Рівне - сторінка 9

У Рівненському районі загорівся житловий будинок (ФОТО)

  • 2022-02-19 09:33:53
  • перегляди: 0

На місце виклику було направлено чергові відділення вогнеборців 19-ї та 3-ї державних пожежно-рятувальних частин.

Вогнем знищено меблі, речі домашнього вжитку, перекриття на площі 12 м² та пошкоджено 12 м² покрівлі в житловому будинку. Жертв та постраждалих немає. Причина пожежі та розмір збитків встановлюються.

За інформацією ГУ ДСНС у Рівненській області.

Читайте також: На Сарненщині патрульні виявили деревне вугілля без відповідних документів

Рівнян запрошують на тренінг щодо захисту населення

  • 2022-02-19 09:24:42
  • перегляди: 0

23 лютого у середу відбудеться тренінг щодо захисту населення і територій Рівненської області у разі виникнення надзвичайних ситуацій, подій та дій у кризових ситуаціях.

Рівняни зможуть дізнатися про порядок оповіщення, проведення евакуації, користування первинними засобами пожежогасіння у разі виникнення надзвичайних ситуацій та подій;

про дії населення у разі виникнення надзвичайної ситуації (аварії) з викидом небезпечних хімічних речовин;

про вибухонебезпечні предмети та правила поведінки при їх виявленні. Порядок подачі заявки на участь.

1. Визначтесь, чи ви дійсно хочете та можете взяти участь у тренінгу.

2. У приватному повідомленні КЗ “Будинок ветеранів” вкажіть своє ім’я, прізвище та номер телефону та чекайте підтвердження.

Тренінг відбудеться у середу з 10.00 до 13.00 на базі навчального пункту ДСНС по вул.Степана Дем’янчука, 18.

Детальну інформацію можна отримати за тел: 096 89 42 227 або 0680838609.

«З назвами вулиць у Рівному — ніякої логіки», — вважає головний архітектор Котляров

  • 2022-02-19 09:15:54
  • перегляди: 0

Вулиця в новому мікрорайоні «На Щасливому», на якій збудовано котеджі, тепер матиме назву — Медова. Таке рішення прийняла міська рада. Оскільки Рівне активно розбудовується, то питання найменування вулиць стає доволі актуальним. Цим займається спеціальна комісія, яку очолює секретар міської ради Віктор Шакирзян. Зокрема, потрібно обрати назви вулиць, що в мікрорайоні Гармонія, який розбудовується в полях неподалік Епіцентру. До комісії вже звернувся його забудовник Ярослав Лащук (колишній партнер бізнесмена Каштана) з проханням назвати нові вулиці, бо вони необхідні для отримання документів на будівництво.

Раніше було запропоновано назвати ці вулиці на честь рівненських військовослужбовців, які загинули на Донбасі. Однак зі списком імен виникла проблема. Тому його ще узгоджуватимуть.

Віктор Шакирзян, секретар міської ради:

- У комісії дуже багато роботи. Щоразу відбувається жвава дискусія. Наприклад, лише нещодавно ми ухвалювали рішення про назву новоутвореної вулиці на Щасливому. Місцеві жителі пропонували назву Тополина. Оскільки люди хотіли нейтральну назву, то обиралася саме така. На жаль, Тополиною ми не могли назвати - щоб не виникла у рівнян плутанина. Адже раніше таку назву мала вулиця Чорновола.

Щодо масиву Гармонія, то за бажанням забудовника, центральна вулиця там називатиметься Гармонія, а дев'ять інших буде названо на честь загиблих героїв з Рівного.

Дмитро Котляров,

головний архітектор Рівного:

- На мою думку, комісія має запровадити чіткі критерії, за якими обиратимуть назви для вулиць обласного центру. Адже обрання назви для вулиці дуже важливе. Змоделюйте ситуацію. Є інвестор, який займається в Рівному будівництвом. Йому потрібна назва вулиці, щоб отримати дозвільні документи для початку робіт. Однак після обрання назви хтось говорить, що вона йому не подобається. Назву починають змінювати ...

