Волинь - сторінка 4

У Ковелі на подвір’ї ліцею №10 посвітлішало

  • 2022-02-20 10:27:33
  • перегляди: 0

Нещодавно на фасаді приміщення встановили нові ліхтарі, які освітлюють територію навколо у вечірній та нічний час.

Разом з тим, і будівля стала виглядати по-новому. Відтепер заклад освіти радує учнів, батьків, працівників ліцею та жителів мікрорайону красивою підсвіткою.


За словами ініціатора змін, директора ліцею Максима Селівончика такий варіант освітлення не лише створює комфорт і безпеку, а й підвищує туристичну привабливість і додає естетичного вигляду місту.

У Луцькраді витратять 1,5 мільйона гривень на контролерів

  • 2022-02-20 10:21:23
  • перегляди: 0

У Луцьку шукають контролерів громадського транспорту.Про це відомо з сайту «Прозоро».У Луцькраді оголосили тендер на послуги із забезпечення здійснення контролю за оплатою (реєстрацією) проїзду в громадському транспорті на це передбачають 1 мільйон 500 тисяч гривень. Іншими словами – 9 792 год роботи.Нагадаємо, що у Луцькій міській раді на початку року розповідали, що будуть боротися із «заяйцями» у громадському транспорті і не виключали, що такі послуги надаватиме приватна фірма. Раніше такі послуги надавали працівники «Луцького електротранспортного підприємства». ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії луцьких тролейбусів розкидають графіт посеред вулиці (ФОТО)

На Волині 5 гектарів землі виставили на аукціон

  • 2022-02-20 08:58:12
  • перегляди: 0

На аукціон виставили права оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, площею 5,1823 га на території Локачинської селищної ради, (за межами села П'ятикори).Про це видання Район.Локачі дізналося із аукціону на сайті ProZorro.Продажі.Категорія земель – землі сільськогосподарського призначення, цільове призначення – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, вид використання земельної ділянки – для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.Стартова ціна на аукціоні –12 715 гривень.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи відремонтують дорогу, на якій нещодавно загруз автобус?

Судовий позов проти приміських автобусів, які їздять Луцьком, буде готовий у лютому

  • 2022-02-20 08:30:25
  • перегляди: 0

Судовий позов проти приміських автобусів, які їздять Луцьком, буде готовий наступного тижня. Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" повідомив начальник відділу транспорту Луцької міськради Віктор Главічка."У нас немає іншого варіанту як через суд змусити перевізників приміських маршрутів зникнути з центральних вулиць Луцька. Такі рейси не можуть їздити центральними вулицями. Їх кінцевий пункт призначення - автостанція. Ми не проти, щоб мешканців Підгаєць довозили до Луцька. Але чому маршрут №251 забирає у міських автобусів вулицю Володимирську, село Забороль?" - зазначив посадовець.Нагадаємо, що через приміський маршрут №251 у Луцьку закрили автобус №30.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії луцьких тролейбусів розкидають графіт посеред вулиці (ФОТО)

Занепад та розруха: на Волині розграбували закриту школу

  • 2022-02-19 23:36:20
  • перегляди: 0

У селі Квасів, що належить до Горохівської громади розграбували школу, яку закрили через малу кількість учнів. Відтак, навчальний заклад перенесли у дитячий садок, а у двоповерховому приміщені старої школи вибили вікно і поростягували усе майно із середини. Лишились занепад і розруха. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У волинському місті через падіння дерева населення залишилося без водиДетальніше - у сюжеті ТРК Аверс.

Підлеглий Кватирка, який скоїв смертельну ДТП, неодноразово мав проблеми із законом

  • 2022-02-19 23:09:17
  • перегляди: 0

Лісничим Зеленівського лісництва державного підприємства «Ковельське лісове господарство» Олександр Карпук отримав чотири роки позбавлення волі за смертельну ДТП, в якій загинув чоловік.Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду від 16 лютого, – пише Zaxid.net.Аварія сталась 13 вересня 2019 року неподалік села Старі Кошари Ковельського району. Водій «Volkswagen Sharan», який їхав з Ковеля до Любомля дорогою міжнародного значення М-07 сполученням Київ-Ковель-Ягодин, під час розвороту не переконався у безпечності свого маневру та виїхав на смугу, якою рухались два мотоцикли. Внаслідок зіткнення на місці загинув чоловік, інший отримав травми середнього ступеня важкості.У суді обвинувачений свою провину визнав. Суд взяв до уваги його розкаяння, позитивну характеристику з місця роботи та за місцем проживання.Олександр Карпук заявив, що у той день він сів за кермо через роботу, оскільки пильнував, аби на закріплених за ним ділянках лісу не було пожеж. Цього дня автомобіль підприємства зіпсувався, однак їхати все одно потрібно було і він поїхав власним автомобілем.

Дорогою спостерігав за лісом. Зупинявся час від часу, дивився. Пожеж не було, тому вирішив розвертатися і їхати назад на роботу. Якраз під час розвороту й сталася дорожньо-транспортна пригода.Відтак суд дійшов висновку, що у момент аварії чоловік виконував свої трудові обов’язки.Суддя Сергій Панасюк визнав Олександра Карпука винним у порушенні ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть) та призначив йому чотири роки позбавлення волі. Протягом двох років він не матиме права керувати транспортом.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Луцьку: на вулиці утворився кілометровий затор (ВІДЕО)Крім того, суддя задовольнив цивільні позови п’ятьох родичів загиблого та іншого потерпілого в ДТП, який отримав травми. Так як суд постановив, що у момент аварії чоловік був на роботі, то виплату моральних компенсацій поклали також і на його роботодавця: ДП «Ковельське лісове господарство». Разом вони повинні виплатити потерпілим 2,05 млн грн відшкодування.Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду Волинської області протягом 30 днів.

Незважаючи на позитивні характеристики, суд не вперше притягує Олександра Карпука до відповідальності:вироком Ковельського міськрайонного суду від 15 жовтня 2014 року (справа № 159/6027/14-к, суддя Іванна Окостень) його визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України (Службове підроблення), з призначенням покарання у виді штрафу в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 3400 грн, з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком на два роки; звільнено від відбування покарання на підставі п. «в» ч. 1 ст. 1 Закону України «Про амністію у 2014 році»;постановою Ковельського міськрайонного суду від 3 серпня 2017 року (справа № 159/2650/17, суддя Петро Бойчук) його було оштрафовано на 340 гривень за правопорушення, передбачене ст. 124 КУпАП: не врахував дорожньої обстановки та не дотримався безпечної дистанції, внаслідок чого скоїв зіткнення з автомобілем марки «Форд»;постановою Ковельського міськрайонного суду від 20 липня 2020 року (справа № 159/3191/20, суддя Петро Бойчук) уник відповідальності за правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП: поліція стверджувала, що 29.06.2020 року о 22 год. 46 хв. він (на той час уже був обвинувачений у летальному ДТП) керував автомобілем «ВАЗ-2121» в стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння, зі згоди водія, у встановленому законом порядку проводився із застосуванням приладу «Драгер», свідки не залучались у зв’язку з часом доби та погодними умовами, результат огляду становив 1,16 проміле. У справі його захисником був колишній процесуальний прокурор, старший помічник прокурора Ковельської міжрайонної прокуратури Віктор Клімук.Джерело: Ковель медіа.

Відомо, які вулиці в Луцьку відремонтують цьогоріч

  • 2022-02-19 22:06:37
  • перегляди: 0

В обласному центрі запланували поточні ремонти вулиць Мамсурова, Окружної, Набережної та Карпенка-Карого. Окрім того, департамент житлово-комунального господарства міськради оголосив тендер на понад чотири мільйони гривень на поточний ремонт вулично-дорожньої мережі Луцької громади.

Про це йдеться на сайті державних закупівель, інформує ІА Волинські новини.

У цілому департамент ЖКГ оголосив торги на поточний ремонт вулиць Мамсурова, Карпенка-Карого, Набережної, Окружної в Луцьку очікуваною вартістю по 199 тисяч гривень і на поточний ремонт вулично-дорожньої мережі Луцької міської територіальної громади очікуваною вартістю 4,298 мільйона гривень.

Також планують ремонт дорожнього покриття бульвару Дружби народів, капітальний ремонт вулиці Володимирської, капітальний ремонт кільцевої розв’язки вулиць Гордіюк, Єршова та проспектів Відродження, Соборності, а також капітальний ремонт вулиць Львівської, Ковельської, Довженка та Заньковецької.

Поточні ремонти, відповідно до тендерної документації, включатимуть такі роботи: холодне фрезерування асфальтобетонного покриття,

улаштування вирівнювального шару, улаштування покриття з гарячих дрібнозернистих асфальтобетонних сумішей та ямковий ремонт.

Усі роботи мають виконати в громаді до кінця поточного року. Гарантійний термін на них становитиме один рік.

Департамент ЖКГ оголосив також тендер на розроблення проєктно-кошторисної документації «Капітальний ремонт прибудинкових територій на вулиці Декабристів, 25, 25а, 27 та вулиці Захарова, 5, 7 в Луцьку» (мікрорайон Теремне). В обласному центрі також планують ремонт дорожнього покриття бульвару Дружби народів, капітальний ремонт вулиці Володимирської, капітальний ремонт кільцевої розв’язки вулиць Гордіюк, Єршова та проспектів Відродження, Соборності, а також капітальний ремонт вулиць Львівської, Ковельської, Довженка та Заньковецької.

Читайте також: Чи буде в Луцьку знову шеринг електросамокатів

У Луцьку на Дубнівській сталася аварія (Фото)

  • 2022-02-19 21:57:22
  • перегляди: 0

У Луцьку на Дубнівській зіткнулися Форд та бус.

Як інформує ІА Волинські новини, фото з ДТП опублікували в спільноті «Автоандони Луцька».

У патрульній поліції розповіли, що повідомлення про ДТП надійшло близько 15 години 19 лютого. Водій Ford порушив правила проїзду перехресть (п.п.16.11 ПДР), внаслідок чого відбулося зіткнення з Fiat.

