Тернопіль - сторінка 6

На Тернопільщині горів “ВАЗ 21099”

  • 2022-02-19 10:09:26
  • перегляди: 0

18-го лютого о 18:11 на номер екстреного виклику “101” надійшло повідомлення про пожежу легкового автомобіля поблизу села Пліхів Бережанської територіальної громади Тернопільського району. Внаслідок пожежі знищено легковий автомобіль "ВАЗ 21099". Пожежу ліквідовано черговим караулом 7 державної пожежно-рятувальної частини 2 державного пожежно-рятувального загону Головного управління.

У Тернополі поліцейські навчали школярів, як діяти у випадку надзвичайної ситуації

  • 2022-02-19 10:00:44
  • перегляди: 0

Знати основні правила безпеки та бути напоготові у разі непередбачуваної ситуації – навчання з екстреної евакуації відбулися у навчальних закладах Тернопільської міської територіальної громади.

Тренувальні заходи проводилися під наглядом співробітників ювенальної превенції.
Взяти лише найнеобхідніші речі та швидко покинути приміщення у разі загрози вибуху – такий сценарій відпрацьовували учні та освітяни Тернопільської спеціалізованої школі № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов.

На момент уявної небезпеки в закладі перебувало майже тисяча осіб. Вони швидко зреагували на повідомлення: «Увага всім!» та виконали необхідні правила евакуації з будівлі.

- Під час тренувальних заходів усі учасники освітнього процесу змогли вчасно, швидко та оперативно дістатися до місць, які відзначені згідно з планом евакуації на випадок надзвичайної ситуації, яка може загрожувати їхньому життю або здоров’ю, – зазначила інспектор сектору ювенальної превенції Тернопільського районного управління поліції Надія Семен.

Відпрацювання алгоритму дій у випадку загрози – необхідність сьогодення.

Під час навчань дітям роз’яснили як вести себе в умовах надзвичайної ситуації, як користуватись планом евакуації, показали, які є запасні виходи, де розміщені укриття та інші безпечні місця.

- Такі навчальні тренування є важливі для відпрацювання навичок при загрозі вибуху небезпечних предметів на території школи. Сьогодні ми побачили, що такі евакуаційні заходи ми можемо здійснити до 10 хвилин – розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи школи №5 Лілія Півторак.

Діти із серйозністю та відповідальністю поставилися до процесу евакуації, чітко виконували усі вказівки дорослих: взяли найнеобхідніше та організовано вийшли у місця укриття.

Такі спеціальні навчання із евакуації провели також у дошкільних навчальних закладах Тернопільської громади.

Джерело: Досьє 102

У Тернопільській області за добу коронавірус підтвердили у 563 людей, померло 4 хворих

  • 2022-02-19 09:33:49
  • перегляди: 0

У Тернопільській області за минулу добу COVID-19 підтвердили у 563 людей. Від ускладнень хвороби померли 4 людини.

Такі дані оприлюднив 19 лютого Тернопільський обласний Центр контролю та профілактики хвороб.

Наймолодшому з померлих виповнилося 62 років. Він проживав у Чортківському районі.

Найстаршому – 81 рік (Кременецький район).

Одужання за добу підтвердили у 806 людей.

За весь час пандемії коронавірус на Тернопільщині зафіксували у 144 450 людей. Одужання підтвердили у 118 507 жителів області.

Майже 3 тисячі жителів Тернопільщини скористалися однією послугою

  • 2022-02-19 09:24:39
  • перегляди: 0

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня цього року фахівці структурних підрозділів Головного управління ДПС в області надали 8 896 адміністративних послуг, у тому числі працівники підрозділу електронних сервісів надали 6016 таких послуг, - уточнюють податківці.

У структурі наданих адміністративних послуг найбільшу питому вагу займає послуга із видачі картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

- Цією послугою скористалися 2 932 жителі краю, - кажуть податківці. - Також значну кількість послуг надали щодо видачі відомостей із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків – 1 994, надання витягів із реєстру платників єдиного податку – 1 294 і реєстрації платником єдиного податку – 551 послуга.

Нагадаємо, у приміщенні Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України надають послуги з безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадян. У січні 2022 року працівники цього підрозділу сформували і видали 2 906 сертифікатів електронного цифрового підпису, що на 384 більше, ніж за відповідний період торік.

Фото із відкритих джерел

У Тернопільській області за 2021 рік реконструювали та побудували 21 об’єкт медичної інфраструктури

  • 2022-02-19 09:00:34
  • перегляди: 0

У Тернопільській області за 2021 рік реконструювали та побудували 21 об’єкт медичної інфраструктури

Зокрема, ремонтні роботи та переоснащення здійснено у приймальних відділеннях 6 медзакладів: Бережанської районної лікарні,

Кременецької районної лікарні,

Чортківської районної лікарні,

Тернопільської міської комунальної лікарні №2,

Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги,

Тернопільської обласної клінічної лікарні. Також у регіоні побудували 15 нових сільських амбулаторій первинної медико-санітарної допомоги, загальною площею 3 733 м²: у селі Базаринці,

у селі Борсуки,

у селі Будилів,

у селі Вишгородок,

у селі Зубрець,

у селі Куряни,

у селі Настасів,

у селі Оришківці,

у селі Почапинці,

у селі Старе Місто,

у селі Микулинці,

у селі Ангелівка,

у селі Косів,

у селі Скорики,

у селі Стриганці. Окрім цього, для медзакладів регіону закуплено та встановлено новітнє обладнання: 6 апаратів комп’ютерної томографії,

6 апаратів ультразвукової діагностики,

6 рентген-апаратів. Усі будівлі оновлені з урахуванням вимог інклюзії. Тепер, завдяки реалізації програми Президента, мешканці регіону мають доступ до комфортних умов лікування та профілактики захворювань.

Почаївська Лавра: Стало відомо, куди зникла вірянка

  • 2022-02-19 08:48:23
  • перегляди: 0

Позитивна новина сколихнула Тернопілля. Поліцейські розшукали Коваленко Марину Петрівну, яка 11 лютого в обідню пору доби, перебуваючи на території Почаївської лаври пішла до Троїцького храму, а після чого зникла.

Жінка поїхала в сусідню область не повідомивши рідних.

На Тернопільщині сьогодні стартують унікальні футбольні змагання, яке не проводилися 35 років

  • 2022-02-19 07:57:35
  • перегляди: 0

23 команди заявилися на зимову першість Тернопільської області 2022 року. Востаннє подібні змагання в нашому краї відбувалися в далекому 1987 році. Отож після 35-річної перерви зимові футбольні баталії поновлюють, при чому вони мають відкритий статус, адже в чемпіонаті беруть участь дві команди з сусідніх областей – з Івано-Франківської (Городенка) та Хмельницької (Теофіполь).

Зимова першість проходитиме у селі Боричівка, що біля Теребовлі на стадіоні із сучасним штучним покриттям стандартних розмірів.

Честь відкрити новий футбольних турнір випало сьогодні, 19 лютого, дебютантам вищої обласної ліги ФК «Трибухівці» та чвертьфіналісту Ліги чемпіоноів Тернопільщини 2021/22 «Поділлю-2» з Васильківців. Їхній матч розпочнеться о 11 год. 15 год. А перед тим о 11 годині відбудеться урочисте відкриття зимової першості Тернопільщини за участю голови Асоціації футболу Тернопільщини Тараса Юрика.

Згідно жеребкування команди розділено на такі групи:

Група «А»: «Іскра» (Теофіполь, Хмельницька область), ФК «Трибухівці», «Поділля-2» (Васильківці), ФК «Збараж», «Сокіл» (В. Березовиця);

Група «В»: «Пробій» (Городенка, Івано-Франківська область), «Колос» (Бучач), «Вікнини» (Вікно), «Галич» (Збараж);

Група «С»: «Медобори» (Зелене), «Зоря» (Хоростків), ФК «Плотича», ФК «Куропатники», «Вікторія» (В. Бірки);

Група «D»: «Поділля» (Васильківці), ФК «Нараїв», «Кристал-U-19» (Чортків), ФК «Гайворонка»;

Група «Е»: «Нива» (Теребовля), ФК «Тернопіль-ТНПУ», «Поділля» (В. Березовиця), ФК «Смиківці», «Збруч-Агробізнес» (Підволочиськ).

Команди-учасники поділено на п’ять груп (у двох групах по чотири команди, в трьох – по п’ять). До наступної стадії першості (1/8 фіналу) проходять колективи, які в своїх групах займуть перші три місця, а також краща команда, яка посяде четверту позицію (при визначення кращих з четвертих місць до уваги не братимуться поєдинки з колективами, які в група «А», «С» та «Е» займуть останні, п’яті місця).

***

Розклад матчів першого туру:

19 лютого

11.15 ФК «Трибухівці» – «Поділля-2» (Васильківці)

13.15 «Зоря» (Хоростків) – ФК «Плотича»

15.15 «Іскра» (Теофіполь) – ФК «Збараж»

20 лютого

9.15 «Колос» (Бучач) – «Вікнини» (Вікно)

11.15 «Медобори» (Зелене) – «Вікторія» (В. Бірки)

13.15 ФК «Нараїв» – «Кристал-U-19» (Чортків)

15.15 «Поділля» (Васильківці) – ФК «Гайворонка»

26 лютого

9.15 «Нива» (Теребовля) – ФК «Смиківці».

11.15 ФК «Тернопіль-ТНПУ» – «Поділля» (В. Березовиця),

Базові дні інших ігрових турів: 27 лютого, 5, 6, 12, 13, 19, 20, 26, 27 березня.

На пішохідному переході у Тернополі водій збив неповнолітню

  • 2022-02-19 07:06:34
  • перегляди: 0

У лікaрнію з тілесними ушкодженнями в результaті дорожньо-трaнспортної пригоди госпітaлізувaли 16-ну школярку. Дівчинa потрaпилa під колесa aвтомобіля.

Авaрія трaпилaся 17 лютого близько 20:00 нa проспекті Степaнa Бaндери. Потерпілa переходилa дорогу нa пішохідному переході, коли її збив водій aвтомобіля Volkswagen Golf, інформують в обласному відомстві Нацполіції.

Кермувaльник стверджує, що був неувaжним, aле після удaру вийшов тa зaпропонувaв зaвезти дитину до медзaклaду. Вонa відмовилaся і неповнолітню до медзaклaду допрaвилa швидкa. Попередньо у дівчини легкі тілесні ушкодження.

У водія взяли кров для перевірки нa вміст aлкоголю. Дaний фaкт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувaнь згідно із ст. 286 Кримінaльного кодексу.

Фото: з відкритих джерел

У Тернополі оштрафували чоловіка, бо він в центрі міста продавав алкоголь

  • 2022-02-19 00:27:27
  • перегляди: 0

Новини Тернополя: У Тернополі на 1700 грн оштрафували чоловіка, який продавав алкоголь під час святкового ярмарку.

Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду, повідомляють Тернопільські події.

Чоловік у м. Тернопіль, бул. Шевченка, під час ярмарку зимового містечка, здійснював продаж алкоголю домашнього виробництва «Чача», пляшка ємністю 1,5 л., за грошову суму 450 грн., таким чином своїми діями порушив заборону зайняття забороненим видом підприємницької діяльності.

Суд визнав чоловіка винним та оштрафував на 1500 грн.

Більше новин Тернополя читайте за посиланнями:

У Тернополі жінка на елітній іномарці переїхала чоловіка через зауваженняУ Тернополі власника квартири звинуватили у побитті орендаря під час виселенняУ жителя Тернопільщини вкрали 504 тис. грн

Тернопільщина: Дітлахів закликають долучитися до конкурсу “Вода – це життя”

  • 2022-02-18 23:18:32
  • перегляди: 0

Щороку Регіональний офіс водних ресурсів у Тернопільській області в рамках відзначення Всесвітнього дня води (22 березня) проводить обласний конкурс малюнків, фото, флешмобів серед дітей та молоді аби вкотре нагадати про важливість найціннішого природного ресурсу – води.

Цьогорічна тематика конкурсу: «Підземні води – зроби невидиме видимим».

Мета полягає в тому, щоб проінформувати всіх про підземні води та те, як зміна клімату на них впливає, а також про важливість спільної роботи над тим, щоб підземні води використовувалися раціонально.

