Вінниця - сторінка 8

Вінниця – європейське місто із сучасною та інноваційною громадою

  • 2022-02-18 15:42:49
  • перегляди: 0

Громадські організації, які отримали фінансову підтримку за рахунок коштів бюджету Вінницької міської територіальної громади у 2021 році, 17 лютого у хабі «Місто змістів» публічно звітували про результати реалізації своїх соціально-культурних проєктів. Міський голова Сергій Моргунов завжди акцентує увагу, що одним із важливих факторів успішного розвитку міста й приєднаних територій є тісна взаємодія громадянського суспільства та влади. Вінниця – європейське місто із сучасною та інноваційною громадою. Співпраця «громада-влада» має продовжуватись й далі. На публічній презентації, представники 10 громадських організацій проінформували про цілі, проведені заходи, надбання, виклики, ризики та запити отримані в ході впровадження 12 соціально-культурних проєктів. З презентаціями реалізованих соціально-культурних проєктів можна ознайомитися на сторінці конкурсу 2021 року https://2021.vmr.gov.ua/…/CivicOrga…/ShowContent.aspx…. Крім того, є можливість переглянути відеозапис заходу в мережі Фейсбук на сторінці «Департаменту правової політики та якості ВМР» https://www.

facebook.com/law.vmr.gov.ua . Цьогоріч конкурс соціально-культурний проєктів міста розпочнеться вже в березні. Запланували оновити правила конкурсу. Головною інновацією стане використання інструментів діджиталізації, а саме: подання проєктів інститутами громадянського суспільства, їх публічне представлення, оцінювання членами конкурсної комісії та обговорення жителями через державну платформу ВзаємоДІя – Простір електронних конкурсів. Окрім того, Андрій Очеретний закликав присутніх взяти участь у розробці нового документу та обговорити всі ключові зміни, з тією метою, щоб восени 2022 року провести ще один конкурс соціально-культурних проєктів, а проєкти-переможці реалізувати протягом 2023 року. Довідка: Фінансування здійснювалося в рамках «Програми надання фінансової підтримки інститутам громадянського суспільства на реалізацію соціально-культурних проектів на території Вінницької міської територіальної громади», затвердженої рішенням міської ради від 27.12.2011р. №566, зі змінами. Ця Програма діє у Вінниці з 2012 року. Громадські організації у тісній співпраці з виконавчими органами міської ради втілюють у життя соціально-культурні проєкти, які є вкрай важливими та актуальні для вінничан.

У Вінниці дівчина випала з 12-поверхового будинку

  • 2022-02-18 15:31:31
  • перегляди: 0

У Вінниці 17-річна дівчина випала з вікна 12 поверху. Про це Суспільному розповів речник ГУНП області Вадим Кобзар. Вона загинула на місці.

В квартирі знаходилась мама дівчини.

Наразі на там працює слідчо-оперативна група. Самогубство чи нещасний випадок поліція ще з'ясовує.

Читайте також

"Слухали музику". У Вінниці двоє підлітків потрапили під потяг, один з них загинув

У Вінниці викрили правопорушників, які зливали відходи на вулицю

  • 2022-02-18 15:13:13
  • перегляди: 0

Учора, 17 лютого, у Вінниці виявили правопорушників, які зливали відходи на вулицю. Таку "систему" облаштували мешканці по вулиці Паліїв Яр. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на Муніципальну варту.

"Мешканці будинку по вулиці Паліїв Яр вивели трубопровід для зливу відходів на територію зелених насаджень, яка межує з прибережно-захисною смугою безіменного струмка. За цим фактом стосовно порушників склали адміністративний протокол", - розповів головний інспектор Муніципальної варти Юрій Вишневський.

За подібні порушення містян штрафуватимуть на суму від 340 до 1360 гривень.

Нагадаємо, у Вінницькому районі підприємство тривалий час забруднювало довкілля токсичними відходами. Завдано мільйонних збитків екології.

