Донецьк - сторінка 5

Из-за обстрелов на Донбассе закрыли КПВВ "Счастье"

  • 2022-02-20 10:21:46
  • перегляди: 0

Об этом сообщает штаб Операции Объединенных Сил Украины.

"Российско-оккупационные войска все время демонстрируют свое пренебрежение гуманитарными потребностями, здоровьем и жизнью мирных украинских граждан. Не соблюдая договоренностей о прекращении огня, за прошедшие сутки 19 февраля трижды из минометов и станковых противотанковых гранатометов прицельно обстреляли КПВВ "Счастье"", - говорится в сообщении.

В командовании Объединенных сил отметили, что обстрел КПВВ "Счастье" является нарушением норм международного гуманитарного права и ставит под угрозу жизнь и здоровье как мирного населения, так и персонала, осуществляющего свою деятельность на КПВВ.

Также в штабе подчеркнули, что "учитывая обострение ситуации" и реальную угрозу для жизни и здоровья граждан, принято решение о временном прекращении пропуска лиц и транспортных средств через КПВВ "Счастье" с 8 часов 20 февраля 2022 года на период существования угрозы.

Напомним, что на днях на Донбассе началось обострение. Обе стороны объявили об обстрелах своих территорий и позиций. В частности, украинская сторона заявила об обстреле со стороны "ЛНР"

детского сада а затем и частного дома в поселке Станица Луганская, а также лицея в поселке Врубовка.

Также в оккупированном Луганске около 23:00 18 февраля прогремел взрыв. После взрыва на газопроводе в районе Малой Вергунки произошло крупное возгорание.

После этого, 18 февраля, главари так называемых "ДНР" и "ЛНР" заявили о внезапной массовой эвакуации с вывозом населения в Ростовскую область, заявив, что в ближайшее время готовится наступление ВСУ. В свою очередь правительство России пообещало выплатить всем эвакуированным по 10 000 рублей (3,5 тысячи грн).

В СНБО, в свою очередь, заявили, что на временно неподконтрольных территориях могут быть провокации, а Украина наступать на Донбасс не собирается.

При этом в Главном управлении украинской разведки при Министерстве обороны Украины сообщили о высокой угрозе терактов в оккупированном Донецке - российскими спецслужбами заминирован ряд объектов социальной инфраструктуры.

На Донбасі за добу від коронавірусу вакцинували понад тисячу людей

  • 2022-02-20 10:18:29
  • перегляди: 0

Протягом 19 лютого на Донеччині вакцинували першою дозою 246 людей, другу дозу отримали – 506. На Луганщині першою дозою вакцинували 123, другою – 236. Про це повідомляє сайт вакцинації від COVID-19.

Загалом в Донецькій області 2 дози щеплення мають 627 878 людей, першою дозою вакциновані 665 735 людей, а бустерну дозу отримали 12023 людей. У Луганській області 2 дози щеплення мають 274 635 людей, першою дозою вакциновані 280 985, а бустерну дозу отримала 15 037 людей.

У Донецькій області за добу коронавірус виявили у ще 925 хворих. У Луганській області за добу COVID-19 підтвердили ще у 253 хворих.

Читайте також: Бустерна доза для українців. Як додаткові щеплення запобігають черговій хвилі коронавірусуДані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Читайте також: "Те, що лякає людей і те, що їх насправді вбиває — це різні речі". Імунолог про вакцинацію і тромбоз Що відомо

Список пунктів щеплень та центрів масової вакцинації У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) вважають, що пандемія COVID-19 не завершиться принаймні до середини 2022 року МОЗ розповіло про те, якими можуть побічні ефекти вакцинації проти COVID-19 і в яких випадках слід звертатися за допомогою лікаря. З питаннями щодо охорони здоров'я можна звертатись за телефонами:- "гаряча лінія" Міністерства охорони здоров'я - 0 800 505 201

- "гаряча лінія" Донецької облдержадміністрації - 0 800 408 91

- "гаряча лінія" Луганської облдержадміністрації - 0800 505 107

Читайте також "Коли здоровий глузд перемагає". Керівник театру розповів, чому вакцинувався від COVID-19 Досвідом з вакцинації дитини з поділилася жителька Слов’янська Катерина Гончар Історія священника, який зробив щеплення від COVID-19 Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

Обстрелы украинских позиций на Донбассе: двое военных погибли. Вблизи Мариуполя боевики применяют артиллерию

  • 2022-02-20 09:54:31
  • перегляди: 0
Боевики 136 раз нарушили режим прекращения огня на Донбассе, в том числе 116 раз – с применением запрещенного Минскими договоренностями вооружения.

За добу мародери розграбували близько 100 квартир мешканців Донецька та Макіївки, які виїхали до Росії, — волонтер

  • 2022-02-20 09:39:36
  • перегляди: 0

Евакуація населення, оголошена ватажками терористичних «ДНР» і «ЛНР», закінчилася дуже передбачувано. Менше ніж за добу мародери пограбували понад сотню залишених квартир. Про це повідомив донецький журналіст та волонтер Тім Златкін, посилаючись на зведення УБОЗу з окупованих територій.

«Менше доби знадобилося мародерам, щоб розграбувати 56 квартир у Донецьку та 42 у Макіївці. Так-так, саме квартири „евакуйованих“ аборигенів», — повідомив Златкін.

У соцмережах висловили припущення, що мародери могли «прошерстити» квартири не навмання, а цілеспрямовано. Та й із «винними» у пограбуваннях окупанти, схоже, вже визначилися.

Нагадаємо, ватажки «ДНР» та «ЛНР» оголосили евакуацію з ОРДЛО населення, за винятком чоловіків 18−55 років. Було оголошено, що за добу з ОРДО вивезли 6,6 тис. людей, переважно в Ростовську область. Окупаційна адміністрація визнала, що не всі прагнуть їхати до Росії, навіть незважаючи на обіцяні «підйомні» виплати. Багато жителів окупованих територій вважали за краще залишитися вдома.

Фото pixabay.com

У соціальних мережах з’явилися відео, як танки входять до Донецька

  • 2022-02-20 08:48:09
  • перегляди: 0

Колона бронетехніки, що організовано пересувається вулицями Донецька, викликала масовий резонанс у соціальних мережах.

Очевидці навіть розмістили відеозапис проїзду військової техніки через Кіровський район Донецька та стверджували, що у колоні також рухалися самохідні гаубиці 2С1 “Гвоздіка” та бронетранспортер. Alarming footage of Russian tanks & military vehicles reportedly advancing tonight to 5 km away from #Ukraine border (town of Shebekino). Explosions reported in Donetsk. Biden convening national security meeting tomorrow [on a Sunday!]: pic.twitter.com/13hvjO93FK

— Joyce Karam (@Joyce_Karam) February 19, 2022 Пересування танків відбувається на тлі майже безперервного обстрілу Донецька. ⚠️#Donbass – De nombreuses détonnations entendues à Donetsk/Kievsky (SE aéroport) Des frappes de l’artillerie kiévienne durant toute la nuit sur ce secteur et l’aéroport

Mouvements de colonnes militaires dans la ville cette nuit (milice)#Ukraine #DNRhttps://t.co/najzz7H2Lj

— Jacques Frère (@JacquesFrre2) February 20, 2022 18 лютого голова так званої Донецької народної республіки Денис Пушилін заявив, що українські війська готові до наступу на Донбасі. Acc to RUS propaganda outlets those vehicles with triangles painted on them rolled in the night around Donetsk. https://t.co/3StpxLMgX6 pic.twitter.com/Y7cxTF3xJH

— Adam Lapszynski (@lapszynski) February 20, 2022 Самопроголошені лідери ДНР та ЛНР оголосили про початок масової евакуації населення в Росії.