Водій Ford порушив правила проїзду перехресть (п.п.16.11 ПДР), внаслідок чого відбулося зіткнення з Fiat.

На щастя, в автопригоді травмованих немає, лише автомобілі зазнали механічних пошкоджень.

На винуватця склали адміністративний матеріал за ст 124 КУпАП.

Читайте також: Три європейські країни закликали своїх громадян терміново покинути Україну

На Волині зник безвісти чоловік з Київщини

  • 2022-02-19 21:18:31
  • перегляди: 0

Розшукують чоловіка, який зник безвісти на Волині. Про це написали на Фейсбук-сторінці Пошуково-Рятувальної Волонтерської Асоціації.СПІВАК ЮРІЙВік: 37 років (1984 р.н.)Зріст: 175-180 смТілобудова: СередняВолосся: світле, короткеКолір очей: блакитніБув одягнений: темно-синю куртку, чорні джинси, чорні черевики з оранжевими вставкамиМісце проживання: с. Горобіївка, Бориспільський р-н, Київська обл.Дата та місце зникнення: 2022-02-17 10:30 м. Ковель, Волинська обл.Обставини зникнення: повинен був повертатись в м. Київ, та на даний момент місцезнаходження невідоме. Пересувався на автомобілі «FORD MONDEO” чорного кольору.ПРОСИМО ВСЮ ІНФОРМАЦІЮ ПОВІДОМЛЯТИНА БЕЗКОШТОВНУ ГАРЯЧУ ЛІНІЮ 0-800-310-911 або 102ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зниклого військового з Волині знайшли у Львові

На Волині рятувальники прибрали повалене дерево з дороги

  • 2022-02-19 20:54:19
  • перегляди: 0

Сьогодні об 11:40 рятувальники ДПРЧ -8 м. Камінь-Каширський розрізали дерево, що впало через сильний вітер поблизу села Нуйно.Про це повідомляє Камінь-Каширське РУ ГУ ДСНС України у Волинській області.До аварійно-рятувальних робіт залучались 4 чоловіки особового складу.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зруйнувало дах: на Волині вітер зламав величезне дерево (ФОТО)

Лучанин здобув перемогу на Чемпіонаті Світу з ловлі риби на мормишку з льоду

  • 2022-02-19 20:21:33
  • перегляди: 0

Лучанин Павло Хвас зайняв друге місце на Чемпіонаті Світу з ловлі риби на мормишку з льоду, - повідомляють на сторінці Чемпіонату Світу.

Чемпіонат Світу з ловлі риби на мормишку з льоду відбувся в місті Шауляй на озері Рекива, у Литві.

Два етапи змагання з ловлі риби початково були заплановані на 19 та 20 лютого відповідно. Через погодні умови та швидке танення криги, що загрожувало спортсменам, 18-й чемпіонат світу з підлідної риболовлі та два етапи відбулися в один день - 18 лютого.

У складі команди збірної України у змагання взяв участь лучанин Павло Хвас. В особистому заліку спортсмен набрав чотири бали, наловив 7245 грамів риби та здобув друге місце, поступившись спортсмену з Білорусі.

У командному заліку українці посіли третю сходинку п'єдесталу.

Загалом у Чемпіонаті Світу з ловлі риби на мормишку з льоду взяли участь спорсмени з 12 країн.

Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram та Viber Суспільного Волині.

У Луцьку автобус поїхав на червоне світло. Відео

  • 2022-02-19 19:54:23
  • перегляди: 0

У Луцьку на проспекті Соборності водій маршрутки №9 поїхав на заборонний сигнал світлофора.

Відео порушення правил дорожнього руху зняв Олександр Грисюк. Його опублікували в соцмережах.

Порушення скоєно в суботу, 19 лютого, вранці.

На відео видно, як автобус вирушає із зупинки «Площа Героїв Майдану» в бік центру міста і, набравши швидкість, не зупиняється перед світлофором навпроти ТЦ «Салют», на якому горить червоне світло.

Таймер на відео вказує час – 7:45 год.

Нагадаємо, перевізником на маршруті №9 є ТОВ «Бест Ленад Груп», яке 1 лютого виграло конкурс. Громадське інтерактивне телебачення

Суд визначив покарання волинянину, який робив «закладки»

  • 2022-02-19 19:45:31
  • перегляди: 0

Житель Струмівки, який робив закладки у своєму селі, відсидить за ґратами три роки.Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області, - повідомляють Волинські новини. Як вбачається з матеріалів справи, на початку листопада минулого року волинянин придбав в одному з Telegram-каналів амфетамін, який збирався перепродавати, аби отримати прибуток. У вироку вказано один випадок закладки наркотиків на вулиці Рівненській у Струмівці.Невдовзі його затримали правоохоронці. У суді чоловік повністю визнав свою вину.Тож йому призначили покарання у виді трьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.Автор: Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії матюкають дорогу «Луцьк-Дубно», яка ніколи не бачила капітального ремонту