Львів - сторінка 8

На Львівщині вночі загорівся будинок у Рава-Руській

  • 2022-02-19 12:18:33
  • перегляди: 0

Горіла будівля у місті Рава-Руська Львівської області.
19 лютого о 00:37 рятувальникам повідомили про пожежу в місті Рава-Руська на Львівщині. Вона виникла на вулиці Івана Сірка у дерев'яній господарській будівлі. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС у Львівській області.
На момент прибуття вогнеборці будівля була охоплена вогнем. Існувала загроза перекидання вогню на сусідні будівлі. Однак вдалося врятувати три будівлі. Рятувальники локалізували пожежу о 01:19 та о 02:07 ліквідували.
Внаслідок займання ніхто не постраждав. Вогнем знищено господарську будівлю та дрова на площі 15 куб.м. До ліквідації залучили 6 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.
Причину виникнення пожежі встановлюють правоохоронці.

Читайте також: На об'їзній дорозі Львова зіткнулися вантажівки: один водій загинув на місці пригоди
Фото на головній: пресслужби ДСНС у Львівській області

Директорка львівського «Охматдиту» пішла з посади

  • 2022-02-19 12:12:27
  • перегляди: 0

Відповідна заява надійшла до управління комунального майна Львівської облради, передає "Еспресо.Захід".

"Керівник Охматдиту написала сьогодні заяву за власним бажанням на звільнення і переведення на посаду дитячого хірурга. Про це інформували президію облради вчора", – повідомили "Еспресо.Захід" джерела в облраді.

Уже з понеділка, 21 лютого, за погодженням департамент охорони здоров’я Львівської ОДА в лікарні розпочне роботу виконувач обов’язків директора, а відтак управління майном оголосить конкурс на постійного керівника.

Ледь не вбив людину: у Львові обвалився фрагмент фасаду будинку (відео)

  • 2022-02-19 11:55:26
  • перегляди: 0

«Дощ» зі штукатурки та цегли. Під час шквального вітру у Львові, обвалився фасад будинку на вулиці Личаківській, 113. Частина злетіла на дах магазину у той час, коли під ним стояла людина. Покрівля й врятувала чоловікові життя.

До слова, будинок, який зараз обслуговує ЛКП «Господар», перебуває у критичному стані вже декілька років, проте жодних робіт ніхто там не проводив, – скаржаться місцеві мешканці та перехожі. Й додають: ремонтними роботами повинно займатися місто.

У міста ж позиція «я не я і хата не моя». У ЛКП «Господар» кажуть, що будинок на 100% належить власникам і співвласникам тутешніх приміщень. І саме вони, за новим законом України «Про житлово-комунальні послуги», приймають усі рішення щодо управління своїм помешканням.

Власники мають самі обрати форму управління. Вони обрали форму управління через управлінську компанію. Ми надаємо послугу з управління. Але для того, щоб відновити фасад власники мають зібрати збори. Зібрати збори, оформити збори протоколом і рішення це, яке оформлене протоколом довести до ЛКП «Господар», - пояснює Валерій Таракулов директор ЛКП «Господар».

Проте працівники все ж приїхали для усунення аварійної ситуації з фасадом будинку.

На кожний будинок заведено побудинковий облік. І на рахунку цього будинку є кошти і звісно це буде оплачено мешканцями будинку, - додав Валерій Таракулов директор ЛКП «Господар».

За словами комунальника, усунення аварійної ситуації повинні сплатити мешканці будинку. Остаточну вартість оголосять після завершення робіт.

Підтримай правду тут: https://www.patreon.com/pravdatutlviv

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Вчора на Львівщині зафіксували 911 нових випадків Covid-19

  • 2022-02-19 11:45:27
  • перегляди: 0

Про це повідомили в пресслужбі Львівської ОДА.

У розрізі районів:

  • Дрогобицький: 68
  • Золочівський: 125
  • Львівський: 423 (м. Львів – 317)
  • Самбірський: 41
  • Стрийський: 165
  • Яворівський: 20
  • Червоноградський: 69
Окрім того, за добу, що минула, з діагнозом COVID-19 по Львівській області госпіталізували 125 осіб. Скерували на самоізоляцію – 940 осіб. Аналіз на ПЛР-дослідження вперше набрали у 1065 осіб. Летальних випадків – 9. В реанімації перебуває 127 пацієнтів, з них на апаратах ШВЛ – 44.

У стаціонарах перебувають 1285 осіб (ліжкова мережа заповнена на 24,22%). Серед них 198 людей - вакциновані (в т.ч. двома дозами – 179).

У Львівській опері презентували ораторію на текст заповіту Патріарха Йосифа Сліпого

  • 2022-02-19 11:09:51
  • перегляди: 0

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Сьогодні, у часі великої гібридної війни, яка триває вже 8 років, такі постаті, як Патріарх Йосиф, стають нам прикладом, а також опорою у дні сумнівів та тривоги. Він – один з тих, хто пройшов крізь жорстокі репресії тоталітарного режиму і не зрадив совісті й власного народу. Приклад його служіння Богу й Україні є зразком правильного життєвого шляху», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

У Ораторію у Львівській опері виконали хор та камерний оркестр Заслуженої академічної капели «Трембіта» та симфонічний оркестр оперної студії Національної музичної академії ім. М. Лисенка. Під час концерту глядачі могли спостерігати відео іконописних робіт.

Водночас у Львівській опері відзначили 20-ту річницю єпископських свячень учня та послідовника Йосифа Сліпого, архиєпископа та митрополита Львівського УГКЦ Ігоря Возьняка.

«Дуже важливо відчувати особливо в такі непрості часи, як сьогодні, підтримку Церкви, яка в різний час завжди мала найбільші довіру і підтримку в людей. Такі ж довіру і підтримку маєте Ви! Повсякдень пам’ятаємо і шануємо Вас! Дякуємо за можливість отримувати мудрі поради», - привітав митрополита Собко.

Валерій Курко: 103-тя окрема бригада тероборони Львівської області формуватиме добровольчі батальйони

  • 2022-02-19 10:54:50
  • перегляди: 0

Про це пишеСуспільне. Львів.

У п’ятницю, 18 лютого, підполковник, командир 103-ї окремої бригади територіальної оборони Львівської області Валерій Курко розповів проготовність сил тероборони до захисту регіону.

«Спочатку на 70% ми укомплектували управління бригади та батальйонів. І тепер йде другий етап укомплектування бригад. До тероборони буде підписання громадян України контрактів в службі в резервах. Наступний етап формування добровольчих батальйонів», — повідомив підполковник.

Підполковник пояснив, що означає створення добровольчих батальйонів за законодавством.

«Люди, які будуть залучатись до добровольчих формувань. Вони будуть самі самоорганізовуватись. Їхні командири будуть мені підпорядковані та виконувати свої завдання за призначенням, яке буде визначати старше військове керівництво». — наголосив Валерій Курко

Він також уточнив, що плани тренувань для резервістів тероборони передбачають заняття упродовж 130 годин на рік

У середу, 16 лютого, Львівська обласна рада передалакорпус колишнього протитуберкульозного санаторію Немирівської міської лікарні для потреб Яворівського батальйону тероборони.

Територіальною обороною Львівської області керуєпідполковник Валерій Курко Він командував третім батальйоном 80-ї окремої десантно-штурмової бригади та захищав Донецький аеропорт.

На об'їзній дорозі Львова зіткнулися дві вантажівки: один водій загинув

  • 2022-02-19 10:15:26
  • перегляди: 0

На об'їзній дорозі Львова поблизу села Пасіки Зубрицькі зіткнулися дві вантажівки. Внаслідок аварії один водій загинув. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Аварія сталася 19 лютого близько 03:30. Водій вантажівки "МАН", 51-річний мешканець Рівненщини, зіткнувся з вантажівкою "ДАФ", якою керував 26-річний мешканець Івано-Франківська.

На момент зіткнення вантажівка "ДАФ" з технічних причин зупинилася на дорозі. За інформацією правоохоронців, водій встановив дорожній знак "аварійна зупинка". Внаслідок зіткнення водій "МАНу" загинув на місці події.

За фактом слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Читайте також: На Львівщині 20-річний чоловік стріляв у мікроавтобус із пасажирами Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

На місці ЛОРТА буде створено новий молодіжний простір

  • 2022-02-19 10:06:50
  • перегляди: 0

Як повідомляє пресслужба мережі молодіжних просторів ТВОРИ!, у грудні 2021 року відбулися перші напрацювання концепції, спільно із командою мережі, представниками депутатського корпусу, громади міста та молоді.

Робоча група зупинилася на ідеї ART & Science, яка передбачає поєднання науки, технологій та мистецтва. Молодіжний простір буде місцем, де творча молодь зможе реалізувати себе.

