Здоров'я - сторінка 8

Експерти повідомили, що різні види картоплі по-різному впливають на рівень цукру

  • 2022-02-20 06:00:26
  • перегляди: 0

Високий рівень цукру в крові небезпечний для здоров’я, так як може стати причиною проблем з серцем і нервами. Автор статті настійно рекомендує прислухатися до рекомендацій дієтологів і звернути увагу на раціон харчування. Наприклад, вчені з’ясували, що деякі види картоплі позитивно впливають на високий цукор. Високий рівень цукру в крові веде до жахливих наслідків, серед яких-серцеві хвороби, інсульти і проблеми з нервами. Якщо у вас діабет, треба серйозно задуматися про свій раціон харчування.

З кожною ложкою їжі вуглеводи перетворюються в глюкозу, яка потім потрапляє в кровоносну систему. Зазвичай виробляється підшлунковою залозою гормон інсулін дозволяє клітинам нашого організму забирати глюкозу з крові. Але, якщо у вас діабет другого типу, ваш організм виробляє недостатньо інсуліну, або ж виробляється інсулін не діє. Глікемічний індекс показує, наскільки швидко той чи інший продукт впливає на вміст цукру (глюкози) в крові, зазначає міністерство охорони здоров’я.

Продукти з високим глікемічним індексом розкладаються в організмі швидко, викликаючи різке збільшення концентрації глюкози в крові.

Продукти з низьким глікемічним індексом переробляються в організмі повільніше, і тому збільшення цукру в ньому відбувається поступово.

Якщо говорити про картоплю, то у деяких його видів високий глікемічний індекс, а у деяких – низький.

Так, у солодкої картоплі глікемічний індекс низький, що відзначає видання Medical News Today. Тому є такий вид картоплі дієтологи рекомендують. Плюс до цього, він “дуже поживний”.

Але діабетикам краще уникати регулярного вживання в їжу білої картоплі, оскільки у нього високий глікемічний індекс. Їм також слід утримуватися від картоплі фрі і картопляного пюре. Харчуватися діабетикам можна солодкою картоплею і ямсом.

Глікемічний індекс допомагає визначити, які продукти слід вживати в їжу, але діабетики повинні враховувати і інші фактори.

Міністерство охорони здоров’я пояснює: “дослідження показують, що найбільший вплив на рівень глюкози в крові після їжі надає кількість спожитих вуглеводів, а не глікемічний індекс”.

Це означає, що для зниження цукру в крові треба контролювати розмір порції під час їжі.

“Важливо також дотримуватися здорового і збалансованого раціону харчування.

У їжі має бути мало жирів, цукру і солі. Треба їсти більше фруктів і овочів”, – зазначає міністерство.

Ознаки високого рівня цукру в крові

Коли у вас високий вміст цукру в крові (це називають гіперглікемією), обсяг сечовипускання у вас стає більше звичайного. Благодійна організація “Діабет у Британії” зазначає, що гіперглікемія посилює спрагу, відчуття втоми і сонливості. До інших симптомів можна віднести мікоз і повторювані інфекції шкіри і сечового міхура.

Високий рівень цукру також може викликати затуманений зір, втрату ваги і нудоту.

Симптоми гіперглікемії повільно посилюються в міру підвищення цукру в крові.

Коли вони стають помітні, цілком ймовірно, що рівень цукру у вас дуже високий. Тому треба негайно вжити заходів для його зниження. Найкорисніше ходьба і фізичні вправи, що допомагають організму переробляти більше цукру.

lhealth.info

Ученые предупредили о влиянии плохого воздуха на умственные способности

  • 2022-02-20 06:00:24
  • перегляди: 0

Качество воздуха может оказывать прямое влияние на состояние когнитивных функций, особенно у пожилых людей. К такому выводу пришли китайские ученые, сопоставив состояние умственных способностей с качеством атмосферного воздуха в городах, где проживали испытуемые. Как следует из результатов исследования, опубликованных в журнале The Lancet, ученые исследовали состояние здоровья 2812 пожилых людей, поделенных на две группы. Первые проживали в городах, где реализовывались программы по борьбе с вредными выбросами в атмосферу. Такие программы стали набирать популярность в Поднебесной с 2014 года, в провинциях стали добиваться ежегодного снижения выбросов минимум на пять процентов.Контрольная группа испытуемых проживала в городах, где таких программ не было.

Експерт розповів про найпоширеніші помилки під час надання першої допомоги

  • 2022-02-20 05:54:14
  • перегляди: 0

Вміння надавати домедичну допомогу потрібне і важливе. Однак, не усі знають, як це робити правильно, щоб не нашкодити людині. Директор та інструктор «Курсів першої допомоги «САВ» Василь Кашуба розповів у інтерв’ю 24 каналу про найпоширеніші помилки, які допускають люди під час надання першої допомоги. Перше – страх надавати домедичну допомогу За словами інструктора, люди часто навіть не підходять, щоб допомогти людині – усе через страх нашкодити – поламати ребра, чи неправильно зробити штучне дихання.

Але боятись не потрібно, цього треба навчитися! Якщо людина буде вміти це робити (надавати домедичну допомогу), то проблем зовсім не виникне,

– вважає Василь Кашуба.

Зверніть увагу! Потрібно зрозуміти, що людині й так вже погано, її може не стати, якщо просто боятись і не надавати допомоги. Часта помилка – приводити до тями непритомних Василь Кашуба також розповів, що дуже часто люди не знають, як діяти, якщо поруч людина втратила свідомість. Василь Кашуба – інструктор з надання першої допомоги

“Люди намагаються поставити непритомного на ноги, дати щось нюхати, намагаються таким чином привести його до тями.

Не потрібно цього робити “. Інструктор пояснив, що таким чином мозок перейшов в захисну реакцію – перевів людину у горизонтальне положення. Тому, щоб дійсно допомогти людині, її потрібно перевернути на бік, але не приводити примусово до тями. І звісно, викликати швидку. Неправильні дії під час епілептичного припадку Також часто люди не вміють правильно допомогти людині, у якої судомні епілептичні припадки.

Дуже часто люди намагаються відкрити рот людині, щось там хочуть витягнути, дістатись до язика – цього не потрібно робити,

– наголосив інструктор.

Та пояснив, що потрібно зачекати поки судомний припадок закінчиться. Він завжди закінчується – орієнтовно за хвилину. Далі послухали чи людина дихає, якщо дихає – перевернули на бік, якщо не дихає – розпочати серцево-легеневу реанімацію.

Як правильно надавати першу допомогу: відеоінструкція healthy.24tv.ua

Коли краще планувати дитину: в юності чи у зрілому віці?

  • 2022-02-20 05:54:13
  • перегляди: 0

Дуже важливо підходити до вагітності з розумом: усвідомлювати, що ви приведете на світ нову людинку, яка без вас не зможе вижити, саме тому перший рік-два від народження крихітки ваше життя кардинально відрізнятиметься від того, до якого ви уже звикли. Немовля - це велике щастя і не менше випробування. Як для мами, так і для тата, і для сім'ї в цілому. Саме тому нам стало цікаво: коли краще планувати дитину - у юні роки, коли організм міцний, немає ще хронічних захворювань, а жінка повна сил та енергії, чи все ж у зрілому віці - коли особистість майбутньої мами повністю сформована, коли її психіка більш стійка?

Якщо ще 20 років тому жінки народжували у 21-22 роки, то зараз середній вік жінки, що зважився на першу дитину, – близько 26 років. І навіть народжують жінки набагато старші, зараз зважитися на дитину можна і після 40 років.

Що змінилося, окрім медицини, за останні роки? Самореалізація в інших сферах стала такою ж важливою, як і батьківство.

Чим більше жінка бере на себе відповідальність за народження дитини, тим більше у неї страхів та переживань виникає, і вона починає відкладати народження дитини на пізніший термін. Єдиний мінус такого рішення – можна залишитися бездітною, якщо зовсім відкласти це питання.

Які плюси та мінуси раннього дітонародження можна виділити?

Переваги:
- Молода мама сповнена сил, безсонні ночі практично не дають про себе знати
- Більш міцне здоров'я
- Відкритість та оптимізм
- Бажання зрозуміти дитину, стати їй не лише мамою, а й найкращою подругою
- Швидко відновлюються сили.

Недоліки:
- Нестабільне фінансове становище
- Відносини із родичами можуть не скластися
- Відсутність досвіду господарювання
- Жінка може не усвідомлювати до кінця, що стала матір'ю
- Інфантильність, свої бажання ставить понад дитячі
- Недостатнє спілкування з дитиною через зайнятість, напружений графік на роботі.

А які переваги та недоліки в народженні дітей у пізнішому віці, скажімо, після 30?

Плюси:
- З'являється життєвий досвід і погляди стають стійкішими
- Фінансова стабільність
- Емоційна зрілість
- Зосередженість на вихованні дитини
- Бажання проводити вільний час з дитиною

Мінуси:
- Здоров'я може погіршитися
- Потрібно більш тривалий час на відновлення
- Виникає непорозуміння з дитиною через велику різницю у віці.

Ось чому, зваживши усі переваги і недоліки, кожна жінка повинна сама обрати, що для неї є кращим варіантом.

Эксперты назвали продукты, которые нельзя мыть перед приготовлением

  • 2022-02-20 05:48:08
  • перегляди: 0

Многие хозяйки знают, что рис перед приготовлением можно промыть холодной водой, это поможет удалить лишний крахмал. Однако, как пишет Al Araby, есть ряд продуктов, которые нельзя мыть перед приготовлением, так как это не только изменит их вкус, но и может привести к размножению опасных бактерий.К таким продуктам относятся курица и любое другое мясо. На поверхности тушки курицы, к примеру, могут находиться представляющие опасность для здоровья человека бактерии, в частности сальмонелла. Вроде бы, вода должна их смыть, но на самом деле при мытье бактерии способны разлететься по всей кухне, включая раковину, кухонный инвентарь, одежду и руки. Тогда как высокая температура во время приготовления их гарантированно уничтожит. Перед приготовлением мяса рекомендуется с помощью салфеток удалить мясной сок с поверхности, а затем вымыть руки горячей водой с мылом. Многие привыкли ополаскивать яйца перед тем, как отварить или разбить. Такая процедура, как считается, гарантирует, что в процессе приготовления внутрь не попадет грязь или микробы. На самом деле, пишет издание, из-за пористой поверхности яичной скорлупы именно при мытье яиц бактерии проникают со скорлупы внутрь.

Врач назвала продукты, необходимые для организма в феврале

  • 2022-02-20 02:27:29
  • перегляди: 0

Правильное питание в конце зимы имеет особое значение. Организм уже длительное время сталкивается с перепадами температур, нехваткой солнечного света, да и общая эпидемиологическая обстановка здоровья не прибавляет. В связи с этим санитарные врачи призывают уделить внимание правильному питанию.Как следует из памятки, подготовленной Екатериной Антиповой, экспертом Центра молекулярной диагностики, в первую очередь нужно позаботиться о том, чтобы в достаточном количестве получать витамин С. Он в содержится не только в цитрусовых, но и в шиповнике, облепихе и смородине, из них можно готовить полезные отвары. Также витамин С есть в хурме, киви, брокколи, квашеной капусте, красном перце и даже запеченном картофеле.Нужен в конце зимы и витамин А. Он не только ответственен за зрение, но и поддерживает здоровье кожи и в целом иммунитет. Общеизвестно, что витамином А богата морковь. Но помимо нее, нужный витамин есть в молочных продуктах, яйцах, печени, тыкве, шпинате, батате, а также орехах и бобовых культурах. К слову, эти продукты богаты и витаминами группы В. Рибофлавин, фолиевая кислота и другие витамины из этой категории помогают сохранить мышцы в тонусе, поддерживают работу сердца.

Лікарі називали найкращий вітамін для профілактики хвороби серця

  • 2022-02-20 02:27:28
  • перегляди: 0

Якщо у вас діагностовано захворювання серця, додавання цієї добавки до вашої дієти може бути корисним. Хвороби серця є одним з найпоширеніших хронічних недугів.

Хороша новина полягає в тому, що більшості випадків серцевих захворювань можна запобігти за допомогою дієти та зміни способу життя.

Американська асоціація серця (AHA) рекомендує лише одну добавку для людей з ішемічною хворобою серця, найпоширенішим типом серцевих захворювань: омега-3-жирні кислоти.

Найпоширенішим типом серцевих недугів є ішемічна хвороба, яка може призвести до серцевого нападу. Інші види серцевих захворювань включають серцеву недостатність або вроджені вади.

Оскільки ішемічна хвороба серця є найпоширенішою і її можна запобігти, оскільки вона пов’язана з вибором способу життя, ця стаття буде зосереджена на найкращій добавці для лікування ішемічної хвороби серця, омега-3-жирних кислотах.

Цілісний вибір способу життя є ключем до підтримки здорового серця.

Хоча добавки омега-3 можуть підтримувати здоров’я серця, зверніться до лікаря щодо консультації про режим харчування та рекомендації з вправ,

щоб допомогти впоратися із проблемою.

Десятиліття досліджень також доводять, що зміни у раціоні, такі як зниження рівня насичених жирів та солі, а також збільшення споживання рослинних продуктів та корисних омега-3 жирів, корисні для профілактики та лікування ішемічної хвороби серця.

Відповідно до звіту в журналі Circulation, AHA фокусується на семи основних кроках дієти та способу життя для підтримки здорового серця, які включають таке: залишатися активним,

підтримувати здорову вагу,

намагатися підтримувати здоровий рівень холестерину в крові,

не курити та не вживати бездимний тютюн,

харчуватися здоровою їжею,

підтримуйте нормальний кров’яний тиск,

дізнайтеся про показники цукру у крові та діабет. Як добавки омега-3 підтримують здоров’я серця

Жирні кислоти омега-3 – це протизапальні поліненасичені жири, що підтримують здоров’я серця. Існують десятки тисяч наукових досліджень, зокрема оглядова стаття, що підтверджує користь омега-3 жирних кислот для серцево-судинної системи.

Три основних омега-3 – це альфа-ліноленова кислота (АЛК), ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) та докозагексаєнова кислота (ДГК).

Двома найбільш корисними для здоров’я є EPA та DHA.

Ці жирні кислоти вважають «необхідними жирами», тому що людський організм не виробляє їх. Тож, ми повинні споживати їх лише з їжею. Риба є найкращим джерелом омега-3 ЕПК та ДГК. Існують і рослинні джерела АЛК, такі як волоські горіхи та насіння льону.

Відповідно до AHA, здорове харчування та активний спосіб життя повинні бути вашою першою лінією оборони, щоб зберегти серце здоровим, але оскільки більшість з нас не вживає принаймні дві порції жирної риби на тиждень, лікарі рекомендуть жирні кислоти омега-3 додатково.

Фактично, дані AHA про споживання продуктів харчування показують, що тільки від 16 до 24% дорослих дотримуються щотижневої рекомендації щодо риби, що містить не менше двох порцій (100 г) жирної риби на тиждень.

Скільки корисних жирів буде достатньо?

Щоби допомогти знизити ризик ішемічної хвороби серця та вилікувати цей стан, AHA рекомендує щоденну добавку омега-3 ЕПК та ДГК, яка забезпечує не менше одного грама або 1000 міліграмів (мг) ЕПК та ДГК.

Якщо у вас діагностовано високий вміст тригліцеридів (жирів у крові),

рекомендується від двох до чотирьох грамів ЕПК та ДГК на день у формі капсул та під наглядом лікаря.

Якщо у вас немає проблем із серцем, якщо ви взагалі не їсте рибу або їсте її рідко

Ваша добова доза – 1000 мг ЕПК та ДГК.

Якщо ви їсте 2-3 порції риби на тиждень, як рекомендується, вам може знадобитися менше. Єдиний спосіб дізнатися напевно, чи отримуєте ви достатню кількість EPA і DHA, це перевірити їхній рівень. Все, що потрібно, це простий тест на укол пальця в домашніх умовах.

Як вибрати добавку омега-3 жирних кислот

Шукайте добавки, що містять не менше 500 мг ЕПК та ДГК на одну порцію. Приймаючи двічі на день, ви отримуватимете рекомендований один грам на день.

Перевірте, чи є бренд добавки членом Глобальної організації ЕПК та ДГК Омега-3 (GOED). Компанії-члени GOED дотримуються стандартів якості та етики, які є одними з найсуворіших у світі. Ще одна хороша перевірка – подивитися, чи має добавка 5-зірковий рейтинг за програмою міжнародних стандартів риб’ячого жиру (IFOS).

А як щодо інших добавок для здоров’я серця?

Можливо, ви чули, що антиоксидантні добавки допомагають у лікуванні серцево-судинних захворювань; проте поки немає достатніх наукових даних, що підтверджують використання антиоксидантів, включаючи вітаміни A, C, E або бета-каротин, для здоров’я серця. Натомість органи охорони здоров’я зазвичай рекомендують дотримуватися дієти, подібної до середземноморської, яка багата рослинними продуктами, морепродуктами, ненасиченими жирами, цільними зернами і містить невелику кількість продуктів тваринного походження, насичених жирів і натрію.

ТСН

Электронный больничный: как его оформлять

  • 2022-02-20 02:21:18
  • перегляди: 0

В Украине с 1 октября прошлого года все медучреждения перешли на оформление электронных больничных. В Министерстве здравоохранения пояснили, что должен сделать пациент для оформления е-больничного.
Как оформить электронный больничный
Пациенту, если он заболел, необходимо сперва обратиться к врачу. Медработник должен провести медицинский осмотр и назначить лечение.
Если из-за состояния здоровья необходимо «пойти на больничный», тогда:

врач должен создать электронное медицинское заключение о временной нетрудоспособности (МЗВН), подтверждающее нетрудоспособность пациента в течение прогнозируемого периода;
на основании МЗВН врач открывает е-больничный в Электронном реестре листов нетрудоспособности;
пациент может просмотреть е-больничный в личном кабинете гражданина на портале Пенсионного фонда Украины в разделе «Мои листы нетрудоспособности» (зарегистрироваться на портале можно с помощью электронной цифровой подписи или посетить Управление ПФУ и написать заявление).

Оформление е-больничного: на что следует обратить внимание
Пациент должен внимательно проверить корректность и актуальность данных, которые внес врач в МЗВН, поскольку от этого будет зависеть придут ли смс-сообщения об успешном оформлении е-больничного.
Первое сообщение должно поступить от Электронной системы здравоохранения (ЭСОЗ). В нем будет указан 16-й значительный номер МЗВТ, подтверждающий создание электронного больничного.
[see_also ids="483952"]
Как узнать, что е-больничный успешно оформлен
Если электронный больничный оформлен, пациент должен получить второе смс-сообщение от Пенсионного фонда Украины. Для этого при регистрации на портале ПФУ необходимо правильно указать номер телефона.
В Минздраве отметили, что успешность формирования электронного больничного зависит от наличия данных пациента в Реестре застрахованных лиц, которые должен предоставить работодатель.
Почему не приходит сообщение от ЭСОЗ

в системе указан неактуальный номер телефона;


пациент не выбрал этот способ коммуникации;
у человека изменились персональные данные (например, номер паспорта), но он не известил об этом врача;
произошла ошибка при создании электронного медицинского заключения о временной нетрудоспособности.

Почему нет смс-сообщения от ПФУ о создании е-больничного

человек не зарегистрировался в личном кабинете на портале ПФУ и не выбрал соответствующий способ коммуникации;
в личном кабинете гражданина указан неактуальный номер телефона;
человек не трудоустроен официально и в реестре нет информации об уплате ЕСВ ;
нет данных в Реестре застрахованных лиц (РЗЛ);
работодатель не предоставил данные для внесения в РЗЛ.

[see_also ids="478417"]
Что делать, если е-больничный не был сформирован
В таком случае следует спросить у врача, поступал ли ответ от Электронного реестра листов нетрудоспособности.
Если выяснится, что «запись не найдена», а пациент является застрахованным лицом, следует обратиться к работодателю или позвонить на горячую линию ПФУ по номеру 0 800 503 753.
Напомним, что в Минздраве разрешили выдачу бумажных больничных в отдельных случаях. Переходный период установлен до 1 мая 2022 года.

Лікарі назвали неочікуваний симптом раку

  • 2022-02-20 02:21:17
  • перегляди: 0

Чим раніше лікар діагностує хворобу, тим менше ризик летального результату.

Симптоми, які можуть вказувати на онкологічні захворювання, на жаль, на початковій стадії часто бувають розпливчастими. Тому важко зрозуміти, наскільки серйозним або небезпечним дискомфорт що виник, інформує Ukr.Media. Британські лікарі з організації Cancer Research UK розповіли, про що можуть свідчити болі в животі після їжі або коли людина лежить. За словами фахівців, подібні симптоми можуть проявлятися при раку підшлункової залози.

В такому випадку біль спочатку виникає в шлунку, а після переходить в спину. Якщо людина поїла або лягла, біль посилюється, а в положенні сидячи слабшає.

Крім того, запідозрити у себе смертельне захворювання можна і за іншими ознаками. Серед них: раптова втрата апетиту і як наслідок зниження ваги, зміни випорожнення на світлий відтінок. В окремих випадках у хворого можуть пожовтіти шкіра і очі, що вказують на наявність жовтяниці.

Фахівці відзначають, при виникненні цих симптомів необхідно якомога швидше звертатися за допомогою до професіоналів. Тоді можливо буде уникнути летального результату.

aspekty.net

Комаровский назвал ошибку, которую часто совершают при головной боли

  • 2022-02-20 02:06:16
  • перегляди: 0

Врач и телеведущий Евгений Комаровский посоветовал при сильной головной боли использовать не таблетки, которые, по его мнению, могут оказаться бесполезными, а препараты в жидкой лекарственной форме. Речь идет о нестероидных противовоспалительных препаратах."Надо использовать препарат в жидкой лекарственной форме. Например, не таблетку, а сироп", - посоветовал медик в интервью телеканалу "Украина". Комаровский добавил, что при интенсивной головной боли может возникать спазм сосудов, в этом случае таблетка будет просто "лежать в желудке и не всасываться".Евгений Комаровский также напомнил о существенной разнице между головной болью и мигренью. При последней головные боли будут эпизодически повторяться и носить приступообразный характер. При этом продолжительность приступа может длиться от четырех часов до 72 часов. Комаровский уточнил, что боль при мигрени интенсивная, односторонняя в большинстве случаев и резко усиливается при физической нагрузке. Также боль может сопровождаться повышенной чувствительностью к внешним раздражителям (запахам, яркому свету или громким звукам) и вызывать тошноту. Кроме того, при мигрени отсутствует внешний фактор, то есть другая болезнь, из-за которой также болит голова, подчеркнул эксперт.

Фахівці виявили фрукт, здатний протистояти віковим змінам

  • 2022-02-20 01:18:14
  • перегляди: 0

Вікові зміни у організмі здатна зупинити сполука, яку вчені виявили у гранатах.

Схоже, що людство стало ще на один крок ближчим до продовження життя. Вчені з Університету Вашингтона провели дослідження, яке допомогло визначити, що сполука «уролітин А», яка міститься у складі гранатів, може стати основною речовиною під час розробки нових препаратів, які допомагають протистояти віковим змінам у організмі, інформує Ukr.Media. На думку професора радіології Медичної школи Вашингтонського університету, професора Девіда Марчінека: «Здатність уролітину А надавати стимулюючу дію на організм і покращувати м’язове здоров’я може стати порятунком для людей, що мають ряд хронічних захворювань, а також для людей похилого віку, які бажають зберегти якомога довше фізичну активність».

Вироблення уролітину А у організмі відбувається природним шляхом у кишківнику людини під час перетравлення деяких продуктів (горіхів, гранатів, ягід). Однак деякі захворювання, а також вік здатні знизити синтезування даної сполуки. За даними вчених, завдяки уролітину А відбувається активація системи контролю якості у м’язах.

Для вивчення впливу уролітину А на збереження м’язової витривалості з віком вчені запросили 66 добровольців, вік яких склав 65 років і більше. Протягом 4 місяців одній групі учасників було запропоновано щодня приймати 1 000 мг уролітину А, а контрольній групі учасників давали препарат-пустушку (плацебо).

Наприкінці дослідження вчені відзначили, що у учасників з першої групи були значно знижені біомаркери мітохондріальних порушень, що вказує на поліпшення метаболізму у організмі. Також було встановлене збільшення м’язової витривалості.

«Ми вважаємо, що застосування добавок з уролітином А може допомогти людям, які мають ряд захворювань, що заважають виконанню фізичних вправ, зберегти м’язову силу, щоб самостійно здійснювати прогулянки і виконувати хоча б мінімальні фізичні навантаження. Не виключено, що у майбутньому ці дані будуть використані під час створення препаратів, які допомагають боротися зі змінами у організмі, які викликані його старішанням», — повідомляють дослідники.

aspekty.net

При кашле самовольный прием лекарств приведет к проблемам с иммунитетом – врач

  • 2022-02-20 00:09:23
  • перегляди: 0

Терапевт высшей категории Александра Кожевникова сообщила о грубых нарушениях при самостоятельном лечении кашля. Доктор не рекомендует покупать препараты без консультации со специалистом.

Об этом пишут Актуальные новости.

Кожевникова говорила, что некоторые люди воспринимают кашель, как обыкновенное осложнение после простуды, и начинают самостоятельно подбирать себе лекарства. Доктор сообщила, что раздражение бронхов может быть симптомом опасных заболеваний. Поэтому отхаркивающие препараты могут не оказать желаемого эффекта или вызвать осложнения.

“Перед тем как начать лечиться, сперва следует выяснить причину раздражения слизистой легких”,- советует терапевт. В ситуациях, когда кашель действительно вызван острой респираторной инфекцией или COVID-19, заболевшие сразу начинают употреблять антибактериальные препараты без консультации семейного врача. Человек без медицинского образования не сможет выбрать правильный антибиотик и тем более рассчитать нужную дозировку. Врач делает акцент на том, что у любого противовирусного лекарства есть свои ограничения, правильные дозы и срок годности.

Также Кожевникова добавила, что препарат может не оказывать желаемого результата на организм в принципе, либо дать побочные эффекты, которые приводят к угнетению иммунной системы человека.

Ранее врач рассказал, как без таблеток вылечить «мокрый» кашель.

Также сообщалось, что Украина получит таблетки против коронавируса в 2022 году.

В Японии разрабатывают вакцину с пожизненным иммунитетом против COVID-19.