Житомир - сторінка 7

У Бердичеві дільничні офіцери поліції припинили понад 600 адміністративних та 11 кримінальних правопорушень

  • 2022-02-18 10:06:15
  • перегляди: 0

Профілактика злочинів та правопорушень, а також взаємодія з громадами - щоденна робота дільничних Бердичівського районного відділу поліції.

Так, з початку року правоохоронці виявили та припинили 680 адміністративних правопорушень. До адміністративної відповідальності притягнуто 188 громадян за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) КУпАП та стільки ж за куріння у заборонених місцях (ст. 175-1 КУпАП). Крім того, 6 місцевих жителів притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення тиші (ст. 182 КУпАП) та ще трьох за ст.185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) КУпАП.

Дільничні офіцери поліції систематично проводять превентивні заходи, спрямовані на дотримання громадянами встановлених карантинних обмежень. За півтора місяці правоохоронці склали понад 70 адміністративних матеріалів за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП.

Дільничні офіцери регулярно нагадують громадянам про правила безпеки та захисту від крадіжок, шахрайств, інших правопорушень, дотримання правопорядку. Відвідують сім’ї зі складними життєвими обставинами, перевіряють за місцем проживання власників зброї, а також осіб, які схильні до вчинення правопорушень та перебувають на відповідних обліках.

Відтак дільничні склали та направили до суду 32 адміністративних протоколів за ст. 173-2 КУпАП (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування). На профілактичний облік за звітний період поставлено 6 дебоширів, з них 1 жінка. Також поліцейські винесли 19 термінових заборонних приписів.

Перевірили 16 жителів району, які перебувають під адміністративним наглядом та за порушення його умов склали 30 адміністративних протоколів (ст. 187 КУпАП).

Окрім розгляду звернень громадян та превентивної роботи, правоохоронці проводять заходи по запобіганню та розкриттю злочинів. З початку року дільничні офіцери поліції встановили причетних осіб в 11 кримінальних провадженнях. Серед розкритих злочинів: крадіжки, незаконний обіг наркотичних засобів, нанесення тілесних ушкоджень та інші.

Суб’єктам господарювання Житомирщини за січень цього року відшкодовано 105 мільйонів гривень ПДВ

  • 2022-02-18 10:06:06
  • перегляди: 0

За січень цього року платникам податків, які перебувають на обліку в Головному управлінні ДПС у Житомирській області, відшкодовано 105 млн грн податку на додану вартість. Порівняно із січнем 2021 року, це на 30 відс. або на 24,4 млн грн більше.

Звертаємо увагу, суб’єкт господарювання може отримати бюджетне відшкодування у строки, визначені нормативно-правовими актами, лише в разі правильного ведення податкової звітності, а також без здійснення ризикових операцій, що можуть слугувати мінімізації податкових платежів.

Через аварії на водогоні частині Житомира сьогодні обмежать водопостачання. Адреси

  • 2022-02-18 10:05:27
  • перегляди: 0

18 лютого бригади водоканалу проводять аварійно-відновлювальні роботи на водогоні міста за такими адресами:

- вул. Небесної Сотні, 58;
- вул. Хлібна, 68;
- вул. Корольова, 49;
- пров. Сільськогосподарський, 7;
- пров. Прохідний, 4;
- вул. Театральна, 13;
- вул. Київська, 108;
- вул. Пушкінська, 52-54;
- пр-кт Миру, 11;
- Київське шосе, 42;

- вул. Пушкінська, 27а (в зв'язку з проведенням робіт буде обмежено водопостачання за адресами: вул. Пушкінська, 25, 27а, 27б; вул. Дмитра Донцова, 9).

За вказаними адресами буде обмежено водопостачання до виконання робіт.

​На Житомирщині «дбайливий» батько, аби позбутись надокучиливої до нього уваги, напоїв своїх дітей пивом

  • 2022-02-18 10:05:22
  • перегляди: 0

За кожним із таких випадків правоохоронці складали адміністративні матеріали відносно дорослих. Нині у родинах, де були зафіксовані подібні порушення, окрім поліцейських, працюють і спеціалісти соціальних служб.


15 лютого під час превентивних заходів, спрямованих на запобігання кримінальним та адміністративним правопорушенням, ювенальні інспектори перевірили одну з підоблікових родин.


Спілкуючись з 12-річними хлопчиком і дівчинкою, поліцейські виявили, що обоє перебувають у стані алкогольного сп’яніння. З’ясувалося, що незадовго до візиту правоохоронців дітей пригостив пивом їх батько. 45-річний чоловік визнав свою провину у цьому та пояснив, що таким чином намагався позбутись їх надокучиливої для нього уваги.


Поліцейські переконалися, що діти не потребують медичної допомоги, розповіли батькові про наслідки подібних дій та склали відносно нього адміністративний протокол за ст. 180 (Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння) КУпАП. Нині з усіма членами родини проводиться відповідна профілактична робота для недопущення таких випадків у майбутньому.


Запобігання вживанню алкогольних та слабоалкогольних напоїв неповнолітніми – це один з пріоритетних напрямків роботи і ювенальних інспекторів, і дільничних офіцерів. З початку року любарські поліцейські виявили 15 випадків втягнення дорослими неповнолітніх у пияцтво.


Також правоохоронці нагадують про передбачену законом відповідальність для власників і працівників торговельних закладів у разі продажу тютюнової та алкогольної продукції особам, які не досягли 18-річного віку. Окрім штрафу, порушникам може загрожувати й позбавлення ліцензії на право здійснення торгівлі вказаними категоріями товарів.

Де сьогодні у Житомирі не буде світла?

  • 2022-02-18 07:57:36
  • перегляди: 0
18.02.22р. у зв’язку з проведенням планових та аварійно-відновлювальних робіт Житомирським РЕМ, можливі перебої електропостачання за наступними

​У Житомирі «нальотчик» на автомати питної води під час затримання поранив поліцейського

  • 2022-02-18 00:48:13
  • перегляди: 0

32-річного житомирянина правоохоронці викрили у систематичних нічних «нальотах» на автомати питної води, які чоловік пошкоджував і викрадав з касетоприймачів гроші. У середньому з одного автомата він виймав близько 800 гривень. Такою діяльністю він займався з минулого року.


– Певний час ми документували протиправні дії цього чоловіка. Загалом маємо відомості про причетність його до щонайменше кількох десятків подібних кримінальних діянь, учинених у різний період і по всьому місту. Затримали його оперативники поліції цієї ночі одразу після зламу і крадіжок коштів, як з’ясувалось, з чотирьох автоматів, розміщених по проспекту Миру та в мікрорайоні Малікова, - розповів начальник Житомирського райуправління поліції Сергій Синявський.


Під час затримання викритий чоловік повів себе агресивно та вчинив опір поліцейським. Одному з оперативників поранив гострим предметом руку. Правоохоронцю довелося звернутися за медичною допомогою.


Нині чоловік під вартою у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.


Триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) КК України та розпочато ще одне кримінальне провадження – за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ. Вирішується питання про оголошення чоловікові підозри та обрання запобіжного заходу.


За чинним законодавством житомирянину може загрожувати обмеження або позбавлення волі строком до 6 років.

​На Житомирщині вантажівка згубила колесо, яке влетіло в Mersedes, що з'їхав у кювет

  • 2022-02-18 00:42:34
  • перегляди: 0

14 лютого близько 19:00 години на 106 кілометрі автодороги Київ – Ковель – Ягодин сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автомобілів DAF та Mersedes.


Як встановили патрульні, водій вантажівки перед виїздом не перевірив технічний стан транспортного засобу. Під час руху це призвело до того, що заднє колесо вантажівки відвалилося і відлетіло на зустрічну смугу, зіткнувшись з автомобілем Mersedes. Як наслідок – легковик з'їхав у кювет та наїхав на дерево.


