Волинь - сторінка 7

У луцькій школі перевірка з Києва

  • 2022-02-19 10:24:59
  • перегляди: 0
Співробітники регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України у Волинській області Любові Сітовської та Віталія Єлова перевірили

COVID-19 на Волині: за добу виявили 949 недужих, чотири летальних випадки

  • 2022-02-19 09:45:39
  • перегляди: 0

За останню добу на Волині зафіксували 949 нових випадків коронавірусної інфекції, чотири — летальних. Про ситуацію із захворюваністю станом на 19 лютого повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Госпіталізували впродовж доби 46 хворих, 903 людей лікуються амбулаторно.

Упродовж доби в області одужали 1 108 людей. Четверо волинян померли від ускладнень коронавірусної хвороби у таких громадах:

Луцький район – два випадки у Луцькій громаді. Володимир-Волинський район – один випадок у Нововолинській громаді; Ковельський район – один випадок у Любомльській громаді.За добу методом ПЛР протестували 1 156 людей. У жителів таких громад підтвердили випадки коронавірусної хвороби:

Луцька ТГ – 353 Боратинська ТГ – 46 Берестечківська ТГ – 2 Городищенська ТГ – 5 Горохівська ТГ – 10 Доросинівська ТГ – 1 Ківерцівська ТГ – 40 Колківська ТГ – 6 Мар’янівська ТГ — 4 Олицька ТГ — 4 Підгайцівска ТГ – 40 Торчинська ТГ – 2 Рожищенська ТГ – 7 Цуманська ТГ — 2 Володимир-Волинська ТГ – 81 Затурцівська ТГ — 3 Зимнівська ТГ – 8 Іваничівська ТГ — 8 Литовезька ТГ — 1 Локачинська ТГ — 5 Нововолинська ТГ – 72 Оваднівська ТГ- 4 Павлівська ТГ – 4 Поромівська ТГ — 3 Устилузька ТГ — 25 Камінь- Каширська ТГ – 3 Любешівська ТГ – 6 Маневицька ТГ – 11 Велицька ТГ — 7 Вишнівська ТГ — 4 Голобська ТГ – 9 Головненська ТГ — 8 Дубечненська ТГ — 1 Дубівська ТГ – 8 Ковельська ТГ – 68 Колодяжненська ТГ – 6 Луківська ТГ — 2 Люблинецька ТГ – 11 Любомльська ТГ – 12 Поворська ТГ — 8 Рівненська ТГ — 1 Сереховичівська ТГ – 1 Старовижівська ТГ — 2 Турійська ТГ – 30 Шацька ТГ — 15

За весь час пандемії в області захворіли 128 979 волинян. 112 459 людей одужали від COVID-19. 2 377 жителі Волині померли від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією.

Що відомо

Попередньої доби волинські епідеміологи повідомляли про 1 118 недужих на коронавірус волинян та чотири летальних випадки. Станом на 25 січня коефіцієнт динаміки рівня госпіталізації пацієнтів з COVID-19 на Волині відповідає "помаранчевому" рівню епіднебезпеки. Про це розповіла Суспільному керівниця обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко. В Україні та світі розпочався черговий спалах захворюваності на COVID-19, обумовлений поширенням штаму "Омікрон". Він супроводжується меншим відсотком шпиталізацій, однак через високі темпи поширення хвороби навантаження на медичні заклади все одно збережеться. Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram та Viber Суспільного Волині.

Занедбаний будинок у центрі Луцька планують відреставрувати

  • 2022-02-19 07:18:24
  • перегляди: 0

Будинок офіцерів – непримітна будівля у центрі Луцька. Багато років простоює і паралельно руйнується. Один корпус уже обвалився, інші їсть грибок. Тож капітальний ремонт уже давно на часі, але досі на це не було грошей.Та перспективи реставрації близько. Невдовзі тут може з’явитися Музей науки. Та чи слід братися за старе, якщо простіше збудувати нове? Експерти, які повністю обстежили будівлю, стверджують, що так. Крім того, що це архітектурна пам’ятка місцевого значення.Як же сталося, що таке помпезне приміщення перетворилося на руїну? Повернімося у 1930 рік. Саме тоді звели величну і пафосну будівлю – відділення Польського державного сільськогосподарського банку. Діяв він до 1939 року. Під час Другої світової тут оселилася німецька окупаційна влада, а після війни діяв Будинок офіцерів. У 90-их роках приміщення почали здавати в оренду. Музей, спортзал, більярд, бар, де проводили концерти і дискотеки – тут було що завгодно.“Свого часу тут була ціла студія звукозапису, приїжджали не лише гурти з Волині, а ще й з Рівного. “От Вінта” записували свої альбоми.

Були дискотеки, були КВНи. Зверху вчили грати на гітарі, курси крою і шиття, більярд, було два радіо”, – пригадує лучанин Костянтин Яворський.Почали покидати приміщення у 2008-му, тоді й почалася велика руйнація. Воно простоювало роками, а у 2016 Міністерство оборони передало будівлю на баланс Міністерства освіти, ті в свою чергу Луцькому національному технічному університету. За першим задумом, тут мав бути навчальний корпус. Не вдалося, найперша причина: відсутність грошей.Експерти відзначають надійність стін будівлі. Кажуть, що польська цегла досі в гарному стані. Хоча не без проблем: система дощової каналізації не досконала і у місцях, де труби перетинаються, – затікала вода, яка руйнувала стіни. Тож частково їх доведеться відбудувати. Загалом же у планах: очистити від грибка, обробити спецзасобами, зробити відновлювальну штукатурку та оздобити.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії луцьких тролейбусів розкидають графіт посеред вулиці (ФОТО)Більше попрацювати доведеться над перекриттям. Воно зроблене ще, як то кажуть, за старими законами. При теперішньому навантаженні може не витримати й обвалитися.

Будинок офіцерів складається з головного корпусу, двох по боках і ще одного позаду, де розміщувалася актова зала. Саме він уже зруйнувався. Усередині будинку офіцерів порожньо і дуже холодно. Поряд з автентичними стелями, перилами, сходами – сучасний гіпсокартон і геть недоречні пластикові вікна. Їх встановили роки чотири тому, щоб зберегти приміщення. Правда, вартість їхньої заміни – капля в морі порівняно із загальною сумою. Реставрація будівлі потягне більше 140 мільйонів гривень. Ще біля 80 піде на закупку обладнання. Оновлення відбуватиметься в рамках державного інвестиційного проекту. У ректорки ЛНТУ дуже амбітна ціль – створити інтерактивний простір освіти і науки. Виставкові зали, навчально-дослідницькі центри, лабораторії програмування, нанотехнологій і природничих дисциплін, мехатроніки та робототехніки, конференц-зал та відпочинкові зони.Детальніше - у сюжеті 12 каналу.

У Любешові відновлять за 56 мільйонів стадіон «Колос»

  • 2022-02-18 23:36:26
  • перегляди: 0

У Любешові на оновлення стадіону «Колос» передбачено 56 мільйонів Про це «ВолиньUA» йдеться на сайті «Прозоро».У Лубешові проведуть реконструкцію футбольного поля «Колос», на відповідні роботи передбачено 56 мільйонів гривень. Замовником робіт є Департамент ЖКГ Волинської ОДА. Нині шукають виконався робіт.Стадіон матиме 336 посадкових місць на трибунах, приміщення для тренувань та адміністративне.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії луцьких тролейбусів розкидають графіт посеред вулиці (ФОТО)

У Луцьку жінка залишила малу дитину в лікарні і зникла

  • 2022-02-18 23:03:25
  • перегляди: 0

Про це пише «Інформаційне агентство ВолиньPost» з посиланням на Телеграм-канал 12 каналу.
Нині жінку розшукують. Уже відомо, що вона 1984 року народження, уродженка Володимира. Працівникам лікарні розповіла, що не має коштів на утримання дитини. Цікаво, що малеча навіть не зареєстрована.

Дитина здорова, перебуває у лікарні із працівниками ювенальної превенції.

Жінку зараз розшукують. Дитина здорова, перебуває у лікарні із працівниками ювенальної превенції.

Читайте також: Вантажівка на пів години перегородила дорогу Нововолинськ-Іваничі.

У Волинській обласній прокуратурі обговорили стан додержання прав і свобод людей у місцях несвободи

  • 2022-02-18 22:54:34
  • перегляди: 0

У Волинській обласній прокуратурі сьогодні, 18 лютого 2022 року, у відбувся круглий стіл на тему «Стан додержання прав і свобод людини і громадянина у місцях несвободи у 2021 році».
Захід відбувся відповідно до укладеного Меморандуму про співпрацю між Офісом Генерального прокурора та Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

Участь у його роботі взяли представник Уповноваженого ВРУ з прав людини у західних областях Світлана Семчишин, регіональний представник Уповноваженого у Волинській області Любов Сітовська, керівництво окремих органів та установ системи Державної кримінально-виконавчої служби та ГУНП в області, територіальних органів державної влади та місцевого самоврядування.

Розпочинаючи роботу круглого столу, перший заступник керівника обласної прокуратури Олег Губчак наголосив, що проблемних питань щодо додержання прав і свобод людини у місцях несвободи немало і вони потребують комплексного вирішення.

Упродовж 2021 року прокурорами на усунення порушень вимог законодавства у цій сфері внесено понад 60 документів прокурорського реагування, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 37 посадовців.

За втручання прокурорів звільнено 9 незаконно утримуваних осіб.

Представники Уповноваженого ВРУ з прав людини розповіли присутнім про реалізацію національного превентивного механізму у 2021 році.

Учасники круглого столу обмінялися думками та досвідом задля забезпечення ефективного додержання в області прав громадян у місцях несвободи на охорону здоров'я, зокрема обговорили необхідність підпорядкування пенітенціарної медицини Міністерству охорони здоров'я.

Завершуючи роботу круглого столу, Олег Губчак запевнив, що прокурори у співпраці з усіма державними органами докладатимуть максимальних зусиль, аби і в умовах несвободи громадяни та інші особи, права яких законно обмежені, не були позбавлені права на належні умови життя та медичну допомогу.

Пресслужба обласної прокуратури

На Волині просять допомогти в пошуках зниклого хлопця

  • 2022-02-18 22:06:41
  • перегляди: 0

Про це інформує ІА Волинські Новини.

Відомо, що хлопець жив у селі Видраниця, що на Ковельщині. У день, коли зник, перебував удома сам, тому рідні не знають, куди він міг піти.


Брат розшукуаного Андрій каже, що їм точно не відомо, коли саме зник Олександр, оскільки на той момент нікого з рідних поряд не було.

«Наразі ніхто не знає, де він може бути. Також вдома знайшли його телефон, який був у неробочому стані» – говорить брат.

Про зникнення рідні вже повідомили правоохоронців.

Усіх, хто знає будь-що про місце перебування зниклого, просять повідомити на «102».

На Волині шукають керівника теруправління Бюро економічної безпеки

  • 2022-02-18 21:54:26
  • перегляди: 0

Бюро економічної безпеки оголосило конкурси з відбору керівників 23 територіальних управлінь, в тому числі й на Волині.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Серед вимог до кандидатів — вища освіта ступінь не нижче магістра.

А також — досвід роботи на посадах державної служби категорій Б чи В або досвід служби в органах місцевого самоврядування. Або досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше двох років у сфері протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави.

Також серед вимог — вільне володіння державною мовою.

Категорія посади — держслужбовець категорії Б.

Серед посадових обов’язків, зокрема: виявлення зон ризиків у сфері економіки шляхом аналізу структурованих і неструктурованих даних;

оцінювання ризиків і загроз економічній безпеці держави, напрацювання способів їх мінімізації та усунення;

подання пропозицій щодо внесення змін до нормативно-правових актів з питань усунення передумов створення схем протиправної діяльності у сфері економіки;

забезпечення економічної безпеки держави шляхом запобігання,

виявлення, припинення, розслідування кримінальних правопорушень, що посягають на функціонування економіки держави на території Волинської області;

збирання та аналіз інформації про правопорушення, що впливають на економічну безпеку держави, та визначення способів запобігання їх виникненню в майбутньому. Рівень зарплати — 33 600 грн.

З умовами проведення конкурсу можна ознайомитись за посиланням: https://career.gov.ua., а також на офіційному сайті БЕБ у розділі «Конкурси».

Подати документи можна до 26 лютого 2022 року. Довідка:

Бюро економічної безпеки України — правоохоронний орган у сфері охорони економічної безпеки держави (фінансова поліція).

Мета Бюро — протидія економічним злочинам проти держави шляхом реалізації правоохоронної, аналітичної, економічної, інформаційної та інших функцій. В його концепції враховується досвід ФБР та Державного агентства США з протидії фінансовим злочинам.

25 листопада 2021 року Бюро випустило повідомлення про офіційний запуск роботи, що однак не означає реального початку виконання повноважень.

Вантажівка на пів години перегородила дорогу Нововолинськ-Іваничі

  • 2022-02-18 21:39:43
  • перегляди: 0

Про це пише БУГ.

На місці працювали правоохоронці. Вантажівку відбуксирували за допомогою трактора.

За словами очевидців, дорога була заблокована близько пів години.

Читайте також: Луцькі муніципали вимагають поставити смітники на «дамбі» в парку.

За словами очевидців, дорога була заблокована близько пів години.

Коли на Волині відремонтують автошлях, на якому застряг автобус. Фото. Відео

  • 2022-02-18 20:57:50
  • перегляди: 0

Через бездоріжжя між селами Кукуріки та Стара Гута в Ковельському районі на маршруті застряв автобус з пасажирами. Як розповів Суспільному місцевий житель Юрій Іванчик, пасажири змушені були йти пішки чотири кілометри.

Протяжність автошляху між селами – вісім кілометрів. Дорогою двічі на день курсує автобус, який їде у села з районного центру.

Болотистий автошлях

Юрій Іванчик, житель села Рудня, розповів Суспільному: живе у селі Рудня, минулого тижня віз доньку у лікарню. На дорозі між селами Кукуріки та Стара Гута автобус застряг. Як усе відбувалося волинянин зняв на відео. “Понад чотири кілометри добиралися пішки, але була дитина після операції, треба було до лікарні заїхати, пішки йшли до Гути. Сполучення дуже погане там”, – каже Юрій Іванчик.З його слів, звернувся на гарячу лінію в Київ, там чоловіка скерували у Луцьк. Суспільне Волинь

Пасажир автобуса Юрій Іванчик За кермом автобуса, який застряг на дорозі, був водій Володимир М’якота. Зі слів чоловіка, за маршрутом з Ковеля – це одна з найгірших доріг. “Шість років їжджу і 6 років вона така є, просто цього року вперше загруз.

В автівці кожні два місяці мусиш ремонтувати ходову частину”, – каже водій. Суспільне Волинь

Водій Володимир М’якота Місце, де загруз рейсовий автобус – немає твердого покриття. Як розповів житель села Кукуріки Олександр Ванкевич, окрім автобуса, тут щодня їздять лісовози. Це, з його слів, погіршує стан дороги. Суспільне Волинь

Місцеві жителі забрались, щоб розповісти Суспільному про проблемну дорогу “Навіть по таких дорогах, вирости полуницю, малину й поки по цій дорозі довезеш, то довезеш кашу, хто її захоче купувати. Через це і люди будуть вибиратися з села й ніхто не захоче жити, а так була б дорога, була б інша ситуація”, – каже Олександр Ванкевич.

Що про ремонт дороги кажуть дорожники та влада

Зі слів старости сіл Людмили Марцинюк, в сільраду раніше надходили скарги щодо стану дороги між селами Кукуріки та Стара Гута. “Автодор колишній коли був, то ще займалися дорогою. Після об’єднання в громаду вже ніхто її нічим не підсипав”, – розповіла староста. Чому з приводу ремонту дороги вона нікуди не зверталася, пояснити жінка не змогла. Суспільне Волинь

Дорога між селами Кукуріки та Стара Гута Дорогу між двома селами обслуговує служба місцевих автодоріг Волині. Як розповів у коментарі Суспільному речник дочірнього підприємства Микола Комаровський, дорожники знають про дві проблемні ділянки цього автошляху. Кожна довжиною у 150 метрів.

“14-го лютого, підрядна організація “Львівський облавтодор” на одній з ділянок проблему усунули: відсипали два камази щебеню. На наступній ділянці мають зробити те саме коли будуть сприятливі умови, навесні”, – розповів речник місцевої служби автомобільних доріг. Також речник дорожників додав, що засипати місце, де застряг рейсовий автобус, будуть у понеділок, 21-го лютого.