Волинь - сторінка 10

Копали траншеї та укріплювали вогневі точки: на Волині місцеві жителі укріплюють кордон із Білоруссю

  • 2022-02-18 13:15:46
  • перегляди: 0

На території Ковальського району, поблизу пункту пропуску "Доманове" місцеві жителі долучилися до укріплення прикордонної території. Про це Суспільному розповіла голова Ковельської райдержадміністрації Ольга Черен.

Територія, яку укріплювали – на відстані менше кілометра від кордону з Білоруссю.

Зі слів голови райдержадміністрації, до робіт долучили понад дві сотні місцевих жителів. Укріплювали вогневі точки насипами піску у мішках, автомобільними шинами та бетонними плитами.

"Будівельні матеріали та биту цеглу розібрали зі старої школи у Лукові. Старі автомобільні шини, які теж слугуватимуть для укріплення прикордонної території, надали місцеві аграрії. Люди копали траншеї", — розповіла Ольга Черен.

Акцію з допомоги прикордонникам в укріпленні прикордонної лінії назвали "В єдності наша сила".

Як розповіла в коментарі Суспільному речниця шостого прикордонного Волинського загону Маргарита Вершиніна, питання щодо облаштування укріплень поблизу українсько-білоруського кордону у місцевій громаді погоджують з прикордонниками.

Що відомо Торік восени МВС України вирішило посилити присутність прикордонників на кордоні з Білоруссю. Секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов повідомив, що Україна реагуватиме за законом на загострення ситуації на кордоні з Білоруссю. Наприкінці листопада 2021-го на облаштування українсько-білоруської ділянки державного кордону з резервного фонду бюджету Волині мали виділити 2,5 мільйона гривень. Орієнтовно 6 мільйонів гривень на укріплення українсько-білоруського кордону з держбюджету і місцевих бюджетів витратять в області. На Волині триває інженерне облаштування кордону з Білоруссю. Інженерні групи прикордонників 21 січня загороджували ділянки поблизу контрольно-пропускного пункту "Дольськ", де є ризики незаконного перетину.

Під Луцьком на підприємстві горів склад будматеріалів

  • 2022-02-18 12:46:38
  • перегляди: 0

У селі Сирники Луцького району (Волинська область) виникла пожежа на складі з будматеріалами.

Про це повідомляє volynblog .

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Волинь моя, краса моя (@volynblog)

Місцеві видання пишуть, що горів склад підприємства, яке займається виробництвом рідких шпалер. На місце НП підігнали спецтехніку. Місцевих мешканців просили без особливих потреб не виходити на вулиці та закривати вікна — можливі викиди хімічних речовин у повітря. Станом на 11:30 пожежу було ліквідовано.

Нагадаємо, що в ніч на п'ятницю, 18 лютого, в Ізмаїлі горіла квартира у п'ятиповерховому будинку. Рятувальники, які гасили пожежу, виявили у приміщенні тіла пенсіонерів — подружжя.

Фото — скріншот

У Луцьку СБУшник вчинив ДТП

  • 2022-02-18 12:30:29
  • перегляди: 0
У Луцьку ймовірно нетверезий СБУшник в’їхав в електроопору. У результаті постраждав пасажир. Про це інтернет-видання «Волинь Online» дізналося з

Дістали з 25-метрового колодязя: на хуторі біля Луцька дівчата врятували собаку. Відео

  • 2022-02-18 12:23:15
  • перегляди: 0

Неподалік Луцька в закинутий колодязь потрапив собака. Шанс, що його віднайдуть у таку пору на хуторі серед полів, мінімальний. Однак долею випадку песика почули й врятували.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини Тетяна Толкаченко, зранку, коли вона їхала на роботу, їй зателефонувала подруга Анна Шумакова й повідомила, що на хуторі в Борохові в старий колодязь втрапив собака.

«Ми з Анею вже не один раз рятували цуциків. Сьогодні вона подзвонила і сказала, що на хуторі неподалік Луцька в колодязі кричить собака. Це в полях, у цю пору там усі дороги розвезло. Ми списалися з друзями. Я спершу думала, що когось підключу, але врешті довелося самій підключатися, адже в мене є навички роботи з мотузкою. Ми взяли мотузки, спорядження й поїхали туди. Машина загрузла в багнюці ще за два кілометри до того хутора. І ми удвох з подругою пішли та витягнули собачку», – пригадала Тетяна.

А виявити пса, який потрапив до колодязя на давно покинутому хуторі, її подрузі-спортсменці Анні вдалося, просто пробігаючи повз. Вона бігає вранці й часто її шлях пролягає повз хутор.

Неодноразово підгодовувала там того собаку. Сьогодні ж зранку не натрапила на песика й побігла далі. Однак дорогою в неї з вуха випав навушник з увімкненою музикою і вона почула гавкіт пса. «Хутор закинутий, тож довелося пошукати, куди прив’язати мотузку. Колодязь дуже глибокий – мінімум 25 метрів. У мене не вистачило однієї мотузки й довелося дов’язувати другу. В колодязі страшно, немає чим дихати, дуже глибоко, але сухо», – сказала Тетяна.

Унизу колодязя була стара автомобільна покришка. Завдяки їй, упавши з такої висоти, песик навіть не травмувався.

«Коли ми прийшли й почали готуватися, собака все зрозумів: перестав кричати, тихо сидів і чекав, хоч із бортика колодязя донизу падали шматки цегли, адже колодязь дуже старий. Я спустилася, бачу: сидить, ховається. Собачка невеликий, тому я змогла покласти його у спеціальний транспортувальний мішок. Він сидів у ньому тихо-тихо. Я довго вилазила, бо було дуже тяжко, мотузка хиталася, мене кидало, било об стіни, а песик навіть не поворухнувся. Як тільки я вилізла і поклала мішок на землю, він вискочив і почав стрибати від радості,

бігати й знову в той колодязь заглядати. Звісно, ми його відігнали й чим могли прикрили колодязь», – розказала дівчина.

Загалом на спуск у колодязь Тетяна витратила близько п’яти хвилин, а от підніматися довелося утричі довше. Хоча, як додала, разом із подругою вони встигли врятувати пса швидше, ніж їхній друг витягнув машину з багнюки. Навики рятування з використанням мотузки Тетяна отримала завдяки тренуванням у гірсько-спелеологічному клубі «Стохід», де займається вже кілька років. Як зізналася, до сьогоднішнього випадку по-справжньому рятувати когось таким чином раніше не доводилося. Додала, що все-таки порятунок пса з колодязя – насправді ще та авантюра, адже спускатися довелося без страховки. До того ж, колодязь старий і міг у будь-який момент завалитися. Однак пройти повз тварини, що страждає, Тетяна не може.

«Так виходить, що допомагаю тваринам. Хоч сама їх навмисне не шукаю, це вони мене знаходять. Якось ми з Анею їздили велосипедами на змагання і ледь не наїхали на цуценят у зав’язаному мішку, яких хтось викинув у лісі. Це сталося на початку змагань, тому ми віднесли цуциків людям. Вони вже ними зайнялися. А ми цілий день ще їздили і переживали, як вони там, але вони потрапили в надійні руки добрих людей», – розповіла Тетяна Толкаченко.

Відзначимо, що дівчата врятували песика у символічну дату – 17 лютого відзначають День спонтанного прояву доброти.

Под Луцком пожар. Горит предприятие

  • 2022-02-18 12:12:52
  • перегляди: 0

В селе Сырники (Волынская область) произошел пожар. Горит предприятие.

Об этом сообщает РБК-Украина, ссылаясь на "Волынские новости".

Возгорание произошло около 11 утра на строительном предприятии, которое занимается изготовлением жидких обоев. На месте работают несколько пожарных машин.

Местных жителей просят закрыть окна и в ближайшее время не проводить много времени на улице.

Напомним, в Измаиле (Одесская область) сегодня ночью загорелась квартира в жилом доме.

Стовп чорного диму та пожежні машини: неподалік Луцька горить підприємство (ВІДЕО)

  • 2022-02-18 11:39:42
  • перегляди: 0

Неподалік Луцька горить підприємство, яке виготовляло рідкі шпалери. Про це інформує Ольга Матящук у спільноті Княгининівська громада."В с. Сирники пожежа. Горить підприємство, яке виготовляло рідкі шпалери. Там хімічні речовини, які під час згоряння підуть у повітря. Тому прохання не відкривати вікна та без зайвої потреби довго не перебувати на вулиці задля вашої ж безпеки", - йдеться у повідомленні.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аварія на Волині: чоловік переходив дорогу у невстановленому місці

У селі на Волині горів молитовний будинок

  • 2022-02-18 11:00:39
  • перегляди: 0
фото ілюстративнеУ селі на Волині сталася пожежа.Про це інформує телеграм 12 каналу.Пожежа сталася увечері 17 лютого у селі Воля Ковельського району.