Хмельницький - сторінка 3

Водій з Хмельниччини, який втопив авто разом з пасажиром, отримав вирок (ФОТО)

  • 2022-02-19 10:42:22
  • перегляди: 0

Хмельницька обласна прокуратура у суді довела вину 38-річного жителя Дунаєвецького району за порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило летальні наслідки.

Нетверезий чоловік, який був позбавлений права керувати транспортними засобами через водіння у стані алкогольного сп’яніння, вирішив сісти за кермо свого технічно несправного автомобіля, повідомили Depo.Хмельницький в облпрокуратурі.

Перевищивши швидкість та не впоравшись з керуванням, він заїхав у водойму, а пасажир, який був на задньому сидінні, не зміг вибратись і потонув. Ще одного пасажира та водія врятували рибалки.

Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду винуватцю ДТП призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років 6 місяців з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 7 років.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталась у вересні минулого року в с. Привороття Друге Кам’янець-Подільського району.

На Хмельниччині перевіряли автозаправки

  • 2022-02-19 09:36:33
  • перегляди: 0

Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області триває систематичне проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) додержання вимог у сфері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці суб’єктами господарювання, основною діяльністю яких є оптова та роздрібна торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами. Про це повідомила пресслужба відомства.

У ході здійснення позапланових заходів працівникам АЗС наголошено на обов’язковому отриманні дозволів та декларацій на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткованя підвищеної небезпеки.

Роз’яснено Порядок видачі дозволів, а також внесенні зміни до нього та інші нормативно-правові акти з охорони праці. Крім того, наголошено, що суб’єкту господарювання, у власності (користуванні), якого є потенційно небезпечний об’єкт, необхідно організувати проведення його ідентифікації.

Звернуто увагу на обов’язковому проведенні навчання працівників з питань охорони праці та забезпечення їх засобами індивідуального та колективного захисту, а також спецодягом та спецвзуттям призначеним для роботи в вибухонебезпечному середовищі.

Под Хмельницким школьник забил насмерть гостью отца после застолья. Как такое могло произойти (видео)

  • 2022-02-18 19:57:21
  • перегляди: 0

Под Хмельницким девятиклассник жестоко убил 55-летнюю женщину, которая пришла в гости к его отцу, и осталась на застолье. Тогда мужчина отнес тело жертвы сына на мусорку, чтобы скрыть преступление, а сам 14-летний парень в общении с правоохранителями во всем сознался, шокировав мотивом.

О ЧП в Дунаевцах рассказали в пресс-службе полиции Хмельницкой области.

Школьник объяснил причину нападения на гостью после того, как отец после совместного распития алкоголя отправился спать, тем, что она без разрешения взяла у парня сигареты. Это взбесило подвыпившего подростка, и он принялся избивать женщину сковородой и скалкой.

В результате полученных от ударов травм 55-летняя жительница Дунаевцев скончалась.

После убийства школьник ушел из дома на улицу. Его отец, проснувшись утром и обнаружив в коридоре квартиры тело погибшей гостьи, вынес его и оставил у свалки около других жилых домов.

Подросту грозит полная уголовная ответственность Когда подростка разыскали и опросили, тот признался в содеянном. Теперь парня отправили в изолятор временного содержания.

По факту происшествия следователи открыли уголовное производство по ч.

1 статьи 115 УК (преднамеренное убийство). Правоохранители обратили внимание, что задержанный может нести уголовную ответственность за совершение особо тяжких преступлений, так как по закону она наступает с 14-летнего возраста.

Кроме того, правоохранители рассматривают вопросы привлечения к ответственности родителей за неисполнение обязанностей по уходу и воспитанию ребенка.

Видео: под Хмельницким 14-летний подросток жестоко расправился с 55-летней женщиной - гостьей отца

Сын с отцом пьянствовали вместе Как выяснилось, на отца парня ранее уже составляли 4 протокола за совместное распитие спиртных напитков в общественных местах и ненадлежащее исполнение родительских обязанностей. Причем об этом не знали соцслужбы, хотя семья и находится у них на учете. Об этом говорится в сюжете ТСН.

Мужчина пристрастился к алкоголю 2 года назад - после того, как его жена подписала контракт с ВСУ и отправилась служить. Через некоторое время школьник тоже стал выпивать вместе с отцом.

Место преступления (фото: hm.npu.gov.ua)

Что рассказывают соседи Соседи рассказывают, что хотя парень и был неприветлив,

никто не ожидал, что он способен на убийство.

Люди убеждены, что всему виной - пьянство. А также говорят, что постоянные гулянки в их квартире с сомнительными гостями рано или поздно могли "чем-то закончится роковым", и "оно к тому шло". Соседи добавляют, что не единожды предупреждали об этом отца парня Василия.

Место преступления (фото: hm.npu.gov.ua)

Что говорят о подростке в школе и соцслужбе В школе, где учится подросток, из-за его систематических прогулов обращались к социальным службам. По словам директора учебного заведения Оксаны Калиновской, новость об убийстве их шокировала, а у парня "конфликтов с одноклассниками или учениками школы не было".

В службе по делам детей отмечают, что во время визитов их работников к ним в дом все было в порядке, они ни разу не видели в алкогольном опьянении ни сына, ни отца, и "подозрительного ничего не было".

С матерью задержанного школьника соцслужбы связаться не могут. Правоохранители сейчас решают, будут ли привлекать к ответственности отца подростка.

Видео: в горсовете проверяют действия соцслужб, на учете у которых находилась семья

Ранее сообщалось, что в Полтаве дали огромный срок подростку, убившему одним ударом человека ради видео.

Напомним, перед этим под Харьковом подросток зверски убил мужчину, а его друзья наблюдали за расправой.

На Хмельниччині хлопчик провалився під лід (ФОТО,ВІДЕО)

  • 2022-02-18 19:51:30
  • перегляди: 0

Надзвичайники на озері врятували хлопчика, який провалився під лід.

Дивом вдалося уникнути жахливої трагедії сьогодні, 18 лютого, у м. Волочиськ під лід місцевого ставка провалився хлопчик. Повідомлення про цю подію надійшло до Служби порятунку від очевидців о 16:40.

Негайно надзвичайники 9 Державної пожежно-рятувальної частини прибули до місця події. На замерзлу воду вони спустили рятувальний човен та витягли з води десятирічного Даніїла. На хлопця на березі вже чекали медики, які відвезли його до місцевої лікарні.

Як з’ясувалося, двоє хлопчаків вирішили прогулятися льодом. На відстані 20 м від берега вони провалилися. Одному з них вдалося вибратися. Однак він налякався й побіг додому. Іншого ж побачили випадкові перехожі та викликали Службу порятунку.

39 родин військових отримали ключі від нових квартир

  • 2022-02-18 19:03:49
  • перегляди: 0

Сьогодні, 18 лютого, голова Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Гамалій вручив ключі від нових квартир військовослужбовцям Кам’янець-Подільського гарнізону.

Щасливими власниками житла, зведеного відповідно до Державної програми Міністерства оборони України «Будівництво (придбання) житла для військовослужбовців Збройних Сил України», стали 39 родин діючих військовослужбовців та військовослужбовців запасу.

Як відзначив при цьому голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій, на сьогодні завдання держави щодо підвищення соціальних стандартів військової служби є одним із пріоритетних та першочергових, адже якісно виконувати службові завдання набагато легше, коли ти спокійний за добробут своєї родини.

Сергій Волошин — справжній бойовий офіцер, людина, яка насправді добре знає, що таке захист країни від російської агресії. Він один із тих, хто сьогодні отримав житло, на яке чекав понад двадцяти років. У своїй промові він подякував керівництву держави за підтримку військових, які сьогодні зі зброєю в руках стоять на захисті незалежності і територіальної цілісності України.

Вітаючи новоселів, начальник гарнізону полковник Володимир Родіков побажав усім і кожному зі щасливих володарів сертифікатів на житлову площу сімейного затишку, родинного щастя, тепла і дзвінкого дитячого сміху в нових помешканнях.

Фото Романа Жука

На Білогірщині гостя обікрала власника будинку

  • 2022-02-18 19:03:48
  • перегляди: 0

Вчора, 17 лютого, до правоохоронців зателефонував мешканець села В'язовець, що на Білогірщині. Чоловік повідомив, що з його будинку за невідомих обставин зникло 2400 гривень.
На місце події прибув поліцейський офіцер Ямпільської тергромади Олег Палига, інформують в Шепетівському РУП. Йому потерпілий розповів, що напередодні у будинку побувало чимало гостей, тож ймовірніше хтось із них і заволодів коштами.

«Капітан поліції відпрацював коло осіб, які могли бути причетними до злочину, та встановив, щокрадіжку вчинила 44-річна славутчанка. Жінка була з потерпілим у приятельських стосунках, часто бувала у його помешканні, тоді й запримітила місце, де власник зберігав заощадження», - зазначають у РУП.

[1]
З’ясувалось, що зловмисниця вже притягувалась до кримінальної відповідальності. Незважаючи на це, потерпілий зовсім не підозрював її у крадіжці.

«Викрадені кошти правоохоронці вилучили та повернуть законному власнику. А за фактом крадіжки відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України, санкція статті передбачає позбавлення волі до трьох років», - додали в поліції.

[1] https://www.xm-inside.com/wp-content/uploads/2022/02/43c584c1-1689-423d-9b89-c985b65c77ea.jpeg

У Кам’янці-Подільському 39 родин військових отримали нове житло (ФОТО)

  • 2022-02-18 19:03:47
  • перегляди: 0

Cьогодні, 18 лютого, в житті 39 родин військовослужбовців Кам’янця-Подільського, відбулася значна подія. Вони отримали ключі від квартир у новозбудованому в місті будинку.

[1]
Помешкання для військових збудовано за державні кошти згідно з програмою Міністерства оборони України, інформують в Хмельницькій ОДА. Тож відтепер власниками 19-ти квартир стали військовослужбовці, ветерани АТО/ООС, а ще 20 квартир будуть у службовому користуванні захисників держави.
Розділити радість з новоселами завітали голова ОДА Сергій Гамалій, голова Кам’янець-Подільської РДА Олександр Анур’єв, командир військової частини А 2641 полковник Володимир Родіков.

[2]
Вручаючи ключі та сертифікати власникам, Сергій Гамалій подякував їм за сумлінну службу, вірність присязі та безцінний бойовий досвід.

«Завдяки вашій відвазі ми живемо під мирним небом, розміновано сотні гектар територій. Ви захищаєте рідну Україну від посягань на її незалежність, територіальну цілісність та недоторканість»,- сказав очільник області.

(Фото пресслужби Хмельницької ОДА)

[1] https://www.xm-inside.com/wp-content/uploads/2022/02/0c1a34c4-e958-4a44-b6c9-fa6f98302e5f.png
[2] https://www.xm-inside.com/wp-content/uploads/2022/02/c7503ada-753a-46d8-88ae-bb629fddf66d.png

У Славуті повідомлено про підозру злодію, який обікрав 10-річну дитину

  • 2022-02-18 18:43:09
  • перегляди: 0

Нагадаємо, подія сталась 10 січня у м. Славута. Зловмисник запитав у дівчинки, яка поверталась зі школи додому, котра година. Коли потерпіла дістала телефон з кишені — чоловік вихопив його з рук 10-річної дитини та втік.

11-річна славутчанка звернулась до поліції з повідомленням про злочин. Дівчинка розповіла, що невідомий чоловік пограбував її подругу у лісосмузі, коли однокласниці повертались зі школи.

Правоохоронці оперативно прибули на місце події. Отримавши детальний опис зловмисника, поліцейські вже за кілька годин встановили його особу. Ним виявився 36-річний житель м. Славута, що ніде не працює, раніше судимий за майнові злочини. Чоловік у скоєному зізнався.

Під час слідства виявилось, що це не єдиний злочин, скоєний зловмисником. Чоловік також вчинив крадіжки двох велосипедів та бензопили. Наразі викрадене майно у нього вилучили та невдовзі повернуть законним власникам.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки.

За матеріалами ВК ГУНП у Хмельницькій області

На Хмельниччині понад 200 га земель навчального закладу використовувалися на за призначенням

  • 2022-02-18 17:51:36
  • перегляди: 0

Понад 200 гектарів землі, що належить навчальному закладу, звільнено завдяки прокурорам Хмельниччини, передає Depo.Хмельницький за інформацією пресслужби облпрокуратури.

Зокрема, під час судового розгляду позову Хмельницької окружної прокуратури розірвано договір про використання суб’єктом господарювання 201 га землі, що на праві постійного користування надано державному навчальному закладу.

Спірний договір укладено професійно-технічним навчальним закладом, попри відсутність повноважень розпоряджатись вказаною землею та з приховуванням фактичних орендних відносин. Визначення права на використання землі державної власності у комерційних цілях має відбуватись виключно на конкурентних засадах з проведенням аукціону.

Договірні відносини припинено в добровільному порядку та звільнено земельну ділянку вартістю понад 14 млн грн.

Нагадаємо, на Хмельниччині землі навчального закладу використовували не за призначенням.

60 світлин з подій Революції Гідності представлені на виставці у Хмельницькому

  • 2022-02-18 17:33:57
  • перегляди: 0

60 світлин до Дня пам’яті Героїв Небесної сотні представили на виставці "Революція Гідності: погляд серцем" у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва. Авторка експозиції , київська фотохудожниця Мирослава Безман. За її словами, фотовиставка організована за участі Національного музею Революції Гідності. В Україні експозицію вже показали в Житомирі, Києві, Новоград-Волинському. За кордоном - в Італії та Ірландії. Як прийняли експозицію столичної фотохудожниці у Хмельницькому, дізнавалось Суспільне.

"На фото написано "Фотографія старого козака". Це козак, Козацька сотня, козацький редут. Це дуже такі козаки, трошки старі". Так розповідає про одну із світлин експозиції хмельничанка Наталя Андрейчук. Жінка каже: на Майдані пробула з 1 грудня по 1 березня. Виїхала на Майдан і попала в Хмельницьку Сотню. Розповідає: "Виставка ця мене дуже вразила. Хто був на Майдані, вони пам’ятають, бо Майдан розділявся по місяцям. Перший був такий революційний, прапори, те, се… А другий був вже більш такий сильний, стягнутий, а третій був як табір. От точно, як козацький такий табір".

Наталя Андрейчук каже, що фото на виставці передають хронологію подій та людей, які вісім років тому стояли на Майдані: "Я дуже вдячна пані Мирославі, що вона зробила такі кадри, які я дуже хотіла на Майдані побачити. Але через те, що багато народу, ми з Сотнею виконували якісь певні завдання, я не бачила цих людей. Наприклад, тут є фото, де очі Божі, я їх бачила дуже часто. І навіть 18 лютого в Маріїнському парку, коли ми прийшли вимагати свої права, потім нас тітушки розганяли і беркут і тому подібне, я ті очі там теж бачила. Мені завжди хотілося побачити, хто їх носить".

Фотографії, представлені в цій композиції, розповідає її авторка Мирослава Безман - це роботи, які були зроблені, починаючи з осені 2013 року по 24 лютого 2014 року. Всі світлини були зняті на Майдані Незалежності, на вулиці Грушевського, на вулиці Інститутській, там, де проходила Революція Гідності.

"На моїх світлинах зображені зовсім різні люди. Це просто українці, які вийшли на Майдан під час Революції. І в той момент це були звичайні люди, тоді, коли відбувались ці події, вони ще не були героями.

Підійшов якийсь дідусь незнайомий і став говорити: "Навіщо ви це знімаєте? Скільки можна знімати? Всі ходять, всі ходять". А я повернулась і кажу: "Ви знаєте, це для історії. І так і сталось. Я в той момент усвідомлювала, наскільки це важливо, я розуміла, що пройдуть роки і до цих фотографій буде інше ставлення", - каже авторка світлин.

Знімків з Майдану багато, каже Мирослава Безман, але на виставку підібрала спеціальну добірку: "Я підібрала саме ці роботи, які складають одну загальну розповідь. Тобто, в мене було завдання зробити тільки гарні картинки, для мене важливо, щоб глядач бачив цільну розповідь".

Переглянути фотовиставку Мирослави Безман "Революція Гідності: погляд серцем" можна до 1 березня.

Читайте також Віддали життя за Україну: у Хмельницькому розгорнули виставку із портретами героїв

У Кам'янці-Подільському розширили перелік соціальних послуг

  • 2022-02-18 17:30:33
  • перегляди: 0

Рішенням виконавчого комітету Кам'янець-Подільської міськради внесено зміни в перелік платних соціальних послуг "Турботи", передає Depo.Хмельницький за інформацією пресслужби мерії.

Тепер центр соціального обслуговування зможе направляти свого штатного спеціаліста до одиноких, пенсіонерів, людей з інвалідністю. Відтепер і сантехнік надаватиме послуги клієнтам центру або безплатно, або за помірні кошти. Зокрема, здійснювати заміну і ремонт змішувача, крана та інших деталей.

За таким самим принципом, відповідно до посадових інструкцій, в установі працює електрик, будівельник, майстер із ремонту одягу та взуття, перукар.

На отримання безоплатних соціальних послуг, згідно із законодавством, мають право люди з інвалідністю першої групи та в кого дохід – менш ніж два прожиткових мінімумів.

Також виконком затвердив структуру центру. А саме - 134 посади в адміністративно-господарській частині, відділеннях соціальної допомоги вдома, організації надання адресної, натуральної та грошової допомоги, відділенні денного перебування, стаціонарного догляду для тимчасового проживання і стаціонарного догляду для постійного проживання, секторі обліку бездомних осіб.

З утворенням громади збільшилася кількість людей, що потребують отримання такої соціальної допомоги, а відтак – і кількість соціальних працівників. Надходження до спецфонду центру "Турбота" зросли. За друге півріччя минулого року - це сума в 766 тис. грн, у тому числі благодійні внески. Що майже вдвічі більше, ніж за перше півріччя - 392,6 тис. грн.

Нагадаємо, у Хмельницькому відкрили анонімний притулок для жертв сімейного насилля.

У Хмельницькому мікроавтобус на території ринку збив пенсіонерку

  • 2022-02-18 17:07:03
  • перегляди: 0

Подія сталась у Хмельницькому, по вул. Староміській, на території овочевого ринку.

Попередньо встановлено, що 25-річний місцевий житель, керуючи автомобілем «Mercedes-Benz Sprinter», рухаючись заднім ходом, не переконався у безпечності руху, внаслідок чого допустив наїзд на пішохода, 74-річну місцеву жительку.

Внаслідок ДТП жінка отримала закритий перелом ключиці, їй була надана медична допомога без госпіталізації.

За даним фактом слідчі Хмельницького райуправління поліції відкрили кримінальне провадження і наразі встановлюють усі обставини події.

За матеріалами ВК ГУНП у Хмельницькій області

Акцію "Ангели пам'яті" вчетверте провели у Хмельницькому

  • 2022-02-18 16:45:05
  • перегляди: 0

У двох локаціях Хмельницького проходила тиха акція "Ангели пам’яті" до вшануванню Героїв Небесної Сотні. Про це Суспільному розповіла начальниця управління організаційно-інформаційної роботи Хмельницької міської ради Ірина Бачинська. За її словами, акція всеукраїнська. В обласному центрі вона відбувається четвертий рік поспіль біля пам’ятника Героям Небесної Сотні та поруч із "Ангелом Скорботи". Як все відбувалось, бачило Суспільне.

Біля пам’ятника Героям Небесної Сотні, що у Хмельницькому, школярі розвішують паперових ангелів. Так у обласному центрі розпочалась тиха акція "Ангели пам’яті". Білі паперові ангели є символом розстріляних мирних людей у 2014 році у Києві.

Разом із учнями 6 школи Тетяна сьогодні вперше долучається до цієї акції: "Я хочу підтримати людей, які загинули під час цих подій, щоб вшанувати їхню пам’ять, щоб вони знали, що їх пам’ятають, що їх люблять і що про них хтось знає".

Дівчина розповіла, що після подій 2014 року у її сім’ї почали більше спілкуватись українською: "Я, сестра говорить українською, батько говорить українською, і тому мамі вже довелось розмовляти українською".

Анастасія також сьогодні прийшла вшанувати пам'ять героїв Небесної Сотні. Школярці - 15 років. Каже, що події тих часів пам’ятає: "Я мала багато знайомих, які були на майдані, які в той день і загинули, як би то не було плачевно. І також на даний момент часу я маю знайомих, які перебувають в зоні АТО і які воюють за нашу незалежність. Я вирішила долучитись, тому що це є невід’ємною історією нашого народу і вона також мене стосується, як і всіх інших".

Учасниця акції Олена каже, що "Ангели пам’яті" - захід суспільно важливий, тому й вирішила цьогоріч долучитись: "Коли розпочалася революція і війна, мені було 12 років. Скоро мені буде 20, війна ще не припинилась. Мені здається, що надзвичайно важливо усьому нашому народу об’єднуватись, навіть в таких незначних, можливо, на перший погляд, проявах, але все одно це показує нашу згуртованість, якусь самосвідомість. Я бачу по своїх знайомих, що ми всі починаємо більш цінувати свою державність, ми захоплюємось українським і мені здається, що це дуже круто".

Та згадує події тих часів у Хмельницькому: "Коли СБУ закидали коктейлями Молотова, я пам’ятаю, коли це все починалось, то я з татом прийшла туди і я це бачила, і насправді це дуже страшно і жахливо, тому що стільки людей загинуло".

Усі охочі можуть долучитись до акції також протягом 19 та 20 лютого. Про це розповіла начальниця управління організаційно-інформаційної роботи Хмельницької міської ради Ірина Бачинська.

Що відомо

20 лютого в Україні вшановують пам’ять полеглих на Майдані Незалежності під час подій Революції Гідності. Саме цього дня 2014 року загинула найбільша кількість активістів Євромайдану. Зокрема, з Хмельниччини загинуло 8 учасників Революції Гідності, каже координатора центру допомоги учасникам АТО/ООС Наталія Дзекар.