Львів - сторінка 6

У Раві-Руській горіла господарська будівля

  • 2022-02-19 17:45:20
  • перегляди: 0

19 лютого о 00:37 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в м. Рава-Руська Львівського району на вул. Івана Сірка, 10 в дерев'яній господарській будівлі, розміром 8х5 м. Про це інформує пресслужба ГУ ДСНС України у Львівській області.

До місця події вирушили рятувальники 48-го державного пожежно-рятувального поста м. Рава-Руська та місцеву пожежну команду с. Добросин.

На момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу до місця виклику будівля була охоплена вогнем. Існувала загроза перекидання вогню на сусідні будівлі.

О 1:19 пожежу локалізували та о 2:07 ліквідували.

Вогонь знищив господарську будівлю та дрова на площі 15 куб. м.

Надзвичайникам вдалося врятувати три будівлі.

У ліквідації загоряння брали участь шестеро рятувальників особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Внаслідок займання ніхто не постраждав.

Причину виникнення пожежі з'ясовують правоохоронні органи.

Сотні людей вийшли на Марш єдності у Львові

  • 2022-02-19 17:39:49
  • перегляди: 0

У суботу, 19 лютого, центральними вулицями Львова пройшов Марш єдності. Учасники ходи пройшли від пам’ятника Івану Франку до Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Як повідомили у прес-службі Львівської міськради, ходу організувала ГО «Євромайдан Львів», щоб продемонструвати готовність українців чинити опір російській агресії.

У Марші єдності взяли участь кілька сотень учасників. Хода рушила від пам’ятника Іванові Франку й пройшла центральними вулицями міста до Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні. Там діти підняли український прапор та разом із іншими учасниками Маршу виконали гімн України.

Усі фото прес-служби ЛМР

«Такий маршрут обрали для того, щоб символічно поєднати українців не тільки в просторі, але й в часі: тих, хто живе, і тих, хто боровся і загинув за Україну. Україна єдина, разом – сила» – зазначили організатори.

До події долучився також міський голова Львова Андрій Садовий з дружиною Катериною Кіт та сином.

У Львові пройшов Марш єдності: яскраві фото та відео

  • 2022-02-19 17:33:47
  • перегляди: 0

Вулицями Львова 19 лютого пройшов Марш Єдності. Учасники акції мали національну символіку та вигукували патріотичні гасла.

Стартував захід біля пам'ятника Івану Франку о 13:00. Після цього учасники Маршу єдності пройшли центральними вулицями міста, повідомляє 24 канал.

Читайте також На порозі війни: як жителі Львова готуються протистояти Росії – ексклюзивний репортаж

У Львові відбувся Марш єдностіВ акції взяли участь приблизно 1 000 людей. Вони мали національну символіку та скандували патріотичні гасла, зокрема "Слава Україні! Героям Слава!". Крім того, люди співали "Батько наш – Бандера".

До колони активістів долучився і мер Львова Андрій Садовий. Загалом у Марші єдності взяли участь не тільки львів'яни, а й кримчани та білоруси.

Люди вийшли на вулиці, аби показати свою єдність та намір захищати країну, якщо Росія почне вторгнення.

Хода тривала приблизно 1,5 години та звершилася біля Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Там учасники заходу вшанували пам'ять загиблих на Майдані, урочисто підняли прапор України та виконали гімн.

Акція пройшла спокійно. Її супроводжували кілька десятків правоохоронців. З колоною здебільшого рухалася "поліція діалогу".

Марш Єдності у Львові: Фото Олександра Марчака, 24 канал

Вулицями Львова пройшов Марш єдності: дивіться відео

Львів'яни вшанували Героїв Небесної Сотні: що відомоНапередодні у Львові, поблизу Меморіалу Героїв Небесної Сотні пройшла акція "Ангели пам'яті". Львів'яни розвішали паперових янголів на стенді зі світлинами Героїв. Почесна варта Національної академії сухопутних військ Сагайдачного урочисто підняла синьо-жовтий стяг. Оркестр виконав державний гімн України. Після цього розпочалась панахида.

Частину будівлі Головної пошти у Львові здають в оренду

  • 2022-02-19 17:15:26
  • перегляди: 0

1 березня відбудеться відразу чотири онлайн-аукціони, на яких Укрпошта спробує знайти орендарів для приміщень на першому поверсі Головної пошти у Львові, передає "Еспресо.Захід".

Найбільший лот – приміщення площею 512 м кв., що має окремий вхід з вулиці Дорошенка. У "домобільні" часи там були кабінки з телефонними апаратами, з яких можна було замовити розмову в інше місто чи навіть країну.

Стартова ціна оренди – 170 тисяч гривень. "Приміщення потребують ремонту. Можуть використовуватись для розміщення магазину, банку, офісу тощо", – йдеться описі.

Другий лот – приміщення площею 496,3 м кв. Орендар отримає прекрасні приміщення з вітражами на другому поверсі (вхід з вул. Словацького). Стартова ціна – 145 тисяч гривень.

Менші лоти – 96,4 та 87 м² – розташовані на першому поверсі будівлі. Їх пропонують в оренду за 31 та 28 тисяч гривень відповідно.

Утім приміщення Головної пошти – не єдині, які Укрпошта вирішила здавати в оренду. Заплановано також орендні аукціони на приміщення у Мостиськах, Пустомитах, Дрогобичі, Городку, Червонограді, Красному, Самборі, Сколе тощо. Загалом лише на 1 березня заплановано 26 аукціонів у Львівській області.

Фото - prozorro.sale

У Львові в небо запустять світлові промені у пам’ять про Небесну Сотню: коли та де

  • 2022-02-19 17:15:25
  • перегляди: 0

У Львові проведуть мистецьку акцію "Промені Майдану" на Меморіалі Героїв Небесної Сотні.

У неділю, 20 лютого, о 18:00 на Меморіалі Героїв Небесної Сотні проведуть мистецьку акцію "Промені Майдану". Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Захід розпочнуть з молитви за Героїв та мир в Україні. Опісля зазвучать пісні про Небесну Сотню, а потім під звуки дзвону зачитають імена Героїв Небесної Сотні. Кульмінацією заходу буде запуск у небо світлових променів в пам’ять про Небесну Сотню. Завершиться вечір мистецькими композиціями львівських колективів.

У мистецькій акції візьмуть участь родини Героїв Небесної Сотні, учасники Революції гідності, духовенство, мешканці міста й представники влади.

Нагадаємо, на території Меморіалу Небесної Сотні у Львові провели акцію "Ангели пам'яті".

Читайте також: День Героїв Небесної Сотні у Львові: добірка подій 19 та 20 лютого

Фото на головній умовне, автор: Роман Балук

У НАТО повідомили про переведення працівників до Львова

  • 2022-02-19 17:09:26
  • перегляди: 0

НАТО переводить персонал свого українського представництва до Львова та Брюсселя у зв’язку з загрозою ймовірного вторгнення Росії в Україну. Про це повідомила пресофіцер Центру інформації і документації НАТО Оксана Мусієнко, пише Суспільне. “НАТО та країни-союзники дуже уважно стежать за ситуацією, оцінюють її та продовжують вживати всіх необхідних заходів. Безпека нашого персоналу є першочерговою, тому персонал переведено до Львова та Брюсселя”, – сказала Мусієнко. Однак вона зазначила, що офіси НАТО в Україні й надалі працюють. Альянс також вкотре закликав Росію до деескалації та обрати шлях дипломатії.

Додамо, вчора, 18 лютого, посольство Великої Британії також повідомило про тимчасовий переїзд з Києва до Львова через побоювання вторгнення Росії. Раніше США, Канада та Австралія оголосили, що переносять свої посольства з Києва до Львова, а також перенести консульство із Дніпра до Львова вирішила й Німеччина.

НАТО переводит персонал представительства в Украине во Львов и Брюссель

  • 2022-02-19 17:09:26
  • перегляди: 0

Подчеркивается, что офисы НАТО в Украине продолжают работать.
Персонал представительства НАТО в Украине переводят из Киева во Львов и Брюссель на фоне угрозы предполагаемого вторжения России в Украину. Как сообщает "Европейская правда", об этом сообщила пресс-офицер Центра информации и документации НАТО Оксана Мусиенко.

