Луганськ - сторінка 7

Северодонецк останется без воды 21 февраля

  • 2022-02-18 16:52:40
  • перегляди: 0

Водоснабжение на Северодонецк будет прекращено в понедельник, 21 февраля, с 09:00 до 15:00. Об этом сообщает пресс-служба местной ВГА. Это связано с плановым обесточиванием подстанции «Северодонецкводоканал». «Работы проводятся в рамках системных испытаний ОЭС Украины изолированного от ОЭС Беларуси и ЕЭС России режима работы для обеспечения устойчивой работы магистральных электросетей», – говорится в сообщении. Читайте: Северодонецк при поддержке ЕИБ должен получить четыре троллейбуса и десять электробусов

Окупанти в ОРЛО також оголосили евакуацію населення до Росії

  • 2022-02-18 16:34:09
  • перегляди: 0

Ватажок терористичної організації “ЛНР” Леонід Пасічник закликав населення евакуюватися до Росії.

Про це пише Східний Варіант з посиланням на заяву бойовика.

Він заявив про готовність РФ розмістити людей на своїй території.

За його словами виїхати з окупованої “ЛНР” території Луганської області у РФ повинні жителі, які не мають мобілізаційних приписів, а також не задіяні в життєзабезпеченні соціальної та цивільної інфраструктури.

Раніше таку заяву зробив ватажок “ДНР” Денис Пушилін.

Варто зазначити, що міністр оборони України закликав жителів тимчасово окупованих регіонів України не вірити пропагандистським тезам Кремля про “український наступ”: наша армія лише обороняється.

Раніше Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив, що окупаційні війська в ОРДЛО готують евакуацію місцевих жителів, і попередив про можливі нові провокації бойовиків.

В ОРЛО боевики "ЛНР" призвали население выезжать в Россию

  • 2022-02-18 16:25:46
  • перегляди: 0

Главарь оккупационной группировки «ЛНР» Леонид Пасечник призвал население ОРЛО в кратчайшие сроки выехать на территорию Российской Федерации. Об этом говорится в обращении Пасечника. По его словам выехать с оккупированной «ЛНР» территории Луганской области в РФ должны жители, не имеющие мобилизационных предписаний, а также не задействованные в жизнеобеспечении социальной и гражданской инфраструктуры. Ранее подобное заявление сделал главарь «ДНР» Денис Пушилин. Читайте: Стало известно, как проходил пропуск людей в ОРДЛО в режиме обострения боевых действий на Донбассе

Правозахисники показали наслідки нічного обстрілу на Луганщині з боку окупантів: фото

  • 2022-02-18 16:21:51
  • перегляди: 0

Правозахисники показали наслідки нічного обстрілу на Луганщині з боку окупантів.

Про це повідомляє Східний Варіант з посиланням на правозахисників. Фото: facebook.com/reutski

До Олександра та Катерини в Кондрашівку на Луганщині правозахисники приїхали близько третьої ночі. Вони все ще не спали – заважав стрес і холод. Фото: facebook.com/reutski

Снаряд попав в їхній будинок вчора близько дев’ятої вечора. Дах будинку зруйнувало майже повністю.

Крім їхнього будинку від вечірнього обстрілу постраждало ще два сусідських будинки – їхніх мешканців забрали до себе родичі. Фото: facebook.com/reutski

Олександру і Катерині нікуди їхати. Олександр, Катя і пес Боня залишилися на ніч вдома, незважаючи на те, що майже всі вікна в їхньому будинку зараз без скла. Їх вибило вибуховою хвилею, тому що снаряд прилетів прямо по даху. Фото: facebook.com/reutski

У цій частині селища немає військових об’єктів і за всі роки війни сюди, за словами Олександра, не впало жодного снаряда. Фото: facebook.com/reutski Фото: facebook.com/reutski

На КПВВ "Станица Луганская" прекратили работу электрокаров

  • 2022-02-18 16:15:55
  • перегляди: 0

Электрокары временно приостанавливают работу на КПВВ "Станица Луганская". Об этом сообщает Гуманитарная миссия "Пролиска".

"Электрокары Гуманитарной миссии "Пролиска", работающей при поддержке Aгентства ООН по делам беженцев в Украине, сошли с маршрута на КПВВ «Станица Луганская» из-за активных боевых действий, что делает небезопасным перевозку людей. Электрокары возобновят работу, как только ситуация стабилизируется", - сказано в сообщении.

