Житомир - сторінка 3

Під варту помістили жителя Житомирського району, підозрюваного у заподіянні підприємцю ножового поранення

  • 2022-02-19 13:03:36
  • перегляди: 0

Прокурори Житомирської окружної прокуратури забезпечили участь у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у заподіянні місцевому жителю умисного тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 КК України). Ухвалою суду особі застосовано тримання під вартою строком на 30 днів без права внесення грошової застави.

За даними слідства, подія сталася пізно увечері 13.02.2022, в одному із сіл Житомирського району. Під час перебування із приятелями недільного вечора у центрі села, біля магазину, між 44-річним підозрюваним та приватним підприємцем, власником магазину, виник конфлікт. Унаслідок сутички 58-річному підприємцю заподіяно ножове поранення.

Підозрюваний спішно покинув місце події, однак вже наступного дня правоохоронці його затримали. Наразі встановлюються обставини та мотиви скоєного злочину.
Досудове розслідування проводить відділ № 1 Житомирського райуправління поліції.

Житомирська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

На Житомирщині тривають перевірки дотримання карантинних обмежень

  • 2022-02-19 11:33:26
  • перегляди: 0

Станом на 19 лютого (за минулу добу 18 лютого) фахівцями територіальних підрозділів ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області проведено 43 позапланових заходів державного нагляду (контролю), під час яких порушення виявлені на 11 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 4, закладах торгівлі непродовольчими товарами – 3, закладах громадського харчування – 1, агропродовольчі ринки – 2, аптеках – 1). За результатами перевірок направлено 3 листи з пропозиціями і попередженнями керівникам суб’єктів господарювання щодо усунення виявлених порушень, видано 2 приписи, в 3 листах повідомлено органи влади та в 2 – Національну поліцію, складено 5 протоколів про адмінправопорушення за ст.42 КУпАП та 1 за ст.46 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення».

Крім того, в складі комісій спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснено 58 перевірок суб’єктів господарювання по дотриманню ними обмежувальних заходів. Під час перевірок порушення виявлені на 11 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 8, непродовольчими товарами – 1, закладах громадського харчування – 1, інші – 1). За результатами перевірок направлено 7 листів з пропозиціями і попередженнями керівникам суб’єктів господарювання щодо усунення виявлених порушень, в 1 листі повідомлено органи влади, видано 1 припис, складено 5 протоколів про адмінправопорушення за ст.42 КУпАП.

Спеціалістами Олевського управління підготовлено довідку для заслуховування на засіданні районної комісії з питань ТЕБ та НС.

З 20 січня Житомирська область перейшла до «помаранчевого» рівня епіднебезпеки через перевищення коефіцієнту виявлення випадків інфікування.

«Помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки не містить додаткових обмежень та визначається сигнальним про наближення регіону до «червоної» зони.

За любов до дармових товарів зловмисники можуть потрапити до в’язниці

  • 2022-02-19 11:09:49
  • перегляди: 0

Крадіжки з супермаркетів нині не рідкість. Певна категорія громадян «спеціалізується» на таких злочинах, не знаючи, що за обстановкою в супермаркетах пильно слідкує охорона та камери відеоспостереження. Про злодіїв охоронці оперативно повідомляють в поліцію, яка й затримує їх, як мовиться, «на гарячому».

Так, нещодавно з одного житомирського супермаркету поліцейські охорони отримали одразу декілька тривожних викликів про те, що відвідувачі «забули» розрахуватися за продукти харчування.

Сховавши крадене під курткою та в особистих речах, злодії, не підозрюючи, що «засвітилися» в об’єктиві камер відеоспостереження намагадися покинути торгівельний заклад. Ймовірних правопорушників помітили працівники магазину та натиснули “тривожну” кнопку виклику поліції охорони.

Прибувши на місце події, поліцейські охорони з’ясували, що «причиною» їх виклику у першому випадку був 28-річний чоловік та згодом 32-річна жінка, які намагалися пройти повз касу з неоплаченим товаром, на суму понад 500 та 1000 гривень відповідно.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Житомирського РУП для з’ясування всіх обставин щодо затриманих місцевих жителів. Відповідно до ч.1 ст. 185 (Крадіжка) КК України затриманим може загрожувати штраф або громадські роботи на строк від 80 до 240 годин, або виправні роботи на строк до 2 років, або піврічний арешт чи або позбавлення волі на строк до 3 років

У Житомирському районі з початку року поліцейські виявили близько двохсот нетверезих водіїв

  • 2022-02-19 10:30:28
  • перегляди: 0

Під час превентивних заходів із забезпечення безпеки на дорогах району патрульні поліцейські відділів і відділень Житомирського районного управління поліції припинили понад 8,5 тисяч порушень, серед них понад 200 фактів кермування у нетверезому стані. Лише у Тетерівській громаді за добу 16 лютого поліцейські задокументували 2 таких факти.

Уранці 16 лютого до відділу поліції №1 Житомирського райуправління надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду у селі Тетерівці. Правоохоронці групи реагування, прибувши на місце події, з’ясували, що водій ВАЗівки не впорався з керуванням та в’їхав у паркан будинку. З місця ДТП керманич автівки, 54-річний житель Станишівської громади, відразу поїхав. Коли ж водій повернувся, правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік не заперечував цього, але від відповідного освідування відмовився.

Відтак поліцейські склали відносно керманича автівки адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 130 (Керування транспортними засобами у стані сп’яніння…), ст. 122-4 (Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди) та ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАП.

Того ж дня пообіді інспектори групи реагування патрульної поліції відділу №1 Житомирського РУП у селі Заможному зупинили мопед «Delta», водій якого, 55-річний місцевий житель, їхав без мотошолома. Згодом з’ясувалось, що він ще й знаходиться у стані сп’яніння. Алкотестер зафіксував у чоловіка 2,04 проміле.

Відтак поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами у стані сп’яніння…) та ст. 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) КУпАП.

- Безпека дорожнього руху є одним з напрямів роботи працівників груп реагування патрульної поліції району, - розповідає начальник відповідного сектору Житомирського РУП Олександр Хоменко. – Значна кількість дорожньо-транспортних пригод трапляється з вини нетверезих водіїв. Так, з початку року патрульні Житомирського району припинили 191 випадок кермування транспортом у стані сп’яніння.

Відповідно до чинного законодавства таке порушення вперше тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 1 тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Повторне вчинення правопорушення тягне за собою відповідальність у вигляді накладення штрафу у розмірі 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

На Житомирщині за добу діагностували 1373 нові випадки коронавірусу, 10 людей померли

  • 2022-02-19 10:06:49
  • перегляди: 0

На Житомирщині за добу, 18 лютого, фахівці обласного лабораторного центру підтвердили коронавірус у 1373 жителів області. Померли десятеро людей, котрі хворіли на COVID-19.

Про це 19 лютого повідомила пресслужба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на керівника обласного лабораторного центру Зиновія Парамонова. 18 лютого лабораторний центр провів 1196 досліджень на наявність захворювання – у 1373 жителів області підтвердили діагноз.

Від ускладнень, спричинених коронавірусом, померли ще десятеро людей:

Житомирському районі – 70-річний чоловік та дві жінки віком 76 та 86 років; у Баранівці– 84-річний чоловік; у Бердичеві – 58-річний чоловік та 72-річна жінка; у Ємільчино – 78-річна жінка; в Олевську – 83-річна жінка; у Черняхові – 79-річний чоловік та 82-річна жінка.На Житомирщині офіційно зареєстровані 3 500 летальних випадків серед жителів, котрі хворіли на COVID-19.

18 лютого одужання від коронавірусу підтвердили у 2 185 жителів області.

Від початку пандемії на Житомирщині захворіли на коронавірус 189 003 жителів, 159 365 з яких вже одужали.

Читайте також У Житомирі жителі Семенівської громади здали кров для онкохворих дітей. У Сінгурах на Житомирщині побудували нову амбулаторію, яка два місяці не може почати роботу. На Житомирщині сталася ДТП – три людини потрапили в лікарню. "Паксловід": що відомо про новий дозволений в Україні препарат проти COVID-19. Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

Організованій групі, яка діяла у Бердичеві, повідомили про підозру у виготовленні та збуті психотропних речовин і прекурсорів

  • 2022-02-19 09:48:19
  • перегляди: 0

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури організованій злочинній групі у складі трьох осіб повідомлено про підозру у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, а також організації місць для незаконного їх виготовлення (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317 КК України).
Слідство установило, що створив злочинне угруповання 31-річний бердичівлянин, злучивши ще двох осіб – львів’янина та місцевого жителя. Для організації протиправного наркобізнесу, яким займалися з червня по жовтень 2021 року, він пристосував приміщення власного гаража, розмістивши у ньому спецобладнання. Нарколабораторія, для якої прекурсори закупляли та отримували через поштові відділення, працювала безперебійно. За попередніми підрахунками, щомісячний прибуток наркоділків міг сягати понад 100 тис. грн.

Виготовлену психотропну речовину – амфетамін – фасували у дози, які один із спільників систематично збував наркозалежним особам.
З метою забезпечення збереження речових доказів та подальшої конфіскації, накладено арешт на вилучені психотропні речовини, прекурсори, обладнання, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, грошові кошти на суму майже 30 тис. грн, 4 тис. доларів США та три автомобілі.
З часу затримання і дотепер усі троє підозрюваних перебувають під вартою.
Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура.
Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

На вихідні у Житомирі очікуються сильні пориви вітру: прогноз

  • 2022-02-19 08:54:22
  • перегляди: 0

У Житомирі сьогодні, 19 лютого, очікуються сильні пориви південно-західного вітру 15-20 м/с. Крім того, погода з самого ранку буде похмурою, очікується дощ. Ближче до вечора погода зміниться на сонячну та буде такою до самої ночі.

Зранку стовпчики термометрів показуватимуть від +3 до +6 градусів. А вже в обід +8 градусів. Ввечері від +5 до +6 градусів. Проте через сильний вітер все одно варто одягатися тепло.

У неділю, 20 лютого, зранку погода буде сонячною. Від +1 до +5 градусів. Ближче до обіду небо затягне хмарами, проте без опадів. Очікується +6 градусів тепла. Ввечері хмарно з проясненнями. Температура від +3 до +4 градусів. Вітряна погода буде протягом усіх вихідних.

Нагадаємо, зійшов сніг – прийшло сміття як виглядають вулиці Житомира. ФОТО.

Запис На вихідні у Житомирі очікуються сильні пориви вітру: прогноз спершу з'явиться на Перший Житомирський.

Навчання на кордоні з Білоруссю – житомирські силовики упередили "диверсію" на військовому об’єкті

  • 2022-02-19 03:27:14
  • перегляди: 0

В ході міжвідомчих навчань у Житомирській області підрозділи СБУ, Збройних сил України, Нацгвардії, Нацполіції та ДСНС спільно "знешкодили" диверсійну групу на військовому об’єкті поблизу кордону з Білоруссю. Про це Суспільному розповіла речниця СБУ в Житомирській області Ірина Мартинюк.

За її словами, під час навчань силовики відпрацьовували алгоритм спільних дій, необхідних для подальшого знешкодження реальних диверсійних груп.

"За легендою навчань, у район на кордоні прибула ворожа "диверсійна" група, котра мала на меті організувати серію "вибухів" на території військової частини. Військові блокували спроби "зловмисників" потрапити на територію частини, знешкодивши при цьому двох "диверсантів". Фахівці СБУ встановили місце перебуваня решти учасників групи і нейтралізували їх. Тренування проводили в умовах максимально наближених до реальних, в районах поблизу державного кордону з Республікою Білорусь", – розповіла Ірина Мартинюк.

До навчань також долучалися представники органів державної влади та місцевого самоврядування.

Ірина Мартинюк каже, що по завершенню навчань учасники провели повний аналіз протидиверсійного захисту згаданої військової частини і обговорили, як можна удосконалити механізм спільного відпрацювання необхідних дій.

Читайте також У Житомирі військова частина Нацгвардії перейшла на посилений режим служби. "Шлях поколінь" – у Житомирі організували кінопоказ документального фільму про УПА та війну на Донбасі. На Житомирщині сталася ДТП – три людини потрапили в лікарню. Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

​На Житомирщині п'яний чоловік знайшов міну та приніс її до магазину

  • 2022-02-19 00:25:12
  • перегляди: 0

15 лютого в одному із сіл Бердичівського району місцеві жителі помітили, що їх односелець переносить іржаву міну, та повідомили про це до поліції. Боєприпас часів Другої світової війни вилучили та знешкодили поліцейські вибухотехніки. Правоохоронці перевіряють інформацію про походження небезпечного предмета, а також нагадують громадянам про передбачену законом відповідальність за подібні дії.


Увечері 15 лютого до поліції надійшло одразу кілька телефонних повідомлень від жителів с. Старого Солотвина про іржавий предмет, зовні схожий на міну, неподалік сільського магазина.


На місце події виїхали поліцейські слідчо-оперативної групи Бердичівського райвідділу та фахівці вибухотехнічної служби ГУНП.


Від жителів Старого Солотвина правоохоронці дізнались, що приніс боєприпас на сільську вулицю їх односелець. 26-річний чоловік на момент прибуття поліцейських перебував у нетверезому стані та пояснив, що знайшов заіржавілий предмет неподалік села.


За попередніми висновками поліцейських-вибухотехніків, це мінометна міна калібром 82 мм часів Другої світової війни. Фахівці вилучили та у безпечному для людей місці знешкодили боєприпас.


Попередня правова кваліфікація події – ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) КК України. Нагадуємо, що чинним кримінальним законодавством за носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

В Житомирській області скажений пес напав на жінку

  • 2022-02-18 23:21:23
  • перегляди: 0

На Житомирщині скажений пес покусав 85-річну бабусю. Її рятують медики. Жінка вийшла розбороняти собак, які вчепилися одне в одного, натомість і сама постраждала.

Пенсіонерка нині у лікарні. В лабораторії підтвердили — тварина хворіла на сказ. Безпритульних собак у селі багато й усі вони харчуються переважно на міському сміттєзвалищі, розташованому поряд. Там же бігають і лиси, у цей період вони саме починають плодитися, тож активно шукають їжу. Лисиця й могла інфікувати пса, який вкусив пенсіонерку. В якому стані бабуся та що зараз робитиме громада — дивіться далі у сюжеті телеканалу СК1

COVID-19 в Житомирській області. Епідемічна ситуація станом на 18 лютого

  • 2022-02-18 23:18:31
  • перегляди: 0

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ЕПІДЕМІЧНОЇ СИТУАЦІЇ З COVID-19 ПО ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ НА 27.01.2021Р. ЗА МИНУЛУ ДОБУ (В ПЕРІОД З 18:00 25.01.2021 -18:00 26.01.2021Р.)


Оперативна інформація щодо епідемічної ситуації з COVID-19 по Житомирській області на18.02.2022р. за минулу добу

1.Зареєстровано нових лабораторно підтверджених випадків за добу –1706

Всього випадків (з наростаючим підсумком) –187630

Померло (всього) –3490

Всього одужало –157180

Активні хворі –26960

2.Всього проведено ПЛР-тестувань за добу –1589

Всього проведено ПЛР-тестувань (з наростаючим підсумком) –514675

Всього проведено ІФА-тестувань за добу –337

Всього проведено ІФА-тестувань ( з наростаючим підсумком) –403371

Пенсіонери зможуть безоплатно стерилізувати домашніх безпородних тварин

  • 2022-02-18 20:33:49
  • перегляди: 0

Відповідний Порядок затвердить виконавчий комітет міської ради. У проєкті рішення йдеться, що право на безоплатну стерилізацію домашніх безпородних тварин мають пенсіонери віком від 60-ти років, які: - зареєстровані у місті Житомирі або в с. Вереси; - отримують мінімальний розмір пенсії. Для підтвердження вищезазначених вимог власниками тварин надаються такі документи: - копія пенсійного посвідчення; - копія паспорта громадянина України та підтвердження місця реєстрації у м. Житомирі або в с. Вереси; - довідка про доходи, видана Пенсійним фондом України в Житомирській області, де вказаний мінімальний розмір пенсії за віком (довідка про доходи пенсіонера). За умови пред`явлення цих документів житомирський пенсіонер має право стерилізувати дві безпородні домашні тварини жіночого роду віком від 9-ти місяців: дві кішки, або дві собаки, або одна кішка та одна собака. У місцевому бюджеті передбачать кошти на виконання такого заходу міської програми «Житомирська міська об`єднана територіальна громада – дружня до тварин» на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням міської ради від 24.12.2020 № 38 шляхом надання трансфертів КП «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради.

На Житомирщині викрито схему розкрадання лісу приватними підприємцями

  • 2022-02-18 18:54:27
  • перегляди: 0

Житомирською обласною прокуратурою спільно зі слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в області та Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України викрито та припинено схему розкрадання лісових ресурсів у Житомирському районі.


Установлено, що до систематичного розкрадання цінних порід дерев причетна група осіб, до якої входили місцеві жителі, приватні підприємці. Зокрема, вони організували незаконні порубки дерев на території одного з лісогосподарств області. Ліс вирубували самовільно, без належних спецдозволів.

Так, 17.02.2022, увечері, ділків викрили «на гарячому», відразу після того, як вони вантажним автомобілем марки ЗІЛ 131, вщерть завантаженим триметровими колодами дерев різних порід, доставили на приватну пилораму лісоматеріали.

Правоохоронці провели на території пилорами обшук, під час якого вилучили майже півтори сотні колод, переважно породи дуб, дуб червоний, а також сосна, липа, вільха, осика без належного маркування, майже 900 соснових та дубових дощок, вантажний автомобіль, спецтехніку, чорнову бухгалтерію. Вирішується питання про накладення арешту на вилучену деревину та транспортні засоби.


За попередніми підрахунками, незаконними порубками лісу державним інтересам та довкіллю заподіяно шкоди на понад 700 тис. грн.
Наразі, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 246 КК України триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

У Житомирі жителі Семенівської громади здали кров для онкохворих дітей

  • 2022-02-18 18:33:28
  • перегляди: 0

У Житомирі 27 жителів Семенівської територіальної громади Бердичівського району здали кров для онкохворих дітей. Про це розповіла голова громади Наталія Семенюк.

За її словами, здавати кров приїхали старости сіл, депутати сільських рад, вихователі дитячих садочків, працівники культури.

"У нашій громаді проводиться акція до Дня онкохворої дитини, – каже Наталія Семенюк. – Люди, які приїхали, хочуть зробити добру справу – поділитися своєю кров'ю, аби зберегти дитячі життя. Приїхали жителі сіл Хажин, Красівка, Іванківці, Семенівка. Ми хотіли б, щоб нашу акцію перейняли й інші громади".

За словами Олени Рижко, здавати кров потрібно, бо це може врятувати комусь життя.

"Ми приїхали підтримати родину громади, в якій зараз хворіє дитина, – каже Олена Рижко. – Ми звернулися за допомогою до жителів громади. Спочатку шукали ту групу крові, яка була потрібна цьому хлопчику, але відгукнулися багато людей з різними групами крові для того, щоб підтримати і допомогти".

Завідувачка лабораторії обласного центру крові Наталія Соколовська розповіла, що перед забором крові кожен донор проходить обстеження.

У кожного визначають групу крові та резус.

"Після того, як донор зайшов у лабораторію, лаборант проводить ідентифікацію людини, – каже Наталія Соколовська. – Якщо все гаразд, проводиться взяття капілярної крові. Після цього робиться визначення гемоглобіну і групи крові. Якщо гемоглобін у донора в нормі, то оформляється донорська картка. Результати дослідження вносяться в електронну систему "Служба крові", картка повертається донору і він іде до терапевта, щоб отримати дозвіл на здачу крові".

"Капля крові іноді рятує життя, – каже Наталія Макарова, яка прийшла здавати кров. – Мені Господь дає кров, і я даю її тим, кому потрібно".

Людмила Доміловська також здала кров.

"Я себе почуваю добре, все нормально", – каже Людмила Доміловська.

Медична директорка центру крові Алла Островська розповіла, що в медичних закладах області зараз не вистачає першої, другої і третьої групи крові з резусом мінус.

"Завдяки таким акціям і донорам вдається забезпечувати компонентами крові всіх тих, хто її потребує у наших лікувальних закладах", – зауважила Алла Островська.

Ще по темі На Житомирщині працівники обласного центру крові провели виїзну заготівлю крові. Читайте також Рання реабілітація дітей з інвалідністю на Житомирщині. На Житомирщині зріс рівень смертності від коронавірусу. У селі на Житомирщині скажений собака покусав жінку. Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

У Коростенському районі правоохоронці провели черговий етап контрдиверсійних навчань. ВІДЕО

  • 2022-02-18 18:18:28
  • перегляди: 0

Під час навчань правоохоронці відпрацьовували узгодженість дій різних сил для виявлення та затримання правопорушників, а також попередження вчинення ними деструктивних дій. Зокрема, було перевірено алгоритми взаємодії у разі переховування диверсійних груп у лісових масивах та закинутих будівлях, барикадування ними приміщень, спроб втечі під час конвоювання тощо.


Бійці роти поліції особливого призначення ГУНП забезпечували оточення та блокування визначених об’єктів, а інспектори груп реагування патрульної поліції Коростенського райуправління дбали про безпеку дорожнього руху та обмежували доступ до потенційно небезпечної території. Також до їх функцій входила перевірка керманичів та їх транспортних засобів щодо наявності зброї, вибухівки та інших заборонених предметів.


До моніторингу та координації дій підрозділів поліції та інших сил був залучений і мобільний Ситуаційний центр ГУНП.