Суми - сторінка 9

Роменські поліцейські взяли участь у черговому засіданні комісії з питань захисту прав дитини

  • 2022-02-18 18:01:04
  • перегляди: 0

Робоча зустріч проходила під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради за участі інспектора ювенальної превенції Роменського районного відділу поліції та батьків, безпосередньо до яких розглядались спірні питання.

Основна мета заходу - сприяти забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

На засідання виносились питання, що попередньо були детально опрацьовані членами комісії, а також ті, що стосуються захисту прав та інтересів дітей.

За результатами розглянутих питань, пояснень запрошених, наданих документів членами комісії було прийнято ряд виважених рішень згідно чинного законодавства.

У Сумах відкрили віртуальну виставку «Євромайдан. Три місяці протистоянь»

  • 2022-02-18 17:54:45
  • перегляди: 0

Онлайн-виставка під такою назвою розміщена на сайті Державного архіву Сумської області до Дня вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Онлайн-експозицію можна знайти на веб-сайті Державного архіву Сумської області у розділі «Інформаційна діяльність», рубриці «Виставки on-line». Фотодокументальна виставка до пам’ятних дат «Євромайдан. Три місяці протистоянь» демонструє фотосвітлини із особистих колекцій учасників та свідків Революції Гідності. Фото відтворюють події, що відбувалися у столиці України та на головній площі обласного центру з листопада 2013 року по лютий 2014 року тощо.

Шосткинську станцію юннатів відзначили на конкурсі з озеленення

  • 2022-02-18 17:51:52
  • перегляди: 0

Підведено підсумки всеукраїнського етапу конкурсів навчально-дослідних земельних ділянок та внутрішнього і зовнішнього озеленення навчальних закладів “Галерея кімнатних рослин”.

Як і щороку, активним учасником конкурсу стала Шосткинська станція юних натуралістів. Навчально-дослідна земельна ділянка Шосткинської СЮН під керівництвом завідувачки Тетяни Несвітайло посіла друге місце!

Гурток “Горщечкові рослини” Шосткинської СЮН під керівництвом Ірини Дудченко теж друге місце отримав у Всеукраїнському конкурсі-огляді “Галерея кімнатних рослин”.

shostka.info

«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

У Сумах поліцейські затримали чоловіка, який побив сусідку

  • 2022-02-18 17:51:51
  • перегляди: 0

Патрульні роти ТОР отримали повідомлення про конфлікт, що стався між сусідами на вул. І. Сірка. На мсці правоохоронці встановили, що 47-річний чоловік наніс жінці тілесні ушкодження. За півгодини підозрюваного виявили на прилеглій території. Наразі слідчі встановлюють обставини події у рамках кримінального провадження.

Пресслужба поліції Сумської області

Перша ліга: анонс матчів 13-го туру

  • 2022-02-18 17:36:52
  • перегляди: 0

Черговий за розкладом 13-й тур чекає на гравців та уболівальників Першої ліги Зимового чемпіонату АФС, одразу після ігор Вищої та Суперліги, які до слова, стартують цієї суботи. А в нашому дивізіоні має відбутися 3 зустрічі, адже одну гру вже було зіграно на минулих вихідних – Гранум каменя на камені не залишив від Автомобіліста 6:2.

Першою грою буде зустріч між командами Елітбуд та Гранум. Якщо перші активно беруть участь у гонці за медалями, то Суми-Псел активно намагається позбутися низів турнірної таблиці, адже з кожною грою команда додає, але не вистачає якоїсь дрібнички аби більш плідно поповнювати скриньку набраних очок. А ось Елітбуд на минулому тижні без особливих проблем кваліфікувався до 1/8 фіналу кубку АФС обігравши Вікторію 4:2.

14:00. Елітбуд – Суми-Псел .

Арбітри: Ігумнов Д., Ігумнов О. Хронометрист: Курєнсков А.

Прогноз: 5:4.

Наступною зустріччю буде гра між командами, які розташувались на протилежних полюсах турнірної таблиці. Лікарське – команда, яка же не зазнала жодної поразки в Чемпіонаті, що не скажеш про кубкову історію. Підопічним Віталія Паська було не під силу здолати вищолігову команду Сумиобленерго.

