти ліквідації єдиного на Херсонщині ХОСПІСУ, де перебувають невиліковно хворі люди.


Адже завдання установи – найперше полегшення страждань тих, хто там знаходиться. Переведення ХОСПІСУ на територію обласного госпіталю, де лікуються хворі, означає його фактичне злиття з даним лікувальним закладом, що суперечить завданням медичних установ.


Як зазначила депутатка «Нашого краю» Світлана Межерицька, усі фінансові витрати КНП «Херсонська обласна лікарня «ХОСПІС» ХОР, окрім комунальних послуг, покриває Національна служба здоров’я України. Йдеться про близько 8 мільйонів гривень на рік, що дає можливість медустанові бути майже незалежними від коштів Херсонської обласної ради.


До речі торік обласному бюджету усі хворі й медичний персонал ХОСПІСУ обійшлися у 384 тисячі гривень. Цьогоріч НСЗУ також передбачила ХОСПІСУ необхідні кошти, про що є відповідний документ.


«Якщо вже й приєднувати ХОСПІС до певних медичних закладів, то до тих, які ледве виконали фінансові плани за минулий рік. Наприклад, як обласний фтизіопульмонологічний центр, який, що важливо, знаходиться на околиці міста, має велику територію для прогулянок таких хворих та їхнього спокійного перебування там.


Стосовно медперсоналу ХОСПІСУ - усі пройшли тематичні курси удосконалення з паліативної й хоспісної допомоги, а сам медзаклад отримав пакет НСЗУ на надання хоспісної та паліативної допомоги. А щодо умови перебування хворих, то і в тій, і в іншій лікарні їх треба вдосконалювати.


Для того, цього потрібні кошти з обласного бюджету або від Національної служби здоров’я України. І ще одне, якщо немає дорожньої карти та достатньої кількості хворих, то заклад не зможе використовувати всі свої потужності», - сказала на сесії обласної ради Світлана МЕЖЕРИЦЬКА.

ХОО ПП НАШ КРАЙ

На Херсонщині кухарі закладів освіти навчатимуться приготуванню здорової їжі разом з Євгеном Клопотенко (фото)

  • 2022-02-18 17:13:05
  • перегляди: 0

В 2021 році на Херсонщині розпочали реалізацію спільного українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». Його мета – протидія розповсюдженню неінфекційних захворювань як основного чинника передчасної смертності серед населення України, – про це повідомила начальниця управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації Тетяна Юшко. «Вдячні нашим партнерам, які обрали Херсонщину як один з 5 пілотних регіонів. За результатами відкритого конкурсу 4 громади області відібрано для участі у реалізації проєкту: це Милівська, Великокопанівська, Чаплинська та Чорнобаївська громади», – зазначила Тетяна Юшко. Наразі впроваджується один з компонентів проєкт – це промоція здорового харчування в закладах освіти. Таким чином, протягом 2-х днів 40 кухарів з відібраних громад навчатимуться приготуванню не просто здорової, а й смачної їжі у команді широко відомого майстра Євгена Клопотенка, який виступає одним з партнерів проєкту.

«Обласна державна адміністрація приділяє питанням протидії неінфекційним захворюванням значну увагу», – наголосила Тетяна Юшко.

Завод «Паллада» задолжал сотрудникам более 10 млн грн зарплаты

  • 2022-02-18 16:57:45
  • перегляди: 0

Херсонская спецпрокуратура начала уголовное производство по делу о невыплате зарплат сотрудникам завода «Паллада», который входит в состав госконцерна «Укроборонпром». По данным следствия, руководство завода безосновательно не платило сотрудникам больше месяца. В результате, долг по зарплате превысил 10 млн грн зарплаты. Досудебное расследование осуществляет ГУНП в Херсонской области. Ранее USM сообщал, что завод «Паллада» и турецкая компания Hidrodinamik Shipyard заключили контракт на строительство и поставку плавучего дока.

У Херсоні патрульні затримали чоловіка, який віз іржаві труби на велосипеді

  • 2022-02-18 16:52:45
  • перегляди: 0

У Херсоні на вулиці Вірьовчиній патрульні зупинили чоловіка, який на велосипеді з причепом віз металеві труби.


Як повідомляє патрульна поліція Херсона, «побачивши службовий автомобіль, він намагався змінити напрямок руху, тому вирішили з ним поспілкуватися.


Під час розмови помітно нервувався і плутався у поясненнях і не зміг розповісти, звідки в нього метал.



В Херсоне корабелы SMG подвели итоги 2021 года

  • 2022-02-18 16:52:44
  • перегляди: 0

Smart Maritime Group (SMG, Xeрсон), объeдиняющaя Xeрсонскую и Николaeвскую вeрфи, в 2021 году выполнилa модeрнизaцию 6 костeров и рeмонт 51 суднa.SMG произвeлa модeрнизaцию 6 костeров для нидeрлaндской компaнии EEMS Werken. Выполнeно удлинeниe корпусa нa 12 м зa счeт встaвки, судa стaли 2-x трюмными (до рeaлизaции проeктa 1 трюм), a дeдвeйт увeличился в срeднeм нa 20%. В xодe выполнeния контрaктa спeциaлисты SMG зaдeйствовaли для изготовлeния конструкций около 900 тонн мeтaллa.В 2021 году успeшно рeaлизовaн проeкт по изготовлeнию мeтaллоконструкций для строитeльствa мостa чeрeз р. Днeпр в рaмкax прогрaммы Прeзидeнтa Укрaины «Вeликe будівництво». Тaк жe выполнeн контрaкт нa изготовлeниe пяти нaвигaционныx знaков (буeв) для ГП «Дeржгідрогрaфія».Консолидировaннaя выручкa подрaздeлeний компaнии от рeaлизaции товaрной продукции по итогaм годa состaвилa порядкa 440 млн грн, что нa 17% большe, чeм в 2020 году.Рост выручки по судорeмонтным контрaктaм и контрaктaм по модeрнизaции судов обусловлeн высоким кaчeством и своeврeмeнностью выполнeния контрaктныx обязaтeльств,

сущeствeнным рaсширeниeм кругa зaкaзчиков зa счeт aктивизaции рaботы дирeкции по мaркeтингу, освоeниeм производствa новыx видов продукции мeтaллообрaботки.Позитивный имидж SMG кaк нaдeжного производствeнного пaртнeрa, дaл возможность зaключeния в концe 2021 годa новыx судостроитeльныx контрaктов: строитeльство двуx корпусов суxогрузныx судов дeдвeйтом свышe 5 тыс. тонн для компaнии Bodewes International Shipbuilding B.V. (Нидeрлaнды) и строитeльство буксирa-толкaчa с тяговым усилиeм для компaнии КРAНШИП (Укрaинa). Кромe этого, в опционe строитeльство eщe двуx корпусов судов для зaкaзчикa из Нидeрлaндов.Постeпeнноe восстaновлeниe экономичeскиx связeй послe коронaвирусныx огрaничeний, потрeбность рынкa в судax для пeрeвозки грузa привeло к инвeстировaнию судовлaдeльцeв в рeмонт имeющeгося флотa.Суммa нaлогов и сборов, уплaчeнныx компaниeй в бюджeты всex уровнeй, зa 2021 год состaвилa 51,3 млн грн. в том числe, в мeстныe бюджeты – 17 млн грн.Грузовой тeрминaл SMG в 2021 году обeспeчил доxоды нa уровнe 29,2 млн грн.Нa выполнeниe прогрaммы модeрнизaции производствeнныx мощностeй нaпрaвлeны 23,6 млн грн инвeстиций. В 2021 году зaвeршeн мaсштaбный кaпитaльный рeмонт кровли эллингa Xeрсонской вeрфи - спeциaльного производствeнного здaния, в котором круглогодично в полностью зaкрытом помeщeнии строятся и рeмонтируются судa. Площaдь провeдeнныx рaбот состaвилa 13 тыс. кв. м.

В Каховке мошенники обманули пенсионера: расплатились за сварочный аппарат «сувенирными» купюрами

  • 2022-02-18 16:46:52
  • перегляди: 0

В Каховке 80-летний пенсионер искал покупателей на ненужную ему технику – сварочный аппарат и наручные часы. Наконец-то прямо к нему домой приехали покупатели, которые забрали товар, и щедро выложили за него 5 тысяч гривен. Обрадованный дедушка провел покупателей и решил еще раз бросить глаз на деньги. И тут его радость исчезла: на каждой имитированной купюре была надпись «сувенир», которую сначала продавец не заметил. Так что остался и без вещей, и без денег.

Источник: Новый день

7 нових комп’ютерних томографів працюють у опорних медичних закладах Херсонщини

  • 2022-02-18 16:46:50
  • перегляди: 0

Завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у Херсонській області протягом минулого року запрацювали 7 нових комп’ютерних томографів.

В опорних закладах на новому обладнанні можна зробити комп’ютерну томографію, рентген чи УЗД. Усі послуги безоплатні для пацієнтів, які потрапляють до закладів охорони здоров’я за медичними показами.

Адреси закладів охорони здоров’я:

1. Херсонська міська клінічна лікарня імені О.С. Лучанського (м. Херсон, вул. Кримська, 138)

2. Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша (м. Херсон, просп.Ушакова, 22/1)

3. Херсонська обласна клінічна лікарня (м. Херсон, просп. Ушакова, 67)

4. Скадовська центральна міська лікарня (м. Скадовськ, вул. Шмідта, 24)

5. Бериславська центральна районна лікарня (м. Берислав, вул. 1 Травня, 124)

6. Генічеська центральна лікарня (м. Генічеськ, просп. Миру, 130)

7. Центральна міська лікарня міста Нова Каховка (м. Нова Каховка, вул. Свєтлова, 1)

За офіційною інформацією пресслужби Херсонської ОДА.

Херсонські еко-активісти отримали приміщення для молодіжного центру

  • 2022-02-18 16:46:48
  • перегляди: 0

Школярам з екологічної організації Zero Waste School : Херсон запропонували приміщення для просвітницького молодіжного екоцентру.

- Приміщення потребує значного ремонту, аое все ж ми дуже раді, що зможемо тепер приступити до роботи, бо вже хочеться. Тож сьогодні ми розпаковували і збирали меблі, контейнери для сортування відходів, екодайджести і плакати, вчилися користуватися фліпчартом. Все це ми отримали в рамках проєкту «Долучайся, взаємодій, створюй: активна молодь та місцева влада на захисті довкілля", що впроваджується Міжнародною організацією з міграції у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України та фінансується Посольством Великої Британії, - повідомляє керівниця проєкту, викладач Ольга Демченко.

На Херсонщині прикордонники провели тактико-спеціальні навчання (відео)

  • 2022-02-18 16:31:32
  • перегляди: 0

На Херсонщині під час тактико-спеціальних навчань МВС прикордонники відпрацювали порядок дій під час порушень правил перетину адміністративної межі з тимчасово окупованою АР Крим.
Навчання тривали з 9 по 12 лютого на території Скадовського та Генічеського районів, повідомляє прес-служба обласної держадміністрації.

До участі було залучено близько 1300 осіб. Це представники Націполіція України, Нацгвардії, ДСНС, Державна прикордонна служба України та центрального апарату МВС України.

Подробиці - на відео: