Технології - сторінка 3

Скоро встановити Windows 11 Pro можна буде лише при наявності інтернету

  • 2022-02-21 01:38:56
  • перегляди: 0

Microsoft змінює вимоги до установки деяких версій своєї операційної системи. Користувачі скоро не зможуть інсталювати Windows 11 Pro, якщо комп’ютер не має підключення до інтернету. Також знадобиться обліковий запис Microsoft. Нові зміни відображатимуть ті самі вимоги, які Microsoft спочатку додала до Windows 11 Home минулого року. Остання вимагає створення облікового запису Microsoft, і уникнути його, створивши локальний обліковий запис користувача під час встановлення неможливо.

Microsoft все частіше підштовхує користувачів Windows до використання облікового запису Microsoft починаючи з Windows 10. Але установник цієї ОС дозволяв створення локального облікового запису.

В даний час Microsoft тестує цю зміну в збірках Windows 11, і, швидше за все, вона буде поширена на Windows 11 Pro в найближчі місяці.

До внесення цієї зміни користувачі Windows 11 Pro могли уникнути створення облікового запису Microsoft, відключивши комп’ютер від інтернету під час установки ОС і створивши замість цього локальний обліковий запис користувача.

Нова вимога означає, що для нової установки Windows 11 Pro буде потрібно обліковий запис Microsoft і підключення до інтернету при інсталяції ОС. Тим, хто сподівається уникнути цього, доведеться використовувати фіктивний обліковий запис Microsoft, щоб згодом створити локальний акаунт.

В Японії створили робота для дослідження поверхні Місяця

  • 2022-02-21 01:25:01
  • перегляди: 0

Компанія GITAI розробила місяцехід-робот Lunar Robotic Rover R1, який може виконувати на Місяці різні завдання, такі як розвідка, інспекція, збірка елементів, технічне обслуговування, а також видобуток копалин. Про це повідомляє УНН з посиланням на GITAI.

Деталі

Роботизований ровер R1 GITAI у грудні 2021 року успішно пройшов випробування в імітаційному середовищі місячної поверхні в кампусі Сагаміхара JAXA. Місяцехід перелазив через каміння, зміг побудувати сонячну панель, та брав зразки ґрунту за допомогою роботизованих рук.

Робот завдяки чотирьом колесам з індивідуальним всеспрямованим рульовим керуванням може пересуватися та усувати перешкоди в будь-якому напрямку.

Команда GITAI і JAXA провела ряд заходів, необхідних для складання складних конструкцій (сонячні панелі, антени зв’язку тощо) на Місяці, які стануть важливою інфраструктурою для місячних баз, створення яких планує NASA.

Також науковці використали робота для збору імітованого реголіту з місячної поверхні. Для цього R1 GITAI витягає необхідні інструменти з контейнера, переміщається до визначеної точки, збирає місячні зразки та зберігає їх, повертає все обладнання в контейнер і закриває його.

Нагадаємо

У Японії роботи допомагають пенсіонерам пересуватися вулицями.

Мгновенное фото и не только: чем еще знаменит изобретатель Polaroid - история дня за минуту

  • 2022-02-21 01:12:28
  • перегляди: 0

Будучи 20-летним студентом, Эдвин Ленд придумал первый в мире поляризующий материал, пригодный для широкого использования. А в 1932-м вместе с Джорджем Уилрайтом создал предприятие, переименованное через пять лет в “Polaroid”. Специализировались поначалу на выпуске солнцезащитных очков и светофильтров для фотоаппаратов.3D век назад…1939-й. Всемирная выставка в Нью-Йорке. Эдвин – невероятно, но факт! - демонстрирует очки для просмотра 3D-фильмов. Которых, увы, еще не существует – цветной «Дом восковых фигур» снят четырнадцать лет спустя.В 1948 г. – новый революционный прорыв: камеры, выдающие готовый снимок сразу после съемки. Первые партии сметены с магазинных полок.К середине 1960-х, согласно официальной статистике, таковой имел каждый второй американец.1962 год ознаменовался выпуском "поляроидов", делающих цветные фото.А Ленд неутомимо продолжает изобретать, буквально живя на работе. Для него пришлось нанять несколько команд помощников, трудящихся посменно. Не удивительно, что по числу патентов – 535 - он занимает второе место в мире после Томаса Эдисона.