До участі в конкурсі запрошуються учні та вихованці загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, інтернатних та професійно-технічних закладів та вихованці позашкільних закладів у 2-х вікових категоріях:

- 6-12 років;
- 13-18 років.

Взяти участь у конкурсі зовсім не складно:

- намалюй малюнок чи зроби фото, організуй флешмоб відповідної тематики;
- заповни анкету та надішли до 31 березня 2021 року на адресу: вул. За Рудкою, 35, м. Тернопіль, 46003 або на електронну адресу [email protected].

Переможці отримають подарунки.

"У пам’яті й серцях": на Тернопільщині вшанували Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-18 22:24:26
  • перегляди: 0

Героїв Небесної Сотні Устима Голоднюка та Назарія Войтовича вшанували у Збаражі. Біля пам'ятника організували акцію "У пам’яті й серцях". Про це розповів Суспільному заступник міського голови Збаража Анатолій Качка.

За його словами, на захід прийшли більше 200 людей: жителі Збаразької громади, а також курсанти коледжу з посиленою військовою підготовкою. Година-реквієм розпочалася з поминальної панахиди. Її відслужили священники української греко-католицької та православної церкви України.

Після цього учасники заходу поклали квіти до пам’ятника і запалили лампадки. Одна з них – жителька Збаража Наталія Горайська.

"Героїв Небесної Сотні, зокрема, наших краян Устима і Назара, повинні пам’ятати, їх повинні шанувати. Слава їм і честь. І ми намагаємося це робити", – сказала жінка.

У заході взяв участь батько Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка Володимир Голоднюк.

"У мене був чудовий син. Такий, як всі діти. Маленьким міг бути і нечемним, впертим, із загостреним відчуттям справедливості. Нормальна, звичайна, здорова дитина. Абсолютно. Мені приємно згадувати свою дитину.

Я взагалі його не сприймаю в минулому часі. Я відчуваю його присутність. Я постійно обертаюся і думаю: от зараз він зайде в двері. Те, що він загинув, болить мене. Я горджуся, що в мене такий син", – розповів чоловік.

Вшанувати пам'ять загиблих Героїв прийшов директор гімназії, у якій навчався Назарій Войтович, Василь Оверко.

"Він мав таку властивість характеру, що міг когось заінтересовувати, когось надихати, когось надихати своїм внутрішнім світом. Не був великим спортсменом, але, коли грала команда його класу, він таки грав той футбол. Спотикався, падав, але стояв за свою команду. І так було на майдані. Так було, напевно, і в той день, коли він загинув. Він міг сховатися, міг бути там, де безпечно. Але він був там, де стріляють", – сказав Василь Оверко.

Пам’ятник Героям Небесної Сотні Устиму Голоднюку та Назарію Войтовичу в Збаражі встановили у липні 2019 року, розповів Володимир Голоднюк.

Нагадаємо, Назарій Войтович – наймолодший учасник Євромайдану. Йому було 17 років. Він народився в селі Травневе на Збаражчині. Назар поїхав до Києва 19 лютого. Наступного дня, під час протистоянь на Майдані, хлопця вбили. Звання Герой України посмертно удостоєний 21 листопада 2014 року.

Устиму Голоднюку було 19 років. Він із Збаража. Був бійцем 38-ї сотні самооборони Майдану. Загинув 20 лютого 2014 року внаслідок вогнепального поранення в голову. 20 лютого 2015 року Устиму Голоднюку присвоїли звання Героя України посмертно.

Читати також: Ангели пам'яті: у Тернополі вшанували Героїв Небесної Сотні

У Тернополі через застосунок «Дія» надійшло уже більше ста заявок на декларування місця проживання онлайн

  • 2022-02-18 22:06:44
  • перегляди: 0

Для жителів Тернопільської міської територіальної громади стала доступною нова послуга — декларування місця проживання онлайн (раніше прописка).У Тернополі впродовж тижня на електронну зміну місця реєстрації уже подано більше ста заявок через застосунок «Дія». Усі вони розглянуті та опрацьовані відділом реєстрації проживання особи управління державної реєстрації.

Нагадаємо, для того, щоб отримати послугу щодо зміни реєстрації місця проживання онлайн, необхідно на порталі «Дія» вибрати пункт «Реєстрація місця проживання» та заповнити заяву.

Після підтвердження запиту власником та надання ним дозволу зареєструватися в житлі, яке внесено до реєстру нерухомого майна, заява опрацьовується реєстратором, після чого дані про нове місце проживання автоматично з’являться в реєстрі Тернопільської міської територіальної громади. Зняття з попереднього місця також відбувається автоматично..

Проект реалізовується Програмою EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується Урядом Швейцарії, за співпраці Міністерства цифрової трансформації України з Міністерством внутрішніх справ України, Державною міграційною службою України, Міністерством оборони України та Міністерством юстиції України, - повідомляють у ТМР.

На Тернопільщині відбудуться тренування з володіння зброєю

  • 2022-02-18 21:36:32
  • перегляди: 0

Перед початком тренувань, які відбудуться у суботу, всіх учасників чекає теоретична частина щодо використання зброї, а також продемонструють на прикладі. Тренування розраховані як для власників зброї, так і для тих, хто лише планує придбати її. Учасників просять взяти із собою необхідні засоби для захисту очей та слуху (окуляри, навушники), рукавиці. Тренування відбуватимуться до трьох годин, але за умови попередньої реєстрації для можливості сформувати групи.

Фото - з Інтернету

На Тернопільщині є родина, де четверо дітей займаються лижним спортом

  • 2022-02-18 21:36:31
  • перегляди: 0

У Кременець, що на Тернопільщині, є родина, де всі четверо дітей займаються лижним спортом. Андрій, Іван, Денис і Тетяна Пилипчуки – вихованці обласної дитячо-юнацької спортивної школи із зимових видів спорту.

За словами Дениса, він вперше став на лижі у чотири роки за прикладом старших братів та сестри.

"На тренування сюди приходжу п’ять разів на тиждень по годині-дві".

Хлопцеві 13 років, він має спортивні нагороди. Він повернуся із чемпіонату зі стрибків на лижах з трампліна, який відбувався у Ворохті. Там Денис теж здобув призові місця.

"Хороша, здібна, перспективна дитина", – каже про юного спортсмена тренер-викладач лижного двоборства Олександр Точинський.

Мама Раїса Пилипчук спортивні захоплення дітей підтримує. Лижним спортом займаються усі її троє синів та донька Тетяна. Тетяна – перша в історії України стрибунка, яка змагалася на чемпіонаті світу.

"Хвилююся, коли сюди приходжу, але за роки, то я вже й звикла трохи", – каже Раїса Пилипчук.

"Династії поступово йдуть. Як не одні – другі. Діти хороші, з ними можна працювати і потрібно працювати", – розповів тренер з стрибків з трампліну Василь Нікіфорук.

Школа, де виховують майбутніх зірок спорту, має 5 відділень. Тут проводять чемпіонати України та інші змагання.

Стрибунів тренують на трьох трамплінах, які давно потребують реставрації. Тут немає підйомників й учні піднімаються до трамплінів східцями.

"Вони хочуть реконструкції. І нових трамплінів хочеться, і ті, що є відремонтувати, і домики, роздягалки, душові кабінки, щоб діти мали повноцінні умови", – каже директорка КУТОР "ТОДЮСШ із зимових видів спорту" Світлана Крикончук.

За словами начальника управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської облдержадмністрації Андрія Човгана, ця школа потрапила у шорт-лист об’єктів, реконструкцію яких планують провести цього року.

"Зараз проводиться аналіз того, скільки коштів потрібно на реконструкцію чи будівництво тих чи інших спортивних об’єктів взагалі по області. Після цього буде прийматися рішення, що саме буде робитися".

В обласній дитячо-юнацькій спортивній школі із зимових видів спорту зараз навчаються 360 дітей. Її випускники – Дмитро Мазурчук, Юліана Туницька – учасники зимових Олімпійських ігор у Пекіні.

Читати також Лижний чемпіонат Тернопільщини: що відомо про переможців. Коли людина летить, неначе птах. Трамплінам у Ворохті на Франківщині виповнюється 100 років.

Безплатні додаткові медичні послуги: як їх надають у Тернополі?

  • 2022-02-18 21:28:27
  • перегляди: 0

Національна служба здоров’я України розширила пакети медичних послуг, які лікарні можуть надавати безплатно. Про це розповіла Суспільному директорка обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.

За її словами, цьогоріч це дві послуги: "Хірургія одного дня" та "Готовність до надання медичної допомоги в умовах надзвичайних ситуацій". Всього за "Програмою медичних гарантій" передбачено 38 пакетів послуг.

"Операція із видалення доброякісного новоутвору – одне із хірургічних втручань, які можуть надавати за пакетом "Хірургії одного дня". Хворий після оперативного втручання за добу залишає відділення хірургії", – каже завідувач відділенням "Хірургія одного дня" Тернопільської міської лікарні №2 Василь Білань.

"У відділенні «Хірургії одного дня» проводять великий перелік малих та середніх втручань. Зокрема, це – неускладнені грижі черевної стінки, лікування варикозної хвороби. Проводять видалення новоутворів шкіри та підшкірно-жирової клітковини, урологічні операції", – розповів чоловік.

Окрім операцій, безкоштовним у пакеті медичних послуг є огляд пацієнта.

Зокрема, лікар-флеболог ультразвуковим сканером може обстежити венозну систему людини.

"Флебологія на сьогодні – це є питання амбулаторної хірургії, «хірургії одного дня». У всьому світі. Американці це називають навіть "офісна хірургія". І щоб наблизитися до діагностики пацієнта, щоб не робити йому складнощів, ми в одному кабінеті робимо і УЗД, і діагностику, і консультуємо і вибираємо метод лікування", – розповів лікар-флеболог Олег П'ятничка.

Медичний директор Тернопільської міської лікарні №2 Віталій Привроцький каже, що основною умовою "Хірургії одного дня" є перебування пацієнта на стаціонарному лікуванні не більше доби.

"Це швидша реабілітація, відновлення пацієнта в амбулаторних умовах. Період перебування на листку непрацездатності значно скорочується. Відбір таких пацієнтів більш прискіпливий, бо вони не повинні мати супутньої важкої патології", – каже Привроцький.

За його словами, цьогоріч в Тернопільській міській лікарні №2 уклали контракти на 20 пакетів безплатних послуг. Згідно з договором, їхній медзаклад має отримати 195 мільйонів гривень.

"Враховуючи,

що ми мусіли виконувати указ президента щодо підняття заробітної плати медичним працівникам, то поки що основна частина цих коштів йде на заробітну плату. Відтак, менше коштів залишається для закупівлі медикаментів, для модернізації", – розповів чоловік.

Ще один новий пакет послуг за "Програмою медичних гарантій" – «Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях». На Тернопільщині цей пакет, окрім 2 лікарні, надаватимуть ще чотири медзаклади, каже директорка обласного департаменту охорони здоров’я Ольга Ярмоленко. На пакет кожна лікарня отримуватиме мільйон гривень щомісяця.

"Дотримувалися рекомендації: на 200 тисяч населення – один лікувальний заклад. Визначилися, що це буде Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги, обласний фтизіупольмонологічний центр, Заліщицька і Кременецька районна лікарня. Ці лікувальні заклади у випадку виникнення надзвичайної ситуації, першими повинні бути готові до розгортання і забезпечення медичною допомогою. У них повинно бути 100% кожне ліжко забезпечене киснем, в них має бути резерв медикаментів. Для цього дадуть по мільйону".

Загалом бюджет програми медичних гарантій в Україні цьогоріч – понад 157 мільярдів гривень, каже Ольга Ярмоленко. За її словами, це на 33 мільярди гривень більше, ніж торік. Також цьогоріч Національна служба здоров’я України змінила вимоги до медзакладів, з якими уклала договори.

"Приміром, якщо заклад надавав акушерську допомогу згідно з пакетом «Пологи», але 150 пологів за рік, які були зазначені в контракті, не прийняли, цей заклад не зможе надалі претендувати на надання меддопомоги. Також, це може бути контракт на 100 інсультів і 50 інфарктів", – розповіла Ольга Ярмоленко.

Читати також: Онкологія: як долають хворобу діти в Тернопільській міській лікарні

Теребовлянську «Ниву» очолили легендарні брати-близнюки (+фото)

  • 2022-02-18 21:09:27
  • перегляди: 0

Кадрові зміни сталися на тренерському містку теребовлянської «Ниви». Замість Назара Козака новим головним тренером теребовлянців став Ігор Васильович Сороцький, якому буде допомагати брат-близнюк Володимир Васильович Сороцький.

Обоє є місцевими футбольними легендами, адже свого часу виступали за майстрівському рівні за тернопільську «Ниву» та харківський «Маяк», а також знаходилися в дублі харківського «Металіста». Що цікаво, обидва в різні роки вже були тренерами теребовлянської «Ниви».

З понеділка команда з Теребовлі розпочала тренувальний процес. Відбувається перегляд потенційних новачків. Ставку тандем Сороцьких робитиме на доморощених футболістів, а також кращих з гравців, які захищали кольори «Ниви» в сезоні-2021.

Сьогодні, 18 лютого, оновлена теребовлянська «Нива» зіграла перший контрольний поєдинок у рамках підготовки до нового сезону 2022 року. У Боричівці на футбольному полі зі штучним покриттям теребовлянці перемогли ФК «Гайворонка» – 5:0. Як відзначили тренери, результат у цьому поєдинку не був головним, найперше потрібно було побачити в яких фізичних кондиціях підійшли футболісти після тривалої перерви та оцінити потенційних новачків.

Наставники також відзначили гру свої суперників, які хоча й поступалися в класі, але в бажанні зіграти якомога краще і дати бій серйозному супернику їм не відмовиш.

До слова, і теребовлянська «Нива», і ФК «Гайворонка» виступатимуть у зимовий першості Тернопільської області, яка стартує вже завтра, 19 лютого.

ДОСЬЄ:

СОРОЦЬКИЙ ІГОР ВАСИЛЬОВИЧ
Дата народження – 23 травня 1963 року
Місце народження – м. Теребовля, Тернопільської обл.
Перші тренери – Л.П. Полиняк та В.Д. Скворцов
Амплуа – захисник
Грав за команди – Харківська СШІ, «Металіст-д» Харків, «Маяк» Харків, «Сула» Лубни, «Лисоня» Бережани, «Птахівник» В. Гаї, «Зоря» Хоростків, «Нива» Теребовля
Тренував команди – «Бровар» Микулинці, «Бровар» Микулинці-Тереловля, «Нива» Теребовля
***

СОРОЦЬКИЙ ВОЛОДИМИР ВАСИЛЬОВИЧ
Дата народження – 23 травня 1963 року
Місце народження – м. Теребовля, Тернопільської обл.
Перші тренери – Л.П. Полиняк та В.Д. Скворцов
Амплуа – захисник
Грав за команди – Харківська СШІ, «Металіст-д» Харків, «Маяк» Харків, «Приладист» Мукачеве, «Нива» Теребовля
Тренував команди – «Нива» Теребовля

На Тернопільщині відбудуться міжнародні змагання бригад швидких медичних допомог

  • 2022-02-18 20:51:42
  • перегляди: 0

На Тернопільщині відбудуться міжнародні змагання бригад швидких медичних допомог.

У місті Кременець, що на Тернопільщині відбудеться VI Міжнародний чемпіонат бригад ЕМД “Кременецьке медичне ралі – 2022”.

Чемпіонат відбудеться 23-25 лютого. Серед учасників близько 20 бригад екстреної медичної допомоги.

В програмі: майстер-класи, станції практичних навичок, навчання медичного персоналу курс “Базові реанімаційні заходи для дорослого”, фахова школа з окремих аспектів надання екстреної медичної допомоги.

Метою заходу є підвищення професійного рівня знань і відпрацювання практичних навичок із надання екстреної та невідкладної медичної допомоги постраждалим, адже самі змагання стимулюють учасників прагнути підвищення рівня професіоналізму, тому, що будь-яке неправильно прийняте рішення вартує пацієнту життя.

Начальник, машиністи і місцеві жителі розкрадали дизпаливо на Тернопільщині

  • 2022-02-18 20:27:35
  • перегляди: 0

За місяць близько 2 т пального викрадали шестеро зловмисників у підрозділах локомотивного депо регіональної філії «Львівська залізниця» на Тернопільщині.
Триває слідство.
Детальніше в сюжеті Т1 Новини:

https://www.youtube.com/watch?v=nm3b8ePw0RQ