Обійшлося без травмованих.


На 51-річного водія вантажівки DAF, жителя Київської області, поліцейські склали протокол за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На Житомирщині стягнули збитки з компанії, яка скинула 100 тонн львівського сміття у селі Будичани

  • 2022-02-17 23:33:36
  • перегляди: 0

Господарський суд Житомирської області стягнув з приватного товариства 60 тисяч гривень збитків за завдану шкоду довкіллю через незаконний скид 100 тонн львівського сміття на території колишнього заводу в селі Будичани. Сміття повністю прибрали.

Про це на своєму сайті повідомила Житомирська обласна прокуратура. За позовом прокурорів Чуднівської окружної прокуратури суд встановив, що місцеве товариство незаконно розмістило на території колишнього цегельного заводу в селі Будичани майже 100 тонн побутових і медичних відходів.

Товариство порушило вимоги Законів України "Про відходи", "Про охорону навколишнього природного середовища", а також Земельного кодексу України.

Екологічна експертиза встановила, що комунальна земля, де зберігалися відходи, втратила родючість, а довкіллю завдано шкоду.

Оскільки порушник не відшкодував збитки добровільно, їх стягнуто примусово через рішення суду. Наразі рішення про відшкодування збитків до місцевого бюджету перебуває на стадії виконання.

У коментарі Сусільному міський голова Чуднова Віталій Войтко підтвердив, що все сміття прибрали з території колишнього цегельного заводу.

"Ми задоволені тим, що винуватці притягнуті до відповідальності. Своїми діями вони не лише нанесли шкоду довкіллю, а й викликали соціальну напругу серед жителів села. Приємно, що люди не залишились байдужими до цієї екологічної проблеми, згуртувались і всі разом вимагали негайного вивезення сміття. Спільними зусиллями нам вдалось вивезти всі відходи", – сказав Віталій Войтко.

"Люди писали колективне звернення у прокуратуру, поліцію та Чуднівську міську раду, мітингували і навіть перекривали дорогу біля міськради з вимогою якнайшвидшого вивезення сміття, що й було зроблено. Зараз землю очищено від сміття, а винні особи будуть покарані", – сказав староста Будичанського старостинського округу Микола Каранюк.

У Житомирі згорів металевий гараж та авто

  • 2022-02-17 23:30:39
  • перегляди: 0

У Житомирі горів гараж. Про це рятувальникам повідомили очевидці. Пожежу вдалося ліквідувати за 20 хвилин. Унаслідок події згорів автомобіль та усі речі. Подробиці розповіли у ДСНС - детальніше у сюжеті телеканалу СК1

COVID-19 в Житомирській області. Епідемічна ситуація станом на 17 лютого

  • 2022-02-17 23:21:41
  • перегляди: 0

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ЕПІДЕМІЧНОЇ СИТУАЦІЇ З COVID-19 ПО ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ НА17.02.2022Р. ЗА МИНУЛУ ДОБУ



