Вінниця - сторінка 6

У Вінниці з понад 400 дитячих та спортмайданчиків 83 потребують ремонту

  • 2022-02-18 19:06:56
  • перегляди: 0

Протягом лютого у Вінниці провели перевірку на 417 дитячих та спортивних майданчиків міста. З них 83 потребують ремонту. Для усунення недоліків керівники департаментів та управляючі компанії дали 10 днів. Якщо припис не виконають, доведеться сплатити штраф до 1700 грн. Про це повідомляють у муніципальні варті Вінниці. «Перевірки тривали на прибудинкових територіях управлінських компаній, ОСББ, шкіл та на території земель комунальної власності громади. Як виявляють порушення – виписують припис управляючій компанії, аби недоліки якнайшвидше усунули. Особливу увагу інспектори приділяють справності гірок, тренажерів та гойдалок, адже це, в першу чергу, безпека маленьких вінничан», - зазначив начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур. Зауважимо, за хуліганство, умисне знищення або псування майна передбачена кримінальна відповідальність. Нагадаємо, у Тростянці юнаки влаштували на дитячому майданчику вечірку для дорослих. Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info Вінниця.info

В Виннице от полиомиелита прививают детей, которые не были вовремя вакцинированы

  • 2022-02-18 19:00:37
  • перегляди: 0

В Виннице продолжается вакцинация детей в возрасте от 6 месяцев до 6 лет, которые не получили прививки от полиомиелита вовремя или получили их с нарушением Национального календаря профилактических прививок.

В ноябре 2020 года Всемирная организация здравоохранения (ВОЗ) предупредила, что ограничения, связанные с пандемией COVID-19 и ресурсы, направляемые на сдерживание распространения и преодоления инфекции, сдерживают программы иммунизации. А это, в свою очередь, приводит к вспышкам полиомиелита и кори среди детей в бедных странах мира.
Генеральный директор ВОЗ Тедрос Адханом Гебреесус тогда заявил, что в начале 2020 года Африку объявили свободной от полиомиелита благодаря упорной работе правительств, медиков и организаций.
Однако с началом пандемии программы иммунизации, подобные тем, которые остановили распространение на континенте полиомиелит, были приостановлены. В результате этого дети в районах, где наблюдается высокий риск заражения полиомиелитом, корью и пневмонией, остались без помощи. В итоге – в регионах начались вспышки данных заболеваний.
По мнению гендиректора ВОЗ, если сейчас отказаться от искоренения полиомиелита, то в ближайшем будущем болезнь проявит себя в глобальном масштабе.

У Вінниці відбувся Всеукраїнський форум з аграрного права

  • 2022-02-18 17:51:43
  • перегляди: 0

Сьогодні, у Вінниці відбувся Всеукраїнський форум з аграрного права «Головні тенденції 2022». Юристи та учасники земельного ринку обговорювали актуальні правові питання відкриття ринку землі. Розповідали, про поточні проблеми аграрної галузі та визначали останні тенденції розвитку аграрного сектору. «За підсумками 2021 року Вінниччина є одним з лідерів у виробництві агропромислової продукції. І сьогодні ми лише на першому етапі розвитку ринку земельного і нам дійсно зрозуміти, що відбувається? Які недоліки. Що ми маємо зробити, щоб цей ринок дійсно запрацював. І запрацював активно із залученням інвестицій, – каже Анна Огренчук, Президентка Асоціації правників України, співзасновниця та керуюча партнерка LCF Law Group.

За словами Юрія Мельника, радника голови правління ПАТ “Миронівський хлібопродукт”, міністра аграрної політики України (2006–2010р), аграрний сектор має перспективи для інвестицій, якщо працювати й займатись цим стабільно і професійно.

«Якщо ми не говоримо про якісь геополітичні події, то з точки зору сектору, якщо ним займатись у ньому є перспективи.

Аграрний сектор в Україні безперечно має проблеми, але він має потенціал. Якщо ним займатись системно, професійно, щоденно то обов’язково буде результат, якому можуть позаздрити інші сфери економіки», – зазначив Юрій Мельник.

Також, на форумі виступили правники та нотаріуси, які безпосередньо розв’язують питання земельного ринку. Торкнулись складнощів оформлення купівлі землі, вартості послуг, тривалості процесу. Обговорили і проблеми рейдерства, і виконання судових рішень.

