Волинь - сторінка 2

Небесній Сотні вдячні за свободу: волиняни вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності

  • 2022-02-20 19:48:36
  • перегляди: 0

20 лютого українці вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років.
На Волині, аби віддати шану загиблим Героям, в обласному центрі відбулись громадська панахида та покладання квітів на Театральному майдані та Меморіальному комплексі «Вічна слава».

Долучилась до вшанування заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Сімох Героїв втратила Волинь. Усі вони стояли на сторожі Гідності. Й відстояли її ціною власного життя. Вони назавжди у нашій пам’яті: Василь Мойсей, Олександр Бадера, Сергій Байдовський, Едуард Гриневич, Юрій Сидорчук, Іван Тарасюк, Віктор Хом’як.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

У Луцьку вздовж дамби - сміття (ФОТО)

  • 2022-02-20 19:36:34
  • перегляди: 0

Під час щоденного здійснення охорони громадського порядку в Центральному парку імені Лесі Українки, інспектори департаменту муніципальної варти регулярно виявляють факти засмічення побутовими відходами території парку поруч з дамбою, де влаштована доріжка з поліуретановим напиленням, особливо після танення снігу.Про це інформує Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради.Звісно, це напряму пов’язано з культурою наших громадян. Проте, прогулюючись в парку, вздовж дамби, відвідувачі парку просто не мають куди викинути обгортку від морозива, паперову склянку тощо, а тому частенько сміття летить в кущі. Департаментом муніципальної варти направлено лист до КП «Парки та сквери м. Луцька» з проханням встановити урни для сміття вздовж усієї дамби в парку до 23.02.2022.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Луцьку: автівка під час обгону зачепила іншу (ВІДЕО)

Музичний гурт з Горохівщини вирішив гастролювати селами та містами сусідньої області

  • 2022-02-20 18:45:27
  • перегляди: 0

У 1955-му його згуртував місцевий житель Віталій Гнатович Стасюк. Традицію продовжив однофамілець засновника колективу Віталій Ігорович Стасюк

Він у 2006-му очолив оркестр. Сільським музикантам вдалося зберегти інструменти навіть у складні 1990-ті. А вже згодом багато нових купили за свої гроші. Тепер грають на першовересневих святах, випускних вечорах, офіційних урочистостях та весіллях.

Виступи вже планують не лише в рідному селі, а й в окрузі та навіть у сусідній Львівщині.

Читайте також: На Волині дівчина вирішила продати куртку, а потрапила в халепу.

На репетиції збираються зазвичай у суботу і неділю. В інші дні – нема коли, вдома в кожного є чимало селянської роботи. Виступи вже планують не лише в рідному селі, а й в окрузі та навіть у сусідній Львівщині.

В Волинській облдержадміністрації відбулась робоча зустріч із заступником міністра оборони України

  • 2022-02-20 18:18:18
  • перегляди: 0

Робоча зустріч із заступником міністра оброни України Ростиславом Замлинським відбулась сьогодні, 20 лютого 2022 року, в обласній державній амдіністрації.
За дорученням голови ОДА, участь у нараді взяв перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Мовенко. Окрім цього, долучилися також командир бригади територіальної оборони Волині Олександр Скумбрій, військовий комісар Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Роман Кулик та керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації.

Основне питання, котре обговорювали – освоєння коштів, виділених на територіальну оборону в області.

Як повідомив Ростислав Замлинський, для Міністерства оборони найоптимальніший варіант, щоб розпорядником коштів та замовником робіт виступала обласна державна адміністрація. Адже такий шлях одержання коштів бригадою тероборони області буде найшвидшим.

«Насамперед на порядку денному стоїть питання поточних ремонтів та облаштувань сигналізацій для збройних кімнат, а далі облаштування меблями та комп’ютерами. По всій Україні станом на пятницю усіма обласними радами на територіальну оборону сумарно виділено 252 мільйони гривень.

Тож у розрізі кожної області повинна бути дорожня карта розгортання чил тероборони для кожного батальйону, у якій необхідно прописати терміни початку і завершення робіт, тендерів та відповідальних тощо», - зазначив заступник міністра оборони України Ростислав Замлинський.