Глава ЛНР Леонід Пасічник закликав чоловіків, здатних тримати зброю, захищати свою землю. Donetsk, Ukraine 💥💥💥 pic.twitter.com/B3y8XPoY56

— JamieLynn_TrumpGrl💋 (@2jamielynn) February 20, 2022

За прошедшие сутки оккупанты 136 раз обстреляли позиции ВСУ. КПВВ "Счастье" закрыт

  • 2022-02-20 08:21:31
  • перегляди: 0

В течение суток 19 февраля гибридные российские войска на Донбассе 136 раз открывали огонь, 116 – с применением запрещенного минскими договоренностями вооружения. Командование объединенных сил приняло решение закрыть КПВВ "Счастье" из-за обстрелов. Об этом сообщает пресс-служба штаба ООС.
Читайте нас в Telegram: проверенные факты, только важное
КПВВ "Счастье" три раза попадало под прицельный огонь минометов и станковых противотанковых гранатометов.
Командование объединенных сил отмечает, что обстрел КПВВ является нарушением международного законодательства и норм международного гуманитарного права.
В результате обстрелов двое украинских военнослужащих получили осколочные ранения, несовместимые с жизнью. Четверо военнослужащих получили ранения разной степени тяжести и находятся в лечебных учреждениях. Один военнослужащий получил боевое травмирование.
С 8:00 20 февраля на период существования угрозы КПВВ "Счастье" временно прекращает пропуск лиц и транспортных средств. "Обращаемся к гражданам с просьбой учесть эту информацию при планировании поездок", – сказано в сообщении.

19 февраля в районе боевых действий на Донбассе боевики российской гибридной армии открыли огонь по собственным позициям, чтобы обвинить в этом украинскую армию.
Для создания "сенсационных новостей" о действиях Украины российская пропаганда использует фейки, созданные и обнародованные ими еще в 2014 году.

Російські окупанти продовжують обстрілювати українські позиції

  • 2022-02-20 07:54:15
  • перегляди: 0

Упродовж минулої доби, 19 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 136 порушень, 116 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Російсько-окупаційні війська обстріляли:

Сім разів НОВОТРОЇЦЬКЕ – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, артилерії калібру 122 мм та автоматичних станкових гранатометів.

ГРАНІТНЕ – з артилерії калібру 122 мм.

Чотири рази СТАРОГНАТІВКУ – з артилерії калібру 152мм та 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

Три рази НОВОСЕЛІВКУ – з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм.

Двічі БОЛОТЕНЕ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм.

Двічі ВОДЯНЕ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм.

ШИРОКИНЕ – з мінометів калібру 120 мм.

Три рази МИРОНІВСЬКИЙ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів.

П’ять разів НОВОГНАТІВКУ – з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм.

Чотири рази СВІТЛОДАРСЬК – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Чотири рази ТРАВНЕВЕ – з мінометів калібру 120 мм та протитанкових керованих комплексів.

Чотири рази ЛОБАЧЕВЕ – з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм.

Двічі ПІВДЕННЕ – з мінометів калібру 82 мм, протитанкових керованих комплексів, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

П’ять разів НОВОЗВАНІВКУ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів.

П’ять разів ЛУГАНСЬКЕ – з мінометів калібру 120 мм та 82мм, автоматичних станкових гранатометів та ручного протитанкового гранатомету, станкового протитанкового гранатомету.

Двічі АВДІЇВКУ – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, протитанкових керованих комплексів.

Дев’ять разів ЩАСТЯ – з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

П’ять разів КРИМСЬКЕ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових протитанкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів.

Чотири рази МАР’ЇНКУ – з мінометів калібру 120 мм та протитанкових керованих комплексів.

Двічі ОПИТНЕ – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

Чотири рази НЬЮ-ЙОРК – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Двічі ЛОПАСКИНЕ – з мінометів калібру 82 мм.

П’ять разів НОВОЛУГАНСЬКЕ – з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм.

П’ять разів СТАНИЦЮ ЛУГАНСЬКУ – з танку, артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм.

Три рази ПРИЧЕПИЛІВКУ – з мінометів калібру 120 мм .

СИЗЕ – з мінометів калібру 120 мм.

НОВОГРИГОРІВКУ – з артилерії калібру 122 мм.

Сім разів ТРОЇЦЬКЕ – з мінометів калібру 120 мм.

СТАРИЙ АЙДАР – з артилерії калібру 122 мм.

Чотири рази ШУМИ – з мінометів калібру 120мм та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів.

П’ять разів ЗАЙЦЕВЕ – артилерії калібру 152 мм та 122мм, мінометів калібру 120 мм.

П’ять разів СТАНИЦЮ ЛУГАНСЬКУ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, БМП, автоматичних станкових гранатометів, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Двічі ТРЬОХІЗБЕНКУ – з мінометів калібру 120 мм.

Двічі БОГДАНІВКУ – з мінометів калібру 120 мм.

АВДІЇВКУ – з мінометів калібру 120 мм.

НОВОСЕЛІВКУ ДРУГУ – з мінометів калібру 120 мм.

НОВОТОШКІВСЬКЕ – з мінометів калібру 120 мм.

НОВООЛЕКСАНДРІВКУ – з мінометів калібру 120 мм.

ЧЕРМАЛИК – з мінометів калібру 120 мм.

Двічі ПІСКИ – з мінометів калібру 82 мм та ручних протитанкових гранатометів.

НОВОГНАТІВКУ – з мінометів калібру 120 мм.

ОПИТНЕ – з мінометів калібру 120 мм.

Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Особливо цинічними були обстріли КПВВ “ЩАСТЯ”, яке тричі потрапляло під прицільний вогонь мінометів та станкових протитанкових гранатометів. Командування Об’єднаних сил наголошує, що обстріл КПВВ «ЩАСТЯ» є порушенням міжнародного законодавства та норм міжнародного гуманітарного права. Цей підступний обстріл збоку російських окупаційних підрозділів є черговим свідченням того, що окупанти не дотримуються жодних міжнародно-правових норм. Постраждалих цивільних осіб та особового складу КПВВ не має.

Двоє українських військовослужбовців отримали осколкові поранення несумісні з життям.

Четверо воїнів отримали поранення різної ступені важкості та знаходяться у лікувальних закладах. Один військовослужбовець отримав бойове травмування.

За поточну добу з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 8 порушень, 7 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Російсько-окупаційні війська обстріляли:

Двічі КРАСНОГОРІВКУ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм.

АВДІЇВКУ – з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів.

ГРАНІТНЕ – з мінометів калібру 120 мм.

СТАРОГНАТІВКУ – з мінометів калібру 82 мм.

ЛУГАНСЬКЕ – з мінометів калібру 120 мм.

ОПИТНЕ – з мінометів калібру 120 мм.

ПІСКИ – з мінометів калібру 82 мм.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Об’єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози з боку ворога, повідомляє командування ООС.

Додати в обране 0

Минулої доби російські найманці 136 разів порушили режим припинення вогню

  • 2022-02-20 07:45:19
  • перегляди: 0

Минулої доби, 19 лютого з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 136 порушень, 116 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, повідомляє штаб Операції Об'єднаних Сил.

Зокрема, російські найманці використовували міномети калібру 120 мм та 82 мм, артилерії калібру 122 мм та автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети, ручні протитанкові гранатомети, протитанкові керовані комплекси.

"Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно "Орлан-10", із перетином лінії зіткнення", - повідомляє штаб.

За поточну добу з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 8 порушень, 7 із яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, втрат немає.

Російські найманці використовували артилерію калібру 122 мм та 82 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм.

Журналісти Fox News потрапили під обстріл на Донбасі (увага, відео 18+)

  • 2022-02-20 05:54:19
  • перегляди: 0

19 лютого, під час візиту на схід України журналісти каналу Fox News потрапили під обстріл російських бойовиків. Відео нападу оприлюднено на сторінці «PR-портал України» у Facebook.

На кадрах видно, як під час запису журналіст чує звук стрілянини і починає бігти.

Українські військові не стрималися і прокоментували ситуацію з нецензурною лексикою.

Нагадаємо, напередодні журналісти та нардепи потрапили під обстріл бойовиків на Донбасі

Також глава МВС потрапив під обстріл бойовиків на Донбасі (відео)

До слова, 19 лютого на Донбас прибули народні депутати (фото)

Як відомо, російські бойовики обстріляли Щастя (фото, відео) Крім того, українські військові фіксують чергові порушення Мінських домовленостей з боку окупантів

Читайте також:

ЄС засуджує обстріли на Донбасі і не вірить у заяви "ЛДНР" "про наступ України"

  • 2022-02-20 02:18:29
  • перегляди: 0

Євросоюз закликає Росію до ескалації та засуджує обстріли "цивільних районів на Донбасі".

