Вінниця - сторінка 7

На украинско-молдавской границе по президентской программе начали возводить Ямпольский мост

  • 2022-02-18 16:31:11
  • перегляди: 0

Вблизи Ямполя стартовало строительство нового моста через Днестр, который станет частью транспортного коридора Киев – Кишинев. Сооружение, которое свяжет дорогу из центра Украины с направлениями в страны Центральной и Юго-Восточной Европы, будет создано в рамках программы Президента Владимира Зеленского "Большая стройка". Об этом сообщил в Facebook Укравтодор.
Ямпольский мост строят по модели "design-build". Это значит, что подрядная организация занимается и проектированием, и строительством.
"Длина сооружения достигнет 1409 метров, а максимальная высота опор (их будет 24) – 50 метров, это на десять метров выше стандартного 12-этажного дома. Также предусмотрено строительство современного совместного пункта пропуска. Подъездом к нему с украинской стороны станет автодорога Т-02-02 Могилев-Подольский – Ямполь – Бершадь – Умань. С другой стороныон примкнет к молдовской трассе М2 Кишинев – Сорока", - отметили в Укравтодоре.

Сооружение станет долгожданной альтернативой паромной переправе на пограничном переходе "Ямполь – Косеуц", давно не отвечающей требованиям времени и реальным потребностям жителей государств.

Завершить работы планируется за два года.
Подрядчик уже пробурил и забетонировал 12 свай, которые будут являться фундаментом будущих опор моста (на одну опору требуется 15 свай). Бурение производится с помощью двух новых мощных буровых установок Bauer с глубиной бурения до 50 метров.

"Также на территории строительства завершен монтаж завода бетонных изделий, производственная мощность которого достигает 113 м³ в час. Завод будет удовлетворять первоочередные потребности в качественном бетоне на этапе ведения буровых работ и будет гарантировать бесперебойную работу на объекте на протяжении всего года", - говорится в сообщении.
В УАД добавили, что полномасштабный комплекс строительных работ на объекте будет стартовать в начале весны с наступлением благоприятных погодных условий.
"Рассчитываем, что в пиковый период на проекте будут задействованы около 500 работников и более 100 единиц спецтехники", - резюмировали в госучреждении.
Напомним, ранее заместитель главы Офиса президента, координатор "Большой стройки" Кирилл Тимошенко сообщил, что программа Президента Владимира Зеленского завершила работы на части известного вантового моста-долгостроя через Днепр в Запорожье.

Програма Вінницької обласної ради “Питна вода”: 29 громад подали 57 заявок

  • 2022-02-18 16:31:09
  • перегляди: 0

29 громад області подали 57 заявок на фінансування з обласної програми «Питна вода Вінницької області на 2021-2025 роки» на загальну суму 102,4 млн грн. Більшість проєктів стосуються побудови мережі водогонів, облаштування артезіанських свердловин, систем очищення води, будівництво мереж централізованого водовідведення. Загалом реалізація отриманих проєктів дозволить забезпечити якісним централізованим водопостачанням понад 42 тис. жителів області.

На початку 2022 року обласною Радою оголошено про приймання заявок від територіальних громад Вінниччина на участь у конкурсному відборі проєктів за програмою «Питна вода». Прийом заявок завершено 15 лютого. Їх передали до управління розвитку територій та інфраструктури облдержадміністрації для перевірки комплектності документів.

У 2021 році завершився термін дії обласної програми «Питна вода» 2012-2020 років. Розпорядженням голови обласної Ради було створено робочу групу з напрацювань пропозицій до проєкту нової програми. До складу робочої групи увійшли представники обласної Ради, спеціалісти галузі водопостачання,

науковці з обласних вишів.

Робочою групою зібрана інформація щодо стану забезпечення населення питною водою в громадах області, а також опрацьовані пропозиції органів місцевого самоврядування до майбутньої обласної програми.

Відповідно до програми фінансування надаватиметься на безповоротній та поворотній основі з обласного бюджету. Частину коштів заплановано спрямувати на проведення наукових досліджень у сфері водних ресурсів і питного водопостачання з наданням безповоротних коштів.