Довідково: нині в державі триває процес формування бригад територіальної оборони відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву», ініційованого Президентом України у травні 2021 року. Закон вступив у силу 1 січня 2022 року. Так, Україна впроваджує широку систему національного спротиву, щоб не лише держава в цілому, а і кожна область та район були максимально захищеними перед будь-якою можливою зовнішньою загрозою.

Закон передбачає виведення Територіальної оборони зі структури Сухопутних військ в окремий рід військ ЗСУ. Тепер Сили територіальної оборони це такий самий самостійний рід сил ЗСУ, як Десантно-штурмові війська та Сили спеціальних операцій. З такими ж бригадами, батальйонами, ротами, командирами з числа кадрових військових. Єдина відмінність – основний склад бійців складають резервісти.

Окрім цього, посадовець повідомив, що у Міністерстві оборони України розробили законопроєкт №7012-2, де для сил тероборони також передбачено фінансування, але загалом там прописані речі, пов’язані із закупівлями.

Своєю чергою, заступник директора департаменту фінансів ОДА Володимир Селедець повідомив, що згідно обласної програми територіальної оборони, передбачені кошти – це субвенція державному бюджету. Тож можливий і такий шлях фінансування сил тероборони області.

Однак, представник міністерства зауважив, що такий механізм фінансування потребує більше часу, а облаштувати все необхідно якнайшвидше. Разом із цим додав, що рішення за головою обласної державної адміністрації.

На завершення робочої зустрічі перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко запевнив, що в області зроблять усе можливе для виконання усіх завдань.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

Волинянин створив ролик, аби підтримати українську армію

  • 2022-02-20 18:12:21
  • перегляди: 0

Житель Рожища Назарій Ткачук створив відеоролик, аби підтримати українську армію та вшанувати Героїв Небесної Сотні. Про це пише «Район.Рожище».

Назарій використав реальні фрагменти з військових дій на території України та пісню американського метал-гурту «System Of A Down» «Protect The Land».

Читайте також: Окупанти загострюють ситуацію: в Донецьку пролунав потужний вибух (Фото, відео).

Назарій у відео використав реальні фрагменти з військових дій на території України та пісню американського метал-гурту «System Of A Down» «Protect The Land». Її учасники команди створили на підтримку солдатам Вірменії.

Стан ліфтів у Луцьку: скільки відремонтували та за які гроші

  • 2022-02-20 18:12:19
  • перегляди: 0

У Луцьку тисяча ліфтів. Впродовж п'яти років 400 підйомників відремонтували, ще 600 чекають своєї черги, – розповів Суспільному директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Микола Осіюк.

Керівник міського департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк говорить, що протягом 2017-2021-го років у Луцьку відремонтували 400 ліфтів. Цього року, каже, планують капітально відремонтувати ще майже сотню.

З його слів, гарантійний термін експлуатації підйомника – 25 років. Після цього кожних чотири роки має проводитись експертиза на справність обладнання.

"Фахівці дають відповідний припис – або продовжити термін експлуатації ліфта з його капітальним ремонтом, або ні. Зазвичай це були ліфти будинків побудови кінця 80-х – початку 90-х років", - каже Микола Осіюк. Додає: нині у Луцьку пройшов той період, коли в такій масово у 9-поверхівках зупиняли ліфти.

Посадовець каже, що ліфти ремонтують. 2021 року на капремонт витратили дев'ять мільйонів гривень. Цього року з міського бюджету виділили чотири мільйонів гривень. Додає: це лише першочергова сума, у другому півріччі 2022 року вона збільшиться.

Зі слів Миколи Осіюка, капремонт ліфтів у Луцьку відбувається на умовах співфінансування 60 на 40. 60 % з міського бюджету, а 40 % люди додають свої гроші.

Що відомо У вересні 2021-го у багатоповерхових будинках Луцька не працювали 30 ліфтів. Капремонту підлягають ліфти, які експлуатують понад 25 років. В липні минулого року міськрада виділила 2,8 мільйона гривень на капітальний ремонт ліфтів житлових будинків міста. Станом на 16 липня у багатоповерхівках обласного центру не працювало 39 ліфтів.

Як волиняни можуть вступити у тероборону

  • 2022-02-20 17:57:20
  • перегляди: 0

В Україну регулярно надходить допомога із-за кордону у вигляді бойової техніки, у підрозділах Збройних сил проходять масштабні тактичні навчання, військовослужбовці готуються до різних сценаріїв, а на місцях розгортають підрозділи територіальної оборони.

Журналістка 12 каналу Ольга Матвєєва розпитала, як вступити до лав тероборони Луцька. Насамперед наголошують: є основний штат, а є резервісти. Перші перебувають у штабі постійно, мають сталий розпорядок дня та щоденні навчання. Служба в резерві – це коли людина не відривається від своєї основної діяльності: навчання чи роботи, проводить своє цивільне життя. Час від часу відбуваються збори, на які залучаються резервісти, і стрілецькі дії. Стрілецькі дії – частіше. Це навчання зі стрільби, тактичної медицини, з мінної справи, – розповідає начальник групи персоналу штабу тероборони Луцька Олександр Ляшко До слова, днями процедуру оформлення до штабу резервістів спростили. Добровольці тепер приїздять до військової частини, їх ознайомлюють із вакансіями, після чого вони пишуть заяву, проходять психологічний тест та співбесіду.

Якщо вона минула успішно – отримують документи для проходження медогляду у військкоматі.

В штат повинна бути спеціальність військова. І ті вакансії, що в нас є, повинні бути співзвучні з тією, що у військовому квиточку. Тобто якщо ти зв’язківець, ти не можеш бути заступником штаба по мобілізаційній роботі, – пояснює Олександр Ляшко.

Окрім того, в основний штат беруть не більше 40 людей, тоді як у резервістів жодних обмежень немає. У штат резервістів можуть потрапити усі охочі, він формується на випадок війни. Під час зборів і офіційних навчань, які, кажуть, тривають не більше місяця на рік, за резервістами зберігається місце роботи і зарплата.

Якщо все влаштовує, медогляд позаду, – потрібно зібрати пакет документів для контракту, а це заява про бажання добровільно вступити на службу, копія паспорта, довідка про склад сім’ї, характеристика з місця роботи або навчання, копії документів про освіту, кольорове фото 9 на 12 см, копія ідентифікаційного коду, довідка про проходження медогляду та довідка про несудимість. В лави резервістів останнім часом почали масово записуватися відомі українці. Одним із перших став волинянин Олександр Положинський. Навздогін йому – вокаліст гурту «Антитіла» Тарас Тополя.

До слова, щодня в лави тероборони Луцька добровільно приєднуються двоє-троє людей. В столиці кажуть, що у разі потреби щонайменше 130 тисяч українців будуть здатні підсилити регулярну армію.

Біля Луцька руйнується нова велодоріжка (ФОТО)

  • 2022-02-20 17:45:41
  • перегляди: 0

Поблизу Луцька посала руйнуватися нова велодоріжка.Про це пише Ліля Свирида у соцмережі facebook."Новісінька велодоріжка в напрямку Тарасове-Боголюби. Таких ділянок багато", - зазначає у дописі жінка.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центральній частині Луцька хочуть викупити землю

На Волині реставрують історичну пам'ятку національного значення

  • 2022-02-20 17:18:30
  • перегляди: 0

Волинський краєзнавчий музей оголосив тендер на розробку науково-проєктної документації «Реставрація будинку Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського в селі Затурці на вулиці 1 Травня, 75 Володимир-Волинського району (пам’ятка історії національного значення, охоронний номер 030015-Н)».Торги тривають на сайті державних закупівель. Тендерні пропозиції від учасників прийматимуть до 25 лютого. Очікувана вартість розробки проєкту становить 500 тисяч гривень, пише ІА "Волинські Новини". Відповідно до тендерної документації, проєкт реставрації будинку Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського має передбачати:– підсилення або заміну конструкцій даху та обробку дерев’яних конструкцій;– заміну покриття даху;– влаштування блискавкозахисту;– заміну утеплення мансардного поверху;– гідроізоляцію стін підвалу;– підсилення або заміну опорних балок і перекриттів підвалу;– реконструкцію системи опалення будинку;– реконструкцію системи електричного освітлення будинку;– заміну дверних блоків;– реставрацію фасадів та інтер’єрів.Проєкт мають розробити до 31 липня 2022 року.

Після цього стане можливим оголошення тендеру на самі роботи.Відзначимо, що історія облаштування Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського сягає 1995 року, коли було прийнято рішення про створення відповідного відділу Волинського краєзнавчого музею. Він міститься в пам’ятці історії – садибі родини Липинських у Затурцях.Тут народився і провів дитячі та юнацькі роки В’ячеслав Казимирович Липинський (1882-1931) – вчений, історик, соціолог, політик, публіцист, посол і повноважний міністр української держави в Австро-Угорщині, головний ідеолог відновлення в Україні гетьманської форми правління.У музеї зберігається унікальна колекція особистих речей і документів В’ячеслава Липинського та його родини.Нині Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського можна оглянути, відвідавши віртуальну екскурсію.Ольга ШЕРШЕНЬ

Невідомі викинули у лісі на Волині старі меблі (ФОТО)

  • 2022-02-20 17:15:32
  • перегляди: 0

У селі Гірники, що на Ратнівщині, невідомі вивезли до лісу старі меблі.Про це пише Тетяна Ковч у соцмережі facebook."Може хто впізнає свої меблі... Оце на сьогодні, свіженька картина прибраної минулоріч території.... Про які смітники може йти мова?" - написала пані Тетяна.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центральній частині Луцька хочуть викупити землю

Юннати з Волині здобули перемогу в конкурсі, бо вирощують у теплиці екзотичні фрукти

  • 2022-02-20 17:00:27
  • перегляди: 0

У теплиці Ковельської міської станції юних натуралістів діти вирощують банани, лимони, зерна кавового дерева та ананаси. Теплиця станції посіла третє місце у Всеукраїнському конкурсі-огляді, - розповіла Суспільному директорка закладу позашкілля Віра Бовчук.

У теплиці вирощують понад сто видів рослин, на площі у 102 квадратні метри. Тут навчається понад чотири сотні вихованців, які на основі спостережень за рослинами пишуть дослідження та вивчають екологію, - каже директорка закладу позашкілля Віра Бовчук.

З її слів, теплиця Ковельської міської станції юних натуралістів посіла третє місце у Всеукраїнському конкурсі-огляді "Дивовижна теплиця".

На розгляд журі у конкурсі юннати представили усі здобутки за 2021 рік, - каже керівниця станції юних натуралістів Наталія Мойсак.

"Серед рослин, які здивували журі, старожили теплиці - кактус, якому понад сорок років і нові культури, такі як пасифлора, трав’яниста ліана з повзучими вусиками", - говорить жінка.

Юннатка Інна Дричик каже, що здобутому третьому місцю у конкурсі "Дивовижна теплиця" дуже радіє, бо це результат роботи усіх,

хто доглядає за рослинами. Дівчина займається на станції шість років. Їй вдалося з паростка виростити банани.

Для того, щоб у теплиці Ковельської міської станції юних натуралістів упродовж року росли тропічні фрукти, тут підтримують відповідний температурний режим.

Зараз у теплиці цвіте кімнатна липа, дозрівають лимони, - каже Віра Бовчук, директорка Ковельської станції юних натуралістів. З її слів, працюють над створенням ананасової грядки, уже мають майже десяток рослин цієї культури.

У теплиці Ковельської міської станції юних натуралістів уже готуються до наступного конкурсу, щоб досягти кращих результатів.

Читайте також Ківі, інжир, жимолость, іргу: волинянин вирощує екзотичні фрукти Великі та мініатюрні плоди: волинянин у підземній теплиці вирощує цитрусові Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram та Viber Суспільного Волині.