Умер изобретатель в возрасте 81 года. Причины смерти семья до сих пор не раскрыла. Известно лишь, что доверенное лицо уничтожило все документы и личные записи Эдвина.Поиск целей для умных бомбЗачем нужны фильтры, поляризующие свет? Чтобы "уничтожать" блики, делая при этом цвета более насыщенными.Над проблемой бились годами, зациклившись на выращивании дорогостоящих кристаллов. Ленд совершил открытие, предложив огромные кристаллы заменять миллионами миниатюрных, располагая их в определенном порядке. Наступила эра дешевого поляроида.А это не только фотоаппараты, но и линзы для автомобильных фар, которые позволяют не ослеплять встречных водителей, бинокли, перископы, приборы ночного видения, жидкокристаллические мониторы. А еще боевые системы: для выслеживания закамуфлированных целей с воздуха, наведения по инфракрасному излучению, поиска целей для умных бомб.Идеальная презентацияОднажды на встречу с Лендом пришли топ-менеджеры American Optical Company, котором тот надеялся продавать светофильтры для солнцезащитных очков.Изобретатель купил золотую рыбку в зоомагазине. Аквариум водрузил на подоконник, а гостям презентовал по поляризационной пластине.Фокус заключался в том, что в потоке солнечного света емкость выглядела безжизненной, но, когда гости по просьбе Эдвина навели на воду пластины, их взору предстала золотая рыбка.Аргумент поспособствовал заключению выгодного контракта.О проекте:Ежедневно “Сегодня” рассказывает о людях, отметившихся в этот день чем-то особенным. Короткие истории о выдающихся событиях и их героях. Истории о героях предыдущих дней читайте по этой ссылке.

Чи варто клеїти плівки та захисне скло на iPhone

  • 2022-02-21 01:04:36
  • перегляди: 0

Суперечка на тему, клеїти плівки на екран телефону чи ні, старий як світ. Одні стверджують, що користуватися телефонами можна тільки з ними, інші з цим докорінно не згодні. Навіть доходить до того, що коли хтось розбиває екран телефону, до нього вдаються люди з плівками з розмовами про те, що треба було раніше думати і захищати екран. Наразі ми хотіли б розставити деякі точки над ”i” та закрити частину питань щодо захисту телефону. Ми поділимося власним досвідом та думкою фахівців сервісного центру, які по кілька разів на день зустрічаються з розбитими телефонами. Зараз з’ясуємо, чи треба клеїти плівки та одягати чохли.

Захист екрана телефону

Якщо з чохлами все зрозуміло, ними користувалися із самого початку, то історія плівок, які зараз можна купити на будь-який телефон, не така стара, хоч і налічує близько 20 років. Все почалося тоді, коли з’явилися перші компактні телефони із пластиковим покриттям екрану. Від постійного носіння в кишенях прозорий пластик ставав каламутним, і іноді через нього нічого не видно.

Особливо гостро проблема постала з виходом перших екранів,

м’який екран яких не витримував постійного тикання в них гострою паличкою — стілусом. У ті часи дійсно простіше було періодично міняти плівку на екрані, ніж міняти дорогий гаджет або його корпус/екран. Зараз заміна екрану iPhone стала простою процедурою, але тоді з запчастинами та хорошими майстрами були явні проблеми.

Пізніше дисплейні модулі змінили пластикове покриття на скляне з вищим рівнем стійкості до подряпин. Але користувачі за звичкою продовжували клеїти плівки, а пізніше ще й захисні шибки, які почали масово з’являтися приблизно в 2011-2013 роках.

Поступово виходили все нові типи скляних покриттів для екрану, які ставали все міцнішими і міцнішими, доходячи до позначки 6-7 за шкалою Мооса. Це означає, що теоретично їх все одно можна подряпати, але тільки алмазом. Правда, подряпини на екранах все одно продовжували з’являтися, і ми запитали наших друзів з сервісного центру Apple, чому, на їх погляд, так відбувається.

Чому дряпається екран телефону

Насамперед, треба не забувати старого прислів’я: ”Вода камінь точить”. Тобто, якщо терти навіть м’яким пір’ячком по самому міцному екрані,

то рано чи пізно протреш його до дірок. Згоден, приклад трохи дивний, але суть його ви зрозуміли. Від жодного дотику нічого не станеться, але постійний характер впливу може призвести до пошкоджень.

Так і виходить, коли телефон з кожним пройденим кроком дряпається пилом, що знаходиться в кишені штанів. Також не варто забувати, що деякі частинки пилу дуже гострі та абразивні. Ще гостріше питання стоїть щодо піску. Якщо ви берете телефон на пляж, пісок може досить швидко зробити так, що на корпусі з’являться подряпини. Ще один приклад, коли екран може сильно подряпатися – контакт із твердими предметами. Я в перший день користування iPhone 12 Pro примудрився дуже сильно подряпати його екран. Сталося це тоді, коли я знімав огляд, взявши його та iPhone 12 в одну руку. У результаті камера iPhone 12 своїм металевим обідком і виступаючим склом подряпала мій iPhone 12 Pro. Що там говорити, було прикро.

Чи потрібно клеїти плівку на айфон

Підбиваючи проміжні підсумки, можна сказати, що якщо ви не проводите з телефоном на пляжі по 200 днів на рік і не переживаєте через пару невеликих потертостей за 2-3 роки використання,

замислюватися про плівку або скло вам не обов’язково. Якщо ви наклеїте плівку на екран, то за тиждень на ній з’являться подряпини і її треба буде міняти. На ”голому” екрані iPhone подряпини з’являтимуться в рази довше і вам не доведеться міняти захист раз на тиждень або постійно дивитися на картинку крізь візерунок подряпин, заспокоюючи фразами на кшталт ”зате не на екрані”. Наклеєне захисне скло може почати кришитися по кутах і його теж треба буде міняти. Тут багато хто припускається помилки, коли після падіння таке захисне скло розколюється, вони думають, що якби не воно, то тріснув би екран. Це не так.

Додамо сюди мінуси від зниження комфорту використання, відблисків, поява відбитків, помутніння картинки і навіть погіршення охолодження телефону, і стане зрозуміло, що від захисту екрану не лише одні плюси. Та й куди страшніше розбити екран, ніж подряпати. А це відбувається не через удар по склу, від якого найтонший шар пластику не захистить, а від деформації корпусу при падінні. Але якщо це станеться, заміна скла екрана коштує не так дорого, щоб сильно переживати через це.

Весь екран, як правило, міняти не обов’язково.

Чи варто користуватися чохлами для телефону

З чохлами ситуація трохи інша. Вони дійсно можуть захистити смартфон від пошкоджень та знизити необхідність вибору хорошого сервісного центру з низки причин: Телефон не так деформується під час падіння

Навіть тонкий шар чохла хоч трохи, але пом’якшує удар, особливо при падінні на асфальт або кахель.

Край, що виступає, захистить кути екрана – найбільш вразливе місце при ударі.

Товста задня стінка сховає камеру, що виступає (тут ми писали, як часто вона розбивається і чому) Тому чохол набагато більш практичне придбання, ніж захист екрана. Особливо в тому випадку, якщо ви користуєтеся телефоном, а не займаєтеся з ним екстремальними видами спорту. Іноді і чохли псують корпус, якщо під них забивається пил, тому їх треба періодично знімати та прочищати телефон. Також бажано знімати їх, якщо вирішили пограти і тим більше зробити це на зарядці. У чохлі корпус не охолоджується, що може призвести до здуття батареї . В іншому чохли можна і потрібно користуватися, якщо ви хочете захистити свій телефон і вам не принципово отримувати ті відчуття від контакту з ним, які закладені дизайнерами під час його створення.

Подорожчання інтернету в Україні: коли очікувати нових тарифів

  • 2022-02-21 00:35:58
  • перегляди: 0

На тлі подорожчання багатьох послуг та товарів інтернет-провайдери заговорили про підвищення ціни на свої послуги. Втім, йдеться про це вже давно.

Фахівці зазначають, що з усіх європейських країн саме в Україні найдешевший інтернет.

Отже, інтернет-провайдери у своїх аргументах наголошують на збільшення витрат на кабелі, які доводиться ввозити в країну, відповідно платити мито.

Ось ці витрати гравці ринку рішуче налаштовані перекласти на плечі користувачів.

Як заявив директор інтернет-провайдера NetAssint Максим Тульєв, загалом подорожчання послуг для українців може становити 20%. І це не кінець – прогнозується подальше подорожчання.

Подорожчання інтернету в Україні: коли очікувати нових тарифів

  • 2022-02-21 00:34:07
  • перегляди: 0

На тлі подорожчання багатьох послуг та товарів інтернет-провайдери заговорили про підвищення ціни на свої послуги. Втім, йдеться про це вже давно.

Фахівці зазначають, що з усіх європейських країн саме в Україні найдешевший інтернет.

Отже, інтернет-провайдери у своїх аргументах наголошують на збільшення витрат на кабелі, які доводиться ввозити в країну, відповідно платити мито.

Ось ці витрати гравці ринку рішуче налаштовані перекласти на плечі користувачів.

Як заявив директор інтернет-провайдера NetAssint Максим Тульєв, загалом подорожчання послуг для українців може становити 20%. І це не кінець – прогнозується подальше подорожчання.

Названо шість функцій iPhone, якими користуються помилково

  • 2022-02-21 00:26:44
  • перегляди: 0

iPhone є не тільки чудовим розважальним центром, але й чудовим робочим інструментом. Ті, хто тільки починає своє знайомство зі смартфоном Apple, частенько помиляються, використовуючи iPhone. Особливо, це буває спочатку, коли багато функцій iPhone ще не використовуються на всі 100. Можна випадково не туди натиснути, не заблокувати екран або зробити щось не те – це не призведе до сумних наслідків, адже все вирішується. Навпаки, з боку це навіть кумедно, коли таке відбувається — доводиться дізнаватись про свій смартфон багато цікавого. Сьогодні розуміємося на функціях iPhone, які нові і навіть досвідчені користувачі іноді активують помилково.

Екстрений виклик на Айфоні

Apple дбає про своїх користувачів – це факт. Корисні функції Apple Watch , «Цифрова спадщина», що недавно з’явилася , і контакт на випадок надзвичайної ситуації — все реалізовано максимально круто і зручно.

А ще в iPhone є функція екстреного виклику, яка лякає тих, хто раніше з нею не стикався: вона активується довгим натисканням кнопки живлення та однієї з кнопок гучності. Але страшно не це, а те,

що відбувається, коли посеред ночі випадково натискаєш кнопку харчування п’ять разів поспіль: сирена шалено лякає, а спросоння не розумієш, що сталося. При натисканні iPhone здійснює екстрений виклик краще відключити, щоб нікого не налякати. Зайдіть у Параметри.

Виберіть «Сигнал SOS».

Вимкніть повзунок біля пункту «Виклик бічною кнопкою». Як вимкнути звук на айфоні

У iPhone, як і раніше, залишається зручна клавіша відключення звуку на корпусі, завдяки якій можна перевести смартфон у безшумний режим. Але не всі ризикують нею користуватися, особливо коли тільки починають користуватися iPhone. Моя мама досі не відключає звук на iPhone , щоб не пропустити вхідні виклики: одного разу вона відключила його, пропустивши аж 25 з роботи і не зрозуміла, чому так вийшло. Зручно, але потрібний час, щоб звикнути. Що ще може збентежити нового користувача?

Подвійний тап на Айфоні

Функція «Торкнутися ззаду» дозволяє за допомогою подвійного або потрійного торкання викликати встановлену функцію: зробити знімок, відкрити програму на iPhone , пункт керування та багато іншого. На жаль,

ця можливість часто вводити користувачів у ступор, коли вони за звичкою постукують по задній частині iPhone, після чого зі смартфоном відбувається щось незрозуміле, наприклад, відкривається камера, створюється знімок, вимикається звук або вмикається ліхтарик. Як вимкнути чи перепризначити? Зайдіть до Параметрів, виберіть “Спеціальні можливості”.

Оберіть «Дотик».

Призначте дію Тильний дотик. Активуйте “Вимкнено”, якщо не хочете користуватися. Струшування на Айфоні

Нещодавно я розповідав вам про класні функції клавіатури в iOS: з їх допомогою ви можете набирати і редагувати текст набагато швидше. А ще ви, напевно, пам’ятаєте про струшування для скасування під час введення тексту: на екрані з’являється меню з пропозицією “Не застосовувати” або “Скасувати”. Якщо ж ви не хочете користуватися нею, то краще її відключіть, щоб табличка на екрані не заважала. Зайдіть у Параметри.

Виберіть «Універсальний доступ», виберіть «Дотик».

Вимкніть повзунок біля «Трясни: відміни». Не надходять повідомлення на Айфон

Користувачі часто скаржаться на те, що на iPhone з iOS 15 просто не надходять повідомлення.

На попередніх версіях iOS причиною найчастіше був режим «Не турбувати», але тепер у більшості випадків все відбувається через фокусування, яке можна випадково активувати в Пункті управління. Так що, не лякайтеся, якщо раптом почали користуватися iPhone або у вас раптово перестали приходити повідомлення.

Спрацьовує вимкнений будильник на Айфоні

Ще одна дуже дивна проблема, з якою стикаються багато користувачів – щоранку в Айфон спрацьовує будильник , хоча його немає. Швидше за все, проблема в режимі Сну, який ви могли випадково активувати в «Будильнику»: він повинен був допомогти вам як слід виспатися, але лише шкодить. Крім того, проблема може полягати і в інших програмах: наприклад, онлайн-радіо, де є будильник.

Вимкнути раптовий будильник, якого немає дуже легко. Зайдіть у «Здоров’я»;

Виберіть вкладку “Сон”;

Прокрутіть вниз – побачите “Ваш розклад”;

Натисніть “Повний розклад та параметри”;

Вгорі вимкніть повзунок «Розклад сну».

Названо шість функцій iPhone, якими користуються помилково

  • 2022-02-21 00:25:32
  • перегляди: 0

iPhone є не тільки чудовим розважальним центром, але й чудовим робочим інструментом. Ті, хто тільки починає своє знайомство зі смартфоном Apple, частенько помиляються, використовуючи iPhone. Особливо, це буває спочатку, коли багато функцій iPhone ще не використовуються на всі 100. Можна випадково не туди натиснути, не заблокувати екран або зробити щось не те – це не призведе до сумних наслідків, адже все вирішується. Навпаки, з боку це навіть кумедно, коли таке відбувається — доводиться дізнаватись про свій смартфон багато цікавого. Сьогодні розуміємося на функціях iPhone, які нові і навіть досвідчені користувачі іноді активують помилково.

Екстрений виклик на Айфоні

Apple дбає про своїх користувачів – це факт. Корисні функції Apple Watch , «Цифрова спадщина», що недавно з’явилася , і контакт на випадок надзвичайної ситуації — все реалізовано максимально круто і зручно.

А ще в iPhone є функція екстреного виклику, яка лякає тих, хто раніше з нею не стикався: вона активується довгим натисканням кнопки живлення та однієї з кнопок гучності. Але страшно не це, а те,

що відбувається, коли посеред ночі випадково натискаєш кнопку харчування п’ять разів поспіль: сирена шалено лякає, а спросоння не розумієш, що сталося. При натисканні iPhone здійснює екстрений виклик краще відключити, щоб нікого не налякати. Зайдіть у Параметри.

Виберіть «Сигнал SOS».

Вимкніть повзунок біля пункту «Виклик бічною кнопкою». Як вимкнути звук на айфоні

У iPhone, як і раніше, залишається зручна клавіша відключення звуку на корпусі, завдяки якій можна перевести смартфон у безшумний режим. Але не всі ризикують нею користуватися, особливо коли тільки починають користуватися iPhone. Моя мама досі не відключає звук на iPhone , щоб не пропустити вхідні виклики: одного разу вона відключила його, пропустивши аж 25 з роботи і не зрозуміла, чому так вийшло. Зручно, але потрібний час, щоб звикнути. Що ще може збентежити нового користувача?

Подвійний тап на Айфоні

Функція «Торкнутися ззаду» дозволяє за допомогою подвійного або потрійного торкання викликати встановлену функцію: зробити знімок, відкрити програму на iPhone , пункт керування та багато іншого. На жаль,

ця можливість часто вводити користувачів у ступор, коли вони за звичкою постукують по задній частині iPhone, після чого зі смартфоном відбувається щось незрозуміле, наприклад, відкривається камера, створюється знімок, вимикається звук або вмикається ліхтарик. Як вимкнути чи перепризначити? Зайдіть до Параметрів, виберіть “Спеціальні можливості”.

Оберіть «Дотик».

Призначте дію Тильний дотик. Активуйте “Вимкнено”, якщо не хочете користуватися. Струшування на Айфоні

Нещодавно я розповідав вам про класні функції клавіатури в iOS: з їх допомогою ви можете набирати і редагувати текст набагато швидше. А ще ви, напевно, пам’ятаєте про струшування для скасування під час введення тексту: на екрані з’являється меню з пропозицією “Не застосовувати” або “Скасувати”. Якщо ж ви не хочете користуватися нею, то краще її відключіть, щоб табличка на екрані не заважала. Зайдіть у Параметри.

Виберіть «Універсальний доступ», виберіть «Дотик».

Вимкніть повзунок біля «Трясни: відміни». Не надходять повідомлення на Айфон

Користувачі часто скаржаться на те, що на iPhone з iOS 15 просто не надходять повідомлення.

На попередніх версіях iOS причиною найчастіше був режим «Не турбувати», але тепер у більшості випадків все відбувається через фокусування, яке можна випадково активувати в Пункті управління. Так що, не лякайтеся, якщо раптом почали користуватися iPhone або у вас раптово перестали приходити повідомлення.

Спрацьовує вимкнений будильник на Айфоні

Ще одна дуже дивна проблема, з якою стикаються багато користувачів – щоранку в Айфон спрацьовує будильник , хоча його немає. Швидше за все, проблема в режимі Сну, який ви могли випадково активувати в «Будильнику»: він повинен був допомогти вам як слід виспатися, але лише шкодить. Крім того, проблема може полягати і в інших програмах: наприклад, онлайн-радіо, де є будильник.

Вимкнути раптовий будильник, якого немає дуже легко. Зайдіть у «Здоров’я»;

Виберіть вкладку “Сон”;

Прокрутіть вниз – побачите “Ваш розклад”;

Натисніть “Повний розклад та параметри”;

Вгорі вимкніть повзунок «Розклад сну».

В Украине могут запретить TikTok

  • 2022-02-21 00:19:06
  • перегляди: 0

В Украине создана петиция о запрете приложения TikTok. Утверждается, что оно способствует деградации общества.

На момент написания этой статьи петиция собрала 370 подписей, а всего необходимо 25 тысяч.

По мнению автора, социальные сети способствуют распространению дезинформации и в целом оказывают негативное влияние на детей.

По мнению авторов, социальные сети способствуют распространению дезинформации и в целом оказывают негативное влияние на детей: "Большинство, если не все, дети не проверяют информацию, которую они видят на социальных платформах, и признают ее истиной первой инстанции. Это может привести к тому, что в головах детей появится много дезинформации, вызывающей ненужную панику. И в целом платформа способствует упадку общества", - написал заявитель Александр Трачук.

Курсор ранее писал, что в Instagram появится платная подписка. Эта подписка позволит блогерам монетизировать свой контент, получая деньги от подписчиков. Его стоимость составит от $0,99 до $99,99 в месяц — цену устанавливают сами блоггеры. За эти деньги подписчики получат доступ к эксклюзивным историям. Эксклюзивный контент и подписчики будут выделены фиолетовым цветом.

В Украине могут запретить TikTok

  • 2022-02-21 00:17:32
  • перегляди: 0

В Украине создана петиция о запрете приложения TikTok. Утверждается, что оно способствует деградации общества.

На момент написания этой статьи петиция собрала 370 подписей, а всего необходимо 25 тысяч.

По мнению автора, социальные сети способствуют распространению дезинформации и в целом оказывают негативное влияние на детей.

По мнению авторов, социальные сети способствуют распространению дезинформации и в целом оказывают негативное влияние на детей: "Большинство, если не все, дети не проверяют информацию, которую они видят на социальных платформах, и признают ее истиной первой инстанции. Это может привести к тому, что в головах детей появится много дезинформации, вызывающей ненужную панику. И в целом платформа способствует упадку общества", - написал заявитель Александр Трачук.

Курсор ранее писал, что в Instagram появится платная подписка. Эта подписка позволит блогерам монетизировать свой контент, получая деньги от подписчиков. Его стоимость составит от $0,99 до $99,99 в месяц — цену устанавливают сами блоггеры. За эти деньги подписчики получат доступ к эксклюзивным историям. Эксклюзивный контент и подписчики будут выделены фиолетовым цветом.

В Украине могут запретить TikTok

  • 2022-02-21 00:17:30
  • перегляди: 0

В Украине создана петиция о запрете приложения TikTok. Утверждается, что оно способствует деградации общества.

На момент написания этой статьи петиция собрала 370 подписей, а всего необходимо 25 тысяч.

По мнению автора, социальные сети способствуют распространению дезинформации и в целом оказывают негативное влияние на детей.

По мнению авторов, социальные сети способствуют распространению дезинформации и в целом оказывают негативное влияние на детей: "Большинство, если не все, дети не проверяют информацию, которую они видят на социальных платформах, и признают ее истиной первой инстанции. Это может привести к тому, что в головах детей появится много дезинформации, вызывающей ненужную панику. И в целом платформа способствует упадку общества", - написал заявитель Александр Трачук.

Курсор ранее писал, что в Instagram появится платная подписка. Эта подписка позволит блогерам монетизировать свой контент, получая деньги от подписчиков. Его стоимость составит от $0,99 до $99,99 в месяц — цену устанавливают сами блоггеры. За эти деньги подписчики получат доступ к эксклюзивным историям. Эксклюзивный контент и подписчики будут выделены фиолетовым цветом.

Кібератаки замість танків. Як Україна зазнала масштабного нападу в кіберпросторі

  • 2022-02-21 00:11:35
  • перегляди: 0

Центр стратегічних комунікацій підсумовує, що сталося, пише про наслідки, про те що важливо пам’ятати та чи можна вберегтися від кібератак агресивного сусіда. В рамках інформаційного партнерства з Центром стратегічних комунікацій наводимо підсумки та поради.

Фахівці встановили, що атака:

  • відбулася за допомогою комбінації методів та технологій: UDP flood, SYN flood, MAC flood, BGP hijacking, DNS Amplification тощо
  • коштувала мільйони доларів
  • вважається найбільшою в історії України
  • готувалася заздалегідь
  • координувалася стороннім гравцем
Хто стояв за атакою? З досвіду попередні атак:

  • їх проводять держави напряму через спецслужби, або через підконтрольні їм хакерські злочинні угрупування
  • під них заздалегідь створюється спеціальна інфраструктура
  • найбільш зацікавленими в падінні української інфраструктури є Росія та її сателіти.
  • СБУ вважає, що саме російські спецслужби можуть бути причетні до атаки
Об‘єктами атаки на цей раз стали:

  • додатки банків Приват24 і Ощадбанк 24/7, Monobank
  • портал державних послуг «Дія»
  • державні сайти: зокрема Міноборони, ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки
  • сайт Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
Ключова мета атаки — продемонструвати всесильність іноземних спецслужб та слабкість української влади та посіяти паніку та хаос в суспільстві.

Варто зазначити, що атака почалась з масового розсилання фейкових СМС про збої у роботі банків. Через них українці кинулися перевіряти банківські додатки або знімати гроші в банкоматах. І це фактично посилило потужність атаки, створивши додаткове навантаження на роботу систем. Що допомогло втіленню планів агресора.

Які наслідки? На щастя:

  • викрадень та витоків даних не відбулося
  • роботу систем швидко відновлено
  • наразі ситуація повністю контрольована
Що важливо пам‘ятати?

Це не перша і навіть не друга кібератака на українські сайти та об'єкти інфраструктури. Від початку російської військової агресії українські інтернет-ресурси атакуються регулярно. А деякі кібератаки були настільки масовими, що увійшли у світові підручники для кіберфахівців.

До таких атак агресор вдається тоді, коли у нього закінчуються інші «аргументи» для тиску.

Чи можна вберегтися?

Росія вкидає у кібервійну величезні ресурси — вони навіть успішно атакували США і зламували скриньки політиків. Тому ніхто не може гарантувати 100%-й захист інформації, яка підключена до мережі.

Читайте також:

Натомість для України і світу ця чергова кібератака, якщо буде доведений «російський слід», може розглядатись як напад на Україну — оскільки постраждали портали державних органів. А це означає, що за неї Росія має понести відповідальність і санкції.

Центр стратегічних комунікацій створений при Міністерстві культури та інформаційної політики України як один з механізмів протидії дезінформації спільними зусиллями держави і громадянського суспільства. Робота Центру сфокусована на комунікаційній протидії зовнішнім загрозам, зокрема — інформаційним атакам Російської Федерації.

Кібератаки замість танків. Як Україна зазнала масштабного нападу в кіберпросторі

  • 2022-02-21 00:10:56
  • перегляди: 0

Центр стратегічних комунікацій підсумовує, що сталося, пише про наслідки, про те що важливо пам’ятати та чи можна вберегтися від кібератак агресивного сусіда. В рамках інформаційного партнерства з Центром стратегічних комунікацій наводимо підсумки та поради.

Фахівці встановили, що атака:

  • відбулася за допомогою комбінації методів та технологій: UDP flood, SYN flood, MAC flood, BGP hijacking, DNS Amplification тощо
  • коштувала мільйони доларів
  • вважається найбільшою в історії України
  • готувалася заздалегідь
  • координувалася стороннім гравцем
Хто стояв за атакою? З досвіду попередні атак:

  • їх проводять держави напряму через спецслужби, або через підконтрольні їм хакерські злочинні угрупування
  • під них заздалегідь створюється спеціальна інфраструктура
  • найбільш зацікавленими в падінні української інфраструктури є Росія та її сателіти.
  • СБУ вважає, що саме російські спецслужби можуть бути причетні до атаки
Об‘єктами атаки на цей раз стали:

  • додатки банків Приват24 і Ощадбанк 24/7, Monobank
  • портал державних послуг «Дія»
  • державні сайти: зокрема Міноборони, ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки
  • сайт Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки
Ключова мета атаки — продемонструвати всесильність іноземних спецслужб та слабкість української влади та посіяти паніку та хаос в суспільстві.

Варто зазначити, що атака почалась з масового розсилання фейкових СМС про збої у роботі банків. Через них українці кинулися перевіряти банківські додатки або знімати гроші в банкоматах. І це фактично посилило потужність атаки, створивши додаткове навантаження на роботу систем. Що допомогло втіленню планів агресора.

Які наслідки? На щастя:

  • викрадень та витоків даних не відбулося
  • роботу систем швидко відновлено
  • наразі ситуація повністю контрольована
Що важливо пам‘ятати?

Це не перша і навіть не друга кібератака на українські сайти та об'єкти інфраструктури. Від початку російської військової агресії українські інтернет-ресурси атакуються регулярно. А деякі кібератаки були настільки масовими, що увійшли у світові підручники для кіберфахівців.

До таких атак агресор вдається тоді, коли у нього закінчуються інші «аргументи» для тиску.

Чи можна вберегтися?

Росія вкидає у кібервійну величезні ресурси — вони навіть успішно атакували США і зламували скриньки політиків. Тому ніхто не може гарантувати 100%-й захист інформації, яка підключена до мережі.

Читайте також:

Натомість для України і світу ця чергова кібератака, якщо буде доведений «російський слід», може розглядатись як напад на Україну — оскільки постраждали портали державних органів. А це означає, що за неї Росія має понести відповідальність і санкції.

Центр стратегічних комунікацій створений при Міністерстві культури та інформаційної політики України як один з механізмів протидії дезінформації спільними зусиллями держави і громадянського суспільства. Робота Центру сфокусована на комунікаційній протидії зовнішнім загрозам, зокрема — інформаційним атакам Російської Федерації.