Урбанізація, роботи і протези: закулісся студентського життя Вінницького технічного університету

  • 2022-02-18 15:10:24
  • перегляди: 0

Конструювання роботів, макетування цілих кварталів, 3D-моделювання, вимірювання атмосферного тиску, розроблення протезів та реконструкція вулиць – це тільки невелика частина того, який світ відкривається перед студентами Вінницького національного технічного університету. Кореспонденту Вінниця.info вдалося зазирнути у цей світ студентів-технарів. На кафедрі будівництва міського господарства та архітектури можна зустріти макети вінницьких вулиць, кварталів та будинків. Їх власноруч виготовляють студенти в якості курсових проектів. Спочатку вони досліджують недоліки місцевої інфраструктури і визначають що потрібно покращити. Далі розробляють 3D-модель з якої відтворюють самі макети. «Студенти у нас навчаються тому, як можна створити комфортне життя в місті. Вони вивчають що таке архітектура міста, які є житлові будинки, їх призначення та інфраструктурні елементи міста. Також дізнаються як потрібно розміщуватибіля будинків зелені насадження та як реконструювати цілі квартали. Студенти вчаться проектувати будинок, створювати в програмах його 3D-модель та макет»,

- розповідає про особливості кафедри будівництва міського господарства та архітектури її доцент Світлана Риндюк. За дверима факультету інтелектуальних інформаційних технологій та автоматизації можна відчути атмосферу майбутнього. Це простір, де студенти програмують та самостійно створюють роботів. Через лабіринти технічного університету, в яких дуже реально заблукати, можна потрапити до навчальної лабораторії з інформаційних технологій та системного аналізу. Там, студенти вчаться розробляти мобільні пристрої, створюють інформаційні системи та працюють над іншими ІТ-проектами. «У нас на спеціальностях 124 «Системний аналіз та 126 «Інформаційні системи та технології» студенти вчаться обробці даних з використанням технологій штучного інтелекту, обробці даних для самих роботів, програмуванню мобільних додатків та створенню веб-систем», - говорить завідувач кафедри системного аналізу та інформаційних технологій Віталій Мокін. Зазначимо, що професор ВНТУ Віталій Мокін першим в Україні у січні 2022 року отримав звання Kaggle Datasets Master. Також, нещодавно саме звідси запрацювала автоматична станція громадського моніторингу атмосферного повітря.

Тепер усі можуть бачити щохвилинні дані по 12 показниках. Дослідження по забрудненості повітря роблять і самі студенти. «Сподобався досвід, колипрацював над проектом від Вінницької міської ради по моніторингу забрудненості атмосферного повітря. В ліцензійному середовищі ми підключали різні дані для моніторингу показників. Також проводили роботу із Google-картами для моніторингу завантаженості доріг автомобілями, які спричиняють забруднення повітря. Цікаво тут вивчати штучних інтелект, різні професійні програмні середовища, ну і звісно розробляти мобільні додатки», - каже студент Сергій. У лабораторному центрі ВНТУ «BIOART» студенти можуть відпрацьовувати свої навички в 3D-моделюванні, в 3D-друку, випробовуванні міцності матеріалів та протезуванні. «Цю лабораторію було створено в рамках програми «Erasmus +» щоб студенти могли тренуватися та отримувати практичні навики, зокрема, у протезуванні та роботі з медичним обладнанням. Тут студенти можуть перевести з живої речі у таку ж саму штучно відтворену. Наприклад, можна відсканувати руку, перевести її в 3D модель і зробити на 3D принтері її схожу копію.

Також, можуть дослідити як працює медичне обладнання, порозбирати його, що дає їм знання як це обладнання взаємодіє з живим організмом», - пояснює доцент кафедри біомедичної інженерії та оптико-електронних систем Дмитро Штофель. В одній із лабораторій університету, майбутні екологи навчаються вимірювати забруднення води різних параметрів. Як розповів професор кафедри екології, хімії та технології захисту довкілля Сергій Кватернюк, студенти під час практичних робіт виходять до річки, практикуються брати проби води на спеціальному обладнанні, а потім в лабораторії досліджують її стан. На кафедрі галузевого машинобудування гостей зустрічає робот-розвідник, який тут же і виготовлений на 3D-принтері. Окрім того, студенти тут вивчають нові програмні продукти та практикуються на верстаті з числовим програмним керуванням та лазерним гравером. «Наш робот, до створення якого залучалися студенти, запрограмований на збір та передачу інформації. Також цікаву роботу виконував наш студент бакалавр, який спроектував та виготував модель протеза зап’ястя руки», - зазначає професор та доктор технічних наук Леонід Поліщук. Нагадаємо, у січні цього року Леонід Поліщук отримав державну відзнаку - Почесну Грамоту Верховної Ради України. А студент 4-го курсу Вінницького національного технічного університету Андрій Ісаком виграв поїздку до корпорації Boeingу, що у США. Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info Вінниця.info Більше фото гортайте в слайдері:

