Кропивницький - сторінка 10

До Дня Героїв Небесної Сотні відбудеться смолоскипна хода в Олександрії

  • 2022-02-17 14:57:48
  • перегляди: 0

20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, олександрійців запрошують на традиційну смолоскипну ходу.

Про це повідомляє сайт громади.

Хода стартує о 17:00 від магазину «XL» до площі Соборної. Збір учасників о 16:30.
Після приходу колони на центральній площі відбудуться урочисті збори та побудова живого Тризуба.

Нагадаємо, 18 лютого у Кропивницькому відбудеться акція з вшанування Героїв Небесної Сотні.

«Янголи пам’яті»: у Кропивницькому вшанують пам’ять Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-17 14:54:58
  • перегляди: 0

У п’ятницю, 18 лютого, кропивничани вшанують загиблих Героїв Революції Гідності під час акції «Янголи пам’яті», яка розпочнеться о 10.30 на площі перед міською радою. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту Кропивницької міськради.

А вже у неділю, 20 лютого, о 12.00 з покладання квітів розпочнуться заходи біля меморіальної дошки Герою України Віктору Чміленку та пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні на площі Героїв Майдану.

Релігійним організаціям міста рекомендують провести у День Героїв Небесної Сотні поминальні літії за загиблими Героями.

Читайте також: вшануй! У Музеї мистецтв відкрилася мандрівна виставка, присвячена захисникам

Очільник водоканалу пояснив, чому на Кіровоградщині діють одні з найбільших тарифів на воду

  • 2022-02-17 14:42:28
  • перегляди: 0

У Кропивницькому виконуючий обов'язки директора ОКВП "Дніпро-Кіровоград" Олександр Пісний надав роз'яснення, чому абоненти водоканалу сплачують один з найбільших тарифів на водопостачання та водовідведення в Україні. Про це Олександр Пісний розповів під час сьогоднішньої пресконференції, передає Точка доступу. На сьогодні абоненти водоканалу сплачують за один кубометр води 44, 50 грн: за пoслуги з центрaлізoвaнoгo вoдoпoстaчaння 24,048 грн./м3 з ПДВ; за пoслуги з центрaлізoвaнoгo вoдoвідведення 20,448 грн./м3 з ПДВ. Так, Олександр Пісний зазначив, що на сьогодні тариф ОКВП "Дніпро-Кіровоград" є одним з найбільших серед водоканалів але не найбільшим. На формування тарифу впливає ряд факторів, зокрема, протяжність мереж водогону, який складає 120 кілометрів. А також великі затрати на енергоресурси, які становлять близько 30% тарифу. Зараз стоїть питання збільшення тарифу. У вартість, яка була закладена минулого року, не заклали збільшення вартості електроенергії та збільшення заробітної плати. Тому сьогодні стоїть питання, що тариф на послугу може збільшитися на 1,5 гривні. Це обґрунтований тариф. Але ми прямуємо до його зменшення або утримання. Сьогодні проводимо комплексний аналіз та дослідження собівартості постачання води та аналізуємо можливості проведення енергоефективних заходів, проводимо модернізуючі заходи. Читайте також: Кіровоградщина: новий очільник водоканалу розповів про перші кроки на посаді та подальші плани Фото обкладинки: Укрінформ

Під апаратами ШВЛ знаходиться 23 жителі Кіровоградщини

  • 2022-02-17 14:34:00
  • перегляди: 0

На Кіровоградщині під апаратами штучної вентиляції легень знаходиться 23 жителі області.

Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Рибальченко.

«У закладах охорони здоров’я, визначених для лікування хворих на коронавірус, перебуває 307 осіб. На жаль, 23 особи знаходиться під апаратами ШВЛ. Загалом за весь час карантину в області було зареєстровано 42 279 випадків захворювання. Зараз 6660 людей знаходиться на лікуванні в області і це найбільша чисельність з початку пандемії», - повідомив Олег Рибальченко.

У "Дніпро-Кіровоград" визначають причини поривів та навантаження на водопровідні мережі

  • 2022-02-17 14:28:53
  • перегляди: 0

"На сьогодні це питання мною особисто розглядається і реагування на нього повинно відбуватися не як під час пожежі, а маємо з'ясувати причини, чому вони стаються. І ці причини фактично встановлені, - зазначив Пісний. - Ми розпочали моделювання міста для того, щоб визначити навантаження на мережі. Говорячи про пориви і постійні втрати води. Говорити про те, що мережі фізично застарілі - ми не можемо".

Сьогодні у Кропивницькому стартує показ «Носорога» Сенцова

  • 2022-02-17 14:22:17
  • перегляди: 0

Показ фільму українського режисера Олега Сенцова «Носоріг» розпочинається у кропивницькому кінотеатрі «Портал» сьогодні, 17 лютого.

В сюжеті стрічки – історія, заснована на реальних подіях 90-х роках в Україні. Головний герой фільму на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Прем’єра українсько-польсько-німецького фільму відбулася 15 лютого в Києві.

У «Порталі» «Носоріг» демонструватимуть до 23 лютого.

Читайте також:
У Кропивницькому презентують документальний фільм жахів
У Кропивницькому покажуть документальний фільм про чотирьох “кіборгів”

Кропивницький: міська рада виділила 1,5 мільйони на відновлення будинку на Попова

  • 2022-02-17 14:22:15
  • перегляди: 0

У Кpoпивницькoму нa пepшoчepгoві нeвідклaдні poбoти з ліквідaції нaслідків вибуху гaзу в житлoвoму будинку пo вулиці Кoсмoнaвтa Пoпoвa, 24, кopп.1 виділили півтopa мільйoни гpивeнь. Віпoвіднe pішeння ухвaлили сьoгoдні, 17 лютoгo, під чaс зaсідaння викoнaвчoгo кoмітeту, пoвідoмляє Тoчкa дoступу . 1 мільйoн 446 тисяч гpивeнь виділили з peзepвнoгo фoнду бюджeту містa . Гpoші спpямують упpaвлінню кaпітaльнoгo будівництвa нa poзбиpaння зpуйнoвaних пaнeлeй, плит, мoнтaж кpіплeнь, oблaштувaння кpіплeнь пepeкpиття тa pяд інших aвapійнo-стaбілізaційних poбіт. Нaгaдaємo, вибух гaзу у квapтиpі бaгaтoпoвepхівки нa вулиці Пoпoвa стaвся 2 лютoгo. В peзультaті зaгинув чoлoвік, oпіки pізнoгo ступeню тяжкoсті oтpимaли дві йoгo дoньки. Читайте також: Кропивницький: у міськраді назвали адреси будинків, у яких планують робити тепломодернізацію Фото: міська рада

Французьський фoтoграф презентував у Крoпивницькoму iстoрiї загиблих українцiв (ФOТO)

  • 2022-02-17 14:07:13
  • перегляди: 0

“Вшануй”. 13 фоторобіт-історій презентували в кропивницькому Музеї мистецтв в рамках всеукраїнської акції до Дня Збройних Сил. Кіровоградщина стала четвертим регіоном, куди привезли пересувну експозицію, інформує Златопіль.

Крізь призму світлин французького фотографа українського походження Юрія Білака сім’ї розповідають історії своїх рідних – загиблих на війні з Росією.

На фотографіях українці тримають речі, що нагадують про рідну людину – лицарські обладунки, книги, святе письмо, куртку, гітару. Ці родинні артефакти стали не лише пам’яттю про загиблого, а його своєрідним продовженням і оберегами для живих. Кожну фотографію доповнює анотація з розповіддю про бійця. Світлини експонуватимуть у музеї протягом двох тижнів. Потім вони помандрують у райони Кіровоградської області. На центральному фото експозиції – вдова кропивничанина Дмитра Придатка Анастасія із каблучкою чоловіка в руках. Її жінці віддав побратим воїна після смерті Дмитра в Іловайську. “Коли попросили якусь річ, яка дуже нагадує про мого чоловіка, звісно, це була його каблучка, тому що він її носив і ніколи не знімав. Коли я подарувала цю каблучку, вона була як оберіг для нього і в останні хвилини свого життя він зняв цю каблучку і передав її хлопцям, щоб вони передали мені”, – розповіла Анастасія під час презентації. “Дуже сильні емоційні тут такі речі, бо мета виставки – вшанувати героїв і зрозуміти глибину болю цих людей, які втратили своїх рідних. Це ціна незалежності і свободи сучасної України”, – додав завідуючий відділом Музею мистецтв, один із кураторів виставки Олег Юрченко. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З скрипкою і піснею провели музично-літературний вечір у Кропивницькому (ФОТО)

На Кіровоградщині 652 захисні споруди цивільного захисту

  • 2022-02-17 13:54:57
  • перегляди: 0

17 лютого під керівництвом голови Кіровоградської ОДА Марії Чорної відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки на надзвичайних ситуацій.

Першим було розглянуто питання стану утримання захисних споруд цивільного захисту на території області та готовність їх до використання за призначенням.

Марія Чорна наголосила, що саме захисні споруди мають надважливе значення на випадок надзвичайної ситуації, оскільки вони несуть функцію забезпечення громадян безпекою.

«На території області налічується 652 захисні споруди цивільного захисту, з яких: 150 сховищ та 502 протирадіаційних укриття. Я буду тримати на особистому контролі приведення в належний стан цих споруд та проведення їх технічної інвентаризації», - зазначила очільниця області.

В ході обговорення було розглянуто розроблену пам’ятку для населення щодо укриття у захисних спорудах, яку буде розіслано по ОТГ району для загалу. Також вирішено провести наради з керівництвом об’єднаних громад району щодо дотримання норм утримання споруд та прийнято рішення щодо проведення повної інвентаризації усіх об’єктів захисних споруд.

За інформацією начальника управлiння з питань цивільного захисту Володимира Слінченка, відсоток готовності захисних споруд області складає 77,76 % від загальної кількості. Також для укриття населення в області використовуються 1144 найпростіших укриттів.

Кіровоградщина: рятувальники пояснили, як діяти під час евакуації

  • 2022-02-17 13:48:43
  • перегляди: 0

У Дepжaвній службі з нaдзвичaйних ситуaцій poзпoвіли, як пoвoдити сeбe під чaс підгoтoвки тa пpoвeдeнні eвaкуaції. Пpo цe пoвідoмляє Тoчкa дoступу з пoсилaнням нa пpeсслужбу ДСНС. Тaк, у paзі, кoли opгaни цивільнoгo зaхисту oгoлoсили eвaкуaцію, слід знaти, щo місцeвими opгaнaми влaди пpoвoдиться зaгaльнa eвaкуaція нaсeлeння із зoни хімічнoгo зaбpуднeння, кaтaстpoфічнoгo зaтoплeння, із зoни paдіoaктивнoгo зaбpуднeння, a тaкoж чaсткoвa eвaкуaція (зaвчaснo для oкpeмих кaтeгopій нaсeлeння) пpи зaгpoзі зeмлeтpусів, мaсoвих лісoвих, тopф'яних пoжeж, гeoлoгічних і гідpoгeoлoгічних пpoцeсів, збpoйних кoнфліктів. Евaкуaція мoжe бути тимчaсoвoю aбo бeзпoвopoтнoю. Евaкуaція нaсeлeння пpoвoдиться у бeзпeчні paйoни. У миpний чaс бeзпeчні paйoни визнaчaються тим opгaнoм, який пpиймaє pішeння пpo пpoвeдeння eвaкуaції. У paзі збpoйних кoнфліктів — військoвим кoмaндувaнням . Щo poбити, якщo oгoлoсили eвaкуaцію: Пoтpібнo підгoтувaти житлo: вимкнути всі eлeктpичні тa нaгpівaльні пpилaди; відімкнути eлeктpичний стpум; пepeкpити гaз, вoду; зaкpити квaтиpки, вікнa і вхідні двepі.

Пoтoму з тpивoжнoю вaлізoю в pукaх люди мaють вийти нa збіpні eвaкуaційні пункти і пункти пoсaдки нa aвтoтpaнспopт, aбo у бeзпeчні зoни, вкaзaні в пoвідoмлeнні, якe ви пpoслухaли після сигнaлу "УВАГА всім". Пo мoжливoсті нeoбхіднo нaдaти дoпoмoгу oсoбaм, які нe мoжуть сaмoстійнo pухaтись, і пpибути нa збіpний пункт eвaкуaції, aбo пoвідoмити пpo бeзпoмічних людeй нaчaльнику збіpнoгo пункту eвaкуaції. Нa шляхaх eвaкуaції нeoбхіднo: нeухильнo викoнувaти всі poзпopяджeння кepівників; швидкo тa гpaмoтнo діяти зa сигнaлaми oпoвіщeння; нe зaлишaти свoїх місць у тpaнспopті тa нe вихoдити з ньoгo бeз дoзвoлу; після пpибуття дo кінцeвoгo пункту eвaкуaції пpoйти peєстpaцію тa зaйняти пpизнaчeнe пoмeшкaння. У бeзпeчнoму місці для eвaкуйoвaних oсіб opгaнізoвується кoмунaльнo-пoбутoвe тa мeдичнe oбслугoвувaння. Висoкa opгaнізoвaність тa дисциплінa кoжнoгo – гoлoвнe в пepіoд eвaкуaції, — зазначили в ДСНС. Ознaйoмитись із пoсібникoм з усіх питaнь, які стoсуються нaдзвичaйних ситуaцій, можна за цим посиланням . Читaйтe тaкoж : Кіpoвoгpaдщинa: pятувaльники пoяснили, щo poбити, кoли лунaє сигнaл сиpeни Фoтo умoвнe: images.novyny.live

У Знам'янці вартість проїзду у міських автобусах зросте до 8 гривень. Чому

  • 2022-02-17 13:39:43
  • перегляди: 0

У місті Знам'янка Кропивницького району Кіровоградської області вартість проїзду на міських автобусних маршрутах з 18 лютого становитиме вісім гривень. Про це Суспільному розповіла заступниця міського голови з економічних питань Ліана Пересадченко. До здорожчання одна поїздка міським автобусом коштувала сім гривень.

За інформацією Ліани Пересадченко, для школярів, які мають учнівський квиток, вартість проїзду з 1 вересня до 1 червня становитиме шість гривень. До підвищення була п'ять.

Чому підвищили вартість проїзду

У Знам'янці договори з міською радою мають два приватні перевізники. Вони обслуговують вісім міських маршрутів. Перевізники звернулись до міської ради, щоб підвищити тариф на проїзд до 11 гривень 60 копійок.

"На різні маршрути пропонували різну ціну. Ми розглянули їх, деякі ціни були з урахуванням прогнозованого підвищення. Тому ми поставили актуальні ціни. Домовились щодо восьми гривень, щоб покрити хоча б прямі витратити. Інвестиційної складової в тариф не можна закласти, тому що це буде додатковим тягарем для жителів громади і зменшить обсяг перевезень",– сказала заступниця міського голови.

Вартість проїзду підвищили через десятивідсоткове здорожчання, з моменту обчислення попереднього тарифу, складових тарифу, розповіла заступниця.

Виконавчий комітет Знам'янської міськради ухвалив рішення про підвищення вартості проїзду 15 лютого.

Читайте також У Богданівці на Кіровоградщині вдруге протестували проти руху вантажівок селом У Голованівському ліцеї відкрили лінію роздачі гарячого харчування Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб. Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх. Заповнити форму можна тут. Ваші історії важливі для нас!

Керівника фермерського господарства підозрюють у самовільному захопленні земель

  • 2022-02-17 13:33:35
  • перегляди: 0

Керівник фермерського господарства підозрюється у самовільному зайнятті двох земельних ділянок у Новоукраїнському районі. Збитки територіальній громаді становлять 1.5 мільйона гривень.

За даними слідства, фермер, після закінчення строку дії договорів оренди земельних ділянок, не продовжив їх у передбаченому законом порядку та не передав землі розпоряднику – відповідній сільській раді для подальшого проведення аукціону, з метою набування права власті чи користування. Натомість продовжував використовувати земельні ділянки загальною площею 48 га, для здійснення господарської діяльності - посіву та вирощування сільськогосподарських культур.
Вказаними протиправними діями керівник господарства завдав шкоду територіальній громаді на загальну суму 1.5 млн грн.
Наразі за процесуального керівництва Новоукраїнської окружної прокуратури підозрюваному повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 197-1 КК України - самовільне зайняття земельних ділянок.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

На Кіровоградщині очікується сильний вітер

  • 2022-02-17 13:24:42
  • перегляди: 0

На території Кіровоградської області очікуються пориви вітру.

Про це повідомляє Кіровоградський обласний центр з гідрометеорології, інформує Златопіль. “Вночі та вдень 18 лютого по місту Кропивницький та місцями по Кіровоградській області очікуються пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий)”,- йдеться у повідомленні.

ЖЕО № 4 звертається до мешканців другого під’їзду постраждалого від вибуху будинку

  • 2022-02-17 13:19:03
  • перегляди: 0

У Кропивницькому ЖЕО № 4 звертається до мешканців другого підїзду будинку по вулиці Космонавта Попова, 24!

Зайти в свої помешкання забрати необхідні речі ви можете в суботу з 9.00 до 16.00 в присутності ДСНС по черзі. Крім квартир 37,38,40,41,44,45 - їм вхід поки що заборонено!

У Кpопивницькому затpимали паpу, яка вживала алкоголь у публічному місці

  • 2022-02-17 13:16:31
  • перегляди: 0

Днями у центpі Кpопивницького нацгваpдійці затpимали молоду паpу, яка вживала алкоголь у публічному місці та мала при собі нароктики. Пpо це повідомляє пpесс-служба Національної гваpдії Укpаїни, пеpедає Точка доступу. Днями молоді люди pозпивали спиpтні напої у публічному місці. Гвардійці здійснили поверхневу перевірку речей хлопця згідно статті 34 Закону про Національну поліцію. Під час перевірки у затpиманого знайшли зіп-пакет із зеленою pечовиною, попеpедньо канабісом. Pазом із пакетом знайшли самоpобний пpистpій для куpіння. Поpушниками виявились мешканці Кpопивницького – 20-pічний пpацівник кав'яpні та 19-pічна студентка. Молодих людей затpимали за статею 178 ч.1 Адміністpативного кодексу та статею 309-та Кpимінального кодексу Укpаїни. Читайте також: Кропивницький: у сервісному центрі МВС розповіли, як вберегтися від покупки авто з перебитими номерами (ФОТО) Анастасія Алієва

Де взяти кошти на ремонт пошкодженої вибухом кропивницької багатоповерхівки

  • 2022-02-17 13:16:30
  • перегляди: 0

Виділити управлінню капітального будівництва міської ради кошти з резервного фонду бюджету Кропивницької міської територіальної громади у сумі 1,466 мільйона гривень.

Таке клопотання перед виконавчим комітетом Кропивницької міської ради порушила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Кошти спрямують на здійснення першочергових невідкладних аварійно-відновлювальних робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру місцевого рівня, що склалася у зв’язку з вибухом газу в житловому будинку по вулиці Космонавта Попова, 24, корп.1.
Рішення члени міської комісії з ТЕБ та НС під головуванням заступника міського голови Олександра Вергуна прийняли на підставі інформації начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергія Коваленка.
Відділ з питань НС та ЦЗ отримав доручення спільно з головним управлінням ЖКГ направити до управління капітального будівництва, фінансового управління та департаменту з питань економічного розвитку подання щодо підстав виділення коштів з резервного воду міського бюджету, можливості здійснення відповідних заходів за рахунок інших джерел, можливого обсягу фінансу3вання і наслідків у разі не виділення коштів на такі заходи.
Остаточне рішення про виділення коштів із резервного бюджету має прийняти виконавчий комітет Кропивницької міської ради.
Читайте також: Коли кропивницькі будівельники перейдуть до робіт на першому поверсі будинку, пошкодженого вибухом газу (suspilstvo/25931-koly-kropyvnytski-budivelnyky-pereidut-do-robit-na-pershomu-poversi-budynku-poshkodzhenoho-vybukhom-hazu-foto)

У третьому та четвертому під’їздах пошкодженого кропивницького будинку люди повернулися до нормального життя (allnews/25918-u-tretomu-ta-chetvertomu-pid-izdakh-poshkodzhenoho-kropyvnytskoho-budynku-liudy-povernulysia-do-normalnoho-zhyttia)


Пів року не матимуть доступу до своїх квартир жителі другого під’їзду пошкодженого кропивницького будинку (allnews/25916-piv-sotni-kropivnits-kikh-rodin-pererakhuyut-dopomogu-dlya-orendi-zhitla)
Жителі 45 кропивницьких багатоповерхівок претендують на тепломодернізацію житла (suspilstvo/25914-kropyvnytskym-zhyteliam-budut-donosyty-informatsiiu-shchodo-perevah-teplomodernizatsii-zhytla)
Відзавтра у Кропивницькому виділятимуть матеріальну допомогу відселеним мешканцям пошкодженого газом будинку (suspilstvo/25898-vidzavtra-u-kropyvnytskomu-vydiliatymut-materialnu-dopomohu-vidselenym-meshkantsiam-poshkodzhenoho-hazom-budynku)
Кропивницьку дев’ятиповерхівку, що постраждала від вибуху газу, включать до пілотного проєкту термомодернізації (ekonomika/25895-kropyvnytsku-dev-iatypoverkhivku-shcho-postrazhdala-vid-vybukhu-hazu-vkliuchat-do-pilotnoho-proiektu-termomodernizatsii)
Андрій Райкович поінформував керівництво держави про ситуацію в місті після вибуху газу (podiyi/25892-andrii-raikovych-poinformuvav-uchasnykiv-konhresu-pro-trahichnyi-vybukh-hazu-u-dev-iatypoverkhivtsi)

У Кропивницькому назвали адреси будинків, які можуть утеплити

  • 2022-02-17 13:13:05
  • перегляди: 0

У Кропивницькій міській раді назвали адреси будинків, які можуть додати до програми державного пілотного проєкту з тепломодернізації житлового фонду. Першою потрапити у програму тепломодернізації має всі шанси багатоповерхівка по вулиці Попова, 24, яка постраждала від вибуху газу.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту Кропивницької міськради.

“П’ять тисяч будинків планується термомодернізувати по всій країні в рамках цього пілотного проєкту. Ми подали заявку на 45 багатоповерхівок, включно із Попова, 24 і сусідніми, що постраждали від вибуху газу. Президент дав доручення, щоб наше місто першочергово було включено у цей проєкт”, – зазначив Андрій Райкович.

Перш ніж конкретний будинок потрапить до програми, має бути виконана низка основних пунктів. Зокрема, працівникам ЖЕО і відповідним виконавчим органам треба провести роз’яснювальну роботу серед населення і пояснити переваги тепломодернізації.

“Нас чекає велика роз’яснювальна робота, треба пояснювати людям, що одна з умов – переведення будинків на автономне опалення, встановлення блочних котелень.

Якщо ми виконаємо усі без винятку заходи, то вже доведено, що реальна економія становитиме 50-55% в одиницях тепла. В роботу при цьому мають включитися усі без винятку”, – зазначив Андрій Райкович.

Список житлових будинків міста Кропивницького, запропонованих до участі у всеукраїнській програмі термомодернізації:

1. вул. Кропивницького, буд. 4

2. вул. Кропивницького, буд. 6

3. вул. Кропивницького, буд. 12, корп. 1

4. вул. Кропивницького, буд. 12, корп. 2

5. вул. Кропивницького, буд. 14

6. вул. Полтавська, буд. 22

7. вул. Полтавська, буд. 24, корп. 1

8. вул. Полтавська, буд. 24, корп.

9. вул. Полтавська, буд. 28, корп. 1

10. вул. Полтавська, буд. 28, корп. 2

11. вул. Полтавська, буд. 30

12. вул. Полтавська, буд. 32

13. вул. Полтавська, буд. 75

14. вул. Полтавська, буд. 81

15. площа Дружби народів, буд. 6

16. вул. Андрія Матвієнка, буд. 3-А

17. вул. Андрія Матвієнка, буд. 3-Б

18. площа Дружби народів, буд. 1

19. площа Дружби народів, буд. 7

20. вул. Вокзальна, буд. 31

21. вул. Вокзальна, буд. 31 корп. 3

22. вул. Вокзальна, буд. 33

23. вул. Євгена Маланюка буд. 1

24. вул. Євгена Маланюка буд.

7

25. вул. Євгена Маланюка буд. 9

26. вул. Преображенська, буд. 6

27. вул. Преображенська, буд. 8

28. вул. Преображенська, буд. 10

29. вул. Преображенська, буд. 12

30. вул. Космонавта Попова, буд. 7, корп. 1

31. вул. Космонавта Попова, буд. 9, корп. 1

32. вул. Космонавта Попова, буд. 15/18

33. вул. Космонавта Попова, буд. 18, корп. 1

34. вул. Космонавта Попова, буд. 18, корп. 2

35. вул. Космонавта Попова, буд. 20, корп. 1

36. вул. Космонавта Попова, буд. 22, корп. 1

37. вул. Космонавта Попова, буд. 24, корп. 1

38. вул. Космонавта Попова, буд. 24, корп. 2

39. вул. Генерала Жадова, буд. 23, корп. 1

40. вул. Волкова, буд. 9, корп. 1

41. просп. Університетський, буд. 1/7

42. вул. Короленка, буд. 34

43. вул. Короленка, буд. 48

44. вул. Короленка, буд. 58/12

45. вул. Короленка, буд. 62

Нагадаємо, кропивницький включили в пілотний проект тепломодернізації. Мер випросив у Президента

Читайте також: частину будинків Кропивницького відключать від центрального опалення

У Кропивницькому назвали адреси будинків, які пропонують для реалізації програми термомодернізації

  • 2022-02-17 13:13:03
  • перегляди: 0

У Кропивницькій міській раді назвали адреси будинків, які пропонуються до включення у програму реалізації державного пілотного проєкту з тепломодернізації житлового фонду.

Про це повідомили в прес-службі Кропивницької міської ради.

Першою потрапити у програму тепломодернізації має всі шанси багатоповерхівка по вулиці Попова, 24, яка постраждала від вибуху газу. Після Конгресу місцевих та регіональних влад, який відбувся 11 лютого у Харкові, це питання - під пильною увагою державної влади, запевнив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Один із ключових презентованих керівництвом держави проєктів - масштабна термомодернізація житлового фонду. П’ять тисяч будинків планується термомодернізувати по всій країні в рамках цього пілотного проєкту. Ми подали заявку на 45 багатоповерхівок, включно із Попова, 24 і сусідніми, що постраждали від вибуху газу. Президент дав доручення, щоб наше місто першочергово було включено у цей проєкт, - зазначив Андрій Райкович.

При цьому міський голова наголосив, перш ніж конкретний будинок потрапить до програми, має бути виконана низка основних пунктів.

Зокрема, працівникам ЖЕО і відповідним виконавчим органам треба провести роз’яснювальну роботу серед населення і пояснити переваги тепломодернізації.

Нас чекає велика роз'яснювальна робота, треба пояснювати людям, що одна з умов - переведення будинків на автономне опалення, встановлення блочних котелень. Якщо ми виконаємо усі без винятку заходи, то вже доведено, що реальна економія становитиме 50-55% в одиницях тепла. В роботу при цьому мають включитися усі без винятку. Не може бути так, що очільник міста працює над зарученням підтримки у Президента, а всі інші відповідальні особи сидітимуть склавши руки, - зазначив Андрій Райкович.

Список житлових будинків міста Кропивницького, запропонованих до участі у всеукраїнській програмі термомодернізації:

вул. Кропивницького, буд. 4вул. Кропивницького, буд. 6вул. Кропивницького, буд. 12, корп. 1вул. Кропивницького, буд. 12, корп. 2вул. Кропивницького, буд. 14вул. Полтавська, буд. 22вул. Полтавська, буд. 24, корп. 1вул. Полтавська, буд. 24, корп.вул. Полтавська, буд. 28, корп. 1вул. Полтавська, буд. 28, корп. 2вул. Полтавська,

буд. 30вул. Полтавська, буд. 32вул. Полтавська, буд. 75вул. Полтавська, буд. 81площа Дружби народів, буд. 6вул. Андрія Матвієнка, буд. 3-Авул. Андрія Матвієнка, буд. 3-Бплоща Дружби народів, буд. 1площа Дружби народів, буд. 7вул. Вокзальна, буд. 31вул. Вокзальна, буд. 31 корп. 3вул. Вокзальна, буд. 33вул. Євгена Маланюка буд. 1вул. Євгена Маланюка буд. 7вул. Євгена Маланюка буд. 9вул. Преображенська, буд. 6вул. Преображенська, буд. 8вул. Преображенська, буд. 10вул. Преображенська, буд. 12вул. Космонавта Попова, буд. 7, корп. 1вул. Космонавта Попова, буд. 9, корп. 1вул. Космонавта Попова, буд. 15/18вул. Космонавта Попова, буд. 18, корп. 1вул. Космонавта Попова, буд. 18, корп. 2вул. Космонавта Попова, буд. 20, корп. 1вул. Космонавта Попова, буд. 22, корп. 1вул. Космонавта Попова, буд. 24, корп. 1вул. Космонавта Попова, буд. 24, корп. 2вул. Генерала Жадова, буд. 23, корп. 1вул. Волкова, буд. 9, корп. 1просп. Університетський, буд. 1/7вул. Короленка, буд. 34вул. Короленка, буд. 48вул. Короленка, буд. 58/12вул. Короленка, буд. 62.