Волинь - сторінка 8

Буде зелено: у луцькому парку висадили понад сотню саджанців

  • 2022-02-18 20:57:47
  • перегляди: 0

120 саджанців лип висадили у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки працівники КП «Парки та сквери м. Луцька».Про це повідомляють на сайті міської ради, - пишуть Волинські новини. Молоді дерева відтепер ростуть поблизу алеї атракціонів, пташиного гаю та неподалік пам’ятника Лесі Українки.Як ми писали, у листопаді 2021 року у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки висадили 85 саджанців лип і кленів.Нагадаємо, за минулий рік в Україні висадили 240 мільйонів дерев, з яких понад 23 млн – на Волині.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У волинському місті спецтехнікою почистили дороги

Луцькі муніципали вимагають поставити смітники на «дамбі» в парку

  • 2022-02-18 20:57:46
  • перегляди: 0

Про це інформує Муніципальна варта на своїй сторінці у Facebook. У повідомленні, зокрема, йдеться:

«Прогулюючись в парку, вздовж дамби, відвідувачі парку просто не мають куди викинути обгортку від морозива, паперову склянку тощо, а тому частенько сміття летить в кущі.

Прогулюючись в парку, вздовж дамби, відвідувачі парку просто не мають куди викинути обгортку від морозива, паперову склянку тощо, а тому частенько сміття летить в кущі.

Департаментом муніципальної варти направлено лист до КП «Парки та сквери м. Луцька» з проханням встановити урни для сміття вздовж усієї дамби в парку до 23.02.2022».

Читайте також: На Горохівщині поліцейські вилучили в пенсіонера незаконний багнет​.

На Волині сьогодні підірвали 13 боєприпасів

  • 2022-02-18 20:42:25
  • перегляди: 0

Серед вибухонебезпечних предметів - 6 мінометних мін та 7 артилерійських снарядів.

Їх знайшли місцеві мешканці поблизу сіл Гектари, Наталин та Піски Луцького району. Серед вибухонебезпечних предметів - 6 мінометних мін та 7 артилерійських снарядів різного калібру часів Другої Світової війни.

Волиняни, будьте обережні під час виявлення підозрілих предметів, телефонуйте на «101», закликають рятувальники.

Читайте також: Двох лучан, які у Ковелі вчинили розбійний напад, взяли під варту на 60 днів​.

На Горохівщині поліцейські вилучили в пенсіонера незаконний багнет

  • 2022-02-18 20:33:47
  • перегляди: 0

Житель с. Пірванче незаконно зберігав удома в сейфі 10 металевих предметів, схожих на патрони до малокаліберної гвинтівки, 9 таких холостих, патрон до автомата й предмет, схожий на учбову гранату, і 33-сантиметровий багнет.

У ході проведення профілактичних заходів горохівські правоохоронці встановили, що 62-річний житель с. Пірванче незаконно зберігав удома в сейфі 10 металевих предметів, схожих на патрони до малокаліберної гвинтівки, 9 таких холостих, патрон до автомата й предмет, схожий на учбову гранату, і 33-сантиметровий багнет.

Виявлене вилучено й відправлено для проведення відповідної експертизи.

Читайте також: «Слугу народу» Трубіцина раніше судили за підробку документів​.

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч 1 ст 263 КК України.

Луцький таксист грубо порушив правила дорожнього руху (ВІДЕО)

  • 2022-02-18 20:24:28
  • перегляди: 0

Чи не щодня автомобілі з маркуванням популярних служб таксі потрапляють в дорожньо-транспортні пригоди, по хамськи відносяться до пасажирів, збивають на дорогах людей, неправильно паркуються, тощо. Про це пишуть на Фейсбук-сторінці муніципалів. Ось ще один горе-водій, якого 17 лютого, о 10:54, вдалося зафіксувати за допомогою камер відеоспостереження. Водій таксі «Uklon», марки «Peugeot 301», д.н.з. KA7541EK, повертаючи з вулиці Богдана Хмельницького, здійснив зупинку на смузі зустрічного руху по вулиці Ковельська, чим порушив вимогу дорожньої розмітки, за що передбачена адміністративна відповідальність згідно ч.1 ст.122 КУпАП, а саме: штраф у розмірі 340 грн.Шановні водії, ЗАПАМ’ЯТАЙТЕ, від ваших дій залежить не тільки ваше життя, але і безпека інших учасників дорожнього руху.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Муніципали розповіли, чим небезпечні автомобільні шини у дворах луцьких будинків (ФОТО)

У Луцьку продавчиня «погоріла» на продажі алкоголю в нічний час

  • 2022-02-18 20:06:47
  • перегляди: 0

Склад «Авто ГШР» продовжує роботу в нічний час з метою перевірки магазинів на предмет дотримання вимог рішення Луцької міської ради № 9/23 від 20.04.2011 «Про заборону продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів» зі змінами, а саме: заборона продажу алкоголю в нічний час з 22.00 – 08.00.Про це повідомили на Фейсбук-сторінці муніципалів. Продавець магазину "Цукерочка", що розташований на вул. Словацького, 3, проігнорувала вищевказане рішення та здійснила продаж слабоалкогольного напою у заборонений час. На порушницю було складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.2 ст. 156 КУпАП.Повідомляємо, що штраф за дане правопорушення складає від 6 800 до 13600 грн.Якщо Вам відомі факти реалізації алкогольних напоїв у заборонений час з 22.00 до 08.00, просимо телефонувати на гарячу лінію ГШР: 067 0000 679 066 102 1 102Або надсилайте інформацію на: Viber, Telegram, WhatsApp.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дворах луцьких будинків водії самовільно займають місця для паркування (ФОТО)

Неймовірна веселка: над Рожищенщиною з’явилося рідкісне явище. ФОТО.

  • 2022-02-18 19:57:18
  • перегляди: 0

Різка зміна погоди – від дощу до яскравого сонця – потішила жителів Рожищенського краю яскравою веселкою.

Відтак, райдугу знімкували жителі різних сіл та Рожища 17 лютого у післяобідню пору. Сфотографувала веселку й кореспондентка Район.Рожище.

До слова, читачі видання залюбки поділилися й своїми світлинами.

Витягають трактором: в громаді на Волині майже щодня застрягає шкільний автобус

  • 2022-02-18 19:48:31
  • перегляди: 0

Через бездоріжжя у селі Калинівка шкільний автобус загрузає у багнюці. Зранку 17 лютого транспорт разом із дітьми довелося витягати трактором, – розповів Суспільному водій автобуса Юрій Данильчук.

Із сіл Калинівка і Мар’янівка Колківської тергромади автобус щобудня возить 22-х школярів і шестеро дошкільнят у Рудниківський ліцей.

Дорога до школиЗбирати школярів та дошкільнят у селі Калинівка водій Юрій Данильчук починає о 7:30 ранку. На вулиці Шевченка, каже чоловік, завжди багнюка. Після дощу проїхати дорогою неможливо. Напередодні автобус застряг.

В соцмережі місцеві жителі виклали відео, як шкільний автобус витягав трактор.

У жительки села Калинівка Наталії Тунік – четверо дітей. Усіх зранку саджає на шкільний автобус."Треба, щоб щось робили, думали за село. 800 метрів дороги треба зробити", – каже жінка.

Як розповів Юрій Данильчук, водієм працює сім років і увесь цей час ситуація не вирішується. А трактор після дощу викликають не вперше.

"Всяко приходиться: і тирсу сипимо, і пісок, щоб трактора не шукати зранку. Обіцяють, що мають зробити. Рік обіцяють, другий обіцяють,

підписи збирали на цю дорогу", – каже водій.

Про ситуацію з доїздом в навчальному закладі знають, – розповіла директорка Калинівського ліцею Людмила Ясковець. "Це вже дуже багато років, де виникають проблеми із виїздом автобуса із місця стоянки, тому діти змушені затримуватися на зупинках і чекати, хоча завжди автобус виїздить вчасно", – каже освітянка.

Позиція владиЗа коментарем суспільне звернулося в Колківську селищну раду. Зі слів голови Михайла Лободи, автобус застряг, бо порушив маршрут. Очільник селищної ради каже: усі затверджені зупинки автобусу – мають тверде покриття.

Чому діти сідали на вулиці Шевченка будуть з’ясовувати працівники селищної ради.

Щодо ремонту дороги, на яку скаржаться жителі селища, то коштів на проведення робіт, зі слів Михайла Лободи, нині немає. "У цьому році бюджет громади дефіцитний і я не можу сказати упевнено, чи цього року ми зможемо провести ремонт даних вулиць", – сказав селищний голова.

Як розповіла Суспільному заступниця начальника управління освіти і науки області Тетяна Соломіна, в області наразі 241 шкільний автобус довозить дітей до шкіл і дитсадків. Є потреба у 20 транспортних засобах, ця цифра постійно змінюється у залежності від заявок, що надходять із гуманітарних відділів кожної тергромади.

Читайте також: " Дорога в Кукуріки: коли на Волині відремонтують автошлях, на якому застряг автобус" Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram та Viber Суспільного Волині.

Повідомили, що стало причиною загибелі 8-річного хлопця на Ратнівщині

  • 2022-02-18 19:30:50
  • перегляди: 0

Як стало відомо, школяр із села Заліси разом із двома своїми друзями пішов на ставок, згодом діти провалилися під кригу. Школярі бігали кригою, коли раптом один із них провалився, йдеться у сюжеті ТСН.

Відтак, урятувати його хлопчаки намагалися самотужки та теж полізли у воду.

До слова, крики по допомогу почули місцеві підлітки.

На території луцького ринку торгували сурогатом і цигарками без акцизних марок

  • 2022-02-18 19:21:28
  • перегляди: 0

Під час чергового рейду інспекторами відділу протидії стихійній торгівлі департаменту муніципальної варти було виявлено продаж алкоголю-сурогату та тютюнових виробів без марок акцизного податку продавчинею кіоску № 42 на території ринку «Лучеськ» на пр-ті Відродження,1, що у м. Луцьку.Про це повідомили на Фейсбук-сторінці муніципалів. На продавчиню, яка приторговує рідиною сумнівного походження з різким запахом спирту – сурогатом, а також тютюновими виробами без марок акцизного податку, було складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 та ч. 3 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність у вигляді накладення штрафу відповідно у розмірі: від 3400 до 10200 та від 6800 до 13600 гривень.Матеріали адміністративних справ передано до Луцького міськрайонного суду Волинської області, який визначить розмір штрафу.Інспекторами департаменту муніципальної варти рейди, щодо виявлення продажу алкоголю-сурогату будуть проводитись і надалі.Якщо Вам відома інформація про функціонування так званих «точок» де здійсняється незаконна торгівля алкоголем чи тютюновими виробами на території міста Луцька, просимо повідомляти департамент муніципальної варти. Конфіденційність гарантуємо.Телефон, Viber, Telegram, WhatsApp: 0670000679.E-mail: [email protected]ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які райони Волині може затопити?

Фінансування тероборони, звернення до уряду та волинян: про роботу позачергової сесії облради (відео)

  • 2022-02-18 19:09:41
  • перегляди: 0
Захист країни стає особистою справою кожного. На позачерговій сесії Волинської обласної ради депутати одностайно проголосували за виділення 2 млн.

Нові контролери у Луцьку перевірятимуть водіїв та пасажирів

  • 2022-02-18 18:42:58
  • перегляди: 0

Нові контролери за оплатою проїзду у громадському транспорті Луцька перевірятимуть як пасажирів, так і водіїв. Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" повідомив начальник відділу транспорту Луцької міськради Віктор Главічка."Зараз контроль за оплатою проїзду здійснюється підприємством ЛПЕ. Але він не надто ефективний. Тому ми шукаємо інші варіанти. Буде проведено тендер на виконання робіт з перевірки оплати проїзду. Цим має займатися структура, яка буде взаємодіяти з відділом транспорту і підпорядковуватиметься нам. Перевізники також зацікавлені в цьому, бо водії готівку можуть забирати собі. А це зменшує їх прибуток. Нові контролери будуть перевіряти як пасажира, так і водія, якщо він бере готівку", - розповів Віктор Главічка.Зазначимо, що у Луцьку перевізники нарікають на пасажирів, які не платять за проїзд.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії луцьких тролейбусів розкидають графіт посеред вулиці (ФОТО)

Загибель військового з Волині: що відомо

  • 2022-02-18 17:57:47
  • перегляди: 0

Дружина військовослужбовця-контрактника Юрія Побєди з Волині, якого 16 лютого знайшли мертвим на Рівненському військовому полігоні, вважає, що тіло туди могли підкинути. Попередньою причиною смерті військового називають загальне переохолодження організму.Про це повідомляє «РадіоТрек» із посиланням на поліцію Рівненщини.Як зазначається, слідів насильства на тілі не виявили, судово-медична експертиза наразі триває. У 28-річного Юрія залишилася маленька донечка та дружина.Зниклого військового розшукували 10 днів. За попередньою інформацією, коли його знайшли, він був без одягу. За інформацією видання «Обозреватель», на тілі волинянина також виявили сліди побоїв та переломів.28-річний Юрій Побєда був контрактним військовослужбовцем на Житомирщині, а на Рівненському полігоні проходив навчальний курс. Востаннє його бачили у селищі Тучин 6 лютого. За даними правоохоронців, волинянин разом із товаришем покинув місце служби з дозволу керівництва.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стовп чорного диму та пожежні машини: неподалік Луцька горить підприємство (ВІДЕО)

У волинському місті спецтехнікою почистили дороги

  • 2022-02-18 17:18:22
  • перегляди: 0

У Володимирі за допомогою спецтехніки почистили проїжджі частини центральних вулиць міста від пилу та бруду.Про це пише КП «Полігон».Спецтехніка підприємця Тараса Грицевича («Буд Центр») працювала на вулицях: Устилузькій, Луцькій, Ковельській, Незалежності, Козацькій.«Техніка приватного підприємця чистила дороги саме в ті години, коли потік автотранспорту на вулицях Володимира суттєво зменшується. Всі відходи (пил і бруд), котрі накопичилися уздовж доріг, вивозилися в ході робіт. Роботи з механічного очищення вулиць Володимира триватимуть і надалі, в залежності від погодних умов», - повідомляє підприємство.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині виявили незаконну рубку лісу (ФОТО)