Черкаси - сторінка 4

На Черкащині за добу виявили 823 випадки COVID-19

  • 2022-02-20 08:39:37
  • перегляди: 0

На Черкащині за добу діагностували 823 нові випадки коронавірусу, повідомили в пресслужбі Мінохорони здоров'я України. Станом на 20 лютого в Україні зафіксували 17 448 випадків інфікування COVID-19.

За інформацією МОЗ, протягом минулої доби в області від ускладнень, спричинених коронавірусом, померли двоє черкащан.

За словами заступниці голови Черкаської обласної державної адміністрації, яка курує медицину, Лариси Кошової, з початку пандемії всього підтверджених випадків 159 559.

Із лабораторно підтвердженим діагнозом COVID–19 лікується 16 159 пацієнтів.

На Черкащині за останню добу одужали від коронавірусу 779 людей. Загальна кількість одужалих за весь час пандемії черкащан — 140 481.

Що відомо

Із 28 січня Черкаська область перейшла до "помаранчевої" зони карантину. Про це повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Тетяна Бондар. У Черкаській області вісім закладів (п'ять – "першої хвилі", п'ять – "другої хвилі"), де надають допомогу хворим на COVID-19. Розгорнуто 1 960 ліжок. Із них забезпечені кисневою підтримкою 1 808 ліжок, це 92%, розповіла Суспільному заступниця голови Черкаської облдержадміністрації, яка курує медицину, Лариса Кошова. До цього списку планують додати ще дві лікарні. В області працюють 101 пункт щеплень, 32 центри вакцинації та 25 мобільних бригад. Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На Черкащині майже 700 школярів хворі на COVID-19 На Черкащині спостерігається спад захворюваності на коронавірус, — заступниця голови ОДА

Підписано Меморандум щодо співпраці між ЧДТУ та Службою судової охорони

  • 2022-02-20 08:18:26
  • перегляди: 0

З метою зміцнення партнерських відносин між Службою судової охорони Черкащини та закладом вищої освіти – Черкаським державним технологічним університетом підписано Меморандум щодо співпраці сторін у напрямку реалізації спільних інформаційних заходів.

Подальше партнерство сторін передбачатиме організацію та проведення профорієнтаційної роботи зі студентською молоддю, участь у науково-практичних конференціях, семінарах, флешмобах тощо.

На думку сторін саме проведення таких заходів із здобувачами вищої освіти сприятиме формуванню позитивного іміджу Служби в суспільстві, підвищенню суспільного рівня правової обізнаності з питань безпеки судових установ та підготовці конкурентноспроможних спеціалістів здатних ефективно працювати на благо рідної держави.

Вдячні за свободу: пам’ятаємо Героїв Небесної Сотні (Відео)

  • 2022-02-20 08:06:24
  • перегляди: 0

20 лютого Україна традиційно вшановує подвиг загиблих учасників Революції Гідності. Україна з болем згадує громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє країни. День Героїв Небесної Сотні відзначається в Україні щорічно відповідно до указу президента від 11 лютого 2015 року “Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”.

На відео вихованці театрального гуртка «L-studio Pozitive», керівник Людмила Якименко

Запис Вдячні за свободу: пам’ятаємо Героїв Небесної Сотні (Відео) спершу з'явиться на Вісті Черкащини.

В області узгоджуються напрями підтримки агро-галузі

  • 2022-02-20 07:21:32
  • перегляди: 0

Проєкти обласних програм з підтримки сільськогогосподарської сфери на Черкащині готують до розгляду на сесії обласної ради. Їх нині обговорюють та опрацьовують на спільних зустрічах заступника очільника ОДА Романа Карманніка, представників Департамету АПК та депутатів обласної ради. Інформує сайт Черкаської ОДА. Минулоріч аграрії області отримали понад 251 млн грн державної підтримки на розвиток галузі. Їх спрямували на втілення низки програм Мінагрополітики в регіонах. Зокрема, дотацію на приріст поголів’я корів власного відтворення, розвиток садівництва, підтримку бджолярства використання меліорованих земель та ін.

– Такі спільні зустрічі з представниками депкорпусу обласної ради – можливість попередньо узгодити та доопрацювати програми підтримки, які можливо представити на розгляд депутатам облради на засіданнях сесії, – відзначив заступник очільника Черкащини Роман Карманнік.

Учасники зустрічі проаналізували ефективність реалізації програм з розвитку галузі за минулі роки. Водночас визначили перші проєкти обласних програм, які можливі до розгляду в сесійному залі.

Йдеться про оновлені проєкти обласних програм:

підтримки розвитку сільськогосподарських кооперативів та сімейних фермерських господарств до 2025 року

розвитку рибного господарства водойм Черкаської області та поліпшення їх екологічного стану на 2022-2027 роки

цільового використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва на 2022-2030 роки.

– Разом з депутатами ми на початковому етапі відпрацьовуємо спільну позицію щодо проєктів обласних програм, – каже Роман Карманнік. – У цьому напрямку нам важлива комунікація задля кращого результату. Водночас нам важливо враховувати пріоритетні для Мінгарополітики напрямки розвитку галузі, аби й надалі залучати фінансовий ресурс з держбюджету.

На Черкащині виклали плиткою назву гурту, який видно із супутника (Фото)

  • 2022-02-19 23:18:21
  • перегляди: 0

У селі Сокирному, Черкаського району, місцевий житель виклав з плитки назву рокгурту AC/DC. Фото оприлюднив на своїй сторінці в мережі Фейсбук черкащанин Олег Лукашенко, пише ВІККА. У коментарях під фото дописувачі вказували, що там живе місцевий електрик. «Мій знайомий сказав, що там живе електрик. Супер», – написав Олександр Остапенко.

Дехто навіть почав придумувати меми щодо цього знаку. Знак AC/DC можна розгледіти в Гугл-картах. Його навіть видно із космосу. Це підтверджують дописувачі, виставляючи скріпи з гул-мапс. AC/DC — австралійський рокгурт, сформована в Сіднеї в листопаді 1973 вихідцями з Шотландії, братами Малькольмом та Ангусом Янгамі.

У Черкасах фотохудожники створили виставку на захист малих річок

  • 2022-02-19 22:03:39
  • перегляди: 0

„ ЛюдиВоди“ — таку назву отримала фотовиставка, яку презентували в Галереї народного мистецтва України в Черкасах 18 лютого. До експозиції потрапили кольорові та чорно-білі світлини митців з Вінниці, Києва, Сміли, Одеси і навіть Криму. Були також роботи черкаських фотохудожників, які власне увійшли до групи ініціаторів проекту. Експозиція стала матеріалізованим підсумком спільної „резиденції“ на березі річки Рось, поблизу села Первомайське, де митці провели кілька творчих днів. Діятиме виставка до 8 березня.

Як пояснили організатори виставки Наталя Вернидуб, Олександр Дувинський та Інна Муляр, назва проекту - „ ЛюдиВоди“ - з’явилась невипадково. Митці вирішили художніми засобами боротися за долю малих річок.

Ідея проста — „геть радянську гідроенергетику". На переконання учасників проєкту, вона насправді губить Дніпро і знищує малі ріки, які живлять величну річку. Учасники проекту нагадують, що в розвинутих країнах річкам не заважають рухатись у свій природній спосіб, не повертають їх, дають волю текти вільно.

„У назві поєднані два зрозумілих слова — „Люди“ і „Вода“.

Якщо „погратися“ літерами, то можна скласти „воді-волю“. Ми обігруємо тезу: „вільні люди біля вільних вод“. Та насправді задаємось питанням: „Чи всі ріки мають вільні води? А якщо води невільні, то чи вільні біля них люди?“, — занурила присутніх у філософію проекту Наталія Вернидуб.

Наталія також нагадала про два попередні творчі фестивалі на Бучаку та запекле протистояння вільних художників та активних мешканців регіону проти будівництва додаткових гідроспоруд на Дніпрі поблизу Канівської ГЕС. Тож „ЛюдиВоди“ — є фактичним продовженням цієї боротьби за екологію, чистоту та збереження черкаських річок.

„Ми мистецькими засобами постійно намагаємось актуалізувати це питання, спонукаємо не замовчувати реальну проблему, — прокоментувала Наталія Вернидуб. — Бо всі ми живемо біля води. І для нас це важливо. Важко уявити людину в Черкасах або поряд з містом, яка б могла уявити своє життя без води. Ми провели вже другу мистецьку „резиденцію“, під час якої кожен із фотохудожників віднайшов щось своє, коли намагався передати через знімкування всю красу річки Рось. Під час кількаденного життя поряд з річкою в форматі єдиної ідеї народились неймовірні образи і вийшли надзвичайно енергетично наповнені роботи“.

Черкаські рибінспектори знайшли 200 метрів сіток із трьома окунями

  • 2022-02-19 20:54:22
  • перегляди: 0

17 лютого на телефон «гарячої лінії» надійшло звернення від небайдужого громадянина, який повідомив, що в районі Свидівоцької птахофабрики у Дахнівському дренажному каналі Черкаського району наявна велика кількість поставлених заборонених знарядь лову (сіток).

Державні інспектори вилучили 7 мисинових риболовних сіток, загальною довжиною 210 метрів, кроком вічка від 35 до 40 мм. Трьох окунів, що знаходились у сітках, повернули назад до водойми.

Власника сіток встановити не вдалося. Кожну безгосподарську сітку держінспектор обіркував, а згодом її буде утилізовано.

Черкаський рибоохоронний патруль просить громадян телефонувати у разі виявлення порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів. «Гаряча лінія» Управління: (063) 896-65-93 (цілодобово), (0472) 31-02-76 (у робочі дні та години). Крім того, в Держрибагентстві працює всеукраїнська безкоштовна «гаряча лінія»: 0 (800) 50-52-50.

За інформацією пресслужби Черкаського рибоохоронного патруля

Від COVID-19 черкащан лікуватимуть препаратом, який заборонений до продажу в аптеках

  • 2022-02-19 20:27:37
  • перегляди: 0

Черкащан лікуватимуть проти ковіду новим препаратом. 1 536 курсів «Молнупіравіру» вже розподілили в медзаклади області.

Про це повідомила заступниця голови ОДА Лариса Кошова.

Один курс препарату передбачає його 5-денний прийом за приписами сімейного лікаря. Призначати його пацієнтам почнуть найближчими днями.

За словами директорки Черкаської міської інфекційної лікарні Світлани Волгіної, препарат «Молнупіравір» можуть призначати лише лікарі для пацієнтів із групи ризику, а саме:

у віці;із ожирінням;із хворобами серцево-судинної системи;із діабетом;із хронічним захворюванням легень;із онко.

Противірусна терапія запобігає переходу від легкого перебігу хвороби до середнього чи тяжкого та зменшує ймовірність госпіталізації чи смерті.

Найбільший ефект від отримання противірусного препарату можна отримати від першого до п’ятого дня респіраторного вірусного захворювання. Саме в цей період вірус перебуває в активній формі. Лікарка наголосила, що побічних ефектів від цієї терапії немає.

– Натомість основним способом захисту від тяжкого перебігу хвороби досі лишається вакцинація.

Натепер в області вже повели понад мільйон щеплень. Бустерну дозу отримали майже 29 тисяч жителів Черкащини, - відзначила Лариса Кошова.

Також уже вакцинувалися майже 7 тисяч дітей віком від 12 до 17 років. Нині вакцинація дітей відбувається за спрощеною процедурою. Зокрема, не потрібно надавати довідку про рутинні щеплення.

– Щоб дитина вакцинувалася, необхідно мати при собі свідоцтво про народження, якщо говоримо про дітей 12-13 років, від 14-ти – паспорт та ідентифікаційний код, – зазначила посадовиця. – Крім того, 12-13-річним треба ще згода від батьків на вакцинацію. Щеплення проводимо вакциною Pfizer.

Нагадаємо, медзаклади Черкаської області 17 лютого отримали препарат «Молнупіравір» для лікування COVID-19. Ліки розподілили між закладами первинної ланки. За даними МОЗ України, препарат «Молнупіравір» заборонений до продажу в аптеках, його можна отримати тільки в лікаря безоплатно.

На Золотоніщині горіла літня кухня

  • 2022-02-19 19:45:35
  • перегляди: 0

19 лютого у селі Крупське Золотоніської територіальної громади виникла пожежа покрівлі літньої кухні.

Про це повідомляють у ГУ ДСНС України в Черкаській області.

Пожежу, що поширилася площею 15 квадратних метри ліквідували вогнеборці 8-ої державної пожежно-рятувальної частини.

За попередніми даними, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем. Постраждалих немає.

24-річна матір була “зайнята” чаркою: на Черкащині врятували піврічного хлопчика

  • 2022-02-19 19:27:37
  • перегляди: 0

Представники відділу у справах дітей з'ясували, що матір'ю була 24-річна сестра власниці будинку, де знайшли шестимісячного хлопчика.У Черкаській області поліцейський врятував шестимісячне немовля, яке п'яна матір поклала на підлогу біля розпеченої груби. Хлопчик перебуває у лікарні. Інцидент стався 18 лютого в одному із сіл Степанецької громади. Поліцейський проходив повз будинок 27-річної жінки, коли помітив на її подвір'ї дитячий візочок, хоча дітей у неї немає. Окрім цього, жінка не перший рік перебуває під соціальним супроводом. Усвідомлюючи можливі ризики, офіцер вирішив сповістити соцслужби і старосту села. Тривожне відчуття немов штовхало мене до будинку. Я зателефонував до старости села й працівників відділу у справах дітей. Вже разом ми зайшли до хати, де побачили двох жінок в стані сильного алкогольного сп'яніння, а на підлозі, біля розпеченої груби, лежало немовля, - розповів поліцейський Віталій Степанець.

Що сталося і де дитина зараз Після приїзду представників відділу у справах дітей з'ясувалося, що матір'ю шестимісячного хлопчика була 24-річна сестра власниці будинку. Свою зустріч жінки вирішили "відзначити" алкоголем, однак "не розрахували" своїх сил: чужих людей у своєму будинку сестри помітили не одразу. Тим часом шестимісячне немовля перебуває під наглядом медиків у Канівській дитячій лікарні. Кошти на все необхідне для хлопчика зібрала громада Степанецької ОТГ. Відомо, що на 24-річну горе-матір склали адмінпротокол за ст.184 (Невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП. Найближчим часом буде вирішене питання щодо позбавлення жінки батьківських прав.

На Черкащині затримали чоловіка, який стріляв в охоронця заводу

  • 2022-02-19 19:09:31
  • перегляди: 0

Інцидент стався в Черкасах на вулиці Смілянській нещодавно. Про це повідомляє пресслужба поліції Черкаської області у фейсбуці.

Підозрюваний проник на територію заводу з метою крадіжки металолому. Його помітив охоронець та намагався затримати. Правопорушник вистрелив у чоловіка, після чого втік з місця події.

Потерпілий викликав медиків та поліцію. Черкасця з вогнепальним пораненням черевної порожнини госпіталізували до Третьої міської лікарні, де прооперували. Лікарі кажуть, що загрози життю чоловіка немає. На місці події працювала слідчо-оперативна група Черкаського районного управління поліції та кінологи. Вони обстежили територію та виявила сумку, що належить правопорушнику, рукавиці, гільзи від набоїв, сліди від взуття та інші речові докази. Правоохоронці встановили, що до скоєння вказаного злочину причетний 37-річний, раніше судимий черкащанин. Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного, правоохоронці виявили пістолет, з якого ймовірно стріляли в охоронця, та набої до нього. Речові докази вилучили та направили на відповідні експертні дослідження.

Оперативники Черкаського районного управління поліції спільно з бійцями батальйону поліції особливого призначення затримали зловмисника в процесуальному порядку, відповідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчими відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) та частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення черкащанину повідомлення про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу.

У скоєному затриманий зізнався та пояснив, що проник на територію заводу з метою крадіжки металолому. За вчинене кримінальне правопорушення йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до восьми років. Слідство триває.

"Щоб отримати адреналін": у Черкасах стартували змагання з ралі на серійних авто

  • 2022-02-19 18:18:42
  • перегляди: 0

У Черкасах 19 лютого розпочався перший етап Трофея Автомобільної Федерації України з ралі на серійних авто. На змагання приїхали близько 50 екіпажів з різних міст України, розповів Суспільному організатор Андрій Яроменко.

Як розповів Андрій Яроменко, такі змагання традиційні для Черкас:

"Вже багато років поспіль Черкаси приймають ці змагання і я радий, що маємо таку можливість. Насправді автоспорт у Черкасах розвинений на серйозному рівні, на змагання приїхали багато учасників. Минулого року відбулись два етапи змагань. Цього разу буде один етап та у межах нього відбудуться й інші змагання".

Організатор зазначив, що на змагання приїхали учасники з усієї України:

"У Черкаси приїхали ті спортсмени, які весь грали сезон. Це спортсмени з Києва, Харкова, Дніпра, Харкова, Одеси, Полтави. Все, що відбувається, це на рівні хобі".

Чоловік розповів, що для змагань підготували вісім ділянок:

"У Черкасах траса завжди різна, вона викладається на чистому летовищі, вона завжди нова та унікальна. Трасу старались зробити цікавою для спортсменів, вона безпечна для учасників, щоб навіть не спеціально підготовлені автомобілі могли взяти участь".

Максим Салабай приїхав на змагання на улюбленій автівці:

"Ми розраховуємо на перемогу. Беремо участь, щоб отримати адреналін. Для повсякденного життя маю іншу автівку, а цю, на якій приїхав, не шкодую, тож використовую її на максимум".

Валерій Волков із Кривого Рогу на змагання приїхав уперше. На перемогу чоловік не розраховує, оскільки цей спорт для нього — хобі.

"Я виступаю на автомобілі «Москвич», на який поставив малинові покришки, щоб авто якось відрізнялось. Сподіваюсь приїхати передостаннім, адже конкуренція дуже велика, а моє авто підготовлене лише частково для такого рівня змагань. Для мене головне — це участь, автоспорт надає особливі емоції, можна отримати велику дозу адреналіну", — сказав Валерій Волков.

У змаганнях брала участь одна жіноча команда: штурман Анастасія Макова з Київської області з пілотом Лізою Костіною з Харкова.

"Участь у таких змаганнях брати не боїмось, ми хочемо покататись у задоволення. Я за кермом з 2014 року, тож це не перші наші змагання. Траса для нас не складна, сюди приїхали змагатись навіть на автомобілі Smart. Тому ми очікуємо отримати свої позитивні емоції",

— зауважила Анастасія Макова.

Водій автомобіля Smart Павло Копилець з Черкас. Чоловік — професійний спортсмен, виступає у чемпіонатах України з ралі не перший рік.

"Цей Smart — моя запасна машина. Зазвичай у змаганнях беру участь на інших автівках. Трасу, яку для нас підготували, легкою назвати не можна, вона вимагає точного пілотажу, гальмувань, поворотів, траєкторій. Тут все підготовлено для того, щоб люди, які приходять з аматорського ралі, могли підготуватись до професійних змагань", — прокоментував Павло Копилець.

За словами пана Павла, на змагання прийшов, аби підтримати організаторів та поспілкуватись з іншими спортсменами:

"Оскільки пів року не було жодних змагань, не міг пропустити таку подію у Черкасах. Тут зібралось багато пілотів і штурманів з чемпіонату України з ралі. Цими змаганнями ми починаємо сезон 2022 року".

Цьогорічні змагання відбулись без глядачів у зв'язку з карантинними обмеженнями. Однак, любителі спорту могли спостерігати за змаганнями через паркан.

Лариса Місікова прийшла на змагання з родиною:

"Наш син дуже цікавиться машинами, вже має велику колекцію.

Тож ми вирішили приїхати сюди, щоб він побачив ралі наживо, оскільки раніше такої можливості не було".

Прийшла підтримати друзів черкащанка Яна Яременко:

"Прийшли підтримати наших спортсменів та і дух автоспорту подобається. Для Черкас така подія не пересічна, тож стараємось не пропускати".

Результат заїздів фіксується електронними системами без участі людини, розповів головний суддя змагань Борис Донський.

"Перш за все має значення виконання регламенту, правила, які прописані для всіх: суддів, спортсменів. Оцінюється час проходження спеціальної ділянки, який фіксує електронний засіб. Тобто на трасі розміщена фотопара, яка фіксує час старту та фінішу спортсменів, і ці дані одразу з'являються на комп'ютері. Окрім швидкості оцінюється точність, потрібно не зачепити огородження трас. За дотриманням цього правила слідкують десять суддів, які у випадку порушення, одразу інформують штаб", — прокоментував головний суддя.

Змагання триватимуть два дні з 19 по 20 лютого. Остаточних переможців оберуть вкінці року після завершення всіх етапів змагань.

Суспільне Черкаси — генеральний інформаційний партнер першого етапу Трофея Автомобільної Федерації України з ралі на серійних авто.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також "Вартові чарівного світу": подружжя з Черкащини хоче створити національну базу пташиних співів "Люди води": українські фотохудожники презентували в Черкасах свої роботи На два тижні раніше: у Черкаському зоопарку прокинулися ведмеді

У Смілі вшанували пам’ять героя Небесної сотні Юрія Пасхаліна

  • 2022-02-19 18:18:40
  • перегляди: 0

Сьогодні в Смілі вшанували пам'ять героя України, героя Небесної сотні Юрія Пасхаліна.

Про це у фейсбуці повідомив священик ПЦУ Михайло Шевчук. «Герої не вмирають!» – додав панотець.

Юрій Олександрович Пасхалін (нар. 18 січня 1984, с. Носачів, Смілянський район – пом. 19 лютого 2014, Київ) – активіст Євромайдану. Убитий біля Майдану Незалежності, боєць Небесної Сотні. Герой України.

Закінчив загальноосвітню школу № 11 у м. Сміла. В останні роки проживав у Києві, працював на приватному підприємстві комірником. 18 лютого вдень був на Майдані, а потім повернувся додому. Почувши по телевізору, що Майдан намагаються розігнати силою, а проти людей масово застосували вогнепальну зброю – знову вирушив на барикади. Розстріляний автоматною чергою в спину 19 лютого – отримав три вогнепальні і пневматичне поранення. Пораненого Юрія занесли до пункту медичної допомоги, обладнаного на першому поверсі Будинку профспілок на Майдані Незалежності, проте будівлю підпалили. «Швидка» перевезла його до 18-ої Київської лікарні, але врятувати постраждалого не вдалося.

Похований у рідному селі. Залишилась мати, четверо братів і сестер, дружина і син.

Пам’ятні дошки на честь Юрія Пасхаліна встановлено у школі, де він учився, та на будинку, де він проживав у Смілі. У Смілі та Києві на честь Юрія Пасхаліна названо вулиці.

На Черкащині "Клуб Сиру" завдав довкіллю 811 тисяч грн збитків

  • 2022-02-19 18:09:27
  • перегляди: 0

Держекоінспекція пред’явила претензію ТОВ «Клуб Сиру» на суму понад 811 тисяч гривень.

Про це повідомляє Держекоінспекція Online у Telegram-каналі.

Держекоінспекцією Центрального округу проведено позапланову перевірку Канівської філії ТОВ «Клуб Сиру». У результаті виявлено, що підприємство здійснювало забір води із свердловин без спеціального дозволу на користування надрами (підземні води).

Відповідно до методики розрахунку розмірів відшкодування збитків сума шкоди довкіллю становить 811 724 гривні.

Інспекцією направлено претензію підприємству для добровільної сплати та відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства.

Матеріали справи направлено до правоохоронних органів.

Крав кабель: у Черкасах затримали злодюжку з ломом

  • 2022-02-19 18:07:02
  • перегляди: 0

Черкаські патрульні затримали крадія, який за допомогою лома, хотів викрасти кабель. Поліцейські отримали «сигнал» і терміново виїхали до будинку по вулиці Сергія Амброса, передає пресслужба патрульної поліції в Черкаській області.

«Прибувши за вказаною адресою, патрульні оглянули прилеглу територію. У будівлі патрульні виявили громадянина, на якого вказував заявник. Також поряд із чоловіком знаходився зрізаний кабель», – йдеться у повідомленні патрульних.

Для з’ясування всіх обставин патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу.

Читайте також

Випивала разом із сестрою: у жительки Канівщини вилучили малюка

The post Крав кабель: у Черкасах затримали злодюжку з ломом appeared first on ВІККА.

Скільки малюків народилося в Черкасах за минулий тиждень

  • 2022-02-19 17:30:37
  • перегляди: 0

За минулий тиждень у місті Черкаси народилося 40 немовлят.

Про це повідмоляє пресслужба департаменту соціальної політики ЧМР.

Серед новонароджених – 20 хлопчиків і 20 – дівчаток.

"Запрошуємо батьків новонароджених малюків вчасно отримати пакунок малюка і скористатися комплексною послугою єМалятко", - зазначили у департаменті.

Зауважимо, що єМалятко - це комплексна послуга для батьків новонароджених. За однією заявою, поданою онлайн, можна зареєструвати народження дитини та отримати до 10-ти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини.

В області триває ремонт обходу Звенигородки

  • 2022-02-19 17:27:24
  • перегляди: 0

Дорожники нині працюють поблизу Звенигородки. Тут вони відновлюють шляхопровід на перетині Н-16 і Р-04, а також міст через Гнилий Тікич. Про це розповів очільник Черкащини Олександр Скічко.

За його словами, ремонту ці об’єкти не бачили понад 40 років. Так само, як і ця ділянка Н-16.
– Хто проїздив там раніше, той бачив стан, – нагадав голова ОДА. – Різниця вже очевидна. Автодорогу Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань завдяки програмі Президента ми відбудували майже по всій протяжності всього за 2 роки. Цьогоріч буде завершена остання ділянка – обхід Білозір’я.
Загальна довжина двох штучних споруд, що ремонтують на обході міста Звенигородка на автодорозі Н-16, становить 134 метри.

Нагадаємо, торік на Черкащині завдяки програмі Президента #ВеликеБудівництво оновили понад 360 км автодоріг.