"НАТО и страны-союзники очень внимательно следят за ситуацией и оценивают ее и продолжают принимать все необходимые меры. Безопасность нашего персонала является первоочередной, поэтому персонал переведен во Львов и Брюссель", - сказала Мусиенко.

В то же время, она отметила, что офисы НАТО в Украине продолжают работать. В Альянсе также в очередной раз призывали Россию к деэскалации и избрать путь дипломатии.

Ранее генсек НАТО Йенс Столтенберг заявил, что Россия не проводит отведение своих войск от границ Украины, несмотря на свои заявления.

Львів вийшов на марш єдності

  • 2022-02-19 17:03:27
  • перегляди: 0

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

До події долучилися сотні учасників, а також міський голова Львова Андрій Садовий з дружиною Катериною та сином.

Станом на 19 лютого на Львівщині зафіксували 911 нових випадків Covid-19 та госпіталізували 125 осіб

  • 2022-02-19 16:42:45
  • перегляди: 0

За попередню добу у Львівській області провели 1470 досліджень на коронавірус. Згідно з результатами, позитивні показники виявили у 911 осіб.
У розрізі районів:

Дрогобицький: 68

Золочівський: 125

Львівський: 423 (м. Львів – 317)

Самбірський: 41

Стрийський: 165

Яворівський: 20

Червоноградський: 69

Окрім того, за добу, що минула, з діагнозом COVID-19 по Львівській області госпіталізували 125 осіб. Скерували на самоізоляцію – 940 осіб. Аналіз на ПЛР-дослідження вперше набрали у 1065 осіб. Летальних випадків – 9. В реанімації перебуває 127 пацієнтів, з них на апаратах ШВЛ – 44.

У стаціонарах перебувають 1285 осіб (ліжкова мережа заповнена на 24,22%). Серед них 198 людей - вакциновані (в т.ч. двома дозами – 179).

У розрізі лікарень пацієнти перебувають (в дужках зазначена загальна кількість ліжок, розгорнутих для хворих на ковід):

у Львівській обласній інфекційній лікарні (230) - 107

у Центрі легеневого здоров'я (370) - 145

у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих (700) - 101

у ЛОКЛ (120) -48

у КНП Львівське ТМО 3 (50) - 0

у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» (150)

- 41

у Лікарні св. Миколая (1 ТМО м. Львова) (150) -36

у ЛШМД (830) - 144

у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі (50) - 3

у 8-й міській клінічній лікарні м. Львова (420) - 45

у 1-й МКЛ м. Львова (225) - 0

у 5-й МКЛ м. Львова (175) -56

у Стрийській міській лікарні (190) -80

у Стебницькій міській лікарні (150) - 85

у Рудківській лікарні (100) -94

у Новояворівській РЛ №1 імені Юрія Липи (200) -67

у Кам'янка-Бузькій ЦРЛ (160) - 62

у Сокальській ЦРЛ (326) - 37

у Жидачівській ЦРЛ (100) -39

у Пустомитівській (80) -0

у Перемишлянській ЦРЛ (90) - 60

у Жовківській ЦРЛ (100) - 0

у Самбірській ЦРЛ (50) - 0

у Буській ЦРЛ (80) - 0

у Золочівській ЦРЛ (210) - 35

За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 300 036 осіб. Померлих – 6512 людей. Одужали від коронавірусної інфекції – 233 176 осіб.

На Львівщині повністю вакцинували майже мільйонів жителів

  • 2022-02-19 16:33:38
  • перегляди: 0

За останню добу у Львівській області від коронавірусу вакцинували більше 4 тисячі осіб. Загальна кількість людей, які отримали дві дози наближається до мільйона.

Про це повідомили у Львівській ОДА. Share to facebook Share to twitter Share to telegram Share to viber

Так, за добу на Львівщині зробили 4505 щеплень від коронавірусу. З них – 1260 осіб отримали першу дозу, а 2160 – другу. Крім того, 7 людей зробили додаткову дозу, ще 1078 – бустерну.

Загалом в області 992 527 осіб отримали дві дози щеплення від коронавірусу. Ще майже 33 тисячі осіб зробили бустерну вакцинацію.

Найбільше щеплень у Львівській області зробили такими препаратами: «Pfizer» – 1 080 789, на другому місці – «Coronavac» – 535 778, слідом іде Moderna» – 214 264, «Astra Zeneca» – 193 822 осіб. Вакциною «Covieshield» щепилися 38 403 особи.

Нагадаємо, за даними Центру здоров’я та медичної статистики Львова, станом на ранок 19-го лютого у Львові Covid-19 підтвердили у 135 943 осіб, з яких 106 032 – одужали, летальних випадків – 2 987.

ІА "Вголос": НОВИНИ

НАТО переводит своих сотрудников из офиса в Киеве во Львов

  • 2022-02-19 16:33:36
  • перегляди: 0

Об этом сообщаетнорвежское издание VG со ссылкой на пресс-службу НАТО.

Отмечается, что на такой шаг Североатлантический союз пошел из соображений безопасности своих сотрудников.

"НАТО и ее государства-члены очень внимательно следят и оценивают ситуацию и принимают все необходимые меры предосторожности. Безопасность наших сотрудников является высоким приоритетом, поэтому сотрудники теперь переехали во Львов и в Брюссель. Таким образом, офисы НАТО в Украине все еще функционируют", - сообщили в НАТО в ответ на запрос издания.

Напомним, что накануне Австралия заявила, что из-за угрозы полномасштабного вторжения российских войск в Украину временно эвакуирует посольство из Киева во Львов.

В свою очередь Германия заявила о сокращении персонала посольства в Киеве и переносе генерального консульства из Днепра во Львов.

Ранее Госдепартамент США распорядился эвакуировать большинство сотрудников американского посольства из Киева и прекратить оказание консульских услуг в посольстве. При этом небольшое консульское присутствие США останется во Львове на случай чрезвычайных ситуаций, но паспортно-визовые и обычные консульские услуги предоставлять в Украине США пока не будут.

Президент Владимир Зеленский считает переезд посольств некоторых стран из Киева во Львов большой ошибкой.

"Потому если не дай Бог что-то произойдет, это будет везде. Нельзя быть от эскалации, от проблем в пяти-шести часах (сейчас в пяти - дороги уже нормальные). Тем не менее мы все одна страна. Это очень странно выглядит. Я так считаю. Но это их выбор", - прокомментировал Зеленский.

Руководство NATO перевело сотрудников киевского офиса в Брюссель и Львов

  • 2022-02-19 16:30:24
  • перегляди: 0

Североатлантический Альянс (NATO) временно закрывает свой офис в Киеве и переводит сотрудников в Брюссель и Львов, сообщает норвежский сайт VG со ссылкой на пресс-службу NATO. Пресс-секретарь NATO в письме в редакцию VG ответил: "Безопасность наших сотрудников является высоким приоритетом, поэтому они теперь переведены во Львов и в Брюссель". Ранее Великобритания, США, Канада и Австралия перевели сотрудников своих посольств из Киева во Львов.

«Українці чинитимуть опір». Марш Єдності у Львові

  • 2022-02-19 16:24:21
  • перегляди: 0

Понад пів тисячі львів’ян у суботу, 19 лютого, взяли участь у Марші єдності. Серед учасників були майданці, переселенці з Криму та Білорусі, представники міської влади Львова.

«Армія зараз набагато потужніша. Впевнена, що ми ніякої території не віддамо. Це не припустимо. Весь світ розуміє, що ми ‒ один народі і нікому не треба доказувати, хто наш ворог. Зараз є єдність українського народу. Вже вісім років триває війна. Знову на часу згадати, хто ми і що маємо захищати країну», ‒ зауважила Радіо Свобода Оксана Новікова, яка у 2014 році, українська активістка з Криму.

Марш розпочався від пам’ятника Івано Франку і пройшов вулицями Львова до меморіалу Героям Небесної Сотні.

