Названо шість функцій iPhone, якими користуються помилково

iPhone є не тільки чудовим розважальним центром, але й чудовим робочим інструментом. Ті, хто тільки починає своє знайомство зі смартфоном Apple, частенько помиляються, використовуючи iPhone. Особливо, це буває спочатку, коли багато функцій iPhone ще не використовуються на всі 100. Можна випадково не туди натиснути, не заблокувати екран або зробити щось не те – це не призведе до сумних наслідків, адже все вирішується. Навпаки, з боку це навіть кумедно, коли таке відбувається — доводиться дізнаватись про свій смартфон багато цікавого. Сьогодні розуміємося на функціях iPhone, які нові і навіть досвідчені користувачі іноді активують помилково.

Екстрений виклик на Айфоні

Apple дбає про своїх користувачів – це факт. Корисні функції Apple Watch , «Цифрова спадщина», що недавно з’явилася , і контакт на випадок надзвичайної ситуації — все реалізовано максимально круто і зручно.

А ще в iPhone є функція екстреного виклику, яка лякає тих, хто раніше з нею не стикався: вона активується довгим натисканням кнопки живлення та однієї з кнопок гучності. Але страшно не це, а те,

що відбувається, коли посеред ночі випадково натискаєш кнопку харчування п’ять разів поспіль: сирена шалено лякає, а спросоння не розумієш, що сталося. При натисканні iPhone здійснює екстрений виклик краще відключити, щоб нікого не налякати. Зайдіть у Параметри.

Виберіть «Сигнал SOS».

Вимкніть повзунок біля пункту «Виклик бічною кнопкою». Як вимкнути звук на айфоні

У iPhone, як і раніше, залишається зручна клавіша відключення звуку на корпусі, завдяки якій можна перевести смартфон у безшумний режим. Але не всі ризикують нею користуватися, особливо коли тільки починають користуватися iPhone. Моя мама досі не відключає звук на iPhone , щоб не пропустити вхідні виклики: одного разу вона відключила його, пропустивши аж 25 з роботи і не зрозуміла, чому так вийшло. Зручно, але потрібний час, щоб звикнути. Що ще може збентежити нового користувача?

Подвійний тап на Айфоні

Функція «Торкнутися ззаду» дозволяє за допомогою подвійного або потрійного торкання викликати встановлену функцію: зробити знімок, відкрити програму на iPhone , пункт керування та багато іншого. На жаль,

ця можливість часто вводити користувачів у ступор, коли вони за звичкою постукують по задній частині iPhone, після чого зі смартфоном відбувається щось незрозуміле, наприклад, відкривається камера, створюється знімок, вимикається звук або вмикається ліхтарик. Як вимкнути чи перепризначити? Зайдіть до Параметрів, виберіть “Спеціальні можливості”.

Оберіть «Дотик».

Призначте дію Тильний дотик. Активуйте “Вимкнено”, якщо не хочете користуватися. Струшування на Айфоні

Нещодавно я розповідав вам про класні функції клавіатури в iOS: з їх допомогою ви можете набирати і редагувати текст набагато швидше. А ще ви, напевно, пам’ятаєте про струшування для скасування під час введення тексту: на екрані з’являється меню з пропозицією “Не застосовувати” або “Скасувати”. Якщо ж ви не хочете користуватися нею, то краще її відключіть, щоб табличка на екрані не заважала. Зайдіть у Параметри.

Виберіть «Універсальний доступ», виберіть «Дотик».

Вимкніть повзунок біля «Трясни: відміни». Не надходять повідомлення на Айфон

Користувачі часто скаржаться на те, що на iPhone з iOS 15 просто не надходять повідомлення.

На попередніх версіях iOS причиною найчастіше був режим «Не турбувати», але тепер у більшості випадків все відбувається через фокусування, яке можна випадково активувати в Пункті управління. Так що, не лякайтеся, якщо раптом почали користуватися iPhone або у вас раптово перестали приходити повідомлення.

Спрацьовує вимкнений будильник на Айфоні

Ще одна дуже дивна проблема, з якою стикаються багато користувачів – щоранку в Айфон спрацьовує будильник , хоча його немає. Швидше за все, проблема в режимі Сну, який ви могли випадково активувати в «Будильнику»: він повинен був допомогти вам як слід виспатися, але лише шкодить. Крім того, проблема може полягати і в інших програмах: наприклад, онлайн-радіо, де є будильник.

Вимкнути раптовий будильник, якого немає дуже легко. Зайдіть у «Здоров’я»;

Виберіть вкладку “Сон”;

Прокрутіть вниз – побачите “Ваш розклад”;

Натисніть “Повний розклад та параметри”;

Вгорі вимкніть повзунок «Розклад сну».




Comments

    No results found.