Головні акценти у роботі над простором:

  • мультифункціональність
  • кроссекторальність наповнення
  • загальнонаціональний масштаб
  • збереження цінностей та історії
  • цільові групи дітей та молоді
  • широке залучення партнерств на локальному, національному та міжнародному рівнях
  • wow-ефект

Мешканка Золочівського району відзначила 100-річний ювілей (ФОТО, ВІДЕО)

  • 2022-02-19 09:27:38
  • перегляди: 0

Мешканка Нового Милятина, що на Львівщині, Марія Василівна Гнатишин відзначила 100-річний ювілей.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Буська міська територіальна громада.

“Марія Василівна народилася у селянській сім’ї в с. Вирів, де здобула початкову освіту, згодом батьки допомогли дівчині, аби та ще отримала спеціальність швачки. Маючи гарний голос, Марія стала учасницею церковного хору, який був відомий своїм майстерним виконанням пісень у багатьох населених пунктах усієї округи.

Їй довелося пережити жахіття війни, згодом вийшла заміж, народила доньку, працювала домогосподаркою та у місцевому колгоспі. З 1952 року жінка постійно проживає у Новому Милятині. Її частими гостями є рідні, які проживають у Львові: донька, двоє онуків та четверо правнуків, а ще не менш рідні односельчани – учасники церковного хору, які завітали у цей святковий день до ювілярки з «Многая літа», низкою церковних та патріотичних пісень, які добре знає і співає, попри свій поважний вік, Марія Василівна Гнатишин”, – йдеться у повідомленні.

За вчора коронавірус виявили у 317 львів’ян

  • 2022-02-19 09:06:34
  • перегляди: 0

Про це йдеться на сайті Львівської міськради

За оперативними даними, за вчора лабораторні центри провели 1470 ПЛР-тестів, з яких 911 – позитивні. Серед них львів’ян – 317. Залишку проб у холодильнику немає.

Загалом в стаціонарах перебуває 281 пацієнт: 262 з них мають Covid-19, 33 – у реанімації, 29 людей підключено до апаратів ШВЛ. За останню добу до медзакладів поступило 30 осіб, (з яких вакцинованих – 3), виписано – 87, померло – 7. З них:

  • у ТМО 1 (вул. Орлика, 4) поступило 4 хворих (не вакциновані), виписано – 28, ніхто не помер.
  • у ТМО 1 (вул. Миколайчука, 9) поступило 17 хворих (з них вакцинованих – 2), виписано – 44, померло – 7.
  • у ТМО 1 (вул. Навроцького, 23) поступило 5 хворих (не вакциновані), виписано – 5, ніхто не помер.
  • у ТМО 2 (вул. Коновальця, 26) поступило 4 хворих (вакциновані -1), виписано – 10, ніхто не помер.

У Львові зменшилась кількість нових випадків Covid-19

  • 2022-02-19 09:06:33
  • перегляди: 0

Загалом станом на 19 лютого:

• у 135943 людей підтверджений COVID

• 106032 львів’янина одужали

• у медзакладах Львова – 262 особи із підтвердженим COVID-19.

• 1484 львів’янина отримали щеплення від коронавірусу за останню добу, з них ревакцинальною дозою – 397 (вакциновані міськими бригадами імунізації).

У Львові прибудинкові території перетворились на болото (ФОТО)

  • 2022-02-18 23:30:25
  • перегляди: 0

У Львові прибудинкові території перетворились на болото.

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення у спільноті «Гаряча лінія міста Львова».

«Фото прибудинковоі територіі по вул Стрийській 75 яке належить місту. Прошу прийняти до уваги як ділянку яка потребує термінового ремонту», – йдеться у повідомленні.

На Львівщині маршрутка не розминулась із автомобілем (ФОТО)

  • 2022-02-18 23:15:27
  • перегляди: 0

Сьогодні, 18 лютого, близько 9:00 год. на Бухівському перевалі трапилася ДТП за участі автобуса та легковика.

Про це повідомляє “Цинічний Львів”, пише Четверта студія. Як відомо з особистих джерел, під час спуску автобус “Дрогобич-Майдан” не впорався з керуванням та в’їхав у зустрічний автомобіль.

За словами очевидців, причиною ДТП могла стати слизька дорога, внаслідок чого автобус знесло на зустрічну смугу. На місці працює поліція. Наразі невідомо чи є постраждалі.

Інформація доповнюється.

У Львові залатані ями на дорогах знову перетворились у пустоти (ФОТО)

  • 2022-02-18 23:15:25
  • перегляди: 0

У Львові залатані ями на дорогах знову перетворились у пустоти.

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення у спільноті РяснеNEWS.

“Це всюди так повимивало і повивітрювало нові латання на дорозі в Рясне?”, – йдеться у повідомленні.