«Хочемо показати єдність серед львівської громади та з іншими містами України. Показати спільність і готовність дивитися в обличчя агресору і давати відсіч», ‒ каже Наталія Куба, громадська активістка.

Учасники Маршу Єдності пронесли містом великий український прапор. Скандували ‒ «Одна, єдина, соборна Україна!», «Разом сила!», «Разом і до кінця!», «Росія ‒ агресор!», «Схід і Захід разом!»

«Ми ‒ українки. Крім молитви будемо підтримувати нашу країну і Збройні сили. З 2014 року була постанова Синоду УГКЦ про безперервний піст і молитву і з грудня минулого року заклик був поновлений, щоб інтенсивніше поститись і молитись у наміренні миру в Україні», ‒ говорить монахиня-редемптористка УГКЦ Тадея.

Акція у Львові відбулась з ініціативи громади і використовували лише національну символіку.

Львів’янка Вероніка Марченко – чемпіонка Європи у команді лучниць

  • 2022-02-19 16:18:31
  • перегляди: 0

Вихованка Львівської школи вищої спортивної майстерності та Збройних сил України Вероніка Марченко, у складі жіночої збірної України здобула перемогу у фіналі командної першості зі стрільби із лука.
Нагадаємо, у Словенії відбувся чемпіонат Європи зі стрільби з лука у приміщенні серед дорослих та юніорів. Львів'янка Вероніка Марченко, Анастасія Павлова з Нової Каховки та Поліна Родіонова з Сум перемогли у фіналі збірну Туреччини з рахунком 6:0. У півфіналі суперницями наших лучниць були росіянки, а у чвертьфіналі дівчатам вдалось перемогти збірну Молдови. Вероніка Марченко також є учасницею Олімпійських Ігор уТокіо.

Наставницею спортсменки є тренер Марія Гавелко.

П’ять вильотів у день: Санавіація Львівщини запрацювала "на повну"

  • 2022-02-19 16:18:29
  • перегляди: 0

Остання доба стала рекордною для вильотів медичної санавіації. П'ять разів вертоліт підіймався у небо, аби швидко доставити пацієнтів до профільних медичних закладів. Про це на своїй сторінці у Facebook розповіли лікарі Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, передає Depo.Львів.

Історія кожного порятунку – унікальна. До Львова після падіння з висоти доправили 44-річного чоловіка, який отримав компресійний перелом хребта. Одразу по посадці, екіпаж гелікоптера отримав наступну медичну ініціацію до чоловіка із гострим інфарктом міокарда. Пацієнту 39 років, і він є мешканцем Радехівського району. Його вертольотом відправила у Львівську обласну клінічну лікарню.

"Після дозаправки вертоліт полетів втретє – у Дрогобич. У 33-річної жінки, що перебуває на 28 тижні, ускладнена вагітність. Її стан – такий, що загрожує життю як мами, так і плоду. Майбутня мама добре перенесла політ, тепер нею опікуються у пологовому будинку обласної лікарні", - йдеться у повідомленні.

Цікаво, що у Дрогобич був і наступний "виклик". Там на медичних "суперменів" чекав 8-річний хлопчик, який потребував ургентного хірургічного втручання. І останній раз "пташка" взяла курс на Броди.

"У селі Боратин до жінки у стані мозкової коми приїхали медики екстренки, які запросили ініціацію аеромедичної евакуації. Жінку щасливо доправили у Львів, де вона отримає весь спектр медичних послуг", – написали медики.

Нагадаємо, на Львівщині знову росте кількість хворих на ковід. У нашій області провели 1470 досліджень на коронавірус і більшість тестів – позитивні.

У центрі Львова пройшов Марш Єдності

  • 2022-02-19 16:15:37
  • перегляди: 0

У суботу, 19 лютого, центральними вулицями Львова пройшов Марш єдності о 13:00. Учасники ходи пройшли від пам’ятника Івану Франку до Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Про це повідомляє Львівський портал.
Кілька сотень людей пройшли-вулицями Львова. Такий маршрут, обрали, щоб символічно поєднати українців не тільки в просторі, але й в часі: тих, хто живе, і тих, хто загинув у боротьбі за Україну.

Учасники ходи тримали прапори та плакати із патріотичними гаслами.
Марш єдності завершився виконанням державного гімну біля Меморіалу Героїв Небесної Сотні. Там урочисто підняли прапор України. Нагадаємо, через загрозу військового вторгнення російських військ українці масово почали виходити на Марші єдності. На такі мирні акції вже виходив Харків, нещодавно – Київ, а у суботу, 19 лютого – Львів, Дніпро та Суми.
Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

У Львові для жителів стартували безкоштовні навчання з домедичної допомоги, - ВІДЕО

  • 2022-02-19 16:10:12
  • перегляди: 0

У Львові охочих містян навчають надавати домедичну допомогу.
19 лютого у Львові стартували навчання для жителів із надання домедичної допомоги. Проводять їх на 10 різних локаціях у межах міської програми національного спротиву. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.
Цими вихідними отримати базові навики записалося близько 700 охочих. Для проведення навчань залучили інструкторів з лікарні швидкої медичної допомоги, з екстреної служби невідкладної медицини, з Мальтійської служби, також це інструктори і медичної академії.
Зокрема, надання домедичної допомоги є складовою програми національного спротиву львівської громади, яку затвердила сесія міської ради. Окрім цих навчань, програма передбачає стрілецькі навчання та вишколи, співпрацю з батальйонами, які діятимуть на території львівської громади, а також розвиток необхідної інфраструктури в контексті територіальної оборони.

Читайте також: Садовий розповів, скільки дипломатів переїхало до Львова
Фото на головній: пресслужби Львівської міськради

Суд відпустив спійманих на хабарі трьох винниківських ексдепутатів

  • 2022-02-19 16:10:10
  • перегляди: 0

Про це пишуть "Наші гроші.Львів" із посиланням на ухвалу суду, опублікована 16 лютого 2022 року.

До суду обвинувальний акт надійшов в 2017 році, з того часу справу розглядав Пустомитівський районний суд Львівської області. Депутатам інкримінували зловживання впливом − ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Згідно з теперішньою редакцією, їм загрожував штраф від 34 до 85 тис. грн або позбавлення волі від двох до п’яти років.

Поки тривало розслідування обвинувачені подали клопотання про закриття кримінального провадження через закінчення строків давності. Суддя Євген Данилів їх підтримав, а також звільнив від кримінальної відповідальності, оскільки минуло вже п’ять років від вчинення правопорушення.

Історія обвинувачення

Усе почалася з того, що голова ЖБК «Рідний Дім», підприємець Павло Фіщук в червні 2016 року звернувся до Винниківської міської ради, щоб продовжити термін оренди землі. Йшлося про ділянку на вул. Академіка Сахарова у Винниках для будівництва багатоквартирного будинку.

Про це дізналися три депутати – Богдан Явний і Всеволод Хома від партії «Громадська позиція» та Андрій Чорний з «Партії простих людей Сергія Капліна».

На той час Богдан Явний також був заступником голови постійної комісії з питань земельних відносин, охорони навколишнього середовища та архітектури Винниківської міської ради.

У липні того ж року вони зустрілись з підприємцем у ресторані «Копа» в селі Пасіки-Зубрицькі та домовилися про хабар. Депутати хотіли однокімнатну квартиру площею 40,7 м2 та 10 тис. доларів. Натомість обіцяли вплинути на рішення інших депутатів міської ради щодо продовження договору оренди ділянки. Через місяць вони знову нагадали про хабар, уже на автозаправці «ОККО» у Винниках.

Вже в жовтні 2016 року депутати в офісі ЖБК «Рідний Дім» отримали договір про сплату внесків на однокімнатну квартиру цього кооперативу. Її правоохоронці оцінили у 387 тис. грн. І того ж дня їм мала дістатися друга частина хабара – 10 тис. доларів, тобто 260 тис. грн за тодішнім курсом Національного банку України.

Саме під час передачі цих коштів депутатів на трасі «Винники-Лисиничі» затримали співробітники Служби безпеки України та військової прокуратури.

Як повідомляв Zaxid.net, Шевченківський суд Львова обрав їм запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю застави. При цьому для кожного депутата її розмір визначили окремо: для Всеволода Хоми − 1,4 млн грн, Богдана Явного − 2,7 млн грн та Андрія Чорного − 4,1 млн грн. Однак в результаті Апеляційний суд Львівської області зменшив розмір застав до 116 тис. грн, депутати сплатили суму та вийшли на волю. Поки тривало досудове розслідування, вони продовжували свою депутатську діяльність.

Oлeксaндрa Бyрдa звiльнилaся з пoсaди дирeктoрки львiвськoгo «Oхмaтдитy»

  • 2022-02-19 15:48:19
  • перегляди: 0

У п’ятницю, 18 лютoгo, дирeктoркa Львiвськoї oблaснoї дитячoї клiнiчнoї лiкaрнi «Oхмaтдит» Oлeксaндрa Бyрдa нaписaлa зaявy прo звiльнeння з пoсaди кeрiвникa лiкaрнi тa пeрeвeдeння її нa пoсaдy рядoвoгo дитячoгo хiрyргa. Прo цe ZAXID.NET пoвiдoмили в yпрaвлiннi мaйнoм спiльнoї влaснoстi Львiвськoї oблрaди.

«Oлeксaндрa Бyрдa нaписaлa зaявy зa влaсним бaжaнням стoсoвнo пeрeвeдeння її з пoсaди кeрiвникa лiкaрнi нa пoсaдy дитячoгo хiрyргa», – рoзпoвiв кeрiвник yпрaвлiння мaйнoм Taрaс Зoзyля.

З йoгo слiв, вжe з пoнeдiлкa, 21 лютoгo, зa прoпoзицiєю дeпaртaмeнтy oхoрoни здoрoв’я ЛOДA в «Oхмaтдитi» бyдe признaчeнo викoнyвaчa oбoв’язкiв дирeктoрa. Пiсля цьoгo yпрaвлiння мaйнoм oгoлoсить кoнкyрс нa цю пoсaдy тa бyдe визнaчeнo пoстiйнoгo кeрiвникa.

Рaнiшe кoмiсiя Львiвськoї oблрaди з питaнь oхoрoни здoрoв’я тa мaтeринствa нa зaсiдaннi 21 сiчня зaслyхaлa звiт дирeктoрки Львiвськoї oблaснoї дитячoї клiнiчнoї лiкaрнi «Oхмaтдит» Oлeксaндри Бyрди тa визнaлa її рoбoтy нeзaдoвiльнoю. Пoдaльшy дoлю дирeктoрки лiкaрнi мaли визнaчaти дeпyтaти нa чeргoвoмy зaсiдaннi oблрaди.

Пiсля тoгo, як Oлeксaндрa Бyрдa нaписaлa зaявy нa звiльнeння, питaння її звiтy тa дoцiльнoстi пeрeбyвaння нa пoсaдi члeни прeзидiї нe внeсли дo пoрядкy дeннoгo сeсiї.

Нaгaдaємo, прoти дирeктoрки Львiвськoї oблaснoї дитячoї лiкaрнi «Oхмaтдит» Oлeксaндри Бyрди, якa кeрyє мeдзaклaдoм двa рoки, вистyпили її зaстyпники тa кeрiвники дeяких вiддiлeнь лiкaрнi. Вoни пiдписaли зaявy прo нeдoвiрy тa звeрнyлися дo дeпyтaтiв прo звiльнeння дирeктoрки з пoсaди. Oлeксaндрa Бyрдa нaтoмiсть зaявлялa, щo звинyвaчeння y її бiк є нeспрaвeдливими, oскiльки зa ситyaцiю в «Oхмaтдитi» вiдпoвiдaльнe всe кeрiвництвo лiкaрнi.

У Львові поривчастий вітер до кінця доби сьогодні та на завтра

  • 2022-02-19 15:39:37
  • перегляди: 0

Про це йдеться на сайті Львівської міськради.

Мерія нагадує, що під час негоди не варто ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач і антенами, бо пориви вітру можуть їх пошкодити. У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання повідомляти на «Гарячу лінію міста» за номером 1580.