А ось при провальному старті команда СумДУ провела певні кадрові ротації і почала потроху наздоганяти команди за очками. Ну, якщо підопічним Олександра Шумило вдасться відібрати очки у лідера перегонів, то це, звичайно, буде сенсацією, але не стовідсотковою несподіванкою.

15:00. СумДУ – LIKARSKE.

Арбітри: Лушпа Д., Тюрін О. Хронометрист: Курєнсков А.

Прогноз 2:5.

І заключною грою суботи буде центральна зустріч туру. Лідер, наразі має 19 очок і посідає другу сходинку турнірної таблиці, натомість Динамівці з 18 очками розташувались на 3 сходинці, але у підопічних Олександра Коваленко є 2 гри в запасі. Тому ця зустріч матиме доволі принципове протистояння і може вплинути на кінцеве розташування команд на п’єдесталі пошани. До слова, Лідер минулих вихідних у досить драматичному матчі, у серіїї післяматчевих пенальті переграв друголіговий Перофф.

16:00. Лідер – Динамо.

Прогноз 3:3.

Арбітри: Тюрін О., Лушпа Д. Хронометрист: Курєнсков А.The post Перша ліга: анонс матчів 13-го туру first appeared on Асоціація футзалу Сумщини.

В Глухове еще двое детей-сирот получили ключи от собственного жилья

  • 2022-02-18 17:34:22
  • перегляди: 0

В Глухове еще для двоих детей из числа сирот и лишенных родительской опеки приобрели жилье.

Начальник службы по делам детей Ирина Галушка на заседании исполкома Глуховского горсовета сообщила о решении комиссии по вопросам распределения и использования субвенции из государственного бюджета, согласно которому и предоставлено разрешение на перечисление средств из спецсчетов Мехедок А.Т. и Чикомасова В.Ю., пишет Глухов.инфо.

В Сумському обласному краєзнавчому музеї відбулась година пам’яті до Дня Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-18 17:28:00
  • перегляди: 0

20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні, який встановлено з метою увічнення відваги та самовідданості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи європейське майбутнє України.

Указом Президента України 107 загиблим на Майдані громадянам присвоєно звання “Герой України” з удостоєнням ордена “Золота Зірка”.

В Сумському обласному краєзнавчому музеї відбулась година пам’яті до Дня Героїв Небесної Сотні. На заході були присутні військові строкової служби в/ч 3051 Національної Гвардії України. Перед присутніми виступили Віктор Павлович Казбан – радник міського голови з питань гуманітарної політики, громадський діяч, Микола Пилипович Карпенко – військовий капелан, краєзнавець – активні учасники Революції Гідності з листопада 2013 р. по 23 лютого 2014 р. та Бригенко Олександр Миколайович – член правління товариства «Просвіта», які поділилися спогадами, розповіли, як все починалося, про трагічні події лютого 2014 р., про веселі та зворушливі моменти з життя майданівців.

Науковий співробітник Олена Любимова ознайомила присутніх з хронікою подій листопада 2013 р. - лютого 2014р. та наголосила на тому, що Небесна Сотня стала для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, а й прикладом та джерелом натхнення для наших воїнів, які гідно захищають територіальну цілісність України на сході. Учасники заходу переглянули відео «Пам’яті Небесної Сотні» та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Хореографічне відео з Сум увійшло у топ-10 кращих у світі

  • 2022-02-18 17:25:09
  • перегляди: 0

Танцювальну відео роботу хореографа із м. Суми Світлани Вечірки, в якій взяли участь хореографи та танцівники нашого міста, відібрано у програму показу на 50-му ювілейному танцювальному фестивалі 50th Annual Dance on Camera Festival.

13 лютого сумську Utopia показали у суперсучасному кіноцентрі Elinor Bunin Munroe Film Center на Бродвеї у Нью-Йорку.

Над створенням відео працювали хореограф Світлана Вечірка та відеограф Альона Гайдукова.

"Мені було цікаво зняти кінотанець. Локацією обрала Могрицю. Наша робота - це експеримент" - розповідає Світлана.