Наразі управління містобудування та архітектури активно досліджує вулиці в Рівному. Уже видно, що відсутня будь-яка логіка з назвами вулиць. Наприклад, вулиця Котляревського проходить дивно - вона двічі перетинається з вулицею Чорновола, і це абсурд. З точки зору містопланування цю вулицю потрібно розбити на три, кожна з яких повинна мати окрему назву. Триває й будівництво нових житлових масивів.

Відповідно до моїх оцінок, за наступні три роки ми матимемо ще близько 15 нових вулиць. Для усіх них потрібні назви.

Богдан СЛОНЕЦЬ.

Релігійні громади Рівного готові надати приміщення для укриття людей в разі російської агресії

  • 2022-02-19 09:03:28
  • перегляди: 0

Це об’єкти подвійного призначення, вимоги яких трохи відрізняються від бомбосховищ і радіаційних сховищ. Однак під час війни вони можуть служити короткочасним притулком для людей.

Старший пресвітер Української церкви євангельських християн у Рівненській області Олександр Коток повідомив Суспільному, що в разі російської агресії їхній молитовний дім готовий надати людям підвальне приміщення.

«Церква завжди була покликана Євангелієм служити людям, бути притулком у часи тривоги, переживань, як духовно, так і фізично. Тому ми маємо ці приміщення, які готові з радістю надати для потреб, прихистити людей, допомогти укритись людям, ми раді цим служити, за потреби на нас розраховуйте», – сказав Олександр Коток.

Він додав, що у разі військової загрози готовий надати біженцям готельні номери в церкві.

Володимир Нестерук, пастор євангельських християн-баптистів церкви «Відродження» у Рівному, заявив, що готовий виділити підвальне приміщення в будинку молитви, яке наразі служить їдальнею для парафіян.

«Ми дуже сподіваємося, що це не знадобиться для укриття людей, але ми думали надати адресу їм і на випадок чогось,

вони бігли сюди й могли знайти затишок від того всього, що не має бути», – пояснив Володимир Нестерук.

Міський голова Рівного Олександр Третяк повідомив, що у церквах міста є кілька десятків приміщень для тимчасового укриття, але зараз перевірено лише вісім.

«Є низка об’єктів, які можна використовувати за потреби – наразі в місті їх щонайменше вісім. У відділі надзвичайних ситуацій вони перевірені, вони у відмінному стані, на постійному догляді й можуть прийняти сотні людей», – сказав мер.

За словами начальника управління з надзвичайних ситуацій Рівнеради Павла Будза, такі приміщення можуть бути укриттям для людей лише на короткий час, оскільки їхнє призначення відрізняється від бомбосховищ та радіаційних.

“Укриття населення розраховується так: два квадратні метри на людину. Будівля має подвійне призначення і передбачає короткочасне перебування людей, тому при необхідності цей показник можна трохи зменшити та укривати більше людей. Захистити від будь-яких зовнішніх факторів від агресії чи бойових дій – ці приміщення можуть захистити населення», – зазначив Павло Будз.

Він додав, що зараз усі перевірені приміщення, де можна сховатися під час бойових дій, ще не нанесено на карту бомбосховищ та сховищ у Рівному. Однак через два-три дні вони з’являться на мапі.

У садовому товаристві на Рівненщині горіла дача

  • 2022-02-19 08:48:26
  • перегляди: 0

Сьогодні вночі, 19 лютого у селі Кам’яна Гора Малолюбашанської громади Рівненського району сталася пожежа у садовому товаристві. Про це повідомляють в ГУ ДСНС у Рівненській області.

Вогнем знищено меблі, речі домашнього вжитку, перекриття на площі 12 м2 та пошкоджено 12 м2 покрівлі, 12 м2 перекриття в житловому будинку (цегляний, критий шифером, розміром 8х10м).

Причина та збитки встановлюються.

Хто найбільше "ласий на руку": на Рівненщині за рік викрили понад сотню хабарників

  • 2022-02-19 08:27:31
  • перегляди: 0

На Рівненщині у минулому році правоохоронці зафіксували 128 випадків хабарництва. Для порівняння, у 2020-му році було зареєстровано 97 таких правопорушень.

