Здоров'я - сторінка 9

Як пережити магнітні бурі: поради лікаря

  • 2022-02-20 00:07:29
  • перегляди: 0

Магнітна буря – це обурення геомагнітного поля Землі в результаті спалахів на сонці. У деяких людей в цей час може погіршуватися самопочуття. Про способи, які допоможуть полегшити стан під час магнітних бур, розповіла лікар-ендокринолог Олена Жучкова.

Медик перерахувала прояви, які можуть виникнути при магнітній бурі:

  • підвищення артеріального тиску;
  • головні болі, мігрень;
  • підвищення тривожності;
  • зниження працездатності;
  • загострення хронічних захворювань.
Олена Жучкова розповіла, що під час магнітних бур може збільшитися кількість інфарктів, інсультів і гіпертонічних кризів. Щоб уникнути таких наслідків, людям із захворюваннями серцево-судинної системи рекомендується збільшити вживання води і скоротити кількість солі в раціоні.

Необхідно дотримуватися всіх призначення лікарів по своєму захворюванню і продовжувати запропоноване лікування. Коригування терапії і додаткові призначення може здійснювати тільки фахівець, підкреслила Жучкова.

Цукрозамінники і їхня небезпека

  • 2022-02-20 00:07:28
  • перегляди: 0

Сьогодні багато людей намагається розібратися в своїй тязі до солодкого та припинити вживати надмірну кількість цукру. Часто, щоб залежність від солодощів пережити легше, використовують цукрозамінники. Та чи дійсно вони такі корисні і які краще вибрати. Як розповіла в своєму Instagram ендокринологиня Катерина Григор’єва, вона не рекомендує використовувати цукрозамінники взагалі. Адже здорова людина отримує достатню кількість вуглеводів з овочів, ягід, фруктів, зелені, горіхів та безглютенових злаків. А якщо є хронічне запалення, порушення вуглеводного обміну, поганий стан мікробіому, тоді цукрозамінники навіть погіршують стан. Проте, за словами ендокринологині, “саме в цей період люди вирішують зав’язати з цукром і часто переключаються на цукрозамінники” і наносять шкоди своєму здоров’ю.

Цукрозамінники: чи можна все ж якісь вибрати?

Якщо ви не можете побороти свою тягу до солодкого і потрібно тимчасово перейти на цукрозамінники, Катерина радить звернути увагу на стевію або еритрит.

Але цього не варто робити на довгострокові терміни. Як тільки ви зможете розібратись в чому проблема (психологічна чи біохімічна тяга),

краще відразу припинити вживання не лише цукру, але і його замінників.

Цукрозамінники і їхня небезпека Цукрозамінник взаємодіє з вашими рецепторами, які відповідають за появу солодкого смаку, підтримуючи шкідливу тягу до солодощів. Тому краще не обманювати свої рецептори, а попрацювати з професіоналом, наприклад, з психологом.

В людському організмі рецептори солодкого існують не лише в роті, але й в шлунку, жировій тканині, мозку, підшлунковій залозі. Коли цукрозамінник стимулює їх, наприклад, в шлунку, посилюється апетит і виробляється гормон голоду. А коли цукрозамінник впливає на гормони в підшлунковій залозі, виділяється інсулін.

Частина цукрозамінників викликає надмірне бактеріальне зростання та збільшують ризик нейродегенеративних захворювань.

Сорбіт, еритрит, ксиліт та інші цукрозамінники викликають діарею, їх також забороняється вживати при жовчнокам’яній хворобі, адже вони посилюють відтік жовчі.

Через цукрозамінники може порушуватися синтез серотоніну та дофаміну.

А ще з’являються алергічні реакції. Ендокринологиня вважає, що краще інколи дозволити собі шматочок торта, аніж кожного дня вживати цукрозамінники.

ТСН

На Землю надвигаются сильные магнитные бури: названы ближайшие даты

  • 2022-02-20 00:00:25
  • перегляди: 0

Магнитные бури активизируются в конце февраля и продлятся почти до середины марта. Магнитосфера будет в возбужденном состоянии, что повлияет на самочувствие метеозависимых людей. Об этом сообщает "Апостроф" со ссылкой на сайт Лаборатории рентгеновской астрономии Солнца ФИАН. Согласно прогнозам специалистов, начало периода постоянных магнитных бурь следует ожидать с 22 февраля, а окончание придется на 12-13 марта. Особенно опасными днями будут 23 февраля и 4 марта, поскольку эти даты приходится пик солнечной активности, который эксперты с рентгеновской астрономии Солнца оценивают на уровень G1 по шкале интенсивности магнитных бурь. Также вспышки на нашем светиле будут наблюдаться 21, 22, 24 февраля и 3, 11, 12 марта. Фото: Лаборатория рентгеновской астрономии Солнца ФИАН В период магнитных бурь люди могут испытывать резкое ухудшение самочувствия: головные боли, общая слабость, тошнота, обострение хронических болезней, бессонница и другое. Во избежание вредного воздействия магнитных бурь следует следовать следующим советам: питайтесь правильно и сбалансированно; проводите больше времени на свежем воздухе; соблюдайте режим сна; откажитесь от алкоголя, сигарет и кофе; избегайте стрессов. Ранее "Апостроф" писал о том, что из-за магнитной бури десятки спутников Starlink американской компании SpaceX получили повреждения и сгорят, или уже сгорели в атмосфере Земли.

Шафран приносить чимало користі очам

  • 2022-02-19 23:45:16
  • перегляди: 0

Вживання шафрану допомагає за наявності різних захворювань очей, включаючи глаукому, діабетичну ретинопатію і вікову макулодистрофію. Ця страва містить у собі багато корисних властивостей для нашого зору, інформує Ukr.Media. Шафран вважають найдорожчою спецією у світі, що пов’язано з проблемами під час збору його врожаю. Але він містить і багато лікувальних властивостей. Користь шафрану для очей є результатом високої концентрації натуральних каротиноїдів, що захищають сітківку і кришталик у літніх людей. Шафран допомагає відновлювати структуру і функціонал клітин сітківки.

У його складі місяться антиоксидантні каротиноїди кроцин і кроцетин, що володіють сильним позитивним впливом на клітинному рівні і захищають нейрони. Дослідження на тваринах і у лабораторіях показали, що шафран має протиракову, імуномодулюючу, нейропротекторну і дуже корисну для очей дію. Каротиноїди захищають клітини сітківки, відновлюють їх функціонал і структуру, пошкоджену окислювальним стресом за наявності вікових дегенерацій жовтої плями.

Особливо корисним є вживання шафрану для пацієнтів з віковою макулодистрофією. Він володіє унікальними властивостями стосовно зміни рівня активності певних генів сітківки очей, які відіграють важливу роль у її захисті і відновленні. Екстракт шафрану знижує внутрішньоочний тиск у пацієнтів з первинною глаукомою, а також покращує гостроту зору у жертв діабетичної ретинопатії.

Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.

aspekty.net

Названі ситуації, коли варто відвідати дієтолога

  • 2022-02-19 23:09:14
  • перегляди: 0

За статистикою, приблизно 40 % розладів у сучасного жителя мегаполіса пов’язані з харчуванням. Постійні психологічні навантаження, емоційне виснаження і несприятливі умови життя — усе це призводить до того, що ми або стрімко набираємо вагу, або настільки ж стрімко її втрачаємо. Однак стреси — не єдина причина проблем в області харчування. Ми розповімо, коли варто відвідати профільного фахівця і вирішити проблему, інформує Ukr.Media. У вас змінний графік

Якщо у звичайному графіку завжди можна підлаштувати певний час для прийому їжі, то робота у змінному графіку або такому, що плаває, рідко дає таку можливість. Найгірше для організму, якщо ви працюєте вночі. Мозок поступово готується до сну, а ви замість теплого ліжка збираєтеся і їдете на роботу, яка може бути дуже нервовою. Крім того, що вашому організму вкрай складно підлаштуватися під незвичний ритм, йому ще доводиться витрачати сили на перетравлення їжі. У такому режимі можна легко заробити всілякі харчові розлади, а також є ймовірність зіштовхнутися із захворюваннями серцево-судинної системи. Спробуйте вчасно звернутися по допомогу до дієтолога,

який вибудує оптимальну схему харчування.

Ви збираєтеся стати мамою

Вагітність вже є великим стресом для організму, адже у цей період йому потрібно удвічі більше поживних речовин. Але проблема у тому, що багато жінок розуміють таку пораду занадто буквально і починають їсти удвічі більше продуктів, які не приносять плоду поживних речовин і лише негативно позначаються на вазі майбутньої матусі. Щоб уникнути проблем у цей делікатний період, варто не полінуватися і відвідати дієтолога.

Ви боретеся з різкими змінами у вазі

Одна з найсерйозніших причин для звернення до дієтолога — різкі зміни у вазі. Причому неважливо, у який бік буде відхилення від норми. Звичайно, якщо йдеться про анорексію, булімію або втрату контролю над прийомом їжі, першим фахівцем повинен стати психоаналітик, який, цілком можливо, буде працювати у парі з дієтологом, який вибудує нову схему харчування для певного випадку. Коли ви розумієте, що ваша вага виходить за межі звичного і ситуація стає дедалі гіршою, обов’язково зверніть на це увагу, адже чим раніше ви займетеся вирішенням цієї проблеми, тим легше вам буде повернутися у звичайний ритм життя.

Вам 40 років або трохи більше

Не є секретом те, що з віком обмін речовин сповільнюється, а це означає, що потрібно бути готовими до змін у раціоні. Не кожна жінка може легко відмовитися від улюблених продуктів, нехай вони й не несуть користі. Але зі звичкою боротися неймовірно складно. Грамотний дієтолог допоможе вирішити цю проблему, м’яко ввівши у ваш раціон нові продукти, проти яких не буде протестувати ваш організм.

aspekty.net

Медики дали советы для крепкого и здорового сна

  • 2022-02-19 22:57:18
  • перегляди: 0

Согласно последнему исследованию частной лондонской лаборатории Thriva, только 29 процентов британцев просыпаются с чувством бодрости. Отмечается, что изменить этот показатель могут помочь простые привычки.

Об этом пишет Еxpress.

Поддерживайте регулярный режим сна

Просыпаться и ложиться спать в одно и то же время каждый день необходимо для поддержания часов сна вашего тела. Когда это нарушается, вашему телу может быть сложнее понять, когда вы хотите пойти спать, и поэтому качество вашего сна неизбежно снизится.

Избегайте лежания (даже в выходные)

У вас может возникнуть соблазн прилечь в свободное время, но эксперт по сну Стефани Ромишевски не рекомендует этого делать.

Сократите время, проводимое за экраном перед сном

У многих есть привычка смотреть видео или в социальных сетях в кровати, когда не спится. Однако это серьезно помешает вам заснуть. Избегайте этого искушения, держите телефон, планшет и ноутбук за пределами спальни. Это только увековечивает плохие циклы сна и может привести к бессоннице.

Убедитесь, что вы спите в правильном положении

Многие из нас ворочаются,

пытаясь найти наилучшее положение, чтобы задремать. Эксперт по сну блога Each Night Нарван Амини отметил, что для среднестатистического человека сон на боку обычно считается самой здоровой позицией для сна. Но он добавил, что спать на животе — худшее положение. Эта поза может привести к множеству проблем, таких как напряжение мышц и суставов, скованность, боль в спине и шее.

Избегайте определенных напитков

Чашка чая помогает расслабиться, но в нем содержится огромное количество кофеина, который может нарушить ваш сон. Если вы не можете обходиться без этого напитка, попробуйте вариант без кофеина или отдайте предпочтение травяным вариантам, таким как ромашка.

Употребление алкоголя также может серьезно ухудшить ваш сон. Старайтесь не употреблять его вечером, чтобы хорошо выспаться.

Ранее Курсор сообщал, что врачи назвали напиток, снижающий артериальное давление.

Ученые рассказали, кому противопоказаны ранние подъемы

  • 2022-02-19 22:51:21
  • перегляди: 0

Ученые провели исследование и выяснили, что некоторые люди могут разрушить свое здоровье, если будут постоянно начинать свой день рано утром.

Отмечается, что люди во всем мире делятся на три условные группы, в зависимости от хронотипа: жаворонки, совы и голуби, сообщает ukr.media.

По словам специалистов, к первой группе относятся те, кто наиболее продуктивен в первой половине дня и легко просыпается утром. А вот совами называют тех, кто полон сил в вечернее и ночное время, а в утренние часы чувствует себя разбитым.

Менее известной группой являются голуби. К ней относятся люди, которые проявляют наибольшую активность днем. Также, если родители были так называемыми совами, то шанс, что и ребенок будет придерживаться этого же режима, равен почти 50%.

Во время исследования выяснилось, что наиболее опасная ситуация сложилась именно для сов. Они вынуждены почти каждый день через силу вставать рано утром на работу или учебу. Однако, это наносит серьезный вред здоровью.

Чем можно вставать утром (freepik)

Кроме того, в утренние часы у людей с биологическим режимом сова,

продолжается активная выработка мелатонина - гормона сна, именно поэтому эти люди крайне раздражительны в первой половине дня и чувствуют себя подавленными.

Со временем у них может развиться даже депрессия. К тому же часто у сов происходит гормональный сбой и их организм перестает воспринимать такие вещества как глюкоза и инсулин. Отмечается, что для больных сахарным диабетом это состояние может оказаться смертельно опасным.

Поэтому специалисты призывают людей быть внимательными к своему организму. Ученые совам рекомендуют попробовать установить график, который был бы максимально лучшим для вашего режима, и позволял просыпаться чуть позже.

Ранее мы сообщали, что ученые рассказали, как сбросить лишние килограммы с помощью сна.

Также мы писали, почему нужно спать на левом боку.

Експерти розповіли, які продукти не можна зберігати у холодильнику

  • 2022-02-19 22:48:18
  • перегляди: 0

Названі продукти, які не можна зберігати у холодильнику / фото: pixabay.com

Холодильник повинен бути обов’язково присутнім у кожному будинку, але далеко не всі люди правильно ним користуються. Якщо зберігати в ньому деякі продукти, це може стати причиною серйозних проблем зі здоров’ям. У них починають дуже швидко вироблятися небезпечні речовини, які негативно впливатимуть на печінку і руйнуватимуть її після потрапляння в організм.

Про це повідомляє WeChat.

У світі з’являються нові види побутової техніки. Холодильник – це важливий помічник для багатьох людей, який робить життя набагато зручнішим. Наприклад, з його допомогою вдається тривалий час зберігати продукти свіжими або продовжувати їм термін придатності. Але в ньому не можна зберігати все, що вживається в їжу. У холодильну камеру, де температура 3-4 градуси, можна класти тільки ті продукти, які можуть зберігатися саме при такій температурі. Варто зазначити, що в морозильній камері температура може досягати позначки -20 градусів.

При неправильному зберіганні починають вироблятися афлатоксини. Це дуже небезпечні речовини,

що виникають внаслідок життєдіяльності грибів роду Аспергілл. Отруєння цими речовинами може призвести до виникнення проблем із шлунково-кишковим трактом, здуттям, нудотою та сильним блюванням. Більш серйозними наслідками можна назвати збільшення розміру селезінки, печінки, накопичення великої кількості рідини всередині черевної порожнини, а також внутрішню кровотечу.

У холодильник не потрібно класти приправи або спеції, адже вони починають відволожуватися занадто швидко в таких умовах. Не підходять також для подібного зберігання тропічні фрукти, особливо банани, лічі, які швидко гниють, замість довше зберігати свою свіжість. Не рекомендують занадто довго зберігати готову локшину, адже вона може серйозно нашкодити здоров’ю. Не призначені для холодильника також солоні овочі. Також фахівці говорять про лікарські рослини, які під впливом вологи можуть заразити решту продуктів, присутні в холодильнику.

Раніше ми писали, що медики розповіли, що робити, щоб швидко заснути. Психолог Хейлі Перлус разом із сомнологом Алексом Димитріу розповіли про те, які саме дихальні практики здатні допомогти не просто повністю розслабитися, а ще й швидко заснути.

Дослідники назвали дієту, яка допомагає боротися з розсіяним склерозом

  • 2022-02-19 22:45:20
  • перегляди: 0

Можливо, настав час полюбити тофу? Те, що ми їмо, і певні звички способу життя, які ми переймаємо, впливають на наше самопочуття. Проте, ми знаємо, що зміна чи корегування раціону та фізичні вправи можуть бути корисними.

Візьмімо, наприклад, перехід на рослинну дієту, переваги якої доводять багато дієтологів.

Дослідники, можливо, розкрили ще одну. Як виявилося, вживання великої кількості рослинної їжі допомагає боротися з симптомами таких захворювань, як розсіяний склероз (РС).

Дослідження, опубліковане в журналі Science Advances, показало, що вживання більшої кількості ізофлавону — сполуки, яка міститься в багатьох продуктах рослинного харчування — може допомогти захиститися від неврологічного стану.

«Наше дослідження показує, що ізофлавони допомагають пригнічувати захворювання, подібні до РС, заспокоюючи нашу імунну систему», — сказав провідний автор дослідження, доктор філософії Ашутош Мангалам. За його словами, здоровий мікробіом кишечника має вирішальне значення для цього процесу, оскільки певні бактерії необхідні для розщеплення та метаболізму ізофлавонів.

Експеримент показав, що дієта може мати значний вплив на прогресування розсіяного склерозу та його симптоми. Продукти, багаті ізофлавонами, потенційно впливають на здоров’я. Питання в тому, які продукти містять найбільшу концентрацію цієї корисної сполуки?

«Гарними джерелами ізофлавонів є бобові, такі як соя та нут, горіхи, такі як фісташки та арахіс, і фрукти, такі як смородина та родзинки», – каже Мангалам, додаючи, що найбагатшим джерелом ізофлавонів є соя.

Правда, окрім дієти, потрібно додати й фізичні навантаження. Доктор медичних наук, професор неврології Чиказького університету Ентоні Редер вважає, що дотримання середземноморської дієти, сонячне світло та регулярна помірна фізична активність допомагають запобігти РС. І хоча ми знаємо, що куріння та бездіяльність можуть призвести до різкого зростання «кількості нападів і швидкості прогресування склерозу», не існує 100%-ї профілактики — принаймні, поки що.

«Ми чекаємо на ідеальний пробіотик», — каже Редер.

Щоб дізнатися більше про зміни в дієті, які можуть допомогти покращити ваше здоров’я, обов’язково ознайомтеся з найкращими продуктами, що втамують голод і допоможуть швидко схуднути.

ТСН

Експерти перерахували характерні ознаки безсоння

  • 2022-02-19 22:30:18
  • перегляди: 0

Ці кілька ознак свідчать про наявність у людини безсоння.

У багатьох людей трапляються ночі, коли виникають проблеми зі сном, проте у деяких випадках ці проблеми можуть бути постійними, загрожуючи здоров’ю тіла і розуму, інформує Ukr.Media. Усім потрібна різна кількість сну. За даними служби охорони здоров’я Великобританії (NHS), те, як ми спимо і скільки сну нам фізично необхідно, змінюється у міру того, як ми стаємо старшими. У середньому дорослим потрібно від 7 до 9 годин сну, дітям — від 9 до 13 годин, малюкам і немовлятам — від 12 до 17 годин сну щодня.

Коли йдеться про проблеми зі сном у формі безсоння, це означає, що людина регулярно відчуває труднощі із засинанням (не засинає протягом 30 хвилин після укладання у ліжко), а також прокидається вночі і лежить без сну, або прокидається занадто рано вранці. Надалі, вдень, їй може бути важко зосередитися, сконцентруватися, вона відчуває напади сильної втоми, сонливості, зниження продуктивності.

«Деякі люди засинають легше і сплять добре за будь-яких обставин. Декому потрібно більше часу, щоб заснути, або ж вони починають відчувати проблеми зі сном під впливом деяких життєвих обставин»,

— розповіли фахівці NHS.

Експерти перерахували характерні ознаки безсоння:

Важке, тривале засинання.

Пробудження кілька разів за ніч.

Відсутність сну вночі.

Занадто раннє пробудження з неможливістю знову заснути.

Відчуття втоми після пробудження.

Нездатність подрімати вдень, навіть якщо відчувається втома.

Дратівливість протягом дня.

Зниження рівня енергії, тонусу, погана концентрація.

Фахівці відзначають, що безсоння часто розвивається внаслідок порушення циркадних ритмів, природних періодів активності і відпочинку організму згідно з природним добовим світлом та темрявою. Такому порушенню сприяють звички сучасних людей, включаючи зловживання кофеїном і алкоголем, постійне використання електронних пристроїв, перебування у інформаційному потоці, пізня вечірня активність. З проблемою безсоння потрібно обов’язково звертатися до фахівців, оскільки у іншому разі вона почне впливати на якість життя.

aspekty.net

Назван самый полезный продукт для легких

  • 2022-02-19 22:27:23
  • перегляди: 0

Обыкновенные помидоры активно восстанавливают респираторную систему. Об этом заявил известный диетолог Михаил Гинзбург. Всего два томата в сутки помогают восстанавливать функционал респираторной системы, и этот процесс благодаря помидором значительно ускоряется, как отметил доктор Гинзбург в интервью «Россия 1». Это заявление он сделал на основе анализа данных исследования из Китая, в котором принимали участие курящие люди. Все они имели поражения респираторной системы разной степени тяжести. Оказалось, что томаты активно помогают избавляться от этих патологий.

Гинзбург подчеркнул, что у помидоров есть и другой немаловажный плюс - они способствуют восстановлению возрастных поражений лёгких, которые часто наблюдаются у людей после 70 и 80. И это особенно важно слышать, учитывая широкую распространённость и доступность помидоров практически для всех граждан нашей страны. Помидоры приятны на вкус, их активно употребляют и самые маленькие, и самые пожилые люди. Можно использовать помидоры как в натуральном виде, так и в качестве ингредиентов для разных блюд - от салатов до супов и соков.

Сейчас вопрос восстановления респираторной системы особенно важен. Миллионы россиян уже переболели коронавирусом, а ещё миллионам это предстоит, если учесть низкий уровень вакцинации населения. В некоторых случаях коронавирус наносит очень тяжелые поражения лёгким, поэтому такие пациенты нуждаются в том, чтобы пройти через как можно более быстрое восстановление и вернуть привычный уровень жизни.

healthinfo.ua
Хочешь узнать больше - читай отзывы

Сомнологи развеяли самый распространенный миф о здоровом сне

  • 2022-02-19 22:12:30
  • перегляди: 0

Врач-сомнолог, профессор Роман Бузунов и невролог-сомнолог Елена Царева развеяли распространенный миф о том, что ложиться спать лучше всего до полуночи.

Мнение о том, что ложиться спать необходимо обязательно до полуночи, причем, чем раньше, тем лучше, является самым большим заблуждением, которое сформировалось о здоровом сне. На самом деле ложиться спать можно в любое время — важно суметь «обмануть» свой мозг, находясь в освещенном пространстве. Необходимо, чтобы, мозг воспринимал яркий свет как солнце. Затем интенсивность света нужно постепенно уменьшать, как бы создавая иллюзию того, что наступает вечер, после чего можно отправиться в кровать. Гораздо большую опасность, по мнению специалистов-сомнологов представляет отсутствие четкого режима.

«Организм не понимает, когда ему какой гормон продуцировать. Важно вставать и ложиться приблизительно в одно и то же время. Еще нужно не отсыпаться в выходные долго. Если человек обычно встает в 6.00 утра, а в выходные в 12.00, он выспался, но сместил свои часовые пояса, и в ночь на понедельник нужно лечь раньше», — считает профессор Бузунов.

Врач Елена Царева добавила, что за два часа до сна важно исключить все факторы, мешающие нормальному засыпанию: яркий свет, еду, физические нагрузки или неприятные эмоции.

Переїдання скорочує життя: дослідження

  • 2022-02-19 22:12:29
  • перегляди: 0

На думку вчених, обмеження в їжі корисні здоров'ю

Співробітники Центру біомедичних досліджень Пеннінгтона (США) провели дворічне дослідження, в ході якого запропонували учасникам експерименту скоротити кількість споживаних калорій на 14%. На думку вчених, за цей час жирові клітини були перепрограмовані, що допомогло організму нормалізувати процес вироблення енергії.

— Також змінилася реакція організму на запалення та потенційно збільшила тривалість життя, — зазначив керівник дослідження, професор фізіології Ерік Рауссін, передає PoradnikZdrowie.pl.

Дослідники пояснюють це тим, що внаслідок зменшення калорій в організмі добровольців збільшилася кількість Т-клітин, основних компонентів імунної системи, які сприяють продовженню життя. З віком розмір вилочкової залози, що відповідає за виробництво Т-клітин, зменшується. Це ускладнює захист організму від певних видів раку та інфекцій. Обмеження калорійності допомагає обмежити скорочення вилочкової залози та сприяє збільшенню Т-клітин.

Проведені ранні дослідження на гризунах показали, що зменшення калорій на 40% продовжує життя ссавців. Тепер експериментальним шляхом вдалося встановити, що такий простий спосіб терапії здатний подарувати багато додаткових років здорового життя та людей.

Поради для збереження зубної емалі

  • 2022-02-19 22:12:28
  • перегляди: 0

Кілька порад, які допоможуть зберегти зубну емаль здоровою. Уникайте солодких, кислих продуктів та напоїв

Продукти та напої з високим вмістом цукру або кислоти дозволяють бактеріям рости в роті та руйнувати емаль, тому краще обмежити їхнє споживання. Цукерки, випічка, безалкогольні, спортивні напої, а також надмірне вживання алкоголю може сприяти ерозії зубів. Намагайтеся вживати солодкі ласощі в помірних кількостях, а якщо ви п'єте напої, які можуть зашкодити зубній емалі, вживайте їх через соломинку, щоб мінімізувати контакт з зубами.

Їжте багато фруктів, овочів та молочних продуктів

Такі продукти, як фрукти та овочі, багаті на клітковину, допомагають збільшити виділення слини. Не лише посилює захист зубної емалі від шкідливого впливу кислоти, а й відновлює мікроелементи в зубах. Крім того, молочні продукти, такі як молоко та сир, є хорошими джерелами кальцію, що сприяє зміцненню зубної емалі. Якщо ви не можете їсти молочку, додайте до свого раціону продукти, збагачені кальцієм, наприклад, деякі готові до вживання пластівці.

Не перестарайтеся з чищенням

Вкрай важливо чистити зуби принаймні двічі на день, але не робіть помилку, думаючи, що дуже енергійне чищення краще для зубів. Якщо ви чиститимете занадто сильно, то можете стерти частину зубної емалі. Використовуйте м'яку зубну щітку, щоб робити короткі, ніжні рухи, коли ви чистите зуби протягом двох хвилин щоразу. Якщо чистите так, ніби поліруєте яєчну шкаралупу, робите все правильно.

Регулярно відвідуйте стоматолога

Регулярні візити до стоматолога дозволяють виявити ознаки ерозії зубної емалі, коли вона ще знаходиться на ранній стадії. Лікарі можуть порекомендувати способи зменшення ерозії, наприклад, нанести на зуби лак, що містить фтор, або використовувати зубну пасту, яка містить більше фтору.

Если есть превышение дозы: Диетологи описали вред от витаминов D и C

  • 2022-02-19 22:12:27
  • перегляди: 0

Витамин С в больших дозах может навредить здоровью.

Об этом говорят диетологи, пишут СМИ.

По их словам, витамин С в больших дозах может навредить. На время эпидемии, если человек питается правильно, я бы не рекомендовала усиленный прием витамина С. Это может создать дополнительный стресс. Если есть необходимость, то это должен решать лечащий врач в индивидуальном порядке.

Это же касается и витамина D, который можно принимать в профилактических целях. В то же время в любой ситуации лучше проконсультироваться с врачом. Без консультаций с врачом доза может быть превышен, что плохо для здоровья.

Напомним, эксперты назвали три правила, продлевающие жизнь.

Также ранее был назван список продуктов, вредящих здоровью мозга.

Как сообщали ученые и врачи, яблочный уксус улучшает показатели здоровья.

Назван витамин, способный спровоцировать рак легких

  • 2022-02-19 22:00:26
  • перегляди: 0

Бездумное добавление добавки в рацион может даже навредить.
Недавнее исследование ученых обнаружило значительную связь между популярной витаминной добавкой и повышенным риском рака легких, передает Хроника.инфо со ссылкой на РБК-Украина.
Так, в 2021 году Европейском журнале по профилактике рака была обнаружена ​​тесная связь между потреблением витамина B12 и риском рака легких.
Витамин B12 выполняет множество важных функций в организме, например, помогает развитию и функционированию центральной нервной системы.

Некоторым людям иногда требуется восполнить дефицит B12, но бездумное добавление добавки в рацион может даже навредить.
Ученые в исследовании отметили, что «предыдущие эпидемиологические исследования сообщали о связи между потреблением витамина B12 с пищей и риском рака легких, но сейчас необходимы дополнительные опыты, чтобы прояснить эту связь для разных групп населения.

Чтобы восполнить этот пробел, исследователи изучили связь между потреблением витамина B12 с пищей и риском рака легких.
В исследовании приняли участие 63 257 сингапурских мужчин и женщин в возрасте 45–74 лет, которые дополнительно принимали витамин.
Что выяснили исследователи?После периода наблюдения (примерно 17 лет) у 2001 участника исследования развился рак легких.
Высокий уровень потребления витамина B12 был связан со «значительно» повышенным риском рака легких.

Где содержится витамин B12
Витамин содержится в мясе, рыбе, яйцах, молочных продуктах, дрожжевом экстракте и специально обогащенных продуктах.
Первые признаки онкологии

Необъяснимая боль и усталость
Очень сильная ночная потливость
Необычное образование или припухлость в любом месте
Затруднение глотания
Изменения в вашем стуле или моче.

Hronika.info
Хочешь узнать больше - читай отзывы

Лікарі попередили про небезпеку консервованих фруктів

  • 2022-02-19 21:54:16
  • перегляди: 0

Зловживання консервованими фруктами може викликати розвиток раку у людей.

На думку лікарів дієтологів, консервовані фрукти можуть виявитися провокаторами розвитку раку, інформує Ukr.Media. Консервовані фрукти, які можна купити у магазині, здаються багатьом людям гарним замінником солодощів у вигляді випічки і цукерок, але фахівці попередили, що на любителів таких фруктів можуть очікувати серйозні проблеми зі здоров’ям.

«Консервовані фрукти можуть спровокувати виникнення ракових пухлин», — заявили лікарі.

Вони пояснили, що такий продукт є джерелом «шаленої кількості цукру». Фрукти містять у собі цукор, а виробники консервів додатково занурюють їх у цукровий сироп, що забезпечує плодам тривале збереження.

Медики розповіли, що продукт, який перенасичений цукром, викликає у організмі різкі сплески рівня глюкози, що спонукають підшлункову залозу інтенсивніше виробляти інсулін — гормон, який регулює її вміст у крові.

«Інсулін також є провокатором зростання ракової пухлини», — зауважили фахівці.

Лікарі закликали в цілому ретельно контролювати кількість споживаного цукру, який у якості консерванту міститься майже у всіх продуктах промислового виробництва.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.

aspekty.net

Если постоянно за рулем: Врачи посоветовали, как бороться с недугами водителям

  • 2022-02-19 21:45:19
  • перегляди: 0

Разбираем 5 основных недугов, поражающих мужчин, которые по роду деятельности много времени проводят в автомобиле.

Об этом говорят врачи, пишет mhealth.ru.

Остеохондроз позвоночника

Длительное нахождение за рулем, неправильная осанка и большие нагрузки на спину деформируют межпозвоночные диски, обеспечивающие подвижность позвоночнику. «Они усыхают и в конечном счете теряют свою амортизирующую функцию. Отсюда и ноющие боли в спине», ― объясняет кандидат медицинских наук, терапевт, гастроэнтеролог-гепатолог, диетолог, врач высшей категории центра эстетики и здоровья «Риммарита» Анна Каршиева (далее А.К.)

Простатит

А.К.: Воспаление предстательной железы возникает по нескольким причинам. Во-первых, малоподвижный образ жизни. Из-за этого нарушается кровообращение в малом тазу и снижается количество кислорода, поступающего к его органам. Во-вторых, как ни странно, плохие дороги. Постоянная тряска по колдобинам и выбоинам травмирует промежность.

Язва желудка

А.К.: Очевидная истина: будешь питаться одними сэндвичами ― рискуешь поменять водительское сиденье на койку в больнице.

Грубая пища механически повреждает и раздражает слизистую оболочку желудка. В свою очередь, это стимулирует секрецию соляной кислоты и пепсина (фермента, расщепляющего белок), которые начинают более агрессивно воздействовать на уже поврежденную слизистую, что в конечном счете приводит к язве желудка, гастриту и доудениту ― воспалению двенадцатиперстной кишки.

Ожирение

А.К.: Лишние килограммы ― результат недостаточных физических нагрузок и злоупотребления мучным и сладким. Последние содержат «быстрые» углеводы, которые не дают долгого насыщения. А чем раньше вы проголодаетесь, тем выше шанс переесть и набрать лишние килограммы. Позаботьтесь о том, чтоб ваш рацион был сбалансированным.

Запор

А.К.: Из-за сидячего образа жизни нарушаются функции всего организма, в частности работа кишечника. Это называется гиподинамией. Она приводит к замедлению продвижения каловых масс по толстой кишке ― отсюда и проблемы с опорожнением кишечника. Кроме того, причиной запора может стать недостаточное потребление воды. Дело в том, что толстая кишка, в которую поступают непереваренные остатки пищи,

высасывает из кала воду. Соответственно, если ты выпиваешь слишком мало воды, толстая кишка «выжмет» из содержимого всю жидкость, кал станет более плотными, и его продвижение опять же замедлится. К слову, постоянные запоры могут привести к другой проблеме ― геморрою.

Врач высшей Анна Каршиева объясняет, чем питаться в дороге.

Нежирные молочные продукты (2–5 процентов жирности) ― кефир, йогурт, творог, сыр. Снабжают организм кальцием, в них содержится легкоусваиваемый белок ― строительный материал для клеток, который надолго создаст ощущение сытости. Что немаловажно, эти продукты увеличивают выработку гормона щитовидной железы кальцитриола, который способствует расщеплению жира. Также молочные продукты восстанавливают микрофлору кишечника при запорах и улучшают пищеварение.

Овощи и фрукты — огурцы, помидоры, болгарский перец, зелень, яблоки, груши, бананы, цитрусовые. это источник витаминов, прежде всего водорастворимых (С, биотин, группа В, пантотеновая кислота), микроэлементов (К, Na, цинк, кальций), сахаров (сахарозы, фруктозы), клетчатки и воды. Все это необходимо для стимуляции моторики кишечника.

Хлеб из муки грубого помола. Содержит много витаминов группы В, клетчатку, стимулирующие работу кишечника, а также медленно всасывающиеся углеводы. Это означает, что организм будет насыщаться постепенно и вы дольше останетесь сытым.

Мясные продукты — например, кусок какого-либо натурального мяса желательно без видимого жира (буженина, шейка, карбонат, копченая курица) около 100–150 граммов на один прием пищи. Мясо дает организму пластический материал в виде белка и энергии в виде жира, железа, витаминов группы В.

Ранее врачи назвали 5 привычек для увеличения продолжительности жизни.

До того диетолог рассказал, как питаться правильно и недорого.

Мы писали, что назван лучший завтрак для быстрого похудения.