Закарпаття - сторінка 7

Поблизу Чопа на Закарпатті затримали поляка, який уже втретє намагався незаконно потрапити в Україну (ФОТО)

  • 2022-02-18 17:42:34
  • перегляди: 0

нформацію про рух невідомого в напрямку України прикордонники отримали від словацьких колег. Вказану ділянку одразу ж перекрили додатковими нарядами, до пошуків також залучили дільничних інспекторів.

Вийти на слід чужинця допоміг службовий собака прикордонників. Він же і зупинив правопорушника, який намагався полем перейти зі Словаччини в Україну.

У ході перевірочних заходів прикордонники встановили, що затриманий уже не вперше намагається незаконно потрапити на терени нашої держави. Всупереч попереднім затриманням та винесеному компетентними органами рішенню про заборону в"їзду в Україну, настирливий чоловік не полишав свого протиправного наміру. Минулого року прикордонники Чопського загону двічі затримували його за аналогічні правопорушення. Окрім того, прикордонники з"ясували, що іноземець перебуває у розшуку правоохоронців за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст. 332-2 ККУ, тобто за перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в"їзд на території України.

Іноземця доставили у пункт тимчасового тримання Чопського прикордонного загону. Після встановлення всіх обставин його буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203-1 КУпАП "Невиконання рішення про заборону в"їзду в Україну" та ч.2 ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Також у діях затриманого вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 332-2 ККУ "Незаконне перетинання державного кордону України". Рішення у справах прийматиме суд.

Персикова у Виноградові "розсипається": замовник ремонту запевнив, що з потеплінням недоліки будуть виправлені (ВІДЕО)

  • 2022-02-18 17:36:45
  • перегляди: 0

Про це депутат Василь Кіш розповів на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Це ремонтована наприкінці осені 2021 вулиця Персикова.

Не пройшло і кількох місяців, а на верхньому шарі – вибоїни вже після першої зими.Зрозуміло, які емоції і думки з’являються від такого у людей. Разом з тим,я поспілкувався із замовниками робіт – Службою місцевих автодоріг у Закарпатській області. Вони запевнили, що їхні фахівці заактували ці недоліки і підрядна організація надала гарантійний лист. З настанням сприятливих погодних умов всі недоліки буде усунено в стислі терміни власним коштом виконавця робіт - ТОВ "Мего ЛТД".

Є дуже велике сподівання, що так і буде. На ремонт Персикової витрачається 28 мільйонів гривень і, мабуть, це вперше за десятки років її дорожнє покриття буде радувати водіїв. Тому не можна сказати, що область не приділяє цій дорозі належної уваги.

Звичайно, потрібно звернути увагу на обочини і на відсутність тротуарів. Однак є очевидний рух у покращенні стану цієї дороги.

До речі, на рівненький верхній шар гарантія, згідно з тендером, 5 років, - йдеться у дописі.

Нагадаємо, ДТП у Виноградові: оприлюднено відео зруйнованого автомобілем будинку (ВІДЕО)

91-річна Марія Кутлик вакцинувалася проти COVID-19

  • 2022-02-18 17:18:32
  • перегляди: 0

Днями в селі Сіль, що на Ужгородщині, мобільна бригада з вакцинації імунізувала проти COVID-19 сім’ю Кутлик. Зокрема, перше щеплення отримала й 91-річна пані Марія. Про це Depo.Закарпаття повідомили в пресслужбі Закарпатської ОДА.

"У такі роки, як мої, треба робити все, що можна, аби лиш не захворіти й не потрапити в лікарню. Дуже добре, що медики так їздять до старших людей додому і вакцинують", – розповідає жінка.

Тепер Марія Кутлик очікує на другу дозу антиковідної вакцини.

Раніше ми також повідомляли, що на Закарпатті 446 нових випадків захворювання на ковід та сім смертей

Глава Закарпатской ОГА назвал россиян "братьями", в правительстве ответили, уволят ли его. Видео

  • 2022-02-18 17:07:05
  • перегляди: 0

Глава Закарпатской государственной администрации Виктор Микита во время внеочередной сессии Закарпатского областного совета 16 февраля назвал россиян "братьями". Сессия транслировалась в YouTube.Выступая с трибуны, Микита сказал, що "население России это наши братья".

Он добавил, что руководство соседнего государства, "к сожалению, недружественно".
"Если мы с вами, рожденные в Советском Союзе, меняли свою ментальность и отношение для того, чтобы понимать и защищать свою страну и свою независимость, то уже наши дети и внуки получают другую информацию об отношениях с нашими зарубежными соседями", заявил глава ОГА.

Премьер-министр Денис Шмыгаль во время "часа правительства" в Верховной Раде 18 февраля прокомментировал заявление Микиты, передает корреспондент "ГОРДОН".
"Проведем соответствующее исследование, а при необходимости расследование его слов. В случае, если будут на это юридические основания, то примем соответствующие меры", ответил он на вопрос, намерено ли правительство внести президенту Владимиру Зеленському представление на увольнение Микиты.

Закарпаття отримало понад 450 мільйонів на ремонт доріг місцевого значення

  • 2022-02-18 16:57:38
  • перегляди: 0

На 2022 рік Закарпаття отримало 450 мільйонів 748 тисяч гривень для ремонту доріг місцевого значення. Про це повідомляє Закарпатська ОДА на офіційному сайті.

Попередньо запланували відремонтувати 33,22 км доріг. До переліку входить 33 об’єкти. Зокрема ділянки автошляхів Неветленфолу – Дюла – Чорнотисів, Свалява – Довге – Липча, Колочава – Усть-Чорна – Калини – Бедевля, Великий Бичків – Кобилецька Поляна та інші. Також продовжиться ремонт дороги Синевир – Колочава – Буштино. Також до переліку увійшли три мости.

Для того, аби роботи змогли стартувати середньодобова температура має становити 10⁰С.

Читайте також:

"Наразі погода не дозволяє". В Ужгородській міськраді прокоментували ремонт доріг. Не відновлювали трасу майже 30 років. Чому жителі села на Закарпатті вийшли на мирну акцію. Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram

“Монохромна” виставка відбудеться незабаром в Ужгороді

  • 2022-02-18 16:52:15
  • перегляди: 0

Ужгородців запрошують на відкриття фотовиставки "Monochrom" Володимира Хили, яка відбудеться 23 лютого о 18:00 в читальній залі обласної бібліотеки.

“Окрім візуального задоволення, ви отримаєте і музичне, адже фотографа прийде підтримати Роман Етюд”, - повідомляють організатори.

Відповідно до постанови КМУ №1240 бібліотека обслуговуватиме виключно користувачів, які мають довідку або сертифікат вакцинації, ПЛР тест або довідку про одужання від COVID 19.

"Уважаемый мэр Ужгорода": Жители областного центра Закарпатья уже в ярости (ВИДЕО)

  • 2022-02-18 16:45:54
  • перегляди: 0

Терпению ужгородцев скоро и вовсе придёт конец. На этот раз на действия, а точнее, бездействие мэра Ужгорода пожаловалась в Фейсбуке одна из пользовательниц.

Весь город такой. Ни пройти, ни проехать. На ВЕСЬ город кусочек ул. Легоцкого цел, потому что делали несколько месяцев назад.

"Уважаемый мэр Ужгорода. Мы, родители учеников и воспитанников УПШ "Первоцвет" обращаемся именно к вам, потому что понимаем, что руководство школы не имеет отношения к данному вопросу.
Как нам переводить детей в заведение – самолетом, лодкой или чем?
Каждый дождливый день - озеро с илом"

Мэр, видимо, в такой деревне вырос, посему для него всё в норме. Уважаемый? Ох, совсем неуважаемый...

Провокации дискредитируют органы госвласти, - глава Закарпатской ОГА

  • 2022-02-18 16:45:53
  • перегляди: 0

Дискредитация главы Закарпатской ОГА Виктора Микиты в контексте его выступления во время сессии областного совета направлена на создание провокаций и манипуляций с целью ослабления исполнительной власти на местах и подрыва доверия к органам государственной власти.