Про це повідомили уРівненській обласній прокуратурі.

Отож, у 2021 році поліція розпочала 103 кримінальні провадження щодо підозр у корупції. За цей час до суду скерували 99 проваджень (у 2020 році це було 75 проваджень). Збиткі склали 4,5 млн гривень. Частину коштів вже відшкодували у ході розслідування.

Також було арештовано майна на 36,5 млн гривень.

З-поміж посадовців-хабарників до кримінальної відповідальності, зокрема,притягнуто 8 працівників поліції, 3 - лісової охорони, 2 - пенітенціарної системи та 1 - керівник управління рибоохорони в області.

Також, за 12 місяців минулого року, уповноваженими особами органів Національної поліції України та НАЗК надіслано до суду 526 протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією (у 2020 році - 405).

Під час пожежі на Рівненщині згоріло 2 тони грубих кормів

  • 2022-02-19 07:57:37
  • перегляди: 0

Учора ввечері, 18 лютого у селі Маринин Соснівської громади Рівненського району в одному із приватних господарств сталася пожежа. Про це повідомляють в ГУ ДСНС у Рівненській області.

Вогнем знищено 2 тони грубих кормів, покрівлю на площі 4 м2 стіну на площі 8 м2 та пошкоджено 10 м2 покрівлі господарчої будівлі (дерев’яна, крита шифером по дерев’яній обрешітці, розміром 10х4м).

Причина та збитки встановлюються.

У селі на Рівненщині згоріла прибудова, мопед та холодильник

  • 2022-02-18 23:45:27
  • перегляди: 0

У селі Новосілки на Дубенщині вчора, 17 лютого, у приватному господарстві сталась пожежа.

Про це інформують у ГУ ДСНС у Рівненській області.

Повідомлення про загоряння надійшло близько 18-ї години. Пожежу ліквідували.

Вогнем знищено прибудову до житлового будинку, троє дверей, мопед та холодильник. Також пошкоджено коридор будинку.

Рятувальники не допустили поширення вогню на житло. Обійшлось без постраждалих.

На Рівненщині під час пожежі згоріло 3 тони сіна

  • 2022-02-18 21:57:41
  • перегляди: 0

Учора, 17 лютого в селі Копиткове Здолбунівської громади Рівненського району по вулиці Шкільна сталася пожежа.

Про це повідомили в ГУ ДСНС у Рівненській області.

Вогнем знищено елктрощит, близько 3 тони сіна в тюках в неексплуатуючій будівлі (цегляні покрівля залізобетон). Вогнем пошкоджено закопчено стіни приміщення.

Причина та збитки встановлюються.

У центрі Рівного демонтують аварійну дитячу гірку

  • 2022-02-18 21:48:31
  • перегляди: 0

У дворі в центральній частині Рівного на вулиці Пушкіна, 21 вже багато років стоїть аварійна дитяча гірка.

Голова ОСББ взявся шукати варіанти, як убезпечити дітей. Так, він звернувся до секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна. Сьогодні він разом ізкерівником міського департаменту інфраструктури та благоустрою Русланом Гудимою виїхали у цей двір.

На власній ФБ-сторінці Віктор Шакирзян повідомив, що доручив комунальникам негайно демонтувати проблемну споруду, поки тут не трапилося біди.

Якщо і біля вашого будинку є подібні проблеми залишайте свої звернення за посиланням https://rivnerada.gov.ua/pub.../add-appeal-to-city-boss/2069.

На Рівненщині торік викрили більше сотні корупціонерів

  • 2022-02-18 21:30:31
  • перегляди: 0

Однією з ключових оцінок ефективності проведених реформ правоохоронних органів є результативність протидії корупційним кримінальним правопорушенням та правопорушенням, пов'язаних з корупцією.

Задля консолідації зусиль правоохоронців та напрацювання спільних шляхів, спрямованих на реальну протидію корупційним проявам на території регіону, обласною прокуратурою створено відповідну міжвідомчу робочу групу, до якої увійшли працівники ГУ НП в Рівненській області, Управління СБ України в області, УСР в Рівненській області ДСР Нацполіції України, Рівненського управління ДВБ Нацполіції України та ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.

І вже в минулому році спільними зусиллями правоохоронні органи помітно підвищили ефективність протидії кримінальним правопорушенням цієї категорії та активізували роботу щодо виявлення фактів хабарництва (128 проти 97 в 2020 році).

Всього територіальними підрозділами поліції ГУ НП в Рівненській області у 2021 році розпочато 103 кримінальні провадження щодо ймовірних корупціонерів.

До суду з обвинувальним актом за цей час скеровано 99 кримінальних проваджень (проти 75 у 2020 році),

установлено збитків на понад 4,5 млн гривень, частину з яких відшкодовано у ході досудового розслідування, вжито заходів для забезпечення можливої конфіскації майна, отриманого у корупційний спосіб - накладено арешт на майно на загальну суму понад 36,5 млн гривень. Крім того до суду скеровано обвинувальний акт за фактом легалізації розтрачених коштів на загальну суму понад 2,7 млн гривень.

З-поміж посадовців-хабарників до кримінальної відповідальності, зокрема, притягнуто 8 працівників поліції, 3 - лісової охорони, 2 - пенітенціарної системи та 1 - керівник управління рибоохорони в області.

Також, за 12 місяців минулого року, уповноваженими особами органів Національної поліції України та НАЗК надіслано до суду 526 протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією (у 2020 році - 405).

Упродовж минулого року, за участі прокурорів, судами розглянуто 291 справу за499 протоколами вказаної категорії, у яких судом прийнято рішення про накладення штрафу на 381 особу, уповноважену на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Задля усунення порушень норм антикорупційного законодавства прокурорами внесено 79 подань, за результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 24 посадові особи, трьох з них звільнено із займаних посад. Також, завдяки втручанню прокуратури, торік розірвано 2 договори на 172 тис грн, укладені в умовах конфлікту інтересів.

Протидія корупційним кримінальним правопорушенням та правопорушенням, пов'язаних з корупцією є одним з пріоритетних напрямів правоохоронних органів області та перебуває на особистому контролі в керівництва обласної прокуратури.

Повідомляє пресслужба Рівненської обласної прокуратури

У Рівному на ринку чоловік продав ящик насіння, який вкрав у підприємця (ФОТО)

  • 2022-02-18 21:24:24
  • перегляди: 0

У Рівному правоохоронці викрили зловмисника, який вкрав у підприємця ящик із насінням.

Про це інформують у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Про крадіжку повідомив 55-річний дубенчанин - власник майна. За його словами, із автомобіля хтось забрав ящик із насінням.

Крадієм виявився уродженець Гощанщини, який проник до ВАЗівки на вулиці Здолбунівській у Рівному і вкрав пакетикинасіння. Вкрадене чоловік згодом продав. Збитки склали близько 6 тисяч гривень.

Дверцята автомобіля чоловік відкрив за допомогою ножиць. Усі його дії зафіксувала камера відеоспостереження.

Про злочин підприємець повідомив близько15-ї години 17 лютого. А вже через годину було встановлено, що до крадіжки може бути причетний 54-річний чоловіка, який мешкає у Рівному. Громадянин вже потрапляв у поле зору поліції за майнові злочини та незаконний обіг наркотиків.

У чоловіка під час перевірки знайшли при собі ножиці, якими, ймовірно, були відкриті дверцята авто.

Зловмисник зізнався, що вкрав насіння і відразу продав його на ринку. Йому загрожує черговий строк - від трьох до шести років за ґратами.

Стало відомо, де у Рівному розмістять біотуалети

  • 2022-02-18 21:03:36
  • перегляди: 0

З метою дотримання належних санітарних умов у місцях великого скупчення людей та під час проведення культурно-масових заходів на території Рівного розмістять біотуалети.

Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександр Третяк.