Читайте также: На КПВВ "Станица Луганская" закрыли пункт обогрева

«Чим раніше, тим краще». Путін заявив, що Україні потрібно «сісти за стіл переговорів» з проросійськими бойовиками

  • 2022-02-18 16:15:54
  • перегляди: 0

"Київ не виконує Мінських угод і, зокрема, категорично відмовляється від прямого діалогу з Донецьком і Луганськом, саботує, по суті, виконання домовленості щодо внесення змін до Конституції щодо особливого статусу, місцевих виборів амністії", - сказав він.

За його словами, в Україні нібито «масово і систематично порушуються права людини, на законодавчому рівні закріплюється дискримінація російськомовного населення».

Президент РФ вважає, що «запорукою відновлення "громадянського миру" в Україні та зняттям напруженості» є виконання Мінських домовленостей.

Читайте також:


Бойовики «ДНР» заявили, що організували масову евакуацію населення в Росію

Путін заявив, що все, що потрібно зробити Києву, — «це сісти за стіл переговорів» з бойовиками та «погодити політичні, військові, економічні та гуманітарні заходи після завершення».

"І чим раніше це відбудеться, тим краще. На жаль, зараз спостерігаємо, навпаки, загострення ситуації», — сказав він.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна не піде на переговори з проросійськими бойовиками, бо вони є безглуздими.

За словами глави держави, бойовики нічого не вирішують з питань політики.

15 лютого міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що виконання Мінських угод які передбачають прямий діалог Києва з так званими «ДНР» та «ЛНР», безальтернативно.

Под Луганском нашли тела 14-летней школьницы и 19-летнего парня: подробности

  • 2022-02-18 16:13:34
  • перегляди: 0

В городе Новодружеск Луганской области, в пятницу, 18 февраля, обнаружили мертвыми 14-летнюю ученицу одной из школ города и 19-летнего парня. Об этом сообщила пресс-секретарь полиции Луганской области Татьяна Погукай на своей странице в Facebook. Сообщение об обнаружении двух тел около дома по улице Грушевского в Новодружеске поступило в полицию города Лисичанск. На месте происшествия работали сотрудники следственно-оперативной группы, эксперты, криминалисты, кинологи, сотрудники ювенальной превенции, которые устанавливают все обстоятельства происшествия. Тела направили на проведение судебно-медицинской экспертизы. Татьяна Погукай подчеркнула, что установление обстоятельств происшествия находится на контроле начальника ГУНП в Луганской области. Как сообщал "Апостроф", в Киеве дочь обнаружила тело матери, залитое бетоном в квартире. Женщина была признана пропавшей без вести в 2016 году.

На КПВВ в Станиці електрокари припинили роботу через небезпеку

  • 2022-02-18 16:04:37
  • перегляди: 0

На Луганщині 18 лютого Станиця Луганська знову опинилася під вогнем російських окупантів. Через це на пункті пропуску "Станиця Луганська" тимчасово скасували перевезення електрокарами.

Про це повідомили в Гуманітарній місії "Проліска".

"Електрокари Гуманітарна місія "Проліска", що працюють за підтримки UNHCR Ukraine - Агентство ООН з питань біженців в Україні, зійшли з маршруту на КПВВ "Станиця Луганська" через активні бойові дії, що робить небезпечним перевезення людей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що електрокари відновлять роботу, щойно ситуація стабілізується.

У «ДНР» оголосили про «евакуацію» населення до Росії

  • 2022-02-18 15:46:02
  • перегляди: 0

Окупанти заявили про те, що «ЗСУ перебувають у бойовому порядку і готові до силового захоплення Донбасу». Також вони оголосили «масову евакуацію населення», людям пропонують виїхати до Ростовської області Росії.
Про це йдеться на сайті ватажка так званої ДНР Дениса Пушиліна.
За його словами, Зеленський найближчим часом «віддасть наказ військовим перейти до наступу та реалізувати план вторгнення на територію «ДНР» та «ЛНР».