Відеограф Альона Гайдукова не новачок у зніманні хореографічних композицій. От і цього разу її просто запросили відзняти ролик по закінченню курсів, які вела Світлана. А далі так склалося, що ніхто не заперечував подати відео на конкурс, який знайшла Альона, і результатом стало попадання ролика у Топ-10 кращих у всьому світі.

Браво!

Коли можна попасти на прийом до голови та старост Синівської громади?

  • 2022-02-18 17:18:54
  • перегляди: 0

У січні цього року виконавчий комітет Синівської сільської ради утвердив графік особистого прийому громадян з особистих питань посадовими особами апарату управління Синівської сільської ради в 2022 році.

Більш детально про те, коли проводять інші спеціалісти громади, можна ознайомитися за посиланням.
«Липова Долина.ІНФО - https://ldolyna.info»

Заклади освіти Кролевеччини залишають дистанційку

  • 2022-02-18 17:13:03
  • перегляди: 0

Сьогодні, 18 лютого, у Кролевці відбулося засідання місцевої комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, головним питанням було вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Щоденний моніторинг захворюваності на COVID-19, показує, що чисельність активно хворих в порівнянні з минулим тижнем знизився на 163 чоловіки і становить станом на 18.02.2022 року 393 особи. Одужало – 335, померло 3 особи.

Враховуючи зменшення рівня захворюваності, комісією прийнято рішення на території Кролевецької міської територіальної громади з 19 лютого 2022 року дозволити відвідування закладів позашкільної освіти, в тому числі спортивного профілю (Кролевецька ДЮСШ «ОЛІМП»), закладів культури, мистецької школи Кролевецької міської ради з дотриманням протиепідемічних заходів, затверджених постановою Головного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням короно вірусної хворобо COVID-19».

Керівникам закладів загальної середньої освіти рекомендовано самостійно приймати рішення про навчання для 5-11 класів в звичайному режимі (очна форма навчання) в залежності від стану захворюваності педагогічних працівників та учнів.

05453.com.ua

«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

Стало відомо, у яких лікарнях Сумщини медики найбільше хворіли на коронавірус

  • 2022-02-18 17:07:19
  • перегляди: 0

Фахівцями Управління Держпраці у Сумській області проведений семінар-навчання для представників закладів охорони здоров’я на тему: «Проблемні питання, що виникають під час проведення внутрішніх розслідування випадків гострого професійного захворювання».

Як зазначила начальник відділу з питань гігієни праці Оксана БОНДАРЕНКО, з початку пандемії до Управління надійшло 1094 повідомлення про випадки гострого професійного захворювання працівника, з них 21 із смертельним наслідком.

На сьогоднішній день завершених розслідувань – 1036, з них 153 випадки пов’язано з умовами праці, 883 – не пов’язані з умовами праці. По 58 випадках триває розслідування.

У п’ятірку по найбільшій кількості захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19 серед медичних працівників увійшли:

КНП “Конотопська ЦРЛ ім. ак. М. Давидова” – 100

КНП “Сумська обласна клінічна лікарня” – 89

КНП “Центральна міська клінічна лікарня” – 78

КНП “Медичний клінічний центр інфекційних хвороб та дерматології ім. З.Й. Красовицького” – 59

КНП “Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” – 50.

«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

Сумчанка отказалась представлять делегацию украинских женщин в ООН

  • 2022-02-18 16:57:43
  • перегляди: 0

На днях 42-летняя жительница областного центра Светлана Волик обнародовала в соцсетях информацию о том, что в числе официальных представителей Организации Объединенных Наций она примет участие в 66-й сессии Комиссии ООН, приоритетной темой которой является достижение гендерного равенства и расширение прав и возможностей всех женщин и девушек в контексте изменения климата, политики и программ по уменьшению риска катастрофы и окружающей среды.
Мы сразу же связались со Светланой, чтобы узнать, как ей удалось пройти отбор и в чем именно будет заключаться ее представительство. Однако сумчанка сообщила, что хорошенько подумала над своим участием и дала отбой. Причину объяснила так: ей как творческой личности, дизайнеру, создавшему собственный бренд вышиванок, не интересно заниматься политикой. По словам собеседницы, у нее довольно насыщенная активная жизнь, с постоянными разъездами, фестивалями, форумами и пр. С 2014 года она занимается любимым делом, и у нее только одно условие - она никогда не будет рекламировать алкоголь, сигареты и чьи-то политические взгляды. Творчество - вне политики.