Джерело: заява глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля

Дослівно: "Масове нарощування Росією збройних сил в Україні та навколо неї викликає серйозне занепокоєння. ЄС закликає Росію до деескалації шляхом суттєвого відведення збройних сил від кордонів України.

ЄС засуджує використання важкого озброєння та невибіркові обстріли цивільних районів, що є явним порушенням Мінських угод і міжнародного гуманітарного права".

"ЄС надзвичайно стурбований тим, що інсценізовані події, як зазначалося нещодавно, можуть бути використані як привід для можливої військової ескалації".

"ЄС не бачить підстав для припущень з непідконтрольних уряду районів Донецької та Луганської областей про можливий наступ України".

Деталі: У заяві зазначається, що ЄС вітає "стриманість України перед обличчям триваючих провокацій та зусиль з дестабілізації".

Ідеться також про необхідність скликання позачергового засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

ЄС закликає Росію до ескалації та "вести змістовний діалог", "проявляти стриманість".

"ЄС підтверджує свою непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Над Донецком летают трассирующие снаряды, видео

  • 2022-02-19 23:36:25
  • перегляди: 0

В вечернем отчете о ситуации на Донбассе состоянием на 22 часа девятнадцатого февраля пресс-центр Объединенных сил, среди прочего, сообщил и про наши боевые потери: двое военнослужащих погибли от осколочных ранений, четверо госпитализированы с ранениями разной степени тяжести.

Ранее сообщалось, что сегодня на Светлодарской дуге погиб командир разведки третьего батальона тридцатой бригады Вооруженных сил Украины Антон Сидоров 1987 года рождения из Новоград-Волынского Житомирской области. Осиротели три дочери.

И вот, имя второго погибшего назвал винницкий телеканал «Вита»: 34-летний водитель мотопехотной роты ВСУ житель Тульчина Винницкой области Денис Кононенко (на фотоскрине). У него остался сын.

В свою очередь, Государственная служба по чрезвычайным ситуациям сообщила, что вследствие обстрелов на Донбассе вчера пострадали двое спасателей, однако подробности не указаны, смотри скрин. Хотя ПЦОС заявил, что восемнадцатого февраля боевых потерь не было.

Тем временем, сегодня с вечера над Донецком летают трассирующие снаряды. Об этом сообщает Телеграм-канал Инсайдер UA. Отмечается, что на окраинах города слышны звуки боев.

"Как обычно по старой методичке в "ДНР" во всем обвиняют Украину", - говорится в сообщении.

Наразі вже чекають свого часу ще як мінімум два фейкові «вкиди» від противника

  • 2022-02-19 22:33:26
  • перегляди: 0

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

Один – що «Україна застосувала на Донбасі БПЛА “Байрактар”» (для цього рештки збитого БПЛА привезли із Нагірного Карабаху). А інший – що «військові ЗСУ/Нацгвардії зґвалтували неповнолітню дівчинку в одному з населених пунктів Луганської області» поблизу лінії зіткнення. Цей «вкид» буде спочатку поширюватись по соцмережам регіону, аби показати “звірства” українських військових.

Судячи із агресивних намірів Росії щодо України кількість брехні і вкидів буде тільки зростати – адже вони є частиною інформаційного супроводження бойових дій.

Тому, слідкуючи за ситуацією в районі ООС, варто пам’ятати слова Отто фон Бісмарка: «Ніколи стільки не брешуть, як після полювання, до виборів і під час війни».

«Поки ми тут, все буде добре». Прифронтова Авдіївка біля Донецька – відео

  • 2022-02-19 21:57:27
  • перегляди: 0

Але бійці ЗСУ запевняють, що діють у рамках Мінських домовленостей, не обстрілюють цивільне населення ОРДО, не збираються наступати, проте готові дати рішучу відсіч. У самій Авдіївці зранку і вдень було чутно прильоти снарядів. Проте опитані жителі у переважній більшості не погоджуються на евакуацію.