На одній із вулиць Луцька підозрілий чоловік ходив біля припаркованих авто (ВІДЕО)

  • 2022-02-20 16:15:39
  • перегляди: 0

У Луцьку на вулиці Клима Савура помітили підозрілого чоловіка, який намагався відкрити автівки.Про це пише Юра Шеремета у соцмережі facebook."вул.Клима Савура 28. Цей хлопець ходив заглядав по всіх машинах після чого була спроба взлому", - йдеться у дописі.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центральній частині Луцька хочуть викупити землю

У головному корпусі Лесиного вишу буде ремонт

  • 2022-02-20 16:15:38
  • перегляди: 0

Навчальний заклад оголосив тендер на ремонтні роботи на сайті державних закупівель Prozorro.

Торги триватимуть до 14 березня, аукціон розпочнеться 19 квітня, інформує ІА Волинські новини.

Очікувана вартість поточного ремонту коридору першого поверху навчального корпусу № 3 ВНУ становить 5,594 мільйона гривень.

Поточний ремонт у корпусі ВНУ мають закінчити до кінця поточного року. Гарантійний термін на проведені роботи становитиме два роки.

За ці кошти, згідно з тендерною документацію, планують здійснити штукатурення, шпаклювання стін, укосів, їхнє ґрунтування та поліпшене фарбування, розчищення погонних лiпних виробiв, оновлення стель, улаштування гідро-, тепло- та звукоізоляції підлоги, улаштування цементної стяжки та покриттів із керамічних плиток, заміна дверей, облаштування вестибюлю та сходової клітки, зокрема реставрація сходів із мраморної крихти, оновлення декоративного оздоблення колон, сантехнічні та електромонтажні роботи, ремонт санвузлів із заміною унітазів та умивальників, реставрація дверей і тамбурів, монтаж підйомника для маломобільних груп населення, встановлення вказівника на стіні, барельєфу та логотипу.

Поточний ремонт у корпусі ВНУ мають закінчити до кінця поточного року. Гарантійний термін на проведені роботи становитиме два роки.

Нагадаємо, нещодавно повідомили, що у Волинському національному університеті до нового навчального року планують відремонтувати медичний факультет. Ціна ремонту – 12,8 мільйона гривень.

Читайте також: Відомо, які вулиці в Луцьку відремонтують цьогоріч

У Луцьку дві крадійки засуджені за крадіжки на загальну суму у 2,2 мільйони гривень

  • 2022-02-20 16:09:48
  • перегляди: 0

Прокурори Луцької окружної прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про вчинення на Волині двома «гастролерками» - 37-річною та 35-річною жительками Сумщини – крадіжок із проникненням у житло та крадіжки в особливо великих розмірах.

Доведено, що раніше судимі уже за такі злочини жінки, перебуваючи на випробувальному терміні, улітку 2016 року обікрали дві хати у селі Підгайці Луцького району, завдавши їхнім власникам майнової шкоди на понад 200 тисяч гривень.

Через рік – 21 серпня 2017 року – старша із обвинувачених проникла ще у хату в селі Рованці Луцького району, звідки викрала грошей та цінностей на майже 2,2 мільйона гривень.

Невдовзі після вчинення цього злочину її затримали, а за кілька днів розшукали і її спільницю.

Відтоді зловмисниці перебували під вартою.

Луцький міськрайонний суд визнав обох жінок винуватими у вчиненні злочинів та призначив їм покарання у виді позбавлення волі: молодшій – на строк 5 років, 11 місяців та 18 днів, старшій – на строк 9 років та 6 місяців із конфіскацією майна.

За матеріалами прес-служби прокуратури Волинської області

У Луцьку вшанували Героїв Небесної Сотні (Фото)

  • 2022-02-20 16:03:18
  • перегляди: 0

Вшанували новітніх героїв і у Луцьку. Традиційно урочистості відбулися на Театральній площі міста біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України». Священики відслужили панахиду, освятили пам'ятний знак.

До заходу долучилося сотні лучан, представники влади міста та області, студенти, народні депутати, родини загиблих учасників АТО/ООС, духовенство, представники молодіжних організацій, окремі депутати Луцької міської ради. Пам'ять героїв Небесної Сотні вони вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів до фото-стели.

У подіях восьмилітньої давності Волинь втратила сімох Героїв. Вони стояли на сторожі Гідності й Незалежності України. Це - Василь Мойсей, Олександр Бадера, Сергій Байдовський, Едуард Гриневич, Юрій Сидорчук, Іван Тарасюк, Віктор Хом’як. Усіх їх об’єднала мрія жити у демократичній, європейській країні...

Мітинг-реквієм та урочисте покладання квітів відбулося сьогодні, 20 лютого, і на Меморіалі Вічної Слави, де похований учасник кривавих подій 2014-го Василь Мойсей. Присутні хвилиною мовчання вшанували його пам'ять, запалили лампадки та пообіцяли берегти Україну від ворожих зазіхань.

У подіях восьмилітньої давності Волинь втратила сімох Героїв. Вони стояли на сторожі Гідності й Незалежності України. Це - Василь Мойсей, Олександр Бадера, Сергій Байдовський, Едуард Гриневич, Юрій Сидорчук, Іван Тарасюк, Віктор Хом’як. Усіх їх об’єднала мрія жити у демократичній, європейській країні...

Читайте також: Мама волинського героя: «Хату відбудуємо. Але для мене головне – ​пам’ять про сина…»

Мітинг-реквієм та урочисте покладання квітів відбулося і на Меморіалі Вічної Слави, де похований учасник кривавих подій 2014-го Василь Мойсей.

У Луцьку передбачили 4 мільйони на ямковий ремонт доріг

  • 2022-02-20 15:42:25
  • перегляди: 0

На ремонт доріг після зимового періоду в Луцькій громаді передбачили 4 мільйони 200 тисяч гривень.Про це відомо з сайту «Прозоро».Департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради проводить тендер на проведення ремонту вулично-дорожньої мережі територіальної громади на це передбачають 4 мільйони 200 тисяч гривень.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії луцьких тролейбусів розкидають графіт посеред вулиці (ФОТО)На ці кошти передбачається холодне фрезерування асфальтобетонного покриття, улаштування вирiвнювального шару з гарячої щільної дрібнозернистої асфальтобетонної сумiшi, ямковий ремонт асфальтобетонного покриття доріг. Аукціон проведуть 4 березня 2022 року.

На Волині у селян забрали землю

  • 2022-02-20 15:27:16
  • перегляди: 0
У селі Квасів Горохівського району у людей позабирали городи.Селяни розповідають: обробляли землю роками, як враз ділянки, за які вони справно

Нещеплена волинська вчителька виграла суд у справі про відсторонення з роботи

  • 2022-02-20 15:27:14
  • перегляди: 0

Жінка не зробила щеплення через медичні протипоказання. Однак це не було взято до уваги. Тому Світлана Ребрик подала позов до суду на Ковельську школу № 2, де працює з 1994 року. Вчителька зазначила, що зіткнулася з грубим порушенням конституційного права на працю.

У заяві ковельчанка наголосила, що обов’язковість щеплення для працівників освіти було встановлено 8 листопада, а медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти COVID 19 їй затвердили лише 9 листопада.

Вчителька зазначила, що зіткнулася з грубим порушенням конституційного права на працю.

Суд постановив скасувати наказ про відсторонення від роботи Світлани Ребрик та стягнути на її користь 40,8 тисячі гривень зарплати з вирахуванням податків за три місяці.

І у Рожищі невакцинований шкільний двірник судився з адміністрацією закладу. Він просив скасувати наказ про його відсторонення від роботи, поновити на посаді та виплатити кошти за вимушений прогул. Чоловік акцентував увагу на тому, що ні трудовим договором, ні наказом про прийняття на роботу, ні посадовою інструкцією не передбачена необхідність у нього профілактичного щеплення проти COVID 19. Рожищенський районний суд став на бік працівника.

Читайте також: «Душуся від кашлю, сльози горохом, а люди ще й сваряться…»

Марія КАЩУК