Думка дня: Євгеній Маховіков про деталі закупівлі нових тролейбусів

Євгеній Маховіков, заступник Чернівецького міського голови:

«Після ратифікації Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком має відбутися ще ряд процедур. В тому числі і остаточне затвердження суми фінансування керівним комітетом у складі представників Міністерства та інвестиційного банку, від цієї суми залежатиме і кількість тролейбусів.

На самому початку у 2020 році ми подали заявку на 20 тролейбусів. Але у березні 2021 року, після проведених певних консультацій із Міністерством та банком написали лист зацікавленість щодо збільшення кількості транспорту до 50. Першопочатково ми подавали заявку на 10 мільйонів євро, а потім збільшили її до 17,1. І зараз рухаємося у цьому напрямку, роблячи усі розрахунки та відстоюючи цю позицію.

Дивіться нас на YouTube

Для нас окрім закупівлі 50 тролейбусів різного формату - на автономному ходу і без нього, зчленовані типу гармошки і односекційні тощо, також планується побудова контактної мережі, яка з'єднає вулиці Січових Стрільців і Хотинську. Крім того, відстоюємо грант на певну суму для тролейбусного управління на ремонтне обладнання.

Важко зараз сказати по термінах, але у програмі реалізації цього закону Чернівці вказані на 2022 рік. Ми докладаємо усіх зусиль для того, щоб принаймні розпочати ці всі процедури закупівлі.

Читайте також всі новини Чернівців.

Хоча ми розуміємо, що обсяги замовлень у рамках цієї програми будуть досить суттєвими. А на сьогодні Євросоюзом накладені санкції на білоруських виробників, в тому числі і тих, які виготовляють запчастини до тролейбусів. Тому наші виробники тролейбусів, які використовували комплектуючі з Білорусі, повинні або швидко переорієнтуватися на інші країни, або не зможуть бути учасниками за цією програмою. Відповідно, по решті підприємств будуть суттєві обсяги замовлень, які можуть повпливати на терміни їх виконання».




Comments

    No results found.