«Тому відсьогодні, 18 лютого, було організовано масовий централізований виїзд населення до Російської Федерації. Насамперед евакуації підлягають жінки, діти та люди похилого віку», - заявив Пушилін.
Він уточнив, що «мешканців окупованого Донбасу готова прийняти Ростовська область, а перехід через пункти пропуску на кордоні буде пришвидшено».
Раніше ми писали про те, що оскільки пропагандою Росії та підконтрольними бойовикам ОРДЛО проросійськими інформаційними ресурсами поширюється інформація про те, що деякі населені пункти на Донеччині будуть евакуйовані, ЗСУ ще раз заявили, що жодних наступальних операцій у зоні ООС не планується.
Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Из-за наращивания войск РФ и обстрелов местное население ОРДЛО планируют эвакуировать

  • 2022-02-18 15:40:02
  • перегляди: 0

В некоторых населенных пунктах временно оккупированных территорий Донецкой и Луганской областей (ОРДЛО) планируется эвакуация местного населения. Причиной стала вероятность обострения конфликта. В частности, вчера, 17 февраля там возобновились обстрелы. Оккупанты попали из артиллерии в детский сад в Станице Луганской. В тот момент в помещении завтракали детки, двое работников пострадали. Война не утихает, а люди до сих сидят без электричества, закрыты даже аптеки.

Об этом сообщает сайт 056 ссылаясь на Министерство обороны.

В Министерстве обороны Украины предупредили, что количество российских военных у границ Украины увеличилось с 130 тыс. в январе до 149 тыс. по состоянию на данный момент и спрогнозировали дальнейшее наращивание.

«Мы не подтверждаем заявление российской стороны об отводе войск, этого не происходит. Идет перемещение сил и средств. Сейчас мы наблюдаем за подразделениями российских войск, насчитывающих около 129 тыс. наземного компонента, а вместе с морским и авиационным компонентом составляющих около 149 тыс.», - сказал Министр обороны Резников.

Из-за этого возможно обострение, и в некоторых населенных пунктах на временно оккупированной территории планируется эвакуация местного населения. Также в случае масштабного начала боевых действий будут эвакуировать жителей Киева, на добровольной основе. В столице останутся только работники критической инфраструктуры и ВСУ.

«Мы ни в коем случае не умаляем угрозу, но вероятность масштабной эскалации оцениваем как довольно невысокую относительно вторжения в Украину в целом», - отметил Резников.

В свою очередь, главнокомандующий Вооруженных сил Украины Валерий Залужный официально сообщил, что ВСУ соблюдают Минские договоренности и нормы международного гуманитарного права. Они не планируют никаких наступательных операций или обстрелов мирных жителей.

«Наши действия носят исключительно оборонительный характер. Ответственность за ситуацию на временно оккупированных территориях несет государство-оккупант Российская Федерация», - заявил Залужный.

Также он отметил, что ущерб, который может быть причинен людям или объектам инфраструктуры на временно оккупированных территориях, является провокацией.

Бойовики обстріляли гумконвой ООН на Луганщині

  • 2022-02-18 15:40:00
  • перегляди: 0

Гуманітарний конвой ООН потрапив під обстріл російських окупаційних військ на КПВВ "Щастя".

Джерело: Державна прикордонна служба, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Facebook

Деталі: Близько 12:00 у п’ятницю російські окупаційні війська здійснили обстріл КПВВ "Щастя", що в Луганській області, де в цей час проходив перевірку Держприкордонслужби гуманітарний конвой від представників Управління верховного комісара ООН у справах біженців, який рухався з непідконтрольної території.

Вантажні автомобілі напередодні доставили гуманітарний вантаж від ООН для цивільного населення тимчасово окупованого Луганська.

На момент обстрілу в контрольному пункті перебували дві вантажівки, а шість очікували на пропуск перед КПВВ. Ще чотири автомобілі пройшли заходи контролю та проїхали в бік контрольованої території.

За даними Залужного, бойовики обстріляли КПВВ з великокаліберного кулемета (близько 50 пострілів), міномета 82 мм (3 постріли), гранатомета АГС-17 (10 пострілів) з населеного пункту Весела Гора.

Прикордонники перевели цивільних людей в укриття. Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає.

Головнокомендувач наголосив, що цей факт є черговим грубим порушенням російськими окупаційними військами норм міжнародного гуманітарного права та Мінських домовленостей.

Дослівно ДПСУ: "Завдяки оперативним діям втрат вдалося уникнути. Інфраструктура КПВВ зазнала пошкоджень. Наразі ситуація стабілізувалась, усі автомобілі проїхали на контрольовану Україною територію".

Глава самопровозглашенной «ДНР» объявил эвакуацию населения ОРДО в Россию

  • 2022-02-18 15:37:05
  • перегляди: 0

Население ОРДО эвакуируют в Россию, а именно в Ростовскую область из-за "роста напряжённости в регионе", заявил глава самопровозглашенной "ДНР" Денис Пушилин.

"С сегодняшнего дня, 18 февраля, организован массовый, централизованный выезд населения в Российскую Федерацию. В первую очередь эвакуации подлежат женщины, дети и люди пожилого возраста", - сказал Пушилин в своём видеообращении.

Ранее «Судебно-юридическая газета» писала, что в случае боевых действий население Киева эвакуируют.

Подписывайтесь на наш telegram-канал t.me/sudua и на Youtube Право ТВ, а также на нашу страницу в Facebook, Viber и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

На Донбассе при обстреле боевиками КПП, под огонь попал гумконвой Красного Креста (видео)

  • 2022-02-18 15:31:49
  • перегляди: 0

В Луганской области российские оккупационные войска обстреляли контрольный пункт пропуска. Потерь среди гражданских лиц и состава Объединенных сил нет. Об этом сообщает главнокомандующий ВСУ Валерий Залужный, передает - "ZaБор".

Об обстрелах Валерий Залужный сообщил на Фейсбук.

"Сьогодні близько 12:00 російські окупаційні війська здійснили обстріл КПВВ “Щастя”, що в Луганській області, де в цей час проходив перевірку Держприкордонслужби гуманітарний конвой Міжнародного комітету Червоного Хреста, який рухався з непідконтрольної території", - сообщил главнокомандующий в посте.

По словам Залужного, обстрел был произведен из крупнокалиберного пулемета (около 50 выстрелов), миномета 82 мм (3 выстрела), гранатомета АГС-17 (10 выстрелов) из населенного пункта Веселая Гора.

"Чотири авто зі складу гуманітарного конвою пройшли КПВВ, люди були евакуйовані в укриття. Вісім авто залишилися у міжпозиційній зоні. Втрат серед цивільних осіб та складу Об’єднаних сил немає", - написал он.

Он отметил, что этот факт является очередным грубым нарушением российскими оккупационными войсками норм международного гуманитарного права и Минских договоренностей.

Напомним, что вчера, 17 февраля, обострилась ситуация почти по всей линии фронта. За прошлые сутки оккупанты 60 раз нарушили режим тишины. В результате обстрелов один военнослужащий Объединенных сил получил ранения, еще один - боевое травмирование, а также ранены два гражданских лица.

Кроме того, во время обстрела Станицы Луганской было повреждено сооружение детского сада, линии электропередач, газопровод и разрушены два частных дома. Трое работников дошкольного заведения получили контузии. Также вооруженные формирования РФ обстреляли из артиллерийских систем населенный пункт Врубовка, повредили здание местной общеобразовательной школы, газопровод и частный дом.

После обстрелов школы и садика оккупационные и российские СМИ начали распространять сообщения о том, что населенные пункты были обстреляны с украинской стороны.

В сквере Северодонецка совершили акт вандализма

  • 2022-02-18 15:26:14
  • перегляди: 0

В недавно реконструированном сквере имени Сергея Губанова, который находится в Северодонецке, подростки совершили акт вандализма.

Об этом сообщает пресс-служба Северодонецкой городской ВГА.

Так, вчера вечером подростки повредили электрические распределительные щитки, которые предназначены для освещения, а также украли урну для мусора.

В данный момент устанавливают личности подростков для привлечения их родителей к ответственности.

В Луганській ОДА розповіли про наслідки масштабного обстрілу цивільних об'єктів

  • 2022-02-18 15:26:12
  • перегляди: 0

Минулої доби збройні формування Російської Федерації здійснювали обстріл по всій лінії розмежування. Лише у Луганській області 17 лютого обстріляли 10 населених пунктів.

Бойовики обстріляли цивільні об'єкти на Донеччині. Про це повідомили у пресслужбі Луганської ОДА у п'ятницю, 18 лютого.

Якщо кілька днів тому фіксували по п'ять-сім, то вчора ворог 22 рази відкривав вогонь. Вранці 18 лютого продовжується інтенсивний обстріл Лобачова. Обстріляли населені пункти, пошкоджено будівлі школи у Врубівці, дитячий садок та депо у Станиці Луганській. На щастя, ніхто тяжких травм не отримав. Проте троє працівників дитячого садка отримали контузії.

"Наслідки вчорашніх обстрілів ще раз показали - російсько-окупаційні війська не мають ні совісті, ні моралі", - вважає голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Раніше перший віце-спікер Ради Федерації Андрій Турчак заявив, що РФ має зайнятися постачаннямокремих видів озброєння для "Л/ДНР". Також ASPI news повідомляло, що заступник керівника МЗС РФ Сергій Рябков висловив сподівання, що НАТО усвідомлює небезпеку заведення в глухий кут діалогу щодо вимог Москви. Він заявив, що воєнно-політичний блок повинен зробити крок назустріч вимогам РФ. У разі невиконання певних пунктів представники Москви не називають, які саме кроки мають намір здійснювати проти інших держав.

Перебої з мобільним зв’язком на Донеччині та Луганщині: у МВС заявляють про диверсію

  • 2022-02-18 15:26:08
  • перегляди: 0

Як передає Укрінформ, про це радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив у Фейсбуці.

Геращенко заявив, що сьогодні вночі на лініях зв’язку оператора Vodafone в Луганській і Донецькій областях були скоєні цілеспрямовані диверсії.

Диверсії були скоєні у Слов’янську, Краматорську та Лисичанську.

На кілька годин частина Луганської та Донецької області залишилася без стільникового зв’язку одного із трьох операторів.

Геращенко наголосив, що, завдяки швидкій роботі ремонтників, зв’язок був відновлений ще до ранку.

“Але ми повинні розуміти, що диверсії на об’єктах зв’язку будуть продовжуватись і далі. І не тільки на мережах оператора Vodafone, а інших операторах зв’язку. Все це є частиною плану РФ по дестабілізації ситуації в Україні”, - заявив Геращенко.

Читайте також: У Щасті ворожий обстріл пошкодив будівлю пожежної частини

Правоохоронці проводять слідчо-розшукові дії.

Як повідомлялося, за даними ЗМІ, у Донецькій та Луганській областях в ніч проти 18 лютого були перебої зі мобільним зв'язком.

Луганська обласна державна адміністрація повідомила, що на території області відновлено мобільний зв'язок, причиною недоступності послуги стало обривання волоконно-оптичної лінії зв'язку.

Фото: Антон Геращенко, Facebook

Обстріл на Луганщині: Окупанти поцілили в будинок і пожежну частину

  • 2022-02-18 15:16:01
  • перегляди: 0

На Луганщині 18 лютого близько 12:00 години окупанти обстріляли місто Щастя з боку ОРЛО.

Про це повідомили в ГУ ДСНС Луганщини.

"В результаті обстрілу була пошкоджена адмінбудівля 32-ї державної пожежно-рятувальної частини, а саме: осколками пошкоджено фасад будівлі та водовідлив. Інформації щодо жертв, постраждалих серед цивільного населення немає", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що в селі Артема російський снаряд поцілив у житловий будинок.

"Постраждалих та загиблих не має. Рятувальники проводять роботи на місці події", - повідомляють в рятувальників.

Бойовики обстріляли Щастя на Луганщині, пошкоджено адмінбудівлю

  • 2022-02-18 15:15:59
  • перегляди: 0

У п'ятницю, 18 лютого, окупанти обстріляли місто Щастя на Луганщині, в результаті було пошкоджено адміністративну будівлю.
Про це повідомляє пресцентр ДСНС.

«18 лютого приблизно з 12:00 до 12:09 стався обстріл м. Щастя невідомими особами у напрямку території тимчасово підконтрольної незаконному збройному формуванню», - йдеться у повідомленні.
За даними рятувальників, внаслідок обстрілу було пошкоджено адмінбудівлю 32-ї державної пожежно-рятувальної частини, а саме: уламками пошкоджено фасад будівлі та водовідлив.
Інформації про жертв, які постраждали серед цивільного населення, немає.
У селі Артема снаряд бойовиків потрапив до житлового будинку. Постраждалих та загиблих немає. Рятувальники проводять роботи дома події.
Раніше Міністр оборони повідомив, чи є загроза для українців найближчим часом.
Також у ДСНС повідомили про наслідки обстрілів Станиці Луганською бойовиками.
Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps