Донецьк - сторінка 8

Нардепы и журналисты на Донбассе попали под обстрел боевиков

  • 2022-02-19 17:09:38
  • перегляди: 0

Сегодня, 19 февраля народные депутаты и журналисты во время поездки на Донбасс попали под обстрел боевиков. Их эвакуировали в укрытие.

Об этом сообщает Скептик со ссылкой на заявление пресс-секретаря фракции "Слуга народа" Юлии Палийчук.

"На одной из позиций народные депутаты и представители зарубежных СМИ попали под обстрел и были эвакуированы в укрытие", - написала она.

Напомним, президент США Джо Байден убежден, что возможность нападения Российской Федерации на Украину становится очень высокой и призвал Кремль перейти к деэскалации напряжения.

Антон Геращенко: Оккупанты обстреляли нардепов и журналистов: мир воочию увидел, кто готовится нападать

  • 2022-02-19 17:09:37
  • перегляди: 0
Министр внутренних дел Денис Монастырский, группа народных депутатов, а также 25 иностранных журналистов только что подпали под минометный обстрел на

На тимчасово окупованих територіях Донецької області введено ліміт на видачу готівки

  • 2022-02-19 17:00:22
  • перегляди: 0

Жителям ОРДО встановили добовий ліміт зняття готівкових коштів у банкоматах.

Про це повідомляє так званий «центральний республіканський банк» окупаційної адміністрації.

Зазначено, що рішення про тимчасове встановлення ліміту терористи прийняли з метою безперебійного забезпечення готівковими коштами.

Ліміт становитиме 10 тисяч російських рублів з однієї платіжної картки.

Депутати від Слуги Народу потрапили під обстріл: деталі

  • 2022-02-19 16:51:21
  • перегляди: 0

Народні депутати та представники зарубіжних ЗМІ на одній із військових позицій потрапили під обстріл і були евакуйовані в укриття. Про це повідомляє нардеп Дмитро Соломчук у своєму телеграм-каналі. Як зазначено у повідомленні, депутати від фракції “Слуга Народу” та члени комітету з питань Національної безпеки, оборони та розвідки разом із іноземними журналістами потрапили під жорсткий артилерійський обстріл у районі населеного пункту Новолуганське. Читайте також:“Мінські угоди – бездарно складений документ”: Зеленський заперечив можливість прямих перемовин з ОРДЛО

На Донбассе «Слуги народа» попали под обстрел

  • 2022-02-19 16:51:21
  • перегляди: 0

Народные депутаты из фракции "Слуга народа" вместе с представителями иностранных СМИ на Донбассе были вынуждены спасаться от обстрелов. Пресс-служба партии сообщила, что парламентариев эвакуировали.

"На одной из позиций народные депутаты и представители иностранных СМИ попали под обстрел и были эвакуированы в укрытие", – заявила спикер "Слуги народа" Юлия Палийчук в Telegram.

{t}https://t.me/ypaliychuk/133{/t}

{t}https://t.me/ypaliychuk/134{/t}

Пройшла майже 400 км зимовими горами наодинці. Історія мандрівки волонтерки із Авдіївки

  • 2022-02-19 16:48:45
  • перегляди: 0

Волонтерка та мандрівниця з Авдіївки Аліна Косовська цієї зими вирішила сама пройти 398 кілометрів Закарпатським туристичним шляхом, який до Аліни ніхто не зміг пройти взимку сам-один. Після закінчення п'ятитижневого походу, що розпочався 8 січня, Аліна розповіла подробиці своєї мандрівки у ефірі Українського радіо Львів.

Аліно, розкажіть, що спонукало вас вийти на цей маршрут одній і взимку?

Я люблю ставити собі виклики у горах, складні задачі, де потрібно перемагати себе. Минулого літа побачила інформацію, що цей маршрут не був пройдений взимку, хоча були спроби подолати його на лижах і пішки. Мені стало цікаво, що це за такий маршрут, чим він може бути складний і захотілося спробувати його пройти, я почала готуватися. Чому одна? Тому що не було людей з відповідним рівнем підготовки, які хотіли б його пройти, а ті, що висловлювали таке бажання, то вже я не була впевнена в їхньому рівні підготовки та мотивації. Тому пішла сама.

Як ваші близькі та знайомі відреагували на ідею пройти взимку Закарпатський туристичний шлях?

Більшість моїх знайомих знають, що я завжди ходжу в гори на якісь складні задачі.

Я раніше ходила в сольні зимові походи. Але не такі тривалі, тому всі поставилися з розумінням.

Як ви готувалися до цієї мандрівки?

Для розвідки влітку я пройшла весь цей маршрут частинами. Загалом відходити від маршруту не можна, але взимку є певні нюанси. Коли, наприклад, стежка маркована по маршруту, обходить вершину траверсом і це лавинонебезпечний схил, тому потрібно йти через вершину.

А яких заходів безпеки ви вжили під час підготовки та в самому поході, адже одиночний зимовий похід у гори це найскладніший вид гірських мандрівок?

Паралельно були два способи відстеження. У мене був помічник, з яким ми розробили систему контролю на певних відрізках. З контрольних точок я мала у певний час вийти на зв’язок по мобільному. А помічник мав чітку інструкцію – якщо я не виходжу в цей час на зв’язок, то він повідомляє рятувальникам, коли я у попередній раз виходила на зв’язок і на яких координатах, скільки часу відтоді минуло і яким маршрутом я рухалася. Паралельно від Боржави і до фінішу я мала маячок від франківських рятувальників. Це експериментальна система – вони намагаються розробити трекери,

що передають координати в режимі реального часу на базу рятувальників до Івано-Франківська і ті мають змогу відстежувати рух мандрівника. Але наразі ще не встановили по всіх Карпатах ретранслятори і повного покриття немає, тому на моєму маршруті тестували, як це працює і на більшості високогірних ділянок бачили, де я перебуваю. Але в під час подорожі ніяких аварійних випадків не було, все ішло за планом і допомога рятувальників не знадобилася.

Де ви стартували і де був фініш? Скільки часу ваша мандрівка тривала?

Старт маршруту був 8 січня у селі Великий Березний на Закарпатті, це біля польського кордону і він завершується біля румунського кордону в селі Ділове. Це фактично із заходу на схід, а потім з півночі на південь через більшість основних гірських масивів в Українських Карпатах.

Чи були взимку якісь несподіванки, яких ви не сподівалися під час підготовки влітку?

Несподіванок не було, я розуміла, як все працює, пройшла маршрут влітку, потім ще раз сіла за мапи, взяла свої нотатки і вже в голові проходила зимовий маршрут, якщо так можна сказати. Я продумувала,

де буде багато снігу, де будуть карнизи або лавинні схили, де буде довга високогірна ділянка, на якій нема як зробити ночівлю. Всі ці моменти я собі продумала та розпланувала. Я мала блокнотик з підказками, куди записала якісь технічні моменти, що потім могли бути корисними, відтак ніяких великих несподіванок не було.

Як ви поповнювали припаси по дорозі, адже мандрівка тривала 5 тижнів і взяти всього із собою просто не було фізичної можливості?

Маршрут проходить через населені пункти в середньому раз на 3-5 днів. Найдовша автономна ділянка – 8 ходових днів. Тому я купувала припаси у сільських магазинах, а в деяких є пошта, то я туди готувала посилки наперед із такими припасами, які просто так в селі не купиш. Мені їх відправляв туди помічник, про якого я згадувала раніше.

Як доводилося ночувати? Траплялися колиби чи переважно у наметі?

Траплялися колиби, є більш цивілізовані місця для ночівлі, як от на полонині Красній є мініготель «У Йосипа». То хатина в горах, вона має власника, має опалення, електрику і там можна комфортніше переночувати. На підйомі на Петрос від Квасів є біостаціонар Львівського університету,

там також охоронець може пустити в теплу кімнату. Було трохи колиб, притулків, також в селах ночувала, які траплялися по маршруту, але більшість ночей все таки вийшло у наметі.

Розкажіть, як виглядає облаштування ночівлі в наметі?

Нічого складного в цьому нема: приходиш на місце ночівлі, дістаєш лопату, викопуєш поличку під намет, бо там снігу по кілька метрів. Передовсім треба переодягнутися в теплий сухий одяг, приготувати їжу, залізти в теплий спальник і доволі воно комфортне.

Це щось таке як маленьке іглу виходить?

Ну, іглу це споруда зі снігу і льоду, і вона була би комфортнішою в таких умовах, але для того, щоби його збудувати, треба багато спорядження і часу, тому це був просто намет.

А от десь в дорозі, коли ви вчергове викопували сніг, ставили намет та готували їжу, не спадало на думку все покинути та зійти в долину?

Ні, така думка не спадала.

А як ви себе мотивували, адже це 5 тижнів одиночної подорожі з мінімумом спілкування та комфорту?

У мене, насправді, жодного разу не виникало бажання здатися. Бували думки про те, що якогось дня треба менше пройти і більше відпочити або відігрітися на день в якомусь селі.

Але такого бажання, щоби зійти з маршруту і поїхати додому не виникало. Я розуміла, на що підписалася, довго до цього готувалася і насправді була готова йти до кінця.

Яким був найдовший одноденний перехід і де було найскладніше йти?

Найскладнішими фізично було засніжені ділянки, звісно, в зоні лісу. Коли ти робиш підхід до високогірної ділянки на снігоступах і все одно провалюєшся по коліна. Це дуже важко та повільно, іноді вдавалося пройти за день по 7-8 кілометрів, тобто менше кілометра за годину. Високогірні ділянки легші за рахунок вітру постійного, той сніг здуває з хребта і утворюються льодові надуви, вони тверді, в них не провалюєшся і йдеш відносно легко. Найбільшу відстань за день я проходила на Чорногірському хребті – 22 км за день і 19 км – на Боржавському.

Якою була реакція місцевих жителів, які вам зустрічалися по дорозі та дізнавалися, що ви самі взимку ідете 400 км по горах?

Бувало по-різному. Хтось дивувався, хтось розпитував. Стандартне запитання – чи мені не страшно і як я можу бути сама в лісі, якщо там є вовки.

А вовків ви таки бачили?

Не бачила,

тільки сліди. Вовк до людини в нормальному самопочутті не підійде, хіба як людина виснажена та вмирає, чи хоча би не рухається. А так вовки мають інстинкт самозбереження, який їм каже, що людина це більший хижак, невідомо, що у неї в голові, тому вовки тримаються в стороні.

По дорозі ви ще залишали в колибах та притулках медичних аптечки. Чому вирішили нести ці аптечки?

Спочатку я планувала занести аптечки в 16 притулків, але вдалося занести в 12, бо до деяких були небезпечні спуски і я вирішила до них не йти, а залишатися на ночівлю на хребті.

Така ідея виникла раніше. Ми займаємося гірським волонтерством, намагаємося працювати над розвитком безпечного туризму, щоби люди в горах якомога менше потрапляли в неприємні ситуації і аптечки – це один з таких пунктів, щоби мандрівники мали чим собі надати допомогу, особливо взимку, коли це критично важливо. Тож я подумала, як вже іду такий довгий маршрут, то хоча би якусь добру справу мала би по дорозі зробити.

Якою була перша думка, коли ви зрозуміли, що фініш уже близько? Що ви відчували?

На початках думала, що коли проходитиму крайню вершину – це Піп Іван Мармароський – і спускатимуся майже 20 км до Ділового,

то буде якась особлива атмосфера. Але насправді, я йшла з думкою, що втомилася, натерла ноги, хочу спуститися вниз, зняти черевики, піти в душ і все. А з відчуттями розберуся пізніше.

А зараз, трохи на віддалі від мандрівки, можете сказати, чи вартувало все це того, щоби п’ять тижнів провести самій, в снігах, посеред дикої природи, наодинці зі стихією?

Так, однозначно вартувало. Дуже багато було позитивних емоцій і корисного досвіду стосовно спорядження, технічних моментів у проходженні певних ділянок. І ще було багато знайомств на маршруті з чудовими людьми, які підтримували та допомагали. Було багато чудових краєвидів, які надихали. Бо просто бачити якусь красу з підйомника в горах – це одне, а побачити красу, до якої ти йшла ногами багато днів з важким наплічником – це зовсім інше відчуття і воно все того варте.

Можливо, ви вже складаєте плани на якісь довші та складніші мандрівки?

У квітні цього року планую піднятися на Арарат, бо мені цікавий висотний альпінізм. Я ще не була у горах, вищих за Карпати і хочу себе спробувати. І якщо буде все добре, то буду тренуватися до сходжень у вищих горах.

Автор: Тарас Базюк

Аудіоверсію розмови можна послухати за цим посиланням.

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

Депутати від «Слуги народу» та іноземні журналісти біля Світлодарська потрапили під обстріл

  • 2022-02-19 16:48:43
  • перегляди: 0

Про це повідомила у Телеграмі речниця фракції партії «Слуга народу» Юлія Палійчук, передає Укрінформ.

"Народні депутати від «Слуги Народу» спільно з представниками закордонних ЗМІ побували на позиціях українських сил у районі Світлодарська... На одній з позицій народні депутати та представники зарубіжних ЗМІ потрапили під обстріл і були евакуйовані в укриття", - повідомила Палійчук.

https://t.me/ypaliychuk/134

За її інформацією, депутати поспілкувалися з військовими щодо оперативної обстановки та щодо загострення, яке спостерігається протягом останніх днів. За словами військовослужбовців, ситуація складна, але повністю контрольована.

Читайте також: Депутати від «Слуги народу» прибули в зону ООС

Представники «Слуги народу» передали одному із підрозділів ЗСУ дрон, необхідний для виконання завдань у зоні ООС.

https://t.me/ypaliychuk/133

Як повідомляв Укрінформ, у район операції Об’єднаних сил 19 лютого прибула група урядовців, народних депутатів, представники провідних світових та українських ЗМІ. Серед них, зокрема, секретар РНБО Олексій Данілов, віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, голова фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія, заступник головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Нардепы от "Слуги народа" и сотрудники иностранных СМИ на Донбассе попали под обстрел – Палийчук

  • 2022-02-19 16:43:05
  • перегляди: 0

Народные депутаты от "Слуги народа" и сотрудники иностранных СМИ попали под обстрел на Донбассе. Об этом сообщила в Telegram 19 февраля спикер фракции Юлия Палийчук."На одной из позиций народные депутаты и представители зарубежных СМИ попали под обстрел и были эвакуированы в укрытие", написала она.

Депутати та представники іноЗМІ потрапили під обстріл у районі ООС – Слуга народу

  • 2022-02-19 16:43:04
  • перегляди: 0

Спікер Слуги народу Юлія Палійчук заявила, що депутати та представники іноземних ЗМІ потрапили під обстріл у районі ООС.Речник Слуги народу Юлія Палійчук заявила, що депутати Верховної Ради, а також представники іноземних ЗМІ потрапили під обстріл у районі ООС.
– На одній із позицій народні депутати та представники закордонних ЗМІ потрапили під обстріл та були евакуйовані в укриття, – йдеться у заяві.
Про постраждалих чи загиблих інформації немає. Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Також про подію написала нардеп Марія Мезенцева. Вона уточнила, що депутати та іноЗМІ потрапили під "потужний артилерійський обстріл" у районі селища Новолуганське Донецької області.

До цього Палійчук написала, що до району ООС прибули голова Слуг Давид Арахамія, голова комітету Ради з питань нацбезпеки Олександр Завітневич, а також депутати Мар'яна Безугла та Юрій Місягін.

Вони мали поспілкуватися з військовими і передати їм дрони.

Нардепи і представники зарубіжних ЗМІ, що прибули на Донбас, потрапили під обстріл - спікер фракції "Слуга народу"

  • 2022-02-19 16:43:02
  • перегляди: 0

народні депутати і представники зарубіжних ЗМІ, що прибули в зону проведення операції об'єднаних сил, потрапили під обстріл і були евакуйовані, повідомила спікер фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук.

"На одній з позицій народні депутати і представники зарубіжних ЗМІ потрапили під обстріл і були евакуйовані в укриття", - написала Палійчук у своєму Telegram-каналі в суботу.

Окупанти готують теракт в ОРДЛО: військова розвідка України опублікувала список потенційних цілей

  • 2022-02-19 16:43:01
  • перегляди: 0

За інформацією Головного управління розвідки МО України, Кремль продовжує завзятий пошук приводів для звинувачень нашої держави у протиправних діях на Донбасі задля обґрунтування ескалації збройної агресії.

Враховуючи усі невдалі попередні спроби звинуватити Україну у порушенні домовленостей, нібито здійсненні терористичних актів та обстрілах об’єктів цивільної інфраструктури тощо, на теперішній час керівництвом Російської Федерації розглядається можливість організації терористичного акту на одному із підприємств так званих ДНР та ЛНР, який має призвести до технологічної катастрофи в регіоні, загибелі значної кількості місцевих мешканців та створення приводу для нападу, так званого “casus belli”. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Головного управління розвідки МО України в соціальній мережі Facebook.

Нижче представлені об’єкти, імовірність здійснення терактів на яких з огляду на масштаб та загрозу негативних наслідків, є найбільш можливим. Українською мовою надана наявна в ГУР МО України інформація, російською мовою – інформація з вищезазначених “псевдореспублік”.

Потенційно небезпечні об’єкти, розміщенні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областях згідно з аналітикою ГУР МО України:

Філія №4 ЗАТ «Внешторгсервис» — «Енакиевский коксохимпром» (м. Єнакієве).

Філія №6 ЗАТ «Внешторгсервис» — «Ясиновский коксохимический завод» (м. Макіївка).

Філія №7 ЗАТ «Внешторгсервис» — «Макеевкокс» (м. Макіївка).

Шахта «Юний Комунар» (н.п. Бунге).

ДП «Донецький казенний завод хімічних виробів» (м. Донецьк).

ВАТ «Концерн «Стирол» (м. Горлівка)

Хімічне казенне об’єднання ім. В. Петровського (м. Петровське)

Державне підприємства «Горлівський хімічний завод» (м. Горлівка)

ТОВ «ЭЛИС ВТБ-2»

ПАТ Торгово-производственная фирма «Полюс»

Фільтраційні станції

А також ГУР МОУ були отримані дані окупантів щодо потенційно небезпечних об’єктів, які розміщенні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областях (назви мовою оригіналу):

м. Донецьк:

ООО «ДПЗ»

ОБЪЕДИНЕНИЕ «ВИНТЕРПРОМ»

Гидроузел №26 «Красная звезда»

ПУ «Донецкгорводоканал»

ГП «Вода Донбасса» — хлор

Петровский водопроводный узел

ЧАО «Донецкрыба»

КО «Холод Плюс»

Хлораторная шахты «им.

М. Горького»

ОП «ДУТППОРЗ»

ГП «ДУЭК»

Хлораторная шахты «17-17 бис»

ОП «ДУТППОРЗ»

ГП «ДУЭК»

Хлораторная шахты «Лидиевка»

ОП «ДУТППОРЗ»

ГП «ДУЭК»

Хлораторная шахты «им. Е.Т. Абакумова»

ОП «ДУТППОРЗ»

ГП «ДУЭК»

Хлораторная шахты «им. М.И, Калинина» ОП «Управление по тушению терриконов, профилактики и рекультивации земель» ГП «Макеевуголь»

Хлораторная шахты №9 «Капитальная»

ОП «ДУТППОРЗ»

ГП «ДУЭК»

Хлораторная шахты «им. А.Ф.Засядько»

ОП «ДУТППОРЗ»

ГП «ДУЭК»

Хлораторная шахты «им. Челюскинцев»

ОП «ДУТППОРЗ»

ГП «ДУЭК»

Хлораторная ВОК шахты «Заперевальная – 2»

ОП «ДУТППОРЗ»

ГП «ДУЭК»

м. Горлівка:

Центральные очистные сооружения Горловского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса»

Горловская фильтровальная станция №1 Горловского РУЭК КП «Компания «Вода Донбасса»

Горловская фильтровальная станция №2 Горловского РУЭК КП «Компания «Вода Донбасса»

Водопроводный узел Горловского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса»

ООО «Твой производитель»

ГП «Стирол»

ГП «Горловский химический завод»

Приднепровское управление магистральных аммиакопроводов (ПУМА) УГП «Укрхимтрансаммиак»

м. Дебальцеве:

Хлораторная канализационных очистных сооружений Дебальцевского ПУВКХ Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса»

Хлораторная ВНС «Перекачка» Дебальцевского ПУВКХ Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса»

м. Докучаєвськ:

Государственный резервный фонд ДНР (управление в г. Докучаевск) (п. Ясный)

м. Єнакієве:

Филиал №4 «Енакиевский коксохимпром» ЗАО «Внешторгсервис»

Волынцевская ФС Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса»

Склад хлора и хлораторная канализационно-очистных сооружений №1 Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса»

Еникаевская ФС Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса»

Склад хлора и хлораторная канализационно-очистных сооружений №2 Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса»

м. Хрестівка (Кировское)

Кировский Водонапорный узел Енакиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса»

м. Макіївка

Макеевская фильтровальная станция Макеевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса»

ПАО «Торгово-производительная фира «Полюс»

ООО «ЭЛИС ВТБ-2»

Склад хлора ОП «Шахта»Яисновская-Глубокая» ОП «Управление по тушению терриконов, профилактика и рекультивация земель» ГП «Макеевуголь»

Очисные сооружения «Шахта «Холодная Балка» ОП «Управление по тушению терриконов, профилактика и рекультивация земель» ГП «Макеевуголь»

Очистные сооружения ЧПП «Горняк-95»

ОП «Управление по тушению терриконов, профилактика и рекультивация земель» ГП «Макеевуголь»

Очисные сооружения СП «ВОК ЛШ им. В.И. Ленина» ОП «Управление по тушению терриконов, профилактика и рекультивация земель» ГП «Макеевуголь»

Филиал №6 «ЯКХЗ» ЗАО «Внешторгсервис»

Филиал №7 «Макеевкокс» ЗАО «Внешторгсервис»

м. Харцизьк

Филиал №1 «Харцызский сталепроводочный канатный завод «Силур» ООО «Ростэкспоснаб 8»

Очистные сооружения Харцызского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса»

Ольховская фильтровальная станция Макеевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса» (пгт. Зуевка)

ОП «Зуевская ГЭС» РП «Энергия Донбасса» (г. Зугрэс)

Очистные сооружения ПУ «Зугрэсводоканал» ГП «Вода Донбасса» (г. Зугрэс)

м. Шахтарськ

Очисные сооружения Шахтёрского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса»

Амвросіївський район

Хлораторная Белояровского водозабора Амвросиевского ПУВКХ КП «Компания «Вода Донбасса»

Нагадаємо, як повідомляла група ІС, раніше окупанти оголосили загальну мобілізацію в ОРДО. Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на акаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу

Привезли дроны украинским военным: в Донбасс прибыли нардепы от «Слуги народа» и чиновники

  • 2022-02-19 16:42:58
  • перегляди: 0

Представители депутатской фракции "Слуга народа" сегодня прилетели военным самолетом на Донбасс в зону проведения Операции Объединенных сил. Там они проведут мониторинг ситуации безопасности. Об этом сообщила пресс-секретарь фракции "Слуга народа" Юлия Палийчук. Как отметила спикер "Слуги народа", глава провластной парламентской фракции Давид Арахамия, руководитель парламентского Комитета по вопросам национальной безопасности, обороны и разведки Александр Завитневич, народные избранники Юрий Мисягин и Марьяна Безугла прилетели к украинским военным на Донбасс. Представители крупнейшей парламентской фракции осуществят мониторинг ситуации безопасности, встретятся с военнослужащими украинской армии, передадут нашим военным приобретенные накануне дроны для использования на передовых позициях нашей армии. Также вместе с парламентариями сюда прилетели и украинские чиновники, в частности, глава Министерства по реинтеграции временно оккупированных территорий Ирина Верещук и заместитель главнокомандующего Вооруженными силами Украины генерал-лейтенант Евгений Мойсюк. Выполняя поручения Владимира Зеленского, чиновники посетят линию столкновения, в частности те места, которые недавно были обстреляны российскими оккупационными войсками. Как ранее проанонсировала этот визит министр Ирина Верещук, представители правительства окажут помощь органам ВГА и местного самоуправления и будут "принимать управленческие решения на месте". Напомним, что сайт "Комментарии" информировал о том, что "Слуга народа" Кузьминых ушел из суда после потасовки: почему нардеп толкался с прокурором.

В Донецке остановлен городской транспорт

  • 2022-02-19 16:42:56
  • перегляди: 0

В неконтролируемом Украиной Донецке прекращено движение муниципального автотранспорта в связи с привлечением техники для осуществления эвакуации.
Об этом говорится в соответствующем распоряжении “мэра” города Алексея Кулемзина, пишет Страна.
“Эвакуация жителей города продолжается в круглосуточном режиме”, – написал Кулемзин.
Также в т.н. «ДНР» с 19 февраля также официально прекращён учебный процесс во всех образовательных учреждениях “республики”.
Напомним, в «ДНР» 18 февраля 2022 года объявили о массовую эвакуацию населения ОРДО в РФ.
Как сообщалось в феврале 2022 года, на подконтрольной Киеву территории на Донбассе обстреляли несколько зданий: лицей, две железнодорожные станции, детсад, жилой дом.
Добавим, Президент Франции Эммануэль Макрон проведет телефонные переговоры с лидерами Украины и России Владимиром Зеленским и Владимиром Путиным на фоне обострения на Донбассе.

"Слуги" з іноземними журналістами потрапили під обстріл

  • 2022-02-19 16:39:51
  • перегляди: 0

Народні депутати та представники зарубіжних ЗМІ потрапили під обстріл у районі ООС.

Джерело: речниця "Слуги народу" Юлія Палійчук у Telegram

Дослівно: "На одній із позицій народні депутати та представники зарубіжних ЗМІ потрапили під обстріл і були евакуйовані в укриття".

Що передувало: Раніше в суботу нардепи з фракції "Слуга народу" прибули в зону ООС, щоб поспілкуватися з військовими та передати їм дрони.

У п’ятницю секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що президент Володимир Зеленський вирішив відправити на лінію фронту представників від Верховної Ради та Кабміну.

На Донбассе нардепы и иностранные журналисты попали под обстрел: первые подробности

  • 2022-02-19 16:36:52
  • перегляди: 0

Украинская делегация, в составе которой были народные депутаты от "Слуги народа" и члены комитета Верховной рады по вопросам нацбезопасности, попала под обстрел на Донбассе. Об этом сообщила спикер президентской политсилы Юлия Палийчук. дополняется...

На Донбасі нардепи та представники зарубіжних ЗМІ потрапили під обстріл

  • 2022-02-19 16:33:53
  • перегляди: 0

На одній із позицій народні депутати та представники зарубіжних ЗМІ потрапили під обстріл і були евакуйовані в укриття.

Про це повідомила речниця “Слуги народу” Юлія Палійчук у Telegram