Херсон - сторінка 9

На Херсонщині водій заснув за кермом, одна людина травмована

  • 2022-02-18 15:02:20
  • перегляди: 0

На Херсонщині вантажний автомобіль врізався в військові машини.


15 лютого на трасі "Миколаїв–Херсон" сідельний тягач DAF врізався у колону військової техніки. ДТП сталася поблизу повороту до с. Луч Миколаївської області. Унаслідок пригоди пошкоджені військові машини, є травмований.


"У результаті механічні пошкодження отримали три військові автівки. Один з військовослужбовців, 2003 року народження, який перебував попереду однієї з машин, травмований" – сказано в повідомленні.


Депутати обласної ради підтримали внесення змін до програми розбудови територіальної оборони Херсонщини

  • 2022-02-18 15:02:17
  • перегляди: 0

Перший заступник голови-керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради, депутат від «Слуги Народу» Юрій Соболевський під час засідання ХII сесії Херсонської обласної ради VІІІ скликання вніс пропозицію додати до порядку денного питання «Про внесення змін до програми розбудови територіальної оборони Херсонської області на 2020-2022 роки» з метою збільшити фінансування програми на 30 млн грн.

«За» проголосували 43 депутата.

«Вдячний депутатам за розуміння того, наскільки важливо в сучасних умовах швидко та злагоджено діяти у процесах підтримки оборони області», — сказав Юрій Соболевський.

Шкільні кухарі Херсонщини тренувалися готувати за рецептами Євгена Клопотенка

  • 2022-02-18 15:02:14
  • перегляди: 0

Мeншe солі тa цукpу, більшe овочів і фpуктів. 1 січня в Укpaїні стapтувaлa peфоpмa шкільного хapчувaння, якa відбувaється зa ініціaтиви пepшої лeді Олeни Зeлeнської.Пpотe, як зaзнaчив paнішe шeф-кухap тa pозpобник нового мeню Євгeн Клопотeнко, дeякі шкільні кухapі мaють нeдостaтню квaліфікaцію, тому нa місцях можливі ситуaції, коли діти відмовляються їсти стpaви у шкільній їдaльні, пpиготовaні відповідно до нових ноpм шкільного хapчувaння.У зв’язку з цим комaндa Cult Food paзом з укpaїнсько-швeйцapським пpоєктом «Діємо для здоpов'я» оpгaнізувaли в облaсних цeнтpaх офлaйн-тpeнінги для шкільних кухapів.Хepсонщинa – пepшa з 5-ти облaстeй Укpaїни, дe відбулося нaвчaння шкільних кухapів у paмкaх peфоpми шкільного хapчувaння.У Хepсонському вищому пpофeсійному комepційному училищі шкільні кухapі долучилися до обговоpeння цілeй тa зaвдaнь peфоpми шкільного хapчувaння, ключових положeнь зaконодaвствa тa основ коpистувaння тeхнологічними кapткaми. Головний дepжaвний сaнітapний лікap Хepсонщини Юpій Pомaскeвич звepнувся до учaсників зaходу тa нaголосив, що фоpмувaння здоpового способу життя, пpaвильних хapчових звичок у дітeй будe нaйвaжливішим peзультaтом peфоpми шкільного хapчувaння. В paмкaх пpaктичної чaстини учaсники опaнувaли мeтоди пpиготувaння дeяких стpaв із нового шкільного мeню.Зa peзультaтaми тpeнінгу кухapі зможуть зaпpовaдити нa шкільних кухнях сучaсні мeтоди pоботи тa підготувaтися до pоботи з peцeптуpaми нa новому тa зaстapілому облaднaнні.

Корабелы SMG подвели итоги 2021 года

  • 2022-02-18 14:55:46
  • перегляди: 0

Smart Maritime Group (SMG, Херсон), объединяющая Херсонскую и Николаевскую верфи, в 2021 году выполнила модернизацию 6 костеров и ремонт 51 судна.

SMG произвела модернизацию 6 костеров для нидерландской компании EEMS Werken. Выполнено удлинение корпуса на 12 м за счет вставки, суда стали 2-х трюмными (до реализации проекта 1 трюм), а дедвейт увеличился в среднем на 20%. В ходе выполнения контракта специалисты SMG задействовали для изготовления конструкций около 900 тонн металла.

В 2021 году успешно реализован проект по изготовлению металлоконструкций для строительства моста через р. Днепр в рамках программы Президента Украины .

Консолидированная выручка подразделений компании от реализации товарной продукции по итогам года составила порядка 440 млн грн, что на 17% больше, чем в 2020 году.

Рост выручки по судоремонтным контрактам и контрактам по модернизации судов обусловлен высоким качеством и своевременностью выполнения контрактных обязательств, существенным расширением круга заказчиков за счет активизации работы дирекции по маркетингу, освоением производства новых видов продукции металлообработки.

Позитивный имидж SMG как надежного производственного партнера, дал возможность заключения в конце 2021 года новых судостроительных контрактов: строительство двух корпусов сухогрузных судов дедвейтом свыше 5 тыс. тонн для компании Bodewes International Shipbuilding B.V. (Нидерланды) и строительство буксира-толкача с тяговым усилием для компании КРАНШИП (Украина)

Постепенное восстановление экономических связей после коронавирусных ограничений, потребность рынка в судах для перевозки груза привело к инвестированию судовладельцев в ремонт имеющегося флота.

Сумма налогов и сборов, уплаченных компанией в бюджеты всех уровней, за 2021 год составила 51,3 млн грн. в том числе, в местные бюджеты - 17 млн грн.

Грузовой терминал SMG в 2021 году обеспечил доходы на уровне 29,2 млн грн.

На выполнение программы модернизации производственных мощностей направлены 23,6 млн грн инвестиций. В 2021 году завершен масштабный капитальный ремонт кровли эллинга Херсонской верфи - специального производственного здания, в котором круглогодично в полностью закрытом помещении строятся и ремонтируются суда. Площадь проведенных работ составила 13 тыс. кв. м.

У Херсоні презентували розроблений волонтерами сервіс «УкрСкарга»

  • 2022-02-18 14:51:57
  • перегляди: 0

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Херсонської міської ради.

«Представники ГО «Імпульс Херсонщини» презентували власний проєкт, який допоможе налагодити процес подання скарг до органів місцевого самоврядування», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «УкрСкарга» – безкоштовний віртуальний сервісний центр подання пропозицій та скарг. Сайт розробила команда волонтерів ще у лютому 2017 року без залучення бюджетних та грантових коштів.

«Головна мета сайту – покращення якості надання послуг та вирішення актуальних проблем населення, пов’язаних з отриманням послуг... За допомогою сайту «УкрСкарга» мешканці міста можуть швидко та зручно просигналізувати відповідним органам про порушення та проблеми, з якими вони стикаються в процесі отримання «життєво необхідних послуг», або надати пропозицію щодо удосконалення послуги» – пояснив керівник ГО «Імпульс Херсонщини» Дмитро Карлюка.

Наразі сайт працює в тестовому режимі.

«На сайті розроблені та завантажені шаблони скарг та пропозицій,

систематизовані за різними напрямками та проблемами. Наприклад, проблеми з транспортом або благоустроєм. Для заповнення скарги або пропозиції потрібно лише обрати варіант, внести необхідну інформацію та надіслати його у відповідну структуру. Уже зараз ми активно співпрацюємо у цьому питанні із відділом звернень громадян у міській ради», – розповів один із творців ресурсу Ярослав Концевий.

Читайте також: У Львові ІТ-бізнес допомагає студентам в освоєнні новітніх технологій

За словами директорки департаменту економіки та інвестицій Херсонської міської ради Ірини Ніколаєвої, важливо, що це повністю херсонська розробка. Цей ресурс презентують міським комунальним підприємствам. Після чого їх керівники нададуть власні рекомендації, які розробники сайту зможуть врахувати в подальшій роботі, зазначається у повідомленні.

Користуватись ресурсом «УкрСкарга» мешканці та органи влади зможуть безкоштовно.

У Дніпрянському старостаті турбуються про родини, що опинились у складних життєвих обставинах

  • 2022-02-18 14:51:56
  • перегляди: 0

У Новокаховській територіальній громаді старостою Дніпрянського старостинського округу Віталієм Гурою та спеціалістом із соціальної роботи управління КМІСО постійно проводяться рейди у багатодітні сім'ї, повідомляє Online НК.

З членами сімей з’ясовуються проблемні питання, спільно обговорюються шляхи виходу зі складних життєвих ситуацій, за підтримки Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новокаховської міської ради надається гуманітарна допомога.

Якщо Ви стали свідком жорстокого поводження чи насильства над дитиною, чи у Вас по сусідству проживає родина, яка опинилася у складній життєвій ситуації, звертайтеся за адресою: смт Дніпряни, вул. 1 Травня ,7 .

У Херсоні працюють над створенням Південноукраїнського центру трансплантології: звіт голови обласної ради (фото)

  • 2022-02-18 14:51:55
  • перегляди: 0

Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко на ХІІ сесії Херсонської обласної ради прозвітував перед колегами про результати своєї роботи минулого року. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук. Депутатський корпус VIII скликання Херсонської обласної ради працює вже більше року. «За цей час всі 64 депутата з 7 фракцій обласної ради спільно, єдиною командою ухвалювати необхідні для розвитку області рішення», – йдеться у повідомленні. Головами постійних комісій було проведено 121 засідання, де було доручено розгляд 1469 питань, 346 з яких винесено на сесії. «В основному, минулий рік був роком напрацювань та вивчення проблемних питань Херсонщини. Завдяки роботі депутатів на своїх округах маємо широке уявлення та всю ситуацію в області», – зазначив Олександр Самойленко у соцмережі. З детальним звітом можна ознайомитись на сайті Херсонської обласної ради.

На Херсонщині районні відділи поліції отримали службові автомобілі

  • 2022-02-18 14:42:51
  • перегляди: 0

«За сприяння керівництва МВС України та Національної поліції України сьогодні Херсонське районне управління поліції, Генічеський, Скадовський, Бериславський та Каховський районні відділи поліції отримали по службовому автомобілю. Це суттєва допомога, яка забезпечить оперативне реагування на виклики, особливо у віддалених населених пунктах», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку начальника Головного Управління Національної поліції у Херсонській області.

Колишнього очільника Херсона продовжать судити за службову недбалість

  • 2022-02-18 14:42:49
  • перегляди: 0

На 21 лютого призначено чергове засідання Херсонського міського суду по справі проти колишнього міського голови Володимира Миколаєнко. Про це повідомляє портал “Судова влада”.


Варто зазначити, що попереднє засідання суду Миколаєнко проігнорував. Як заявили його захисники, причиною стало погане самопочуття після отримання бустерного щеплення проти коронавірусу.


Нагадаємо, що що Володимира Миколаєнко звинувачують у службовій недбалості.За даними слідства, він не вжив заходів щодо перевірки робіт, пов’язаних із виконанням умов договору про впровадження ліцензійного програмного забезпечення, затвердивши акти наданих послуг, які фактично не були виконано.


Унаслідок таких дій на рахунок підприємства безпідставно перераховано кошти в сумі 260 тис. грн, чим спричинено збитки місцевому бюджету.

У Херсоні відбулась акція "Ангели пам'яті"

  • 2022-02-18 14:38:48
  • перегляди: 0

На Алеї Героїв Незалежної України у Херсоні відбулася тиха акція "Ангели пам’яті". Захід присвятили Дню пам`яті Героїв Небесної Сотні. Організувало його міське управління культури.

До участі в акції запросили заклади культури, бібліотеки, до них приєдналися навчальні заклади, розповіла начальниця міського управління культури Світлана Думинська.

"Херсон вже декілька років бере участь у цій акції, яку започаткувала волонтерка, співачка Анжеліка Рудницька. Ми ніколи не думали, що свій вибір європейської країни, розвитку її, потрібно буде виборювати життям. І коли це сталося, то звісно ми повинні дякувати тим хлопцям і дівчатам, які перші віддали своє життя", - каже Світлана Думинська.

Янголів з паперу учасники акції розвісили на дереві та на меморіалі Героям Небесної Сотні. Бібліотекарка Центральної дитячої бібліотека Едіта Коструб говорить, що до цієї всеукраїнської акції приєдналися і дитячі, і дорослі бібліотеки Херсона.

"Протягом тижня – зараз дистанційне навчання, тому ми не влаштовували великих заходів, ми проводили серію майстер-класів. До нас приходили користувачі,

протягом дня, декілька днів ми проводили майстер-класи. Діти, дорослі виготовляли янголів, білих янголів з паперу", - говорить бібліотекарка.

Наталя Липа, яка викладає в Херсонській школі мистецтв говорить, що янголів робили вдома разом із донькою, щоб вшанувати пам`ять загиблих хлопців і дівчат, всіх українців, які загинули.

Художня керівниця Херсонського обласного палацу культури Алла Кружилко говорить, що їх заклад бере участь у тихій акції четвертий рік. Цьогоріч паперових янголів робили учасники творчих колективів палацу.

"Просто приєднуємося, просто згадуємо, свічки принесли, пісні співаємо, згадуємо хлопців. Все – тиха акція, отак тихенько", - каже художня керівниця.

Завершилася акція "Ангели пам’яті" виконанням гімну України. Приєднатися до акції може кожен охочий херсонець.

Що відомо: Наприкінці 2013 та на початку 2014 років Україну охопили масові протести, які отримали назву Революція гідності. Вони призвели до зміни влади та втечі за кордон тодішнього президента Віктора Януковича і його соратників. Кульмінацією подій стало масове протистояння на Майдані у Києві 18-20 лютого 2014 р., внаслідок якого було вбито 107 протестувальників та 13 міліціонерів. 17 лютого Кабінет міністрів затвердив план заходів на наступні п'ять років із вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Читайте також: Восьма річниця розстрілів на Майдані: що запланували в Національному музеї Революції Гідності 8 років Євромайдану. Які заходи заплановані до Дня Гідності й Свободи Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

Відновлено обласний конкурс проєктів розвитку територіальних громад

  • 2022-02-18 14:38:47
  • перегляди: 0

Херсонська обласна рада відновлює обласний конкурс проєктів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області. Відповідне рішення підтримали депутати у ході сьогоднішньої чергової сесії.

Відзначимо, за три роки дії конкурсу (з 2017 по 2019) на території Херсонщини реалізовано 98 проєктів на загальну суму близько 74,6 млн грн, з яких понад 29,4 млн грн профінансовано з обласного бюджету.

У відновленому конкурсі беруть участь проєкти сільських, селищних, міських територіальних громад, а також спільні проєкти територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області. Фінансування з обласного бюджету становить не більше 70% від вартості проєкту за обов’язковою умовою співфінансування з відповідних місцевих бюджетів.

Учасники конкурсу розподіляються за двома категоріями: проєкти територіальних громад та спільні проєкти, розроблені декількома органами місцевого самоврядування на основі договору про спільну діяльність (проєкти міжмуніципального співробітництва).

Від кожного учасника конкурсу приймається не більше трьох проєктів.

Дедлайн – 1 липня поточного року (включно).

Опісля протягом 60 календарних днів експертна група проводить експертне оцінювання проєктів та готує висновки для ради конкурсу, яка й обиратиме переможців.

Держпродспоживслужба Херсонщини не знайшла порушень закону в херсонській ТЕЦ щодо заяв споживачів

  • 2022-02-18 14:29:35
  • перегляди: 0

У цьому місяці АТ «Херсонська ТЕЦ» успішно пройшло позапланову перевірку Держпродспоживслужби згідно колективного звернення споживачів – мешканців багатоквартирного будинку. Предмет перевірки - нарахування плати за обсяг теплової енергії на забезпечення функціонування внутрішньобудинкової системи опалення та абонентської плати.

За результатами перевірки порушень вимог діючого законодавства виявлено не було.

Коротко щодо суті справи. Нарахування абонентам АТ «Херсонська ТЕЦ» у листопаді – грудні 2021р. та січні 2022р., у т.ч. відключеним від мереж централізованого опалення, проводилось у відповідності до Постанови КМУ від 21 серпня 2019 року № 830 «Про затвердження Правил надання послуги з постачання теплової енергії і типових договорів про надання послуги з постачання теплової енергії» (зі змінами та доповненнями, внесеними Постановою КМУ 1022 від 08.09.2021 року), а саме: п. 14 абзац 6 «Відокремлення (відключення) від мереж (систем) централізованого опалення (теплопостачання) та постачання гарячої води не звільняє власників квартир та нежитлових приміщень від обов’язку відшкодування витрат за обсяг теплової енергії, витраченої на опалення місць загального користування та допоміжних приміщень та на функціонування внутрішньобудинкових систем опалення будівлі/будинку. Та «Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг», затвердженої наказом Мінрегіону від 22 листопада 2018 р. № 315 пункт V, п.п. 2 «Обсяг теплової енергії, витраченої на забезпечення функціонування внутрішньобудинкової системи опалення, приймається як частка від загального обсягу теплової енергії, спожитої на опалення будівлі при подачі теплоносія в опалювані приміщення від: індивідуального теплового пункту без регулювання за погодними умовами - 15 %». Такий обсяг теплової енергії розраховується та розподіляється між всіма власниками приміщень.

Депутати Херсонської обласної ради підтримали внесення змін до облбюджету-2022

  • 2022-02-18 14:22:15
  • перегляди: 0

Сьогодні у ході чеpгового зaсідaння сесії облaсної paди, якa відбувaється під кеpівництвом Олексaндpa Сaмойленкa, депутaти ухвaлили внесення змін до облaсного бюджету – 2022.Зокpемa, йдеться пpо pозподіл зaлишків «медичної» тa «інфpaстpуктуpної» субвенцій, що нaдійшли в минулому pоці, a тaкож тpaнсфеpти субвенцій з місцевих бюджетів облaсному бюджету.Тож, у paмкaх «медичної» субвенції по 765,3 тис. гpн отpимaють 2 зaклaди охоpони здоpов’я – Хеpсонськa дитячa облaснa клінічнa лікapня тa Хеpсонськa облaснa інфекційнa лікapня ім.Г.І.Гоpбaчевського нa пpоєктувaння тa встaновлення кисневих стaнцій.Кpім того, «інфpaстpуктуpну» субвенції спpямують нa:більше 115 млн гpн – pеконстpукція злітно-посaдкової смуги aеpопоpту «Хеpсон»;мaйже 2,2 млн гpн – встaновлення світлосигнaльної системи ВВІ-1 нa aеpодpомі aеpопоpту;4мaйже 2 млн гpн – будівництво шляхопpоводу по пpосп.Aдміpaлa Сенявінa – вул.Зaлaегеpсег у м.Хеpсоні.Тaкож зa paхунок pозподілу вільних зaлишків коштів облaсного зaгaльного і спеціaльного фондів депутaти підтpимaли виділення 720 тис. гpн для Хеpсонського облaсного госпітaлю ветеpaнів війни нa пpидбaння дизель-генеpaтоpa тa його підключення.Влaсне, зa paхунок вільних зaлишків збільшено й видaтки в сумі 175 тис. гpн для Хеpсонської дитячої облaсної клінічної лікapні для зaкупівлі облaднaння.Зaгaлом внесені зміни до бюджету стосувaлися виділення коштів для повноцінного функціонувaння тa виpішення нaгaльних питaнь облaсних зaклaдів тa pегіонaльних пpогpaм.

6,4 млн грн – на соціально-економічний розвиток громад Херсонщини

  • 2022-02-18 14:19:10
  • перегляди: 0

Депутати Херсонської обласної ради прийняли положення про використання коштів обласного бюджету за зверненнями депутатів на виконання доручень виборців.
Обсяг видатків встановлюється рішенням обласної ради про обласний бюджет на відповідний рік та розподіляється пропорційно між депутатами обласної ради.
У цьому році на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій депутати можуть залучити по 100 тисяч гривень. Загалом планується передбачити в бюджеті 6,4 млн грн.
Кошти депутата можуть бути спрямовані згідно з розподілом видатків, передбачених статтями 89-91 Бюджетного кодексу України, на такі заходи:

проведення в бюджетних установах поточних та капітальних ремонтів приміщень та покрівель, придбання меблів, матеріалів для ремонту, придбання інвентарю, покращення матеріально-технічної бази;

ремонт доріг, тротуарів, освітлення вулиць;

облаштування дитячих та спортивних майданчиків;

проведення аварійно-відновлювальних робіт внаслідок надзвичайної ситуації техногенного або природного характеру по капітальному ремонту житлових будинків, заміни інженерних мереж;

капітальний ремонт і реконструкція об’єктів комунальної власності та виготовлення проєктно-кошторисної документації;

будівництво і придбання житла для окремих категорій громадян відповідно до законодавства;

підтримка місцевих спортивних команд та на проведення заходів з фізичної культури і спорту.

Гроші плануються по головних розпорядниках коштів обласного бюджету за відповідним кодом програмної класифікації видатків та кредитування або у вигляді іншої субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на виконання доручень виборців депутатами обласної ради.

Обласна рада ухвалила початок оптимізації мережі комунальних підприємств та закладів

  • 2022-02-18 14:10:33
  • перегляди: 0

Депутати облради дійшли згоди щодо необхідності оптимізації мережі комунальних закладів для забезпечення раціонального використання бюджетних коштів.

Так, рішенням ХІІ чергової сесії обласної ради VIII скликання розпочато реорганізацію комунального некомерційного підприємства «Обласна лікарня «ХОСПІС» Херсонської обласної ради шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства «Херсонський обласний госпіталь ветеранів війни» Херсонської обласної ради.

Підопічних ХОСПісу переведуть до госпіталю ветеранів війни, адже там значно кращі умови для проживання та лікування. Разом з тим, медичним працівникам паліативного медзакладу запропонують нові посади – сьогодні керівнику госпіталю доручено внести відповідні зміни до штатного розпису з метою забезпечення дотримання трудових прав медичних працівників комунального некомерційного підприємства, що припиняється.

Окрім цього, депутати підтримали реорганізацію шляхом приєднання комунального закладу «Херсонський фаховий коледж музичного мистецтва» Херсонської обласної ради та комунальної установи «Обласний навчально-методичний центр культури і мистецтв» Херсонської обласної ради до комунального закладу «Херсонський фаховий коледж культури і мистецтв» Херсонської обласної ради.

Мета об’єднання – створення потужного, сучасного, престижного закладу фахової передвищої освіти, що акумулює розвиток мистецької освіти, формує навчально-методичну, профорієнтаційну роботу мистецьких шкіл.

Реорганізація не призведе до погіршення або скорочення культурно-освітніх послуг населенню області. Усі будівлі комунальних закладів будуть збережені, інтереси підопічних і студентів-захищені.

Також обласна рада затвердила й ліквідаційний баланс комунального некомерційного підприємства «Херсонський обласний центр громадського здоров’я» Херсонської обласної ради – у минулому році його функції передано та працівників переведено на відповідні посади до ДУ «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2021 року №106.

Автопарк полиции области пополнился новыми транспортными средствами

  • 2022-02-18 14:00:48
  • перегляди: 0

Сегодня, 18-го февраля, несколько территориальных подразделений Главного управления НПУ Херсонской области, получили новые служебные автомобили. Об этом сообщили в отделе коммуникации ГУ НПУ области.