На Вінниччині селяни створили унікальну молочну ферму

  • 2022-02-18 14:51:26
  • перегляди: 0

У селі Мухівці, що на Вінниччині, селяни створили молочне підприємство, де дійне стадо нараховує 75 голів. Одна корова дає близько 40 літрів молока на добу, а все стадо — понад тонну. Нині в господарстві тримають корів трьох порід: голштин, монбельярд і нормандін. За словами Сергія Довгого, засновника господарства, все починали в чистому полі більше 10 років тому. «Це був виклик — довести всім, що молочне скотарство може бути прибуткове. Його унікальність — у безприв’язному утриманні корів. Вони мають вільний доступ до їжі, води й вигульного майданчика», — каже 40-річний директор товариства з обмеженою відповідальністю «Азорель». Ферма й цех із виробництва молочної продукції розташовані за кілометр від міста, дружина Сергія Довгого працює тут бухгалтером. Біля в’їзду на ферму розташовані двоповерхові приміщення виробничого цеху й офісу, на фасаді якого — сільський пейзаж. Далі — корівники й майданчики для вигулу худоби. Корови гуляють на майданчику, але тут не пасуться. Їдять тільки те, що дають. Завдяки такому раціону протягом року на фермі стабільну якість молока.

Висота корівника сягає 7 м. На вікнах замість скла висять спеціальні штори зеленого кольору. Опалення немає. Та навіть за мінусової температури коровам тут комфортно й теп­ло, бо утримують на глибокій підстилці із соломи. Її настеляють тричі на день, а замінюють раз на два місяці. Натомість робочу зону чистять кілька разів на день. «За п’ять років роботи я добре вивчив кожну корову. У всіх є паспорт і кличка. З іменами є своя схема — теличка має називатися на ту ж саму літеру, що й мати. Для картотеки кожну тварину фотографуємо», — розповідає Федір Бондарчук, ветеринарний лікар. На підлозі корівника помітні невеликі кулі. Це автоматичні напувальники. Коли корова натискає на кульку, може пити чисту воду — через специфіку конструкції солома та бруд всередину не потрапляють. Об 11:00 в приміщення заїжджає невеликий трактор, до якого причеплений змішувач-роздавач кормів. Корови стають у ряд біля вистеленого плиткою столу. Корм рівномірно висипають із чана. Його готують із силосу, сушеної люцерни, соломи, комбікорму з кукурудзи, пшениці, ячменю і соняшникового шроту. Майже все вирощують самі. «Виготовляємо майже 50 видів продукції — йогурти, сири, кефір, пастеризоване молоко. Випускаємо безлактозні кефір і йогурт. Це — не нова мода, а вимоги сучасності», — кажуть на фермі.. Працюють на підприємстві «Азорель» 40 людей. Всі живуть у Немирові чи сусідніх селах. Люди працюють роками. Є навіть сімейні пари. Джерело: zemliak.com

На Вінниччині члени організованого злочинного угрупування викрали гроші пайовиків з фермерського господарства

  • 2022-02-18 14:29:09
  • перегляди: 0

У грудні минулого року 43-річний вінничанин разом з чотирма спільниками викрали сейф з 225 700 грн з адмінбудівлі сільськогосподарського підприємства у Вінницькому районі. Усі учасники угрупування раніше судимі за майнові злочини.

Досудовим розслідуванням встановлено, що організував протиправну діяльність 43-річний житель обласного центру. До складу організованого угруповання входило ще четверо вінничан віком від 21 до 50 років. Учасники ретельно підготувалися до вчинення злочину, попередньо розподіливши між собою ролі.

Вночі, 9 грудня, зловмисники зламали грати на вікнах адміністративного приміщення фермерського господарства та з сейфу викрали 225 700 тисяч гривень, призначених для виплат пайовикам та мережевий реєстратор.

Працівники поліції затримали п’ятьох учасників організованої злочинної групи одразу після вчинення злочину.

З автівки, на якій пересувалися зловмисники, поліцейські вилучили викрадені з підприємства гроші та знаряддя злочину – інструменти для злому сейфів, замків, металевих грат, балаклави, рації, відмички.

43 – річному організатору злочинної групи та чотирьом її учасникам слідчі оголосили про підозру за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у інше приміщення, що завдала значної шкоди потерпілому, вчинена організованою групою) Такий злочин карається позбавленням волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Вінницької області

Паперові янголи та лампадки: у Вінниці вшанували полеглих Героїв Небесної Сотні (Фото)

  • 2022-02-18 14:22:03
  • перегляди: 0

Сьогодні, 18 лютого, напередодні Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні у Вінниці провели тиху акцію “Ангели пам’яті”. Містяни вшанувати полеглих борців за свободу українського народу. Подібний захід започатковано з 2014 року.

Учасники вивішували паперових ангелів на пам’ятник “Дерево свободи”, що розташований на майдані Небесної сотні. Полеглих вшанували хвилиною мовчання, після чого поклали квіти та запалили лампадки.

У 2020 році акція “Ангели пам’яті”, яку започаткували у Вінниці, стала всесвітньою, адже тепер до неї долучаються й українці, які живуть в інших країнах світу.

Серед загиблих Героїв Небесної Сотні й п’ятеро людей з Вінниччини: Максим Шимко Валерій Брезденюк Леонід Полянський Юрій Нечипорук і Роман Оліх

До акції долучилися близько сотні містян. Після вшанування усі охочі поїхали на кладовище, щоб відвідати могили земляків.

Довідка:

Наприкінці 2013 та на початку 2014 років Україною пройшли масові протести під назвою Революція гідності. Вони призвели до зміни влади та втечі за кордон тодішнього президента Віктора Януковича і його соратників. Кульмінацією подій стало масове протистояння на Майдані у Києві протягом 18-20 лютого 2014 року, внаслідок якого вбили 107 протестувальників та 13 міліціонерів.

На Вінниччині майстриня-самоучка створює авторські роботи з бетону та прикрашає ними сільський парк та музей. Фото

  • 2022-02-18 14:18:58
  • перегляди: 0

Качка-човен, яблунька-хатка та сільський пейзаж на стіні, і це все з бетону. Такими авторськими роботами прикрашає рідну Демидівку Тростянецької громади на Вінниччині її жителька Людмила Кульчинська. Ще два роки тому звичайна селянка, які й малювати не вміла, зацікавилась саморобними виробами з будівельної суміші. А сьогодні вражає своїм креативом сусідів та гостей населеного пункту. Про те, чому взялась за непритаманну для панянок справу, та хто їй допомагає, Людмила Іванівна нам розповіла особисто. «Коли у мене з’явилась онучка Катруся, провели до нас додому інтернет. Я гортала всілякі цікаві сторінки, й випадково натрапила на відео, де роблять гарні фігури для двору. Захотілося щось зробити щось для онучки. Тому, спробувала створити грибочок. А далі… Далі сусідка Свєта й каже, що гарні роботи, такими можна й наш сільський парк прикрасити. Кілька років тому наші жителі його почали відроджувати, почистили, посадили дерева. Ми знайшли порозуміння із нашим тодішнім сільським керівництвом. Мені для роботи закупили матеріал. Так і почалась робота для нашої громади»,

- пригадує вона. З часом майстерність пані Людмили удосконалювалась. Після простих фігур почала створювати складніші роботи. У парку вже з’явились качка-човен, яблунька-хатка та сільській пейзаж на стіні. «У нашому музеї почали робити ремонт. Й колектив каже, що от на цій стіні було б гарно зробити пейзаж-барельєф, як зі шпаклівки. Ми визначились по малюнку, що має бути зображено на ньому. Під інтер’єр краще всього підходила сільська хата у вечірньому освітленні. Так і з’явилась від мазанки стежка до криниці, поряд могутнє дерево, а позаду тин із соняхами», - посміхається Людмила Іванівна. Також роботи сільської майстрині з’явились у парку Тростянця. А найближчим часом вона приступить до ще одного настінного малюнку у сільській світлиці. «З колективом вирішимо, що саме там буде. А загалом, я толком не малюю і ніколи не малювала. Якщо роблю фігури, то допомагає мені робити каркас чоловік. Він, до речі, також нічим подібним раніше не займався», - зауважує жінка. Місцеві жителі роботами сусідки майстрині-самоучки пишаються та запрошують на відпочинок до Демидівки. Там, до слова, живе 80-річний незрячий селянин самостійно веде господарство та пече хліб. А люди облаштували громадську теплицю де вирощують цілий рік зелень на стіл та вазони для вулиці. Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info Вінниця.info, фото з Демидівської громади.