1.Зареєстровано нових лабораторно підтверджених випадків за добу –1497

Всього випадків (з наростаючим підсумком) –185924

Померло (всього) –3485

Всього одужало –155836

Активні хворі –26603

2.Всього проведено ПЛР-тестувань за добу –1868

Всього проведено ПЛР-тестувань (з наростаючим підсумком) –513086

Всього проведено ІФА-тестувань за добу –248

Всього проведено ІФА-тестувань ( з наростаючим підсумком) –403034

Житомир за місяць заощадив 37 млн грн завдяки біоТЕЦ

  • 2022-02-17 22:31:24
  • перегляди: 0

За січень 2022 року Житомир зекономив на теплі 37 млн грн завдяки ефективній роботі нової теплоелектроцентралі, що працює на альтернативному паливі. Про це повідомили у пресслужбі міської ради. Нова ТЕЦ почала працювати у Житомирі торік у грудні завдяки підтримці швейцарського уряду. За січень економія для підприємства «Теплокомуненерго» становила 37 мільйонів гривень. За словами міського голови, кілька ТЕЦ забезпечать відхід від газу приблизно на 80%. Другу ТЕЦ у Житомирі вже будують. Також підписано контракт з австрійською компанією й на будівництво третьої, а щодо четвертої триває конкурс. Читайте також: «Аеротехніка» представила модернізацію зенітно-ракетного комплексу (ВІДЕО) «Я надзвичайно вдячний партнерам, які допомагають місту впроваджувати політику енергонезалежності», — сказав житомирський мер. Окрім того, він згадав про термомодернізацію, зауваживши, що нині 224 ОСББ міста приєдналися до програми «теплі кредити» на загальну суму близько 80 млн грн. Нагадаємо, подружжя побудувало на Вінниччині 2-поверховий екобудинок із соломи. Як ми повідомляои раніше, на Львівщині реалізують проєкт із виробництва біогазу на очисних спорудах. Фото: zt-rada.gov.ua.

"Шлях поколінь" – у Житомирі організували показ документального фільму про УПА та війну на Донбасі

  • 2022-02-17 22:09:39
  • перегляди: 0

17 лютого у Житомирському кінотеатрі ім. Івана Франка організували безкоштовний показ фільму "Шлях поколінь", котрий проводить паралелі між подіями Другої світової війни в часи існування УПА та сучасною війною на Донбасі.

Автором фільму, а також його продюсером та співсценаристом є український військовий журналіст та доброволець Михайло Ухман. Представляти стрічку у Житомирі приїхав виконавець головної ролі – актор та продюсер Назар Борушок, актор Костянтин Афанасьєв та заслужений артист України Олексій Паламаренко.

В основі сюжету – розповідь про пересічного молодого українця Назара, котрий переконаний, що війна на сході України – це не його війна. Але після того, як Назар разом зі своєю вагітною дівчиною переїжджає на Волинь, трапляється подія, котра змушує його переосмислити і змінити свою думку. Покинувши дівчину та роботу, головний герой їде воювати на схід України, аби його ще ненароджена дитина могла жити у вільній країні.

У стрічці переплітаються події, що відбувалися під час Другої світової війни на Волині, та моменти сучасної війни на сході України.

Зйомки фільму тривали один рік. На створення кінострічки пішло 4 мільйони 800 тисяч гривень.

"Назва фільму говорить сама за себе, – каже Назар Борушок. – Мова йде про шлях поколінь від воїнів УПА і до сучасних воїнів ЗСУ. Половина людей, задіяних у цьому фільмі, це реальні військові та добровольці. Знімався фільм по всій Україні – це і Київ, і Волинь – урочище Вовчак, Авдіївка, Мар'їнка. Фільм фінансований діаспорою, бізнесменами і депутатами, тобто це недержавні кошти".

"Мені дісталася роль старого бандерівця – людини, яка у солідному віці пішла воювати за Україну і загинула за свою країну, її свободу та незалежність, – розповів на презентації актор Олексій Паламаренко. – Фізично роль неважка, а от психологічно було складно. Треба було знайти в собі мотивацію".

На презентацію стрічки у Житомирі прийшли близько 200 людей.

"Дуже емоційно, – каже житомирянка Христина Цибульська. – Фільм заснований на реальних подіях, частину його знімали на фронті. Він викликає дуже сильні почуття. Багато людей виходили після перегляду із сльозами на очах".

Перед початком стрічки організатори показу влаштували благодійний збір коштів на реабілітацію учасників АТО/ООС.

Що ж до самого фільму, то, за словами авторів, планується, що навесні він вийде в широкий прокат в Україні та за кордоном.

Читайте також У Житомирі військова частина Нацгвардії перейшла на посилений режим служби. Реконструкція, лекція та фільм – житомирські пластуни вшанували пам'ять героїв бою під Крутами. У Житомирі для школярів провели показ фільму "Хто ми? Психоаналіз українців". У житомирському музеї запровадили екскурсії з аудіогідом українською і німецькою мовами. Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

На Житомирщине отец избил дочь расческой, потому что у него не получалась прическа

  • 2022-02-17 20:33:26
  • перегляди: 0

Житель Коростенщины избил 8-летнюю дочь расческой, потому что у него не получалось сделать ей прическу.

Об этом сообщают в Главном управлении Национальной полиции в Житомирской области.

В начале февраля учительница Добрынской гимназии заметила у ученицы 2 класса синяки. Девочка рассказала, что отец избил ее расческой, когда пытался расчесать волосы. Учительница сразу обратилась к правоохранителям.

Выяснилось, что ребенок живет только с отцом, потому что ее мать лишили родительских прав.

В тот день он собирал дочь в школу, но разозлился, когда не смог справиться с ее прической. 31-летний мужчина несколько раз ударил ребенка расческой по голове и лицу.

Сегодня отцу объявили подозрение в нанесении телесных повреждений ребенку. Ему грозит штраф, общественные или исправительные работы. Его дочь сейчас находится под присмотром тети.

https://www.unian.net/incidents/na-zhitomirshchine-otec-izbil-doch-rascheskoy-potomu-chto-u-nego-ne-poluchalas-pricheska-novosti-ukraina-11708401.html

Романівські підприємці їздили на черговий масовий протест ФОПів

  • 2022-02-17 20:30:25
  • перегляди: 0

17 лютого в Києві відбувся черговий протест ФОПів проти тотальної фіскалізації. Учасники акції пройшли колоною від Майдану до Верховної Ради. Під час протесту сталися сутички з правоохоронцями: активісти перекрили вулицю Грушевського, а правоохоронці відтісняли їх. Участь у акції взяли підприємці з Романівщини – загалом понад два десятки осіб. Прапор з надписом Романів було видно звідусіль – він найвищий у колоні. Нагадаємо, підприємці протестують проти тотальної фіскалізації, адже нові податкові вимоги змушують встановлювати РРО та вести значно складнішу документацію, що вимагає додаткового значного фінансування на обладнання та бухгалтерію.

У Житомирі військова частина Нацгвардії перейшла на посилений режим служби

  • 2022-02-17 20:10:00
  • перегляди: 0

Військова частина Нацгвардії України, котра дислокується у Житомирі, перейшла на посилений режим служби. Щодня на вулиці міста виходять понад півсотні нацгвардійців, які патрулюють вокзали, об’єкти обленерго та центральні вулиці міста. Про це Суспільному розповів офіцер по організації служби з охорони громадського порядку Володимир Климчук.

За його словами, у такий спосіб нацгвардійці співпрацюють і допомагають поліції.

"Особовий склад поліції та Нацгвардії нині переведений у посилений варіант несення служби, тобто по периметру Житомира розставлені блокпости Нацполіції, а військовослужбовці безпосередньо працюють у місті. В першу чергу, ми займаємося профілактикою правопорушень. Якщо боєць Національної гвардії бачить якесь правопорушення – він його припиняє і далі вже викликає наряд поліції", – каже Володимир Климчук.

Після шикування близько п’ятої години вечора 17 піших патрулів, два автопатрулі та два кінологи із службовими собаками йдуть на патрулювання центральних вулиць міста. Переважно це територія поблизу міської ради та облдержадміністрації. Також вони патрулюють вокзали,

де перевіряють підозрілих осіб та оглядають габаритні сумки.

17 лютого кореспонденти Суспільного побували на одному з шикувань нацгвардійців. Цього вечора на патрулюванні їм допомагає службова вівчарка Рей, на рахунку котрої кілька десятків затримань людей з наркотиками.

"Пес дивиться на людину і починає гавкати – так, ніби людина йому не сподобалася. Ми підходимо, починаємо спілкуватися з цією людиною, просимо показати документи. Якщо людина починає сильно нервувати чи агресивно поводиться, тоді ми проводимо поверхневу перевірку. Є агресивні люди або дуже п'яні – собака нам так само допомагає, особливо, якщо на нас нападають з ножем чи іншою зброєю. Тоді пес захищає нас від нападника", – говорить військовослужбовець Нацгвардії України Віталій Кондратюк.

Піший патруль на Михайлівській також перевіряє підозрілих осіб, пакунки та сумки. А ще – допомагає охороняти громадський порядок на вулиці.

"Перевіряємо документи у людей, а також підозрілих осіб, які, наприклад, мають великогабаритні сумки, бо це ризик загрози теракту. На нашому маршруті розташована Житомирська міська рада – і ми маємо звертати на це увагу. Окрім того, ми охороняємо громадський порядок – допомагаємо працівникам поліції", – розповіла військовослужбовиця Нацгвардії України Ілона Алексєєва.

Читайте також На Житомирщині зросли показники смертності від коронавірусу. У селі на Житомирщині скажений собака покусав жінку. У Житомирі школярі повертаються до очного навчання. У Житомирі прорвало колектор водоканалу – неочищені стоки знову потрапили в річку. Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

У Житомирі презентували виставку кримських пейзажів

  • 2022-02-17 19:21:44
  • перегляди: 0

17 лютого в Житомирському обласному краєзнавчому музеї презентували мандрівну виставку пейзажів Криму "Кримська сюїта" від подружжя художників Костянтина та Світлани Шаповалових.

В експозиції "Кримської сюїти" – три десятки авторських робіт Костянтина та Світлани Шаповалових, котрі почали працювати над майбутньою виставкою у 2017 році.

"Задум виник ще у 2017 році, а у 2019 році, у п’яту річницю анексії Криму, ми презентували виставку, вирішивши нагадати нашим людям у такий спосіб, що Крим – це Україна. До 2019 року вже були написані близько 50 картин на цю тематику – Крим, море, кримські міста – Ялта, Гурзуф, Балаклава. З українських художників ще ніхто не зробив таку масштабну виставку, яка б нагадувала про Крим – в цьому і є унікальність нашої експозиції", – розповів Костянтин Шаповалов.

За словами Світлани Шаповалової, за основу малюнків вона обирала світлини своїх найулюбленіших місць у Криму.

"Ми хочемо нести надію людям, тому що є Бог, є справедливість. І це наш внесок в культурний розвиток – кожна картина по-своєму викликає в мене певні емоції, враження,

це завжди позитивно", – каже художниця.

З 2019 року виставка подорожує музеями України. У Житомирському краєзнавчому музеї експозиція працюватиме упродовж десяти днів.

"Ця виставка – це свого роду експеримент для нас, – говорить директор музею Роман Насонов. – Зазвичай, ми виставляємо роботи наших місцевих авторів, але нині вирішили долучитися і до цього всеукраїнського проєкту. Ми подумали, що це хороша нагода ще раз нагадати житомирянам про те, що Крим – це Україна".

"Я дуже задоволена, що є ця виставка, тому що це наш український Крим – наша територія, і ми віримо, що пройде час і вона повернеться. Мені дуже подобаються пейзажі – дуже приємні спогади про Крим. Згадуємо, де ми були з дітьми, де ми відпочивали", – розповідає відвідувачка виставки Надія Кривич.

"Я також художниця, навчаюся на другому курсі коледжу імені Івана Огієнка, – каже ще одна відвідувачка виставки Владислава Старченко. – Прийшла подивитися на роботи старших колег і, можливо, навчитися чомусь новому – підкреслити щось для себе і перейняти щось із авторської техніки".

Оглянути мандрівну виставку "Кримська сюїта" у Житомирському обласному краєзнавчому музеї можна буде до першого березня.

Читайте також У Житомирі школярі повертаються до очного навчання. У Житомирі відзначили День єднання. Як це було. Рак – не вирок. На Житомирщині восьмирічна школярка перемогла онкологію. У День Святого Валентина у Житомирі провели акцію "Кохання поза часом". Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber