Донецьк - сторінка 7

Нардепы и журналисты попали под обстрел оккупантов на Донбассе

  • 2022-02-19 18:42:32
  • перегляди: 0

Сегодня в зоне АТО находится группа народных депутатов, чиновников и иностранных журналистов. Они приехали на передовую, чтобы продемонстрировать - ВСУ не намерены идти в наступление, о чем кричит российская пропаганда. Но депутаты сами попали под обстрел российско-террористических формирований.

"Только что под жесткий артобстрел российских террористов в районе Новолуганского попали наши коллеги Давид Арахамия, Юрий Мысягин, Александр Завитневич и журналисты международных изданий, которые находятся сегодня на фронте. Все цели", - написал депутат Безгин в соцсетях.

Тем временем, на оккупированных территориях Донецкой и Луганской областей сейчас идет масштабная охота террористов за мужчинами возрастом от 18 до 55 лет, которых хотят принудительно сделать боевиками. Например, сообщают жители Горловки: «На вулицях практично не видно чоловіків».

Снежного: «Сегодня уже ходят по квартирам в Снежном и вручают повестки в военкомат (18-55 лет). Все фиксируют, объясняют тем, что нужно понимать, сколько людей пойдет воевать».

И Донецка: «У нас тут среди населения новая игра! Называется "Спрячь своего мужчинку-сынку, чтобы никто не нашел". На самом деле все печально...».

Также оккупанты устроили военкоматы на всех пограничных пунктах террористов ДНР с Россией (Мариновка, Успенка, Новоазовск), где вручают повестки всем без исключения мужчинам, которых при этом не выпускают в РФ. Еще вчера выпускали только тех, кто вез свои семьи, сегодня не выпускают и их. Смотри скрины.

Вероятно, в ЛНР ситуация идентичная.

Заметим, весь этот треш происходит, несмотря на то, что все понимают - Украина наступать не будет. И если на Донбассе и вспыхнет бойня, то только из-за масштабного вторжения России.

Підрозділи "вагнерівців" прибули до окупованого Донецька для підривів житлових будинків, – ОТУ "Схід"

  • 2022-02-19 18:24:40
  • перегляди: 0

У зв’язку з загостренням ситуації на лінії розмежування, з різних джерел почала надходити інформація щодо підготовки окупаційними військами та їхніми російськими кураторами серії провокацій.

Як інформує UAINFO.org про це повідомляє Оперативно-тактичне угруповання "Схід".

"ТТак, за даними розвідки, з метою здійснення провокацій до Донецька прибули підрозділи "вагнерівців", які спільно з російськими спецслужбами мають провести, серію терористичних актів, а саме підрив житлових будинків. Метою даних провокацій буде, звісно, звинуватити Україну для подальшої ескалації", - відзначається у повідомленні.

Читайте також: СБУ оголосила підозру керівнику російської ПВК "Вагнер", який командував бойовиками під Дебальцевим

У повідомленні підкреслюється: "Наголошуємо, що військовослужбовці військових частин, які входять до складу відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», не планували та не планують жодних наступальних дій, або інших дій на тимчасово-окупованій території. Діяльність військовослужбовців угруповання має виключно оборонний характер, а застосування зброї відбувається лише у разі загрози життю і здоров’ю наших воїнів та мирних жителів".

Підписуйся на сторінки UAINFO у Facebook, Twitterі YouTube

Станом на 17:00 на Донбасі: 70 обстрілів, двоє військових загинули, 4 поранених – штаб ООС

  • 2022-02-19 18:12:39
  • перегляди: 0

Підтримувані Росією бойовики станом на 17:00 19 лютого здійснили 70 порушень режиму припинення вогню на Донбасі, 60 із яких – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, повідомив пресцентр операції Об’єднаних сил.

Внаслідок обстрілів двоє українських військовослужбовців загинули, у чотирьох – поранення різного ступеня тяжкості.

Обстріли зафіксували в районі 35 населених пунктів, велися вони, зокрема з з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, з артилерії калібру 152мм і 122 мм, станкових протитанкових гранатометів, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, йдеться в повідомленні.

За останні кілька днів безпекова ситуація на сході України суттєво погіршилася.

Ватажки угруповань «ДНР» і «ЛНР» оголосили про евакуацію своїх жителів до Росії вдень 18 лютого. Вони пояснили це зростанням напруженості у регіоні.

В Україні наголошують, що не планують жодних наступальних операцій на Донбасі і попереджають про провокації Росії.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що інтенсивність бойових дій на сході України цього тижня різко зросла і наблизилась до тієї, що спостерігалась до набрання чинності домовленості про припинення вогню у липні 2020 року.

Обострение на Донбассе. С утра погибли уже двое украинских военнослужащих, есть раненые – штаб ООС

  • 2022-02-19 18:07:05
  • перегляди: 0

19 февраля по состоянию на 17.00 на Донбассе вследствие огневой активности боевиков погибли два украинских военнослужащих, еще четверо ранены. Об этом проинформировал в Facebook пресс-центр штаба операции Объединенных сил (ООС)."Со стороны вооруженных формирований Российской Федерации зафиксировано 70 нарушений, 60 из которых с применением запрещенного Минскими договоренностями вооружения. [...] В результате обстрела двое украинских военнослужащих получили осколочные ранения, несовместимые с жизнью. Четверо военнослужащих получили ранения разной степени тяжести и находятся в лечебных учреждениях", говорится в сообщении.
В штабе ООС рассказали, что боевики стреляли сегодня в районе населенных пунктов Новотроицкое (шесть раз), Счастье, Троицкое (по пять раз), Старогнатовка, Марьинка, Крымское, Новозвановка (по четыре раза), Новоселовка, Новогнатовка, Светлодарск, Травневое, Нью-Йорк Донецкой области, Новолуганское, Шумы, Зайцево (по три раза) и других.
Стрельба, по данным пресс-центра, велась, в часности, из артиллерии калибра 122 мм и 152 мм, минометов калибра 82 мм и 120 мм, гранатометов, противотанковых управляемых комплексов.
В Донецкой области "зафиксирован пролет вражеского беспилотного летательного аппарата, вероятно "Орлан-10", с пересечением линии столкновения".
"Объединенные силы контролируют ситуацию и адекватно реагируют на потенциальные угрозы врага. Подразделения Объединенных сил продолжают выполнять определенные задачи по отражению и сдерживанию вооруженной агрессии Российской Федерации", подчеркнули в штабе ООС.

Ранее была информация об одном погибшем 19 февраля украинском военном.

Штаб ООС: интенсивность обстрелов возросла, двое бойцов ВСУ убиты, четверо ранены

  • 2022-02-19 18:07:05
  • перегляди: 0

По состоянию на 17:00 19 февраля со стороны вооруженных формирований Российской Федерации зафиксировано 70 нарушений, 60 из которых с применением запрещенного Минскими договоренностями вооружения, сообщил штаб ООС на своей странице в facebook

Читайте также: Зеленский потребовал гарантий безопасности в рамках Будапештского меморандума

В частности, оккупанты обстреливали населенные пункты Новотроицкое, Гранитное, Старогнатовку, Новоселовку, Болотяное, Водяное, Широкино, Мироновский, Новогнатовку, Светлодарск, Травневое, Лобачево, Пивденное, Новозвановку, Луганское, Авдеевку, Счастье, Крымское, Марьинку, Опытное, Нью-Йорк, Лопаскино, Новолуганское, Станицу Луганскую, Причепиловку, Сизое, Новогригорьевку, Троицкое, Старый Айдар, Шумы, Зайцево, Трехизбенку, Богдановку, Авдеевку.

«Кроме того, в Донецкой области зафиксирован пролет вражеского беспилотного летательного аппарата, вероятно, «Орлан-10», с пересечением линии столкновения», — отметили в штабе ООС.

«В результате обстрела двое украинских военнослужащих получили осколочные ранения несовместимые с жизнью. Четверо военнослужащих получили ранения разной степени тяжести и находятся в лечебных учреждениях»,

— подчеркнули в штабе.

«Объединенные силы контролируют ситуацию и адекватно реагируют на потенциальные угрозы врага», — говорится в сообщении.

Читайте также: Ситуация на Донбассе: оккупанты усилили огонь – 66 обстрелов за сутки, один военный убит

Ранее Россия отказалась от участия в заседании ТГК по урегулированию ситуации в Донбассе В украинской делегации подчеркнули, что «неучастие Российской Федерации свидетельствует о ее сознательном намерении продолжать нагнетание ситуации, а блокирование работы ТКГ ставит под сомнение искренность заявлений руководства Российской Федерации о приверженности выполнению Минских договоренностей и отсутствию агрессивных намерений в отношении Украины».

Запись Штаб ООС: интенсивность обстрелов возросла, двое бойцов ВСУ убиты, четверо ранены впервые появилась GuildHall.

Командование армии Украины сообщает о двух погибших военнослужащих в ходе боев на востоке страны за последние сутки

  • 2022-02-19 18:03:31
  • перегляди: 0

Пресс-центр Операции объединенных сил Украины сообщает, что 19 февраля в зоне боевых действий на востоке страны в результате обстрелов со стороны ДНР/ЛНР погибли двое украинских военнослужащих, еще четверо получили ранения. В сообщении агентства "Интерфакс-Украина" со ссылкой на ООС сказано, что за сегодняшний день зафиксировано 70 нарушений режима прекращения огня со стороны "вооруженных формирований Российской Федерации". Российские государственные СМИ, в свою очередь, заявляют о многочисленных нарушениях режима прекращения огня со стороны вооруженных сил Украины.

ВСУ понесли новые потери на Донбассе: названо число погибших и раненых

  • 2022-02-19 18:03:30
  • перегляди: 0

В субботу, 19 февраля, в результате обстрелов со стороны российских оккупационных войск погибли два украинских военнослужащих, еще четверо ранено. Об этом сообщает пресс-служба Операции объединенных сил. Новость обновляется...

Боснія попросила Лаврова розказати про “найманців” на Донбасі

  • 2022-02-19 18:00:50
  • перегляди: 0

Мешканців Балканського регіону вербують для участі у військовому кофлікті на Донбасі на боці української сторони. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв’ю Russia Today (нині RT). «Є інформація про вербування бойовиків з Косово, Албанії та Боснії і Герцеговини, щоб вивести Росію з рівноваги, зокрема відправити їх на Донбас. Ми працюємо, щоб підтвердити це прямо зараз”, – сказав Лавров, коментуючи вплив НАТО на Балканах. При цьому Лавров не надав більше інформації ані про вербування бойовиків, ані звідки взято джерело цих звинувачень. Бісера Туркович, міністр закордонних справ Боснії і Герцеговини (БіГ), у п’ятницю (18 лютого) оголосила, що вона направить офіційний запит до посольства Росії в Боснії і Герцеговині щодо заяви міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про «вербування бойовиків з БІГ для відправки на Донбас». «Якщо пан Лавров має якусь інформацію про таку діяльність у БіГ, я сподіваюся, що він поділився нею з нашими службами безпеки ще до того, як оприлюднить. Посадові особи повинні представляти громадськості лише перевірену інформацію. Особливо, коли говорять про інші країни, особливо коли йдеться про безпеку чи стабільність», – йдеться у дописі на офіційній сторінці Бісери Туркович у Facebook. Балканський оглядач Джерело: https://www.slobodnaevropa.org/a/turkovic-lavrov-reakcija/31710338.html?fbclid=IwAR3B2AEBeTF95D6UfHOdoMHCpqGK0UY3YII0R50QdxLAv3Inw9Tg2xcKMwo

Під обстріл поблизу Новотроїцького потрапили 25 іноземних журналістів та нардепи «Слуги народу» (ВІДЕО)

  • 2022-02-19 18:00:49
  • перегляди: 0

Група народних депутатів від «Слуги народу» та представники іноземних ЗМІ, які відправилися на Донбас, потрапили під обстріл.
Про це повідомила речниця партії Юлія Палійчук у своєму Телеграм-каналі.
Це сталося поблизу Новолуганського на Донеччині. Обстріл вели з артилерії. Усі були евакуйовані в укриття, ніхто не постраждав.
Як повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, серед тих, хто потрапив під мінометний обстріл були 25 іноземних журналістів, а також міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.
«Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, група народних депутатів, а також 25 іноземних журналістів щойно потрапили під міноментний обстріл на позиції 30 Бригади в районі смт Новолуганського.Дивом ніхто не постраждав. Журналісти CNN, FOXnews, Washington post, New York Times, Voice of America та інших світових медіа змогли переконатися, хто насправді готується до наступу на мирну Україну, а хто готується до оборони», написав він у соцмережі.

Голова фракції «Слуга народу», який також перебував в укритті оприлюднив коротеньке відео, у якому було чути обстріли.
На відео видно, що всі одягнені в бронежилети та каски. А одна з журналісток у цей час записує свою розповідь із гарячої точки для телевізійного сюжету.

Росія вкотре зірвала засідання ТКГ щодо Донбасу

  • 2022-02-19 17:39:58
  • перегляди: 0

Російська Федерація знову не взяла участь у позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу. Засідання було скликане на 11 годину 19 лютого 2022 року з ініціативи координатора ОБСЄ в ТКГ з метою термінового обговорення безпекової ситуації. Про це заявила українська делегація вТКГ.

Вважаємо, що неучасть Російської Федерації свідчить про її свідомий намір продовжувати нагнітання ситуації, а блокування роботи ТКГ ставить під сумнів щирість заяв керівництва Російської Федерації про відданість виконанню Мінських домовленостей та відсутність агресивних намірів щодо України, — йдеться в повідомленні.

Водночас деградація безпеки вздовж усієї лінії розмежування та провокаційні заяви та дії на непідконтрольних територіях викликають суттєву стурбованість української сторони, зазначили в делегації.

Під час консультацій із Координатором ОБСЄ в ТКГ українська сторона заявила про відсутність будь-яких планів щодо проведення наступальної операції.

Своєю чергою українська дипломатія найближчими днями працюватиме без перерви для вирішення ситуації з російської кризою. Будуть використані усі можливості для посилення підтримки України.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter.

На тлі російської безпекової кризи, українська дипломатія сьогодні та в наступні дні працює у режимі нон-стоп задля посилення підтримки України: дипломатичної, військової, фінансової, санкційної,— написав він.

Як зазначив Кулеба, "використаємо кожну можливість для захисту України і відвернення подальшої ескалації".

Нагадаємо, ранішеПушилін оголосив "загальну мобілізацію" в ОРДЛО.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Группа депутатов Рады и представителей мировых СМИ попали под обстрел на Донбассе – видео

  • 2022-02-19 17:30:38
  • перегляди: 0

Министр внутренних дел Денис Монастырский, группа депутатов Верховной Рады и представителей мировых СМИ попали под обстрел на Донбассе и вынуждены были спуститься в укрытие. Об этом сообщили в Telegram пресс-секретарь Слуги народа Юлия Палийчук и советник МВД Антон Геращенко.
Читайте нас в Telegram: проверенные факты, только важное

17 февраля террористы на Донбассе обстреляли Станицу Луганская. Под обстрел попал детский сад, трое гражданских получили контузии. Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон считает, что обстрел был попыткой "операции под чужим флагом", чтобы дискредитировать Украину и дать фейковый повод для вторжения России.

Читайте также: Угроза большой войны России против Украины. Главные новости – хроника

В Донецьк прибули «вагнерівці», щоб підривати житлові будинки — розвідка

  • 2022-02-19 17:27:26
  • перегляди: 0

На територію окупованого Донецька прибули «вагнерівці» для чергових провокацій — разом з спецслужбами Росії планують підірвати будинки місцевих.

Про заявили у пресслужбі Оперативно-тактичного угруповання «Схід».

«За даними розвідки, з метою здійснення провокацій до Донецька прибули підрозділи «вагнеровців», які спільно з російськими спецслужбами мають провести, серію терористичних актів, а саме підрив житлових будинків. Метою даних провокацій буде, звісно, звинуватити Україну для подальшої ескалації», — йдеться в повідомленні.

В ОТУ запевнили, що ніяких наступальних дій на непідконтрольних Україні територіях не планують. Також наголосили, що застосовуватимуть зброю тільки у разі загрози життю і здоров’ю військових або мирних жителів.

Раніше розвідка повідомляла, що російські бойовики замінували низкуоб’єктів соціальної інфраструктури в Донецьку Планують звинуватити українських військових у терактах, щоб створити підставу для вторгнення. Причино назвали «диверсію».

Ввечері 18 лютого повідомляли про потужний вибух у Луганську, проте що саме вибухнуло невідомо. Російські ЗМІ писали, що вибухнув газопровід.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас уFacebook таTelegram, щоб нічого не пропустити.

Ватажки «ДНР» та «ЛНР» оголосили мобілізацію мешканців окупованих територій

В РФ запретили принимать "эвакуированных" жителей ОРДЛО на Кубани и в Ставрополье из-за "сезона отпусков"

  • 2022-02-19 17:21:41
  • перегляди: 0
В России не захотели принимать жителей временно оккупированных районов Донбасса, которых главари террористических организаций "ЛНР" и "ДНР" решили

Для провокацій проти цивільних у Донецьк прибули найманці "Вагнера" - розвідка

  • 2022-02-19 17:15:42
  • перегляди: 0

Ідеться про класичні спецоперації типу "фальшивий прапор", які історично не раз ставали приводами для воєн - наприклад, так нацисти вторглися в Польщу, а сталіністи - в Фінляндію.

Ми ще рік тому перекладали: Авторитарні режими й раніше не боялись інцидентів, які включають пролиття крові їхніх власних громадян - згадайте Гливицький інцидент, який влаштувала нацистська Німеччина, щоб напасти в 1939 році на Польщу, або бомбардування армією СРСР радянського села Майніла, щоб дістати привід для нападу СРСР на Фінляндію.

В оперативно-такитичному угрупованні "Схід" пишуть:"За даними розвідки, з метою здійснення провокацій до Донецька прибули підрозділи "вагнеровців", які спільно з російськими спецслужбами мають провести, серію терористичних актів, а саме підрив житлових будинків.

Метою даних провокацій буде, звісно, звинуватити Україну для подальшої ескалації".

В ОТУ "Схід" наголосили, що його військовослужбовці не планували та не планують жодних наступальних дій, або інших дій на тимчасово-окупованій території.

"Діяльність військовослужбовців угруповання має виключно оборонний характер,

а застосування зброї відбувається лише у разі загрози життю і здоров’ю наших воїнів та мирних жителів", - йдеться в повідомленні.

"Фальшивий прапор" уже почався:Уявляєте, наскільки дурною мала б бути Україна, щоб дочекатися максимальної концентрації військ РФ на своїх кордонах і бодай подумати пальнути в бік РФ?

У штабі ООС назвали фейком повідомлення російських ЗМІ про нібито влучення українських снарядів у Ростовській області РФ.

"Очевидним є те, що противник продовжує використання своїх пропагандистських методів ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України та нагнітання ситуації.

За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях та здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів".

У суботу російські ЗМІ повідомили з посиланням на джерело в правоохоронних органах, що близько 04:00 мск (03:00 за Києвом – ред.) нібито снаряд розірвавсяна території Тарасівського району Ростовської області за кілометр від державного кордону РФ з Україною.

Згодом російські ЗМІ повідомили про другий снаряд що нібито розірвався у Ростовській області, також без жодних доказів із посиланням на джерела.

Двое спасателей ранены в результате обстрелов оккупантов, — ГСЧС

  • 2022-02-19 17:09:41
  • перегляди: 0

Двое сотрудников Госслужбы по чрезвычайным ситуациям пострадали в результате обстрелов со стороны боевиков в пятницу. Об этом сообщает Восточный Вариант со ссылкой на пресс-службу ГСЧС. По данным ведомства, боевики совершили 74 обстрела по 39 населенных пунктах. В Донецкой области повреждено 9 жилых домов, в Луганской области — два жилых дома и одно административное здание. «В результате обстрела пострадали 2 сотрудника ГСЧС»,

— сказано в сообщении. Кроме этого, в Донецкой области с 17 февраля в результате боевых действий без электроснабжения остаются 9 населенных пунктов в Покровском, Волновахском и Бахмутском районе, где проживают 1745 человек.