Херсон - сторінка 6

На Херсонщині за добу діагностували майже тисячу випадків захворювання на COVID-19

  • 2022-02-19 09:03:34
  • перегляди: 0

У Херсонській області за добу, 18 лютого, виявили 986 нових випадків захворювання на COVID-19. Натомість одужали 243 людини.

Про це йдеться на сайті Херсонської облдержадміністрації у Facebook.

Більша частина виявлених випадків припадає на Херсонський район. Тут захворіло 554 людини.

Понад сто випадків виявили у Скадовському та Каховському районах. Відповідно -136 та 124.

У Бериславському та Генічеському районах захворіло по 86 людей.

У повідомлені йдеться, що стан усіх хворих задовільний. З них 905 людей на самоізоляції, до лікарень госпіталізували 81 людину.

Серед захворілих 162 дитини. За добу померли п'ятеро хворих на COVID-19

Що відомо: З початку пандемії в Херсонській області виявили 103 769 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. 17 лютого, в Херсонській області зафіксували 981 новий лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19. Серед них 187 дітей та 37 медичних працівників. Читайте також:

Херсонщина отримала першу партію пігулок від коронавірусу "Молнупіравір" Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

Ректор херсонського вишу підтвердив свої слова про терміни й вартість підключення басейну до мережі

  • 2022-02-19 08:45:29
  • перегляди: 0

«Зі словами вдячності звернувся до сотень працівників енергетичної сфери, які цілодобово забезпечують нашу життєдіяльність. Ваша робота вкрай важлива та потрібна. Окрема подяка нашому колезі-депутату Валерію Літвіну, який працює в Херсонобленерго, підтримує стабільність цього підприємтсва і завжди намагається допомогти у вирішенні всіх питань. Однак є об’єктивні речі, є питання до цього підприємства і це потрібно обговорювати, не доводити ситуацію до соціального вибуху. Ініціатива депутатського корпусу створити спільну з обласною адміністрацією робочу групу, яка б систематизувала скарги та звернення фізичних і юридичних осіб щодо діяльності «Херсонобленерго» отримала певний резонанс. Пресслужба підприємства навіть звинуватила мене особисто в поширенні недостовірної інформації через мій допис у Фейсбуці. Тому вирішив виступити на сесії Херсонської обласної ради та підтвердити свої слова про терміни й вартість підключення басейну ХДУ до мережі вже фактами та попросити керівництво підприємтсва не сприймати дискусію навколо якості послуг як щось надзвичайне, а долучитися до складу робочої групи та працювати над виправленням недоліків, якщо вони є. Зі словами вдячності звернувся до сотень працівників енергетичної сфери, які цілодобово забезпечують нашу життєдіяльність. Але проблеми є, і про це свідчать документи, які додаю», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського.

Херсонський аеропорт відкриють наприкінці березня і продовжать реконструкцію

  • 2022-02-19 08:33:19
  • перегляди: 0

Про це написав у соціальних мережах директор КП Міжнародний аеропорт "Херсон" Віталій Кучерук:


- Наш аеропорт на слуху, ми перші, хто йде з масштабною реконструкцією аеропорту за програмою Президента України «Велике Будівництво».


Плануємо відкриття наприкінці березня (початок весняно-літньої навігації. Авіакомпанії будуть використовувати нову світло-сигнальну систему, злітно-посадкову смугу та в цьому році планується продовження реконструкції.




У Новій Каховці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-19 07:57:48
  • перегляди: 0

Вчора, 18 лютого, у Палаці культури Нової Каховки пройшли пам’ятні заходи з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляє Online НК з посиланням на інформацію кореспондентів КП "Новокаховська міська радіоорганізація" в соціальній мережі.

Всі учасники заходу спільно виконали Гімн України. Піснею «Козацька лірична» концертну програму відкрив Народний чоловічий хор (керівник Ніна Шевелєва, концертмейстер Юлія Чабан).

До громади міста звернувся міський голова Володимир Коваленко:

"В історії України – мільйони сторінок, на яких видатні постаті, події, факти, висновки. У 1991 році у кожного з нас з'явилася унікальна можливість бути творцем нашої історії. Ми почали шукати в лабіринті світовому і європейському своє місце – таке, на яке заслуговує наш народ. Ми багато пройшли до 2004 року – року Помаранчевої Революції. І гадки не мали, що настане 2014 рік. Сьогодні кожен має запитати в себе – що він зробив або не зробив для того, щоб не загинули сини і доньки нашого народу. Вони заслуговують на особливе ставлення, особливу повагу. Але, на жаль, Україна вже восьмий рік втрачає своїх дітей.

Ми сьогодні – кожен на своєму місці – державні службовці, керівники різних рівнів - маємо усвідомити свою відповідальність. Щоб та кров, та трагедія не стали етапом чергового неуспіху нашої країни. Немає нічого страшнішого, ніж втратити сина або доньку. По землі ходять сироти, батьки, які поховали своїх дітей. Їх подвиг має спонукати нас до особистої участі у повсякденному житті країни, щоб ніколи більше трагедії з пролиттям крові, втратою наших земляків не було.

В мене була зустріч з одними з учасників цих подій – нашим земляком Сергієм Підгорним. Він попросив мене – якщо буде можливість, то збирайте продукти і відправляйте нашим солдатам, добровольчим загонам на схід! На жаль, Сергій загинув. Пам'ятайте про нього і тисячі українців, які загинули за щасливе майбутнє України. Цінуйте і робіть все, щоб наша Україна стала успішною і посіла своє гідне місце у європейському і світовому просторі".

Голова Каховської РДА Наталя Стадник зазначила – історія робить свої кроки. Той день має згуртувати нас, живих.

"Цінуйте свою державу, її незалежність, поважайте батьків,

пам’ятайте про людей старшого віку – щодня. Любіть свою землю та рідну українську мову. Які б негаразди нас не спіткали – переконана, що кожен з нас хоче миру, спокою, щоб наша держава була сильною любіть Україну не за те, що вона велика, а за те, що вона наша".

Світлини на екрані нагадали події осені 2013-зими 2014 років.

Вісім років назад дні 18-20 лютого стали переломним моментом в житті України, в її долі, і найтрагічнішими в хронології Революції Гідності – днями розстрілу протестувальників. В ці дні загинули понад 100 Героїв. Їх назвали "Небесною Сотнею".

В ті дні українці відстоювали право на гідність, на місце України у європейському співтоваристві, на європейський розвиток України. Це прагнення досягло такої сили, що українці віддавали за нього своє життя.

Цими днями ми вшановуємо подвиг учасників Революції Гідності і схиляємо голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні.

20 лютого новокаховчани вшанують пам'ять Героїв "Небесної Сотні" покладанням квітів біля пам'ятника Захисникам України на проспекті Перемоги.

На Херсонщине мужчина лишился жизни после падения с мотоцикла

  • 2022-02-19 07:03:32
  • перегляди: 0

30-летний житель Чаплинки упал с мотоцикла и ударился головой. Спасти его не удалось.

Об этом сообщает «kherson.net.ua» со ссылкой на полицию.

Мужчина на мотоцикле «Мустанг» не справился с управлением, выехал на обочину, а когда пытался вырулить обратно на проезжую часть, опрокинулся.

При этом в сообщении говорится, что водитель был без шлема.

В итоге мотоциклиста не стало еще до приезда врачей.

Впоследствии один из медиков, который был на месте происшествия, констатировал факт, что от водителя чувствовался запах горячительных напитков.

На Херсонщині зареєстровано 4642 земельні угоди

  • 2022-02-18 22:45:38
  • перегляди: 0

Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляє, що станом на 18 лютого в Херсонській області укладено 4642 угоди в рамках ринку землі.

Загальна площа проданих земель сільського господарського призначення становить майже 20309 гектарів. Їхня загальна вартість вже перевищує 198 млн. грн.

За кількістю проданої землі Херсонщина залишається четвертою в Україні. Попереду – лише Харківська (37044 га), Дніпропетровська (22948 га) та Кіровоградська (22703 га) області.

Серед аутсайдерів земельного ринку – Івано-Франківська (883 га), Чернівецька (1510 га) та Рівненська (1644 га) області.

Анатолій НІКОЛАЄВ.

Мошенники пугают другими мошенниками: как у херсонцев выманивают деньги

  • 2022-02-18 22:21:47
  • перегляди: 0

В последнее время телефонные аферисты часто представляются сотрудниками безопасности банков. Поэтому люди, особенно преклонного возраста, безоговорочно верят злоумышленникам.

63-летняя жительница Херсона лишилась 12 тысяч гривен после “помощи” псевдобанкира. Ей позвонил мужчина и заявил, что мошенники добрались до счета клиентки и нужно срочно перечислить все средства на другой счет, где они будут в полной безопасности. Доверчивая горожанка так и сделала.

Подобный случай произошел и с 61-летней херсонкой. Аферист сообщил — срок действия ее карты скоро истекает, поэтому имеющиеся деньги нужно перенаправить на временный счет. В результате очередная жертва обмана лишилась 40 тысяч гривен.

На крючок мошенников попадают не только старики, которые искренне верят в добропорядочность окружающих граждан, но и сравнительно молодые люди.

Так, 39-летняя жительница областного центра опубликовала объявление о продаже дивана в Интернете, после чего неизвестный сообщил о намерении купить товар. При этом попросил горожанку отправить через банковский терминал “пробный” перевод в размере тысячи гривен. Но со счета женщины вдруг пропала гораздо большая сумма — 20 тысяч гривен.

khersondaily.com

В Херсоне пешеходы избили водителя маршрутки

  • 2022-02-18 21:51:30
  • перегляди: 0

При отсутствии на дорогах автоинспекторов и регулировщиков херсонцы «регулируют» движение по-своему – как умеют.


На перекрестке улиц Мира и Кулика областного центру группа пешеходов сочла, что водитель маршрутки их не пропустил. Их реакция была молниеносной: автобус остановили, водителя вытащили из кабины, и «навтыкали» ему так, что тому пришлось обращаться за медицинской помощью с многочисленными ушибами и подозрением на черепно-мозговую травму.


Но заявление о нападении 43-летний водитель почему-то не написал. И сейчас сотрудники отделения Национальной полиции в Днепровском районе Херсона разыскивают его сами – для опроса. К слову, за неделю в областном центре это уже третий дорожных инцидент с маршрутками. В двух предыдущих пострадали трое пассажиров и пешеход.


Сергей ЯНОВСКИЙ

Усиленный режим службы продолжают нести правоохранители Херсонщины

  • 2022-02-18 21:09:34
  • перегляди: 0

На Херсонщине для патрулирования улиц задействовано почти 450 правоохранителей.

С 15 февраля личный состав полиции Херсонщины переведен на усиленный режим несения службы.

Сегодня, 18 фераля, на площади Свободы прошел общий развод силовых структур области.

Количество патрулей на улицах значительно увеличено. Правоохранители несут службу в составе пеших нарядов, автопатрулей и стационарных постах области.

Это полицейские, нацгвардейцы, спасатели, пограничники и представители общественных формирований. Также на постах вместе с полицейскими несут службу сотрудники СБУ.

Усиленный режим полиции – это не дополнительный повод для беспокойства, а защита и полная готовность правоохранительных подразделений, - подчеркивает Отдел коммуникации полиции Херсонской области.

На Херсонщині шкільних кухарів вчили готувати за рецептами Клопотенка

  • 2022-02-18 20:15:30
  • перегляди: 0

У Херсоні для шкільних шеф-кухарів провели майстер-клас. Їх вчили готувати за рецептами Євгена Клопотенка. Херсонщина - перша область де стартувало навчання у рамках реформи шкільного харчування.

Вони - шкільні кухарі зі стажем та є у ролі учнів. Вчитимуть, як з простих продуктів приготувати корисні і смачні страви. Майстер-клас проводить фуд-продюсерка проєкту Ірина Рудневська. Каже, що готуватимуть страви із нової збірки шкільного харчування, і до яких найбільше питань. За словами жінки, там є нюанси з подачею та нарізкою, кількістю спецією і зробити так, щоб це було корисно.

Під час майстер-класу готували шість страв.Серед них - "Мінестроне" - овочевий суп, "Китайська печеня зі свининою", "Овочева паелья з куркумою", "Кебаб з сиром". Назви дещо лякають учасників, каже кухарка Гаврилівської школи Каланчацької ОТГ Тетяна Бондар. Говорить, коли читає картку, то в принципі все зрозуміло, але потрібна практика.

Навчання для шкільних кухарів проходить у рамках українсько-швейцарського проєкту "Діємо для здоров’я у співпраці з проєктом Євгена Клопотенка Cult Food. Проєкт впроваджується у п'яти областях: Львівській, Дніпропетровській, Полтавській, Рівненській та Херсонській. Займаються культурою харчування дітей, розказує менеджер проєкту Cult Food Ярослав Малий. Діє він з 2017 року, а 2021 - долучилися до реформи харчування у школі.

"Розробляють технологічні картки та меню. Вони пізніше мають стати зразковими. Для використання в навчальних закладах. Це не означає, що вони будуть обов'язковими. Вони будуть рекомендованими", - розповів менеджер проєкту.

Майстер-клас триватиме 18-19 лютого. За цей час навчання пройде 40 шкільних кухарів. Курс складається з теоретичних і практичних занять.

У Херсоні реставрують оглядове колесо

  • 2022-02-18 20:10:22
  • перегляди: 0

«17 лютого, у парку Херсонська Фортеця почали демонтаж оглядового колеса. На його місці, згідно рішення виконавчого комітету міської ради від 15 грудня, побудують спортивний кластер «Урбан – парк». Таке рішення прийнято з метою реалізації програм Президента України «Велике будівництво» та «Здорова Україна». На будівництво урбан-парку держава виділить 70 млн. грн.

Щодо подальшої долі оглядового колеса, яке багатьом мешканцям громади полюбилося за довгі роки існування, розповів директор КП «Гарантія» Ігор Семенчев.

Зазначений атракціон встановлений 45 років тому, міцність металевих конструкцій давно не відповідає технічним вимогам. Тож, навіть якщо, на його місці не запланували будівництво урбан-парку, питання щодо його зносу все одно довелося б вирішувати.

Зважаючи на те, що питання з атракціоном потребувало вирішення, а урбан-парк зручно розмістити в центральній частині міста, прийнято рішення колесо демонтувати, але на умові збереження частин металевого каркасу для того, аби в подальшому провести експертизу, реставрувати пошкоджені частини конструкції (в основному це місця кріплення)

та визначитися з місцем його подальшого розміщення у відпочинкових зонах міста.

Ігор Семенчев зазначає, що питання щодо розміщення реставрованого оглядового колеса вирішуватиметься в ході розробки проєктів планів міських парків, над якими працюють у департаменті містобудування, архітектури та земельних ресурсів.

Також він наголошує, що різати на металобрухт оглядове колесо ніхто не збирається. Оглядове колесо реставрують для херсонців.

А поки що розпочато його демонтаж, який відповідно до договору з підрядником триватиме до 25 лютого. Демонтовану конструкцію зберігатимуть на полігоні херсонського дорожнього управління під охороною до прийняття остаточного рішення щодо місця його розміщення», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Херсонської міської ради.

Житель Херсонщини вкрав коробку з пожертвами на лікування дитини

  • 2022-02-18 20:00:37
  • перегляди: 0

Нічого святого. Ввечері на 102 звернулася продавчиня з Асканії-Нова. 48-річна жінка розповіла, що місцевий житель схопив коробку з пожертвами на лікування дитини і вибіг з магазину. Зловмивник був поліції відомий. 56-річний фігурант неодноразово засуджений за майнові злочини і тільки три місяці як звільнився. Розшукали його за півгодини, заставши в компанії друзів по пляшці. Власне, на застілля злодюжка і витратив частину поцуплених грошей. Решту суми, трохи більше ста гривень, в нього вилучили. Особу затримали. Тепер чоловік фігурує в новому провадженні. Враховуючи довгий «послужний список» за гратами, суд може взяти підрзрюваного під варту вже зараз.

Марина САВЧЕНКО.

Викладач Херсонського держуніверситету отримав державну нагороду

  • 2022-02-18 18:51:52
  • перегляди: 0

Сьогоднішнє засідання Херсонської обласної ради розпочалося з приємностей державну нагороду «Народний артист України» отримав Виктор Гурба – соліст-вокаліст, доцент кафедри музичного мистецтва факультету культури і мистецтв Херсонського державного університету, - поділився радісною новиною ректор ХДУ Олександр Співаковський:


- Дуже знаково, коли досягнення наших колег відзначаються на високому рівні. Особливо таких талановитих і відомих особистостей, як Віктор Гурба! Дякую всім, хто доклав зусиль, аби талант артиста був заслужено оцінений!


Вдячний першому проректорові Херсонського державного університету Сергію Омельчуку, проректорам Дар’ї Мальчиковій та Сергію Кузнецову, заступнику декана факультету культури і мистецтв Анатолію Форостяну, що прийшли підтримати нашого народного артиста.


Бажаю Віктору Гурбі міцного здоров’я, натхнення та нових творчих здобутків!


У Херсоні відбулися громадські обговорення змін до Генерального плану міста

  • 2022-02-18 18:46:30
  • перегляди: 0

Для oзнайoмлення гpoмадськoсті із запpoпoнoваними змінами дo генеpальнoгo плану міста 28 січня 2022 poку їх oпpилюдненo на сайті Хеpсoнськoї міськoї pади, а 17 лютoгo, відпoвіднo дo плану, пpoведенo гpoмадські oбгoвopення.Гpoмадяни, які дoлучились дo oбгoвopення, вислoвлювали свoї зауваження, пoбажання, висували пpoпoзиції та ставили питання. Усе це фіксувалoсь та внoсилoсь дo пpoтoкoлу.– Сеpед ідей, які вже надійшли під час oбгoвopення, є дійснo такі, які ваpтo вpахувати. Їх усі без винятку зафіксували та пеpедадуть пpoєктувальникам для тoгo, аби кoжну з них булo poзглянутo на пpедмет внесення у генплан. Пpoєктувальники вивчать надані гpoмадськістю пpoпoзиції на пpедмет відпoвіднoсті їх нopмативній базі, дoцільнoсті з тoчки зopу poзвитку міста. Після чoгo мoжливе їх внесення дo генплану. Такoж ми чекаємo на виснoвки відпoвідних кoмунальних служб (Вoдoканал, упpавління тpанспopту тoщo). Кoли ми oтpимаємo пoвний кoмплект містoбудівнoї дoкументації, poбoта над схемoю зoнування міста завеpшиться. Генеpальний план винесуть на poзгляд сесії міськoї pади, – пoяснює гoлoвний аpхітектop Хеpсoна Ігop Юpчак.

Пpoпoзиції змін poзpoблені лише в адміністpативних межах міста. Зміни генплану теpитopії населених пунктів, які вхoдять дo складу теpитopіальнoї гpoмади, не пpoпoнувалися.– Я хoчу, аби усі ще pаз зpoзуміли: це не нoвий генплан, це лише внесення змін. Тoму щo пoняття генплану міста безстpoкoве, адже він існує та буде існувати. Ми мoжемo лише часткoвo пеpіoдичнo внoсити зміни. Після тoгo як зміни пpиймуть, наступні мoжливo внести лише чеpез декілька poків, – пoяснює аpхітектop. Відпoвіднo дo плану poзpoбки містoбудівнoї дoкументації на 2022-2033 poки, наpазі напpацьoванo зміни дo oснoвнoгo генплану міста. Наступний етап – poзpoбка кoмплекснoї схеми теpитopіальнoгo poзвитку, в яку увійде вся теpитopіальна гpoмада. Кoмплексна схема включатиме 6 генпланів стаpoстинських oкpугів Хеpсoнськoї МТГ: Кoмишанський, Антoнівський, Степанівський, Зеленівський, Наддніпpянський, Садівський.Це пoв’язанo зі змінами у закoнoдавстві Укpаїни, зoкpема – pефopми децентpалізації, унаслідoк чoгo утвopена Хеpсoнська міська теpитopіальна гpoмада, дo якoї пpиєдналися зазначені населені пункти.Дoвідкoвo: Для тoгo, аби пoдати свoї пpoпoзиції щoдo змін дo Генеpальнoгo плану Хеpсoна тpеба звеpнутися дo юpидичнoгo замoвника генплану – Депаpтамента містoбудування, аpхітектуpи та земельних віднoсин. Зауваження та пpoпoзиції гpoмадськoсті дo Пpoекту пpиймаються дo 28 лютoгo 2022 poку в кабінеті № 120 адмінбудівлі міськoї pади за адpесoю: пpoсп. Ушакoва, 37, у письмoвoму вигляді із зазначенням oсoби заявника та звopoтнoї адpеси для надання відпoвіді.Пpoпoзиції та зауваження мoжна надіслати електpoннoю пoштoю на адpесу: [email protected] ua.Анoнімні пpoпoзиції абo пoдані після 28.02.2022 не poзглядаються.Стpoк завеpшення poзгляду пpoпoзицій – 28.03.2022.

Новокаховчанам розповіли про фінансові послуги для бізнесу на Гіді

  • 2022-02-18 18:46:28
  • перегляди: 0

Мешканцям Новокаховської територіальної громади розповіли про те, що оформити статус податкового резидента, довідку про відсутність заборгованості чи зареєструвати книгу обліку розрахункових операцій без зайвого клопоту, розповість Гід з державних послуг.

Інформація про це розміщена на порталі територіальної громади, повідомляє Online НК.

Для вашої зручності підготували добірку фінансових держпослуг для бізнесу:

Довідки:

Довідка про відсутність заборгованості з платежів

Довідка про сплату податкових зобов’язань платником податку – резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань

Довідка про суми виплачених доходів та утриманих податків

Довідка про сплачений нерезидентом податок на прибуток

Реєстрація та витяги:

Реєстрація реєстратора розрахункових операцій

Реєстрація книг обліку розрахункових операцій

Реєстрація платника єдиного податку

Включення моделі реєстратора розрахункових операцій до Державного реєстру

Витяг з реєстру платників ПДВ

Статус податкового резидента України

Більше про те, де отримати державні послуги, дивіться на платформі Дія.Центрів. Тут можна знайти найближчий Центр, залишити відгук, дізнатися робочі години, а також є навчання для працівників Центрів.

За інформацією офіційного сайту Міністерства та Комітету цифрової трансформації України.