Ксения Кузнецова

Сумська область: співробітники Служби порятунку провели профілактичні бесіди в трудових колективах

  • 2022-02-18 16:55:27
  • перегляди: 0

18 лютого в с. Грабовське, що на Краснопільщині, рятувальники провели бесіду з представниками трудового колективу Грабовського навчально – виховного комплексу.

Захід було проведено в режимі діалогу, з дотриманням всіх необхідних заходів щодо недопущення поширення короновірусної інфекції, під час якого громадяни задавали найбільш турбуючі питання в області пожежної безпеки.

В свою чергу рятувальники роз’яснили зібранню основні правила безпечної поведінки в побуті, наголосили на необхідності дотримання правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення та електронагрівальних приладів, а також алгоритм правильних дій в різноманітних надзвичайних ситуаціях.

Всім присутнім працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій роздали спеціальні інформаційні пам’ятки з переліком правил безпеки життєдіяльності та алгоритмами дій у разі виникнення надзвичайних подій.

Цього ж дня схожий захід було проведено для працівників Зноб – Новгородськго центру культури та дозвілля, що на Серединобудщині.

Присутні подякували рятувальникам за змістовну бесіду та наголосили на необхідності подібного роду заходів задля безпеки населення.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Обурені пайовики заблокували трасу на Сумщині

  • 2022-02-18 16:46:43
  • перегляди: 0

У Ромнах власники земельних паїв блокували рух дорогою державного значення Суми — Київ. Про це повідомляє «Голос України», пише agronews.ua.

Учасники акції стверджують, що місцева агрофірма незаконно використовує їхню землю. Договори оренди ділянок закінчились 31 грудня минулого року, але на сільгосппідприємстві нібито підробили документи і хочуть обробляти чужу землю й надалі. Тим часом, у власників паїв були на них інші плани.

Селяни написали заяви до поліції, але вважають, що там розгляд справи затягують. Вони найняли адвоката, котрий представляє інтереси майже 120 клієнтів. Про ситуацію із проблемною землею захисник власників паїв поінформував на сесії депутатів районної ради. Було прийнято рішення звернутися до регіональних управлінь поліції та юстиції, аби забезпечили неупереджене розслідування і перевірили дії не лише керівництва агрофірми, а й державного реєстратора, який узаконив односторонню пролонгацію договорів оренди землі.

Читайте також Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.

Теги: на Сумщині, пайовики заблокували трасу

Обурені пайовики заблокували трасу на Сумщині

  • 2022-02-18 16:46:43
  • перегляди: 0

У Ромнах власники земельних паїв блокували рух дорогою державного значення Суми — Київ. Про це повідомляє «Голос України», пише agronews.ua.

Учасники акції стверджують, що місцева агрофірма незаконно використовує їхню землю. Договори оренди ділянок закінчились 31 грудня минулого року, але на сільгосппідприємстві нібито підробили документи і хочуть обробляти чужу землю й надалі. Тим часом, у власників паїв були на них інші плани.

Селяни написали заяви до поліції, але вважають, що там розгляд справи затягують. Вони найняли адвоката, котрий представляє інтереси майже 120 клієнтів. Про ситуацію із проблемною землею захисник власників паїв поінформував на сесії депутатів районної ради. Було прийнято рішення звернутися до регіональних управлінь поліції та юстиції, аби забезпечили неупереджене розслідування і перевірили дії не лише керівництва агрофірми, а й державного реєстратора, який узаконив односторонню пролонгацію договорів оренди землі.

Читайте також Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.

Теги: на Сумщині, пайовики заблокували трасу

На Конотопщині спостерігається зниження захворюваності на коронавірус

  • 2022-02-18 16:31:31
  • перегляди: 0

Конотопський районний відділ ДУ «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» інформує, що станом на 18.02.2022 за період з 12.02.22 по 18.02.2022 виявлено 440 нових лабораторно підтверджених випадків захворювань на COVID –19 по м. Конотоп (за минулий тиждень з 05.02.22 по 11.02.2022р – 609 випадків), зниження у 1,4 рази.

Захворіло всього дітей до 17 років за вказаний період –17, за попередній тиждень – 22, зниження на 22,7%.

У 2022 році зареєстровано всього випадків по м. Конотоп – 2115.

Серед перехворівших по м. Конотоп в 2022 році:

– хворих, які одужали – 560.

– померла – 31 особа, за звітній період з 12.02.22 по 18.02.2022р. померло 6 осіб, за попередній тиждень з (05.01.22 по 11.02.2022) – 2 особи, збільшення на 4 випадки.

Кількість направлених аналізів на ПЛР дослідження в 2022р. всього – 4577, із них отримано — 4527.

«Сумські дебати - debaty.sumy.ua»

Шосткинський батальйон тероборони запрошує до своїх лав усіх бажаючих: що для цього потрібно?

  • 2022-02-18 16:31:29
  • перегляди: 0

З 1 січня 2022 року введено в дію Закон України «Про основи національного спротиву». У зв’язку з цим у Шосткинському батальойні територоріальної оборони розгорнули активну кампанію з комплектування штатних кадрів та контрактників-резервістів. Кого саме запрошують до проходження служби та як у військовому підрозділі готують майбутніх захисників України – дізнавайтеся з наступного сюжету ТРК "Акцент" [1]

https://www.youtube.com/watch?v=BKYWbB-_ESc

[1] https://www.youtube.com/channel/UCnzuZ64u6OFTE_wIBXjCfAQ

У Сумах перенесли зупинки комунального транспорту по вул. Набережна р. Стрілка

  • 2022-02-18 16:31:27
  • перегляди: 0

У Сумах перенесли зупинки комунального транспорту по вул. Набережна р. Стрілка. З 18 лютого автобуси та тролейбуси почали зупинятися по-новому. Інформацію про це підтвердила речниця КП "Електроавтотранс" Ірина Крячко.

Схему розміщення зупинок опублікувало комунальне підприємство "Електроавтотранс" на своїй сторінці у Facebook.

Тож з 18 лютого автобуси 51А, 57А, 58А, 62, 64, 64А мають зупинятися біля магазину "Велосалон" за кількадесят метрів від колишньої зупинки, а тролейбуси – біля магазину "М’ясний".

Чи зручне їм нове розташування зупинок — ми запитали у сумчан.

Сумчанин Віталій говорить: "Та вже так заплутали, що далі нема куди. То там, то тут".

Сумчанка Вікторія говорить, що таке розташування їй не зручно: "Я в цьому році впала, вдарилася ногою. Мені тепер важко ходити. Багато літніх людей, в них хворі ноги, їм зайві метри йти дуже боляче, до того ж багато хто з сіл їдуть на залізничний вокзал, вони біжать навантажені, не встигають. Чи то поруч сідати, біля світлофора, чи то бігти метрів сто-двісті убік.

А сумчанин Всеволод зазначив, що йому так зручніше "процентів на декілька".

Коментар про те, для чого були потрібні ці зміни та чи будуть зупинки додатково облаштовувати Суспільне намагалося отримати від начальника відділу транспорту Сумської міськради Сергія Яковенка. Проте у пресслужбі Сумської міськради повідомили, що на момент написання матеріалу — 18 лютого чоловік зайнятий на комісії, тому прокоментувати не зможе.

Читайте нас у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На Сумщині поліцейські знайшли зниклого жителя Дніпропетровської області

  • 2022-02-18 16:31:26
  • перегляди: 0

15 лютого 60-річний житель Дніпропетровщини поїхав на зустріч. Під час останнього спілкування його голос здавався стурбованим; після цього чоловік перестав виходити на зв'язок. Вирішивши, що з ним - щось не так, дружина зниклого повідомила до поліції.

Правоохоронці встановили, що чоловік може знаходитись на Сумщині. У ході пошуків місцеві поліцейські сьогодні знайшли зниклого - у потязі на ст. Смородино. Чоловік пояснив, що хотів відпочити з друзями, тому й не повідомив дружині, де і з ким знаходиться.

Пресслужба поліції Сумської області