У вінницькому зоопарку бебі-сезон

  • 2022-02-18 14:18:57
  • перегляди: 0

В Подільському зоопарку у диких кабанів поповнення - народилось четверо поросят. Про це повідомляє на своїй сторінці у фейсбук Подільський зоопарк. «Чотирьох смугастиків вже можна побачити у відкритому вольєрі. Вони весь час біля своєї мами, ні на мить не полишають свою годувальницю під час сніданку та прогулянки. Доки мама їсть, малюки бігають навколо та вивчають навколишній світ. Втім, не всі новонароджені такі відважні. Двоє поросяток весь час ховаються під мамин бочок», - йдеться на сторінці зоопарку. Породілля дуже обережна. Лише з’являються відвідувачі, пильно відстежує, чи бодай нічого не загрожує її діткам. До краю вольєру свій виводок не підводить. Постійно на сторожі і голова родини. Неподалік від нього кілька поросят з попереднього виводку. За своїми розмірами вони вже майже наздогнали дорослих. Основний харч новонароджених наразі материнське молоко. Однак вони вже досліджують територію, на якій живуть, не лише на запах. Час від часу копирсають своїми маленькими п’ятачками у сухій траві та багнюці. «На грудному вигодовуванні поросята перебуватимуть протягом трьох місяців.

Щоб покращити моторику кишківника, будемо підгодовувати їх підсмаженим ячменем. Коли в перші тижні життя у поросят триває процес прорізування зубів, приємний запах та смак смаженого ячменю позитивно впливає на апетит тварин, а жування твердого зерна вгамовує свербіж ясен. Прикорм до раціону новонароджених будемо вводити, коли вони трішки підростуть і зможуть краще пережовувати. Тоді в їх сніданках та обідах з’являться різнотрав’я, корінчики, жолуді», - розповів директор Подільського зоопарку Євген Ткачик. Найчастіше сімейство кабанів можна побачити у відкритому вольєрі зранку, коли тварини виходять на сніданок. У похмурі дні переважну більшість часу малюки з мамою проводять у лігві. Нагадаємо, ще два тижні тому пара полярних вовків кайфували на морозі та позували відвідувачам зоопарку. Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info Вінниця.info

У Вінниці люди із вадами зору виготовляють екосумки та в’язані речі

  • 2022-02-18 14:10:23
  • перегляди: 0

Незрячим людям не дуже просто знайти себе у житті, реалізуватися. Але активні жінки із Вінницької обласної організації Українського товариства сліпих не нудьгують. Вони згуртувалися і створюють різноманітні вироби в стилі hand-made, тобто зроблені власноруч.

Про це розповіли в пресслужбі Вінницької обласної організації УТОС.

Причому це може не лише цікавим хобі, але й способом заробітку. Приміром, Оксана Войтко заснувала власну торгову марку, під егідою якою продаються в’язані речі, створені незрячими вінничанками.

«В’язання є цікавим заняттям, справою самореалізації для незрячих людей. Наш проєкт може бути розвинений до великих обсягів виробництва. Але для цього потрібні інвестиції. Поки що продажі в’язаної продукції – невеликі. Водночас люди, які замовляють щось у незрячих, роблять це не із жалю, а тому, що ця річ є потрібною для них», – коментує Оксана Войтко.

Наталя Тарасюк – людина із залишками зору. Вона працює в тютюновій компанії, а у вільний час займається в’язанням.

«Ми продаємо виготовлені власноруч в’язані речі через Інтернет, у ретромузеї «Автомотовелофоторадіо» тощо. Переважно в’яжемо гачком екосумки. Це не авоськи на кшталт радянських, а сучасні вироби. Створюємо їх із натурального бавовняного матеріалу, який служить довго. Одну сумку в’яжемо від кількох днів до тижня. Це залежить від моделі і візерунку. Також в асортименті є різноманітні шалі», – розповіла Наталя Тарасюк.

А тотально незряча Тетяна Бурова в’яже светри, кофти, шарфи та інші речі на замовлення. Використовує акрил з шерстю або бавовну.

«В’яжу вдома із 2009 року. Це моє хобі. Якщо замовляють речі різних кольорів або з візерунком, то мені допомагає мама», – розповідає Тетяна Бурова.

У Вінниці провели акцію «Ангели пам’яті»

  • 2022-02-18 14:10:10
  • перегляди: 0

Сьогодні, 18 лютого, у Вінниці відбулася «тиха акція» з вшанування Героїв Небесної Сотні «Ангели пам’яті». Паперовими янголами вшановували пам’ять про героїв Майдану.

Акція у Вінниці відбулась біля пам’ятника Дерево Свободи, яке символізує жалобу за загиблими під час Революції Гідності у лютому 2014 року.

Щорічно акція, яка нині стала всесвітньою, проходить за координації мистецької агенції «Територія А» та за підтримки Національного музею Революції Гідності.

У Вінниці координувала акцію Зоя Кузьменко, мати загиблого на Майдані вінничанина Максима Шимка.

Також подібна акція пройде 20 лютого у Заозерянській школі, де навчався Максим Шимко.

В лютому 2014-го трагічно під час подій на Майдані пішли з життя троє мешканців області: Максим Шимко з Вінниці, Валерій Брезденюк та Леонід Полянський із Жмеринки. Фото – сайт Вінницької ОДА

На Вінниччині члени організованої злочинної групи за допомогою шахрайської схеми привласнювали банківські кошти

  • 2022-02-18 13:46:19
  • перегляди: 0

Організував незаконну оборудку 30-річний вінничанин, до якої долучив чотирьох спільників. Зловмисники на території м. Вінниці та регіону здійснили ряд незаконних операцій через термінали банкоматів та привласнили близько 270 тисяч гривень.

Протиправну схему викрили співробітники Головного управління Національної поліції у Вінницькій області та Управління стратегічних розслідувань Національної поліції України за процесуального керівництва прокуратури Вінницької області. За словами заступника начальника слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Едгара Папікяна, у ході досудового розслідування поліцейські встановили, що фігуранти для реалізації своїх злочинних планів використовували одну з банківських послуг, із застосуванням реквізитів карткових рахунків, персональних даних клієнтів банку та цифрових кодів фінансової установи.

Слідчі повідомили про підозру організатору та учасникам злочинної групи у вчиненні ними злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Вінницької області

У центрі Вінниці встановили табличку з контурами готелю «Бель-В’ю»

  • 2022-02-18 13:40:58
  • перегляди: 0

У центрі Вінниці, на перетині вулиць Соборної і Оводова, встановили прозору табличку з контурами готелю «Бель-В’ю». Це саме те місце, де колись стояла будівля готелю, яка до сьогоднішніх днів не збережена. На табличці контурами зобразили, як колись виглядав готель. Зліва вгорі – коротка інформація: «Готель «Бель-В’ю» – споруджений у 1897 році. Це була 3-поверхова споруда в еклектичному стилі, прямокутна у плані, з виразним скругленим кутовим акцентом. У роки Української революції 1917-1921 рр., коли Вінниці носила статус Тимчасової столиці Української Народної Республіки, у лютому-березні 1919 року, у стінах готелю «Бель-В’ю» містилося Міністерство земляних справ УНР під керівництвом Євгена Архипенка – лідера Української народно-республіканської партії, агронома, дослідника пасічництва та видання. За радянських часів у будівлі перебувала редакція місцевої преси. Будинок знесено у 1970-х рр., для зведення нереалізованої другої черги споруд, які б доповнили композицію новоствореної тоді площі Леніна (нині Майдан Незалежності)». Як ми раніше писали, всього планується встановити п#39;ять подібних конструкцій, які зображатимуть історичні пам#39;ятки, що не дожили до наших днів: проспект Коцюбинського – Вознесенська церква (встановлено 16 лютого);перехрестя Коцюбинського Київська – Народний дім;поблизу Мурів – Монастир єзуїтів;поблизу міськради – готель Бельв#39;ю;на староміському мосту – Фортеця на Замковій горі. Об#39;єкти створила ГО «Креативний простір» в межах проекту «Реконструкція минулого». Детальніше про готель «Бель-В’ю» можна прочитати у нашому матеріалі ТУТ. Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info Вінниця.info