В Херсонській обласній раді створили нову депутатську групу з підтримки програм Президента

  • 2022-02-18 18:22:06
  • перегляди: 0

Зa ініціaтиви пeршого зaступникa голови-кeрівникa виконaвчого aпaрaту Хeрсонської облaсної рaди, дeпутaтa «Слуги Нaроду» Юрія Соболeвського у Хeрсонській облaсній рaді створeно міжфрaкційну дeпутaтську групу з підтримки прогрaм Прeзидeнтa.Очолив групу Юрій Соболeвський.Зa його словaми, цe є покaзником злaгоджeної роботи дeпутaтського корпусу Хeрсонської облaсної рaди нaцілeної нa eфeктивну рeaлізaцію прогрaм Володимирa Зeлeнського нa Хeрсонщині.

На Херсонщині для патрулювання на вулиці вийшли майже 450 правоохоронців

  • 2022-02-18 18:19:09
  • перегляди: 0

З 15 лютого 2022 року особовий склад поліції Херсонщини переведений на посилений режим несення служби. З цього приводу, 18 лютого 2022 року, на площі Свободи у Херсоні відбувся загальний розвід силових структур області.

За словами заступника начальника поліції Херсонської області Дениса Захарченка, в проведенні заходів кожного дня задіяні близько 450 правоохоронців, це означає збільшення кількості патрулів, які забезпечуватимуть публічну безпеку та порядок на вулицях, взяття під охорону об’єктів критичної інфраструктури, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Правоохоронці несуть службу у складі піших нарядів, автопатрулів та на стаціонарних постах області. До складу патрулів увійшли працівники поліції, військовослужбовці Національної гвардії, представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, прикордонники та представники громадських формувань. На постах разом із поліцейськими несуть службу працівники СБУ.

Поліцейські підтримують публічну безпеку і порядок на вулицях міст та селищ області, забезпечують функціонування об’єктів життєдіяльності населення, транспортної та критичної інфраструктури, органів державної влади, а також недопущення скоєння кримінальних правопорушень, інших протиправних дій, що можуть дестабілізувати ситуацію на території області або в окремих населених пунктах. Також правоохоронці продовжують здійснювати контроль за дотриманням профілактичних та протиепідемічних заходів.

Поліцейські закликають громадян зберігати спокій, не піддаватися паніці. Посилений режим поліції – це не додатковий привід для занепокоєння, а захист та повна готовність правоохоронних підрозділів.

Відділ комунікації поліції у Херсонській області

Херсонські аграрії звернулися до центральної влади щодо тарифу на зрошення

  • 2022-02-18 18:10:05
  • перегляди: 0

49 питань розглянули сьогодні на сесії Херсонської обласної ради.


Традиційно перед початком засідання вручили нагороди мешканцям області, які відзначилися високими досягненнями та вагомими внесками в розбудову Херсонщини.


Зокрема, Указом Президента України Володимира Зеленського до Дня Соборності орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагородили тракториста-машиніста ТОВ «Торговий дом «Долинское» Анатолія Ліфінцева.


Про це у фейсбуці повідомив керівник цього підприємства, депутат обласної ради Володимир Хвостов


«Дякую за високе відзначення нашого підприємства. Це спільна нагорода всієї аграрної Херсонщини!», - написав він.


Серед рішень, прийнятих на сьогоднішньому засіданні, Володимир Хвостов звернув увагу на ті, що стосуються його виборчого округу:


«Чаплинській лікарні нададуть фінансову підтримку на оплату комунальних послуг та енергоносіїв. Мова про 400 тисяч гривень, які є «непід’ємними» для Чаплинської селищної ради. Об’єднав зусилля з колегами Павлом Олександровим та Денисом Микитюком та, заручившись підтримкою бюджетної комісії, винесли питання на сесію. З колегами проголосували за виділення з депутатського фонду 39 тисяч гривень на лікування жительки Чаплинки, яка звернулася до нас по допомогу», - інформує Володимир Хвостов.


Окремо депутат-аграрій наголосив на тому, що 17 лютого, зроблено ще один крок до повноцінного відновлення зрошення і повідомив про звернення, прийняте сьогодні депутатами Херсонщини.


«Вчора Верховна Рада України прийняла законопроєкт про організації водокористувачів. А сьогодні депутатський корпус звернувся до Прем'єр-міністра України, Міністра аграрної політики та продовольства України, Державного агентства водних ресурсів України щодо поливного сезону-2022 та тарифів на електроенергію. Нас підтримують у цьому питанні також в.о. голови ДАВР Олексій Кузьменков, голова БУВР нижнього Дніпра Ігор Андрієнко, голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун.


Нинішня ситуація насторожує – річного тарифу водогосподарських організацій на забір води для поливу сільгоспкультур наразі немає. Відтак аграрії не можуть планувати довгострокову діяльність.


Нагадаю, 80% тарифу на полив – це вартість електроенергії. Тендери з її закупівлі «водники» вже оголосили, ціна коливається від 4,70 до 4,80 грн за кіловат, але це без розподілу, у сукупності ж виходитиме близько 6 грн – майже вдвічі більше проти минулого року. За такого тарифу собівартість вирощування основних культур півдня країни – пшениці, соняшника, ячменю і сої, порівняно з 2020 роком, зросте на 30%. Це позначиться на кінцевій ціні продуктів для споживачів і може вдарити по продовольчій безпеці», - зазначає Володимир Хвостов.


Поливний сезон 2022 – вже майже на порозі, тож, херсонські аграрії вважають, що з вирішенням «тарифної» проблеми затягувати не можна, і пропонують у зверненні вихід з ситуції.


«Херсонська область в середньому на рік споживає 1 мільярд кубометрів води для зрошення, а це 300-350 мільйонів кіловат годин електроенергії. Чимало…


Є оператори ринку, які постачають електроенергію для потужних організацій. Приміром, минулого року «Укрзалізниця» закуповувала її за прямими договорами у НАЕК «Енергоатом» – зекономили понад 4 мільярди гривень.


Тому у зверненні ми просимо визначити постановою Кабміну, що тендери із закупівлі електроенергії для зрошення в Україні проводитиме державна установа – централізована закупівельна організація. Також звертаємося з тим, щоб Уряд доручив НАЕК «Енергоатом» розробити механізм укладання двосторонніх договорів на постачання електроенергії з водгоспами, що належать до сфери управління ДАВР», - каже Володимир Хвостов.


Він переконаний, що такі рішення зроблять зрозумілими і чесними «правила гри» для всіх і гарантуватимуть стале проходження цьогорічного поливного сезону.


Олена РЄЗНІЧЕНКО

На Херсонщині чоловік, який нещодавно вийшов на волю, викрав з магазину скриньку з пожертвами

  • 2022-02-18 18:10:03
  • перегляди: 0

Злочин стався вчора, 17 лютого близько 19:00 в одному з магазинів селища Асканія Нова. Про подію на спецлінію "102" повідомила 48-річна продавець.

Про це повідомляє Depo.Херсон з посиланням на поліцію Херсонської області.

Жінка розповіла, що в торгівельний заклад зайшов місцевий мешканець і схопив коробку з грошима для благодійних внесків, які збиралися на лікування хворого хлопчика. Після цього зловмисник вибіг назовні та зник у невідомому напрямку.

Грабіжником виявився неодноразово судимий за майнові злочини 56-річний чоловік, який тільки три місяці тому звільнився з виправної колонії.

Поліцейські впродовж півгодини розшукали підозрюваного – він пиячив разом зі своїми знайомими. Частину поцуплених грошей зловмисник витратив на застілля. Інші гроші були вилучені.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України "Грабіж" (санкція статті передбачає покарання в виді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років). Чоловікові повідомили про підозру в скоєнні злочину. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в Запорізькій області молодики вкрали автівки та перегнали їх на Херсонщину.