За словами Віталія Кузьмишина, голови Сьомого апеляційного адміністративного суду, Україна має досить великий потенціал правового розвитку в аграрному секторі.«Ми розуміємо що для того, щоб цей напрямок працював тут має належним чином працювати освіта. І важливою є підготовка фахівців саме в аграрному секторі», – каже Віталій Кузьмишин.

Шість замість чотирьох: У Вінниці змінили вирок підприємцю, який ошукав людей на майже 10 мільйонів гривень

  • 2022-02-18 17:51:42
  • перегляди: 0

У Вінниці змінили вирок 50-річному чоловікові, який ошукав людей на майже 10 мільйонів гривень. Замість чотирьох років в'язниці підсудному призначили шість. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на Вінницький апеляційний суд.

Суд скасував попередній вирок і виніс новий, на два роки збільшивши термін ув'язнення з конфіскацією майна підсудного.

Підприємець ошукав на майже 10 мільйонів гривень чотирьох свої ділових партнерів. Він позичив 9 мільйонів 924 тисячі гривень нібито на закупівлю ліків для закладів охорони здоров'я та проведення робіт на замовлення "Укравтодору". Однак ці кошти правопорушник витратив на власні потреби, зокрема, на розвиток бізнесу.

Шахрай вісім років перебував у розшуку поліції. Весь цей час чоловік проживав на Кіровоградщині.

"Винен і щиро каюся. А ховався я не від слідства, а від потерпілих. Будь-хто із них міг бути на моєму місці", - зазначив обвинувачений.

Нагадаємо, шахрай, який "сидить" у Крижополі, з-за ґрат оббирав довірливих людей. Чоловік телефонував людям і називався працівником служби безпеки банку.

Екс-керівник Держгеокадастру Вінниччини, який проходив по «справі розкрадання землі», працевлаштувався у ВНАУ

  • 2022-02-18 17:30:38
  • перегляди: 0

Колишній керівник Держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак працює асистентом кафедри землеробства, ґрунтознавства та агрохімії Вінницького національного аграрного університету. Влітку минулого року посадовець, як асистент кафедри, виступав на конференції ВНАУ щодо ринку землі. Конференція була присвячена перспективам розвитку земельних відносин, проблематиці регулювання обігу та формуванню рекомендацій щодо покращення ситуації у сфері обігу земель сільськогосподарського призначення. 12 лютого на сайті Вінницької єпархії опублікували про візит Варсонофія до ВНАУ, де на світлині разом з священиками президент університету Григорій Калетник та Юрій Козак. Нагадаємо, в жовтні минулого року, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування корупційної схеми розкрадання 17,11 га особливо цінної землі на Вінниччині, що завдало 11,6 млн грн збитків державі. 22 жовтня підозрюваним: колишньому виконуючому обов’язки директора державного підприємства та екскерівнику Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області відкрили матеріали слідства перед складанням обвинувального акту.

Дії посадовців кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 та ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України. «Слідство встановило, що керівник державного підприємства, що входить до складу Національної академії аграрних наук України, у 2016-2017 році спільно з керівником Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області підробили документи, що дозволили в обхід законної процедури (без згоди Кабінету Міністрів України) передати у приватну власність 10 земельних ділянок особливо цінної землі загальною площею 17,11 га. Для надання видимості законності цій схемі використано легенду про надання землі нібито співробітникам державного підприємства для ведення особистого селянського господарства. Однак, як встановило слідство, майже всі отримувачі ділянок до ДП не мали ніякого відношення. До того ж, серед власників ділянок виявився близький родич керівника держпідприємства»,- зазначалось в повідомленні. Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info Вінниця.info

У Могилів-Подільському районі виявили автомобіль з пошкодженим ідентифікаційним номером

  • 2022-02-18 17:24:54
  • перегляди: 0

У Могилів-Подільському районі прикордонники виявили автомобіль молдавської реєстрації з ознаками знищення ідентифікаційного номера. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на Могилів-Подільський прикордонний загін.

Автомобіль Ford, який прямував до України, зупинили на пункті пропуску. Як виявилося, у місці встановлення номера зачищена металева поверхня, а іншій частині був самостійно нанесений ідентифікаційний код.

Прикордонники викликали поліцію, які забрали водія до відділку.

Нагадаємо, з Вінниці депортували відрахованих за неуспішність студентів-іноземців, які не поспішали виїжджати з України. Порушників притягли до адміністративної відповідальності та примусово повернули додому.

У Вінниці пройде всеукраїнський турнір з хокею Ice Storm

  • 2022-02-18 17:24:52
  • перегляди: 0

19 та 20 лютого у Вінниці пройде Перший всеукраїнський турнір з хокею із шайбою Ice Storm. Змагатимуться спортсмени 13-14 років. На лід вийдуть 10 команд з різних міст України.

Про це повідомляють у організатори.

Змагання відбудуть в на ковзанці "Льодовий клуб", що в Центральному парку. На турнір заявлено 10 команд із 7 міст України. Київ, Дніпро, Харків, Львів, Богуслав, Вінниця та Одеса.

Початок у суботу о 12:00, у неділю з 9:00.

У Вінниці зірки київських театрів і кіно покажуть «Граємо в дурня»

  • 2022-02-18 17:18:42
  • перегляди: 0

У виставі грають знамениті актори, зірки кіно і театру Сергій Калантай, Дмитро Лалєнков, Олександр Ігнатуша, Валерій Астахов і Христина Синельник.

Організатори вистави – компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ» анонсувала ці театральну зустріч так:

«Якщо ви завжди із насолодою переглядаєте культові комедії із П’єром Рішаром «Високий блондин у чорному черевику», «Невдахи» чи «Іграшка», неодмінно подивіться цю виставу! Вона така ж легка, яскрава і неймовірно весела, адже поставлена за п’єсою Франсіса Вебера – знаменитого сценариста, який і писав сценарії до фільмів із П’єром Рішаром».

За сюжетом комедії, раз на тиждень компанія впливових аристократів влаштовує вечерю, на яку кожен учасник повинен привести із собою…одного дурня. Запрошений, звичайно, не здогадується, чому йому надана така «честь». А той, чий дурень виявиться найбільш переконливим, виграє. Коли до П’єра дійшла черга привести гостя, він дуже зрадів, адже напередодні якраз познайомився із фантастичним дурнем Франсуа Піньон.

Піньон – чарівний, простодушний, зворушливий, смішний і просто чудовий… П’єр і уявити собі не міг,

що через кілька годин цей Піньон повністю зруйнує його життя..

Завдяки величезній кількості непередбачуваних поворотів подій, дотепних сцен, діалогів і тонких натяків, комедія «Граємо в дурня» з найперших хвилин захоплює кожного глядача!

Окрім незабутніх годин сміху і найкращого настрою, вистава зачаровує французькою атмосферою.

Дивіться виставу «Граємо в дурня», у вівторок, 22 лютого, о 20.00 у Вінницькому театрі імені Садовського.

Квитки на виставу коштують від 180 гривень.

Придбати квитки можна на сайтах https://afisha.vn.ua і http://bilet.vn.ua.

Зверніть увагу: саме на цих сайтах ви можете замовити офіційні квитки за кошти програми «єПідтримка», які отримують всі, хто вакцинувався.

Також квитки вас чекають у всіх касах «Афіша Вінниці»: у «Магігранді», Будинку офіцерів, театрі ім. Садовського, Вінницькій філармонії, «Універмазі», креативному просторі «Артинов», рок-магазині «Мобі Дік» («МК Центр», 3 й поверх), магазинах «Rock-n-Roll» (ТРЦ «Квартал», 2 й поверх) і «Aladdin» (ТЦ «Plaza Park», навпроти «Сільпо» і ТЦ «Barbara», навпроти «ГРОШ»), «CHERDAK» (ТЦ «SkyPark», 8 й поверх) і тур-клубі «Бідняжка».

У вінницькому зоопарку народилися четверо диких поросят

  • 2022-02-18 17:03:41
  • перегляди: 0

У вінницькому зоопарку з'явилося поповнення - у диких кабанів народилися четверо поросят. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на Подільський зоопарк.

"Чотирьох смугастиків вже можна побачити у відкритому вольєрі. Вони весь час біля своєї мами і ні на мить не полишають свою годувальницю під час сніданку та прогулянки. Доки мама їсть, малюки бігають навколо та вивчають навколишній світ. Втім, не всі новонароджені такі відважні. Двоє поросяток весь час ховаються під мамин бочок", - йдеться у повідомленні.

Основною їжею для новонароджених стало материнське молоко. Нині тварини активно досліджують територію, на якій проживають.

Нагадаємо, торік у "Зоодворику" в Центральному парку Вінниці народилося кенгурятко. Це перше потомство кенгуру валлабі Тіма і Бімки.

На Вінниччині стартував проєкт підтримки громад у сфері цифрової трансформації «Digital Vinnytsia region»

  • 2022-02-18 16:57:40
  • перегляди: 0

18 лютого Міністерство цифрової трансформації України, Вінницька обласна державна адміністрація та ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини» презентували проєкт «Digital Вінниччина: цифрові рішення для розвитку громад», який передбачає впровадження комплексу заходів для сприяння цифровій трансформації на регіональному та місцевому рівнях.

Найкращим пауерліфтером 2021 року визнали вінничанина Івана Чупринка

  • 2022-02-18 16:46:20
  • перегляди: 0

Неодноразовий рекордсмен Європи та світу Іван Чупринко за результатами абсолютної першості став найкращим у світі паурліфтером з класичного жиму лежачи. Це звання вінницький спортсмен отримав за підсумками 2021 року. А його наставника, голову Федерації пауерліфтингу Вінницької області Вадима Мохника відзначили як кращого тренера, повідомляє I-VIN.INFO.

Відомий вінницький спортсмен Іван Чупринко – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу, який має в своєму активі 13 рекордів світу та 14 рекордів Європи. Восени минулого року Іван виграв свій крайній чемпіонат світу, про це ми писали тут.

Критеріями при виборі найкращого спортсмена року стали результати та перемоги кращих пауерліфтерів в усіх вагових категоріях. Визначали лідера за певною формулою, чітко та ретельно вираховували, яким має бути кращий з кращих. І таким виявився рекордсмен Іван Чупринко.

«Минулий рік для мене був досить успішним, я виграв чемпіонат світу, а у списку кращих спортсменів Федерації пауерліфтингу України зайняв друге місце. За ці досягнення мене і обрали найкращим спортсменом в світі», - розповів Іван Чупринко.

За видатні досягнення Івана Чупринка звання кращого тренера торік отримав його наставник, голова Федерації пауерліфтингу Вінницької області Вадим Мохник.

«За мою нагороду можна дякувати Івану, лише за його досягнення мене визнано кращим тренером. Але на цьому ми не зупиняємось, завжди хочеться показувати найкращі результати, скоро ще один наш пауерліфтер Віталій Коломієць змагатиметься на чемпіонаті Європи. І ми будемо всіляко підтримувати та вболівати за нього», - розповідає Вадим Мохник.

Чемпіонат Європи з пауерліфтингу пройде з 3 по 8 травня у Чехії.

Нагадуємо, вінничанин став чемпіоном України з пауерліфтингу

Щоб отримувати новини вчасно підписуйтесь на наш Телеграм-канал

Фото: i-vin.info

“Питна вода”: на участь у програмі Вінницької обласної ради 29 громад подали 57 заявок

  • 2022-02-18 16:34:04
  • перегляди: 0

29 громад області подали 57 заявок на фінансування з обласної програми «Питна вода Вінницької області на 2021-2025 роки» на загальну суму 102,4 млн грн. Більшість проєктів стосуються побудови мережі водогонів, облаштування артезіанських свердловин, систем очищення води, будівництво мереж централізованого водовідведення. Загалом реалізація отриманих проєктів дозволить забезпечити якісним централізованим водопостачанням понад 42 тис. жителів області.

На початку 2022 року обласною Радою оголошено про приймання заявок від територіальних громад Вінниччина на участь у конкурсному відборі проєктів за програмою «Питна вода». Прийом заявок завершено 15 лютого. Їх передали до управління розвитку територій та інфраструктури облдержадміністрації для перевірки комплектності документів.

У 2021 році завершився термін дії обласної програми «Питна вода» 2012-2020 років. Розпорядженням голови обласної Ради було створено робочу групу з напрацювань пропозицій до проєкту нової програми. До складу робочої групи увійшли представники обласної Ради, спеціалісти галузі водопостачання,

науковці з обласних вишів.

Робочою групою зібрана інформація щодо стану забезпечення населення питною водою в громадах області, а також опрацьовані пропозиції органів місцевого самоврядування до майбутньої обласної програми.

Відповідно до програми фінансування надаватиметься на безповоротній та поворотній основі з обласного бюджету. Частину коштів заплановано спрямувати на проведення наукових досліджень у сфері водних ресурсів і питного водопостачання з наданням безповоротних коштів.

Пріоритетами обласної програми «Питна вода Вінницької області на 2021-2025 роки» є забезпечення потреб населення в питній воді й водозабезпечення населених пунктів області; водозабезпечення сільського господарства, тваринництва та зрошувального землеробства; водозабезпечення промисловості, енергетики та транспорту.

Головним завданням обласної програми є підтримка громад, які вже зараз відчувають дефіцит питної води, та забезпечення прозорого, ефективного й зрозумілого механізму відбору та фінансування таких проєктів для громад-учасників.