Пріоритетами обласної програми «Питна вода Вінницької області на 2021-2025 роки» є забезпечення потреб населення в питній воді й водозабезпечення населених пунктів області; водозабезпечення сільського господарства, тваринництва та зрошувального землеробства; водозабезпечення промисловості, енергетики та транспорту.

Головним завданням обласної програми є підтримка громад, які вже зараз відчувають дефіцит питної води, та забезпечення прозорого, ефективного й зрозумілого механізму відбору та фінансування таких проєктів для громад-учасників.

Громади Вінниччини виділили на тероборону області понад 21 мільйон гривень

  • 2022-02-18 16:28:18
  • перегляди: 0

Про це у Фейсбуці повідомляє Вінницька ОДА, передає Укрінформ.

"На територіальну оборону Вінниччини виділено 21 мільйон гривень. Як зазначив голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов, кошти на територіальну оборону Вінниччини виділили 57 територіальних громад та обласна рада", - йдеться у повідомленні.

Також там зазначили, що найближчими днями із 18 до 25 лютого відбудуться сесії ще у шести громадах Вінницької області, на яких також вирішуватимуть питання щодо виділення коштів на підтримку тероборони регіону.

Голова обласної державної адміністрації підкреслив, що виділені кошти будуть витрачені на підготовку територіальної оборони та населення України до участі в русі національного спротиву.

Читайте також: Полтавщина спрямувала на тероборону близько ₴46 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого дев'ять областей виділили гроші на організацію місцевої територіальної оборони: Кіровоградська, Чернігівська, Полтавська, Вінницька, Чернівецька, Миколаївська, Херсонська, Хмельницька та Одеська. Наступного дня Харківська, Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська та Дніпропетровська області також виділили гроші на організацію місцевої територіальної оборони.

Для Тероборони Вінниччини знайшли 21 мільйон гривень

  • 2022-02-18 16:25:32
  • перегляди: 0

На територіальну оборону Вінниччини виділили 21 мільйон гривень. Це кошти 57 територіальних громад області, зокрема й обласної ради.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній державній адміністрації.

“Дякую усім вінничанам за фінансову підтримку наших захисників. Адже це кошти платників податків. Дякую за розуміння депутатам рад усіх рівнів та головам громад. Ви зробили це швидко: знайшли час і можливість зібратись та проголосувати”, - зазначив очільник області Сергій Борзов

Виділені кошти витратять на підготовку територіальної оборони та населення України до участі у русі національного спротиву.

Нагадаємо, під час позачергової сесії Вінницької обласної ради 16 лютого командир бригади Юрій Парадюк звітував що для облаштування місць постійної дислокації батальйонів Тероборони на Вінниччині потрібна сума в 29 мільйонів гривень.

Слухали гучну музику: у Вінниці двоє підлітків потрапили під поїзд, один з них загинув

  • 2022-02-18 16:25:28
  • перегляди: 0

У Вінниці на залізничному перегоні Тюшки-Вінниця під поїзд потрапило двоє підлітків. Один з хлопчиків загинув на місці події, іншого з важкими травмами забрали до лікарні.

Про це інформує поліція Вінницкьої області.

Компанія з чотирьох дітей ввечері біля залізничних колій слухала музику з портативної колонки. Очевидно, не почувши через музику наближення поїзда, двоє з підлітків потрапили під колеса. 13-річний підліток загинув на місці, а його 14-річний друг був трамвований.

За словами правоохоронців, травмованого товариша двоє інших друзів, які не постраждали, відвели додому. Про загиблого підлітки не повідомили дорослим. Інформація про трагедію до поліції повідомив машиніст потягу.

Як повідомляє "Суспільне", машиніст розповів, що хлопців помітив, гальмував, сигналив, але уникнути наїзду не вдалося. Загиблий був учнем 8-Б класу 11 вінницького ліцею. Він — єдина дитина у батьків.

Раніше повідомлялося, що у Херсонській області поїзд переїхав чоловіка.

Читайте також:

В Одесі поїзд відрізав ногу чоловікові

"Я любила тебе, як могла": що відомо про жінку, яка кинулася під поїзд в Одесі

Стояв на колії і потрапив до реанімації: у Львівській області поїзд збив 28-річного чоловіка

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Вінницький апеляційний суд на два роки збільшив термін ув’язнення для шахрая

  • 2022-02-18 16:25:27
  • перегляди: 0

Сьогодні, 18 лютого, Вінницький апеляційний суд скасував вирок міського суду в частині призначення покарання Я., обвинуваченому в шахрайстві на майже 10 мільйонів гривень. Чотири роки позбавлення волі з конфіскацією майна замінив на шість із таким же додатковим покаранням. Таким чином колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу прокурора.

Про це повідомила пресслужба Вінницького апеляційного суду.

ВАС визнав слушними аргументи сторони обвинувачення: визнання вини і щире каяття, що пом’якшують покарання, у такому випадку не знижують істотно ступінь суспільної небезпечності скоєного.

«Відтак підстав призначити покарання нижче від найнижчої межі, встановленої санкцією частини 4 статті 190 Кримінального кодексу України, немає», – йдеться в новому вироку апеляційного суду.

П’ятдесяти чотирьохлітнього чоловіка визнано винуватим за три епізоди шахрайства в особливо великому розмірі та за один – у великому. Підприємець незаконно заволодів коштами своїх чотирьох товаришів – ділових партнерів. Загалом позичив 9 мільйонів 924 тисячі гривень нібито на закупівлю ліків для закладів охорони здоров`я та проведення робіт на замовлення «Укравтодору». Всі кошти Я. витратив на власні потреби, зокрема, на розвиток бізнесу.

Цікаво, що вісім років підсудного розшукувала поліція. Тим часом він проживав на Кіровоградщині.

«Винен, щиро каюся. А ховався я не від слідства, а від потерпілих. Будь-хто із них міг бути на моєму місці», – сказав обвинувачений.

Потерпілі, до речі, на апеляційний розгляд, як і на попередні судові засідання, не прийшли.

Жодних претензій до Я. вони не мають. У своїх заявах просили суд призначити йому покарання згідно з чинним законодавством. ВАС же вирішив посилити вирок обвинуваченому та збільшив термін ув’язнення на два роки.

На засіданні наглядової ради «Цюріхські трамваї для Вінниці» обговорювали плани поставок вагонів

  • 2022-02-18 16:15:51
  • перегляди: 0

Сьогодні, 18 лютого, відбулось друге засідання наглядової ради щодо впровадження проєкту «Цюріхські трамваї для Вінниці». Онлайн-зустріч пройшла за участі Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO) та компанії-консультанта проєкту Rubi Bahntechnik зі Швейцарії. А також – Вінницької міської ради і КП «Вінницька транспортна компанія».Перше засідання наглядової ради проєкту «Цюріхські трамваї для Вінниці» відбулось 30 листопада минулого року. Тоді обговорювали доставку вагонів до Вінниці, навчання вінницьких спеціалістів роботі з новим рухомим складом.Під час другого засідання, яке відбулось сьогодні, обговорили плани поставок першої партії трамвайних вагонів до Вінниці з Цюріха. Також йшлось про заходи, які необхідно здійснити для переобладнання трамвайних вагонів, щоб їх експлуатувати.Обговорювали й плани стажування спеціалістів Вінницької транспортної компанії на базі трамвайного депо міста Цюріха з метою навчання специфіки роботи з новими трамвайними вагонами. Йшлось і про необхідність додаткової консультативної допомоги Швейцарських партнерів в реалізації проєкту «Вінницька миля».

Вінниччина долучилась до акції із вшанування Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-18 16:13:26
  • перегляди: 0

Сьогодні ветерани, волонтери, молодь та всі небайдужі вінничани зібралися біля «Дерева Свободи» — скульптури у формі вишні, що встановлена у Вінниці на честь загиблих Героїв Небесної Сотні. Вони приєднались до щорічної всеукраїнської Тихої акції із вшанування учасників Революції Гідності. Паперові «Ангели пам’яті» спустились на Дерево Свободи, з якого опадають 107 квіток — за числом вбитих протестувальників під час Майдану.

18-20 лютого 2014 року в Україні відбулись розстріли мирних протестувальників у центрі європейського міста Києва. Ці події перевернули й сколихнули весь цивілізований світ. Результатом стала зміна геополітичного руху України до євроінтеграції. Ціна — життя Героїв Небесної Сотні.

— Справу Небесної Сотні продовжили тисячі добровольців, які по сьогодні захищають нас у районі проведення ООС. І це надзвичайно важливо — пам’ятати тих, хто ціною власного життя виборюють свободу та незалежність для всіх українців, — зазначила вінницька волонтерка, одна зі співорганізаторів заходу Юлія Щербань. — Для вінницької громади вже стало традицією вшановувати подвиг учасників Революції Гідності, прикрашаючи пам’ятні місця міста паперовими янголами. Рідні загиблих Героїв щиро вдячні за вшанування, і це є ще однією можливістю нагадати, що їхній подвиг не марний.

Акція «Ангели пам’яті» була започаткована в лютому 2014 року митцями творчої агенції «Територія А». Тоді Анжеліка Рудницька та небайдужі громадяни зібралися і вшанували пам’ять Героїв, розвішавши білих паперових ангелів на деревах вулиць, де відбувалися розстріли. Від того часу «Ангели пам’яті» перетворились на щорічну всеукраїнську та всесвітню акцію.

Окрім Вінниці, захід відбувся і в інших територіальних громадах області.

Нагадаємо, що під час подій на столичному Майдані загинуло троє мешканців Вінниці та області. Це Максим Шимко, Валерій Брезденюк та Леонід Полянський.

Інспектори Муніципальної варти обстежили 417 дитячих та спортивних майданчиків

  • 2022-02-18 16:04:30
  • перегляди: 0

Щороку інспектори Муніципальної варти роблять об’їзд дитячих та спортивних майданчиків Вінницької міської територіальної громади. Під час рейдів оглядають зони для відпочинку та занять спортом. Якщо ж виявляють порушення – виписують припис управляючій компанії, аби недоліки якнайшвидше усунули.«За дорученням міського голови ми щоквартально проводимо перевірку дитячих та спортивних майданчиків, майданчиків для дозвілля. Особливу увагу інспектори приділяють справності гірок, тренажерів та гойдалок, адже це, в першу чергу, безпека маленьких вінничан. Зазвичай наші фахівці фіксують недоліки та повідомляють про них балансоутримувачів, які відповідають за стан цієї території», - зазначив начальник КП «Муніципальна варта» Віталій ЧигурЗа лютий інспектори Муніципальної варти перевірили 417 майданчиків, з них 83 – потребують ремонту. На усунення недоліків керівники департаментів та управляючі компанії мають 10 днів. Якщо припис не виконають, доведеться сплатити штраф до 1700 грн.Нагадаємо, за хуліганство, умисне знищення або псування майна передбачена кримінальна відповідальність.

Сільська «Венеція» скасовується: на Вінниччині для людей встановили пішохідний місток. Фото

  • 2022-02-18 16:04:29
  • перегляди: 0

У селі Троща Липовецької громади, що на Вінниччині, встановили новий пішохідний місток. Центр населеного пункту та місцеву «Дерибасівку», розділяє річка Соб. Аби людям її обійти, долати доведеться окремих кілька кілометрів. Стара дерев’яна кладка, яку облаштували тут близько 30 років тому, прогнила та стала аварійною. Ще б трохи, і на весні, селяни б знову пригадували, як раніше пересувалися човнами. Та вимушено відчували себе «венеціанцями». «Громада вирішила, що цю проблему необхідно подолати. І це вдалося завдяки меценатам, які виділили більшу частину коштів», - розповіла Вінниця.info місцева Валентина. Довжина містка – 105 метрів. Його три місяці будувала бригада, яка складалась з жителів громади. Кладка з’єднує розділені річкою центр села та вулицю Коцюбинського, де мешкає близько 80 людей. Цей куток ще місцеві називають «Дерибасівка». Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info Вінниця.info, фото Липовецької громади.

Спорудження міжнародного мостового переходу розпочалося на Вінниччині

  • 2022-02-18 15:52:07
  • перегляди: 0

У Вінницькій області розпочали спорудження Ямпільського мосту. Даний об’єкт був запланований ще у 2017 році – Кабміном під керівництвом Володимира Гройсмана.

Підрядна організація завершила підготовчі роботи та розпочала зведення мостового переходу через ріку Дністер поблизу Ямполя. Ця переправа буде альтернативним шляхом перетину Дністра паромній переправі на прикордонному переході «Ямпіль – Косеуць». Адже остання вже тривалий час не відповідає вимогам часу та реальним потребам людей.

Міст виглядатиме наступним чином: довжина – 1409 метрів, максимальна висота опор (їх буде 24) – 50 метрів. Заплановане будівництво спільного пункту пропуску. Зі сторони України до мосту буде вести автошлях Т-02-02 Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь – Умань.

На Вінниччині розпочали спорудження міжнародного мостового переходу

  • 2022-02-18 15:49:31
  • перегляди: 0

У Вінницькій області розпочали спорудження Ямпільського мосту. Даний об’єкт був запланований ще Кабміном під керівництвом Володимира Гройсмана.

Підрядна організація завершила підготовчі роботи та розпочала зведення мостового переходу через ріку Дністер поблизу Ямполя. Ця переправа буде альтернативним шляхом перетину Дністра паромній переправі на прикордонному переході «Ямпіль – Косеуць». Адже остання вже тривалий час не відповідає вимогам часу та реальним потребам людей.

Міст виглядатиме наступним чином: довжина – 1409 метрів, максимальна висота опор (їх буде 24) – 50 метрів. Заплановане будівництво спільного пункту пропуску. Зі сторони України до мосту буде вести автошлях Т-02-02 Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь – Умань.

У Вінниці з багатоповерхівки випала 17-річна дівчина

  • 2022-02-18 15:42:51
  • перегляди: 0

Сьогодні, 18 лютого, у Вінниці з 12-го поверху житлового комплексу “Набережний квартал” випала 17-річна дівчина. Потерпіла загинула на місці.

“Повідомлення про цю подію надійшло до поліції близько 13:40. Загиблою виявилася 17-річна дівчина, яка випала з 12 поверху. Однак, що стало причиною: самогубство, нещасний випадок чи вбивство - наразі невідомо”, - прокоментували редакції сайту Vinbazar.com у пресслужбі поліції Вінниччини.

Нині на місці події працює поліція. Подробиці обіцяють згодом.

"Ангели пам’яті": Як у Вінниці поминали Героїв Небесної Сотні (ФОТОРЕПОРТАЖ)

  • 2022-02-18 15:42:50
  • перегляди: 0

У Вінниці в п’ятницю, 18 лютого, на майдані Небесної сотні біля пам’ятника "Дерево Свободи" відбулася скорботна тиха акція "Ангели пам’яті". Участь в акції взяли й журналісти Depo.Вінниця.

За кілька днів до акції в молодіжному центрі "Квадрат" діти і дорослі виготовили фігурки ангелів з паперу і фоамірану.

Акція відбувалася на площі, де вісім років тому збиралися на віче вінницькі учасники Революції Гідності.

На початку скорботного мітингу його учасники співали гімн і поіменно згадували всіх Героїв Небесної Сотні. Серед Героїв Небесної Сотні є п’ятеро уродженців Вінниччини: Максим Шимко, Валерій Брезденюк, Леонід Полянський, Юрій Нечипорук і Роман Оліх. Мати Максима Шимка Зоя Кузьменко, як і щороку, взяла участь в акції.

Фольклорний гурт "Мокоша" співав марш українських націоналістів "Зродились ми великої години".

Під тужливу пісню "Пливе кача" всі, хто прийшов до "Дерева Свободи", почепили фігурки ангелів на квіти і гілки меморіалу, поклали до підніжжя пам’ятника квіти і лампадки.

Фото: Сергій Бахмутов