Закарпаття - сторінка 8

Ужгород – серед фіналістів конкурсу "Молодіжна столиця України-2023"

  • 2022-02-18 15:21:51
  • перегляди: 0

Для участі у ІІ турі міста-фіналісти повинні підготувати програму заходів "Молодіжної столиці України - 2023" та до 25лютого подати заявку. Основні напрями, завдання та формат презентації Ужгорода на конкурсі сьогодні обговорили на нараді у міській раді заступник міського голови Василь Гомонай, голова Ужгородської молодіжної ради Олена Біланіна, керівники управління у справах культури, молоді та спорту Ольга Василиндра, управління програмного та комп"ютерного забезпечення Микола Урста, управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич, управління освіти Наталія Мухомедьянова, управління економічного розвитку міста Павло Логвінов, директор Ужгородського міського центру соціальних служб Іван Фленько.Ужгородська міська радаЧитайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

Школи та садочки Великобичківської тергромади відновлюють роботу з 21 лютого

  • 2022-02-18 15:18:38
  • перегляди: 0

Заклади загальної середньої освіти та заклади дошкільної освіти Великобичківської територіальної громади Закарпатської області відновлюють роботу і будуть працювати в звичайному режимі з 21 лютого 2022 року. Відповідне рішення сьогодні прийняла комісія з питань ТЕБ та НС Великобичківської селищної ради, у зв#8217;язку зі зменшенням кількості випадків інфікування на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Нагадуємо, що на території Закарпатської області діє #8220;червоний#8221; рівень епідемічної небезпеки. Тому просимо всіх керівників забезпечити дотримання карантинних обмежень під час роботи. Про це повідомляє Великобичківська громада.

Голова Закарпатської ОДА особисто познайомився із заступником Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини

  • 2022-02-18 15:10:16
  • перегляди: 0

Сьогодні у межах робочої поїздки на Берегівщину голова Закарпатської ОДА Віктор Микита особисто познайомився із заступником Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, Парламентським державним секретарем Левенте Модьором.

На зустрічі йшлося про співпрацю в межах транскордонних програм та міжурядових угод, підтримку угорської громади в Закарпатті, розвиток двосторонніх відносин в освітньому, культурному, економічному та інших напрямках.

«Також Левенте Модьор під час розмови висловив підтримку Україні та Закарпаттю, засудив будь-які агресивні військові дії щодо нашої країни.

Щиро дякую за підтримку нашим партнерам. Така комунікація буде працювати на розвиток відносин, генерацію нових концептуальних рішень та їхню фактичну реалізацію», – підкреслив Віктор Микита.

У Мукачеві навчитись розрізняти фейки можна навіть у ЦНАПі

  • 2022-02-18 15:03:38
  • перегляди: 0

Навчитися розрізняти фейки мукачівці можуть навіть у транспорті чи отримуючи послуги в державних установах. Мукачівська міська рада активно підтримала ідею просування медіаграмотності серед міських жителів та приєдналася до інфокампанії «Вірю - не вірю», мета якої допомогти пересічним закарпатцям розібратися з фейками та медіаманіпуляціями.

Тематичні наліпки, інформаційну друковану продукцію з порадами, як аналізувати те, що бачиш та читаєш, можна побачити та отримати у ЦНАПі, де щоденний великий потік відвідувачів. Незабаром візуальна інформація з’явиться і в замку «Паланок», який приймає до 200 тис.відвідувачів у рік. Наліпки також поширили в громадському транспорті. На кожні наліпці чи флаєрі розміщено QRкод, який веде на тематичний портал «Вірю-не вірю» з освітніми відео, мемами та публікаціями.

«Щодня всі ми отримуємо в різний спосіб чимало інформацій. Через різні засоби – телебачення, інтернет, соціальні мережі. Старше покоління як правило вірить написаному, в тому числі й в інтернеті, - коментує Влад Микита, начальник відділу інформатизації та зв'язків з громадськістю. - Тому в першу чергу маємо їх практичними кроками вчити відрізняти, яким джерелам слід довіряти, як визначити яка інформація є однозначно фейковою, вчитися шукати першоджерело, а не її «перекручену» версію на онлайн-ресурсах».

Ужгородський прес-клуб, який започаткував інфокампанію минулого року, закликає медіа, владу та громади у просуванні інформаційної освіти. І допомогти закарпатцям зорієнтуватися у медіаконтенті та стати більш стійкими до маніпуляцій, до яких вдаються усі інформаційні джерела в Україні.

Ужгородська футзальна ліга: розклад поєдинків 13-го туру

  • 2022-02-18 14:55:26
  • перегляди: 0

З 16 до 20 лютого в ужгородському СК «Юність» відбуваються ігри тринадцятого туру УФЛ сезону 2021/22. 18 лютого (п’ятниця) 19.30.«Дюшес» – «Юніпов» (Суперліга), 20.30. «Вікінг» – «Коритняни» (Вища ліга). 19 лютого (субота) 14.00. ОК ДЮСШ ФСТ «Україна» – «Фіхтен» (Друга ліга), 14.50. «Будівельник» – «Ваша Хата» (Перша ліга), 15.40. «Худльово» – «Вопак» (Суперліга), 16.30. «Уж» – «Медея» (Суперліга), 17.20. «Беркут» – «Кам’яниця» (Перша ліга), 18.10. «Шипіт» – «Трактор» (Вища ліга), 19.00. «Перечин» – «Октава» (Перша ліга), 19.50. «Брама» – «Меркатор» (Вища ліга), 20.40. «Лугош» – «Prevention» (Вища ліга), 21.30. «Profix» – «УжНУ» (Друга ліга). 20 лютого (неділя) 19.00. «Насос» – «Альфа страхування» (Друга ліга), 19.50. «Твоє місто» – «Сторожниця» (Перша ліга). Зазначимо, що вже одна гра 13-го туру відбулася. У рамках Суперліги «Ужнет» здобув перемогу над «Невицьким замком» (9:3).

Закарпатскому таможеннику вручили подозрение в халатности

  • 2022-02-18 14:51:10
  • перегляди: 0

Старшему государственному инспектору таможенного поста «Лужанка» поставлено в известность о подозрении в служебной халатности (ч. 1 ст. 367 УК). Об этом сообщает Закарпатская областная прокуратура.

Чиновник во время процедуры таможенного оформления вносил недостоверные сведения о проведении таможенных формальностей. Задокументировано два отдельных эпизода таких противоправных действий. В двух автомобилях после проведенного пересмотра обнаружили незадекларированный товар – одежду и обувь – общим весом более 1,3 тонны.

В результате противоправных действий таможенника интересам государства в виде недополучения таможенных платежей причинен ущерб на460 тыс. гривен. Следует отметить, что по факту служебного подлога (ч. 1 ст. 366 УК) лицу сообщили о подозрении в конце июля прошлого года, сейчас производство находится на рассмотрении суда.

Поліцейські розшукують мукачівця Івана Бучину, організатора наркоугруповання (Фото)

  • 2022-02-18 14:37:20
  • перегляди: 0

Чоловік не прийшов на засідання суду, ка жуть у поліції.

Мукачівець грунтовно підозрюється у створонення наркобанди, що розповсюжувала наркотичні речовини.

Правоохоронці просять всіх, кому відоме місцеперебування чоловіка, повідомив в 102.

З 21 лютого в Ужгороді продовжується дистанційне навчання для 5-11 класів

  • 2022-02-18 13:58:06
  • перегляди: 0

Сьогодні в Ужгородській міськраді прийняли рішення, що 5-11 класів продовжують дистанційне навчання ще на тиждень. На засіданні протиепідемічної комісії було озвучено, що епідпоріг ще перевищений у два рази, не дивлячись на те, що кількість хворих на грип, ГРВІ та Cоvid знизилася. За два останні дні зафіксовано ріст захворюваності у дошкільнят та школярів 1-4 класів у порівняні з показниками на початку тижня. Моніторинг захворюваності серед дорослих та дітей триває. У той же час з 21 лютого дозволили заняття у мистецьких школах та ДЮСШ №1. Спортивні тренування повинні проходити на свіжому повітрі.

В Ужгороді відбулося вшанування захисників Дебальцевого

  • 2022-02-18 13:54:47
  • перегляди: 0

Захисників України, які брали участь у боях під Дебальцевим, вшановували в Ужгороді сьогодні, у 7-му річницю виходу військ з-під цього міста на Донеччині. Поминальний захід відбувся на Пагорбі слави. У заході взяли участь представники міської та обласної рад, ОДА, правоохоронних органів, військові, ветерани бойових дій, рідні загиблих, громадськість поклали квіти до меморіалу загиблим на Сході воїнам, а також до могил загиблих Героїв-закарпатців. Пам’ять тих, хто віддав своє життя в боротьбі за мир та свободу України, вшанували хвилиною мовчання та військовими залпами. Бої за Дебальцеве – один із найтрагічніших епізодів війни на сході України. Героїчна оборона цього міста стала символом незламності та мужності українських військових. Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

За фактом двох самогубств на Закарпатті відкрито кримінальні провадження

  • 2022-02-18 13:49:10
  • перегляди: 0

У одному з районів Закарпаття за добу скоїли самогубство двоє людей. Як сьогодні у коментарі Zakarpattya24 зазначила речниця поліції, перша трагедія сталась 16 лютого у селі Імстичево, Білківської громади, новоствореного Хустського району. У зашморгу знайшли 70-річного чоловіка. Відомо, що рідні не могли дозвонитись до нього та навідались до будинку. Ще одна трагедія сталась у селі Білки новоствореного Хустського району. 17 лютого у зашморгу знайшли жінку. На тілі загиблих не було виявлено ознак насильницької смерті. На місці працювала слідчо-оперативна група, яка встановлюватиме причину обох самогубств. Наразі відкриті кримінальні провадження за ст.115 ККУ з позначкою “Самогубство”.

Учні 5-11 класів ужгородських шкіл наступного тижня ще навчатимуться дистанційно (ФОТО)

  • 2022-02-18 13:31:32
  • перегляди: 0

Підтримали також, щоб дозволити із понеділка, 21 лютого, індивідуальні заняття у мистецьких школах міста та тренування на відкритому повітрі вихованців ДЮСШ №1.

Як зазначалося, хоча захворюваність на грип, ГРВІ та COVID-19 в Ужгороді знизилася, епідемічний поріг усе ще перевищений більш ніж удвічі. Також вчора та сьогодні управління освіти міськради зафіксувало збільшення, порівняно із початком тижня, кількості хворих дітей у 1-4 класах та у дитсадках.

Високими залишаються показники захворюваності на коронавірус - за останні 2 тижні захворіли 2150 ужгородців. Разом із тим кількість госпіталізованих на стаціонарне лікування зменшилася у 1,5 рази.

У місті продовжать щоденний моніторинг захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19, відвідування дітьми дитячих садків та навчальних закладів школярами-початківцями. Керівникам закладів учергове наголосять, щоб не допускали у колективи хворих або із підозрою на ГРВІ, грип та COVID-19 дітей та працівників.

На Закарпатті вшанували пам'ять військових, загиблих у боях за Дебальцеве

  • 2022-02-18 13:27:50
  • перегляди: 0

Про це повідомляють у Фейсбуці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, передає Укрінформ.

«Сьогодні в Мукачеві згадували подвиг військових, які сім років тому ціною власного життя стримували ворожу навалу на Дебальцівському напрямі. Командування Закарпатського легіону, родини загиблих, духовенство, представники місцевої влади та громадськості, а також бойові побратими - всі разом у спільній молитві згадали Героїв, які назавжди залишились в строю», - йдеться в повідомленні.

Присутні віддали шану полеглим військовим, завершивши захід покладанням квітів.

Вшанували загиблих також і в Ужгороді у парку Слави. Пам’ять тих, хто віддав своє життя в боротьбі за мир та свободу України, вшанували хвилиною мовчання та військовими залпами.

Читайте також: В Міноборони вшанували пам'ять учасників Дебальцівської операції

Як повідомляється, бої за Дебальцеве – один із найтрагічніших епізодів війни на сході України. Героїчна оборона цього міста стала символом незламності та мужності українських військових. Зимові бої за Дебальцеве або Дебальцівський плацдарм тривали в період 21 січня - 18 лютого 2015 року.

Василь Іванчо вже приступив до роботи на посаді заступника голови Закарпатської ОДА

  • 2022-02-18 13:27:49
  • перегляди: 0

Відповідна інформація про це з’явилася на сайті Закарпатської ОДА в розділі “Керівництво”.

Василь Іванчо є представником політичної сили “За Майбутнє”.

Цікаво, що за наявною інформацією офіційного сайту заступниками голови Закарпатської ОДА є одразу шість осіб – Мирослав Білецький, Ігор Шинкарюк, Іштван Петрушка, Олександр Пацкан, Петро Добромільський.

На підході ще два заступники – Юдіта Петеї та Георгій Горват.

Ясно, що комусь із старих заступників невдовзі доведеться покинути владний корабель.

Читайте тпкож:

Кабмін погодив призначення партійних заступників голови Закарпатської ОДА

Призначення “партійних” заступників голови Закарпатської ОДА не є правильним рішенням

Учні 5-11 класів ужгородських шкіл наступного тижня ще навчатимуться дистанційно

  • 2022-02-18 13:27:48
  • перегляди: 0

Учні 5-11 класів ужгородських шкіл наступного тижня ще навчатимуться дистанційно. Таке рішення підтримали сьогодні на засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міськраді під головуванням міського голови, узявши до увагу інформацію про стан епідемічної ситуації у місті. Підтримали також, щоб дозволити із понеділка, 21 лютого, індивідуальні заняття у мистецьких школах та тренування на відкритому повітрі вихованців ДЮСШ №1. Як зазначалося, хоча захворюваність на грип, ГРВІ та COVID-19 в Ужгороді знизилася, епідемічний поріг усе ще перевищений більш ніж удвічі. Також вчора та сьогодні зафіксували збільшення, порівняно із початком тижня, кількості хворих дітей у 1-4 класах та у дитсадках. Високими залишаються показники захворюваності на коронавірус – за останні 2 тижні захворіли 2150 ужгородців. У місті продовжать щоденний моніторинг захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19, відвідування дітьми дитячих садків та школярів-початківців.

В Ужгороді вшанували пам’ять загиблих у боях під Дебальцевом. Фоторепортаж

  • 2022-02-18 13:25:10
  • перегляди: 0

В Ужгороді вшанували пам’ять загиблих у боях під Дебальцевом. Захід провели 18 лютого на Пагорбі слави.

Пам’ять вшанували хвилиною мовчання та військовими залпами.

Військові, ветерани бойових дій й місцеві жителі поклали квіти й лампадки до могил загиблих та до меморіалу загиблим на Сході воїнам.

Що відомо: 18 лютого відзначають сьому річницю виходу українських військ із Дебальцевого. Дебальцеве на Донеччині обороняли з кінця липня 2014-го. Воно мало стратегічне значення — як важливий залізничий вузол. Активні бої почалися з січня 2015 року та тривали понад місяць. 18 лютого почалося відведення українських військ. За даними Генерального штабу Збройних Сил України, там загинули 110 українських військовиків, майже втричі більше – отримали поранення, 18 людей — зникли безвісти. Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram

В облраді заслухають бажаючих розвивати Закарпатський обласний музей ім. Легоцького

  • 2022-02-18 13:25:08
  • перегляди: 0

До участі в обговоренні запрошуються окремі особи та ініціативні групи, які мають бачення розвитку вказаного музею, ідеї щодо покращення його роботи та бажання втілювати запропоновану концепцію в життя.

Час для презентації від одного учасника — до 20 хвилин.

Місце проведення: сесійна зала обласної ради (пл. Народна 4, ІІ поверх).

Час проведення 22 лютого 14.00.

Всіх бажаючих просять зареєструватися до 12.00 22 лютого у виконавчому апараті обласної ради : 095-974-1056 Павло Білецький.

Довідка

Комунальний заклад Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького Закарпатської обласної ради заснований у 1945 році. Музей складається з 5 відділів та 4 секторів.

В установі нараховується 70 працівників. Державне фінансування музею за минулий рік склало 14 млн 193 тис, з яких близько 8 мільйонів — витрати на заробітну плату.

У фондах музею зберігається 180 892 предметів, з них: в основному фонді - 168 333 та в допоміжному - 12 559. Упродовж 2017-2021 років кількість експонатів збільшилася на 32 902, що дало можливість вперше перевести музей до першої категорії з оплати праці.

У 2021 р. здійснено реставрацію і консервацію 997 експонатів. Минулого року музей відвідало 205 886 осіб, що є рекордом за всю історію його існування. У 2021 році заклад заробив 4 млн 412 тис 327 грн.

Виконавчий апарат Закарпатської обласної ради