Хмельницький - сторінка 4

Шепетівські волейболісти перемогли на турнірі в Понінці

  • 2022-02-18 16:45:03
  • перегляди: 0

У рамках програми «Спорт для всіх» Понінківська ТГ організувала турнір з волейболу. У змаганнях, які відбулися 13 лютого, взяли участь команди Шепетівської, Полонської, Першотравневої та Понінківської територіальних громад.

Шепетівську міську ТГ представляли спортсмени команди «Лісівник» (капітан команди Олександр Заблоцький).

Учасників турніру привітав голова Понінківської ТГ Геннадій Гончаренко. Поєдинки були досить напруженими. За результатами ігор перемогу здобула команда «Лісівник» із Шепетівки.

Організатори турніру вручили переможцям медалі, кубки та волейбольні м’ячі. Директор ДП «Шепетівський лісгосп», учасник змагань, вручив приз кращому гравцю Понінківської команди Григорію Поліщуку.

Пресслужба ДП «Шепетівський лісгосп»

Кілька десятків поліціантів вчора "відпрацьовувало" Судилків

  • 2022-02-18 16:28:07
  • перегляди: 0

Вчора, 17 лютого за ініціативи голови Судилківської ТГ поліцейські офіцери громади Шепетівського РУП провели профілактичне відпрацювання території громади. Основну увагу правоохоронці приділили так званому підобліковому елементу: раніше судимим особам, домашнім кривдникам та іншим правопорушникам.

Також офіцери поспілкуватися із пересічними мешканцями громади. Хто потребує допомоги? Які правопорушення трапляються в громаді найчастіше? Що турбує людей? Відповіді на ці та інші питання отримали поліцейські під час заходу.

Активну участь у проведенні профілактичного відпрацювання прийняли члени громадського формування "Епіцентр Агро".

Шепетівське районне управління поліції

У школах Кам’янця-Подільського та Старокостянтинова відновили очне навчання

  • 2022-02-18 16:25:09
  • перегляди: 0

Із понеділка, 21 лютого, всі школи Кам’янці-Подільської та Старокостянтиновівської територіальних громад вийдуть на очне навчання. Дитячі садочки громад працюватимуть у звичному режимі. Позашкільні гуртки, мистецькі та спортивні школи також відновлюють свою роботу.

З 11 лютого Хмельниччина перебуває в червоній зоні епіднебезпеки. Проте, зважаючи на зменшення захворюваності коронавірусом серед дітей та вчителів, у багатьох громадах учні повертаються за парти. До прикладу, у Хмельницькому школярі відновили навчання у школах ще з 14 лютого, а сільські школи Хмельницької громади розпочали очні заняття 7 лютого.

Інші карантинні обмеження на Хмельниччині продовжують діяти. Зокрема, у для відвідування масових або розважальних заходів, окрім сертифіката вакцинації, потрібен негативний ковід-тест. Станом на 18 лютого у 59 756 мешканців Хмельницького підтвердився діагноз коронавірус. За попередню добу у місті захворіли 459 людей. Від початку пандемії у 196 741 мешканців Хмельницької області підтвердився діагноз коронавірус. На Хмельниччині за минулу добу захворіли на коронавірус 1354 людини.

У Хмельницькому квартет іноземців отримав підозру у квартирній крадіжці. ФОТО

  • 2022-02-18 16:07:08
  • перегляди: 0

Четверо громадян однієї з країн пострадянського простору, за попередньою змовою між собою, вчинили крадіжку з квартири хмельничанина.

Крадії заволоділи ювелірними виробами, електроінструментами, хутряним одягом та іншими цінними речами на загальну суму понад 50 000 гривень.

Зловмисники проникли у помешкання, скориставшись тривалою відсутністю господарів. Вони ретельно підготувалися до вчинення злочину — взяли необхідні інструменти для проникнення у помешкання, вивчили прилеглу територію. До квартири крадії потрапили, пошкодивши серцевину замка вхідних дверей.

Наразі усім чотирьом чоловікам оголосили про підозру. Санкція відповідної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

У якості запобіжного заходу зловмисникам обрали тримання під вартою.

Наразі поліцейські перевіряють їхню причетність до аналогічних злочинів на території міста.

За матеріалами ВК ГУНП у Хмельницькій області

Школи Кам'янця відновлюють очне навчання

  • 2022-02-18 16:04:16
  • перегляди: 0

У Кам'янці покращується епідситуація, пов'язана із поширенням коронавірусної інфекції.

Про це інформує пресслужба міськради, передає Depo.Хмельницький.

З понеділка, 21 лютого, очне навчання у школах Кам'янця-Подільського відновиться.

Як повідомили в мерії міста, зважаючи на зменшення захворюваності на ковід серед дітей та педагогів, міська комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення відновити стаціонарне навчання у школах громади з дотриманням карантинних вимог.

Нагадаємо, школи міста працювали в режимі онлайн через стрімке збільшення кількості хворих на ковід учнів.

Понад 120 кг поліетилену зібрали хмельничани за 15 днів акції "Пакет пакетів"

  • 2022-02-18 16:04:14
  • перегляди: 0

121 з половиною кілограм поліетилену здали хмельничани за два тижні дії акції "Здай на переробку пакет пакетів", розповідає представниця офісу "Розумне довкілля. Хмельницький" Світлана Каритун. За її словами, целофанові кульки жителі обласного центру викидали в спеціальні контейнери. Подробиці - у матеріалі Суспільного.

Поліетиленові пакети хмельничани викидали в спеціально встановлені в місті 12 контейнерів за 15 днів дії оголошеної офісом "Розумне довкілля. Хмельницький" акції "Здай на переробку пакет пакетів". У центр управління відходами принесли 52 кілограми, розповідає обліковець Віталій Осика. Саме целофанові кульки, каже, найбільше дошкуляють ближнім до міського полігону твердих побутових відходів селам: "Восени, як вітер піднімав цей поліетилен, то він під хмарами був. А зараз набагато менше".

Чим шкідливий поліетилен, розповідає еколог Юрій Резніков, житель села Ружичанка: "Копаєм картоплю на городі, викопуєш вже звідти шматки поліетилену, які там взагалі не мають бути. Ми вже знаходимо і птахів, які заплутуються в поліетилені. Це, взагалі, матеріал неприродній.

Все, що неприроднє, воно шкодить і навколишньому середовищу, і людині".

Якщо не зовсім відмовитися, то бодай мотивувати зменшити використання целофанових пакетів – такою була мета акції, каже представниця офісу "Розумне довкілля. Хмельницький" Світлана Каритун. Додає: "Можна ці пакети здавати на переробку, вони можуть бути сировиною для інших речей. Найактивніші учасники акції, вони отримають гарні подарунки, які дозволять їм ще більше змінити свої звички і перейти на екологічно дружнє пакування".

Представниці офісу показують, чим можна замінити поліетиленові кульки. Це - шопери з тканини, паперові пакети та кульки з крохмалю, які швидко розкладаються і не шкодять довкіллю.

Екологиня Єлизавета Хитрук говорить: в 2023 році українці змушені будуть відмовитися від поліетилену. "Усі тонкі поліетиленові пакетики повинні замінитися в наступному році на біорозкладні, окрім таких, міцних, пакетів", - додає екологиня.

Пакети, каже обліковець центру управління відходами, забирає приватний підприємець та везе в Черкаси на завод із переробки поліетилену. Далі, каже обліковець Хмельницького центру управління відходами Віталій Осика, гранульований пластик можуть використовувати як вторинну сировину для виробництва нових виробів. Світлана Каритун розповідає: акція завершена, та контейнери для збору пакетів стоятимуть у 10 локаціях Хмельницького ще місяць.

Читайте також У Хмельницькому на кладовищі встановлюють цілодобовий відеонагляд

Дві лікарки з Хмельницького заробили майже 7 млн грн на фальшивих Covid-сертифікатах

  • 2022-02-18 15:25:40
  • перегляди: 0

У Хмельницькому дві лікарки і медсестра міської поліклініки майже півроку щотижня вносили до електронної системи охорони здоров'я «e-Health» понад 120 фальшивих записів про вакцинацію від коронавірусу місцевих мешканців. На цьому медичним працівницям вдалося заробити майже 7 млн грн.

Як розповіли у прес-службі СБУ, медпрацівниці пропонували виготовлення електронних Covid-сертифікатів без фактичного щеплення за ціну, яка коливалася від 2800 до 3200 грн за один запис. «До своєї схеми медики задіяли ще й посередників. Саме через них вони шукали собі клієнтів і передавали гроші, а також – перелік пацієнтів, які відмовилисьвакцинуватись, але були не проти отримати фальшиві сертифікати.Під час обшуків у поліклініці та за місцем проживання підозрюваних правоохоронці знайшли спискт з прізвищами бажаючих придбати Covid-сертифікат, комп’ютери та мобільні, банківські картки, пусті бланки довідок із печатками медзакладу та понад 420 тис. грн» — відзначили у СБУ.

Трьом працівницям поліклініки оголосили про підозру за ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) ККУ. Триває досудове розслідування.

Окремо правоохоронці перевіряють, чи не отримували люди, які придбали незаконні Covid-сертифікати, 1 тис. грн за вакцинацію.

Хмельницьку обласну стоматологічну поліклініку очолить керівник районної лікарні

  • 2022-02-18 15:15:51
  • перегляди: 0

Сьогодні, 18 лютого, відбулось засідання конкурсної комісії з проведення добору на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка».

Претендентами на посаду були Олександр Костюк та Світлана Коржан, які подали відповідні заяви та документи.

Світлану Коржан до участі у конкурсі комісія не допустила у зв´язку з відсутністю у претендентки на посаду вищої освіти (магістерський рівень) у галузі знань «Управління та адміністрування» або «Публічне управління та адміністрування».

Члени комісії провели співбесіду з Олександром Костюком та заслухали пропозиції щодо розвитку закладу на перспективу.

За результатами проведеного голосування переможцем конкурсу на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка» Хмельницької обласної ради визначено Олександра Костюка Олександр Олександрович наразі очолює КНП “Хмельницька центральна районна лікарня”.

За нього свій голос віддали шестеро членів комісії.

Відповідно до рішення комісії, голові обласної ради рекомендовано винести кандидатуру Олександра Костюка, як переможця конкурсу на зайняття посади директора КНП «Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка» для затвердження на сесії обласної ради.

У Хмельницькій ОДА нагадали про алгоритм дій при надзвичайній ситуації (ФОТО)

  • 2022-02-18 15:01:41
  • перегляди: 0

Голова Хмельницької облдержадміністрації Сергій Гамалій переконаний, що найголовніше зараз – тримати голову холодною, серце – гарячим, вірити у Збройні сили України і не піддаватися панічним настроям.
Про це він сказав сьогодні на черговому брифінгу з питань розгортання Сил територіальної оборони в області.
Посадовець нагадав, що віднедавна запрацював цілодобовий колцентр Сил ТрО. За безкоштовним номером 0800507028 можна отримати відповіді на найпоширеніші запитання щодо порядку вступу та проходження служби у лавах територіальної оборони як за контрактом, так і в резерві, а також про соціальні гарантії, передбачені для таких військовослужбовців.
Також на брифінгу командир окремої бригади Сил ТрО підполковник Валентин Бігус додав, що зараз дуже актуальним є формування резерву територіальної оборони. А тому закликав усіх охочих, хто має військовий досвід, і тих, хто бажає захищати рідний край, долучатися до проходження служби в резерві.
Очільник ОДА звернув увагу, що в умовах збереження загрози воєнної агресії кожен мешканець Хмельниччини має чітко розуміти алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі пов’язаних з воєнними діями на території України. Відтак, з метою інформування населення про такий порядок дій Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Мінкультури розробив спеціальну брошуру «У разі надзвичайної ситуації або війни» з порадами:

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

[1] https://www.xm-inside.com/wp-content/uploads/2022/02/a8a797b9-4ea8-4d97-95ca-f9fe5bb9d20e.jpeg
[2] https://www.xm-inside.com/wp-content/uploads/2022/02/6542056f-bcba-4fc1-96c9-4e311375ae7c.jpeg
[3] https://www.xm-inside.com/wp-content/uploads/2022/02/74483458-9e25-4a7e-95c9-e8a7efb38015.jpeg
[4] https://www.xm-inside.com/wp-content/uploads/2022/02/97e565e1-3967-470f-8244-9da39fe29517.jpeg
[5] https://www.xm-inside.com/wp-content/uploads/2022/02/5cf8d019-b42b-42d7-9793-579eceb1e563.jpeg
[6] https://www.xm-inside.com/wp-content/uploads/2022/02/e5ec0552-2ba1-4402-b405-37dd391e4a71.jpeg
[7] https://www.xm-inside.com/wp-content/uploads/2022/02/7c819ce0-4181-4d65-a887-a71b83a62766.jpeg

Хмельницький оригінально вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-18 14:55:24
  • перегляди: 0

У центрі Хмельницького на пішохідіній вулиці Проскурівська відкрито виставку із портретами Героїв Небесної Сотні та Героїв російсько-української війни.

За інформацією пресслужби міської ради, понад півтори сотні портретів розмістили на металевих кубах, які також прикрасили державними прапорами. Серед них є, зокрема, світлина 21-річного хмельничанина Дмитра Пагора, який загинув 19 лютого 2014 року під стінами обласного управління СБУ.Довідково. 20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Пам'ятний день встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні.

Саме 20 лютого 2014 року в середмісті Києва загинуло найбільше людей – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року за демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.

В Хмельницком массово подделывали документы о вакцинации

  • 2022-02-18 14:50:54
  • перегляди: 0

Очередную масштабную схему подделки международных свидетельств о вакцинации от COVID-19 разоблачили в Хмельницком. Злоумышленники заработали более 6,7 млн ​​гривен.

Два врача вместе с медсестрами одной из городских поликлиник почти полгода фальсифицировали медицинскую документацию.

Еженедельно они вносили в электронную систему здравоохранения eHealth более 120 записей о якобы «вакцинации» местных жителей. Медработники предлагали изготовление электронных COVID-сертификатов без фактической процедуры прививки. Стоимость услуги колебалась от 2,8 до 3,2 тыс. гривен на одну дозу вакцины.

В преступную схему медики также привлекли посредников. Через них подыскивали клиентов, передавали деньги и «списки» лиц, которые не желали вакцинироваться, но хотели получить сертификаты.

По предварительным данным, прибыль злоумышленников составила более 6,7 млн гривен.
Трем фигурантам объявлено о подозрении по ч. 3 ст. 362 УК (несанкционированные действия с информацией, которая обрабатывается в электронно-вычислительных машинах (компьютерах), автоматизированных системах, компьютерных сетях или хранится на носителях такой информации, совершенные лицом, имеющим право доступа к ней).

У Хмельницькому викрили групу медиків, що масово підробляли COVID-сертифікати

  • 2022-02-18 14:28:43
  • перегляди: 0

У Хмельницькому дві лікарки через посередників пропонували виготовлення фіктивних електронних COVID-сертифікатів без проведення процедури щеплення. Коштувала така послуга від 2800 до 3200 грн за одну дозу вакцини.

Про масштабну аферу повідомили у СК ГУНП, передає Depo.Хмельницький.

Правопорушення викрила кіберполіція Хмельниччини спільно зі слідчим управлінням та відділом міграційної поліції обласного главку. Як зазначено, дві лікарки та кілька медсестер одного із медичних закладів Хмельницького виготовляли підроблені COVID-сертифікати. За попередніми даними, щотижня вони вносили до електронної системи охорони здоров’я понад 100 записів щодо фейкової вакцинації. У результаті невакциновані громадяни отримували COVID-сертифікати.

Вартість підробленого сертифіката про щеплення однією дозою коливалася від 2800 до 3200 гривень. Правоохоронці встановлюють коло всіх осіб, котрі скористалися послугами правопорушників. До злочинної схеми також залучили двох посередників, які займалися пошуками клієнтів. Вони розміщували у популярних месенджерах оголошення про надання послуги з виготовлення підроблених сертифікатів вакцинації.

Правоохоронці провели 14 обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів. За результатами вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, жорсткі диски, флеш-накопичувачі, банківські картки, копії паспортів громадян України, "чорнові записи", бланки довідок з печатками медзакладу та понад 400 тис. грн.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Двом лікаркам та посереднику вже оголошено про підозру. Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри іншим учасникам злочинної схеми. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька обласна прокуратура. Слідчі дії проводились спільно зі співробітниками управління СБУ у Хмельницькій області.

Нагадаємо, нещодавно Хмельничанин попався на підробці COVID-сертифікатів. Зловмисник підробляв міжнародні свідоцтва про вакцинацію та збував їх громадянам, котрі виїжджали за межі країни.

Хмельницький у білих Ангелах Скорботи

  • 2022-02-18 14:18:47
  • перегляди: 0

Сьогодні хмельничани долучилися до всесвітньої тихої акції «Ангели пам’яті». З самого ранку дорослі і діти, приходять до пам’ятника Героям Небесної Сотні та Ангела Скорботи, розвішують на гілках дерев і заздалегідь натягнутих стрічках власноруч виготовлених паперових білих ангелів, як символ пам’яті про героїв, що віддали своє життя за краще майбутнє України. Саме ці локації вибрані у […]

В Асоціації міст України вирішували як максимально підсилити територіальну оборону

  • 2022-02-18 14:18:46
  • перегляди: 0

Під головуванням голови Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України, міського голови Хмельницького Олександра Симчишина відбулась онлайн-нарада із представниками громад-членів АМУ в області щодо питань тероборони, цивільного захисту населення та заходів забезпечення критичної інфраструктури. Повідомляє прес-служба Хмельницької міської ради. Участь у зібранні взяли понад 30 голів громада та представників місцевого самоврядування краю. Обговорити питання, що стосуються […]

У Хмельницькому вшанують Героїв Небесної Сотні

  • 2022-02-18 14:18:45
  • перегляди: 0

У неділю, 20 лютого, До Дня Героїв Небесної Сотні в Хмельницькому відбудеться низка меморіальних заходів. Про це повідомляє прес-служба Хмельницької міської ради. Хмельничани вчергове зберуться, щоб ще раз пригадати події, які відбувались на майдані Незалежності в лютневі дні 2014 року. О 15.00 від кінотеатру ім. Т Шевченка вирушить Марш пам’яті. Його учасники пройдуть від кінотеатру до пам’ятника […]

Світлини фотографа з Хмельницького потрапили в Топ-10 кращих у 2021 році

  • 2022-02-18 14:04:34
  • перегляди: 0

Дві світлини хмельницького фотографа Сергія Зиська потрапили в десятку найкращих робіт найбільшого міжнародного конкурсу фотографій об’єктів культурної спадщини для Вікіпедії «Вікі любить пам’ятки».

“Нарешті оголосили Топ-10 кращих світлин 2021р. Очікував побачити і свої фото в десятці, так мені дістались 5 і 10 місце) Приємно, хоч і очікував побачити в топі інші, свої фото)))” – написав фотограф у Фейсбуці.

Фотографії Сергія Зиська представлятимуть Україну на міжнародному етапі конкурсу, де будуть змагатися із переможцями з інших країн.

У 2021 році на конкурс учасники подали понад 25 тисяч світлин та відео пам’яток культури України.

За оцінками журі переможцями стали:

Перше місце — Катерина Поліщук, аерофото Ужгородського кафедрального собору;

Друге місце — Катерина Поліщук, аерофото Успенського собору у Харкові;

Третє місце — Андрій Шейко, світлина церкви Різдва у селі Новобіла Луганської області;

Четверте місце — Сергій Демченко, світлина костелу святого Миколая у Києві;

П’яте місце — Сергій Зисько, світлина палацу у Підгірцях у Львівській області;

Шосте місце — Андрій Мозоль, світлина церкви святої Параскеви у селі Олександрівка Закарпатської області;

Сьоме місце — Олександр Мальон, аерофото залізничних кам’яних мостів у Ворохті Івано-франківської області;

Восьме місце — Вікторія Роговенко, світлина «Базиліки 1935 року» у Севастополі

Дев’яте місце — Костянтин Брижниченко, аерофото Одеського національного академічного театру опери та балету;

Десяте місце — Сергій Зисько, панорама блакитної кімнати у палаці Самчики Хмельницької області.

Фото палацу Підгірці (Львівська область)

Фото палацу Самчики (Хмельницька область)

Світлини переможців вже знаходять своє місце у статтях найбільшої онлайн-енциклопедії Вікіпедії та допомагають задокументувати стан пам’яток культури України.

Церемонія нагородження переможців пройде онлайн 20 лютого о 14:00.

Наш земляк задоволений, що фото з Хмельниччини потрапило в топ-10. Наступного року він обіцяє постаратимь, аби фото з інших куточків області потрапили у цей список.

У деяких громадах Хмельниччини відновлюють очне навчання

  • 2022-02-18 13:46:07
  • перегляди: 0

Хмельницька область продовжує перебувати в «червоній» зоні епіднебезпеки [1], встановленій з 11 лютого. Однак, зважаючи на зменшення захворюваності коронавірусом серед дітей та педагогів, у деяких громадах учні повертаються за парти.
Зокрема, з 21 лютого заклади загальної середньої, позашкільної освіти та дитсадочки сільських населених пунктів Старокостянтинівської міської тергромади переводяться на очну форму навчання. Також, у Кам’янці-Подільському з понеділка відновлюють стаціонарне навчання у школах громади з дотриманням карантинних вимог.
Відповідні рішення ухвалені місцевими комісіями з питань ТЕБ та НС.
Нагадаємо, у Хмельницькій громаді очне навчання відновили ще з 14 лютого. [2]

За оперативними даними Хмельницької ОДА, станом на 18 лютого в області виявлено 1 354 нових випадки захворювання на COVID-19, зареєстровано й 9 летальних. Усього на лікуванні перебуває 31 180 осіб, серед них 2 830 дітей. Стаціонарно лікуються 1236 подолян.

[1] https://www.xm-inside.com/news/z-11-lyutogo-na-hmelnychchyni-diyatyme-chervona-zona-karantynu/
[2] https://www.xm-inside.com/news/u-chervonij-hmelnyczkij-gromadi-z-14-lyutogo-vidnovlyuyut-ochne-navchannya/

Тематичну виставку до Дня Героїв Небесної Сотні представили на Проскурівській

  • 2022-02-18 13:40:16
  • перегляди: 0

Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні на вулиці Проскурівській розгорнули виставку із портретами Героїв Небесної Сотні та Героїв російсько-української війни. Понад півтори сотні портретів розмістили на металевих кубах, які також прикрасили державними прапорами. Тепер усі, хто проходитиме Проскурівською зможуть ще раз згадати подвиг Героїв, подивитися в очі справжнім синам та донькам України. Біля кожного фото розміщено коротку довідку, яка розповідає про людей, які віддали найцінніше – власне життя в бороть ...

Оштрафували жінку, що торгувала у Шепетівці самогоном

  • 2022-02-18 13:15:51
  • перегляди: 0

Шепетівський міськрайонний суд визнав жительку міста Шепетівки винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення — зайняття забороненими видами господарської діяльності. В результаті й призначено у розмірі 1700 гривень.

Як встановив суд, за місцем свого проживання мешканка Шепетівки незаконно продавала самогон. Поліцейські зафіксували три випадки торгівлі 10 та 14 грудня 2021 року. Трьох місцевих жителів за придбання самогону поліція притягнула до адміністративної відповідальності за ст. 177 КУпАП, оштрафувавши кожного на 17 гривень. А матеріали справи щодо продавчині передала до суду.

«Відповідно до українського законодавства суб’єкти господарювання усіх форм власності можуть здійснювати виробництво і торгівлю алкогольними напоями за наявності відповідних ліцензій. Це встановлено Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», — звертає увагу суд.

Позаяк жінка не мала спеціального дозволу на торгівлю алкоголем, то суд уважає, що її дії правильно кваліфіковані як зайняття видом господарської діяльності, щодо якого є спеціальна заборона, встановлена законом, за відсутності ознак діяння, передбаченого Кримінальним кодексом України, й вона повинна нести адміністративну відповідальність.

Постанова не набрала законної сили там може бути оскаржена до апеляційного суду.

Фото ілюстративне