Зокрема, Рівненському ШЕУ доручено забезпечити встановлення біотуалетів на Майдані Незалежності, вулиці Волинської Дивізії та селищі Квасилів.

Рівненському міському тресту зеленого господарства доручено встановити біотуалети в парках та скверах: пляж озера Басів Кут, парк “Ювілейний”, парк Молоді, парк Просвіти, парк Слави, Оствиця, район Мототреку, парк на вулиці Волинської Дивізії.

Комунальне підприємство “Спецкомбінат – ритуальна служба” має забезпечити встановлення біотуалетів на кладовищах міста.

Скільки підлітків щепилося від ковіду на Рівненщині?

  • 2022-02-18 21:03:34
  • перегляди: 0

Про це інформують у Рівненській ОДА.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін говорить, що вакцинальна кампанія в області продовжується.

Щепитися можна у найближчому до вас центрі вакцинації. Доступні такі вакцини, як Moderna, AstraZeneca, CoronaVac та Pfizer-BioNTech. Вакцинуватися від ковіду можуть і літні люди.

До слова, вакциновані підлітки приєднані до програми Єпідтримка з 7 лютого.

Майже півмільйонні збитки: екскерівника рівненського КАТП судили через службову недбалість

  • 2022-02-18 20:57:57
  • перегляди: 0

Днями Рівненський міський суд розглядав справу стосовно службової недбалості колишнього керівника Комунального автотранспортного підприємства 1728 Ростислава Кралюка.

За даними з судового вироку, обвинувачений, перебуваючи на посаді начальника КАТП 1728, будучи службовою особою, знаходячись у м. Рівне, діючи із злочинною недбалістю - неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, маючи при цьому реальну можливість виконати їх належним чином, не передбачивши можливості настання суспільно-небезпечних наслідків свого діяння, хоча повинен був та міг їх передбачити, всупереч інтересам служби [ ... ] при укладенні з фізичною особою - підприємцем договорів купівлі-продажу вантажного автомобіля та кузову вантажного автомобіля, не організував та не забезпечив вивчення цінової пропозиції товару на предмет відповідності принципу максимальної економії та ефективності, не організував та не забезпечив перевірку ринкової вартості товару, внаслідок чого було придбано товари за завищеними цінами. Зокрема, 20.12.2019 року придбано вантажний автомобіль по ціні 198 900,

00 грн., при ринковій вартості 110 090,00 грн. та 11.01.2020 року придбано кузов вантажного автомобіля по ціні 199 200,00 грн., при ринковій вартості 60 460,08 грн.

Це завдало істотної шкоди інтересам КАТП 1728 на загальну суму 227 549,92 грн. за наступних обставинах, - йдеться у тексті вироку.

Також з цього документу відомо, що в грудні 2019 року були відмінені відкриті торги по закупівлі КАТП 1728 Спеціалізованого вантажного автомобіля з краном маніпулятором на базі автомобіля VOLVО FL7 або еквівалент, керівник підприємства вирішив здійснити закупівлі окремих частин спеціалізованого вантажного автомобіля.

17 грудня 2019-го року на засіданні тендерного комітету КАТП 1728, головою якого був пан Кралюк, було прийнято рішення про купівлю вантажного автомобіля з вантажопідйомністю 20т, б/в, вказане рішення було оформлено протоколом засідання тендерного комітету КАТП 1728, який було підписано всім складом тендерного комітету, в тому числі, і його головою.

А вже за кілька днів було укладено договір з ФОПом на купівлю вантажного автомобіля з вантажопідйомністю 20т,

б/в по запропонованій ФОПом ціні - 198 900,00 грн.

Станом на 20-те грудня 2019 року середня ринкова ціна аналогічного вантажного автомобіля складала 110 090,00 грн. Тож внаслідок неналежного виконання керівником КАТП своїх службових обов`язків, інтересам територіальної громади м. Рівне в особі міської ради спричинено збитки на суму 88 810,00 грн.

За аналогічним принципом було закуплено кузов вантажного автомобіля за 199 200,00 гривень при ринковій вартості 60 460,08 гривень. У цьому випадку були завдані збитки в 138 739,92 грн.

Загальна сума завданих збитків склала 455 тисяч гривень.

Ростислав Кралюк визнав провину та відповіднуугоду з прокурором. Суд призначив екскерівнику КАТП покарання у вигляді обмеження волі на строк 1 рік і 6 місяців.

На підставіст. 75 КК УкраїниКралюка звільнили від відбування покарання із випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

Нагадаємо, з лютого 2021-го року Ростислав Кралюк не очолює Комунальне автотранспортне підприємство 1728. На цій посаді теперСергій Марчук.

Безплатно зробити МРТ чи УЗД можна за однієї умови: рівнянам пояснили чому

  • 2022-02-18 20:54:37
  • перегляди: 0

Обстежитися безплатно на новітньому обладнанні у медзакладах Рівненщини можна лише за направленням сімейного лікаря.

Якщо це вимога пацієнта, не підкріплена лікарським висновком, то за послугу доведеться платити, повідомили в обласному департаменті цивільного захисту населення та охорони здоров’я.

Йдеться про медичне устаткування, встановлене в рамках «Великого будівництва». Це нові томографи, рентгени та ультразвукові апарати у 7-ми медзакладах, в тому числі й у Рівненській обласній та центральній міській лікарнях.

Чиновники запевняють, що обладнання працює.

Втім пацієнтам радять відмовитись від самолікування і проходити лише ті обстеження, які призначає лікар.

Нагадаємо, нове обладнання у приймальних відділеннях, і не тільки, торік встановили у лікарнях Сарн, Березного, Рокитного, Володимирця, Дубна, у Рівненській обласній лікарні та у ЦМЛ м. Рівне.

До слова, медзаклади області працюють з обмеженнями «червоної» зони. Коли карантинні обмеження послаблять, то медзаклади, в яких є відділення денного стаціонару, відновлять звичний режим роботи.

Радіо Трек: НОВИНИ

ДТП у Рівному: мотоцикліст в лікарні з переломом ноги

  • 2022-02-18 20:46:03
  • перегляди: 0

З перелом ноги госпіталізовано до лікарні мотоцикліста, якого сьогодні у Рівному на вулиці Шухевича збив водій “Audi”.

Про це повідомляють в ГУНП у Рівненській області.

Подія трапилася вранці близько 09.00 год. 66-річний чоловік, керуючи автомобілем “Audi” та здійснюючи поворот ліворуч наїхав на 24-річного мотоцикліста. Після чого, винуватець ДТП втік із місця пригоди. Його пошкоджений автомобіль поліцейські знайшли у одному із дворів неподалік місця ДТП, де проживає чоловік. Водій розповів, що поїхав із місця пригоди адже внаслідок дорожньо-транспортної пригоди його стан здоров’я погіршився. Постраждалий мотоцикліст наразі перебуває у лікарні під наглядом медиків. В нього діагностовано – перелом ноги. Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення правил дорожнього руху.

Рівненщина опинилась серед областей з високим показником госпіталізації ковід-хворих

  • 2022-02-18 20:10:05
  • перегляди: 0

За даними дашборду РНБО, також високий рівень госпіталізацій зафіксовано в Сумській (47,8%, 1013 осіб госпіталізовано), Рівненській (38,5%, 774 особи госпіталізовано), Миколаївській (44%, 1206 осіб госпіталізовано) та Хмельницькій (45%, 1425 осіб) областях. Найменший відсоток госпіталізацій у Львівській (27%, 1362 осіб госпіталізовано), Запорізькій (29%, 1029 осіб госпіталізовано) та Херсонській (27%, 746 осіб госпіталізовано) областях. На Волині рівень госпіталізації становить 33%, на лікарняних ліжках з ковід-інфекцією або підозрою перебуває 796 осіб. Загалом у країні заповненість ковідних відділень становить 39,9%. Наразі госпіталізовано 29 155 осіб.Читайте також:Рівненщину можуть вивести з червоної карантинної зони