Об этом пишет РБК-Украина со ссылкой на его заявление в Facebook.

"Некоторые распространяют в сети вырванную из контекста информацию о моем выступлении во время сессии областного совета и представляют ее в манипуляционной форме. Относительно изречения "…и там проживают наши братья", то хочу напомнить вышеуказанным лицам, что на территории РФ проживает 10-миллионная украинская община, которая находится под постоянным информационным давлением страны-агрессора", - отметил он.

Микита подчеркнул - от того, что граждане по разным причинам сегодня живут на территории России, возможно, имеют гражданство и тяжело работают для того, чтобы прокормить семьи, - украинцами они быть не перестали.

"Поэтому для них сегодня звучит риторика объединения, а не риторика угроз. Они - часть Украины, часть нашего народа, проживающая сегодня в других территориальных пределах. А что касается провокаций и манипуляций - мы привыкли к этому, понимаем цель этих субъектов ослабить исполнительную власть на местах и дискредитировать органы государственной власти. Мы знаем, кто вы и какие у вас намерения. У вас ничего не получится", - написал глава Закарпатской ОГА.

Ранее в СМИ появилась информация, что Виктор Микита на внеочередной сессии Закарпатского областного совета 16 февраля заявил, что "население России - это наши братья, но руководство соседнего государства, к сожалению, является недружественным".

Глава Закарпатської ОДА пояснив свої слова про «братів у РФ»

  • 2022-02-18 16:45:50
  • перегляди: 0

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Виступаючи з трибуни ОДА, Микита торкнувся теми відносин з Росією, сказавши, що «там проживають наші брати», а прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд перевірить ці висловлювання.

Після цього керівник Закарпатської області опублікував пост, на якому пояснив свої слова.

«На території РФ проживає 10 мільйонна українська громада, яка перебуває під постійним інформаційним тиском країни-агресора. І через те, що вони з різних причин сьогодні живуть на території Росії, можливо, мають громадянство і важко працюють для того, щоб прогодувати сім'ї - українцями вони не перестали бути. Тому для них сьогодні має звучати риторика об'єднання, а не риторика погроз. Вони — частина України, частина нашого народу, яка сьогодні проживає в інших територіальних межах», — написав Микита.

Ужгород у фіналі конкурсу "Молодіжна столиця України-2023"

  • 2022-02-18 16:45:49
  • перегляди: 0

Ужгород – серед фіналістів конкурсу "Молодіжна столиця України-2023". Про це Depo.Закарпаття повідомили в пресслужбі Ужгородської міськради.

За перемогу змагатимуться також Вінниця, Івано-Франківськ, Луцьк, Маріуполь, Миколаїв, Полтава, Буча, Умань та Чернівці.

Для участі у II турі міста-фіналісти повинні підготувати програму заходів "Молодіжної столиці України – 2023" та до 25 лютого подати заявку.

Основні напрями, завдання та формат презентації Ужгорода на конкурсі 18 лютого обговорили на нараді у міській раді.

Конкурс Молодіжна столиця України організований Міністерством молоді та спорту України, Ukrainian Institute for International Politics, National Youth Council of Ukraine - NYCUkraine за підтримки Hanns Seidel Stiftung Ukraine.

Раніше ми також повідомляли, що Наглядова рада національного конкурсу "Молодіжна столиця України" визначила 10 міст-фіналістів.

Захисників України, які брали участь у боях під Дебальцевим, вшановували сьогодні в Ужгороді

  • 2022-02-18 16:13:11
  • перегляди: 0

Богдан Євстафійович подякував захисникам за відстоювання незалежності України, можливість мирного життя на решті території нашої держави, побажав здоров'я, миру, злагоди, впевненості у завтрашньому дні, Божої опіки. Військовим, які брали участь у боях за Дебальцеве, вручили нагороди. Хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав свої життя в боротьбі за мир і свободу України, капелан провів панахиду. До меморіалу загиблим воїнам 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади на території військової частини поклали квіти.Ужгородська міська радаЧитайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

У Мукачеві патрульні наздоганяли нетверезого водія (ФОТО)

  • 2022-02-18 16:13:09
  • перегляди: 0

Охоронці порядку подали йому вимогу про зупинку за допомогою увімкнених маячків синього та червоного кольору і звукового сигналу, але керманич не відреагував. Поліцейські погналися за ним і впродовж погоні подавали вимогу про зупинку, але водій продовжував рух вулицями міста. Згодом інспекторам вдалося зупинити керманича на вулиці Томаша Масарика.

Під час спілкування патрульні помітили у чоловіка явні ознаки алкогольного сп"яніння. Огляд на стан сп"яніння водій пройшов на місці за допомогою Драгера. Прилад показав — 2,04 проміле, що майже в 11 разів перевищує допустиму норму.

Охоронці порядку склали на водія адмінматеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані алкогольного сп"яніння), ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку) КУпАП.

Зимовий чемпіонат України з легкоатлетичних метань урочисто відкрили у Мукачеві (ФОТО)

  • 2022-02-18 16:13:08
  • перегляди: 0

Участь у змаганнях взяло 242 учасника зі всієї України.

Він визначить кращих спортсменів у метанні диска, молота, ядра і списа. Змагання триватимуть три дні та завершаться 20 лютого.

На відкритті були пристуні начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради - Катерина Кришінець-Андялошій, керуючий справами виконавчого комітету Олександр Лендєл та спортсмени.

У Виноградові рятувальники спільно з ветеранами АТО провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення

  • 2022-02-18 15:54:42
  • перегляди: 0



Рятувальники продовжують проводити профілактичні заходи з роз’яснення громадянам правил пожежної безпеки, яких вони мають дотримуватись у своїх оселях взимку задля уникнення пожежі. 17 лютого інформаційно-роз’яснювальна робота охопила мешканців Виноградова. До заходу долучилися й представники громадської організації «Союз ветеранів АТО, волонтерів "Патріот"».

Усім співрозмовникам рятувальники нагадали правила пожежної безпеки, серед яких найважливіше – дотримання правил влаштування і експлуатації електроприладів та опалювальних приладів. Розповідали також, як правильно діяти у разі виникнення пожежі та при виявленні вибухонебезпечного предмета. Крім цього, обговорили дії населення після отримання сигналу "Увага всім!", комплектацію тривожної валізи та заходи з евакуації.

ГУ ДСНС України у Закарпатській області

На Закарпатті вшанували пам’ять загиблих у боях за Дебальцеве

  • 2022-02-18 15:49:21
  • перегляди: 0



Бої за Дебальцеве – одна з ключових сторінок історії протистояння на Сході України.

«Наші воїни мужньо та самовіддано стояли за країну, її цілісність та незалежність. Тоді вони довели, що готові захищати свою землю за будь-якого розвитку подій.

І сьогодні ми вшановуємо подвиг цих героїв, які поклали своє життя за свободу українців. Ми ніколи не забудемо хоробрих та безстрашних воїнів, котрі до останнього стояли на Дебальцівському плацдармі, – пам’ять про них живе у наших серцях», – наголосив заступник голови Закарпатської ОДА Петро Добромільський.

На Пагорбі Слави в Ужгороді відбувся мітинг-реквієм, до якого долучилися керівництво області й міста, військовослужбовці, ветерани, правоохоронці, духовенство та інші краяни.

Вшанували пам’ять загиблих під час проведення військової операції у Дебальцеве хвилиною мовчання та покладанням квітів до могил воїнів АТО/ООС.

Ужгородські школярі 5-11 класів наступного тижня ще навчатимуться дистанційно

  • 2022-02-18 15:27:59
  • перегляди: 0

Учні стараших класів ще принаймані один тиждень проведуть на “дистанційці”.

Про це було повідомлено сьогодні, 17-того, лютого.

Беручи до уваги сткладну епідем ситуацію, було вирішено прлдовжити дистанційне навчання.