Ключи от пяти транспортных средств (спецавтомобилей «Peugeot 301», «Renault Megan», «Toyota Corolla») были вручены представителям Херсонского районного управления полиции, а также Скадовского, Генического, Бериславского, Каховского районного отделов полиции. По словам нового руководителя Главного управления НПУ Херсонской области Игоря Короля, новые автомобили оснащены современным оборудованием, что позволит повысить оперативность и качество работы сотрудников правоохранительных органов.

Они смогут эффективнее противостоять преступности и создавать безопасную среды на территории региона.

Предприниматель подозревается в уклонении от уплаты налогов в крупном размере

  • 2022-02-18 13:55:13
  • перегляди: 0

Одному из херсонских частных предпринимателей, который зарегистрирован, как ФОП, сообщено подозрение об уклонении им от уплаты налогов (ч. 1 ст. 212 Уголовного кодекса Украины). Об этом сообщили в пресс-службе Херсонской областной прокуратуры.

Во время досудебного расследования было установлено, что в течение двух лет (2019-2020 гг.) предприниматель занимался закупками молока у населения и в дальнейшем поставлял его на переработку производителям молочной продукции. При этом он документы оформлял на подконтрольных ему частных предпринимателей и, фактически, оставаясь на упрощенной системе налогообложения, превышал лимиты дозволенных ему, как ФОПу, финансовых операций. Сумма причиненного государству ущерба, по мнению прокуратуры, превысила 5 млн гривен.

Досудебное расследование, по информации пресс-службы ведомства, продолжается.

В больнице умер боец ВСУ, которого в декабре ранил снайпер

  • 2022-02-18 13:55:11
  • перегляди: 0

В больнице умер боец ВСУ Сергей Иващенко, которого в декабре ранил снайпер. Это первая боевая потеря в феврале 2022 года.
Об этом сообщила адвокат Светлана Андрейчук, - передаёт Информатор.
Боец служил в 21-м Отдельном мотопехотном батальоне "Сармат" 56-й Отдельной мотопехотной Мариупольской бригады. В декабре 2021 года он получил пулевое ранение на фронте.

"Сергею было 26 лет. Он родился в селе Преображенка Скадовского района Херсонской области. Перед Новым годом возле Донецкого аэропорта его ранил вражеский снайпер. Два месяца врачи боролись за его жизнь, но спасти бойца не удалось. У него остался отец", - рассказала Андрейчук.

Напомним, боевики обстреляли несколько жилых домов в Станице Луганской.
Также писали о том, что у Путина заявили, что на отвод войск РФ от границ Украины нужно время.
Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы не пропустить важные новости. За новостями в режиме онлайн прямо в мессенджере следите в нашем Telegram-канале Информатор Live. Подписать на канал в Viber можно здесь.

Працівникам херсонського державного заводу «Палада» більш ніж за місяць заборгували зарплату

  • 2022-02-18 13:46:37
  • перегляди: 0

Хeрcонcькa cпeціaлізовaнa прокурaтурa у війcьковій тa оборонній cфeрі розпочaлa кримінaльнe провaджeння зa фaктом нeвиплaти зaробітної плaти прaцівникaм Хeрcонcького дeржaвного зaводу «ПAЛAДA» внacлідок нeцільового викориcтaння коштів (ч. 2 cт. 175 КК Укрaїни).Зa дaними cлідcтвa вcтaновлeно, що поcaдові оcоби дeржaвного зaводу, зa нaявноcті зaконних підcтaв для здійcнeння виплaт тa нeобхідних коштів нa рaхункaх, бeзпідcтaвно нe виплaтили зaробітну плaту прaцівникaм зaводу більшe як зa один міcяць, що призвeло до утворeння зaборговaноcті нa зaгaльну cуму 10,7 млн гривeнь.Доcудовe розcлідувaння у кримінaльному провaджeнні здійcнюють cпівробітники Головного упрaвління Нaцполіції Укрaїни в Хeрcонcькій облacті.